ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 07.10.2016
DE AZE
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Sibiu
ÎNSCRIS: 02.07.12
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
OCT-2016
DURATA: 1 zile
familie cu copii
1 AD. + 1 COPII

GRAD SATISFACȚIE
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
91.67%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Parcul Sub Arini din Sibiu

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Am fost acolo ieri... in parcul SubArini din Sibiu. De ce mi se pare deosebit, atipic ca am fost acolo? In viata cotidiana, in rutina zilnica uitam sa ne mai recream, ca mai trebuie o pauza si in zile de lucru de luni pana vineri. Am fost cu copilul si am folosit pista de biciclete. Problema este ca nu-l mai ajung din urma indiferent cat de repede pedalez...

Pentru ca Parcul Subarini este intradevar un loc de recreere, nu numai pentru noi pentru sibieni ci si pentru turisti care au vizitat in ziua respectiva poate X obiective turistice si poate au nevoie si de putina liniste in natura din mijlocul orasului. Liniste? In mijlocul orasului? Da chiar asa deoarece cele 22 hectare ale parcului chiar ofera aceasta liniste, zgomotul orasului se aude foarte indepartat, si poate doar aglomeratia de duminica atunci cand cei mici si cei mari evadeaza in parc deranjeaza aceasta. Dar in zile de lucru chiar ai parte de asa ceva.

Anul 1856 : Orasul Sibiu se dezvolta, exista cateva parcuri in oras, doar ca omul doreste sa fie mai aproape de natura, dar in acelasi timp aceasta apropiere de natura sa fie cat mai organizata, pe scurt : in forma de parc cu alei si banci poate iluminare seara, un loc unde poate sa iasa in natura dar in acelasi timp sa fie in oras. Cum este posibil asa ceva? Pe vremea respectiva padurea Dumbrava se intindea pana la marginea orasului. Practic cu parcul Subarini s-a realizat contactul direct cu aceasta padure, adica din centrul Sibiului.

Inceputul amenajarii dupa un proiect de catre inginerul Seilfried a insemnat construirea aleilor principale si plantarea arborilor necesare pentru amenajarea unei gradini englezesti. S-au plantat in primul rind si in mare numar arini, de aici si denumirea Parcul sub Arini, pini si tei adusi din padurile din jurul Sibiului. In prezent fiecare specie este marcata/descrisa corespunzator. Plantarea diferitilor arbusti si plante a continuat asa ca intr-un final colectia florei parcului ajunge pana la 680 de specii (in prezent doar 68 specii). Una din alei a fost destinata calaritului, altele pentru plimbari pe jos.

Anul 1865 : se deschide restaurantul Bolta Rece, a fost un loc foarte cunoscut, din pacate in prezent se afla in paragina, buruiana ajunge pana la etaj.

Anul 1898 : Se construieste pavilionul pentru muzica. Ce inseamna aceasta? In anumite zile in special duminica in pavilion isi ia locul o orchestra si canta muzica de promenada. Disparuta aceasta practica in perioada comunismului si-a revenit dupa revolutie, am avut parte in cateva duminici sa aud muzica. Pavilionul deteriorat in timp a fost reconstruit dupa modelul original in 1979. Langa pavilionul de muzica se amenajeaza si o fantana arteziana rotunda iluminata. In prezent functioneaza si aceasta, in jurul fantanii este o gradina superba de trandafiri.

Anul 1905 : Imediat dupa electrificarea orasului, are loc introducerea curentului electric si in parc, necesar pentru iluminarea in timpul noptii.

Anul 1938 : Se amenajeaza un loc unde se amplaseaza bustul poetului Mihai Eminescu opera sculptorului Radu Moga.

In perioada comunismului au avut loc lucrari de amenajare a parcului, aleile s-au asfaltat, podurile s-au betonat, aleile duc pana la gradina zoologica si mai departe la muzeul satului Astra, in jur de 6km lungime dar latimea parcului este mai mica doar cateva sute de m. Disnpre centru aproape de intrarea in parc a fost patinoarul . Langa una din intrari se afla stadionul municipal de fotbal. Stadionul a fost amenajat in 1927, in 1982 a fost reamenajata tribuna in prezent fiind din beton si au loc pe scaune 14000 spectatori. Pe langa stadion au fost amenajate nenumarate alte terenuri de fotbal, de tenis, locuri de joaca, etc. Aproape de patinoar se afla bazinul olimpic acoperit. In ultimii ani s-a amenajat o pista de biciclisti care la inceput era doar pana la zoo, in prezent s-a extins pana in localitatea Rasinari si o alta ruta Cisnadioara, ambele sint localitati turistice cu obiective de vazut. Pista incepe din centrul Sibiului pe trotuare. Se pot inchiria biciclete.

Accesul in parc : luand ca punct de reper Piata Unirii pentru auto directia spre Brasov, Bucuresti primul sens giratoriu cu prima iesire spre Paltinis, urmatorul giratoriu prima iesire spre stadion (max 5 min). Locuri de parcare langa stadion, parc sint multe, aici parcarea este fara plata. Pe jos tot din Piata Unirii se merge pe cel mai scurt drum, de la Hotelul Ibis pe strada Somesului si Scoala de Inot (max 10 min.)

Locuri de cazare si de luat masa langa parc :

Hotel Parc se afla in imediata vecinatate a parcului si stadionului. Dubla este 53 eur/noapte. Restaurant disponibil.

Hotel Silva de 4 stele este la fel de aproape de stadion situat chiar in parc o noapte in dubla costa de la 200 ron/noapte aici. Recomand restaurantul.

Casa Moraru este un hotel de 4 stele langa parc. Costa 250 ron/noapte dar are si piscina.

Recomand vizita parcului

Rog WM sa ataseze urmatorul clip la inceput.

https://www.youtube.com/watch?v=AcAQlQfXMvY


[fb]
---
Trimis de AZE in 07.10.16 00:06:42
Validat / Publicat: 07.10.16 08:33:44
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SIBIU.

VIZUALIZĂRI: 4257 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P07 Alei si pod in parc
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 29900 PMA (din 31 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

4 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[07.10.16 08:33:28]
»

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

tata123 🔱
[07.10.16 14:09:33]
»

@AZE: Un plămân verde al orașului Sibiu! L-am străbătut și eu de vreo două ori în timpul unei vizite în Sibiu, cazați fiind la un cămin din apropierea parcului. Frumos!

AZEAUTOR REVIEW
[07.10.16 20:43:36]
»

@tata123: Ma bucur ca ati fost in Sibiu si ati vazut parcul, nu sint prea multe obiective turistice aici, scopul principal este cea despre am scris, cautarea naturii, linistea, sportul, divertismentul. In copilarie a fost locul preferat de sanius aici, am avut chiar si un accident (m-am bagat cu sania intr-un pom) dar nu mi-am rupt nimic. Pe urma a devenit loc de plimbat in urmatoarea ordine : cainele, prietena, nevasta, copilul. In prezent pentru mine este locul preferat pentru ciclism.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Utube CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[07.10.16 23:25:41]
»

Excelentă ideea de a scrie un review despre un parc pentru că parcurile sunt cele mai la îndemână locuri de recreere pentru orăşenii agitaţi şi puşi tot timpul pe fugă.

De multe ori trecem pe lângă parcuri sau chiar prin ele, pe jos sau cu bicicleta şi în graba cotidiană uităm de frumuseţile pe care le oferă acest "petic de pădure de buzunar" dădător de viaţă.

Multe municipalităţi au avut ideea excelentă de a construi piste de biciclete prin parcuri şi mai mult piste de biciclete prin care leagă oraşul cu celelalte localităţi apropiate, încurajând, în final, sănătatea care este nepreţuită.

O seară deosebită!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
AZE, tata123 🔱, Utube
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Sibiul:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.052937030792236 sec
    ecranul dvs: 1 x 1