84307 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Clujul şi împrejurimile

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
28.01.2018
DE
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Sibiu
înscris/ă în 02.07.12
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JAN-2018
DURATA: 1 zile
TIP: FAMILIE CU COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2
+ COPII: 1

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢIE / RELAXARE
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE rez.:
9.50
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

O excursie neprogramată (II)


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

Nevasta unui ardelean vrea să dea divorţ. Ajunşi în faţa judecătorului, ea spune:

- De 10 ani sîntem căsătoriţi şi încă nu am făcut dragoste!

Judecătorul, mirat, îl întreabă pe ardelean:

- Bă, tu ori nu vrei, ori nu poţi, ori nu ştii?

Ardeleanul răspunde:

- De putut, pot; de vrut, vreau; şi de ştiut, ştiu; dar nu văd de ce atîta grabă...

 

Și am ajuns cu viteza unui ardelean a doua oară la Cluj, din motive personale și am păstrat bunul obicei să mai și vizitez ceva. De această dată orașul a îmbrăcat haine albe, fotografiile atașate demonstrează acest lucru.

Am ajuns ca și data trecută într-o zi de luni, am parcat în același loc ca data trecută lăudat în articolul trecut, dar ar trebui să fac o avertizare, așa cum mulți știți deja taxele de parcare în Cluj Napoca au crescut drastic, așa că dacă data trecută am plătit pentru 3 ore în parcarea supraetajată de lângă primărie 6 ron, acum am plătit 15 ron. De acolo și multele locuri libere (193 atunci când am ajuns față de 3 libere data trecută)

Vizita am început-o pe strada Napoca până la Piața Unirii continuând pe Bulevardul Eroilor. În Piața Unirii a rămas încă bradul de crăciun, căsuțele au dispărut, iar patinoarul din jurul statuii lui Matei Corvin nefuncțional având un strat de zăpadă peste. La intrarea pe Bulevardul Eroilor am observat imediat Monumentul Memorandiștilor cu o înălțime de 18 m finalizat în 1994. La dreapta de obelisc mi-a atras atenția o clădire istorică superbă în care funcționează Consiliul Local Cluj Napoca. Drapelul țării este de dimensiunea unui etaj și ocupă toată suprafața balconului clădirii așa cum se observă în poza atașată.

Statuia Lupa Capitolina am observat-o înaintând pe bulevardul Eroilor. Este o copie după statuia cu același nume din Roma de asemenea este un cadou primit în 1921 de la italieni.

Catedrala Schimbarea la Față se observă de departe dar aici la statuia Lupa Carolina am ajuns în dreptul acestui lăcaș de cult care servește episcopiei greco-catolice. 1779 este anul finalizării construcției baroce iar intrarea este la dreapta de cea principală. Era deschis în momentul vizitei așa că am putut observa și interiorul. O descriere mai în detaliu se poate citi aici: ro.wikipedia.org/wiki/Cat ... din_Cluj-Napoca

Aproape ajuns în Piața Avram Iancu am observat la dreapta uitându-mă spre strada Baba Novac Bastionul Croitorilor. Auzind despre acesta și recunoscând din poze am luat-o imediat în această direcție. Face parte din fosta cetate Cluj-Napoca, de fapt bastionul fiind unul din turnurile de apărare din secolul XV. Pe lângă bastion s-a conservat/renovat și o parte din zid. În incinta turnului funcționează Centrul de Cultură Urbană, intrarea este liberă dar noi neavând timp fiind cu altă treabă din motive medicale în Cluj am mers mai departe și am vizitat catedrala reformată de pe Ulița Lupilor obiectiv turistic fiind și această stradă cu nume de animal cea mai veche din Cluj. Despre cetatea Clujului aici: ro.wikipedia.org/wiki/Cetatea_Clujului

Biserica reformată este foarte veche, finalizarea lăcașului de cult gotic puternic fortificat a avut loc în 1510 efectuat de către călugări franciscani minoriți. Dacă până în 1622 a fost o biserică catolică după această perioadă a urmat cea reformată rămânând pănă în prezent. Admirănd biserica frumos renovată inclusiv statuia lui Sf. Gheorghe din piața mică dinspre fațadă mi-am dat seama că nu pot vizita interiorul. Încercând toate ușile chiar apăsând pe un buton de sonerie nu am reușit. Biserica este descrisă aici: ro.wikipedia.org/wiki/Bis ... %C8%9Ba_Lupilor

Piața Avram Iancu a fost următoarea oprire, după ce am trecut pe lângă șantierul unei catedrale în devenire imense, voi atașa poză. a urmat vizita Parcului Operei care a primit denumirea după complexul de clădiri aflat lângă Opera Națională și Teatrul Național Cluj-Napoca. Clădirea superbă neobarocă finalizată în 1906 a început să găzduiască această instituție constând în operă, balet, teatru și conservatoriu de muzică. Din tot complexul de clădiri bineînțeles că fațada frumos pictată face toți banii, aceasta a fost fotogrfiată ceel mai des de mine. Mai pe larg despre operă aici: ro.wikipedia.org/wiki/Ope ... din_Cluj-Napoca

De la teatrul național am traversat Bulevardul Eroilor la una din trecerile de pietoni semaforizate, în Cluj aștepți destul de mult pe roșu. Îndreptându-ne spre Catedrala Adormirii Maicii Domnului am simțit că cineva se uită la noi de sus, era Avram Iancu în formă de statuie, se uita la noi de la o înălțime considerabilă. Statuia Avram Iancu a fost construită în 1993 încă de pe vremea lui Funar.

În fața catedralei Adormirii Maicii Domnului m-a abordat o doamnă cerșetoare cu un copil în brațe, zic doamnă că era muuult mai bine îmbrăcată ca noi. Am început să râd m-a întrebat de ce și i-am zis. Asta este nivelul de trai din Cluj se vede și la cerșetori. Catedrala ortodoxă construită în stil bizantin bineînțeles își așteaptă enoriașii încă din 1930. Aici am putut intra ceea ce am și făcut voi atașa o poză de interior. Despre catedrala imensă și înaltă se poate citi aici: ro.wikipedia.org/wiki/Cat ... din_Cluj-Napoca

De la catedrală am ajuns la un alt bulevard cu nume de istorie Bulevardul 21 Decembrie 1989. La stânga am observat o altă clădire istorică în prezent funcționează Prefectura Cluj aici. Dorind să folosesc din nou o altă trecere de pietoni am observat un alt lăcaș de cult frumos pictat în galben dar încă în renovare turnul din dreapta având două turnuri era acoperit cu plasă. Este vorba despre Biserica reformată calvină sau Biserica cu două turnuri cu alt nume. Ajungând în dreptul bisericii am observat că nici acesta nu se putea vizita la ora respectivă. Mărimea bisericii de 50m lungime și 40 m înălțime m-a determinat să trec pe trotuarul din partea opusă pentru a putea face fotografii fațadei. Lăcașul de cult construit în stil clasicist în 1879 este descris mai pe larg aici: ro.wikipedia.org/wiki/Bis ... %C8%99ul_de_Jos

Înaintând din nou spre Piața Avram Iancu și Piața Unirii aproape de intrsecția cu Bulevardul Regele Ferdinand am observat încă două biserici aflate la distanță mică între ele, Biserica Unitariană prima dată și Biserica Evanghelică următoarea despre care am scris câteva cuvinte și data trecută. Biserica finalizată în stil baroc în 1896 are o dimensiune de 43x21 m cu înălțimea turnului de 48m. Anton Türk a fost arhitectul clădirii. Fațada este la stradă ca și în cazul bisericii evanghelice. Aceasta este mai veche a fost construită în 1929 de către arhitectul George Winkler în stil neoclasic, laterala lungă de 33 m este vizibilă dinspre Bul. Ferdinand, iar fațada are o lățime de 18 m, este spre Bul. 21 Dec. Ambele biserici au fost nevizitabile la acea oră într-o zi de luni. Aici ne-am despărțit de ai mei ei se îndreptau spre spitale iar eu spre Dealul Cetățuia, urmănd a ne întâlni din nou la parkingul de lângă primărie.

Urmând Bulevardul Regele Ferdinand în drum spre canalul Someșul Mic am observat o sumedenie de clădiri istorice aspectuoase. După ce am trecut peste pod am luat-o la stânga și am ajuns în dreptul Aleii Scărilor care se folosește pentru a urca în Parcul Cetățuia. Fosta fortificație Cetățuia a fost construită între 1715- 1735. arhitectul de această dată a fost unul militar și se numea Giovanni Murando Visconti. Fortificația nu a rămas întreagă dar puținele ruine au fost conservate. A funcționat pe lângă fortificație defensivă și ca închisoare, crucea care se vede pe deal este una reconstruită în 1995 în locul celei distruse de comuniști, ridicată în memoria celor care au fost închiși aici. Parcul este foarte îngrijit, iar panorama văzută de aici atât vara cât și iarna este superbă, centrul Clujului fiind destul de aproape, iar pentru un turist e de ajutor să vezi ce unde se poate găsi fără ajutorul sumedeniilor de aplicații de pe telefoane.

În vârful dealului se vede hotelul Belvedere construit în 1970, numele este potrivit acestui tip de clădire. Pe booking arată un preț de 200 ron la dubla și 3 stele.

Pentru a ajunge mai repede la locul de întâlnire Primăria Cluj Napoca am folosit o scurtătură, după ce am coborât de pe dealul Cetățuia am luat-o la dreapta la baza dealului pe malul Someșului Mic pe strada General Drăgălina. Am traversat peste Someșul Mic pe un pod pietonal numit Elisabeta, balustrada era plină cu lacătele iubirii și aici dar nu cred că deranjează prea mult edilii orașului. Trecând dincolo am ajuns în dreptul Parcului Central descris data trecută. În capătul acestui parc găsim Opera Maghiară din Cluj-Napoca. Clădirea în care funcționează din 1948 opera maghiară de stat a fost construită în stil secesionist încă în 1910. Înainte a fost un teatru de vară aici. De aici și până la Calea Moților înapoi la primărie am folosit o străduță care se numește Emil Isac.

Recomand oricui turist așa o plimbare, cel puțin pentru mine a fost interesant. Rog WM să atașeze, mulțumesc.

youtube

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de AZE in 28.01.2018 21:03:57

Validat / Publicat: 29.01.18 09:45:34


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 1408


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  37550 PMA (din 41 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- mihaelavoicu
[29.01.18 14:16:06]
» mesaj pers

   Frumos Clujul iarna!

    AmFostAcolo în august astă vară și mare parte din fotografii le am și eu, dar fără zăpadă.

   Mulțumesc, multă sănătate și votat pe merit!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ioan marinescu
[29.01.18 20:11:21]
» mesaj pers

   @AZE: Spendid rewiewul! Felicitări și vot din partea unui clujean!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- AZE
[29.01.18 22:52:33]
» mesaj pers

   @mihaelavoicu: Mulțumesc

   E frumos și vara și iarna, am vizitat Clujul în toate anotimpurile.

   Și ar mai fi atâtea de văzut...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- AZE
[29.01.18 22:55:38]
» mesaj pers

   @ioan marinescu: Mulțumesc

   Fain oraș aveți acolo...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[30.01.18 21:44:05]
» mesaj pers

   @AZE:

   Frumos oraș! Dacă nu m-ar fi speriat lipsa alimentelor prin 1985, acceptam să rămânem acolo! Regretăm și acum că nu am riscat. Am văzut prima dată Clujul la o olimpiadă de biologie și-mi amintesc că m-a cucerit. Apoi cât am stat în Dej, puțin. Ne-am propus în fiecare an să revenim acolo dar știi tu, cineva, o forță nevăzută, îți taie planurile de pe listă. Dar vorba ta, ce atâta grabă?! 😪

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Lila Mo
[30.01.18 22:01:52]
» mesaj pers

   Frumos descris! Noi, cei care trăim aici, nu mai avem ochi de admirat, doar probleme de rezolvat.

   Mulțumim pentru mesaj!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[44] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JAN-2018] Opera din Cluj văzută din Piața Avram Iancu -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 28.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av940760">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv940760"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=940760">Şterge vot</a></div><span id="v9940760" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(940760)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f940760Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e940760MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JAN-2018] Opera din Cluj văzută din Piața Avram Iancu
foto AZE [28.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JAN-2018] Vedere spre centrul Clujului dinspre dealul Cetățuia, în fundal turnurile bisericilor Sf. Mihail și biserica evanghelică -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 28.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av940761">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv940761"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=940761">Şterge vot</a></div><span id="v9940761" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(940761)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f940761Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e940761MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JAN-2018] Vedere spre centrul Clujului dinspre dealul Cetățuia, în fundal turnurile bisericilor Sf. Mihail și biserica evanghelică
foto AZE [28.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JAN-2018] Opera din Cluj-Napoca -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 28.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av940763">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv940763"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=940763">Şterge vot</a></div><span id="v9940763" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(940763)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f940763Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e940763MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JAN-2018] Opera din Cluj-Napoca
foto AZE [28.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JAN-2018] Clădirea operei și teatrului din Cluj-Napoca -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 28.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av940764">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv940764"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=940764">Şterge vot</a></div><span id="v9940764" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(940764)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f940764Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e940764MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JAN-2018] Clădirea operei și teatrului din Cluj-Napoca
foto AZE [28.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JAN-2018] Clădirea consiliului local Cluj Napoca, bulevardul Eroilor -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 28.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av940767">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv940767"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=940767">Şterge vot</a></div><span id="v9940767" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(940767)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f940767Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e940767MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JAN-2018] Clădirea consiliului local Cluj Napoca, bulevardul Eroilor
foto AZE [28.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JAN-2018] Dealul Cetățuia din Cluj-Napoca, în fundal hotelul Belvedere și crucea ridicată (din nou) în 1995 în memoria celor întemnițați în fosta fortificație. -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 28.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av940769">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv940769"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=940769">Şterge vot</a></div><span id="v9940769" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(940769)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f940769Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e940769MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JAN-2018] Dealul Cetățuia din Cluj-Napoca, în fundal hotelul Belvedere și crucea ridicată (din nou) în 1995 în memoria celor întemnițați în fosta fortificație.
foto AZE [28.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JAN-2018] Parcul cu același nume de pe dealul Cetățuia -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 28.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av940773">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv940773"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=940773">Şterge vot</a></div><span id="v9940773" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(940773)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f940773Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e940773MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JAN-2018] Parcul cu același nume de pe dealul Cetățuia
foto AZE [28.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JAN-2018] Biserica Sf. Mihail catolică și Piața Unirii -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 28.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av940775">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv940775"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=940775">Şterge vot</a></div><span id="v9940775" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(940775)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f940775Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e940775MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JAN-2018] Biserica Sf. Mihail catolică și Piața Unirii
foto AZE [28.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JAN-2018] Biserica greco-catolică de pe bulevardul Eroilor -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 28.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av940777">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv940777"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=940777">Şterge vot</a></div><span id="v9940777" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(940777)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f940777Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e940777MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JAN-2018] Biserica greco-catolică de pe bulevardul Eroilor
foto AZE [28.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JAN-2018] Biserica reformată fortificată de pe Aleea Lupilor -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 28.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av940780">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv940780"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=940780">Şterge vot</a></div><span id="v9940780" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(940780)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f940780Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e940780MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JAN-2018] Biserica reformată fortificată de pe Aleea Lupilor
foto AZE [28.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JAN-2018] Biserica reformată din Orașul de Jos (sau biserica cu două turnuri) -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 28.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av940781">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv940781"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=940781">Şterge vot</a></div><span id="v9940781" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(940781)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f940781Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e940781MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JAN-2018] Biserica reformată din Orașul de Jos (sau biserica cu două turnuri)
foto AZE [28.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JAN-2018] Biserica Unitariană de pe bulevardul 21 dec. 1989 -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 28.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av940783">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv940783"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=940783">Şterge vot</a></div><span id="v9940783" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(940783)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f940783Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e940783MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JAN-2018] Biserica Unitariană de pe bulevardul 21 dec. 1989
foto AZE [28.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JAN-2018] Biserica evanghelică de pe bulevardul 21 dec. 1989 -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 28.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av940785">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv940785"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=940785">Şterge vot</a></div><span id="v9940785" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(940785)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f940785Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e940785MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JAN-2018] Biserica evanghelică de pe bulevardul 21 dec. 1989
foto AZE [28.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JAN-2018] Catedrala ortodoxă și statuia lui Avram Iancu din piața cu același nume -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 28.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av940787">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv940787"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=940787">Şterge vot</a></div><span id="v9940787" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(940787)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f940787Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e940787MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JAN-2018] Catedrala ortodoxă și statuia lui Avram Iancu din piața cu același nume
foto AZE [28.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JAN-2018] Turnul Croitorilor și parte din zid din fosta incintă de fortificații a Clujului -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 28.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av940788">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv940788"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=940788">Şterge vot</a></div><span id="v9940788" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(940788)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f940788Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e940788MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JAN-2018] Turnul Croitorilor și parte din zid din fosta incintă de fortificații a Clujului
foto AZE [28.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JAN-2018] Monumentul Memorandiștilor de pe Bulevardul Eroilor -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 28.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av940790">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv940790"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=940790">Şterge vot</a></div><span id="v9940790" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(940790)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f940790Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e940790MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JAN-2018] Monumentul Memorandiștilor de pe Bulevardul Eroilor
foto AZE [28.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JAN-2018] Catedrala Adormirii Maicii Domnului și Statuia lui Avram Iancu -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 28.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av940794">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv940794"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=940794">Şterge vot</a></div><span id="v9940794" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(940794)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f940794Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e940794MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JAN-2018] Catedrala Adormirii Maicii Domnului și Statuia lui Avram Iancu
foto AZE [28.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JAN-2018] Catedrala Adormirii Maicii Domnului -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 28.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av940795">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv940795"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=940795">Şterge vot</a></div><span id="v9940795" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(940795)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f940795Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e940795MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JAN-2018] Catedrala Adormirii Maicii Domnului
foto AZE [28.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JAN-2018] Podul pietonal Elisabeta deasupra Someșului Mic -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 28.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av940797">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv940797"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=940797">Şterge vot</a></div><span id="v9940797" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(940797)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f940797Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e940797MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JAN-2018] Podul pietonal Elisabeta deasupra Someșului Mic
foto AZE [28.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JAN-2018] Vedere de pe Cetățuia-de pe Aleea Scărilor -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 28.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av940799">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv940799"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=940799">Şterge vot</a></div><span id="v9940799" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(940799)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f940799Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e940799MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JAN-2018] Vedere de pe Cetățuia-de pe Aleea Scărilor
foto AZE [28.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P22 [JAN-2018] Biserica Sf Mihail -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 28.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av940801">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv940801"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=940801">Şterge vot</a></div><span id="v9940801" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(940801)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f940801Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e940801MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [JAN-2018] Biserica Sf Mihail
foto AZE [28.01.18]
# [0 PMA, fara bonus]

[44] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.126369953156 sec