83633 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă zona Aiud-Teiuș

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
17.12.2017
DE
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Sibiu
înscris/ă în 02.07.12
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
NOV-2017
DURATA: 1 zile
TIP: FAMILIE CU COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2
+ COPII: 1

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢIE / RELAXARE
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții

NOTA MEDIE rez.:
9.00
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

O scurtă vizită la Aiud


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:

În penitenciarul din Aiud doi pușcăriași nou-veniți discută între ei:

-De ce ai fost arestat?
-Păi am furat și am făcut contrabandă cu țigări. Dar tu?
-Păi eu am fost arestat din cauză la concurență.
-Nu înțeleg...
-Păi... fabricam aceleași bancnote ca statul...

 

Inițial am dorit să dau spre publicare articolul de mai jos chiar în ziua aceea tristă (poate chiar și ora) de la care utilizatoarea noastră maria55 nu mai este. După ce am primit vestea prin intermediul unui ecou am renunțat la încărcarea articolului de și știu absolut sigur că maria55 nu se supăra chiar și cu bancul de la început, mai ales că a avut simțul umorului. De asta am și lăsat bancul scurt la inceputul articolului și sper ca nici ceilalți utilizatori apropiați mariei55 să nu se supere.

Dar noi utilizatorii AFA trebuie să ne continuăm activitatea cu atât mai mult deoarece de joi 14.12 AFA este mai săracă, am pierdut un membru deosebit care a scris articole superbe de călătorie. AFA este ca un fel de facebook turistic dar și personal ajungi să cunoști persoana după articole chiar dacă nu ai ocazia să-l vezi. Așa am cunoscut-o și eu pe maria55 și după primele articole și ecouri scrise de ea sau desprea ea am ajuns să o cunosc ca și o persoană deosebită.

 

Am ajuns la Aiud pe o vreme de nici câinele n-ai lăsa-o afară dar nici din închisoare n-ai ieși. Așa este, nu poți programa condițiile meteo, eu fiind liber și necondamnat și în drum spre Cluj din niște motive medicale, mi-am permis o pauză de vizită al orașului de aproximativ 2 ore. Colegii de pe AFA au descris atât de frumos și bine această localitate, așa că am plecat mai devreme de acasă doar să pot face vizita.

Ce poți face în două ore în Aiud? Nu prea multe să zicem esențialul cât de cât să-ți faci o idee.

Istoria orașului cu atestare din 1293 și cu o populație pe rând săsească, maghară și română nu a fost cea mai fericită, vremuri bune dar și necazuri din belșug au fost pe aici, incendii, răscoale, războaie, comunism, mai trebuia un atentat terorist și le avea pe toate, din fericire a scăpat de acest ultim pericol. Dar așa cum știe mai toată lumea totuși repet că orașul la 260 m altitudine deasupra mării face parte din județul Alba, are 29000 locuitori din care 75% români și ortodocși, restul maghiari (15%) și romi (5%) plus un 5% de altă etnie. Foarte interesant clipul următor cu fotografii vechi din Aiud, rog wm să atașeze.

youtube

Ca tot omul turist și eu am început cu vizita cetății Aiudului. Am parcat la partea sudică pe un loc amenajat dar fără plată. La așa un oraș mic încă nu se pune problema parcării nici măcar în sezon. Istoria acestei cetăți seamană izbitor cu istoria altor construcții de acest gen, parcă e tras la indigo (și totuși unic la fiecare cetate în parte). Înainte de construcția cetății a fost altă fortificație de acest gen din fosta așezare romană cu numele Brucla. Înainte să intru pe sub Turnul Porții un panou aflat la intrare ne povestește despre șantierul în lucru din cetatea Aiudului: Reabilitare obiectiv cetatea Aiudului, intervenții de urgență la cele mai periclitate obiecte ale cetății.

Intrând pe sub turnul porții am ajuns în interior, iar centrul de interes aici este Biserica Reformată Calvină aflată în mijocul cetății. Anul construcției gotice este 1480, iar turnul înalt de clopotniță putând fi observat chiar din șosea are nu mai puțin de 64m înălțime. Ca și destinație turnul nu este doar de clopotniță ci și de strajă așa se putea observa de departe musafirii doriți sau nedoriți și chiar să se tragă de acolo în inamic. La biserica compusă din navă principală și două nave laterale nu s-a zgârcit nici la construcția contraforturilor acest element arhitectural plăcut ochiului dar foarte util în caz de asediu celor din evul mediu apărând clădirea.

Ceea ce am mai observat în vizita scurtă din curtea cetății casa parohială reformată, muzeul de istorie care funcționează aici în fostul palat voievodal, toate turnurile purtând numele breslelor de atunci, așa am aflat din alte surse (că doar nu aveam cum să ghicesc singur) numele de Turnul Porții (este cel mai ușor de memorat doar aici am intrat și ieșit) Turnul Măcelarilor, Turnul Croitorilor, Turnul Cizmarilor, Turnul Olarilor, Turnul Blănarilor, Turnul Dogarilor, Turnul Lăcătușilor și Turnul Kalendas.

Ceea ce mi s-a părut interesant că de biserica reformată calvină stă lipită Biserica Evanghelică Luterană construită în secolul XIX bineînțeles mult mai mică având în vedere numărul redus al evanghelicilor și numărul mare al reformaților ca și confesiune. Personal nu a fost timp pentru o vizită al interiorului bisericii și nici al muzeului. Dacă îmi aduc bine aminte luni când am fost era închis.

Piața Cuza Vodă din imediata vecinătate al cetății să zicem că este zona zero din Aiud. Tot aici în 1727 s-a construit din piatră biserica catolică de către călugării minoriți. Cel mai bine se observă fațada clădirii baroce cu turnul construit mai târziu pe la sfârșitul secolului XIX, restul clădirii este integrat și se ascunde între celelalte clădiri istorice din centrul Aiudului. Piața Cuza Vodă continuă până ajungem la râul Valea Aiudului, de fapt un răuleț când am fost pe acolo. Până la râuleț observăm ceva frumos, Catedrala Sfinții Trei Ierarhi construită în 1927 în stil bizantin. Tocmai se montau căsuțele de la târgul de crăciun din centrul Aiudului pentru că da și acolo sărbătoresc oamenii această sărbătoare sfântă.

Trecând peste podul de promenadă mi-a atras atenția o clădire superbă dincolo de răulețul Valea Aiudului. Se numește Colegiul Tehnic Aiud. A fost construită în 1885 de către un renumit arhitect Ignac Alpar, iar ceea ce a ieșit din planșele lui de desen este un adevărat palat renașcentist cu turn pe colț (de fapt acesta a fost pentru mine elementul surpriză) Destinațiile clădirii au fost multiple în decursul anilor militară, civilă iar din 1967-prezent învățământ.

Venind înapoi spre cetate pe partea opusă am oservat clădirea Primăriei Aiud construit în 1900 în stil clasicizant. Strada Transilvaniei este de fapt E81, am făcut o scurtă plimbare pe trotuarele acestei artere pentru a observa orășelul și locuitorii săi. La întoarcere imediat după clădirea primăriei am observat clădirea impozantă a Colegiului Bethleen Gabor. Nu numai impozantă dar și foarte veche, clădirea a fost înființată în 1622 de către principele Bethleen Gabor. De și distrus total sau parțial ori de turci, tătari, austrieci, revoluționari români, comuniști, totuși a reușit să-și păstreze destinația de învățământ.

Aici se află și Muzeul Științelor Naturii. Strada pe care se află colegiul se numește Bethlen Gabor, am luat-o în sus deoarece se află în pantă pănă am ajuns la Parcul Municipal Aiud (Dealul Capelei) . Strada este ca un muzeu, clădirile vechi și foarte vechi mai mult sau mai puțin în paragină ar mai trebui conservate puțin. Parcul este îngrijit iar pregătirile de sărbătoare constând în montarea ghirlandelor luminoase deasupra căilor de acces au avut loc deja. Eu am ajuns până la Monumentul Studenților . Acest monument a fost ridicat la începutul anilor 1900 și are legătură cu istoria colegilului Bethlen Gabor. În 1704 colegiul a fost distrus de armata austriacă iar monumentul s-a ridicat la 200 de ani după evenimente în memoria studenților căzuți în luptă.

La întoarcere înainte să plec din parcarea de lângă cetate am observat încă o clădire istorică în care acum funcționează Școala Gimnazială Ovidiu Hulea.

Acestea au fost cele observate de mine în vizita scurtă din Aiud, pentru cei care au timp recomand și vizita la următoarele obiective (pe care le-am vizitat în trecut cu alte ocazii de călătorie pe aici): Peniteciarul din Aiud (din fericire am vazut de afară), Calvarul Aiudului-monument construit după 1989 în memoria victimelor regimului comunist decedați în penitenciarul Aiud, tot aici se află și Cimitirul Râpa Robilor, biserica greco-catolică de pe strada Simion Bărnuțiu construită în 1924.

Ca și obiective din împrejurimile Aiudului recomand Mânăstirea Râmeț (27 km de Aiud) Cheile Râmețului, Rezervația Naturală Cheile Aiudului (16 km de Aiud), Pădurea Sloboda, și alte locuri frumoase mai mult sau mai puțin accesibile.

La capitolul cazare pot enumera doar ce am văzut pe saituri și în drum. Ar fi Pensiunea Mobis Al (110 ron/dbl) a fost utilizatorul tata123 impresii aici, , Hostel Două Sălcii (70 ron/dbl), Hotel Victoria (160 ron/dbl), Pensiunea Melinda (75 ron/dbl), Casa Helvetica (mai mult pentru tabere, sint multe paturi în cameră, cost 35 ron/persoană).

Recomand vizitarea Aiudului sau de ce nu o scurtă vacanță incluzând și împrejurimile. Rog WM să atașeze la început, acesta mi s-a părut potrivit mulțumesc

https://www.youtube.com/watch?v=5ZSHHb8B7yU

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de AZE in 17.12.2017 20:26:48

Validat / Publicat: 17.12.17 21:57:06


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 1368


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  38900 PMA (din 42 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[17.12.17 21:56:40]
» mesaj pers

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ioan marinescu
[18.12.17 17:13:05]
» mesaj pers

   @AZE: Faină relatare! Aș mai putut să adaug căteva amanunte despre crama din oraș a unui aiudean pe nume Horvath cu niște vinuri superbe!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ANILU
[18.12.17 20:23:35]
» mesaj pers

   @AZE: Din contră, @Maria55 nu cred că ar accepta să fim triști, să plângem și să nu mai scriem pe AFA.

   Mi-a plăcut că ai menționat la început intenția publicării articolului tău într-o zi "regală".

   Trebuie să scriem despre călătoriile noastre.

   Felicitări pentru această scurtă plimbarea prin Aiud pe care ne-ai descri-o și nouă.

    (Sper că nu sunt probleme grave de sănătate?)

   Toate cele bune.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1200 PMA1 (din 4 voturi)]
- AZE
[18.12.17 21:19:51]
» mesaj pers

   @ioan marinescu: Mulțumesc

   Despre ce cramă este vorba?

   Eu în centrul Aiudului am văzut doar Crama Plébános adică Crama Preotului tradus din maghiară. Reclama era în fața colegiului Bethlen Gábor pe partea cu E81 față în față cu cetatea.

   Pe această parte acum este un fel de șantier, se recondiționează zona pietonală.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- AZE
[18.12.17 21:23:18]
» mesaj pers

   @ANILU: Mulțumesc

   Mulțumesc atât pentru vizită și ecou cât și pentru că ai pomenit despre Maria. Sincer asta gândesc și eu, a fost o fire veselă, avea umor și cum zici tu, nu accepta nicidecum să rămânem triști.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[19.12.17 14:06:01]
» mesaj pers

   @AZE: Cred că plimbările turistice relatate de subsemnatul, de tine, Carmen Ion și zlatna cuprind (aproape) tot ceea ce se poate vedea în orașul Aiud. Totuși doresc să revin la Aiud pentru a vizita Muzeul de Științe Naturale și pe cel de Istorie (atunci când se va redeschide). Județul Alba, pe lângă obiectivele arhicunoscute, ascunde încă comori de artă, istorie și religie. Le vom descoperi pe toate, treptat...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- ioan marinescu
[19.12.17 16:43:41]
» mesaj pers

   @AZE: E vina mea că n-am precizat că este vorba de o cramă particulară, cu acces restrictiv, unde am fost conduși de către un demnitar localnic. Am să caut fotografiile. Din vinul băut și cumpărat de acolo (10 lei/l) mi-a rămas numai amintirea de neprețuit al buchetului!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mihaelavoicu
[21.12.17 00:00:54]
» mesaj pers

   Am citit articolul, am votat cu drag, dar mă cutremur numai când aud cuvântul Aiud.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[24.12.17 11:48:48]
» mesaj pers

   @AZE: Un oras prin care doar am trecut, insa pe care mi-ar fi placut sa il pot vedea mai mult.

   Felicitari, votat cu placere.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[02.01.18 10:04:51]
» mesaj pers

   @AZE:

   Maria nu se supăra, confirm ce spune Anilu. Inima ei bătea pentru AFA cu aceeași putere cum bătea pentru fiu și nepoțică.

   Uite că nu m-am gândit la concurența cu statul când visam să fac bancnote, bine că mi-ai deschis mintea să nu investesc aiurea în mașinării🤣

   Prin Aiud am trecut doar în goana bidiviului metalic, articolul tău îmi dă de gândit.

   Vacanțe frumoase!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[42] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [NOV-2017] Am parcat pe lângă zidurile cetății și am luat-o spre Turnul Porții -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 17.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av930749">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv930749"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=930749">Şterge vot</a></div><span id="v9930749" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(930749)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f930749Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e930749MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [NOV-2017] Am parcat pe lângă zidurile cetății și am luat-o spre Turnul Porții
foto AZE [17.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [NOV-2017] Primul lucru după ce am intrat în cetate a fost biserica reformată luterană -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 17.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av930750">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv930750"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=930750">Şterge vot</a></div><span id="v9930750" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(930750)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f930750Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e930750MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [NOV-2017] Primul lucru după ce am intrat în cetate a fost biserica reformată luterană
foto AZE [17.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [NOV-2017] Imediat după intrare în cetate am observat și parohia reformată -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 17.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av930751">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv930751"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=930751">Şterge vot</a></div><span id="v9930751" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(930751)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f930751Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e930751MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [NOV-2017] Imediat după intrare în cetate am observat și parohia reformată
foto AZE [17.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [NOV-2017] Am continuat vizita în curtea cetății înconjurând biserica reformată -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 17.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av930752">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv930752"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=930752">Şterge vot</a></div><span id="v9930752" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(930752)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f930752Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e930752MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [NOV-2017] Am continuat vizita în curtea cetății înconjurând biserica reformată
foto AZE [17.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [NOV-2017] Cetate Aiud -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 17.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av930753">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv930753"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=930753">Şterge vot</a></div><span id="v9930753" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(930753)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f930753Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e930753MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [NOV-2017] Cetate Aiud
foto AZE [17.12.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P06 [NOV-2017] Turnul clopotniță dar și de apărare din cetate -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 17.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av930754">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv930754"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=930754">Şterge vot</a></div><span id="v9930754" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(930754)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f930754Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e930754MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [NOV-2017] Turnul clopotniță dar și de apărare din cetate
foto AZE [17.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [NOV-2017] Cetatea Aiud -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 17.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av930755">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv930755"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=930755">Şterge vot</a></div><span id="v9930755" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(930755)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f930755Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e930755MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [NOV-2017] Cetatea Aiud
foto AZE [17.12.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P08 [NOV-2017] Cetatea Aiud -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 17.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av930756">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv930756"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=930756">Şterge vot</a></div><span id="v9930756" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(930756)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f930756Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e930756MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [NOV-2017] Cetatea Aiud
foto AZE [17.12.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P09 [NOV-2017] Cetatea Aiud -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 17.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av930757">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv930757"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=930757">Şterge vot</a></div><span id="v9930757" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(930757)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f930757Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e930757MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [NOV-2017] Cetatea Aiud
foto AZE [17.12.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P10 [NOV-2017] Cetatea Aiud-turnul de 64 m -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 17.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av930758">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv930758"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=930758">Şterge vot</a></div><span id="v9930758" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(930758)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f930758Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e930758MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [NOV-2017] Cetatea Aiud-turnul de 64 m
foto AZE [17.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [NOV-2017] Cetatea Aiud -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 17.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av930759">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv930759"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=930759">Şterge vot</a></div><span id="v9930759" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(930759)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f930759Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e930759MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [NOV-2017] Cetatea Aiud
foto AZE [17.12.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P12 [NOV-2017] Cetatea Aiud -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 17.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av930760">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv930760"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=930760">Şterge vot</a></div><span id="v9930760" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(930760)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f930760Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e930760MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [NOV-2017] Cetatea Aiud
foto AZE [17.12.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P13 [NOV-2017] Cetatea Aiud-în fundal turnul bisericii catolice -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 17.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av930761">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv930761"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=930761">Şterge vot</a></div><span id="v9930761" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(930761)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f930761Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e930761MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [NOV-2017] Cetatea Aiud-în fundal turnul bisericii catolice
foto AZE [17.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [NOV-2017] Cetatea Aiud -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 17.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av930762">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv930762"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=930762">Şterge vot</a></div><span id="v9930762" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(930762)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f930762Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e930762MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [NOV-2017] Cetatea Aiud
foto AZE [17.12.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P15 [NOV-2017] Cetatea Aiud -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 17.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av930763">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv930763"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=930763">Şterge vot</a></div><span id="v9930763" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(930763)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f930763Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e930763MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [NOV-2017] Cetatea Aiud
foto AZE [17.12.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P16 [NOV-2017] Cetatea Aiud -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 17.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av930764">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv930764"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=930764">Şterge vot</a></div><span id="v9930764" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(930764)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f930764Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e930764MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [NOV-2017] Cetatea Aiud
foto AZE [17.12.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P17 [NOV-2017] Cetatea Aiud-biserica văzută de sub poartă -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 17.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av930765">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv930765"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=930765">Şterge vot</a></div><span id="v9930765" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(930765)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f930765Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e930765MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [NOV-2017] Cetatea Aiud-biserica văzută de sub poartă
foto AZE [17.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [NOV-2017] Cetatea Aiud-din exterior -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 17.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av930766">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv930766"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=930766">Şterge vot</a></div><span id="v9930766" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(930766)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f930766Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e930766MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [NOV-2017] Cetatea Aiud-din exterior
foto AZE [17.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [NOV-2017] Biserica catolică Aiud -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 17.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av930767">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv930767"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=930767">Şterge vot</a></div><span id="v9930767" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(930767)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f930767Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e930767MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [NOV-2017] Biserica catolică Aiud
foto AZE [17.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [NOV-2017] Biserica catolică-fațada -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 17.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av930768">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv930768"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=930768">Şterge vot</a></div><span id="v9930768" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(930768)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f930768Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e930768MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [NOV-2017] Biserica catolică-fațada
foto AZE [17.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [NOV-2017] Biserica ortodoxă-fațada -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 17.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av930769">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv930769"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=930769">Şterge vot</a></div><span id="v9930769" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(930769)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f930769Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e930769MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [NOV-2017] Biserica ortodoxă-fațada
foto AZE [17.12.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[42] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.119827032089 sec