91405 
nu sunteţi logat. - LOGIN
La pas prin Avrig şi împrejurimi

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
09.12.2018
DE
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Sibiu
înscris/ă în 02.07.12
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
DEC-2018
DURATA: 1 zile
TIP: FAMILIE CU COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2
+ COPII: 1

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢIE / RELAXARE
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții

NOTA MEDIE rez.:
9.00
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Biserici avrigene


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

Așa cum am povestit data trecută - vezi impresii - o zi după sărbătoarea centenarului am ieșit la o plimbare în satele din jurul Avrigului iar la întoarcere am vizitat două biserici ortodoxe nevăzute de mine până acum.

Este vorba despre o biserică monument istoric Duminica Floriilor și o biserică mai nouă Adormirea Maicii Domnului. Pentru cei care nu au văzut încă, neapărat de văzut este și biserica fortificată evanghelică care are o istorie începând cu secolul XIII.

Biserica ortodoxă Duminica Floriilor din Avrig

Până să se construiască centura de ocolire a orașului Avrig (astfel cei care circulă pe DN1 între Sibiu și Brașov nu mai trebuie să intre în localitate, menționez faptul că această centură s-a construit înaintea celui de la Sibiu) această biserică se observă la fiecare tranzitare a localității. Dinspre Sibiu (26 km) dacă urcăm spre centru se va observa pe partea stângă pe un teren ridicat iar dinspre Brașov pe partea dreaptă. Strada la care se află se numește strada Bisericii.

Se poate parca în centru în apropierea clădirii Judecătoriei din Avrig sau în apropierea Palatului Brukenthal și bisericii fortificate. O veste bună pentru șoferi care vin să viziteze în sezon este că am văzut o parcare nou construită cu câteva zeci de locuri de parcare. Această parcare este amplasată între biserica ortodoxă și palatul Brukenthal.

Biserica despre care voi povesti este monument istoric și a fost construită în secolul XVIII în jurul anului 1762. Tot în această perioadă o dată cu construcția s-a pictat toată biserica inclusiv pe exterior. Am citit că cei care au lucrat la pictură s-au numit Ionașcu și Pană.

Din punct de vedere arhitectural este vorba despre o biserică tip sală cu o singură navă și turn clopotniță. Turnul este fortificat și avea rol de observare și apărare. După modelul lăcașelor de cult de peste tot și aici a existat alta mai veche înainte, poate chiar din lemn se scrie că ar fi fost din 1570. Cea actuală zidită din piatră și cărămidă dispune și de ferestre gotice și nișe picate în exterior. Deasupra acestora se vede un brâu de medalioane pictate. Acoperișul este format din țiglă. Turnul se ridică cu 2 etaje deasupra corpului bisericii, în partea superioară se observă câte o fereastră pe fiecare latură. Interiorul este pictat în stil neo-brâncovenesc integral nu cred că a rămas loc liber pe pereți.

O amplă lucrare de renovare a avut loc în anii 80, pe atunci s-a mai reînnoit și mobilierul. Am fost în trecut aici cu ocazia unui eveniment, duminica trecută după masă a fost închis. Hramul bisericii este Duminica Floriilor sau Intrarea Domnului în Ierusalim. Din punct de vedere religios înseamnă cam același lucru.

Pentru acces în curtea bisericii împrejmuite cu un gard parțial zidărie, parțial lemn avem de ales între 2 porți. Prima poartă cea principală situată spre centru este una tradițională sculptată din lemn și cu acoperiș. Cealaltă poartă este din zidărie și pare destul de veche, zidăria porții pare să fi făcut parte din zidul de incintă care înconjura curtea. În curtea frumos amenajată din punct de vedere peisagistic cu vizibilitate dinspre stradă vom observa monumentul eroilor avrigene căzuți în războiale mondiale. Pe monument am găsit coroane proaspete depuse cu ocazia centenarului și tricolorul. În afară de acest monument vom putea observa și o troiță de lemn amplasată tot în memoria eroilor căzuți în războaie.

În curte chiar în fața bisericii la un loc de cinste mai găsim mormântul lui Gheorghe Lazăr personalitate născută și decedată în Avrig. (1779-1823) În memoria fostului pedagog, teolog, traducător și inginer s-a mai amplasat în 1938 o statuie în centrul Avrigului lucrare realizată de către sculptorul Corneliu Medrea.

Biserica Adormirea Maicii Domnului din Avrig

Atunci când circulăm pe DN1 între Sibiu-Brașov vom observa undeva în mijlocul orașului două turnuri ascuțite, mai înalte decât celelalte din oraș. Noua catedrală deoarece discutăm despre o clădire de acest gen se află la intersecția străzilor Horia și Crișan în apropierea unor case, blocuri de locuințe și un magazin Profi.

Pentru acces din centrul Avrigului imediat după statuia lui Gheorghe Lazăr amplasată în piața cu același nume virăm la dreapta pe strada Samuel von Brukenthal iar strada Horia va fi a treia pe stânga. Se va putea parca ori în parcarea Profi ori lângă catedrală.

Construcția a început în 1993. Pictura a fost realizată parțial în 2008 pictori fiind Virgil Pavel și Virgil Livia. Turnurile impunătoare încă nu sînt gata se văd betoanele. În 2009 a fost sfințit lăcașul de cult de către mitrolopitul și arhiepiscopul Ardealului dr. Laurențiu Streza. Atât turnurile cât și corpul clădirii dă impresia de clădire modernă de și în partea posterioară există o cupolă centrală și două nave laterale în prim plan existând turnurile a câte 8 nivele fiecare. Intrarea principală este în față dar încă neterminată. Materialul folosit se vede foarte clar: beton, fier, sticlă și cărămidă, deci va fi un fel dezgârie-nor al Avrigului. Poate o să mă condamne unii dar mie îmi place această clădire chiar dacă preferatele mele sînt cele vechi sau foarte vechi. Nici aici nu am intrat dar voi atașa niște poze din alte surse pentru a ne face o idee cum este înăuntru.

Biserica evanghelică fortificată din Avrig

Am fost în trecut, am vizitat atât interiorul cât și curtea, am descris și aici pe AFA. Totuși duminica trecută am făcut un scurt popas din nou pentru a revedea zidurile vechi. Spre deosebire de multe alte obiective turistice de acest gen, administratorul este permanent acolo, de fapt locuiește într-o anexă de lângă biserică aflată în incintă, iar la orice vizită turistul este întâmpinat și chiar ghidat în interior. Nu se cere taxă de intrare dar este binevenită o contribuție în pușculița amplasată în interior, ceea ce am și făcut data trecută când am fost acolo.

Biserica romanică a fost construită în secolul XIII dar a mai fost modificată ulterior. În perioada în care invazia turcilor și tătarilor a fost iminentă clădirea a fost fortificată și s-a construit un zid de incintă în jur acesta fiind de asemenea fortificată. O mare parte din acest zid este întreg în prezent dar partea către stradă este renovată, tencuită. Clădirea anexă în care stă administratorul se află pe partea stângă a porții și atunci când intră turistul pe poartă se aude un clopoțel amplasat deasupra. Interiorul este simplu cu minim mobilier necesar după modelul bisericilor evanghelice. Acest strict necesar este compus din bănci pentru enoriași, altar și amvon pentru preot (construit în 1805), orgă pentru cantor și choriști (1807), candelabre, câteva inscripții pe pereți și cam atât. În rest este zugrăvit în culoare deschisă. Asta este farmecul bisericilor evanghelice, simplu, curat, frumos. Clopotul am înțeles că a fost făcut cadou de câtre baronul Samuel von Brukenthal.

Vizitatorii se mai pot plimba în curte în interiorul fortificației și pot face poze din diferite unghiuri. De și văzut în trecut mi s-a părut interesant și de această dată.

 

Rog WM să atașeze următorul video la începutul articolului, mulțumesc

youtube

---
Impresii încărcate de AZE in 09.12.2018 22:32:58

Validat / Publicat: 10.12.18 07:44:24


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 372


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  46200 PMA (din 34 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[10.12.18 07:41:51]
» mesaj pers

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[10.12.18 08:06:43]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut[prin excepție 1A de la procedura std — la momentul publicării existau impresii recente în rubrica curentă]

    — (1) obiectiv major — „inedit” (fără impresii) sau rar descris (fără impresii recente); ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- AZE
[10.12.18 10:05:33]
» mesaj pers

   @webmaster: mulțumesc

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[10.12.18 10:08:42]
» mesaj pers

   @AZE: Am privit și eu bisericile din Avrig prin fotografiile postate. Nu am vizitat decât biserica evanghelică fortificată, cu mulți ani în urmă; am urcat atunci și în turnul locașului de cult.

   Importantă este biserica ortodoxă, mai ales prin prisma faptului că în curtea sa se află mormântul unui important om de cultură: Gheorghe Lazăr.

   De aci începe toată opera de renaștere culturală a României de azi. Singur un luptător ca el putea să-i pună temeliile. Școala Sfântului Sava a fost focarul de unde a pornit viața intelectuală a României veacului al XIX-lea. Sufletul ei era Gheorghe Lazăr. La căldura acestui suflet s-au încălzit și pregătit cei dintâi pioni ai renașterei noastre. El e soarele care răsare după un lung șir de ani întunecați. Cu el s-a făcut ziuă pentru totdeauna.

   Dascăl în adevăratul tâlc al cuvântului, el nu s-a mărginit numai la predarea învășăturilor de pe catedră, ci a încercat prin manifestul său din 1818 să alcătuiască întâiul program pentru școlile românești și, ceea ce este mai frumos, este că în liniile lui generale acest program este acela care și astăzi stă la temelia alcătuirei noastre școlărești. (...)

   Gheorghe Lazăr a fost ceea ce ar trebui să fie orice dascăl conștient de menirea sa. Dascăl, Patriot și, mai presus de toate, Apostol

   Aceste cuvinte le rostea Principele Moștenitor Carol în 1923 în fața monumentului funerar din Avrig.

   Numai bine!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[20] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [DEC-2018] Biserica ortodoxă Duminica Floriilor Avrig -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 09.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1039560">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1039560"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1039560">Şterge vot</a></div><span id="v91039560" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1039560)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1039560Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1039560MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [DEC-2018] Biserica ortodoxă Duminica Floriilor Avrig
foto AZE [09.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [DEC-2018] Mormântul lui Gheorghe Lazăr -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 09.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1039561">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1039561"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1039561">Şterge vot</a></div><span id="v91039561" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1039561)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1039561Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1039561MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [DEC-2018] Mormântul lui Gheorghe Lazăr
foto AZE [09.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [DEC-2018] Biserica ortodoxă Avrig -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 09.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1039562">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1039562"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1039562">Şterge vot</a></div><span id="v91039562" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1039562)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1039562Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1039562MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [DEC-2018] Biserica ortodoxă Avrig
foto AZE [09.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [DEC-2018] Biserica ortodoxă Avrig-intrarea principală -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 09.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1039563">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1039563"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1039563">Şterge vot</a></div><span id="v91039563" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1039563)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1039563Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1039563MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [DEC-2018] Biserica ortodoxă Avrig-intrarea principală
foto AZE [09.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [DEC-2018] Monumentul eroilor Avrig -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 09.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1039564">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1039564"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1039564">Şterge vot</a></div><span id="v91039564" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1039564)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1039564Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1039564MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [DEC-2018] Monumentul eroilor Avrig
foto AZE [09.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [DEC-2018] Biserica ortodoxă Avrig -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 09.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1039565">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1039565"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1039565">Şterge vot</a></div><span id="v91039565" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1039565)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1039565Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1039565MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [DEC-2018] Biserica ortodoxă Avrig
foto AZE [09.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [DEC-2018] Cealaltă poartă de intrare -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 09.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1039566">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1039566"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1039566">Şterge vot</a></div><span id="v91039566" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1039566)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1039566Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1039566MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [DEC-2018] Cealaltă poartă de intrare
foto AZE [09.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [DEC-2018] Pictura exterioară de la biserica ortodoxă Avrig -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 09.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1039567">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1039567"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1039567">Şterge vot</a></div><span id="v91039567" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1039567)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1039567Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1039567MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [DEC-2018] Pictura exterioară de la biserica ortodoxă Avrig
foto AZE [09.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [DEC-2018] Detaliu pictură -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 09.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1039568">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1039568"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1039568">Şterge vot</a></div><span id="v91039568" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1039568)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1039568Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1039568MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [DEC-2018] Detaliu pictură
foto AZE [09.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [DEC-2018] Troița amplasată în anii 30 din secolul trecut -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 09.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1039569">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1039569"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1039569">Şterge vot</a></div><span id="v91039569" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1039569)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1039569Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1039569MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [DEC-2018] Troița amplasată în anii 30 din secolul trecut
foto AZE [09.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [DEC-2018] Monumentul eroilor-pe partea cealaltă -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 09.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1039570">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1039570"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1039570">Şterge vot</a></div><span id="v91039570" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1039570)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1039570Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1039570MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [DEC-2018] Monumentul eroilor-pe partea cealaltă
foto AZE [09.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [DEC-2018] Interior biserica ortodoxă Avrig -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 09.12.18] <span style="color:teal"><b>nevotabilă</b></span> - <span class="allrVotedi" id="av1039571">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1039571"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1039571">Şterge vot</a></div>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [DEC-2018] Interior biserica ortodoxă Avrig
foto AZE [09.12.18] nevotabilă
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [DEC-2018] Statuia lui Gheorghe Lazăr din centru Avrigului -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 09.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1039572">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1039572"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1039572">Şterge vot</a></div><span id="v91039572" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1039572)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1039572Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1039572MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [DEC-2018] Statuia lui Gheorghe Lazăr din centru Avrigului
foto AZE [09.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [DEC-2018] Catedrala Adormirea Maicii Domnului Avrig -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 09.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1039573">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1039573"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1039573">Şterge vot</a></div><span id="v91039573" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1039573)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1039573Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1039573MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [DEC-2018] Catedrala Adormirea Maicii Domnului Avrig
foto AZE [09.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [DEC-2018] Catedrala ortodoxă din Avrig încă nefinalizată -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 09.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1039574">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1039574"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1039574">Şterge vot</a></div><span id="v91039574" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1039574)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1039574Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1039574MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [DEC-2018] Catedrala ortodoxă din Avrig încă nefinalizată
foto AZE [09.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [DEC-2018] Parte din catedrala ortodoxă Avrig -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 09.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1039575">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1039575"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1039575">Şterge vot</a></div><span id="v91039575" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1039575)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1039575Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1039575MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [DEC-2018] Parte din catedrala ortodoxă Avrig
foto AZE [09.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [DEC-2018] Biserica evanghelică fortificată Avrig -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 09.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1039577">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1039577"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1039577">Şterge vot</a></div><span id="v91039577" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1039577)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1039577Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1039577MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [DEC-2018] Biserica evanghelică fortificată Avrig
foto AZE [09.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [DEC-2018] Biserica evanghelică din stradă (se observă incinta și contraforturile din zid) -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 09.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1039579">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1039579"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1039579">Şterge vot</a></div><span id="v91039579" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1039579)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1039579Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1039579MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [DEC-2018] Biserica evanghelică din stradă (se observă incinta și contraforturile din zid)
foto AZE [09.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [DEC-2018] Intrare biserica evanghelică -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 09.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1039580">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1039580"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1039580">Şterge vot</a></div><span id="v91039580" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1039580)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1039580Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1039580MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [DEC-2018] Intrare biserica evanghelică
foto AZE [09.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P22 [DEC-2018] Interior biserica ortodoxă Adormirea Maicii domnului -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 09.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1039581">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1039581"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1039581">Şterge vot</a></div><span id="v91039581" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1039581)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1039581Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1039581MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [DEC-2018] Interior biserica ortodoxă Adormirea Maicii domnului
foto AZE [09.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

[20] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.115091085434 sec