26277 
nu sunteţi logat. - LOGIN
O zi în Sfântu Gheorghe și împrejurimi

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
14.12.2011
DE
Avatar Dragos
--- M ---
vârsta 50-60 ani
DIN Bucureşti
înscris/ă în 03.03.08
MEMBRU: CONSUL
DATE SEJUR
DEC-2011
DURATA: 1 zile
TIP: SINGLE
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 1

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
80.0 %
  
Mai degrabă mulțumit
DISTRACŢIE / RELAXARE
80.0 %
  
Mai degrabă mulțumit

NOTA MEDIE rez.:
8.33
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Aventurile unui muntean la (prin) curtea Sfântului Gheorghe


Am fost zilele trecute la Sfântu Gheorghe, în judeţul Covasna, pentru o reparaţie mecanică (destul de laborioasă) la maşinuţa noastră. Am citit câte ceva pe net despre oraş şi despre ce ar fi de văzut prin el şi am sperat să-mi rămână şi mie puţin timp liber, în afara vizitei obligatorii la service-ul auto.

Unde am citit? păi... nici nu-i prea greu de imaginat:

saitul pimăriei

wikipedia

saitul muzeului secuiesc

Ar mai fi fost şi muzeul Carpaților de răsărit de vizitat, dar cum eu urma să fiu acolo într-o luni, chestia cu muzeele a rămas pe altă dată.

Am pornit la pas prin centru şi duminică seara, admirând decoraţiile şi luminile de Crăciun instalate încă din prima duminică de Advent, dar fiind cam obosit după drum şi urmând să mă trezesc devreme luni, am lăsat colindatul pe a doua zi.

Când am reuşit să revin de la service, era aproape prânzul şi am mai tăiat ceva locuri de pe listă... Mi-ar fi plăcut să pot trece măcar pe la poarta fabricii de ţigarete, ale cărei produse se vindeau acum douăzecişiceva de ani pe sub tejghele...

Am fost în schimb pe la:

- biserica reformată fortificată;

- catedrala ortodoxă cu hramul Sf. mare mucenic Gheorghe şi Sf. Nicolae;

- parcul central Elisabeta;

- orice altceva mi-a atras privirea.

Ce aş putea adăuga, pe lângă pozele ce vor vorbi în locul meu? Să le luăm pe rând:

- la biserica reformată totul era închis, nici ţipenie de om pe-acolo, aşa că am admirat totul plimbându-mă pe lângă ziduri. Nicio plăcuţă informativă, nimic... Dezamăgitor... :(

Totuşi zidurile cu creneluri şi turnul care înconjoară construcţia bisericii propriu-zise sunt bine întreţinute în ciuda vechimii şi vicisitudinilor prin care au trecut. Iar poziţia strategică, pe vârful unei coline a oraşului oferă o privelişte foarte frumoasă asupra întregii aşezări dar şi a unei părţi din zonă.

Merită să faceţi câţiva paşi până acolo. Dacă reuşiţi să vă orientaţi, că semne indicatoare... nu-s!

- la catedrala ortodoxă era deschis, dar nu am mai avut eu timp să intru - aşa că vin doar cu câteva poze şi cu transcrierea pisaniei:

Zidirea acestei monumentale catedrale, cu hramul SF. NICOLAE şi Sf. Mare Mucenic Gheorghe a început în anul 1939 în timpul arhipăstoririi mitropolitului NICOLAE BĂLAN preot paroh şi protopop fiind AUREL NISTOR.

Lucrările ajunse până către cupole s-au sistat brusc în urma dictatului de la Viena 30 august 1940 fiind reluate în anul 1972, în timpul arhipăstoririi I. P. S. Mitropolit Nicolae Mladin paroh şi protopop la Sf. Gheorghe aflându-se POMPIL DUMBRAVĂ care a fost ajutat în tot timpul lucrărilor de soţia sa, ANA DUMBRAVĂ.

Lucrările au continuat în timpul când I. P. S. Mitropolit TEOCTIST al Moldovei şi Sucevei a fost şi locţiitor de mitropolit al Ardealului şi s-au încheiat sub arhipăstorirea şi purtarea de grijă a I. P. S. Mitropolit al Ardealului Dr. ANTONIE PLĂMĂDEALĂ.

Planurile iniţiale întocmite de arhitectul IONESCU BERECHET au fost refăcute de arhitecţii CONSTANTIN BUSNEL şi MARIN RENEL, execuţia fiind supravegheată de dirigintele de şantier Prot. GANE CONSTANTIN.

Pictura a fost executată, în parte de pictorul IOSEF VASU şi continuată de colaboratorii săi: MARIN GOAGEA şi MARCEL CODRESCU.

După reluarea lucrărilor, cheltuielile au fost suportate Centrul Arhiepiscopesc. din Sibiu, cu sume de seamă contribuind totodată preoţii şi credincioşii din municipiul şi prot. Sf. Gheorghe.

Sfinţirea s-a făcut duminică, 15 mai 1983, de către P. F. Părinte IUSTIN, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, I. P. S: Mitropolit ANTONIE al Ardealului, P. S episcopi vicari ROMAN IALOMIȚEANUL și LUCIAN FĂGĂRĂȘEANUL, înconjurați de un mare sobor de preoți și diaconi.

Dumnezeu, Cel în treime mărit, sa înscrie în cartea Sa cea veșnică pe toți binefăcătorii acestui sfânt lăcaș de închinăciune și sa binecuvânteze cu darurile Sale cele bogate pe toți cei ce cu gând bun ii vor trece pragul.

Ca multe alte clădiri şi locuri din oraş, se vede treaba că şi aceasta a avut partea ei de 'întâmplări'.

- prin parcul central m-am plimbat şi duminică seara, şi luni, când am trecut chiar de câteva ori prin şi pe lângă el. Iniţial numit Potzsa Josef, a fost ulterior redenumit după Împărăteasa Elisabeta (Sissi) a Austriei şi Regina Ungariei. Parc vechi, datând de la sfârşitul veacului al XIX-lea, nu îşi arată adevărata vârstă.

Cu toate că este golit de verdeaţă în acest anotimp, nu este lipsit de frumuseţe. Biserica catolică Sf. Josef, lacul cu podeţ, pavilionul fanfarei, busturile şi monumentele ce se află în acest parc au fiecare frumuseţea sa aparte, indiferent de timp şi vremuri. E nevoie doar de ochi care să le vadă.

- împrejurul parcului mai putem admira: galeriile de artă ale oraşului, adăpostite de clădirea fostului tribunal; teatrul (teatrele, de fapt, pentru că sunt instituţii separate cel maghiar de cel român!), liceul Szekely Miko (SMK), o casă pe care se află o placă reamintind că aici au fost executați doi dintre cei mai curajoşi luptători ai revoluţiei de la 1848, Varadi Jozsef şi Bartalis Ferenc - casa respectivă fiindu-le ultimul adăpost înainte să fie executaţi în 1854.

- nu departe se află alte două clădiri purtând plăci comemorative interesante, şi anume: primăria municipiului, a cărei placă ne reaminteşte că pe 8 septembrie 1944 pe această clădire un grup de ostaşi vânători de munte a arborat drapelul românesc, semn al începerii luptelor de dezrobire a Ardealului şi o altă casă, mai mică, tot veche, pe a cărei placă putem citi că acolo a poposit ilustrul compozitor maghiar Bartok Bela, prin martie 1923.

Cu siguranţă mai sunt şi alte locuri şi lucruri de văzut în micul oraş transilvan - vă las pe voi, dragi colegi să încercaţi a face la rândul vostru expediţii de descoperire a lor.

PS aş vrea să amintesc şi un 'obiectiv' din secolul trecut, de menţionat la 'turismul ruinelor' - hotelul Bodoc, o pată neagră înfiptă chiar în centrul oraşului... Primăria se străduieşte să preia controlul asupra clădirii spre a o reda circuitului turistic. Să sperăm că vor reuşi.

PS2 fără PMA şi ecouri.

---
Impresii încărcate de Dragos in 14.12.2011 01:10:35

Validat / Publicat: 14.12.11 23:16:38

VIZUALIZĂRI: 2771


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Dragos); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE? [doar simbolic; articolul NU are PMA std]

DA [1 PMA]  -  NU [-1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 0 PMA (std) nota1  &  2018 PMA (din 22 voturi) nota2
NOTĂ: Acest articol nu beneficiază de punctajul standard acordat automat.
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster
[10.07.13 22:38:26]
» mesaj pers

   Mutat, la reorganizare, în rubrica "La pas prin Sf. Gheorghe (CV)" (nou-creată, între timp, pe sait)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[48] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [DEC-2011] Sfântu Gheorghe (jud. Covasna) - oraşul unde CRIZA a dat nume unei străzi! :)) -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 14.12.11] - <span class="allrVotedi" id="av283201">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv283201"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=283201">Şterge vot</a></div><span id="v9283201" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(283201)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f283201Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e283201MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [DEC-2011] Sfântu Gheorghe (jud. Covasna) - oraşul unde CRIZA a dat nume unei străzi! :))
foto Dragos [14.12.11]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [DEC-2011] Sfântu Gheorghe (jud. Covasna) - mostră de artă industrială veche. Pompă de apă, atât de întâlnită pe vremea bunicilor... Fabricată în Ungaria, desigur. -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 14.12.11] - <span class="allrVotedi" id="av283202">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv283202"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=283202">Şterge vot</a></div><span id="v9283202" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(283202)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f283202Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e283202MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [DEC-2011] Sfântu Gheorghe (jud. Covasna) - mostră de artă industrială veche. Pompă de apă, atât de întâlnită pe vremea bunicilor... Fabricată în Ungaria, desigur.
foto Dragos [14.12.11]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [DEC-2011] Sfântu Gheorghe (jud. Covasna) - rămăşiţele hotelului Bodoc -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 14.12.11] - <span class="allrVotedi" id="av283203">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv283203"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=283203">Şterge vot</a></div><span id="v9283203" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(283203)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f283203Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e283203MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [DEC-2011] Sfântu Gheorghe (jud. Covasna) - rămăşiţele hotelului Bodoc
foto Dragos [14.12.11]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [DEC-2011] Sfântu Gheorghe (jud. Covasna) - descrierea unui traseu turistic, 'Drumul verde', având cam 100 km. -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 14.12.11] - <span class="allrVotedi" id="av283204">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv283204"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=283204">Şterge vot</a></div><span id="v9283204" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(283204)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f283204Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e283204MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [DEC-2011] Sfântu Gheorghe (jud. Covasna) - descrierea unui traseu turistic, "Drumul verde", având cam 100 km.
foto Dragos [14.12.11]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [DEC-2011] Sfântu Gheorghe (jud. Covasna) - iar umblând prin oraş, am mai întâlnit şi acest indicator pentru o altă promenadă turistică - 'Drumul roşu'. -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 14.12.11] - <span class="allrVotedi" id="av283205">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv283205"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=283205">Şterge vot</a></div><span id="v9283205" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(283205)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f283205Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e283205MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [DEC-2011] Sfântu Gheorghe (jud. Covasna) - iar umblând prin oraş, am mai întâlnit şi acest indicator pentru o altă promenadă turistică - "Drumul roşu".
foto Dragos [14.12.11]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [DEC-2011] Sfântu Gheorghe (jud. Covasna) - şi dacă mai sus n-aţi văzut bine, acest detaliu vă va convinge - e o ruină! -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 14.12.11] - <span class="allrVotedi" id="av283206">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv283206"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=283206">Şterge vot</a></div><span id="v9283206" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(283206)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f283206Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e283206MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [DEC-2011] Sfântu Gheorghe (jud. Covasna) - şi dacă mai sus n-aţi văzut bine, acest detaliu vă va convinge - e o ruină!
foto Dragos [14.12.11]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [DEC-2011] Sfântu Gheorghe (jud. Covasna) - biblioteca. -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 14.12.11] - <span class="allrVotedi" id="av283207">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv283207"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=283207">Şterge vot</a></div><span id="v9283207" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(283207)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f283207Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e283207MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [DEC-2011] Sfântu Gheorghe (jud. Covasna) - biblioteca.
foto Dragos [14.12.11]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [DEC-2011] Sfântu Gheorghe (jud. Covasna) - primăria. (aici e placa memorială ce spune despre arborarea drapelului naţional de către armata română eliberatoare). -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 14.12.11] - <span class="allrVotedi" id="av283208">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv283208"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=283208">Şterge vot</a></div><span id="v9283208" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(283208)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f283208Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e283208MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [DEC-2011] Sfântu Gheorghe (jud. Covasna) - primăria. (aici e placa memorială ce spune despre arborarea drapelului naţional de către armata română eliberatoare).
foto Dragos [14.12.11]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [DEC-2011] Sfântu Gheorghe (jud. Covasna) - primăria, în planul mai îndepărtat.. -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 14.12.11] - <span class="allrVotedi" id="av283209">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv283209"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=283209">Şterge vot</a></div><span id="v9283209" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(283209)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f283209Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e283209MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [DEC-2011] Sfântu Gheorghe (jud. Covasna) - primăria, în planul mai îndepărtat..
foto Dragos [14.12.11]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [DEC-2011] Sfântu Gheorghe (jud. Covasna) - clădirea Teatrului. -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 14.12.11] - <span class="allrVotedi" id="av283294">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv283294"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=283294">Şterge vot</a></div><span id="v9283294" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(283294)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f283294Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e283294MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [DEC-2011] Sfântu Gheorghe (jud. Covasna) - clădirea Teatrului.
foto Dragos [14.12.11]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [DEC-2011] Sfântu Gheorghe (jud. Covasna) - ... şi reclamele din repertoriul curent. -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 14.12.11] - <span class="allrVotedi" id="av283295">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv283295"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=283295">Şterge vot</a></div><span id="v9283295" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(283295)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f283295Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e283295MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [DEC-2011] Sfântu Gheorghe (jud. Covasna) - ... şi reclamele din repertoriul curent.
foto Dragos [14.12.11]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [DEC-2011] Sfântu Gheorghe (jud. Covasna) - Galeriile de artă. -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 14.12.11] - <span class="allrVotedi" id="av283296">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv283296"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=283296">Şterge vot</a></div><span id="v9283296" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(283296)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f283296Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e283296MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [DEC-2011] Sfântu Gheorghe (jud. Covasna) - Galeriile de artă.
foto Dragos [14.12.11]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [DEC-2011] Sfântu Gheorghe (jud. Covasna) - Galeriile de artă / una dintre ferestrele lor. -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 14.12.11] - <span class="allrVotedi" id="av283297">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv283297"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=283297">Şterge vot</a></div><span id="v9283297" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(283297)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f283297Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e283297MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [DEC-2011] Sfântu Gheorghe (jud. Covasna) - Galeriile de artă / una dintre ferestrele lor.
foto Dragos [14.12.11]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [DEC-2011] Sfântu Gheorghe (jud. Covasna) - consiliul judeţean. -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 14.12.11] - <span class="allrVotedi" id="av283298">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv283298"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=283298">Şterge vot</a></div><span id="v9283298" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(283298)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f283298Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e283298MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [DEC-2011] Sfântu Gheorghe (jud. Covasna) - consiliul judeţean.
foto Dragos [14.12.11]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [DEC-2011] Sfântu Gheorghe (jud. Covasna) - complexul statuar Mihai Viteazul, din faţa casei de cultură; coroanele erau de la 1 decembrie. -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 14.12.11] - <span class="allrVotedi" id="av283299">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv283299"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=283299">Şterge vot</a></div><span id="v9283299" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(283299)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f283299Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e283299MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [DEC-2011] Sfântu Gheorghe (jud. Covasna) - complexul statuar Mihai Viteazul, din faţa casei de cultură; coroanele erau de la 1 decembrie.
foto Dragos [14.12.11]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [DEC-2011] Sfântu Gheorghe (jud. Covasna) - Liceul Szekely Miko -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 14.12.11] - <span class="allrVotedi" id="av283300">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv283300"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=283300">Şterge vot</a></div><span id="v9283300" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(283300)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f283300Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e283300MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [DEC-2011] Sfântu Gheorghe (jud. Covasna) - Liceul Szekely Miko
foto Dragos [14.12.11]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [DEC-2011] Sfântu Gheorghe (jud. Covasna) - Casa unde a zăbovit Bela Bartok, la începutul secolului trecut. -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 14.12.11] - <span class="allrVotedi" id="av283301">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv283301"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=283301">Şterge vot</a></div><span id="v9283301" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(283301)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f283301Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e283301MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [DEC-2011] Sfântu Gheorghe (jud. Covasna) - Casa unde a zăbovit Bela Bartok, la începutul secolului trecut.
foto Dragos [14.12.11]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [DEC-2011] Sfântu Gheorghe (jud. Covasna) - o casă din centru, a cărei arhitectură mi-a plăcut. Păcat că nu e întreţinută aşa cum ar merita. -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 14.12.11] - <span class="allrVotedi" id="av283302">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv283302"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=283302">Şterge vot</a></div><span id="v9283302" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(283302)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f283302Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e283302MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [DEC-2011] Sfântu Gheorghe (jud. Covasna) - o casă din centru, a cărei arhitectură mi-a plăcut. Păcat că nu e întreţinută aşa cum ar merita.
foto Dragos [14.12.11]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [DEC-2011] Sfântu Gheorghe (jud. Covasna) - când am pozat chestia asta (care mi s-a părut o ilustrare a luptei Sf. Gheorghe cu balaurul), un şofer de taxi s-a apropiat de mine şi m-a întrebat: 'Ce vezi interesant la 'asta'?! E ruşinea oraşului!!!' -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 14.12.11] - <span class="allrVotedi" id="av283303">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv283303"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=283303">Şterge vot</a></div><span id="v9283303" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(283303)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f283303Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e283303MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [DEC-2011] Sfântu Gheorghe (jud. Covasna) - când am pozat chestia asta (care mi s-a părut o ilustrare a luptei Sf. Gheorghe cu balaurul), un şofer de taxi s-a apropiat de mine şi m-a întrebat: "Ce vezi interesant la 'asta'?! E ruşinea oraşului!!!"
foto Dragos [14.12.11]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [DEC-2011] Sfântu Gheorghe (jud. Covasna) - casa mortuară a eroilor maghiari ai revoluţiei de la 1848, Varadi Jozsef şi Bartalis Ferenc. -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 14.12.11] - <span class="allrVotedi" id="av283304">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv283304"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=283304">Şterge vot</a></div><span id="v9283304" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(283304)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f283304Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e283304MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [DEC-2011] Sfântu Gheorghe (jud. Covasna) - casa mortuară a eroilor maghiari ai revoluţiei de la 1848, Varadi Jozsef şi Bartalis Ferenc.
foto Dragos [14.12.11]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [DEC-2011] Sfântu Gheorghe (jud. Covasna) - catedrala ortodoxă. Exteriorul pare încă neterminat... -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 14.12.11] - <span class="allrVotedi" id="av283305">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv283305"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=283305">Şterge vot</a></div><span id="v9283305" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(283305)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f283305Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e283305MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [DEC-2011] Sfântu Gheorghe (jud. Covasna) - catedrala ortodoxă. Exteriorul pare încă neterminat...
foto Dragos [14.12.11]
# [0 PMA, fara bonus]

[48] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.403148889542 sec