90904 
nu sunteţi logat. - LOGIN
La pas pe Valea Hârtibaciului

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
07.11.2018
DE
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Sibiu
înscris/ă în 02.07.12
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
NOV-2018
DURATA: 1 zile
TIP: SINGLE
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 1

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢIE / RELAXARE
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții

NOTA MEDIE rez.:
9.00
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

O vizită în satul Nou


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:

Se întâlnesc doi ciobani, unul dintre ei spuse:
- Ce mai face fratele tău, Ioane?
- A murit într-un accident de avion!
- Cum mă? Era pilot?
- Nu!
- Era pasager?
- Nu!
– Era pe aeroport şi a dat avionul peste el?
- Nu!
- Atunci cum naiba a murit?
- Era cu oile pe câmp şi se uita după un avion şi nu a văzut groapa din spatele lui.

 

Eram în drum spre satul Nou, am văzut ciobanul cu oile pe câmp, am văzut și avionul care tocmai se pregătea să aterizeze în Sibiu-și gata, mi-am adus aminte de acest banc, noroc că nu era nici o groapă în spatele ciobanului care tocmai căsca ochii la avion.

În următoarele rânduri voi prezenta un loc mai puțin cunoscut din punct de vedere turistic din județul Sibiu, satul Nou care numai nou nu se poate spune deoarece există din anul 1305.

Cum ajungem în satul Nou?

Ca să fie mai ușor pentru un turist din afara județului Sibiu, accesul se face de pe A1-centura ocolitoare a municipiului. Dinspre Brașov-București se va folosi prima ieșire de pe autostradă iar dinspre Alba-Iulia a patra ieșire. În ambele cazuri se va ajunge fie în Sibiu fie pe DJ 106 drumul care ne va duce spre destinația descrisă. După începerea traseului pe DJ106 vom urca pe Dealul Dăii unde se poate face o oprire pentru a admira orașul Sibiu de sus. Nu este vorba despre o înălțime doar că de pe acest deal se vede puțin mai altfel. Continuând drumul vom lăsa în urmă cartiere de vile nou-construite în care mi-ar fi plăcut să stau deoarece cei care au case aici vor putea vedea direct din living fie tot lanțul muntos Făgăraș, fie o parte din Sibiu. Să nu mai zic de liniște care este tot mai prețuită în zilele din prezent. Una din aceste așezări selecte se numește Daia Nouă, urmează Daia cea istorică unde vom ajunge virând la stânga pe DJ106S. După traversarea satului urcăm din nou un deal folosind câteva serpentine și facem din nou o oprire deoarece avem din nou o panoramă deosebită cu împrejurimile. Ajuns în vârf la o intersecție un indicator ne arată drumul DC54 spre satul Nou.

Distanța rutieră de la Sibiu până în satul Nou este de 18 km, din A1 ceva mai puțin.

Despre satul Nou

Satul Nou a avut diferite denumiri, în trecut se mai numea Noul Săsesc, Noenderf în săsește, Neudorf în germană, Nova Villa în latină, și Szászújfalu în maghiară.

Prima atestare documentară este din 1305 atunci când satul este proprietatea nobilior Becsegergely, defapt una din numeroasele proprietăți transilvănene. În evul mediu populația satului era de rit-romano catolic, după reforma protestantă din secolul XVI a devenit protestantă inclusiv biserica din sat. Dacă până în 1880 populația majoritară a fost săsească, după acest an românii au ajuns să fie mai mulți pe aici. Așa că la începutul secolului XX locuiau 591 români, 415 sași, 138 romi și 8 maghiari. În prezent conform recensământ 2011 ar fi 1606 locuitori din care doar români și romi. Sașii au plecat definitiv după revoluția din 1989. Din punct de vedere coordonate geografice satul Nou se află aici: 45°49′47″N 24°17′1″E

Satul Nou aparține de comuna Roșia și care mai are în componență încă 5 sate: Roșia, Nucet, Cașolț, Daia și Cornățel și are 5241 locuitori.

Ce putem vedea aici?

Având ceva treabă în Cornățel la întoarcere mi-a rămas suficient timp pentru vizită. Imediat după intrare în sat mi-a atras atenția Biserica evanghelică fortificată. Următorul obiectiv este biserica ortodoxă din sat, câteva clădiri istorice și satul în sine care poate părea interesnt pentru mulți dintre turiști.

Biserica evanghelică fortificată

Lăcașul de cult a fost construită în secolul XIII. După modelul de atunci a avut forma de bazilică. După ce s-a răspândit vestea cu vizita otomanilor, de și nu au ajuns pe aici, biserica a fost fortificată construindu-se în jurul ei ziduri de apărare și bastioane. Între timp moda în construcții s-a schimbat cu ocazia următoarelor renovări s-au folosit multe elemente gotice, navele laterale, corul și absida s-au mai înălțat. Turnul vestic este de la început acolo. Biserica poartă hramul Sfinților Petru și Pavel.

După ce am parcat lângă biserica fortificată am crezut că voi putea vizita doar din exterior obișnuit cu faptul că mai toate monumentele sînt încuiate. Nu și în cazul de față, am avut parte de o surpriză plăcută deoarece am avut acces inclusiv în interior și o surpriză neplăcută deoarece totul era în paragină. Există 2 porți de acces dinspre sud și dinspre vest ambele din strada principală din Nou. Se poate observa incinta de piatră care nu este prea înaltă, un bastion de apărare pe sub care vom trece, după care ne putem îndrepta spre intrare.

În interior jale mare, mobila este deteriorată, orga din chor lipsește, este multă mizerie. Documentându-mă am aflat că orga care a fost construită în 1913 de câtre meseriașul Karl Einschenk a fost dusă în 1993 la o biserică catolică din județul Bacău. Scările spre chor erau destul de șubrezite așa că nu am dorit altă aventură căutând scările din turn. Dacă mobilierul din chor este deteriorat, piesele de jos se află încă în stare acceptabilă. Altarul, amvonul, băncile s-ar putea curăța, lăcui, ceva curățenie, o renovare zidărie, o orgă electronică în locul celei vechi (sau măcar un fond sonor în timpul vizitei, amenajare curte, acces turn, turiști... Visez nu? Și totuși realizabil, păcat că nu se dorește acest lucru.

În imediata apropiere se află căminul cultural, o clădire istorică, mie mi-a plăcut. Înainte să urc în mașină niște localnici romi m-au întrebat că ce tot fotografiez pe acolo, le-am răspuns și am plecat mai departe. Am găsit un articol interesant intitulat Declinul unui monument, se poate citi aici:

academia.edu/9003619/Bise ... l_unui_monument

Biserica ortodoxă Sfântul Ierarh Nicolae

Coborând dinspre centrul satului spre periferie vom observa biserica ortodoxă. Este o biserică simplă compusă din navă principală, turn clopotniță și a fost construită în 2000 această dată inscripționată pe acoperiș cu ajutorul unor țigle de altă culoare și care formează niște cifre. Există un zid de incintă doar pe partea cu strada, în partea din spate doar dealul. Este construită chiar la marginea satului.

După o vizită scurtă aici am părăsit satul bucurându-mă că am văzut ceva nou pentru mine.

 

Rog WM să atașeze la început, mulțumesc. - youtube

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de AZE in 07.11.2018 23:28:57

Validat / Publicat: 08.11.18 10:03:49


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 246


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  38900 PMA (din 42 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[08.11.18 10:35:21]
» mesaj pers

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[29] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [NOV-2018] În drum spre satul Nou (în fundal Daia) -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 07.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1029274">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1029274"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1029274">Şterge vot</a></div><span id="v91029274" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1029274)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1029274Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1029274MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [NOV-2018] În drum spre satul Nou (în fundal Daia)
foto AZE [07.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [NOV-2018] Intrarea în satul Nou -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 07.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1029275">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1029275"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1029275">Şterge vot</a></div><span id="v91029275" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1029275)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1029275Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1029275MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [NOV-2018] Intrarea în satul Nou
foto AZE [07.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [NOV-2018] Spre satul Nou -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 07.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1029276">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1029276"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1029276">Şterge vot</a></div><span id="v91029276" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1029276)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1029276Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1029276MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [NOV-2018] Spre satul Nou
foto AZE [07.11.18]
# [50 PMA, fara bonus]P04 [NOV-2018] Aici m-am oprit, în fundal turnul bisericii evanghelice -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 07.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1029277">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1029277"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1029277">Şterge vot</a></div><span id="v91029277" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1029277)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1029277Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1029277MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [NOV-2018] Aici m-am oprit, în fundal turnul bisericii evanghelice
foto AZE [07.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [NOV-2018] Dintr-o curte în curtea bisericii evanghelice -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 07.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1029278">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1029278"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1029278">Şterge vot</a></div><span id="v91029278" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1029278)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1029278Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1029278MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [NOV-2018] Dintr-o curte în curtea bisericii evanghelice
foto AZE [07.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [NOV-2018] Curtea bisericii fortificate -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 07.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1029279">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1029279"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1029279">Şterge vot</a></div><span id="v91029279" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1029279)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1029279Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1029279MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [NOV-2018] Curtea bisericii fortificate
foto AZE [07.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [NOV-2018] Pe aici am intrat -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 07.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1029280">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1029280"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1029280">Şterge vot</a></div><span id="v91029280" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1029280)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1029280Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1029280MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [NOV-2018] Pe aici am intrat
foto AZE [07.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [NOV-2018] Fortificația din Nou -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 07.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1029281">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1029281"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1029281">Şterge vot</a></div><span id="v91029281" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1029281)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1029281Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1029281MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [NOV-2018] Fortificația din Nou
foto AZE [07.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [NOV-2018] Turnul bisericii -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 07.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1029282">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1029282"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1029282">Şterge vot</a></div><span id="v91029282" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1029282)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1029282Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1029282MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [NOV-2018] Turnul bisericii
foto AZE [07.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [NOV-2018] Interiorul văzut din chor -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 07.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1029283">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1029283"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1029283">Şterge vot</a></div><span id="v91029283" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1029283)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1029283Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1029283MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [NOV-2018] Interiorul văzut din chor
foto AZE [07.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [NOV-2018] Interior biserică -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 07.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1029284">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1029284"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1029284">Şterge vot</a></div><span id="v91029284" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1029284)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1029284Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1029284MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [NOV-2018] Interior biserică
foto AZE [07.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [NOV-2018] -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 07.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1029285">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1029285"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1029285">Şterge vot</a></div><span id="v91029285" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1029285)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1029285Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1029285MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [NOV-2018]
foto AZE [07.11.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P13 [NOV-2018] -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 07.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1029286">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1029286"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1029286">Şterge vot</a></div><span id="v91029286" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1029286)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1029286Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1029286MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [NOV-2018]
foto AZE [07.11.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P14 [NOV-2018] -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 07.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1029287">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1029287"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1029287">Şterge vot</a></div><span id="v91029287" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1029287)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1029287Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1029287MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [NOV-2018]
foto AZE [07.11.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P15 [NOV-2018] -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 07.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1029288">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1029288"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1029288">Şterge vot</a></div><span id="v91029288" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1029288)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1029288Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1029288MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [NOV-2018]
foto AZE [07.11.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P16 [NOV-2018] -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 07.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1029289">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1029289"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1029289">Şterge vot</a></div><span id="v91029289" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1029289)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1029289Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1029289MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [NOV-2018]
foto AZE [07.11.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P17 [NOV-2018] Biserica ortodoxă -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 07.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1029290">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1029290"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1029290">Şterge vot</a></div><span id="v91029290" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1029290)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1029290Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1029290MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [NOV-2018] Biserica ortodoxă
foto AZE [07.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [NOV-2018] Biserica ortodoxa -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 07.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1029291">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1029291"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1029291">Şterge vot</a></div><span id="v91029291" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1029291)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1029291Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1029291MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [NOV-2018] Biserica ortodoxa
foto AZE [07.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [NOV-2018] Stradă din Nou -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 07.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1029292">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1029292"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1029292">Şterge vot</a></div><span id="v91029292" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1029292)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1029292Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1029292MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [NOV-2018] Stradă din Nou
foto AZE [07.11.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P20 [NOV-2018] Stradă din Nou -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 07.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1029293">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1029293"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1029293">Şterge vot</a></div><span id="v91029293" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1029293)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1029293Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1029293MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [NOV-2018] Stradă din Nou
foto AZE [07.11.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P21 [NOV-2018] -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 07.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1029294">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1029294"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1029294">Şterge vot</a></div><span id="v91029294" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1029294)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1029294Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1029294MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [NOV-2018]
foto AZE [07.11.18]
# [0 PMA, fara bonus]

[29] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.111756801605 sec