#E#D
92838 
nu sunteţi logat. - LOGIN
'Opționale' din Herculane

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
23.03.2019
DE
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Sibiu
înscris/ă în 02.07.12
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
MAR-2019
DURATA: 1 zile
TIP: FAMILIE CU COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2
+ COPII: 1

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

#G#0
#M#0
   

E 2


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

Excursiile sînt sufletul AFA, așa că de ce nu, întâlnirile anuale trebuie sărbătorite cu câte o excursie. În acest an puteam să alegem între 3 excursii/drumeții, eu am ales E2. Sincer mă duceam dacă se putea la ambele excursii (E3 a fost doar în Herculane și am reușit să vizitez) plus drumeții.

Obiectivele de vizitat promise au fost Mânăstirea Sfânta Ana și Biserica Romano-Catolică în Orșova și Chipul lui Decebal și Mânăstirea Mraconia de la Cazanele Dunării.

În prezentul articol voi adăuga și vizita din următoarea zi la Porțile de Fier I.

Mânăstirea Sfânta Ana

Plecând la 8.30 din Băile Herculane după 22 km am ajuns la Orșova iar prima oprire a fost făcută la Mânăstirea Sfânta Ana. Dar mai înainte câteva cuvinte despre Orșova, locul fostului castru roman Dierna. Orașul are o istorie foarte veche, și în ultimii 2000 de ani a fost stăpânit pe rând de romani, turci și austrieci. Un amănunt interesant și asta am aflat doar acum, din cauza construcției hidrocentralei Porțile de Fier I orașul vechi a fost inundat iar întreaga strămutare a avut loc între anii 1966-1974. Practic de pe Dealul Moșului deoarece acolo se află mânăstirea vedem un oraș nou.

Mânăstirea Sfânta Ana a fost construită între 1936-1939. Ctitorul bisericii a fost nimeni altul decât Pamfil Șeicaru ziarist renumit în perioada interbelică. Documentându-mă puțin am aflat că Pamfil Șeicaru nu a construit la întâmplare aici o mânăstire. În timpul luptelor din zona Orșovei în primul război mondial pe acest deal numit Moșului era să moară, un obuz explodând la mică distanță de el și acoperindu-l cu pământ. Atunci a făcut promisiunea de a ridica un lăcaș de cult aici.

După ce au ajuns comuniștii la putere mânăstirea a fost transformată în restaurant asta între anii 1945-1990. În prezent este un loc foarte vizitat atât pentru mânăstire cât și pentru panorama asupra Dunării și Orșovei văzute de aici. În scurta noastră vizită am intrat puțin în interior iar restul timpului l-am petrecut afară pe terasa mânăstirii dinspre Dunăre. Ansamblul de clădiri formează un U biserica aflându-se în poziția centrală. Clădirile sînt din lemn, acoperișul este din tablă.

Biserica Romano-Catolică din Orșova

În Orșova nouă, cea veche fiind inundată găsim obiective turistice la fel de noi. Așa că biserica catolică a fost construită între 1972-1976. Opera lui Hans Fackelman este o clădire non-conformistă din beton dacă nu s-ar observa crucea atât pe fațadă cât și pe turnul construit independent de clădirea principală nu ziceai că este o biserică. Interiorul la fel ne uimește, din păcate nu se putea intra de tot, altfel puteam să observăm de aproape Drumul Crucii-altfel pictat de Gabriel Popa.

Interiorul este realizat fantastic altarul seamănă mai mult cu o scenă modernă, iar lumina naturală intră pe acoperiș prin niște ferestre amplasate în formă de cruce.

Atât ni s-a arătat din Orșova, preferam ceva mai mult din această cauză a doua zi am mai poposit o dată aici.

Cazanele Dunării

Părăsind Orșova am circulat încă 7 km până la Eselnița o comună care la fel a fost inundată în anii 70. Zona cea nouă este împânzită de locuri de cazare restaurante, pensiuni având în vedere apropierea obiectivelor turistice de aici. Până să ajungem la Golful Mraconia acolo unde am început excursia în ambarcațiuni am mai observat multe pensiuni turistice. Toată zona face parte din Parcul Natural Poțile de Fier iar Cazanele Dunării este acea porțiune de 9 km unde fluviul se îngustează până la aproape 200 m, apa este foarte adâncă (75 m iar cea mai mare adâncime 120 m) iar viteza de scurgere este foarte mare. Relieful este bineînțeles foarte spectaculos la această trecere a Dunării prin Munții Carpați vom observa 2 masive Ciucarul Mare și Ciucarul Mic pe partea țării chiar dacă pe telefonul mobil a venit mesajul Bine ați venit în Serbia.

După ce am trecut podul de peste Golful Mraconia (Mraconia înseamnă loc ascuns și așa și este) am coborât din microbuze. 15 km am făcut până aici din Orșova. Am coborât spre ambarcațiuni. Erau 3 bucâți 2 mai moderne și una bună de plimbat pe un lac nicidecum în condițiile de pe Dunăre. Și totuși am ales-o pe acesta ultima având în vedere că era deschisă, pentru mine pozele sînt o prioritate. Familia am trimis-o în șalupa sigură. După o scurtă plimbare în Golful Mraconia am văzut de prima dată Chipul lui Decebal regele Daciei. Sculptură nouă, costuri enorme sculptorii alpiniști care au modelat stânca de 55m x 25m în 10 ani au scos din buzunarul lui Iosif Constantin Drăgan om de afaceri 1 mil. $. Este mult sau nu fiecare să decidă după vizita acolo.

După ieșirea din Golful Mraconia am trecut pe lângă Mânăstirea Mraconia. Cea originală a fost construită în 1523. Am aflat că a mai fost distrusă și refăcută de 2 ori, o dată în 1800 și încă o dată în 1968. Această din urmă refacere se datorează din nou construcției Porților de Fier lacul de acumulare având o lungime de 120 km. La secetă probabil se descoperă ruinele fostei mânăstiri. Tot ce am putut să observ din barcă că biserica mănăstirii este construită în formă de cruce, din zidărie.

De la mânăstire și până la Golful Dubova trebuia să trecem prin Cazanele Mici. Eu eram deja ud aici stând în față, poze am vrut, poze am făcut, restul nu mai contează. Am mai observat că celălalte bărci au luat-o cu mult înainte. Am ajuns și în Golful Dubova pe malul căruia găsim o superbă zonă de agrement începând de la locuri de cazare, restaurante până la centre de închiriere ambarcațiuni, etc. Toată zona asta de agrement aparține comunei Dubova. De aici am intrat în Cazanele Mari iar drumul cu barca a continuat până la Grota Veterani și Peștera Ponicova. Peștera Veterani se află la baza masivului Ciucarul Mare iar intrarea se face doar dinspre apă existând un ponton aici. Se scrie că peștera a fost folosită încă de pe vremea romanilor. Nu știu din ce motive dar pe noi nu ne-au dus până acolo în schimb ai mei au văzut-o. Noi ne-am apropiat în schimb de Peștera Ponicova. Această peșteră spre deosebire de cealaltă se poate accesa și de pe uscat iar totalul lungimii galeriilor ar avea 1,6 km. Apropiindu-ne de peșteră am simțit o răcoare venind din adânc.

De aici ne-am întors iar vremea s-a schimbat brusc. Fiind vânt puternic s-au cam format valuri iar bărcuța noastră de lac de agrement cu greu făcea față tot schimba direcția să nu ne răstoarne valurile. Am pozat ce-am pozat până la urmă telefonul a trebuit să-l bag în buzunar și să mă mut puțin în spate ca să se ridice puțin botul. Așa am trecut din nou Cazanele Mari câte un duș rece unul după altul și în barcă s-a mai adunat și ceva apă. După părăsirea Cazanelor Mari am ajuns în Golful Dubova la un ponton privat de unde am fost preluați de microbuze.

Pe drum am observat și ambarcațiuni mari pentru vizitarea acestei zone. Tot la golful Mraconia am văzut prețul de 30 lei de persoană pentru plimbare pe vapor.

Acuma sincer când am ajuns la Herculane tocmai am finalizat un episod de răceală (probabil ați observat din voce) dar acum sînt din nou răcit, bănuiesc că de la dușul Dunării.

Porțile de Fier

A treia zi după decazare și fotografia de grup ne-am îndreptat din nou spre Dunăre. Așa cum am povestit am poposit puțin și la Orșova dar obiectivul principal a fost Porțile de Fier I. Este cea mai mare hidrocentrală construită pe Dunăre iar curentul de 1080 MW este împărțit frățește cu sârbii. Pe hidrocentrală este și drumul care leagă România de Serbia. Până să ajungem la muzeu i-am arătat băiatului ecluza și i-am explicat pentru ce se folosește. A fost impresionat văzând atât ecluzele cât și imensitatea construcției. Barajul în sine are o lungime de 441 m și o înălțime de 74 m. Gurile de deversare sînt în număr de 14.

În muzeu intrarea costă 10 lei pentru adulți 5 lei pentru copii. Taxa foto este 10 lei iar programul 8.00-16.00. Este interesant doar că în momentul vizitei nu se poate coborâ în hidrocentrală liftul deservit de turiști era defect. Și dacă nu era defect tot nu se putea accesa este nevoie de 25 persoane în grup, cel puțin așa mi s-a explicat. Ceea ce am înțeles că dna care a vândut biletele este și ghid dar eu nu am observat nimic să facă în această calitate. Dar nici o problemă explicațiile de la exponate sînt destul de bogate. În muzeu sînt expuse obiecte arheologice găsite în zonă, etnografice prin care este prezentată cultura popoarelor de pe aici, fauna și flora zonei dar și multe exponate tehnice. Este foarte frumos descrisă și explicată atât prin poze cât și text istoria Insulei Ada Kaleh unde ai mei au fost în tinerețe și am și ceva poze în albumul familiei. Era o insulă locuită predominant de turci și se ocupau printre altele și de turism. Insula aflată la 3 km de Orșova a fost inundată cu ocazia construcției barajului.

După vizita muzeului am părăsit această minunată zonă și ne-am îndreptat spre casă cu gândul la următoarea întâlnire. Până atunci călătorii plăcute tuturor.

WM rog atașează clipul la început, mulțumesc.

https://www.youtube.com/watch?v=_ccEj_T05Uc

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de AZE in 23.03.2019 01:17:32

Validat / Publicat: 23.03.19 08:17:22


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 361


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  46550 PMA (din 50 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- nelu73
[23.03.19 09:14:56]
» mesaj pers

   Salut, ai fost inspirat ca ai inbarcat pe ai tai într-o barca mai sigura, apoi cu raceala ce ai facut-o fati un rachiu fiert cu piper. Un rachiu 60 grade care am băut la seara gastronomica sigur te scapa de raceala dar nu prea multe... !

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- alinafulg
[23.03.19 15:00:06]
» mesaj pers

   @AZE: Si mie imi era teama sa nu mi se reîntoarcă răceala, dar am scapat. Sănătate și salutari cu drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[24.03.19 18:27:19]
» mesaj pers

   @AZE: Frumoasă zonă, mulțumim că ne-ați povestit și nouă și ați ilustrat articolul cu imagini deosebite. Mă bucur că aventura periculoasă de pe Dunăre s-a încheiat cu bine - rămâne un eveniment de povestit peste ani și ani.

   Pamfil Șeicaru a murit în 1980 la Dachau în Germania, în 1991 osemintele sunt aduse la București, iar în 2005 au fost strămutate la Mănăstirea Sf. Ana din Orșova, ctitorie a ziaristului.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- abancor CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[26.03.19 22:50:38]
» mesaj pers

   În mare sînt 2 feluri de bărci cu care se fac ture în Cazane (fără vapoare): cele „de viteză” și cele tip „lotcă” de tablă, cum a fost asta cu care ai mers tu. Singurul avantaj, din cîte îmi dau seama, al lotcilor de tablă, este că pot intra mai adînc și la ape mai mici în peștera Ponicova. În schimb, merg mult mai încet decît celelalte, aș zice, ochiometric, că au viteza mai mică de jumătate.

   Probabil din cauza asta nu v-a oprit și la Veterani, excursia avea vreun timp limită și nu vă puteați încadra.

   Ca sfat pentru turiștii care vor excursii cu barca în zonă: aflați de la început tot traseul (de regulă se oferă în preț fie peștera Veterani, fie Tabula Traiana, asta în afară de plimbarea propriu-zisă, iar dacă toată lumea e de acord, pentru un supliment, se merge la ambele - deci unul din obiective e considerat opțional, la alegere). Iar dacă sînteți cazați în zona Dubova, discutați cu gazda, de regulă poate aranja excursia cu ce barcă vreți, și cu preluare de la cazare (mai toate pensiunile au un ponton, cred că merge să apelați la o pensiune și dacă nu sînteți cazați acolo).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
#G#1

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă
#M#1

[31] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [MAR-2019] Orșova -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 23.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1060740">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1060740"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1060740">Şterge vot</a></div><span id="v91060740" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1060740)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1060740Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1060740MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [MAR-2019] Orșova
foto AZE [23.03.19]
# [50 PMA, fara bonus]

P02 [MAR-2019] Orșova -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 23.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1060741">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1060741"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1060741">Şterge vot</a></div><span id="v91060741" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1060741)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1060741Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1060741MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [MAR-2019] Orșova
foto AZE [23.03.19]
# [50 PMA, fara bonus]

P03 [MAR-2019] Mânăstirea Sf Ana Orșova -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 23.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1060742">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1060742"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1060742">Şterge vot</a></div><span id="v91060742" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1060742)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1060742Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1060742MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [MAR-2019] Mânăstirea Sf Ana Orșova
foto AZE [23.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

#G#2

P04 [MAR-2019] Mânăstirea Sf Ana Orșova -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 23.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1060743">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1060743"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1060743">Şterge vot</a></div><span id="v91060743" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1060743)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1060743Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1060743MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [MAR-2019] Mânăstirea Sf Ana Orșova
foto AZE [23.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [MAR-2019] Vedere de la mânăstire spre Dunăre -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 23.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1060744">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1060744"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1060744">Şterge vot</a></div><span id="v91060744" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1060744)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1060744Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1060744MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [MAR-2019] Vedere de la mânăstire spre Dunăre
foto AZE [23.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [MAR-2019] Mânăstirea Sf Ana -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 23.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1060745">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1060745"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1060745">Şterge vot</a></div><span id="v91060745" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1060745)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1060745Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1060745MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [MAR-2019] Mânăstirea Sf Ana
foto AZE [23.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [MAR-2019] Vedere spre Dunăre de la mânăstire -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 23.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1060746">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1060746"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1060746">Şterge vot</a></div><span id="v91060746" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1060746)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1060746Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1060746MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [MAR-2019] Vedere spre Dunăre de la mânăstire
foto AZE [23.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [MAR-2019] Troiță ridicată în cinstea ctitorului -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 23.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1060747">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1060747"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1060747">Şterge vot</a></div><span id="v91060747" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1060747)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1060747Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1060747MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [MAR-2019] Troiță ridicată în cinstea ctitorului
foto AZE [23.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [MAR-2019] Monumentul ctitorului (nu știu dacă este înhumat aici, deoarece a decedat în 1980 în Germania) -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 23.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1060748">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1060748"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1060748">Şterge vot</a></div><span id="v91060748" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1060748)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1060748Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1060748MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [MAR-2019] Monumentul ctitorului (nu știu dacă este înhumat aici, deoarece a decedat în 1980 în Germania)
foto AZE [23.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [MAR-2019] Biserica catolică Orșova -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 23.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1060749">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1060749"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1060749">Şterge vot</a></div><span id="v91060749" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1060749)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1060749Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1060749MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [MAR-2019] Biserica catolică Orșova
foto AZE [23.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [MAR-2019] Biserica catolică Orșova -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 23.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1060750">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1060750"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1060750">Şterge vot</a></div><span id="v91060750" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1060750)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1060750Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1060750MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [MAR-2019] Biserica catolică Orșova
foto AZE [23.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [MAR-2019] Interior biserica catolică Orșova -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 23.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1060751">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1060751"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1060751">Şterge vot</a></div><span id="v91060751" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1060751)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1060751Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1060751MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [MAR-2019] Interior biserica catolică Orșova
foto AZE [23.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [MAR-2019] Golful Mraconia -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 23.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1060752">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1060752"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1060752">Şterge vot</a></div><span id="v91060752" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1060752)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1060752Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1060752MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [MAR-2019] Golful Mraconia
foto AZE [23.03.19]
# [50 PMA, fara bonus]

P14 [MAR-2019] Decebal -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 23.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1060753">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1060753"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1060753">Şterge vot</a></div><span id="v91060753" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1060753)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1060753Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1060753MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [MAR-2019] Decebal
foto AZE [23.03.19]
# [50 PMA, fara bonus]

P15 [MAR-2019] Golful Mraconia din barcă -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 23.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1060754">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1060754"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1060754">Şterge vot</a></div><span id="v91060754" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1060754)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1060754Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1060754MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [MAR-2019] Golful Mraconia din barcă
foto AZE [23.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [MAR-2019] Mânăstirea Mraconia -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 23.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1060755">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1060755"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1060755">Şterge vot</a></div><span id="v91060755" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1060755)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1060755Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1060755MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [MAR-2019] Mânăstirea Mraconia
foto AZE [23.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [MAR-2019] Mânăstirea Mraconia -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 23.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1060756">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1060756"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1060756">Şterge vot</a></div><span id="v91060756" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1060756)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1060756Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1060756MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [MAR-2019] Mânăstirea Mraconia
foto AZE [23.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [MAR-2019] Cazanele Dunării -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 23.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1060757">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1060757"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1060757">Şterge vot</a></div><span id="v91060757" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1060757)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1060757Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1060757MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [MAR-2019] Cazanele Dunării
foto AZE [23.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [MAR-2019] Golful Dubova -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 23.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1060758">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1060758"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1060758">Şterge vot</a></div><span id="v91060758" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1060758)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1060758Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1060758MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [MAR-2019] Golful Dubova
foto AZE [23.03.19]
# [50 PMA, fara bonus]

P20 [MAR-2019] Înainte de Cazanele Mari -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 23.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1060759">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1060759"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1060759">Şterge vot</a></div><span id="v91060759" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1060759)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1060759Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1060759MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [MAR-2019] Înainte de Cazanele Mari
foto AZE [23.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [MAR-2019] -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 23.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1060760">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1060760"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1060760">Şterge vot</a></div><span id="v91060760" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1060760)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1060760Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1060760MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [MAR-2019]
foto AZE [23.03.19]
# [0 PMA, fara bonus]

[31] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2020 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.121958017349 sec