44906 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Muzeul Țăranului Român

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
22.09.2013
DE
Avatar Dragos
--- M ---
vârsta 50-60 ani
DIN Bucureşti
înscris/ă în 03.03.08
MEMBRU: CONSUL
DATE SEJUR
SEP-2013
DURATA: 1 zile
TIP: SINGLE
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 1

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Muzeul Țăranului Român - zilele muzeului și expoziția „Transporturile tradiţionale din România”


Pe drumul zilnic spre casă, de la muncă, am văzut de curând că în fața MȚR au apărut „ca prin farmec” niște bijuterii ale tehnicii, dar și un afiș despre expoziția din titlu.

Așa că azi mi-am zis „hai să vedem”... și am mers.

Ce să spun? Expoziția temporară e frumoasă, dar nu prea bine reprezentată. Sau n-o fi gata încă? În afara celor cinci mijloace de transport din fața muzeului, în interior, o sală mai are ceva despre CFR și (asta mi-a plăcut!) o machetă la scară HO (1:87) de trenuri electrice (plus două machete la scară mai mare (cred că 1:22) a două locomotive. Mi-ar fi plăcut să văd și ceva despre care, căruțe, lotci și bărci sau - de ce nu? chiar aeroplane, doar am fost printre pionierii aviației, unul dintre primii inventatori din acest domeniu fiind chiar fiu de țărani...

Mai e o altă cameră care e dedicată cahlelor. Pe rafturile sale, e un anunț că (o parte dintre exponate) ar face parte din această expoziție temporară - probabil cele care au desenate pe ele călăreți, căruțe... deosebite, foarte frumoase, de o gingășie și o naivitate excepționale...

Am vizitat apoi și restul muzeului (preț bilet: 0 lei). Interesant, dar nu v-ar scuti și de o vizită la celălalt muzeu dedicat vieții le țară - Muzeul Național al Satului.

Aș sugera chiar vizitarea lor în aceeași zi, sau în zile succesive, dacă vă fură Herăstrăul la ieșirea din celălalt muzeu.

Ce mi-a mai plăcut:

- casa țărănească cu „accesorii” cu tot, inclusiv podul vizibil de pe un „balcon” special construit pentru a-l privi de aproape, fără totuși să-l atingeți;

- moara de vânt și cele două instalații hidraulice de spălat (una pentru covoare, cealaltă pentru lână);

- camera dedicată mesei și grâului;

- camerele dedicate credinței, în special cea cu icoane;

- atelierele țărănești (fierar, rotar, olar) cu uneltele specifice;

- ultima, dar nu cea din urmă - partea păstrată acum la subsol (o amintire a beciurilor reprimării?) a fostei ciume comuniste, boală căreia până acum vreo 24 de ani în urmă îi era dedicată toată clădirea ce adăpostește azi (asemeni vremurilor mai vechi) acest muzeu deosebit.

Pentru că Muzeul Țăranului Român nu e un simplu muzeu - e o instituție de cultură. Aici se organizează permanent evenimente interactive, proiecții de filme, lansări de carte, conferințe...

Vă recomand cu căldură să-l vizitați!

---
Impresii încărcate de Dragos in 22.09.2013 23:08:19

Validat / Publicat: 23.09.13 08:28:47


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 1631


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Dragos); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  25400 PMA (din 29 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- iulianic CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[23.09.13 10:57:15]
» mesaj pers

   @Dragos: Interesant review-ul tău şi interesantă ideea cu expoziţia "Transporturile tradiţionale din România". P05 – "o plută, asemeni celor ce coborau odinioară pe Bistrița... " m-a făcut să o privesc îndelung amintindu-mi de adevăratele plute din buşteni de brad care veneau pe Bistriţa la vale, spre fabricile de cherestea. Imaginea lor şi strigătele ţapinarilor îmi stăruie şi acum în memorie. Din păcare doar în memorie pentru că pe atunci nici nu-mi trecea prin minte că voi avea vreodată un aparat foto.

   Ceea ce au expus la muzeu, ilustrat în P05, nu este decât o simplă alăturare de buşteni prea puţin fixaţi între ei, doar atât cât să nu se rostogolească peste cineva. Adevăratele plute - cu mult mai late şi mai mari (din trunchiuri de brad lăsate întregi), aveau buştenii legaţi între ei cu scoabe puternice, iar plutaşii cu ţapinele lor (o unealtă metalică cu coadă de lemn şi vârf încovoiat) dezmembrau pluta ajunsă la destinaţie şi aşezau buştenii în stivă.

   Acum plutele de pe Bistriţa au dispărut şi o dată cu ele şi meseriile de plutaş şi ţapinar.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1050 PMA1 (din 4 voturi)]
- Dragos CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[23.09.13 12:08:56]
» mesaj pers

   @iulianic: ai perfectă dreptate... dar mai bine așa, să mai poți arăta copiilor ceva și să le vorbești despre niște meșteșuguri apuse, decât să le uităm de tot. Părerea mea...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Michi
[23.09.13 15:12:31]
» mesaj pers

   Review-ul tău se referă la altceva decât descrierile hotelurilor şi oraşelor cu care ne-am obişnuit. Teme mai deosebite ca ˝ noaptea perseidelor˝ sau ˝ muzeul trenurilor din Sinaia˝ mi-au rămas mai mult în memorie decât multele postări despre staţiunile din Grecia. Noi am vizitat sâmbătă Ministerul de Externe în cadrul zilei Porţilor Deschise. Mi-a rămas în minte galeria cu cei 90 de miniştri de externe români, sala lui Titulescu şi un birou al situaţiilor de criză. Pe peretele acestuia sunt patru monitoare care semnalează evenimentele de pe tot globul. La momentul acela era semnalat un conflict într-o localitate din Bangladesh şi activitate vulcanică la sud de San Francisco. Ne-au dat un creion cu care se poate apela Min. de Externe de pe un telefon mobil, în orice colţ al lumii te-ai afla.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1800 PMA1 (din 6 voturi)]
- vlado2
[30.09.13 19:53:46]
» mesaj pers

   Super. Chiar ieri am trecut pe acolo si ma intrebam ce e cu vagoanele alea si cu locomotivele acolo.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[29.10.13 13:06:57]
» mesaj pers

   Odată cu atingerea "pragului" de 3 articole distincte despre acest obiectiv, articolul a fost mutat, la reorganizare, în rubrica «Muzeul Țăranului Român» (nou-creată pe sait)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[18] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [SEP-2013] MȚR - locomotiva cu abur fabricată la Reșița în 1953 pentru CF cu ecartament redus de la mina de uraniu de la Ștei (Dr. Petru Groza) la beiuș. A ieșit la pensie abia în 1992, după peste o jumătate de milion de km parcurși. -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 22.09.13] - <span class="allrVotedi" id="av471441">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv471441"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=471441">Şterge vot</a></div><span id="v9471441" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(471441)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f471441Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e471441MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [SEP-2013] MȚR - locomotiva cu abur fabricată la Reșița în 1953 pentru CF cu ecartament redus de la mina de uraniu de la Ștei (Dr. Petru Groza) la beiuș. A ieșit la pensie abia în 1992, după peste o jumătate de milion de km parcurși.
foto Dragos [22.09.13]
# [0 PMA, fara bonus]

P02 [SEP-2013] MȚR - locomotivă cu abur pe ecartament îngust; a funcționat pe o cale ferată de exploatare forestieră până în 1974. A fost „protagonistă” în filmul „Cireșarii”. A fost fabricată în 1907 la Budapesta. -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 22.09.13] - <span class="allrVotedi" id="av471442">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv471442"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=471442">Şterge vot</a></div><span id="v9471442" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(471442)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f471442Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e471442MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [SEP-2013] MȚR - locomotivă cu abur pe ecartament îngust; a funcționat pe o cale ferată de exploatare forestieră până în 1974. A fost „protagonistă” în filmul „Cireșarii”. A fost fabricată în 1907 la Budapesta.
foto Dragos [22.09.13]
# [0 PMA, fara bonus]

P03 [SEP-2013] MȚR - Unul dintre primele vagoane de tramvai electric din București. Model Simmering, fabricat în Viena, Austria, prin 1911-12. -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 22.09.13] - <span class="allrVotedi" id="av471443">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv471443"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=471443">Şterge vot</a></div><span id="v9471443" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(471443)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f471443Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e471443MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [SEP-2013] MȚR - Unul dintre primele vagoane de tramvai electric din București. Model Simmering, fabricat în Viena, Austria, prin 1911-12.
foto Dragos [22.09.13]
# [0 PMA, fara bonus]P04 [SEP-2013] MȚR - tramvai model Thomson-Houston; au fost produse prin anii 1927 și ulteriori și au rămas în funcțiune până în 1976. Io încă mi le mai amintesc... adoram mai ales cum se lăsa scărița când deschidea ușile! -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 22.09.13] - <span class="allrVotedi" id="av471444">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv471444"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=471444">Şterge vot</a></div><span id="v9471444" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(471444)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f471444Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e471444MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [SEP-2013] MȚR - tramvai model Thomson-Houston; au fost produse prin anii 1927 și ulteriori și au rămas în funcțiune până în 1976. Io încă mi le mai amintesc... adoram mai ales cum se lăsa scărița când deschidea ușile!
foto Dragos [22.09.13]
# [0 PMA, fara bonus]

P05 [SEP-2013] MȚR - o plută, asemeni celor ce coborau odinioară pe Bistrița... -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 22.09.13] - <span class="allrVotedi" id="av471445">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv471445"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=471445">Şterge vot</a></div><span id="v9471445" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(471445)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f471445Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e471445MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [SEP-2013] MȚR - o plută, asemeni celor ce coborau odinioară pe Bistrița...
foto Dragos [22.09.13]
# [0 PMA, fara bonus]

P06 [SEP-2013] MȚR - afișul expoziției temporare; mai e deschisă până pe 17 noiembrie -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 22.09.13] - <span class="allrVotedi" id="av471446">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv471446"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=471446">Şterge vot</a></div><span id="v9471446" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(471446)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f471446Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e471446MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [SEP-2013] MȚR - afișul expoziției temporare; mai e deschisă până pe 17 noiembrie
foto Dragos [22.09.13]
# [0 PMA, fara bonus]

P07 [SEP-2013] MȚR - machetă a unei locomotive cu abur moderne -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 22.09.13] - <span class="allrVotedi" id="av471447">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv471447"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=471447">Şterge vot</a></div><span id="v9471447" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(471447)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f471447Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e471447MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [SEP-2013] MȚR - machetă a unei locomotive cu abur moderne
foto Dragos [22.09.13]
# [0 PMA, fara bonus]

P08 [SEP-2013] MȚR - macheta trenulețului electric -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 22.09.13] - <span class="allrVotedi" id="av471448">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv471448"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=471448">Şterge vot</a></div><span id="v9471448" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(471448)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f471448Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e471448MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [SEP-2013] MȚR - macheta trenulețului electric
foto Dragos [22.09.13]
# [0 PMA, fara bonus]

P09 [SEP-2013] MȚR - macheta trenulețului electric -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 22.09.13] - <span class="allrVotedi" id="av471449">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv471449"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=471449">Şterge vot</a></div><span id="v9471449" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(471449)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f471449Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e471449MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [SEP-2013] MȚR - macheta trenulețului electric
foto Dragos [22.09.13]
# [0 PMA, fara bonus]

P11 [SEP-2013] MȚR - școala la țară -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 22.09.13] - <span class="allrVotedi" id="av471451">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv471451"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=471451">Şterge vot</a></div><span id="v9471451" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(471451)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f471451Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e471451MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [SEP-2013] MȚR - școala la țară
foto Dragos [22.09.13]
# [0 PMA, fara bonus]

P12 [SEP-2013] MȚR - casă țrănească -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 22.09.13] - <span class="allrVotedi" id="av471452">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv471452"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=471452">Şterge vot</a></div><span id="v9471452" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(471452)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f471452Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e471452MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [SEP-2013] MȚR - casă țrănească
foto Dragos [22.09.13]
# [0 PMA, fara bonus]

P13 [SEP-2013] MȚR - podul casei țărănești -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 22.09.13] - <span class="allrVotedi" id="av471453">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv471453"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=471453">Şterge vot</a></div><span id="v9471453" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(471453)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f471453Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e471453MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [SEP-2013] MȚR - podul casei țărănești
foto Dragos [22.09.13]
# [0 PMA, fara bonus]

P14 [SEP-2013] MȚR - centrul casei țărănești - cuptorul -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 22.09.13] - <span class="allrVotedi" id="av471454">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv471454"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=471454">Şterge vot</a></div><span id="v9471454" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(471454)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f471454Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e471454MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [SEP-2013] MȚR - centrul casei țărănești - cuptorul
foto Dragos [22.09.13]
# [0 PMA, fara bonus]

P15 [SEP-2013] MȚR - moara de vânt -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 22.09.13] - <span class="allrVotedi" id="av471455">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv471455"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=471455">Şterge vot</a></div><span id="v9471455" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(471455)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f471455Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e471455MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [SEP-2013] MȚR - moara de vânt
foto Dragos [22.09.13]
# [0 PMA, fara bonus]

P16 [SEP-2013] MȚR - „mașinile de spălat” -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 22.09.13] - <span class="allrVotedi" id="av471456">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv471456"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=471456">Şterge vot</a></div><span id="v9471456" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(471456)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f471456Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e471456MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [SEP-2013] MȚR - „mașinile de spălat”
foto Dragos [22.09.13]
# [0 PMA, fara bonus]

P17 [SEP-2013] MȚR - pentru nostalgici... -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 22.09.13] - <span class="allrVotedi" id="av471457">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv471457"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=471457">Şterge vot</a></div><span id="v9471457" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(471457)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f471457Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e471457MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [SEP-2013] MȚR - pentru nostalgici...
foto Dragos [22.09.13]
# [0 PMA, fara bonus]

P18 [SEP-2013] MȚR - pentru nostalgici... biroul activistului de la țară -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 22.09.13] - <span class="allrVotedi" id="av471458">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv471458"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=471458">Şterge vot</a></div><span id="v9471458" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(471458)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f471458Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e471458MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [SEP-2013] MȚR - pentru nostalgici... biroul activistului de la țară
foto Dragos [22.09.13]
# [0 PMA, fara bonus]

P19 [SEP-2013] MȚR - pentru nostalgici... călăii și trădătorii de neam. -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 22.09.13] - <span class="allrVotedi" id="av471459">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv471459"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=471459">Şterge vot</a></div><span id="v9471459" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(471459)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f471459Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e471459MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [SEP-2013] MȚR - pentru nostalgici... călăii și trădătorii de neam.
foto Dragos [22.09.13]
# [0 PMA, fara bonus]

[18] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.145835876465 sec