86320 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Turda şi împrejurimile

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
09.06.2018
DE
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Sibiu
înscris/ă în 02.07.12
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
APR-2018
DURATA: 1 zile
TIP: FAMILIE CU COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2
+ COPII: 1

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții

NOTA MEDIE rez.:
9.50
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

De la Moldovenești până la Buru


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

Bulă la școală.

La ora de română fiind un elev mediu primește o întrebare ușoară:

-Cine a fost Mihai Viteazul?

-Amza Pellea, doamnă profesoară...

Pentru cine nu știe Amza Pellea (1931-1983) a fost un actor renumit, unul din numeroasele filme la care a participat se numeste Mihai Viteazul(1971)

Iar pentru că bancul este prea scurt încă unul:

Bulă din nou la ora de română:

-Știți de ce ținea Mihai Viteazul sabia în mâna stângă?

-De mâner doamna profesoară...

Iar fabula mea sună așa: decât o baladă proastă mai bine două bancuri sănătoase...

După ce am vizitat comuna Mihai Viteazu de lângă Turda și împrejurimile am continuat drumul pe un traseu foarte frumos. Ieșind din comună am făcut o scurtă oprire în satul care aparține de comuna Mihai Viteazu cu numele de Cornești, o vizită ceva mai consistentă în comuna Moldovenești, am continuat drumul pe la Cheile Borzești, a urmat încă o scurtă oprire în satul Buru după care am luat calea spre Rimetea care va fi o altă poveste de această dată.

Cornești

După un scurt drum dinspre comuna Mihai Viteazu pe DN75 am ajuns în satul Cornești. De departe am observat biserica unitariană așa mi-am zis merită o scurtă oprire pe aici. Așezarea este destul de veche ca și o primă atestare documentară apare anul 1306. Din punct de vedere geografic satul cu 769 locuitori se află la o altitudine de 351 m deasupra mării.

Turistic vorbind în afară de peisajele frumoase din zonă se pot vizita Biserica Unitariană construită în 1779 și Biserica catolică construită în 1774 purtând hramul Sfânta Emilia. Trebuie menționată și biserica ortodoxă construită în 1948 purtând hramul Adormirea Maicii Domnului doar că după construcție era de confesiune greco-catolică. Din acestea doar biserica unitariană am vizitat-o, mai aveam drum de făcut.

Moldovenești

Ieșind din satul Cornești se observă pe loc comuna Moldovenești (Várfalu mai demult). Inițial aș fi dorit să ne cazăm aici, dar nu am găsit locuri libere nici aici, nici în Rimetea nici mai departe. Era minivacanța de 1 Mai, se pare că nu avemm suficiente locuri de cazare în anumite zone din țară.

Pentru a ajunge în sat, trebuie să virăm la o intersecție de pe DN75 la stânga pe 103G. Comuna este foarte veche, există documente care demonstrează prezența unei cetăți în anul 1075 pe dealul din imediata vecinătate a comunei. Ruinele se pot observa și în prezent dar oricât aș fi dorit să merg/vizitez până acolo timpul m-a presat enorm așa că am văzut doar ce este în sat vizitabil. Ceea ce am mai înțeles că după ce tătarii au distrus cetatea prin anii 1200 acesta a încetat să mai funcționeze.

Moldovenești după ultimul recensământ are în jur de 3300 locuitori și se pare că sînt mai mulți Jánoși (55 %) decât Ioni (38 %), restul altă naționalitate, confesional unitarieni 44 %, ortodocși 38 %, refomați 8 %, restul altceva. Se pare că se trăiește mai bine aici din turism decât din agricultură, totuși n-am găsit cazare, deci este loc de mai bine.

Biserica unitariană a fost primul obiectiv turistic vizitat de noi. Nu este greu de găsit, cum am intrat în localitatea se va urmări indicatorul de la o intersecție spre dreapta, pe urmă se va urca pe un drum nemodernizatDespre biserică am aflat că a fost construită în 1300, stilurile arhitecturale au fost mai întâi romanic pe urmă gotic. Așa am găsit și noi biserica medievală în stil gotic înconjurată de un zid nu prea înalt de piatră. În spatele acestuia am observat cimitirul... funcțional. Casa de cultură Pataki András se va găsi în apropierea bisericii amenajată într-o clădire istorică.

La întoarcerea spre intersecția cu 103G am observat Primăria comunei Moldovenești, clădirea în care funcționează este una istorică (secolul 16) construită în stil baroc fost proprietar nefiind altul decât baronul Jósika Gábor. Circulând mai departe pe acest drum (103G) am intrat în satul Vălenii de Arieș (Aranyosrákos) care aparține de Moldovenești atât administrativ cât și fizic (lipit de comună) Aici am vizitat o altă biserică unitariană.

Tot în Moldovenești în 1900 s-a construit o biserică ortodoxă din lemn, pentru românii care lucrau pe moșia baronului Jósika Gábor. Biserica poartă hramul Sfinților Arhangheli. Nu am mai ajuns și la această biserică, voi atașa foto nepersonal.

Cheile Borzești

După părăsirea localității Moldovenești ne-am continuat drumul pe DN75 spre locul unde râul Arieș iasă din munți. În apropierea acestui loc se găsesc Cheile Borzești la o distanță aproximativă de 5 km de Cheile Turzii și 15 km de Turda. Valea pe care trebuie să intrăm să vedem cât mai multe se numește Valea Borzești, aici curge Râul Borzești afluent al Arieșului. Locul este ideal turiștilor iubitori de natură sălbatică, mai puțin accesibilă, cu multe cascade pe firul apei.

Buru

Circulând în continuare pe DN75 lângă râul Arieș vom intra în satul Buru aparținând comunei Iara. Aici în acest loc vom vira la stânga spre drumul 107M care duce la Rimetea. apare cu numai 177 locuitori și se află la altitudinea de 570m. Ca și obiective turistice în afară de peisajele frumoase și Vechiul Drum al Romanilor de pe malul Arieșului pot menționa Biserica de lemn din Buru de confesiune ortodoxă construită în 1860.

Ar mai fi de menționat o cale ferată îngustă care în prezent nu mai funcționează, pe tot traseul meu de la Turda și până aici.

Aici o filmare de când funcționa mocănița: - asta doresc si la inceput de articol, multumesc.

---
Impresii încărcate de AZE in 09.06.2018 01:42:31

Validat / Publicat: 09.06.18 09:34:23


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 967


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  29900 PMA (din 32 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[09.06.18 09:33:55]
» mesaj pers

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[09.06.18 09:48:35]
» mesaj pers

   @AZE:

   Aze, azi dau start vot pe la articole, dar la al tau am ratat la mustata! Am s-o mai tund azi putin! 😃

   Ne tot scrii de niste locuri faine si dragi mie si nu prea am timp de ecouri, dar acum fac o bresa pentru asa ceva.

   Valea Ariesului este foarte pitoreasca. Si dincolo de Buru pana la Campeni.

   Cand am ajuns prima data in zona, acum 30 de ani, am locuit la cabana Cheile Turzii, am vizitat cheile pe jos si “pe sus”, apoi noaptea rasurmatoare am plecat spre gara Mihai Viteazul de unde la ora 2 a. m am luat mocanita cu care am calatori vreo 6 ore pana la Campeni. Pe atunci se numea tren mixt care avea vagoane de calatori dar si de marfa.

   Am vrut alta data, mai recent acum vreo mai putin de 10 ani, sa iesim cu madina peste dealuri de la Petrestii de Jos prin Baisoara spre Buru alegand niste scurtaturi care au devenit impracticabile la un moment dat. Am fi dorit sa iesim dupa Cheile Borzesti.

   Felicitari pentru articol si intreaga prezentate a zonei!

   Numai de bine! 😃

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- elviramvio
[09.06.18 15:45:27]
» mesaj pers

   @Dan&Ema:

   Dan, "Io" cu cortul de două ori! E drept că în mileniul ăla 🤣 cine avea un cort bun de munte și un ochi de aragaz de voiaj, era boier.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[09.06.18 15:48:58]
» mesaj pers

   @AZE:

   Azi se întreabă la școală cine a fost Amza Pellea, și asta încă nu-i așa o "Minune", despre Mihai Viteazul mai rar.

   Frumoase locuri colinzi!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[21] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [APR-2018] Biserica unitariană din Cornești-Mihai Viteazu -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 09.06.18] <span style="color:teal"><b>nevotabilă</b></span> - <span class="allrVotedi" id="av973280">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973280"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973280">Şterge vot</a></div>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [APR-2018] Biserica unitariană din Cornești-Mihai Viteazu
foto AZE [09.06.18] nevotabilă
# [0 PMA, fara bonus]

P02 [APR-2018] Intră și Moldovenești în peisaj -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 09.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av973281">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973281"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973281">Şterge vot</a></div><span id="v9973281" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(973281)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f973281Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e973281MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [APR-2018] Intră și Moldovenești în peisaj
foto AZE [09.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [APR-2018] Biserica unitariană din Moldovenești cu zidul de incintă -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 09.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av973282">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973282"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973282">Şterge vot</a></div><span id="v9973282" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(973282)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f973282Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e973282MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [APR-2018] Biserica unitariană din Moldovenești cu zidul de incintă
foto AZE [09.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [APR-2018] Intrare biserica unitariana -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 09.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av973283">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973283"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973283">Şterge vot</a></div><span id="v9973283" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(973283)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f973283Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e973283MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [APR-2018] Intrare biserica unitariana
foto AZE [09.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [APR-2018] Moldovenești-intrare biserica -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 09.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av973284">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973284"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973284">Şterge vot</a></div><span id="v9973284" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(973284)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f973284Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e973284MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [APR-2018] Moldovenești-intrare biserica
foto AZE [09.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [APR-2018] Casa de cultură din Moldovenești -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 09.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av973285">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973285"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973285">Şterge vot</a></div><span id="v9973285" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(973285)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f973285Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e973285MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [APR-2018] Casa de cultură din Moldovenești
foto AZE [09.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [APR-2018] Poartă veche în Moldovenești -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 09.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av973286">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973286"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973286">Şterge vot</a></div><span id="v9973286" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(973286)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f973286Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e973286MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [APR-2018] Poartă veche în Moldovenești
foto AZE [09.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [APR-2018] Stradă secundară în Moldovenești -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 09.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av973287">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973287"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973287">Şterge vot</a></div><span id="v9973287" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(973287)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f973287Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e973287MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [APR-2018] Stradă secundară în Moldovenești
foto AZE [09.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [APR-2018] Cimitir în Moldovenești -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 09.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av973288">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973288"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973288">Şterge vot</a></div><span id="v9973288" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(973288)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f973288Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e973288MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [APR-2018] Cimitir în Moldovenești
foto AZE [09.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [APR-2018] Moldovenești -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 09.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av973289">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973289"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973289">Şterge vot</a></div><span id="v9973289" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(973289)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f973289Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e973289MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [APR-2018] Moldovenești
foto AZE [09.06.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P11 [APR-2018] Peisaj văzut din Moldovenești (spre Cheile Borzești) -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 09.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av973290">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973290"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973290">Şterge vot</a></div><span id="v9973290" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(973290)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f973290Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e973290MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [APR-2018] Peisaj văzut din Moldovenești (spre Cheile Borzești)
foto AZE [09.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [APR-2018] Moldovenești -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 09.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av973291">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973291"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973291">Şterge vot</a></div><span id="v9973291" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(973291)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f973291Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e973291MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [APR-2018] Moldovenești
foto AZE [09.06.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P13 [APR-2018] Moldovenești -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 09.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av973292">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973292"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973292">Şterge vot</a></div><span id="v9973292" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(973292)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f973292Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e973292MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [APR-2018] Moldovenești
foto AZE [09.06.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P14 [APR-2018] Moldovenești -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 09.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av973293">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973293"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973293">Şterge vot</a></div><span id="v9973293" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(973293)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f973293Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e973293MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [APR-2018] Moldovenești
foto AZE [09.06.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P15 [APR-2018] Moldovenești -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 09.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av973294">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973294"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973294">Şterge vot</a></div><span id="v9973294" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(973294)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f973294Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e973294MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [APR-2018] Moldovenești
foto AZE [09.06.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P16 [APR-2018] Monumentul eroilor Moldovenești -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 09.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av973295">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973295"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973295">Şterge vot</a></div><span id="v9973295" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(973295)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f973295Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e973295MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [APR-2018] Monumentul eroilor Moldovenești
foto AZE [09.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [APR-2018] Biserica unitariană din Vălenii de Arieș -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 09.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av973296">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973296"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973296">Şterge vot</a></div><span id="v9973296" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(973296)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f973296Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e973296MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [APR-2018] Biserica unitariană din Vălenii de Arieș
foto AZE [09.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [APR-2018] Biserica ortodoxă Moldovenești -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 09.06.18] <span style="color:teal"><b>nevotabilă</b></span> - <span class="allrVotedi" id="av973297">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973297"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973297">Şterge vot</a></div>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [APR-2018] Biserica ortodoxă Moldovenești
foto AZE [09.06.18] nevotabilă
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [APR-2018] Buru văzut din drum -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 09.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av973298">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973298"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973298">Şterge vot</a></div><span id="v9973298" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(973298)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f973298Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e973298MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [APR-2018] Buru văzut din drum
foto AZE [09.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [APR-2018] Buru -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 09.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av973299">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973299"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973299">Şterge vot</a></div><span id="v9973299" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(973299)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f973299Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e973299MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [APR-2018] Buru
foto AZE [09.06.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P21 [APR-2018] Biserica de lemn din Buru -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 09.06.18] <span style="color:teal"><b>nevotabilă</b></span> - <span class="allrVotedi" id="av973300">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973300"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973300">Şterge vot</a></div>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [APR-2018] Biserica de lemn din Buru
foto AZE [09.06.18] nevotabilă
# [0 PMA, fara bonus]

[21] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.111053943634 sec