84416 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă zona Aiud-Teiuș

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
04.02.2018
DE
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Sibiu
înscris/ă în 02.07.12
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JAN-2018
DURATA: 1 zile
TIP: FAMILIE CU COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2
+ COPII: 1

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢIE / RELAXARE
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții

NOTA MEDIE rez.:
9.00
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Vizită în Teiuș - Dornstadtul de altădată


Într-o zi de luni, un ardelean merge cu porcul in târg pentru a-l vinde. La un moment dat se apropie un domn mai bine îmbrăcat, la costum, cravată… și-i spune omului:

– De vânzare porcu’?

– De vânzare!

– Da’… ce porc fain!

– Da, e fain!

– Dar ce-i dați să mănânce?

– Păi… resturi… ce rămâne de la noi dăm la porc.

– În cazul ăsta, dați-mi voie să mă legitimez: sunt de la Protecția Consumatorului. Cum puteți să-i dați porcului să mănânce resturi? Dacă se îmbolnăvesc consumatorii? O mie de lei amenda!

A doua săptămână, iar vine ardeleanul cu porcul in târg. De el se apropie un alt domn bine îmbrăcat, care-l întreabă:

– De vânzare porcu’?

Ardeleanul, mai nervos puțin:

– De vânzare…

– Da’… ce porc fain!

– Da, e fain….

– Nici nu miroase a porc!

– Da…

– Dar ce-i dați să mănânce?

– Păi… pizza, cartofi prăjiți, cola… ce mâncăm noi îi dăm si la porc.

– Da? În acest caz, dați-mi voie să mă legitimez: sunt de la Protecția Copilului. Stiți câti copii din lume mor de foame? Și dvs. îi dați porcului pizza și cola? O mie de lei amenda!

A treia saptamana, iar vine omul nostru in târg cu porcul Și acum vine la el un domn bine îmbrăcat, la costum și cravată:

– De vânzare porcu’?

Ardeleanul, și mai nervos:

– De vânzare…

– Da’, ce porc fain!

– Da, fain…

– Da’… ce-i dați să mănânce?

– Nu știu.

– Cum, nu știți ce mănâncă porcul dvs. ?!?

– Nu știu, dom’le! Eu în fiecare dimineață îi pun o suta de lei în troacă și el iși cumpără ce vrea el!!!

Până am ajuns la Teiuș într-o zi de luni, între timp ardeleanul și-a vândut porcul, așa fiecare și-a continuat treaba, ardeleanul să crească alt porc iar eu să-mi continui drumul spre Cluj, altă vizită, programată de această dată, din motive medicale. Dar nu înainte de a vizita acest mic orășel care la prima vedere nu pare prea interesant, dar după o plimbare în Teiuș vom schimba părerea garantat. În vizita spre Mânăstirea Râmeț dna. Carmen Ion a făcut deja o oprire aici și ne-a descris foarte frumos toate lăcașele de cult din Teiuș. Impresiile ei și fotografiile realizate se pot vizualiza aici: vezi impresii

Cumva traseul meu seamană cu cea a utilizatoarei dar nu pentru că am copiat-o ci din simplul motiv că de la parcarea folosită de mine din spatele magazinului Penny am luat-o către biserica greco-catolică prima dată. Așa traseul era aproape tras la indigo. Și la fotografii vor fi ceva diferențe, voi prezenta Teiușul prin poze de iarnă.

Teiușul are o vechime considerabilă, anul 1296, dar sîntem obișnuiți ca localitățile din Ardeal să aibe așa vârste numărate cu sutele de ani. Localitatea s-a dezvoltat existând un tărg de vite renumit aici primind și un statut de oraș, care devine ulterior comună și abia în 1994 din nou oraș. Târgul de animale bineînțeles că există și în prezent.

Teiușul aflat pe E81 la o distanță de 17 km de Alba-Iulia, vecinul estic al munților Trascău, vecinul vestic al râului Mureș dar situat la o altitudine de 247 m are în jur de 6700 locuitori. Un râu care străbate localitatea este Geoagiu afluent al râului Mureș.

Din 1290 până în prezent au trăit și trăiesc aici români, maghiari, romi, sași, dar după 1900 s-au stabilit un număr foarte mic de ucrainieni, sârbi și slovaci. Datorită lor există atâtea feluri de biserici cu confesiuni diferite. De fapt lăcașele de cult sînt principalele obiective de văzut în oraș și în afară de acestea doar Gara Teiuș se mai poate considera atracție turistică având în vedere vechime din 1871 atunci când a pornit prima dată pe aici locomotiva pe traseul Teiuș-Alba Iulia.

După ce am intrat pe strada Bisericii care este ușor de observat situându-se chiar între magazinele Profi și Penny din localitate am și parcat acolo, plecând pe jos spre Biserica greco-catolică (Biserica Română Unită) din Teiuș construită între 1586-1598. De la parcare și până aici am făcut 10 minute. Am observat de departe turnul clopotniță al construcției în stil bazilical. Văzând dinspre stradă fațada cam acoperă restul bisericii adică nava. Biserica se află chiar în cimitir, nu mi-am făcut speranțe pentru a putea vizita interiorul ceea ce s-a și adeverit. Ceea ce am mai observat este la stânga de intrare, cavoul familiei Racz ctitorul bisericii, în fața cavoului pe sub un foișor de lemn statuia Maicii Domnului (biserica poartă hramul Intrarea în biserică a Maicii Domnului) și o placă comemorativă care atestă faptul că în 3 iunie 2017 Prințul Charles a făcut o vizită aici.

Țin să atașez ceea ce scrie Wikipedia despre biserică, informațiile sînt bogate, rog atașare:

ro.wikipedia.org/wiki/Bis ... _din_Teiu%C8%99

Vizitarea bisericii reformate de aproape/interiorul din Teiuș este o adevărată provocare pentru turiști, cel puțin în zi de lucru. Eu nu am reușit. Venind înapoi pe strada Bisericii spre centru observăm turnul dar se pare că este la fel de inaccesibil ca pe vremea asediului tătarilor când a existat un zid de incintă în jurul acesteia. Monumentul se află exact pe terenul intravilan situat între străzile principale Bisericii și Decebal și între două străduțe secundare numite tot Decebal, exact în mijoc. Accesul vizibil este de pe una din străduțele secundare acolo unde se află și un panou informativ în limbile română, engleză și franceză. Pentru observare pentru cei în trecere recomand să meargă pe strada Bisericii, de acolo se vede toată clădirea foarte bine, voi atașa o fotografie. Despre biserica cu zidurile puternic fortificate am găsit un reportaj aici pe un sait local din Teiuș.

teiusinfo.ro/biserica-ref ... evala-2913.html

Din strada Decebal ajungem și la biserica ortodoxă Sf. Treime, dar nu înainte să admirăm parcul din spatele acestuia cu brad de Crăciun cu tot și Monumentul Eroilor tot la pachet, pe o parte eroii din primul război mondial pe cealaltă parte eroii din al doilea război mondial. Umblând în jurul monumentului înzăpezit încercând să citesc numele eroilor am observat ceva frumos, dincolo de parc se înalță Biserica Sf. Nicolae construită în 1925. În fotografiile mele se vede doar fațada dar dacă citiți următorul articol

crestinortodox.ro/biseric ... eius-68051.html

de la cea mai mare comunitate ortodoxă din lume (creștinortodox.ro) o să observați în pozele atașate articolului (bogată în informații) și cupola centrală. Biserica Sf. Nicolae am observat-o doar acum spre rușinea mea, ceva mai retras față de drumul național în schimb biserica Sf. Treime am observat-o de fiecare dată amplasată la marginea drumului național/european din centrul Teiușului.

Biserica catedrală care se observă întotdeauna din drumul E87 este biserica Sf. Treime care conform monument amplasat în curte arată anii 1926-1945 construire, 2001-2010 pictare și 2016 sfințire.

De la catedrala ortodoxă în direcția Cluj prima intersecție la stânga se poate urma DC 750 spre destinații turistice deosebite, să scriu doar un cuvânt cheie: Râmeț, sînt ferm convins că sînt mult mai multe de văzut. În fine acest drum ne duce la a cincea biserică vizitată în Teiuș Mânăstirea Romano-Catolică. După prima intersecție virăm la stânga din DC750 pe strada Iancu de Hunedoara, după încă 10 minute de mers pe jos vom observa minunea medievală. Se va intra pe o alee până se ajunge sub zidurile puternic fortificate ale bisericii ctitorită chiar de Iancu de Hunedoara în anul 1449. Ceva mai multe informații despre loc aici:

biserici.org/index.php?menu=BI&code=1895

sau cu mai multe fotografii aici: stiinta-pentru-toti.blogs ... -din-teius.html

Personal am admirat (din nou) doar exteriorul, în fine nu pot să vizitez obiective doar duminică chiar dacă atunci există mai multe șanse de a vedea câte un interior, mai mult chiar nu am observat urme proaspeteîn zăpadă deci în ziua respectivă am fost primul vizitator, de stăpâni nici vorbă...

Gara Teiuș ar treui să fie pe lista obiectivelor turistice de vizitat. Nu de alta dar este din 1871 prima clădire, cea actuală este din 1908. Personal am văzut destul clădirea gării de pe vremea când circulam cu CFR ul, în excursia din prezent am lăsat-o nevizitată. Dar o poză de epocă și câteva date se pot observa în următoarele:

ro.wikipedia.org/wiki/Gara_Teiu%C8%99

În concluzie la Teiuș, am vizitat în 1,5 ore 5 biserici din care doar una a fost vizitabilă (cea ortodoxă) nu este nici o problemă sînt obișnuit să le găsesc așa închise, dar... ce-ar fi dacă... imaginația turistică este bogată, Teiușul ar merita să fie promovat un pic în plus.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de AZE in 04.02.2018 22:24:22

Validat / Publicat: 04.02.18 23:26:31


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 1033


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  37550 PMA (din 41 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- mihaelavoicu
[05.02.18 07:57:32]
» mesaj pers

   Despre Teiuș nu știam decât că, este un nod feroviar. Dar dincolo de el, adică dincolo de gara veche-nod feroviar, iată că ai deschis niște porți imaginare și văd o mică bijuterie: Biserica romano-catolică, alta cu cruci pe fațadă-superbă dealtfel, Sf. Treime cu drapelul arborat, troițele, parcul. Toate întregesc tabloul acestui foarte frumos oraș.

   Mulțumesc, AZE! Un vot și un gând curat de la mine!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Carmen Ion
[05.02.18 09:50:42]
» mesaj pers

   @AZE: Mă bucur că ai descoperit și tu bisericile din Teiuș și că ai realizat fotografii foarte frumoase cu ele iarna. Mă repet: până și cele mai puțin promovate orășele ascund de multe ori mici comori.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[20] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JAN-2018] Biserica greco-catolică Teiuș -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 04.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av942374">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv942374"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=942374">Şterge vot</a></div><span id="v9942374" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(942374)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f942374Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e942374MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JAN-2018] Biserica greco-catolică Teiuș
foto AZE [04.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JAN-2018] Biserica greco-catolică Teiuș (la stânga la brazi se poate vedea și cavoul familiei Racz ctitorul bisericii) -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 04.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av942376">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv942376"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=942376">Şterge vot</a></div><span id="v9942376" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(942376)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f942376Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e942376MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JAN-2018] Biserica greco-catolică Teiuș (la stânga la brazi se poate vedea și cavoul familiei Racz ctitorul bisericii)
foto AZE [04.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JAN-2018] Biserica reformată fortificată din Teiuș -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 04.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av942378">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv942378"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=942378">Şterge vot</a></div><span id="v9942378" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(942378)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f942378Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e942378MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JAN-2018] Biserica reformată fortificată din Teiuș
foto AZE [04.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JAN-2018] Biserica reformată Teiuș-vedere laterală dinspre strada Bisericii -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 04.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av942379">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv942379"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=942379">Şterge vot</a></div><span id="v9942379" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(942379)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f942379Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e942379MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JAN-2018] Biserica reformată Teiuș-vedere laterală dinspre strada Bisericii
foto AZE [04.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JAN-2018] Turnul bisericii reformate Teiuș -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 04.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av942381">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv942381"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=942381">Şterge vot</a></div><span id="v9942381" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(942381)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f942381Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e942381MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JAN-2018] Turnul bisericii reformate Teiuș
foto AZE [04.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JAN-2018] Monumentul Eroilor din parcul bisericii Sf. Treime -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 04.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av942382">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv942382"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=942382">Şterge vot</a></div><span id="v9942382" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(942382)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f942382Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e942382MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JAN-2018] Monumentul Eroilor din parcul bisericii Sf. Treime
foto AZE [04.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JAN-2018] Biserica Sf. Nicolae Teiuș, vedere dinspre parc -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 04.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av942384">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv942384"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=942384">Şterge vot</a></div><span id="v9942384" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(942384)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f942384Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e942384MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JAN-2018] Biserica Sf. Nicolae Teiuș, vedere dinspre parc
foto AZE [04.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JAN-2018] Monumentul din parc-alt război mondial, alți eroi... -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 04.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av942385">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv942385"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=942385">Şterge vot</a></div><span id="v9942385" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(942385)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f942385Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e942385MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JAN-2018] Monumentul din parc-alt război mondial, alți eroi...
foto AZE [04.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JAN-2018] Biserica Sf Nicolae Teiuș, vedere din parc -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 04.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av942387">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv942387"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=942387">Şterge vot</a></div><span id="v9942387" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(942387)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f942387Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e942387MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JAN-2018] Biserica Sf Nicolae Teiuș, vedere din parc
foto AZE [04.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JAN-2018] Fațada bisericii Sf Nicolae Teiuș -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 04.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av942389">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv942389"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=942389">Şterge vot</a></div><span id="v9942389" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(942389)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f942389Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e942389MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JAN-2018] Fațada bisericii Sf Nicolae Teiuș
foto AZE [04.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JAN-2018] Biserica Sf Treime din Teiuș- și monumentul cu datele istorice înscrise -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 04.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av942390">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv942390"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=942390">Şterge vot</a></div><span id="v9942390" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(942390)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f942390Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e942390MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JAN-2018] Biserica Sf Treime din Teiuș- și monumentul cu datele istorice înscrise
foto AZE [04.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JAN-2018] Biserica Sf Treime Teiuș -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 04.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av942391">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv942391"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=942391">Şterge vot</a></div><span id="v9942391" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(942391)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f942391Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e942391MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JAN-2018] Biserica Sf Treime Teiuș
foto AZE [04.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JAN-2018] Biserica Sf Treime Teiuș-așa cum o vedem de pe E81 -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 04.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av942392">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv942392"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=942392">Şterge vot</a></div><span id="v9942392" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(942392)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f942392Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e942392MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JAN-2018] Biserica Sf Treime Teiuș-așa cum o vedem de pe E81
foto AZE [04.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JAN-2018] O primă imagine cu biserica medievală romano-catolică -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 04.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av942394">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv942394"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=942394">Şterge vot</a></div><span id="v9942394" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(942394)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f942394Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e942394MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JAN-2018] O primă imagine cu biserica medievală romano-catolică
foto AZE [04.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JAN-2018] Biserica mânăstire romano-catolică din Teiuș -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 04.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av942397">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv942397"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=942397">Şterge vot</a></div><span id="v9942397" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(942397)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f942397Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e942397MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JAN-2018] Biserica mânăstire romano-catolică din Teiuș
foto AZE [04.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JAN-2018] Intrare-biserică catolică Teiuș -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 04.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av942399">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv942399"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=942399">Şterge vot</a></div><span id="v9942399" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(942399)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f942399Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e942399MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JAN-2018] Intrare-biserică catolică Teiuș
foto AZE [04.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JAN-2018] Contrafort de colț-biserica romano-catolică Teiuș -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 04.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av942401">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv942401"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=942401">Şterge vot</a></div><span id="v9942401" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(942401)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f942401Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e942401MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JAN-2018] Contrafort de colț-biserica romano-catolică Teiuș
foto AZE [04.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JAN-2018] Biserica și mânăstirea romano-catolică Teiuș -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 04.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av942403">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv942403"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=942403">Şterge vot</a></div><span id="v9942403" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(942403)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f942403Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e942403MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JAN-2018] Biserica și mânăstirea romano-catolică Teiuș
foto AZE [04.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JAN-2018] Grup statura (sf Nepomuk) din curtea bisericii-în fundal casa parohială -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 04.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av942404">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv942404"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=942404">Şterge vot</a></div><span id="v9942404" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(942404)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f942404Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e942404MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JAN-2018] Grup statura (sf Nepomuk) din curtea bisericii-în fundal casa parohială
foto AZE [04.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JAN-2018] O altă fotografie care îmi place foarte mult-despre minunea medievală -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 04.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av942406">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv942406"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=942406">Şterge vot</a></div><span id="v9942406" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(942406)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f942406Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e942406MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JAN-2018] O altă fotografie care îmi place foarte mult-despre minunea medievală
foto AZE [04.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

[20] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.11268901825 sec