84060 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Biserica Sfântul Nicolae & Muzeul 'Prima Şcoala Românească'

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
13.01.2018
DE
Avatar Dan&Ema
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 22.04.12
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
DEC-2017
DURATA: 1 zile
TIP: PRIETENI
PREŢ:
ca. 50 lei cu cele cumparate loco
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 3
+ COPII: 2 -- varsta: 13; 7

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

La scoala, oameni dragi! La prima scoala romaneasca!


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:

Cine mai merge astazi la scoala? Un indemn, a se citi o respectuoasa si onoranta invitatie, am primit anul trecut de la @elviramvio. A fost o invitatie adresata comunitatii AFA, o mini-intalnire turistica si educativa. Desi ne-am dorit a o onora, la data respectiva noi nu am putut participa, dar destinatia am retinut-o. Mai ales dupa ce am citit cate ceva despre acest locsor de pionierat pedagogic romanesc. Am ajuns totusi sa vizitam prima scoala romaneasca in Decembrie 2017, neplanificat, neprogramat, cand ne-am intalnit in Brasov cu familia prietena a @Denisei13 si miscand pasii nostri pe drumuri despre care v-am mai scris aici vezi impresii cu alt prilej, dar tot recent, si tot plimbandu-ne prin frumosul Kronstadt, prietenii nostri brasoveni, ne-au provocat sa schimbam directia de la Poarta Schei, tot inainte pe strada Prundului vreo 600 metri, pana in Piata Unirii, unde se gasesc Troita lui Ilie Birt, Statuia Soldatului Necunoscut, dar si Biserica Sf. Nicolae – monument istoric din secolul al XV-lea - (catedrala ortodoxa), Mormantul lui Nicolae Titulescu si …. Prima Scoala Romaneasca.

Prima scoala romaneasca poate fi vizitata zilnic intre orele 9 – 17 si este in fapt un complex muzeal care include Muzeul Junii Brasoveni, Muzeul Ex Libris, Muzeul Tudor Ciortea, Muzeul Nicolae Titulescu, Muzeul Ion Colan si Scheii Brasovului in picturile lui Stefan Mironescu.

Muzeul propiu-zis Prima scoala romaneasca este atestat in secolul al XIV-lea si gazduieste tiparnita Diaconului Coresi, prima gramatica romaneasca, dar si prima cronica cu subiect romanesc din tara. Interesant, nu-i asa? Haideti sa aflam mai multe!

Istoricul scolii sau Cronica primei scoli romanesti

Citez aproape ad litteram de pe un material informativ de la fata locului:

- “Sec XI – XII – un Omilar (manual scolar) confirma posibilitatea existentei unui lacas de invatatura;

- 1292 – cronicile mentioneaza biserica;

- 1399 - o bula papala confirma existenta unui lacas de cult si invatatura ortodoxa in Schei;

- 1477 - popa Costea scrie aici un voluminos Minei de sarbatori;

- 1495 - s-a zidit sfanta biserica si scoala prin grija voievodului Vlad Calugarul;

- 1495 – popa Bratu din Schei scrie la Sibiu prima scrisoare in limba romana;

- 1556 – 1588 – diaconul Coresi tiparesc primele carti de circulatie in limba romana;

- 1559 – autoritatea locala accepta folosirea Catehismului coresian ca prim manual romanesc la scoala din Schei;

- 1570 – diacul Oprea scrie Octoihul romanesc (carte de cantari);

- 1578 – popa Voicu scrie invataturi morale din vietile sfintilor;

- 1587 – popa Iane scrie primul text brasovean in limba romana;

- Sec. XVI – dascalul Barbu Hoban scrie primul manual de filososfie;

- 1628 – 1633 – prot. Vasile scrie prima cronica cu subiect romanesc;

- 1731 – dascalul Petcu Soanu incepe sa tipareasca primul calendar almanah in limba romana;

- 1733 – Radu Tempea II scrie cronica Scheilor;

- 1757 – dascalul Dimitrie Eustatievici scrie prima gramatica;

- 1760 – se recladeste prima scoala romaneasca;

- 1797 – Radu Tempea V tipareste gramatica romaneasca;

- 1821 – 1828 – Anton Pann vine in Schei;

- 1848 – George Ucenescu compune muzica imnului “Desteapta-te Romane””.

Ce am vizitat noi?

Am ochit usa muzeului incercandu-ne norocul daca la zi de sarbatoare muzeul este deschis. Am pasit pe usa de la parterul casei cu etaj unde este gazduit Muzeul primei scoli romanesti. L-am intalnit aici pe sufletul acestui loc special – preotul prof. dr. Vasile Oltean, care ne-a fost gazda si ghid in muzeu.

Am intrat in camera din stanga, Sala de clasa “Anton Pann”. De ce Anton Pann – “fiul Pepelei cel istet ca un proverb”? Anton Pann a trait pe aceste meleaguri. Aici, la Brasov, compune prima sa poezie “Muntilor fiti marturii”, apoi pentru ca a fost dascal aproape doi ani la scoala, si tot de aici Anton Pann a recrutat ucenici pentru tipografia si scoala sa de la Bucuresti, intre care si pe George Ucenescu, presupusul autor al muzicii imnului “Desteapta-te Romane”. De la Anton Pann se pastreaza corespondenta si carti tiparite in propria tipografie si donate scolii, care sunt expuse aici astazi la muzeu. Intalnim si manualele din secolele XVI – XIX. Farmecul acestei sali este dat insa de mobilerul de epoca specific unei sali de clasa, de la inceputul secolului al XIX-lea. Am avut permisiunea sa ne asezam in bancile vechi de lemn si sa ne pozam. Pe catedra din lemn vedem tablite vechi inramate, o calimara, o pana de scris.

Revenim in holul de la intrare unde sunt expuse costume populare vechi si tablouri, il traversam si intram in sala de vis-à-vis, Sala “Diaconul Coresi” 1557 – 1583. Aici suntem din nou fascinati de un exponat de exceptie. Este o tiparnita veche. Domnul profesor ne explica cum se asezau slovele, se acopereau, se imbibau in tus sau cerneala, se acopereau, se bagau apoi intr-o presa si uite asa o pagina de carte iesea de la tipar. In zilele noastre este aproape inimaginabil efortul din acele vremuri de a tipari o pagina, daramite o carte, sute de pagini. Si totusi asa au aratat inceputurile tipografiei despre care puteti afla multe informatii si la Muzeul Tiparului si al Cartii Romanesti Vechi din Targoviste din cadrul Ansamblului Curtii Domnesti vezi impresii. Sunt expuse carti valoroase precum: Cazania a II-a – o carte veche de invatatura tradusa aici, Psaltirea, Octoihul, altele.

O alta sala se numeste Sala “Cartea, factor de unitate nationala”. Carti din perioada medievala care atesta exista limbii romane pe aceste meleaguri, indifetrent de sortii istoriei, sunt prezentate in acest spatiu. In vitrinele ingrijite ale acestei sali se gasesc multe carti vechi valoroase precum Primul Parimiar Romanesc, Tetraevanghelul Miniat scris pe pergament de Mateias Logofatul, Cazania lui Varlaam (carte romaneasca de invatatura) din sec XVII, un hrisov domnesc din sec XVIII, Biblia de la Bucuresti (sec XVII), Istoria pentru inceputul romanilor in Dachia si Ortografia romana ale lui Petru Maior, hrisoave romanesti scrise pe pergament si aurite, multe altele.

Sala “Cartea si carturarii brasoveni” aduce dovezi lasate urmasilor de copisti, traducatori, creatori de limba literara, muzica si arta. Intre acestea se numara: Omnilarul din sec XI – XII, Cronica lui Radu Tempea II, tablourile in ulei pe panza ale fondatorului liceului Andrei Saguna, realizate de Misu Pop, partitura operetei “Crai Nou” a lui Ciprian Porumbescu (sec XIX).

Sala cu vatra este un colt etnografic cu icoane pe sticla si obiecte casnice specifice Scheiului.

Admiram si un drapel visiniu din anul 1922 cu stema regala si o pictura a lui Constantin Lecca din secolul XIX – Intrarea in Ierusalim.

Preotul prof. dr. Vasile Oltean

Trebuie musai sa scriu cateva randuri despre un mare OM. Preotul prof. dr. Vasile Oltean este sufletul, este viata acestui loc special; stiu am mai scris.

Muzeul Prima scoala romaneasca exista prin truda si eforturile personale ale profesorului Oltean. Este vorba de pasiune, caci altfel nu se poate explica taria cu care se lupta ca sa tina deschis acest muzeu. Taxa de intrare este una modica - 5 lei adulti, 3 lei copii, elevi – dar mai poti cumpara diferite prospecte, carti, carticele, o plansa cu domnitorii romani, multe altele. Si am facut-o cu mare drag nu numai pentru informarea mea personala, dar si pentru muzeu. Imaginati-va numai ce presupune incalzirea si supravegherea acestor spatii (sunt vreo 30 in total) astfel incat aceste exponate de exceptie sa se pastreze si sa se conserve. Muzeul detine circa 4.000 de carti si 30.000 de documente, care ascund sau din contra stau marturie pentru adevarul istoric al acestor meleaguri.

Numai profesorul Oltean stie cum rezista vremurilor in care nu primeste sustinere de la stat si trebuie sa se autogospodareasca.

Domnia sa a publicat mai multe carti si lucreaza cu dragoste si dedicatie ce nu pot fi exprimate in cuvinte la punerea in valoare a altor si altor carti, traduceri, dovezi ale istoriei ale inceputurilor scolii romanesti. Puteti cumpara spre exemplu o carte intitulata chiar Prima scoala romaneasca din Scheii Brasovului.

Va recomand sa vizitati acest muzeu deosebit! Numai de bine! :)

---
Impresii încărcate de Dan&Ema in 13.01.2018 07:12:54

Validat / Publicat: 13.01.18 09:26:04

articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 1731


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Dan&Ema); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  47900 PMA (din 51 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- Denisa13
[13.01.18 10:03:20]
» mesaj pers

   Felitari Dan pentru articol. A fost o zi deosebita. Desi mai vazusem locul cu multi ani in urma, a reusit sa ne farmece si de aceasta data. Vom reveni cu siguranta in curand aici sa ne bucuram de compania preotului.

   Nu ocoliti prima scoala romaneasca, nu veti regreta vizita.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[13.01.18 10:19:56]
» mesaj pers

   @Denisa13:

   Mulțumim de invitație și sugestie! A fost o idee buna. Nici cu 20 minute înainte sa ajungem la Prima școala românească nu știam ca va urma sa vizitam acest obiectiv deosebit. Rare sunt situațiile când ajung neplanificat undeva, și ineditul, surpriza au dat un farmec înzecit vizitei.

   Emi a fost foarte încântat și impresionat de aceasta școala-muzeu. Cu toate ca domn profesor l-a luat de câteva ori la întrebări, a trecut clasa.

   Mulțumim Cristina & compania.

   Iarna frumoasa va urez, aici a nins slab azi noapte când am compus articolul, dar nu poți face niciun om de zăpada. Nici măcar o pisica de zăpada. 🤤

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- webmaster
[13.01.18 10:31:53]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[13.01.18 10:32:30]
» mesaj pers

   @webmaster: multumesc

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[13.01.18 10:59:11]
» mesaj pers

   @webmaster:

   Între # # cu muzeul tiparului am vrut sa pun linkul meu cu acest articol dar se vede ca am greșit (am uitat cum se face de când nu am mai scris). Rog Introdu acel q sa se genereze linkul sau permite-mi sa văd articolul editabil.

   Deasemenea rog inserare Deșteaptă-te romane clip audio sau video. Mulțumesc. Numai de bine!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Zoazore
[13.01.18 14:06:47]
» mesaj pers

   @Dan&Ema: Dar eu cred că tu erai la meditații acolo! (la fizică?). De ce? Păi: n-aveai plaivaz, n-aveai călimară, n-aveai uniformă, n-aveai matricolă și erai și netuns! De rest, frumușel tare, bată-te norocul! Temele ți le-ai făcut? Ia, batistuța, unghiuțele =))

   Frumoasă lecție de istorie, măi Dane! Emoționantă și interesantă!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 2100 PMA1 (din 7 voturi)]
- Dan&Ema
[13.01.18 14:42:30]
» mesaj pers

   @Zoazore:

   M-am pregătit destul de bine in sensul ca-l am coleg de clasa și de banca pe Emi care la rândul lui s-a pregătit sa îl ajute pe ta-su. Sa știi ca am ridicat si mâna la ora, am si o poza, dar n-am adăugat-o.

   Acum ca m-ai prins netuns la ore, deh, nu poți sa le ai pe toate! 🤓 La unghii, urechi si d-astea stau bine dacă ma controlează dar n-a fost cazul. 🤤

   Mulțumesc de lectura și te poftesc pe la domn profesor sa te asculte și pe tine! 😳

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Mihai18
[13.01.18 15:54:55]
» mesaj pers

   Emotioant.

    Am stat si eu in aceasta banca, cu acceptul ghidului. M-am așezat cu emotie si îmi închipuiam cum era odată. Băncile erau aceleași, chiar cu loc pentru călimară cu cerneala, folosita si de mine in primii ani de școală. Eu am folosit toc cu peniță. Numai cu peniță poți scrie caligrafic, in raport de cat de tare apăsai. Este regretabil ca acum caligrafia a ramas istorie.

    Citesc de multa vreme reviewurile dv. dar sunt in "ceata" cine-i Dan si cine-i Ema, după gen (masculin - feminin)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1200 PMA1 (din 4 voturi)]
- Dan&Ema
[13.01.18 16:41:22]
» mesaj pers

   @Mihai18:

   Sa ma prezint. Eu sunt Dan (cel care scrie), Eam este sotia, Emi este fiul de 13 ani si Denisa este fiica de 7 ani.

   Multumesc de ecou si de lecturarea articolelor in general.

   Cand am vazut sala de clasa (Anton Pann) si eu m-am gandit la prima zi de scoala. Si eu am prins banci din lemn asemanatoare cu locas sculptat pentru calimara. Am scris si cu pana acasa, mi-au aratat ai mei, nu cred ca a fost din initiativa scolii. La scoala stiu ca incepusem cu stiloul. Nu erau stilourile astea de acum bineinteles.

   La caligrafie am stat rau intotdeauna. Atat de rau incat aveam scris de doctor de [puteam scrie scutiri la scoala. :)

   Imi amintesc de articolul Dvs adresat pietonilor. Cu sfaturi atat de utile. Si de cateva de prin Ploiesti. Si eu va urmreasc articolele.

   Multumesc inca o data, sanatate si numai de bine! Dan

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- Mitica49
[13.01.18 16:42:29]
» mesaj pers

   @Dan&Ema: Ce pot spune despre review? Instructiv, educativ, incintant pentru turistul ce dorește să vadă locuri noi. Sigur un viitor și posibil loc de vizitat. Felicitări!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[13.01.18 17:28:02]
» mesaj pers

   @Mitica49:

   Merita sa îl vizitezi. Este corect fata de noi înșine sa ascultam sau sa vedem dovezi istorice.

   Iar școala românească are istoria ei, scrisul, tipografia și ele.

   Iar harul acestui preot profesor și pasiunea pentru ceea ce face nu pot trece neobservate.

   Mulțumesc de lectura și îți urez sa ajungi la Prima școala românească, in Brașov.

   Numai de bine! 🙂

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- elviramvio
[13.01.18 19:44:34]
» mesaj pers

   @Dan&Ema:

   Dan, îți mulțumesc că ai vizitat acest muzeu și că ghid ți-a fost un om deosebit. Și cumva mulțumesc că ai amintit și de inițiativa mea, mi-a părut rău că nu s-a putut înfăptui atunci sau la o altă dată. Eu am mai fost, trebuia căci pe părintele profesor Oltean l-am deranjat de câteva ori telefonic încercând să găsesc o zi în care să fie prezent acolo și nu un înlocuitor, tocmai pentru acea vizită AFA. Erau și alte locuri de văzut acolo, nu sunt publice, și obținusem promisiunea. Din păcate marea comoară de acolo este încă neinventariată în totalitate și nici nu se alocă bani pentru conservarea și studierea ei, e preferabil să se piardă comoara românilor! Și asta se va întâmpla când părintele Oltean nu se va mai putea ocupa de muzeu și anexe.

   Noi am cumpărat pe lângă unele cărți și ceva hărți vechi ale țării noastre.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- Dan&Ema
[13.01.18 20:01:39]
» mesaj pers

   @elviramvio:

   Sărut mâna, Elvira! Încep prin a îți mulțumi pentru ca ai avut anul trecut inițiativa vizitării Muzeului primei scoli românești de către un grup AFA. A fost calea prin care am aflat de aceasta comoara. Nu auzisem pana atunci de acest muzeu.

   Mi-a părut rău ca nu am putut onora invitația ta, dar uite ca tot am ajuns in acest loc binecuvântat de prezenta și implicarea preotului profesor dr. Oltean. Ba am avut și norocul sa ne ghideze însuși domnia sa.

   Nici nu pot sa ma gândesc ce se va alege de muzeu, de întregul complex, atunci când preotul nu se va mai ocupa de aceste bogății.

   Elvira, acest articol îți este dedicat ție, pentru ca ne-ai deschis ochii și îndrumat pașii către aceasta destinație. Și ma bucur foarte mult ca Emi a rămas impresionat de ce a văzut și auzit in acest loc.

   Elvira, îți urez numai de bine și sa ne vedem sănătoși. 🌲👍📜📖🖌🇹🇩

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- mihaelavoicu
[13.01.18 20:11:36]
» mesaj pers

   Eu am fost în 2016 într-o excursie cu pensionarii.

   Tot părintele Oltean ne-a fost ”profesor”. Am fost dezavantajați:era grăbit, avea niște probleme, dar în bancă am stat, în clasele primare am scris pe tăbliță, dar nu cu pană, ci cu un penel special. Am văzut într-un colț de fotografie un penar cu capacul care se trăgea, ca la cutiile de remy, așa am avut și eu.

   Felicitări pentru tot ce publicați pe AFA!! Succes mai departe și un an bun!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1200 PMA1 (din 4 voturi)]
- Dan&Ema
[13.01.18 20:22:51]
» mesaj pers

   @mihaelavoicu:

   Sarut mâna pentru aprecieri!

   Îmi place mult sa călătoresc și sa vizitez multe locuri. Și am descoperit pe AFA bucuria de a împărtăși experiențele mele unei comunități atât de frumoase.

   Unele obiective turistice sunt însă speciale, deosebite. Este drept ca depinde și de documentare și de timpul alocat, și de grup, ghid sau alți factori pentru ca vizita sa fie reușită, sa fie una de neuitat in sensul pozitiv.

   Noi am fost norocoși in ce privește ghidarea prin muzeu. Dl. Oltean nu se grăbea și ne-a oferit informațiile dorite. Sunt OAMENI despre care trebuie sa vorbim și preotul Oltean este unul dintre aceștia.

   Mulțumesc pentru lectura, numai gânduri de bine si sănătate! 😊

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- elviramvio
[13.01.18 21:20:29]
» mesaj pers

   @Dan&Ema:

   Mulțumesc Dan. Da, îmi doresc mult să pot ajunge la Alba și să ne revedem. O seară liniștită!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmasterX
[14.01.18 09:04:58]
» mesaj pers

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[14.01.18 09:13:26]
» mesaj pers

   @webmasterX: multumesc

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Alex_Macedo
[14.01.18 13:01:43]
» mesaj pers

   Un articol important pentru școlerii de ieri și azi, fiind de un veridic extrem de actual, având în vedere creierele care azi, își aștern valoarea pe alte plaiuri decât cel autohton.

   Școala românească, pentru cei ce nu știu, a avut mulți munți de trecut pentru a lupta cu grobianismul vremurilor. Când era vorba să faci carte, făceai carte!! . Nu plimbai penița dintr-o parte în alta a măselelor.

   Știu despre ce vorbesc și mă bucur că se aduce un omagiu, școlii românești.

   Bravo, Dane!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1200 PMA1 (din 4 voturi)]
- Dan&Ema
[14.01.18 18:32:16]
» mesaj pers

   @Alex_Macedo:

   Multumesc pentru acest ecou. Vorbe (cuvinte) mari grait-ai!

   Ca nu toti au acces la invatamant si educatie este evident si a fost asa in toate timpurile ne-comuniste. Astazi parca se adanceste tot mai mult prapastia dintre cei care au o sansa si cei care nu au nicio sansa. Ma refer la copii, la viitorul tarii. Asta pentru ca asa este sistemul politic de invatamant din zilele noastre.

   Ne povestea si preotul Oltean, la Brasov, ca in trecut, varfurile din toate comunitatile locale erau sprijinite spre sistemul educational, pentru a se putea dezvolta si a ajunge niste valori. Ideea este ca li se dadea o sansa si aceste actiuni erau sustinute si de comunitate. Astazi...

   Pe vremea lui Ceausescu imi doream sa fug din tara, dar nu aveam nicio sansa. Apoi mi-am dorit sa raman aici si am si reusit (am avut norocul) sa urmez o cale care mi-a asigurat dezvoltarea personala.

   De anul trecut imi fac din nou griji. Si in loc ca motovele sa fie simple focuri de paie, din cand in cand cineva mai arunca gaz pe paiele aprinse. Iar in decembrie 2017, m-am gandit serios, a se citi ne-am gandit, sa plecam totusi caci...

   Faptul ca am ajuns sa ma gandesc la acest subiect care momentan nu imi da pace, inseamna ca perspectiva din punctul meu de vedere (care vizeaza si viitorul copiilor evident) nu este roza.

   Sa dea Domnul sa ne apare si sa ne tina sanatosi, chiar daca eductia laas tot mai mult de dorit...

   Numai de bine, Alex!

   Respect dl prof Oltean!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Alex_Macedo
[14.01.18 19:29:27]
» mesaj pers

   Nu descurajați!

   Este o nevoie rărunchială de a ne ține copiii, aici, unde se simt bine de fapt dar... se simt descurajați de imprevizibilitatea zilelor de azi.

   Ne luptăm pentru a ne convinge copiii, în ceva... în care nici noi, ca adulți, nu mai credem. Ne luptăm a spune că dezradacinarea duce la micism cerebral și cap plecat față de alte nații care s-au născut cu lingurița de argint în gură.

   Nu pot da lecții!

   Fetița mea a declamat mai deunăzi:

    Tati, vreau să plec la New York... Nu vreau să suferi...

   Te iubesc, dar aici... chiar sunt ca într-un cimitir spiritual!

   ...

   Nici acum nu am găsit un răspuns care o va face să rămână și să-și dăruiască talentele școlare pe plaiul în care a fost concepută...

   Nu descurajați!...ehh...nu pot spune același lucru despre mine..

   Cu respect !

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Dan&Ema
[14.01.18 20:51:46]
» mesaj pers

   @Alex_Macedo: Respect!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Lucien
[15.01.18 08:15:55]
» mesaj pers

   Azi 15 ianuarie, de Ziua Culturii Naționale, aprecieri maxime pentru un articol atât de interesant și pentru un elev atât de sârguincios!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[15.01.18 08:30:02]
» mesaj pers

   @Lucien:

   La mulți ani Culturii Naționale!

   Multumesc pentru felicitările primite intr-o asemenea zi aniversara!

   Nu știu de unde rezulta ca sunt sârguincios, dar primesc cu drag lauda!

   Oare vom recunoaște vreodată valorile in aceasta țara?

   Oare vom scapă de infestarea cu non-valori politice? M-a apucat și pe mine întrebați-l de parca nu am cunoaste cu toții răspunsul.

   Îți urez sănătate și numai bine! La fel și culturii și educației românești! 🌲🍾🖌

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Zoazore
[15.01.18 12:13:08]
» mesaj pers

   @Dan&Ema: Woow! Un adevarat curs!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[22.01.18 13:05:27]
» mesaj pers

   @Dan&Ema: Votul cu numărul 50 pentru un muzeu special din Șcheii Brașovului, special prin valoarea sa culturală, dar și prin pasiunea și munca cu care este întreținut de un valoros om al Bisericii - preotul Vasile Oltean. Recunosc că în vara anului trecut doar am trecut pe lângă biserica „Sf. Nicolae”, fără a vizita muzeul.

   Tăblițe de scris și mobilier școlar de lemn asemănător am văzut și în sălile Școlii Slobode Obștești de la Golești (ctitorită și întreținută de Radu Golescu) sau în Școala din Muzeul Satului din Bujoreni (lângă Râmnicu Vâlcea). Școlile vechi, și implicit sălile de clasă și dotările lor, creează întotdeauna emoție și amintiri.

   Constantin Lecca, polivalent om de cultură al secolului al XIX-lea, s-a născut într-o familie de negustori înstăriți în Șcheii Brașovului și a urmat cursurile școlii de la biserica „Sf. Nicolae”, unde a învățat „carte românească”. În 1848 se întoarce în Brașov pentru a restaura pictura bisericii „Sf. Nicolae”, moment când leagă o prietenie trainică cu pictorul Mișu Popp (lucrează împreună la pictura lăcașului de cult).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Dan&Ema
[22.01.18 13:37:43]
» mesaj pers

   @tata123:

   Ma intrebam unde este @tata123?

   Multumesc mult de completarea pretioasa. Orice ecou care imbogateste informatia unui articol este binevenit.

   Muzeul acesta este intr-adevar un muzeu special. Vizitarea acestuia genereaza emotie prin continutul in exponate. Daca ai norocul ca ghidajul sa fie facut de preotul Oltean - sufletul muzeului - atunci este maximul ce poti atinge la acest obiectiv.

   Multumesc de ecou! Numai de bine in noul an! :))

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- mishu
[28.01.18 09:56:34]
» mesaj pers

   @Dan&Ema: Vin si eu asa mai la spartul targului cu un vot dat cu tot dragul pentru un astfel de articol dar si pentru toti cei ce au trecut pe aici, prin poveste precum ghidul vostru, dar si comentariile scrise din suflet de toti ceilalti si tot ceea ce razbate si nu se vede printre randuri.

   Un articol de suflet cu adevarat, un loc in care nici eu nu am ajuns si din pacate cred ca si in toamna mi-ar fi fost greu sa ajung, dar care va ramane ca dorinta de indeplinit.

   M-am bucurat din plin de aceasta lectura, felicitari, votat cu foarte mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Dan&Ema
[28.01.18 16:13:12]
» mesaj pers

   @mishu:

   Ca dovada cat mi-a placut planuiesc o revenire cu alti invitati. Sa vad daca reusesc sa leg aceasta initiativa cu alte momente impreuna cu care face sens.

   Pana una alta recomand cu toata convingerea vizita la cea mai veche scoala romaneasca din orasul ardelean.

   Si daca nu ai ajuns Mishu pe aici trece pe lista deschisa.

   Multumesc de lectura oricand ar fi ea, sa ne revedem cu bine!

   😁

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[19] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [DEC-2017] Intrarea in curtea Bisericii Sf. Nicolae din Piata Unirii din Brasov, unde este gazduit Muzeul Prima scoala romaneasca -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 13.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av936847">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv936847"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=936847">Şterge vot</a></div><span id="v9936847" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(936847)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f936847Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e936847MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [DEC-2017] Intrarea in curtea Bisericii Sf. Nicolae din Piata Unirii din Brasov, unde este gazduit Muzeul Prima scoala romaneasca
foto Dan&Ema [13.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [DEC-2017] Piata Unirii cu un brad de Craciun si multi porumbei -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 13.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av936848">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv936848"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=936848">Şterge vot</a></div><span id="v9936848" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(936848)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f936848Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e936848MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [DEC-2017] Piata Unirii cu un brad de Craciun si multi porumbei
foto Dan&Ema [13.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [DEC-2017] Sculptura din curtea bisericii -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 13.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av936849">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv936849"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=936849">Şterge vot</a></div><span id="v9936849" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(936849)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f936849Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e936849MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [DEC-2017] Sculptura din curtea bisericii
foto Dan&Ema [13.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [DEC-2017] Coltul etnografic din muzeu -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 13.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av936850">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv936850"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=936850">Şterge vot</a></div><span id="v9936850" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(936850)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f936850Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e936850MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [DEC-2017] Coltul etnografic din muzeu
foto Dan&Ema [13.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [DEC-2017] Sala Anton Pann si mobilierul de epoca specific unei clase -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 13.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av936851">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv936851"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=936851">Şterge vot</a></div><span id="v9936851" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(936851)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f936851Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e936851MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [DEC-2017] Sala Anton Pann si mobilierul de epoca specific unei clase
foto Dan&Ema [13.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [DEC-2017] tablita si pana de scris -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 13.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av936852">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv936852"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=936852">Şterge vot</a></div><span id="v9936852" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(936852)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f936852Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e936852MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [DEC-2017] tablita si pana de scris
foto Dan&Ema [13.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [DEC-2017] M-am prezentat la ora -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 13.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av936853">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv936853"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=936853">Şterge vot</a></div><span id="v9936853" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(936853)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f936853Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e936853MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [DEC-2017] M-am prezentat la ora
foto Dan&Ema [13.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [DEC-2017] Plansa cu conducatorii neamului nostru -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 13.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av936854">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv936854"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=936854">Şterge vot</a></div><span id="v9936854" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(936854)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f936854Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e936854MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [DEC-2017] Plansa cu conducatorii neamului nostru
foto Dan&Ema [13.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [DEC-2017] -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 13.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av936855">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv936855"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=936855">Şterge vot</a></div><span id="v9936855" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(936855)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f936855Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e936855MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [DEC-2017]
foto Dan&Ema [13.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [DEC-2017] matrita de pagina de carte inainte de a fi tiparita -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 13.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av936856">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv936856"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=936856">Şterge vot</a></div><span id="v9936856" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(936856)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f936856Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e936856MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [DEC-2017] matrita de pagina de carte inainte de a fi tiparita
foto Dan&Ema [13.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [DEC-2017] vitrina cu carti vechi -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 13.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av936857">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv936857"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=936857">Şterge vot</a></div><span id="v9936857" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(936857)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f936857Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e936857MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [DEC-2017] vitrina cu carti vechi
foto Dan&Ema [13.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [DEC-2017] Tetraevanghelul Miniat scris pe pergament -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 13.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av936858">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv936858"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=936858">Şterge vot</a></div><span id="v9936858" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(936858)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f936858Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e936858MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [DEC-2017] Tetraevanghelul Miniat scris pe pergament
foto Dan&Ema [13.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [DEC-2017] carte de invatatura -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 13.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av936859">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv936859"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=936859">Şterge vot</a></div><span id="v9936859" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(936859)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f936859Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e936859MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [DEC-2017] carte de invatatura
foto Dan&Ema [13.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [DEC-2017] steag cu stema regala -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 13.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av936860">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv936860"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=936860">Şterge vot</a></div><span id="v9936860" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(936860)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f936860Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e936860MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [DEC-2017] steag cu stema regala
foto Dan&Ema [13.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [DEC-2017] hrisov domnesc scris pe pergament si aurit pe margini -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 13.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av936861">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv936861"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=936861">Şterge vot</a></div><span id="v9936861" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(936861)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f936861Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e936861MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [DEC-2017] hrisov domnesc scris pe pergament si aurit pe margini
foto Dan&Ema [13.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [DEC-2017] Pictura de Constantin Lecca -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 13.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av936862">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv936862"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=936862">Şterge vot</a></div><span id="v9936862" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(936862)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f936862Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e936862MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [DEC-2017] Pictura de Constantin Lecca
foto Dan&Ema [13.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [DEC-2017] Partitura operetei Crai Nou de Ciprian Porumbescu -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 13.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av936863">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv936863"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=936863">Şterge vot</a></div><span id="v9936863" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(936863)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f936863Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e936863MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [DEC-2017] Partitura operetei Crai Nou de Ciprian Porumbescu
foto Dan&Ema [13.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [DEC-2017] Vasile Oltean - Prima scoala romaneasca din Scheii Brasovului -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 13.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av936864">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv936864"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=936864">Şterge vot</a></div><span id="v9936864" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(936864)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f936864Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e936864MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [DEC-2017] Vasile Oltean - Prima scoala romaneasca din Scheii Brasovului
foto Dan&Ema [13.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [DEC-2017] Biserica Sf. Nicolae din Brasov -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 13.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av936865">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv936865"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=936865">Şterge vot</a></div><span id="v9936865" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(936865)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f936865Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e936865MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [DEC-2017] Biserica Sf. Nicolae din Brasov
foto Dan&Ema [13.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

[19] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.195800065994 sec