90608 
nu sunteţi logat. - LOGIN
La pas prin Avrig şi împrejurimi

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
23.10.2018
DE
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Sibiu
înscris/ă în 02.07.12
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
OCT-2018
DURATA: 1 zile
TIP: SINGLE
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 1

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢIE / RELAXARE
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții

NOTA MEDIE rez.:
9.00
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Despre împrejurimile Avrigului - Săcădate


Un ardelean intră în magazin ca să cumpere un termos. Vânzătoarea îi arată unul:

- Uite bade termosul ăsta e foarte bun, vara ține ceaiul rece, iar iarna cald.

Ardeleanul se scarpină după ureche, nedumerit

- Apăi de, cucoană, dacă zici că-i bun, iaca l-oi lua. Da lămurește-mă și pe mine, de unde dracu știe termosu ăsta când îi vară și când îi iarnă? ...

Nu era nici vara nici iarna așa că m-am dus fără termos la Săcădate. Străbat în această perioadă o criză, se numește criza lipsei de timp liber. Dacă în cursul săptămânii nici vorbă de timp liber (iar de la ultima vacanță au trecut 4 luni) duminică mai reușesc câteva ore să vizitez ceva. Zona Avrigului fiind aproape de locul unde îmi petrec de regulă un weekend ciuntit (maxim 24 ore) a venit și rândul satului Săcădate nevăzut de mine până acum. Adevărul este că acest sat m-a impresionat iar vizita mea o voi povesti în următoarele rânduri.

Accesul la Săcădate

Săcădate este foarte accesibil și ușor de găsit. Pe drumul Brașov-Sibiu DN1 înainte de ajunge la sensul giratoriu de la care se poate accesa orașul Avrig se face la dreapta DJ104G. Drumul traversează un baraj de peste răul Olt după care se observă satul. Continuând drumul pe acest DJ104G vom traversa un alt sat cu numele de Nucet după care vom ajunge direct în Cornățel făcând parte din Țara Hârtibaciului.

În sat vom intersecta DJ104F cu ajutorul câruia vom ajunge la Bradu spre stânga și la Glâmboaca spre dreapta ambele localități aflându-se pe malul Oltului. Din Sibiu se vor circula 29 km. Din locul unde îmi petrec weekendurile am făcut 18 km deci 36 dus-întors. De la intersecție cu DN1 se vor circula 3 km.

Ziua vizitei nu a fost cea mai fericită din punct de vedere meteo de și lipsea ploaia a fost suficient de înnorat cât să nu se mai vadă lanțul muntos Făgăraș de altfel un fundal deosebit la orice fotografie realizată în zonă.

Istoria satului

Săcădate având o istorie de 638 de ani obligatoriu trebuie să povestesc câte ceva despre acesta.

În anul 1380 Săcădate făcea parte din Scaunul Sibiului iar acest lucru este menționat în documente. Localitatea nu a scăpat nici de invazia tătarilor și turcilor.

În 1494 apar și maghiarii în sat acest lucru atestat atât documentar cât și prin biserica evanghelică fortificată care a fost atât săsească cât și maghiară. În perioada respectivă existând o graniță în apropiere (Turnu-Roșu din Valea Oltului) mulți dintre locuitorii satului au avut meseria de grănicer. Atât de aproape de graniță localitatea a avut parte de multe evenimente mai mult sau mai puțin dorite cert este faptul că a exista o conviețuire între etnicii sași, maghiari și români. Moștenirea culturală de la toți aceștia? Să zicem că este bogată și dacă în urmă cu vreo zece ani promovarea turistică și culturală a fost zero, în pezent există acesta.

Geografie și demografie

Săcădate se află la poalele munților Făgăraș aproape de malul râului și barajului Olt de la Avrig la o altitudine deasupra mării de 420 m. În fundal se văd pe de o parte munții pe de altă parte o zonă dealuroasă cu sau fără păduri zona fiind totuși frumosă cu mult verde.

Recensământul din 2011 arăta 582 locuitori din care 454 români și 128 maghiari.

Ce se poate vizita aici?

Am intrat în satul gospodar în care există cel puțin un gospodar fără pereche (https://ro-ro.facebook.com/tomitastanilagospodar/) și nu m-am oprit până nu am ajuns în centrul satului care bineînțeles este situat lângă biserica fortificată evanghelică maghiară. Aici găsim un fel de piață dar și intersecție principală (cu DJ104F spre alte sate la fel de simpatice) Volumul de mașini care circulă aici pe oră putem număra pe degetele la o singură mână, ce-i drept a fost duminică.

Biserica evanghelică maghiara Săcădate

Așa cum am povestit am parcat la nimereală fără a bloca vreo poartă și m-am îndreptat spre poarta lăcașului de cult fortificat. Spre mirarea mea poarta a fost DESCHISĂ. Scriu cu litere mari că la câte am vizitat în ultima perioadă toate erau încuiate și administratorul greu de găsit dacă nu chiar imposibil. Dar mi-am băgat repede pofta în cui deoarece intrarea în interiorul bisericii era blocată cu lacăt. Ca și bonus urcarea în turn era posibilă.

Biserica fortificată este foarte veche, la început în 1240 s-a început construcția unui lăcaș de cult în stil romanic, acest lucru observându-se și în prezent chiar dacă există numeroase elemente gotice și baroce. Am mai citit că în trecut biserica avea trei nave care s-au demolat ulterior și că se văd urmele acestora. Ei bine am urmărit acest aspect la fața locului și m-am bucurat când am descoperit unde au fost navele laterale. Deci nu am reușit să observ interiorul dar am descoperit intrarea în turn, acesta se află de la fațadă spre stânga. Pe lângă poarta laterală deschisă am găsit o ușă grilaj din fier deschisă și un întrerupător pentru lumină, fără acesta este beznă totală și îți poți rupe câte un os dacă cazi de pe scările de lemn spre turn. Urcând până sus am dat de clopote m-am ferit să nu le lovesc sau să le trag și m-am uitat/făcut fotografii pe fiecare din cele 4 ferestre găsite aici. Se poate vedea panorama munților Făgăraș (nu și cazul meu, era înnorat) Oltul, tot satul și împrejurimile sale.

Biserica fortificată dotată cu niște contraforturi interesante este amplasată într-o grădină imensă. M-am deplasat în această grădină până la un monument aflat în apropierea fortificației. Este un fel de monument/obelisc al eroilor maghiari din primul război mondial. În afară de acesta mai există unul în sat.

Biserica ortodoxă din sat

De la piața care se află în fața bisericii evanghelice se va circula în continuare pe DJ104G pănă la intersecția unde la dreapta se află Căminul Cultural din sat iar la stânga Monumentul Eroilor (dezvelit în 1932, înscriși eroi din primul război mondial). Se va vira la stânga iar după aproximativ 500 m ne aflăm în fața Bisericii Botezul Domnului. Citind despre acesta mi-a trezit interesul pictura din interior dar mi-am băgat din nou pofta-n cui cum se spune reușind să admir doar două picturi în exterior. Mai exact poarta a fost descuiată dar interiorul neaccesibil. Tipic pentru orice monument din România, dar nu mai comentez.

Biserica a fost construită în 1794 s-a completat cu turnul văzut în prezent abia în 1913.

Biserica greco-catolică a fost construită în 1733 și poartă hramul Sfintei Treimi. De la intersecția cu monumentul eroilor se mai circulă 300 m și am ajuns acolo. Este o biserică simplă cu o singură navă și turn clopotniță aflată în mijlocul unei grădini. Bineînțeles că nici aici nu am reușit să intru fiind chiar și poarta încuiată.

Casa Albastră

În centrul satului acolo unde am parcat pentru a putea vizita biserica evanghelică am remarcat o clădire tradițională vopsită în albastru turcoaz. Neștiind despre ce este vorba am aflat că mă aflu în fața unui muzeu intitulat Vatra Satului Săcădate. Casa a fost construită în 1826 renovat și transformat în acest an în muzeu de către asociația cu același nume. Asociația spune:

„Proiectul acesta s-a născut odată cu asociația noastră, acum trei ani. Această clădire era pe cale de a se prăbuși așa că am hotărât să o reabilităm folosind tehnicile, materialele și simbolistica specifice acelei perioade și să reconstituim o gospodărie țărănească specifică, cu tot ce avea un țăran român. A fost o muncă grea dar am fost bucuroși că tinerii satului au răspuns pozitiv chemării noastre și au făcut voluntariat. Împreună cu ei și cu sprijinul material al oamenilor, al instituțiilor private și al primăriei, am reușit să reabilităm clădirea. Sperăm că va avea și un impact turistic important”

Nu știu în ce condiții se poate vizita acum în octombrie era încuiat cu lacăt chiar dacă era duminică. Probabil există un sezon pentru vizite.

Pentru pescari

În drum spre Săcădate am traversat barajul de peste Olt. La stânga în aval pe mal am observat pescari cu sau fără cort venit la un picnic combinat cu o partidă de pescuit. La dreapta amonte pe lacul de acumulare am observat alți pescari la un alt fel de picinic în barcă. Speciile de pești care se pot prinde aici sînt biban, caras, clean, crap, fitofag, ghiborș, plătică, roșioară, șalău, știucă, somn, avat.

Tradiții în Săcădate

În unele localități se păstrează încă obiceiuri vechi legate de anumite sărbători religioase. În Săcădate în fiecare an are loc Sărbătoarea Cocoșului. evenimentul are loc în a doua zi a paștelui catolic. Redau aici modalitatea de desfășurare a evenimentului:

Considerat un ritual pâgăn, obiceiul lovirii cocoşului de la Săcădate este o sărbătoare incitantă.

Se petrece a doua zi de Paştele catolic, când feciorii se trezesc de dimineaţă pentru a le putea uda cu apă de izvor pe toate fecioarele satului, care îi aşteaptă gătite în straiele populare spectaculoase, în faţa porţii deschise. Ceata este însoţiă de orchestra alcătuită din muzicienii comunităţii, deoarece în timp ce se împarte cozonacul, pălinca şi ouăle colorate fetele trebuie dansate.

La ora 12.00 satul se adună la biserică pentru a participa la liturghie, după care rămân în centrul satului unde, cu pene roşii şi cât mai ţanţos, apare vedeta evenimentului, cocoşul, care va porni cu parada spre locul ritualului pe câmp. Acolo este legat cu o sfoară de un ciot iar tinerii încep o horă la o sută de paşi distanţă. Pe rând fiecare fecior părăseşte dansul pentru a aţâţa cocoşul cu un par, ca simbol de pedeapsă pentru trădarea comisă cu mulţi ani în urmă, când a dat de gol comunitatea ascunsă în faţa năvălitorilor.

La un moment dat cel mai în vârstă fecior doboară cocoşul şi aruncă parul, moment în care băieţii se desprind din horă şi aleargă către salcămul prestabilit. Primul ajuns va fi purtat pe sus şi recunoscut drept „primul fecior al satului” până la următoarea sărbătoare. Cocoşul este gătit în tocană şi împărţit comunităţii adunate la festinul de seară.

Manifestarea organizată an de an în satul de pa malul Oltului de maghiarii evanghelici este una pestriţă din punct de vedere cultural şi etnic, rezultat al convieţuirii şi al schimbului de valori, de tradiţii şi simboluri între comunităţile româneşti, săseşti şi ungureşti.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de AZE in 23.10.2018 23:11:22

Validat / Publicat: 23.10.18 23:54:10


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 452


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  41600 PMA (din 44 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- Zoazore
[24.10.18 11:48:39]
» mesaj pers

   @AZE: Ei, iaca, io am scos din termos un frumos SB, Augustetea Voastra! :)

   Sper ca nu v-am lovit prea tare, ca pe cocos!

   Ei, las' ca-ti revii tu! :*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mihaelavoicu
[24.10.18 11:59:52]
» mesaj pers

   Interesantă localitate, iar pozele sunt superbe.

   Cum să nu votezi așa ordine și curățenie!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[24.10.18 14:05:37]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- AZE
[24.10.18 16:31:42]
» mesaj pers

   @Zoazore: Mulțumesc.

   Cât despre cocoș-locul lui e în tocană, nu-i așa?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- AZE
[24.10.18 16:36:27]
» mesaj pers

   @mihaelavoicu: Mulțumesc

   Normal că este interesant, în trecut au trăit 3 etnii fiecare cu obiceiurile sale. În prezent sașii nu mai sînt, au plecat de mult, dar au rămas celălalte etnii.

   Cât despre poze din cauza condițiilor meteo sînt sub așteptări, era loc de mai bine.

   O zi bună vă doresc

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- AZE
[24.10.18 16:40:27]
» mesaj pers

   @webmaster: Mulțumesc

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[46] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [OCT-2018] În drum spre Săcădate (în față barajul Olt) -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 23.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023239">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023239"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023239">Şterge vot</a></div><span id="v91023239" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023239)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023239Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023239MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [OCT-2018] În drum spre Săcădate (în față barajul Olt)
foto AZE [23.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [OCT-2018] Săcădate-un sat gospodar -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 23.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023240">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023240"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023240">Şterge vot</a></div><span id="v91023240" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023240)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023240Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023240MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [OCT-2018] Săcădate-un sat gospodar
foto AZE [23.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [OCT-2018] Intrarea în sat -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 23.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023241">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023241"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023241">Şterge vot</a></div><span id="v91023241" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023241)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023241Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023241MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [OCT-2018] Intrarea în sat
foto AZE [23.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [OCT-2018] Turnul bisericii evanghelice -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 23.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023242">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023242"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023242">Şterge vot</a></div><span id="v91023242" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023242)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023242Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023242MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [OCT-2018] Turnul bisericii evanghelice
foto AZE [23.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [OCT-2018] Biserica evanghelică -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 23.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023243">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023243"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023243">Şterge vot</a></div><span id="v91023243" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023243)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023243Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023243MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [OCT-2018] Biserica evanghelică
foto AZE [23.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [OCT-2018] Biserica evanghelică din exterior -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 23.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023244">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023244"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023244">Şterge vot</a></div><span id="v91023244" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023244)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023244Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023244MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [OCT-2018] Biserica evanghelică din exterior
foto AZE [23.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [OCT-2018] Săcădate văzut din turn -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 23.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023245">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023245"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023245">Şterge vot</a></div><span id="v91023245" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023245)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023245Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023245MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [OCT-2018] Săcădate văzut din turn
foto AZE [23.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [OCT-2018] Săcădate din turn -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 23.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023246">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023246"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023246">Şterge vot</a></div><span id="v91023246" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023246)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023246Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023246MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [OCT-2018] Săcădate din turn
foto AZE [23.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [OCT-2018] Intrare biserica evanghelică -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 23.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023247">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023247"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023247">Şterge vot</a></div><span id="v91023247" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023247)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023247Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023247MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [OCT-2018] Intrare biserica evanghelică
foto AZE [23.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [OCT-2018] Biserica ortodoxă -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 23.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023248">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023248"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023248">Şterge vot</a></div><span id="v91023248" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023248)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023248Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023248MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [OCT-2018] Biserica ortodoxă
foto AZE [23.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [OCT-2018] Biserica ortodoxă -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 23.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023249">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023249"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023249">Şterge vot</a></div><span id="v91023249" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023249)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023249Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023249MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [OCT-2018] Biserica ortodoxă
foto AZE [23.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [OCT-2018] Monumentul eroilor -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 23.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023250">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023250"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023250">Şterge vot</a></div><span id="v91023250" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023250)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023250Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023250MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [OCT-2018] Monumentul eroilor
foto AZE [23.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [OCT-2018] Căminul cultural -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 23.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023251">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023251"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023251">Şterge vot</a></div><span id="v91023251" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023251)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023251Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023251MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [OCT-2018] Căminul cultural
foto AZE [23.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [OCT-2018] Biserica greco catolică -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 23.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023252">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023252"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023252">Şterge vot</a></div><span id="v91023252" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023252)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023252Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023252MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [OCT-2018] Biserica greco catolică
foto AZE [23.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [OCT-2018] Biserica greco catolica -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 23.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023253">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023253"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023253">Şterge vot</a></div><span id="v91023253" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023253)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023253Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023253MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [OCT-2018] Biserica greco catolica
foto AZE [23.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [OCT-2018] Casa muzeu-albastră -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 23.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023254">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023254"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023254">Şterge vot</a></div><span id="v91023254" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023254)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023254Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023254MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [OCT-2018] Casa muzeu-albastră
foto AZE [23.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [OCT-2018] Săcădate -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 23.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023255">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023255"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023255">Şterge vot</a></div><span id="v91023255" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023255)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023255Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023255MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [OCT-2018] Săcădate
foto AZE [23.10.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P18 [OCT-2018] Biserica evanghelică și obeliscul -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 23.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023256">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023256"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023256">Şterge vot</a></div><span id="v91023256" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023256)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023256Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023256MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [OCT-2018] Biserica evanghelică și obeliscul
foto AZE [23.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [OCT-2018] Oltul în aval de baraj -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 23.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023257">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023257"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023257">Şterge vot</a></div><span id="v91023257" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023257)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023257Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023257MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [OCT-2018] Oltul în aval de baraj
foto AZE [23.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [OCT-2018] Lacul de acumulare -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 23.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023258">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023258"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023258">Şterge vot</a></div><span id="v91023258" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023258)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023258Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023258MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [OCT-2018] Lacul de acumulare
foto AZE [23.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [OCT-2018] Barajul Olt de la Avrig -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 23.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023259">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023259"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023259">Şterge vot</a></div><span id="v91023259" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023259)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023259Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023259MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [OCT-2018] Barajul Olt de la Avrig
foto AZE [23.10.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [OCT-2018] Săcădate văzut de pe baraj -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 23.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023260">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023260"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023260">Şterge vot</a></div><span id="v91023260" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023260)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023260Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023260MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [OCT-2018] Săcădate văzut de pe baraj
foto AZE [23.10.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [OCT-2018] Spre Săcădate -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 23.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023261">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023261"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023261">Şterge vot</a></div><span id="v91023261" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023261)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023261Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023261MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [OCT-2018] Spre Săcădate
foto AZE [23.10.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [OCT-2018] În sat -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 23.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023262">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023262"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023262">Şterge vot</a></div><span id="v91023262" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023262)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023262Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023262MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [OCT-2018] În sat
foto AZE [23.10.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [OCT-2018] În sat ulița principală -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 23.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023263">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023263"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023263">Şterge vot</a></div><span id="v91023263" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023263)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023263Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023263MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [OCT-2018] În sat ulița principală
foto AZE [23.10.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [OCT-2018] clădire ruină cu teren de vânzare -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 23.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023264">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023264"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023264">Şterge vot</a></div><span id="v91023264" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023264)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023264Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023264MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [OCT-2018] clădire ruină cu teren de vânzare
foto AZE [23.10.18]
# [0 PMA, fara bonus]

[46] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.137079000473 sec