Solicitare CMR / ROMÂNIA - #TURISM MONTAN

Transfagarasanul

Trimisă în 26.07.16 00:03
autor icata24PA [Rugby]
» VIZUALIZĂRI: 5779

Timpul de cautare fiindu-mi limitat iar eternul Google dand prea multe optiuni, am zis sa intreb si aici.

O familie de 4, din UK, aterizam la Budapesta, pentru vacanta de vara ce vrem sa o petrecem in tara natala.

Un vis al meu, Transfagarasanul.

Din Budapesta vom merge prima zi spre Orsova, dorind sa vedem si acolo Dunarea, apoi vrem sa mergem spre celebra sosea.

Intrebarile sunt, poate fi facut traseul intr-o zi?

Se merita sa caut cazare pe traseul Transfagarasanului sau mai bine ajung pe la Fagaras?

La lacul Vidraru, se poate inota?

Daca e OK de cazare, ceva ponturi?

Multumesc.


  • PERIOADA: August -- NOPŢI CAZARE: 2
  • BUGET: 300 Euro
  • ADULŢI: 2 -- COPII: 2 -- VÂRSTA: 15,17

Răspunsuri

Dragoș_MDAUCONSILIER ONORIFIC AFA / ROMÂNIA209r[26.07.16 00:29]

@icata24 -

Din Budapesta vom merge prima zi spre Orsova, dorind sa vedem si acolo Dunarea, apoi vrem sa mergem spre celebra sosea.

Intrebarile sunt, poate fi facut traseul intr-o zi?

Dacă prin „traseu” înțelegi Budapesta - TF - Făgăraș (Sibiu / BV), răspunsul este da, dar nu apuci să vezi nimic și omori și mașina.

Recomand o cazare la Orșova (sau în apropiere, chiar și pe malul sârbesc - deși vii în țară, nici vecinii nu-s de evitat, mai ales că vederea dinspre ei spre noi e superbă).

Pe TF, din câte am văzut, m-aș fi cazat eventual la Cabana Capra. Mai sunt ceva pensiuni prin Curtea de Argeș (despre care nu știu nimic) sau chiar pe TF (pe partea nordică, în Ardeal).

La Vidraru știu că se făcuseră ceva pontoane, în special pentru plimbări cu vaporașe sau bărci. De înotat eu unul nu recomand să o faci într-un lac de acumulare.

N.B.: Dragoș_MD este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația ROMÂNIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

icata24PAAUTOR SOL14r[26.07.16 00:41]

@Dragos -

Multumesc, imi cer scuze, nu am apucat sa mentionez ca avem cazare la Orsova deci, "traseu" insemna Orsova-Fagaras numai.

Multam de pontul cu lac de acumulare.


mariana.olaruPRCONSILIER ONORIFIC AFA / ROMÂNIA36r[26.07.16 08:59]

N-am înţeles prea bine care este traseul tău spre Orşova, adică prin Timişoara sau prin Deva-Valea Jiului? Dar oricum, să presupunem că te afli la Orşova şi vrei să porneşti spre Transfăgărăşan. Ai trei posibilităţi :

- să mergi prin Târgu Jiu spre Rm. Vâlcea şi de acolo pe Valea Oltului până intersectezi DN 1, pe care îl străbaţi în sensul Braşov până la Cârţa, de unde te poţi avânta pe Transfăgărăşan până la Curtea de Argeş.

- dacă ai mai mult timp la dispoziţie, merită luată în calcul şi varianta Orşova-Tîrgu Jiu-Rânca-Transalpina-Sebeş-Sibiu-Cârţa-Transfăgărăşan. Ai astfel posibilitatea să vezi două dintre cele mai frumoase drumuri transalpine din România. Pentru acest traseu îţi trebuiesc două sau trei zile, cu cazare de o noapte la Rânca, unde sunt pensiuni şi hoteluri destule, chiar fără rezervare, apoi o alta pe Trasfăgărăşan (Cabana Capra, Conacul Ursului, Hotelul Piscul Negru sau Hotelul Valea cu peşti, ultimul fiind un hotel de 4* chiar pe malul lacului de acumulare Vidraru).

- altă rută ar fi să străbaţi Transfăgărăşanul de la sud spre nord, adică dinspre Curtea de Argeş spre Cârţa, traseu recomandat în cazul în care vrei să te întorci în Anglia tot prin Budapesta.

În toate cazurile, e cale lungă de mers de la Orşova spre obiectivul de vizitat, nu că ar fi imposibil de străbătut, dar ar fi ca la Turul Franţei: o goană continuă printr-un peisaj de vis, pe care n-ai cum să-l contemplezi în voie şi pe îndelete. Deci, cred că este utilă o cazare pe traseu.

În altă ordine de idei, chiar dacă am văzut temerari care s-au încumetat, cred că nu e recomandat să înoţi în lacul Vidraru, pentru că malurile sunt mâloase. Poţi face însă o plimbare cu vaporaşul, fie de la Valea cu peşti, fie de la baraj. Merită!

Îţi doresc vacanţă împlinită şi dacă mai ai întrebări lămuritoare, cu plăcere îţi stau la dispoziţie.

N.B.: mariana.olaru este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația ROMÂNIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

NasshuSE6r[26.07.16 09:00]

@icata24 - Dacă vrei să faci tot TF trebuie să ajungi cumva la Pitești / Curtea de Argeș.

Plecând din zona Orșova asta însemană cca 400Km. Se pot face dar cam obositor.

Așa că dacă tot vrei să faci baie în Lacul Vidraru, îți recomand Cabana Cumpăna - din câte am auzit pe la radio tocmai a fost renovată cabanacumpana.ro, localizare aici goo.gl/maps/tEZgdbdyYeD2.

Este cam singurul loc unde poți face baie în siguranță.

Cazări mai găsesti în zona Piscu Negru dar baie nu prea ai unde face în altă parte decât la Cumpăna.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

mariana.olaruPRCONSILIER ONORIFIC AFA / ROMÂNIA36r[26.07.16 09:07]

Nasshu

Într-adevăr, Cabana Cumpăna a fost renovată şi arată bine.

Dar drumul până acolo, lateral Transfăgărăşanului, atât pe stânga, cât şi pe dreapta lacului, este groaznic! Nu merită să-l străbaţi doar pentru o baie. Nu recomand!

N.B.: mariana.olaru este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația ROMÂNIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

AdrianLunguSV6r[26.07.16 09:08]

Salut! Traseul recomandat de mine ar fi: Orsova-Caransebes-Hateg-Sebes-Sibiu-Avrig-Cartisoara-Arefu.

Asta ar insemna cca 400 km. Ideal ar fi un popas pe la jumatate.

Cazare, la hotelul "Valea cu Pesti", este o panorama incantatoare.

Apa din lac este cam rece.

Succes!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

costy69*SE58r[26.07.16 10:49]

@icata24: Da e posibil sa parcurgi traseul Orsova - Transfagarasan - Fagaras intr-o zi.

Eu va recomand cazare in Statiunea Climaterica Sambata din comuna Sambata de Sus. E o zona frumoasa cu un bogat potential turiistic: Manastirea Brancoveanu, Cetatea Fagaras, valtorile din satul Lisa, Manastirea Rupestra Sinca Veche, Schitul din Sinca Noua, Herghelia de cai lipitani Sambata de Jos, Biserica Fortificata Cincsor, Abatia Cisterciana Carta. Despre acestea gasiti impresii pe AFA, despre o parte am scris si eu.

Noi am fost cazati la Pensiunea Belmonte si ne-a placut. vezi impresii

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

MarinaMariUC1r[26.07.16 12:08]

Buna ziua, recomand cu drag cazarea la Balea Lac - Transfagarasan la Cabana Paltinu ai un peisaj de vis si o mancare extraordinar de buna. balea-turism.ro/cazare-cabana-paltinu

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

Dragoș_MDAUCONSILIER ONORIFIC AFA / ROMÂNIA209r[26.07.16 12:22]

@MarinaMari - la ce balamuc e acolo non-stop, nu aș risca să mă cazez acolo. Sau poate cine știe? iarna, când e drumul închis și se urcă doar cu telecabina.

E drept, peisajul e superb (dacă ignori mirosurile de colaci secuiești, mici etc. și gunoaiele care inundă orice loc frecventat de unii dintre conaționalii noștri, mai puțin educați, dar deosebit de numeroși) - însă nu prea compensează lipsa liniștii.

Opinia mea...

N.B.: Dragoș_MD este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația ROMÂNIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1750 PMA (3 voturi)

Dan&EmaTIT466r[26.07.16 13:48]

Recomandarea mea:

Orsova - E70 - Caransebes - DN68 - via sarmizegetusa (romana) - DN68 - Hateg - E79 - Orastie - A1 - iesire la capatul autostrazii dupa Sibiu - E81 - pana la ramificatia cu Valea Oltului - E68 - Sambata de Sus - DJ105B (asfaltat) - Sambata de Sus

Pe A1 este o portiune de lucrari unde te scoate de pe autostrada si te trimite pe DN-ul paralel cativa km.

Total: 370 km - circa 5 ore mers efectiv

Recomand cazare la pensiunea Roua Muntilor din Sambata de Sus, care ofera conditii foarte bune si ospitalitate la superlativ - vezi impresii.

In articolele asociate veti gasi foarte multe obiective de vizitat in zona, Tara Fagarasului avand o densitate importanta de obiective: Cetatae Fagarasului, Manastirea Brancoveanu din Sambata, Herghelia de cai llipitani din Sambata de Jos, Schitul rupestru de la Sinca Veche fijnd cele mai mediatizate, dar in articol gasiti mult mai multe optiuni.

De aici, din Sambata, merita sa vizitati separat TF. pentru aceasta va intoarceti circa 30 minute pe drumul pe care ati venit intr-un giratoriu de unde porneste TF - capatul nordic (DN7C). TF are o lungime de 90 km, merita parcurs incet cu opriri in punctele de belvedere care sunt nuemrioase. Soseaua depaseste cota 2000 m la Balea, unde recomand sa va opriti sa serviti masa de pranz la cabana Balea Lac.

Daca vreti de la Balea va puteti intoarce la Sambata, dar ati vazut numai jumatate din TF, sau puteti continua spre sud, Curtea de Arges - Pitesti.

Iar Cabana Balea Lac si Lacul Balea sunt fotografia zilei de pe homepage-ul AFA!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

liviu49SE44r[26.07.16 13:50]

@icata24 - Din punctul meu de vedere, Orsova, Transfagarasan, Sambata de sus, sau Fagaras nu se poate face intr-o zi. Dupa mine, pentru Transfagarasan trebuiesc alocate 5-6 ore pentru a putea sa te lauzi ca ai vazut acest drum. Din mersul masinii, fara a face minim 8 opriri pentru admirarea peisajului, nu inseamna ca ai fost pe Transfagarasan. Poti pune pe bordul masinii o camera de luat vederi care sa inregistreze tot drumul, ajungi acasa si pui filmul la vizionare, mai faci un stop-cadru si gata ai vazut Transfagarasanul. Am fost de zeci de ori pe Transfagarasan, dar niciodata nu am facut de la Cartisoara la Curtea de Arges mai putin de 6 ore si tot ni se parea ca erau multe lucruri de vazut. Pentru a vedea cum trebuie Transfagarasanul e nevoie de o zi rezervata acestui drum. Asta inseamna o cazare fie la Curtea de Arges, fie la Cartisoara, depinde de directia in care plecati dupa Transfagarasan.

Daca nu aveti garantia ca veti mai reveni curand in tara incercati sa va faceti cat mai mult timp pentru Transfagarasan. Vad ca aveti doi copii de 15 si 17 ani (sa va traiasca!) si ar fi posibil sa isi doreasca o plimbare, macar de o ora pe munte. Locul ideal ar fi la Balea lac, unde pot urca foarte usor deasupra lacului.

Numai bine si concediu placut!

PS. In lacurile de acumulare nimeni nu va va sfatui sa inotati. Singurul loc unde ar fi posibil sa va scaldati in apa lacului, este in comuna Ceahlau, pe malul lacului Izvorul Muntelui, sau Lacul Bicaz, cum il mai stie lumea.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (5 voturi)

Dragoș_MDAUCONSILIER ONORIFIC AFA / ROMÂNIA209r[26.07.16 14:03]

@Dan&Ema (& Mariana Olaru, parcă) - omul a spus destul de clar: vrea să urce dinspre Curtea de Argeș și să ajungă la Făgăraș. Nu văd rostul să îl trimiteți prin Sibiu ca să coboare de la Cârțișoara spre sud.

N.B.: Dragoș_MD este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația ROMÂNIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

AdrianLunguSV6r[26.07.16 14:33]

@Dragos - Nu, omul a spus foarte clar: vrea sa plece din Orsova, sa "faca" Transfagarasanul...


Dan&EmaTIT466r[26.07.16 14:53]

@Dragos:

Eu inteleg ca vrea sa faca Transfagarasanul plecand din Orsova si intreaba si unde s-ar putea caza. Nu consider ca este posibil de vizitat si admirat TF decat daca se viziteaza separat. De aceea am recomandat sa se apropie de TF cazandu-se la Sambata si ziua urmatoare sa aloce o zi unei plimbari in zona.

Ar mai fi o idee care nu e rea deloc sa traga de la Budapesta direct catre Sambata 650 km ca 7 ore si de acolo sa parcurga TF de la nord la sud dar pe indelete, si apoi sa carmeasca spre Orsova cu popas suplimentar.

TF merita timp si o mica drumetie la pas cum s-a mai recomandat aici.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

Dragoș_MDAUCONSILIER ONORIFIC AFA / ROMÂNIA209r[26.07.16 14:54]

@AdrianLungu - hai să vedem:

Din Budapesta vom merge prima zi spre Orsova, dorind sa vedem si acolo Dunarea, apoi vrem sa mergem spre celebra sosea.

...

... sa caut cazare pe traseul Transfagarasanului sau mai bine ajung pe la Fagaras?

Pe de altă parte, după ce că oricum drumul de la Orșova la Arefu are cam 300 km (așadar, respectând regulile de circulație și ținând cont și de starea drumurilor din patria noastră, ar avea nevoie cam de vreo cinci-șase ore doar să ajungă la poala munților, apoi de acolo mai are vreo sută de km până în Ardeal, iar ca timp minimum alte cinci-șase ore (așa cum au spus deja alți colegi) până la destinația finală deci odată în plus nu văd sensul să-l trimitem pe rute ȘI mai ocolitoare acolo...

N.B.: Dragoș_MD este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația ROMÂNIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

neeneeGD3r[26.07.16 16:04]

@icata24 - parerea mea este ca frumusetea muntelui nu poate fi admirata din mersul masinii asa ca sfatul meu este urmatorul: alocati o zi intreaga pentru Transfagarasan, opriti-va in punctele de belvedere de pe traseu, urcati la lacul Capra (sunt cca 45 de minute de la Balea Lac) pentru a putea admira in liniste muntii Fagaras.

referitor la cazare eu zic sa o alegi in functie de destinatia voastra urmatoare, nu ai specificat unde vei merge dupa ce traversezi Transfagarasanul.

alegere inspirata iti doresc si drumuri bune

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

icata24PAAUTOR SOL14r[26.07.16 16:05]

Sunteti o comunitate extraordinar de frumoasa, aici la AFA, regret doar ca nu am destul timp sa mai scriu si eu impresii.

Va multumesc din suflet tuturor pentru informatii si pentru timpul acordat.

Un plan incepe sa se schiteze, am sa verific pe link-urile oferite posibilitati de cazare.

De grabit nu ne grabim, vrem sa... savuram totul in liniste, nu stiu cand si daca ii voi mai putea misca pe juniorii mei sa vada frumusetile Romaniei, tara unde s-au nascut.

E o rusine totusi ca... fiul meu stie de Transfagarasan de la... Top Gear.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

AZETIT346r[26.07.16 18:23]

@icata24 - Buna ziua, traseul se poate face intr-o singură zi dar nu recomand deoarece totul va fi pe fuga.

2 zile vor fi suficiente pentru a admira peisajul.

Veți pleca de la Orșova iar prima zi veți petrece admirând partea sudică a Transfagarasanului. Pe urma Va veți caza la una din cabanele din zona Alpină Capra sau de ce nu Bâlea Lac.

A doua zi veți admira partea nordică mai abruptă mai spectaculoasă a Transfagarasanului. Ramane suficient timp pentru intoarcere.

Nu sună bine?

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

icata24PAAUTOR SOL14r[26.07.16 23:10]

@mariana. olaru - multumesc frumos, am omis sa mentionez ca noi avem destinatie finala orasul Iasi, deci cred ca e mai OK sa "atacam" TF dinspre Curtea de Arges spre Cartisoara.

Dar voi lua in calcul si varianta cu Transalpina.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

neeneeGD3r[27.07.16 00:46]

@icata24 - in cazul acesta iti recomand sa gasesti timp si pentru Porumbacu de sus, sunt citiva km de la Cartisoara, unde e Castelul de lut, tocmai a fost reportaj pe BBC

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

mariana.olaruPRCONSILIER ONORIFIC AFA / ROMÂNIA36r[27.07.16 09:08]

@icata24

Cu multă plăcere!

Dacă îmi permiţi, iată ce aş face dacă aş fi în locul tău, ţinta fiind Iaşul. Venind dinspre Budapesta, aş alege în România următorul traseu circuit:

Budapesta- Arad- Deva- Sebeş- Transalpina- Tg. Jiu- Motru- Drobeta Tr. Severin- Orşova.

Apoi, Orşova- Drobeta Tr. Severin- Craiova- Piteşti- Curtea de Argeş- Transfăgărăşanul până la Cârţişoara, iar de acolo spre Făgăraş- Braşov- Sf. Gheorghe- Târgu Secuiesc- Oneşti (prin minunatul Pas Oituz) -Bacău- Roman- Târgu Frumos- Iaşi.

De la Sfântu Ghorghe ar mai fi o variantă spre Iaşi, prin Băile Tuşnad- Miercurea Ciuc- Gheorghieni- Lacu Roşu- Cheile Bicazului- Piatra Neamţ- Roman- Târgu Frumos- Iaşi.

Acest ultim itinerar îl socotesc mai pitoresc şi mai interesant din punct de vedere turistic, căci pe parcursul lui sunt mai multe obiective turistice de văzut, fie şi doar printr-o oprire de o jumătate de oră, dar traseul este pare-se mai lung.

Şi iată cum ai putea spune că ai făcut cel puţin jumătate din... Turul României!

Îţi doresc spor la drum, sănătate şi putere să-l poţi duce la bun sfârşit!

N.B.: mariana.olaru este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația ROMÂNIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (5 voturi)

liviu49SE44r[27.07.16 10:14]

@mariana. olaru - Doamna, cred ca ati fost in vizita in mintea mea! Daca ati preluat ce gandeam eu, ati facut bine, pentru ca mie mi se pare ca ar fi cea mai buna, din punctual meu de vedere, de vizitare a locurilor dorite. Daca idea va apartine (si sunt convins ca este asa), va felicit. Faptul ca apartinem aceleasi generatii, ne determina sa avem si cam aceleasi preferinte turistice. Va anunt, ca sa nu avem vorbe la discutii, ca v-am dat in urmarire si voi fi mai atent la ce asterneti pe hartie. Mai ales ca sunteti din orasul in care un om, mare iubitor de drumetii, m-a imbolnavit de microbul Transfagarasanului, de care nu cred ca ma voi vindeca vreodata.

Numai bine si calatorii placate!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

liviu49SE44r[27.07.16 10:29]

@icata24 - Ma alatur propunerii colegei @mariana. olaru in legatura cu traseul de parcurs in Romania. Ca vechi plimbator pe cararile, mai ales montane, ale acestei tari, va aduc aminte ca tara aceasta are trei locuri de o frumusete deosebita. Este vorba de Transalpina, Transfagarasan si Cheile Bicazului. Cine nu le-a vazut nu se poate numi turist in Romaniamiar daca a vazut poze va regret toata viata ca nu le-a vazut. Reiterez sugestia ca pe Transalpina si pe Transfagarasan sa nu va grabiti si sa va opriti cat mai des cu putinta si sa admirati cat mai multe. Nu se stie cand veti mai avea ocazia sa le revedeti, mai ales sa vada si copiii in ce tara frumoasa s-au nascut. Pentru drumul spre Iasi, va sugerez sa mai alocati, din toata saracia de timp, o zi sa mai vedeti niste locuri deosebite. Daca gasiti aceasta zi inplus va recomand, ca de la Brasov sa mergeti la Covasna, Tg. Secuiesc, Lacul Sf. Ana, Tusnad, Gheorghieni, apoi cazare la Lacu Rosu. A doua zi rezervati-va o ora de mers pe jos prin Cheile Bicazului. Veti tine minte toata viata aceasta ora de drumetie. Cheile Bicazului le-am vazut de circa 10 ori, dar numai pe jos si pe vreme frumoasa, dar si pe vreme buna si as repeta aceasta drumetie oricand si pe orice vreme. Din masina nu veti vedea nimic. Apoi o scurta escala la barajul de la Bicaz ar intregi ziua spre Iasi.

Noi suntem cei care va propunem itinerarii turistice, iar dvs decideti. Indiferent ce traseu veti allege va doresc numai bine si calatorii placate!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

mariana.olaruPRCONSILIER ONORIFIC AFA / ROMÂNIA36r[27.07.16 15:23]

@ liviu49

Mulţumesc pentru mesaj şi pentru cuvintele prietenoase! Citindu-le, m-am amuzat oleacă, imaginându-mi cum ar arăta comunitatea AFA dacă toţi am gândi, am vedea şi am acţiona ca un tot unitar, ca o singură fiinţă, precum borgii din cunoscutul serial Star Trek. Din fericire, suntem aşa de diferiţi şi avem atât de diverse orizonturi, încât sigur n-ai să te plictiseşti încercând să le cunoşti pe toate. Cu toate acestea, se mai întâmplă ca doi sau mai mulţi indivizi să împărtăşească aceleaşi opinii, aceleaşi pasiuni şi aceleaşi idealuri. Astfel de afinităţi, alăturate respectului reciproc, indiferent de generaţie, nasc prietenii adevărate. Iar în comunitatea noastră, prieteniile nu sunt flori rare. M-aş bucura să mă număr printre prietenii tăi, chiar şi numai virtual.

Şi să ştii, nu ţi-am invadat mintea , sugestiile cu privire la întrebarea colegului nostru, mi-au fost cât se poate mai la îndemână, pentru că şi eu am străbătut traseele propuse şi nu doar o dată.

Şi nu mă deranjează statutul de urmărit general în probleme de impresii turistice. Şi tu te afli în lista mea de "urmăriţi". Îţi citesc review-urile cu interes şi plăcere, răplătindu-le cu voturile cuvenite .

Toate cele bune şi drum bun tuturor colegilor de pe AFA!

N.B.: mariana.olaru este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația ROMÂNIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

spirosPM20r[28.07.16 13:53]

@icata24 - Eu tocmai am venit din Cazanele Dunarii. Tu vrei cam multe dintr-o data si nu uita ca in Romania distantele sint obositoare. Mai bine nu intr-o zi, dar daca numai asa poti...

Pentru Dunare iti recomand traseul triunghi galben pe care l-am facut si noi vezi daca iti plac pozele (am scris azi un review). Cazanele sint mai frumoase de sus decit de la nivelul fluviului. Daca te trezesti de dimineata in Cazane poti merge pe Transfagarasan traversind Transalpina apoi Sibiu si Transfagarasan. Ca si cazare linga Transfagarasan iti recomand Complexul pastravarie Albota de unde intr-o alta zi traversezi Transfagarasanul faci baia in Vidraru la coada lacului si te intorci inapoi.

Sfatul meu e sa incerci sa faci vizitele mai cu calm ca daca esti sub presiune de timp nu te vei bucura pe deplin. Vacanta placuta!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

icata24PAAUTOR SOL14r[28.07.16 22:43]

@spiros - multumesc spiros, am scris pe undeva mai sus ca nu ma grabesc, nu e ca "vreau cam multe dintr-o data", efectiv nu stiam daca acel traseu putea fi facut intr-o zi. Intru in Romania pe 19 August si iesim pe 6 Septembrie si vom incerca sa stam... domol. Ti-am citit review-ul, foarte bun, multam de ponturi, deja planul pentru prima parte a drumetiei noastre e trasat, voi reveni cu review -uri si eu, promit!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

liviu49SE44r[29.07.16 11:27]

@icata24 - Domnule, pai asta e o stire, parafrazandu-l pe Ion Cristoiu!

In cazul acesta se schimba radical lucrurile. Pentru ca ma mananca tastatura, nu pot sa nu va sugerez cateva trasee, pe care eu, avand la dispozitie timpul dvs, le-as face obligatoriu.

De la Budapesta, unde presupun ca va asteapta o masina, puteti veni pe autostrada pana la Nadlac, de acolo, tot pe autostrada mergeti la Arad, Timisoara, Lugoj. De aici puteti merge pana la Orsova. Probabil ca veti dori sa faceti acest drum intr-o singura zi. Daca timpul va va permite, incercati o scurta vizita in Arad si Timisoara. Inteleg ca programul in zona Cazanelor il aveti deja stabilit, asa ca singura recomandare ar fi, evident daca timpul va permite, admirarea Cazanelor de pe malul sarbesc. Este ceva cu totul deosebit.

Eu, de la Orsova as pleca spre Transalpina prin Baile Herculane, Baia de Arama, Tg. Jiu, Novaci. Pe acest traseu ar fi o scurta vizita in statiunea Herculane, manastirea Tismana, cheile Sohodolului, monumentele Brancusi din Tg. Jiu. Pe Transalpina, fara sa va mai recomand eu minim 6 opriri, frumusetea peisajelor va vor obliga la opriri, admirarea peisajului si chiar cativa pasi pe munte. V-as sugera ca dupa Oasa sa mergeti spre Sibiu prin Jina, admirand pe acest traseu locuri deosebite. V-as recomanda o cazare intr-un loc la marginea padurii, cu un rau in fata pensiunii, la iesirea din Rasinari spre Paltinis. Este vorba de pensiunile Alpin si Mioara. De aici puteti vizita statiunea Paltinis (12 km), sau in padurea Dumbrava (15 km) Muzeul Tehnicii Populare sau Gradina Zoologica.

Ziua urmatoare va fi alocata Trasfagarasanului. Dupa o scurta vizita prin centrul Sibiului, mergeti spre Brasov si apoi pe Tranfagarasan. Despre cum se poate vizita Transfagarasanul v-am mai scris, as mai adauga ceva : cel mai bine se admira Transfagarasanul din telecabina. Daca puteti face lucrul acesta ma veti pomeni toata viata. Dupa vizitarea Transfagarasanului, ar mai fi de vizitat, in drum spre Curtea de Arges cetatea Poienari, dar necesita minim 2 ore. Dupa vizita la manastirea Curtea de Arges va sugerez continuarea drumului spre Campulung sui apoi spre Brasov, cu o cazare in zona Bran, Moieciu.

Daca dispuneti de o zi (eu mi-as face rost de ea, negresit) trebuie sa vizitati, pe langa Moieciu, complex Cheile Gradistei si Cheile Dambovicioarei, satele Sirnea, Pestera, Magura, cu iesire in prapastiile Zarnestilor. Puteti reveni la cazarea anterioara sau la o alta cazare in zona.

Ziua urmatoare as pleca spre Cheile Bicazului. As Vizita castelul Bran, apoi cetaea Rasnov, de acolo as urca in Poiana Brasov si apoi as cobori in centru vechi al Brasovului. Din Brasov as prefera sa ocolesc putin, pentru a vedea niste peisaje extraordinare. As merge pe DN10 spre Buzau, iar dupa iesirea din Intorsura Buzaului la stanga pe DN 13E spre Covasna, prin Zagon, apoi spre Tg. Secuiesc, prin Zabala. De la Tg. Secuiesc as urma DN 11C spre Bixad, prin Turia, Balvanyos, as face un mic ocol pana la lacul Sf. Ana, iar de la Bixad, pe DN12 m-as indrepta spre Lacu Rosu.

Aici m–as caza si as face un tur al lacului inainte de culcare. Aici m-am cazat o data la casutele de pe malul Bicazului. Comfortul casutelor nu este deosebit, dar sa dormi cu susurul apei a facut toti banii.

De la Lacu Rosu spre Iasi, toate drumurile trec prin Cheile Bicazului, care trebuiesc, obligatoriu facute pe jos. Din masina nu veti vedea nimic si ar fi cel mai mare pacat. Dupa iesirea din chei un mic drum pana la Barajul de la Bicaz merita facut. Acolo, la Baraj veti hotari pe ce drum ajungeti la Iasi. Fie prin Bicaz, Piatra Neamt, fie prin Poiana Largului, Pipirig, Tg. Neamt, Pascani, Iasi.

Pe scurt cam acesta ar fi traseul pe care eu l-as face, daca as fi in situatia dvs. Din Iasi aveti posibilitatea de a ajunge usor la manastirile din Bucovina sau la cele din zona Neamtului.

Orice traseu veti parcurge sper sa va placa la final, dar mai ales copiilor.

Numai bine si calatorii placute!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

icata24PAAUTOR SOL14r[29.07.16 13:07]

@liviu49:

Wow, impresionat și impresionant.

Voi lua în calcul, câteva dintre aceste trasee le-am făcut,

sper să nu par idiot dar, cum pot vedea cazanele de pe malul sârb?

Trebuie să trec din Ungaria în Serbia?

Mulțumesc.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

Dragoș_MDAUCONSILIER ONORIFIC AFA / ROMÂNIA209r[29.07.16 13:17]

@icata24 -

cum pot vedea cazanele de pe malul sârb?

Cred că cel mai simplu și rapid este să treci pe la Porțile de Fier peste baraj.

N.B.: Dragoș_MD este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația ROMÂNIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

liviu49SE44r[29.07.16 14:35]

@icata24 - Scuze pentru intarzierea raspunsului, dar nu am fost acasa sa pot deschide calculatorul. @dragos v-a raspuns corect. Evident daca timpul va permite, treceti pe baraj la Portile de Fier si mergeti pe malul Dunarii spre Golubavac. De acolo puteti admira cazanele si tot defileul Dunarii. Frumusetea depaseste cu mult ceea ce se poate vedea de pe malul romanesc sau din barca ori salupa pe Dunare.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

costy69*SE58r[29.07.16 17:47]

@icata24 - Dacă doriți să vedeți cazanele de pe malul sârbesc aveți 2 opțiuni:

1. Budapesta - Szeged - Arad - Orșova, 493 km (nu cunosc starea drumului), după care treceți pe la PF I și mergeți pe malul Dunării spre Golubac. Distanța Orșova - Golubac este de 127 km, drumul e bun iar peisajele f. frumoase. Am scris impresii despre acest traseu.

2. Budapesta - Szeged - Novi Sad - Belgrad - Smederevo - Golubac, 637 km. Nici pe acest traseu nu cunosc starea drumului, dar mi se pare mai bună prima variantă.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

liviu49SE44r[17.08.16 14:18]

@icata24 - Traseul pe care vi-l sugerez ar fi urmatorul : Budapesta, Arad, Timisoara, (drum numai autostrada) de unde va indreptati pe E 70, pana la Vrsac, in Banatul sarbesc, apoi la Golubac, iar de acolo pe dn 34, pe malul Dunarii, pana la Portile de Fier, la vama. Drumul de care vorbesc (Timisoara, Vrsac, Golubac, Portilr de Fier 1) are circa 260 km, dar este foarte frumos, mai ales pe malul Dunarii. Daca timpul va permite veti gasi de vizitat mai multe obiective. Noi ne cam grabeam si nu am facut decat o scurta oprire pe malul Dunarii. Va sugerez cel putin trei opriri pentru admirarea peisajului si, bineinteles fotografierea acestuia.

Numai bine si calatorii placute!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

  • [32] total răspunsuri, până acum
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 1.2052209377289 sec
    ecranul dvs: 1 x 1