76355 
nu sunteţi logat. - LOGIN
O zi în Sebeș și împrejurimi

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
16.02.2017
DE
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Sibiu
înscris/ă în 02.07.12
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
FEB-2017
DURATA: 1 zile
TIP: SINGLE
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 1

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢIE / RELAXARE
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții

NOTA MEDIE rez.:
9.00
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Doua ore in Sebes (Muhlbach)


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

Dupa excursia de la Calnic (impresii aici): vezi impresii de saptamana trecuta, inainte sa ajung in Alba Iulia unde am avut ceva treaba, m-am oprit si in Sebes (Muhlbach in germana, Szaszsebes in maghiara) oras interesant atat din punct de vedere turistic (infiintare in secolul 12), economic (fiind foarte multe firme in zona, doar cine nu vrea sa lucreze, sau cersetoria i se pare mai atractiva, nu are un loc de munca) cat si rutier (cel putin pana s-a construit autostrada A1 era un infern sa tranzitezi Sebesul si dura si o ora pana reuseai sa treci)

Istoria Sebesului seamana foarte mult cu trecutul oraselor, cetatilor vecine din Transilvania, secolul infiintarii intotdeauna sau aproape intotdeauna era XII, in Sebes mai exact 1150. Populatia care venea aici erau de regula sasi, iar primele cladiri construite nu erau fortificate. In aproape toate articolele in care am descris istoria cetatilor medievale (de la Sibiu si pana la Budapesta) am facut referire la invazia mongolilor. Si in toate cazurile dupa aceasta invazie s-a construit ceva mult mai puternic capabil sa apere teritoriul oraselor acele nuclee de pe teritoriul Transilvaniei. Reteta zid de aparare+bastion+turn de aparare+lacuri ape curgatoare, santuri in jur era acel antivirus medieval capabil pe care il admiram astazi cu ocazia vizitelor noastre. Nici Sebesul nu a facut exceptie, dupa ce orasul cu bazilica romanica a fost distrusa in 1242, a folosit acea reteta. Ce-i drept zidurile nu erau atat de groase si inalte asa ca in 1438 datorita si rezistentei scazute turcii au intrat relativ usor aici. Dar ce tot povestesc, ca doar turcii au intrat si in Budapesta si au stat acolo peste 200 de ani! In trecutul nu prea indepartat pe vremea celor doua razboaie mondiale Sebesul nu a suferit din cauza bombrdamentelor dar a suferit din cauza multor schimbari politice (ocupatia nazista, ocupatia sovietica pe urma comunista)

Sebesul care face parte din judetul Alba in prezent are o suprafata de 115 kmp, 27000 locuitori din care 83 % sint romani, 4% romi, din care 80 % au confesiune ortodox, restul alta etnie, alta nationalitate. Din punct de vedere geografic in sudul orasului se afla Carpatii Meridionali (sa nu uitati de aici se pleaca pe Transalpina cel mai inalt drum din Romania, am scris aici) in partea nord-vestica se afla Muntii Apuseni, iar in este, nord-est Podisul Transilvaniei. Cel mai mare rau din apropierea Sebesului este Muresul afluentul acestuia raul Sebes curge prin acest oras. Pe drumul Transalpina dinspre orasul Sebes gasim amenajari hidroenergetice Oasa-Galceag si Tau-Sugag.

Accesul rutier foarte cunoscut este A1/DN1/E68/E81 directia E-V sau invers. Dinspre Cluj este DN1/E81 dinspre Gorj (Transalpina) 67C. Sa nu uitam nici de calea ferata. De cand exista A1 cred ca locuitorii orasului rasufla usurati (si eu la fel), de nenumarate ori am avut parte de acest infern rutier cand faceam o ora pana treceam oraselul.

Obiective turistice Sebes-Alba

Ansamblul bisericii evanghelice din Sebes

Inca de la infiintarea orasului si invazia mongolilor s-a construit o bazilica romanica aici. Nu mai stim cum arata, poate vizionand anumite imagini vechi ne putem imagina cum arata. Dupa invazia mongolilor au avut loc distrugeri considerabile iar cu ocazia reconstruirii noua biserica a primit o noua infatisare arhitecturala, cel de gotic timpuriu, cu un singur turn in loc de doua cum era inainte. Reconstructia inceputa dupa invazia mongolilor prin 1255 a continuat cu adaugiri, inaltari, imbunatatiri acest proces fiind terminat in sec. 19. ultimele interventii au avut loc prin anii 1960 cu ocazia unei renovari. In prezent complexul este alcatuit din biserica, capela Sf Iacob, Casa parohiala cu poarta de intrare se mai vad urme din zidurile care au inconjurat biserica. Tot de ansamblu tin si Halele Breslelor cu arcade semicirculare, comert a fost si atunci spatii comerciale exista si acum. Iar ca lucratorii breslelor din prezent sa nu inghete de frig acele arcade semicirculare au fost inchise cu termopane semicirculare din sec 21. Asta este... Inaltimea turnului are 44m. Cele patru turnulete de pe sarpanta atesta dreptul de judecata al orasului. Biserica a avut forma a trei nave si in timpul cand a fost bazilica romanica, trei nave are si acum doar ca nava principala este mai inalta. Contraforturile masive fac o adevarata fortareata din aceasta biserica. Din interior cele mai remarcabile obiecte sint altarul renascentist si orga. Program de vizitare Ma-Sa 10.00-13.00,15.00-17.00, duminica de la 11.30 probabil ca inainte de aceasta ora este slujba. Taxa 6 ron. Nu este taxa foto. Cumva am nimerit in jurul orelor 14.00 asa ca o ora pana la redeschidere am folosit vizitand alte zone.

Capela Sf Iacob din curtea bisericii si partea nordica a fost construita in 1382 in stil arhitectural gotic mijlociu. Nu am vizitat interiorul dar am inteles ca decorul consta in picturi si sculpturi. Casa parohiala nu se poate vizita se poate admira doar din exterior. Poarta de intrare in curte am gasit-o interesanta.

Fortificatiile orasului Sebes

A existat o prima incinta de fortificatii in jurul bisericii evanghelice. Acesta a fost ridicata in secolul 13. Urme ale acestei prime incinte se vad in partea nordica a bisericii in apropierea capelei sf Iacob. A doua incinta de fortificatii cea mare (care proteja o suparafata de 20 hectare) a fost inaltata in secolul 14. Are o inaltime de 7m si 8 turnuri de aparare. Dupa vizita bisericii evanghelice am iesit sa explorez putin incintele existente si locurile unde se aflau portiunile demolate. Asa ca daca in partea estica am vazut curtinele aproape intacte, in alte zone erau demolate. In aceasta zona estica se vede un lac de agrement langa un parc si ceva restaurante. Aici observam un turn de aparare Turnul Studentului (sau Croitorilor) intr- stare foarte buna. Inca 3 turnuri am vazut intr-o stare buna (Octogonal, Cizmarilor si turnul Semicircular) O strapungere a zidului se poate observa chiar in dreptul DN1 aproape de biserica medievala. Ziduri de aparare in stare buna se pot observa si pe cealalta parte vestica. Din Piata Centrala (Primariei) sint indicatoare care ajuta la gasirea acestora. Piata Centrala este de fapt un parc frumos amenajat, la sud de parc este biserica, la vest primaria, la est si nord sosea si cladiri istorice.

Biserica Franciscana din Sebes

Nu departe de complexul bisericii evanghelice pe str Mihai Viteazul in directia nord observam o cladire construita in stil gotic cu contraforturi spre strada. In secolul 14 a fost o manastire dominicana iar mai tarziu s-au stabilit calugarii din ordinul franciscan aici. In prezent mai ales in interior stilul arhitectural este cel baroc. Este de confesiune romano-catolica si se mai numeste Sf Bartolomeu.

Casa Zapolya

Cladirea istorica construita in secolul 15 se afla langa primarie si gazduieste Muzeul Municipal Ioan Raica. Denumirea casei provine de la numele Zapolya rege in Ungaria. Cladirea cu amestecul de gotic/baroc si renascentist am admirat-o de afara, muzeul nu l-am vizitat, dar stiu ca aici se pot vedea exponate din urmatoarele domenii: arheologie, etnografie, istorie si arta plastica. Un articol excelent scris de utilizatorul bogumil aici: vezi impresii

Casa Franz Binder

Aceasta cladire am considerat-o deosebita nu neaparat din cauza stilului arhitectural ci mai degraba fostului proprietar. Franz Binder avea febra AFA, adica febra calatoriilor doar ca el si-a permis o vacanta de 10 ani (1840-1850 dar a fost si o vacanta utila cu scop comercial) iar destinatiile au fost o mare parte din tarile din Africa. Fatada casei este decorata cu motive inspirate din indepartata destinatie.

Primaria Sebes

Cladirea istorica se afla in dreptul Pietei Centrale pe str Mihai Viteazu. Cladirea a fost construita in 1908 si va intra in reabilitare incepand din primavara acestui an. Merita vazut din exterior. Interiorul nefiind din Sebes nu ne intereseaza.

Biserica ortodoxa Adormirea Maicii Domnului Sebes

Este o biserica ortodoxa foarte veche, anul constructiei fiind 1778. Este o biserica simpla cu o nava si turn clopotnita. In interior exsita cateva elemente decorative si de mobilier vechi si valoroase. Catedrala ortodoxa mai noua si mai mare construita in stil neobizantin se afla langa un lac de agrement aproape de centru.

Scoala gimnaziala nr 2

Este o cladire istorica si foarte frumoasa in imediata vecinatate a bisericii evanghelice.Merita vizitata din exterior.Pe fatada scrie Bildung ist Freiheit (tradus: Cunoasterea inseamna libertate). M-a impresionat aceasta inscriptie.

Rezervatia naturala Rapa Rosie

Minunea geologica am observat-o de la indepartare de mai multe ori atat de pe DN1 cat si de pe A1 se vede bine. Niciodata nu am fost aproape dar la vara sigur voi face un ocol (de 3 km din oras) pana acolo. Spectaculos este culoarea si textura peretilor dealului de o inaltime de max. 100m (chiar si din inadepartare) Artist fiind aici natura si vremea, apele curgatoare, ploile, animalele sapand/formand acele santuri, gauri, piramide, coloane si diferite alte forme interesante. Un articol despre obiectiv de la utilizatorul AFA noidoi aici: vezi impresii

Cazare, masa si distractie in Sebes

Am vazut ceva unitati de cazare in timp ce vizitam orasul dar pentru ca eram mai concentrat cu istoria si zidurile orasului am cerut ajutorul sfantului Booking. Asa ca la o simulare de cazare pentru o noapte intr-o camera dubla in 20 febr am gasit urmatoarele: Hotel EKA (29 eur), Hotel Clasic (43 eur), Hotel Fan (29 eur), Hotel Apart Tel Aviv (40 eur), Hotel Axa (41 eur), Country Club La Mesteceni (39 eur), Vila La Izvor (25 eur), Hotel Leul De Aur (48 eur), Hotel Karlhof (62 eur), Hotel Turn (37 eur), Vila Adr (25 eur), Pensiunea Faur (20 eur). Masa in cele mai multe cazuri se pot lua la unitatile de cazare enumerate mai sus si sint convins ca mancarea este buna (din experientele din trecut), dar nu pot detalia acum, nu am luat masa in ultima perioada in Sebes. in privinta distractiei sint ceva cluburi, patinoar si Zilele Cetatii din Sebes (de regula in august anul trecut a fost 19-21 aug) Despre Vila Adr a scris utilizatoul AFA Testosu aici: vezi impresii

Recomandare: La o vizita scurta principalele obiective se pot vedea intr-o ora sau doua. Atat a durat la mine saptamana trecuta, dar avand in vedere ca de fapt am plecat cu niste treaba spre Alba Iulia iar cei de acolo m-au tot sunat ca de ce nu mai ajung. Daca se doreste mai mult+vizita in imprejurimi trebuie alocat mai mult timp.

Rog WM sa ataseze urmatorul videoclip, multumesc.

https://www.youtube.com/watch?v=5-LDbpahK7c

---
Impresii încărcate de AZE in 16.02.2017 22:28:49

Validat / Publicat: 17.02.17 08:23:46


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 2566


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  32600 PMA (din 34 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster
[17.02.17 08:22:51]
» mesaj pers

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[17.02.17 09:16:05]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ioana74
[17.02.17 09:26:02]
» mesaj pers

   @AZE: Un articol de exceptie! Felicitari, votat cu mare drag :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[17.02.17 10:04:57]
» mesaj pers

   @AZE: Sunt câteva obiective interesante de vizitat în orașul Sebeș, considerat de mulți doar o localitate de tranzit. @Bogumil a prezentat pe îndelete câteva astfel de obiective, la care se adaugă articolele lui @Michi și @Zlatna.

   În prima jumătate a secolului al XIX-lea orașul liber Sebeș era centrul administrativ al Scaunului Sebeșului (format din 10 comune). Orașul Sebeș era formată din două suburbii, într-una din ele locuind circa 250 de familii de români. În oraș existau la 1785 aproximativ 240 de familii de sași.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Testosu'
[17.02.17 12:00:06]
» mesaj pers

   @AZE: Un articol de pus ca pliant de promovare turistica a Sebesului. asta ca tot suntem in zilele Targului de Turism. :))

   Si stilul de prezentare care-mi place mie pe AFA, care ma ajuta a gasi rapid informatiile utile, fara a trebui sa caut sa "dezbrac" articolul de partea "poetica" in scormonirea dupa informatie.

   

   @tata123: tot localitate de tranzit as zice ca ramane Sebesul. E adevarat, o localitate de tranzit in care poti vizita si cateva obiective turistice interesante inainte de a pleca mai departe.

   Nu cred ca va veni turistul sa-si petreasca o vacanta, cazandu-se in Sebes. E mult mai la indemana Alba-Iulia sau Marginimea Sibiului.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- adrianbogdan
[17.02.17 17:19:14]
» mesaj pers

   Foarte interesant articolul cum spunea si @Testosu, foarte bine structurat, nota 10.

   Mi-a placut observatia ta in care ai spus ca turcii au stat la Budapesta 200 de ani, bag de seama prin paralelism ca la noi le-a placut mai mult pentru ca au stat 500 de ani.

   Calatorii frumoase va doresc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- AZE
[18.02.17 08:06:27]
» mesaj pers

   @ioana74: Multumesc, am vazut ca esti din Alba-Iulia. Poate citesti si articolele scrise despre acest oras de aici, de aici și de aici

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[26] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [FEB-2017] Biserica evanghelica Sebes -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 16.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av834609">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv834609"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=834609">Şterge vot</a></div><span id="v9834609" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(834609)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f834609Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e834609MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [FEB-2017] Biserica evanghelica Sebes
foto AZE [16.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [FEB-2017] Ansamblul bisericii evanghelice Sebes -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 16.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av834610">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv834610"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=834610">Şterge vot</a></div><span id="v9834610" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(834610)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f834610Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e834610MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [FEB-2017] Ansamblul bisericii evanghelice Sebes
foto AZE [16.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [FEB-2017] Contraforturi si turnul -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 16.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av834611">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv834611"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=834611">Şterge vot</a></div><span id="v9834611" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(834611)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f834611Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e834611MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [FEB-2017] Contraforturi si turnul
foto AZE [16.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [FEB-2017] Turnul de 44m -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 16.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av834613">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv834613"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=834613">Şterge vot</a></div><span id="v9834613" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(834613)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f834613Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e834613MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [FEB-2017] Turnul de 44m
foto AZE [16.02.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P05 [FEB-2017] Curtea bisericii cu capela Sf Iacob in fundal -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 16.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av834616">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv834616"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=834616">Şterge vot</a></div><span id="v9834616" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(834616)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f834616Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e834616MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [FEB-2017] Curtea bisericii cu capela Sf Iacob in fundal
foto AZE [16.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [FEB-2017] Capela Sf Iacob -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 16.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av834619">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv834619"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=834619">Şterge vot</a></div><span id="v9834619" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(834619)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f834619Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e834619MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [FEB-2017] Capela Sf Iacob
foto AZE [16.02.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P07 [FEB-2017] Partea vestica a bisericii -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 16.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av834620">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv834620"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=834620">Şterge vot</a></div><span id="v9834620" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(834620)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f834620Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e834620MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [FEB-2017] Partea vestica a bisericii
foto AZE [16.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [FEB-2017] O parte din prima incinta a fortificatiilor din Sebes -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 16.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av834621">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv834621"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=834621">Şterge vot</a></div><span id="v9834621" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(834621)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f834621Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e834621MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [FEB-2017] O parte din prima incinta a fortificatiilor din Sebes
foto AZE [16.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [FEB-2017] zid de aparare plus turnul -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 16.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av834623">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv834623"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=834623">Şterge vot</a></div><span id="v9834623" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(834623)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f834623Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e834623MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [FEB-2017] zid de aparare plus turnul
foto AZE [16.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [FEB-2017] Scoala nr 2 de langa biserica -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 16.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av834625">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv834625"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=834625">Şterge vot</a></div><span id="v9834625" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(834625)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f834625Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e834625MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [FEB-2017] Scoala nr 2 de langa biserica
foto AZE [16.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [FEB-2017] Parcul din piata centrala -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 16.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av834628">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv834628"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=834628">Şterge vot</a></div><span id="v9834628" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(834628)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f834628Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e834628MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [FEB-2017] Parcul din piata centrala
foto AZE [16.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [FEB-2017] Centrul cultural Lucian Blaga -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 16.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av834630">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv834630"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=834630">Şterge vot</a></div><span id="v9834630" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(834630)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f834630Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e834630MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [FEB-2017] Centrul cultural Lucian Blaga
foto AZE [16.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [FEB-2017] Alt parc si zona de agrement de langa zidul de aparare exterior -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 16.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av834631">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv834631"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=834631">Şterge vot</a></div><span id="v9834631" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(834631)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f834631Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e834631MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [FEB-2017] Alt parc si zona de agrement de langa zidul de aparare exterior
foto AZE [16.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [FEB-2017] lac de agrement, in fundal catedrala ortodoxa -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 16.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av834632">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv834632"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=834632">Şterge vot</a></div><span id="v9834632" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(834632)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f834632Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e834632MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [FEB-2017] lac de agrement, in fundal catedrala ortodoxa
foto AZE [16.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [FEB-2017] Lac si zona de agrement cu restaurante -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 16.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av834633">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv834633"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=834633">Şterge vot</a></div><span id="v9834633" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(834633)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f834633Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e834633MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [FEB-2017] Lac si zona de agrement cu restaurante
foto AZE [16.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [FEB-2017] Zidul de aparare si Turnul Studentilor -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 16.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av834634">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv834634"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=834634">Şterge vot</a></div><span id="v9834634" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(834634)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f834634Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e834634MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [FEB-2017] Zidul de aparare si Turnul Studentilor
foto AZE [16.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [FEB-2017] Piata centrala -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 16.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av834635">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv834635"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=834635">Şterge vot</a></div><span id="v9834635" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(834635)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f834635Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e834635MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [FEB-2017] Piata centrala
foto AZE [16.02.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P18 [FEB-2017] Piata centrala in fundal biserica fortificata -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 16.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av834636">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv834636"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=834636">Şterge vot</a></div><span id="v9834636" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(834636)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f834636Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e834636MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [FEB-2017] Piata centrala in fundal biserica fortificata
foto AZE [16.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [FEB-2017] Parcul, in fundal primaria -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 16.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av834637">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv834637"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=834637">Şterge vot</a></div><span id="v9834637" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(834637)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f834637Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e834637MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [FEB-2017] Parcul, in fundal primaria
foto AZE [16.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [FEB-2017] Cladirea primariei -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 16.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av834638">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv834638"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=834638">Şterge vot</a></div><span id="v9834638" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(834638)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f834638Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e834638MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [FEB-2017] Cladirea primariei
foto AZE [16.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [FEB-2017] -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 16.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av834639">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv834639"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=834639">Şterge vot</a></div><span id="v9834639" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(834639)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f834639Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e834639MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [FEB-2017]
foto AZE [16.02.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [FEB-2017] Elemente decorative de pe contraforturile bisericii -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 16.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av834643">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv834643"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=834643">Şterge vot</a></div><span id="v9834643" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(834643)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f834643Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e834643MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [FEB-2017] Elemente decorative de pe contraforturile bisericii
foto AZE [16.02.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [FEB-2017] Urme din vechea prima incinta de fortificatii -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 16.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av834644">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv834644"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=834644">Şterge vot</a></div><span id="v9834644" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(834644)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f834644Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e834644MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [FEB-2017] Urme din vechea prima incinta de fortificatii
foto AZE [16.02.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [FEB-2017] Casa parohiala -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 16.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av834645">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv834645"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=834645">Şterge vot</a></div><span id="v9834645" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(834645)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f834645Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e834645MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [FEB-2017] Casa parohiala
foto AZE [16.02.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [FEB-2017] -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 16.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av834646">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv834646"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=834646">Şterge vot</a></div><span id="v9834646" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(834646)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f834646Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e834646MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [FEB-2017]
foto AZE [16.02.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [FEB-2017] -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 16.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av834647">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv834647"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=834647">Şterge vot</a></div><span id="v9834647" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(834647)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f834647Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e834647MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [FEB-2017]
foto AZE [16.02.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[26] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.122501850128 sec