74825 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Cu mocănița pe Valea Vaserului

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
09.11.2016
DE
Avatar costy69
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Targu-Jiu
înscris/ă în 08.07.14
MEMBRU: SENATOR
DATE SEJUR
SEP-2016
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
80.0 %
  
Mai degrabă mulțumit
DISTRACŢIE / RELAXARE
70.0 %
  
Satisfăcător

NOTA MEDIE rez.:
7.50
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Plimbare cu mocănița pe Valea Vaserului


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

Pentru doua zi a minisejurului petrecut în Maramureș am planificat o plimbare cu mocănița pe Valea Vaserului, ”la pachet” cu vizitarea altor obiective precum Mânăstirea Bârsana și bisericile din lemn de pe traseul de întoarcere la Pensiunea Crinul Alb din satul Desești.

Pentru a ajunge la Vișeu de Sus la o oră rezonabilă care să ne permită să prindem prima mocăniță care efectuează excursii pe Valea Vaserului, am plecat dimineața la ora 7 din satul Desești. Am ascultat sfatul gazdei noastre de la Pensiunea Crinul Alb și am făcut un mic ocol (18 km) prin Sighetul Marmației, pentru a parcurge distanța până la Vișeu de Sus pe un drum de calitate. Astfel, am mers doar pe DN 18, un drum reabilitat de curând și am parcurs itinerarul Desești - Vadu Izei - Sighetul Marmației - Rona de Sus - Rona de Jos - Leontina - Vișeu de Jos -Vișeu de Sus.

Stația Căii Ferate Forestiere se află pe terenul Întreprinderii de prelucrare a lemnului R. G. Holz Company și nu este o stație obișnuită de tren, ci se aseamănă mai degrabă cu un depou în curtea unui depozit de lemne.

CFF Vișeu de Sus a fost înființată în anul 1933, an din care trenurile transportă bușteni de pe Valea Vaserului la fabricile de prelucrare a lemnului din oraș, fiind singura din Europa care mai este utilizată pentru transportul lemnului. Din anul 2000 circulă trenuri tractate de locomotive cu abur pentru plimbarea turiștilor. Cea care ne-a tractat pe noi era botezată Bavaria, a fost fabricată la Uzinele Reșița și poate circula cu o viteză maximă de 30 km/h.

Am găsit stația CFF Vișeu de Sus foarte ușor urmărind indicatorul din centrul orașului (urmați semnul ”către Mocăniță”) și am ajuns aici la ora 08.30. Am lăsat mașina în parcarea spațioasă (și gratuită) amenajată în curtea societății și ne-am grăbit către casa de bilete.

Am reușit să achiziționăm bilete la prima cursă a mocăniței pe ultima sută de metri. Înainte de intrarea în încăperea în care se vindeau biletele, se găsește un suport de unde se pot procura pliante care oferă informații despre regulamentul CFF, programul de funcționare a mocăniței, tarifele, trenuri și oferte speciale.

Programul și tarifele

-în perioadele 24 martie – 19 iunie și 24 septembrie – 13 noiembrie, trenul circulă în zilele de joi, vineri, sâmbătă și duminică, iar tarifele sunt: 48 lei/adult; 39 lei/pensionari, studenți, persoane cu dizabilități; 33 lei copii între 6-16 ani;

-în perioadele 20 – 24 iunie și 29 august – 18 septembrie, trenul circulă zilnic, iar tarifele sunt: 53 lei/adult; 45 lei/pensionari, studenți, persoane cu dizabilități; 36 lei copii între 6-16 ani;

-în perioada 25 iulie – 28 august (considerată sezonul de vârf), trenul circulă zilnic, iar tarifele sunt: 57 lei/adult; 49 lei/pensionari, studenți, persoane cu dizabilități; 39 lei copii între 6-16 ani.

-și în afara acestor perioade circulă trenuri cu diferite ocazii: Ziua Națională, Crăciun, Anul Nou, etc.

Biletele de călătorie pot fi achiziționate și cu cel puțin o zi înainte de la ghișeul gării și pot fi plătite și cu cardul. Odată cu biletele am primit din partea organizatorilor și câte un calendar de buzunar pe anul 2017. L-am fotografiat și îl voi atașa prezentului review.

Există și posibilitatea achiziționării unui pachet special care vă permite să rezervați locurile pentru o anumită zi și oră, dar primiți și un voucher care vă asigură masa la capăt de drum, în stația Paltin. Prețurile acestor pachete speciale sunt următoarele:

- în perioadele 24.03-19.06 și 22.09-13.11.2016: adulți 86 lei, studenți 76 lei, copii 60 lei;

- în perioadele: 20.06-24.07.2016 și 29.08-18.9. 2016: adulți 91 lei, studenți 83 lei, copii 63 lei;

- în perioada 25.07-28.08.2016: adulți 95 lei, studenți 87 lei, copii 66 lei.

În stația CFF Vișeu de Sus este un punct de unde se pot achiziționa și suveniruri. De asemenea, se pot achiziționa băuturi răcoritoare sau cafea.

Am urmărit să ne urcăm într-un vagon închis, întrucât nu doream să ne umplem de funingine. După ce am reușit acest lucru ne-am considerat norocoși, având în vedere faptul că am fost printre ultimii călători care am urcat în tren. Vă recomand să vă așezați pe partea stângă în sensul de mers al trenului, deoarece peisajele sunt mai frumoase.

În funcție de numărul de clienți, pot pleca mai multe curse pe zi, prima fiind la ora 09.00, indiferent de perioada în care ne aflăm. În ziua prezenței noastre acolo au circulat două trenuri, cu șapte respectiv cinci vagoane, cel de-al doilea tren plecând cu douăzeci de minute mai târziu decât primul.

Pentru a recrea atmosfera de altă dată, înainte de plecarea trenului din gară în fiecare vagon a urcat câte un controlor care a controlat și a compostat biletele (din carton, exact cum erau acum 20 de ani) și ne-a precizat câteva reguli referitoare la călătorie, reguli care erau prevăzute și în pliantele despre care vorbeam anterior.

Mocănița parcurge un traseu de 21,6 km până la stația Paltin, în aproximativ două ore. Pe această distanță trenul face două opriri pentru alimentarea locomotivei cu lemne și apă. Îmi amintesc că la unul din punctele de oprire există și o toaletă de lemn, căreia i se face reclamă cu sloganul ”Toaleta – 100 m după curbă”. Se pare că reclama prinde la public pentru că se formează cozi considerabile :).

Trebuie să știți că după plecarea trenului din gară vă îndepărtați de civilizație, telefonul își pierde semnalul după puțin timp, trenul este tras de o locomotivă veche, cu aburi, până la stația Paltin nu există magazine, deci trebuie să plecați cu provizii de apă și eventual mâncare. Nu trebuie neglijată nici ținuta vestimentară, întrucât la munte vremea este des schimbătoare, iar ora întoarcerii este incertă din cauza faptului că locomotiva poate deraia sau pot cădea copaci pe calea ferată.

Pe prima parte a traseului, atât cât încă mai sunt case nu prea ai ce vedea, după care peisajele frumoase apar treptat, dar nu aș putea spune că acestea îți taie răsuflarea.

Pe timpul călătoriei am văzut mai multe microbuze pe șine, o inovație care demonstrează (dacă mai era nevoie) ingeniozitatea românului.

La punctul terminus (stația Paltin) am făcut o pauză de o oră și jumătate (în sezonul de vârf pauza este de două ore), timp în care se poate servi masa, se poate vizita micuțul muzeu amenajat aici sau se poate parcurge traseul turistic cu plecare din spatele muzeului. Aici a fost amenajat un loc de popas rustic, cu mese, băncuțe și foișoare din lemn pe malul râului Vaser.

Cei care au achiziționat un pachet special pot valorifica acum voucherul. Meniul constă în: două bucățele de friptură la grătar, doi cârnăciori la grătar, ceva piure de cartofi, salată de varză, o sticlă de suc (500 ml) și o gogoașă. Făcând o diferență de preț între pachetul special și cel normal constatăm că este vorba de 38 lei, adică prețul meniului. Apreciați singuri dacă merită banii, eu am considerat că nu. La întoarcerea în Vișeu de Sus am servit masa la restaurantul ”La Cassa”, un restaurant curat, cu ambianță plăcută, cu porții mari, preparate gustoase și prețuri mici (voi scrie un review despre acest restaurant).

Noi am preferat să consumăm sandwich-urile din dotare și să vizităm micul muzeu amenajat aici. În două camere sunt afișate mai multe materiale informative care ne povestesc despre istoricul exploatării forestiere, a căii ferate forestiere și principalele atracții de pe Valea Vaserului, locomotiva cu aburi, luptele sângeroase purtate în cele două războaie mondiale pe Valea Vaserului, Parcul Național Munții Maramureșului. Nu m-am apucat să copiez aceste informații, dar le-am fotografiat și le voi atașa review-ului.

Drumul la întoarcere a durat mai puțin, cred că doar o oră și jumătate și am făcut o singură oprire pentru alimentarea locomotivei cu lemne.

Din punctul meu de vedere, această călătorie este o experiență care trebuie trăită și nu povestită. Deși nu m-a impresionat, a fost totuși o excursie interesantă în care am putut admira peisajele frumoase de pe Valea Vaserului și ne-am putut întoarce în timp călătorind cu mocănița.

Să aveți parte de drumuri bune și călătorii frumoase!

Web, rog atașați: https://www.youtube.com/watch?v=GB9FcARQgdY

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de costy69 in 09.11.2016 21:37:15

Validat / Publicat: 09.11.16 23:18:17


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 2602


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (costy69); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  35300 PMA (din 37 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[09.11.16 22:56:42]
» mesaj pers

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- marius gaudi
[09.11.16 23:26:44]
» mesaj pers

   Primul vot pentru un review deosebit de util. Felicitări, ai scris tot ce era necesar. Si pozele... superbe.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- costy69
[10.11.16 10:52:01]
» mesaj pers

   @marius gaudi: Multumesc pentru vizita, vot si aprecieri!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- plummy
[13.11.16 22:25:17]
» mesaj pers

   Cam asa am vazut si eu lucrurile. Interesanta cumva excursia cu Mocanita, dar clar supraevaluata. La fel si peisajele (frumoase, dar cu nimic speciale, chiar destul de banale...) si statia Paltin (un popas fara nimic special, cumva chiar kitsch, iar toaletele jenante). E singura mocanita cu care am fost, as mai incerca si altele, pt.comparatie...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- costy69
[14.11.16 18:07:28]
» mesaj pers

   @plummy: Eu am încercat să prezint lucrurile cât mai corect. Am citit review-uri în care alți useri erau extaziați sau dimpotrivă, vehemenți la adresa organizatorilor. Suntem diferiți și percepem lucrurile fiecare în felul lui, nimeni nu trebuie condamnat. În acest caz opiniile noastre coincid.

   Nici eu nu am mai fost în altă excursie cu mocănița, dar nu trebuie să ai termen de comparație ca să vezi lucrurile care nu sunt la locul lor. Față de ce ai spus, aș mai adăuga preocuparea excesivă a angajațior pentru a vinde acele ”pachete speciale”. Eu nu am înțeles ce au special :).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- mishu
[18.11.16 13:37:52]
» mesaj pers

   @costy69: Am retinut pozitionarea pe stanga in mocanita si de asemenea ca nu merita sa iei biletul cu masa inclusa, confirmand inca o data cele deja constatate si de altii.

   Felicitari pentru excursie, votat cu placere.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- costy69
[18.11.16 20:47:36]
» mesaj pers

   @mishu: Bună seara!

   Aceasta este părerea mea și dacă ea coincide cu a multor alți useri înseamnă că nu merită cumpărat acel pachet. În curând voi posta un review despre locul unde am servit masa la întoarcerea din excursie, restaurantul ”La Cassa” din Vișeu de Sus. Nu doresc să îi fac reclamă, dar chiar merită, am mâncat pe săturate, în condiții decente la un preț mai mic decât cel pe ca l-am fi dat pe acel meniu din pachetul special.

   Călătorii frumoase!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- webmaster26
[30.12.16 19:25:42]
» mesaj pers

    Mutat, la reorganizare, în rubrica "Cu mocănița pe Valea Vaserului, VIŞEU" (deja existentă pe sait)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[40] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [SEP-2016] Garnitură de tren în stația CFF Vișeu de SUs -- foto by <b>costy69</b> [uploaded 09.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av809339">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv809339"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=809339">Şterge vot</a></div><span id="v9809339" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(809339)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f809339Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e809339MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [SEP-2016] Garnitură de tren în stația CFF Vișeu de SUs
foto costy69 [09.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [SEP-2016] Prima parte a traseului pe Valea Vaserului -- foto by <b>costy69</b> [uploaded 09.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av809343">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv809343"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=809343">Şterge vot</a></div><span id="v9809343" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(809343)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f809343Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e809343MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [SEP-2016] Prima parte a traseului pe Valea Vaserului
foto costy69 [09.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [SEP-2016] Cu mocănița pe valea Vaserului-lăsăm în urmă casele -- foto by <b>costy69</b> [uploaded 09.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av809345">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv809345"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=809345">Şterge vot</a></div><span id="v9809345" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(809345)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f809345Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e809345MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [SEP-2016] Cu mocănița pe valea Vaserului-lăsăm în urmă casele
foto costy69 [09.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [SEP-2016] prima din cele două opriri -- foto by <b>costy69</b> [uploaded 09.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av809346">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv809346"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=809346">Şterge vot</a></div><span id="v9809346" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(809346)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f809346Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e809346MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [SEP-2016] prima din cele două opriri
foto costy69 [09.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [SEP-2016] Trenul la prima oprire -- foto by <b>costy69</b> [uploaded 09.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av809347">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv809347"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=809347">Şterge vot</a></div><span id="v9809347" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(809347)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f809347Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e809347MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [SEP-2016] Trenul la prima oprire
foto costy69 [09.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [SEP-2016] Mocănița într-o curbă pe Valea Vaserului -- foto by <b>costy69</b> [uploaded 09.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av809349">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv809349"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=809349">Şterge vot</a></div><span id="v9809349" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(809349)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f809349Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e809349MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [SEP-2016] Mocănița într-o curbă pe Valea Vaserului
foto costy69 [09.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [SEP-2016] Imagine de pe Valea Vaserului -- foto by <b>costy69</b> [uploaded 09.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av809351">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv809351"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=809351">Şterge vot</a></div><span id="v9809351" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(809351)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f809351Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e809351MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [SEP-2016] Imagine de pe Valea Vaserului
foto costy69 [09.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [SEP-2016] Peisaj de pe Valea Vaserului -- foto by <b>costy69</b> [uploaded 09.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av809353">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv809353"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=809353">Şterge vot</a></div><span id="v9809353" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(809353)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f809353Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e809353MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [SEP-2016] Peisaj de pe Valea Vaserului
foto costy69 [09.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [SEP-2016] Drumuri forestiere pe Valea Vaserului -- foto by <b>costy69</b> [uploaded 09.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av809358">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv809358"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=809358">Şterge vot</a></div><span id="v9809358" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(809358)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f809358Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e809358MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [SEP-2016] Drumuri forestiere pe Valea Vaserului
foto costy69 [09.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [SEP-2016] O cascadă mică pe vale Vaserului -- foto by <b>costy69</b> [uploaded 09.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av809360">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv809360"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=809360">Şterge vot</a></div><span id="v9809360" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(809360)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f809360Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e809360MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [SEP-2016] O cascadă mică pe vale Vaserului
foto costy69 [09.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [SEP-2016] Locomotiva este alimentată cu apă și lemne (a doua oprire) -- foto by <b>costy69</b> [uploaded 09.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av809362">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv809362"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=809362">Şterge vot</a></div><span id="v9809362" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(809362)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f809362Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e809362MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [SEP-2016] Locomotiva este alimentată cu apă și lemne (a doua oprire)
foto costy69 [09.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [SEP-2016] În interiorul unui vagon deschis -- foto by <b>costy69</b> [uploaded 09.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av809364">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv809364"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=809364">Şterge vot</a></div><span id="v9809364" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(809364)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f809364Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e809364MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [SEP-2016] În interiorul unui vagon deschis
foto costy69 [09.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [SEP-2016] În interiorul unui vagon închis -- foto by <b>costy69</b> [uploaded 09.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av809365">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv809365"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=809365">Şterge vot</a></div><span id="v9809365" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(809365)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f809365Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e809365MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [SEP-2016] În interiorul unui vagon închis
foto costy69 [09.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [SEP-2016] Peisaj de pe Valea Vaserului -- foto by <b>costy69</b> [uploaded 09.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av809369">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv809369"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=809369">Şterge vot</a></div><span id="v9809369" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(809369)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f809369Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e809369MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [SEP-2016] Peisaj de pe Valea Vaserului
foto costy69 [09.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [SEP-2016] Au apărut peisajele frumoase pe Valea Vaserului -- foto by <b>costy69</b> [uploaded 09.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av809370">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv809370"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=809370">Şterge vot</a></div><span id="v9809370" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(809370)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f809370Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e809370MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [SEP-2016] Au apărut peisajele frumoase pe Valea Vaserului
foto costy69 [09.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [SEP-2016] Mocănița pe Valea Vaserului -- foto by <b>costy69</b> [uploaded 09.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av809373">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv809373"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=809373">Şterge vot</a></div><span id="v9809373" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(809373)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f809373Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e809373MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [SEP-2016] Mocănița pe Valea Vaserului
foto costy69 [09.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [SEP-2016] Peisaj stâncos de pe Valea Vaserului -- foto by <b>costy69</b> [uploaded 09.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av809375">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv809375"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=809375">Şterge vot</a></div><span id="v9809375" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(809375)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f809375Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e809375MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [SEP-2016] Peisaj stâncos de pe Valea Vaserului
foto costy69 [09.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [SEP-2016] Alt peisaj de pe Valea Vaserului -- foto by <b>costy69</b> [uploaded 09.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av809377">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv809377"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=809377">Şterge vot</a></div><span id="v9809377" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(809377)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f809377Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e809377MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [SEP-2016] Alt peisaj de pe Valea Vaserului
foto costy69 [09.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [SEP-2016] Peisaj autumnal de pe Valea vaserului -- foto by <b>costy69</b> [uploaded 09.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av809379">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv809379"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=809379">Şterge vot</a></div><span id="v9809379" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(809379)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f809379Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e809379MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [SEP-2016] Peisaj autumnal de pe Valea vaserului
foto costy69 [09.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [SEP-2016] Mocănița pe Valea Vaserului -- foto by <b>costy69</b> [uploaded 09.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av809381">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv809381"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=809381">Şterge vot</a></div><span id="v9809381" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(809381)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f809381Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e809381MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [SEP-2016] Mocănița pe Valea Vaserului
foto costy69 [09.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [SEP-2016] Râul Vaser în toată splendoarea sa -- foto by <b>costy69</b> [uploaded 09.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av809382">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv809382"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=809382">Şterge vot</a></div><span id="v9809382" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(809382)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f809382Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e809382MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [SEP-2016] Râul Vaser în toată splendoarea sa
foto costy69 [09.11.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [SEP-2016] Peisaj frumos pe Valea Vaserului -- foto by <b>costy69</b> [uploaded 09.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av809383">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv809383"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=809383">Şterge vot</a></div><span id="v9809383" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(809383)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f809383Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e809383MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [SEP-2016] Peisaj frumos pe Valea Vaserului
foto costy69 [09.11.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [SEP-2016] Râul Vaser -- foto by <b>costy69</b> [uploaded 09.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av809384">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv809384"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=809384">Şterge vot</a></div><span id="v9809384" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(809384)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f809384Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e809384MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [SEP-2016] Râul Vaser
foto costy69 [09.11.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [SEP-2016] Microbuz pe șine -- foto by <b>costy69</b> [uploaded 09.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av809385">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv809385"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=809385">Şterge vot</a></div><span id="v9809385" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(809385)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f809385Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e809385MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [SEP-2016] Microbuz pe șine
foto costy69 [09.11.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [SEP-2016] Pe Valea Vaserului -- foto by <b>costy69</b> [uploaded 09.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av809386">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv809386"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=809386">Şterge vot</a></div><span id="v9809386" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(809386)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f809386Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e809386MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [SEP-2016] Pe Valea Vaserului
foto costy69 [09.11.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [SEP-2016] Trenul la stația Paltin -- foto by <b>costy69</b> [uploaded 09.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av809387">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv809387"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=809387">Şterge vot</a></div><span id="v9809387" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(809387)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f809387Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e809387MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [SEP-2016] Trenul la stația Paltin
foto costy69 [09.11.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [SEP-2016] Micul muzeu de la stația Paltin -- foto by <b>costy69</b> [uploaded 09.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av809388">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv809388"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=809388">Şterge vot</a></div><span id="v9809388" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(809388)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f809388Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e809388MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [SEP-2016] Micul muzeu de la stația Paltin
foto costy69 [09.11.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P28 [SEP-2016] Locul de picnic de la stația Paltin -- foto by <b>costy69</b> [uploaded 09.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av809390">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv809390"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=809390">Şterge vot</a></div><span id="v9809390" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(809390)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f809390Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e809390MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P28 [SEP-2016] Locul de picnic de la stația Paltin
foto costy69 [09.11.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P29 [SEP-2016] La stația Paltin -- foto by <b>costy69</b> [uploaded 09.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av809392">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv809392"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=809392">Şterge vot</a></div><span id="v9809392" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(809392)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f809392Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e809392MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P29 [SEP-2016] La stația Paltin
foto costy69 [09.11.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P30 [SEP-2016] Materiale informative în incinta muzeului -- foto by <b>costy69</b> [uploaded 09.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av809393">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv809393"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=809393">Şterge vot</a></div><span id="v9809393" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(809393)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f809393Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e809393MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P30 [SEP-2016] Materiale informative în incinta muzeului
foto costy69 [09.11.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P31 [SEP-2016] Material informativ în muzeu -- foto by <b>costy69</b> [uploaded 09.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av809395">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv809395"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=809395">Şterge vot</a></div><span id="v9809395" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(809395)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f809395Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e809395MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P31 [SEP-2016] Material informativ în muzeu
foto costy69 [09.11.16]
# [0 PMA, fara bonus]

[40] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.161605834961 sec