ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 29.09.2017
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 22.04.12
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
AUG-2017
DURATA: 3 zile
familie cu copii
2 AD. + 2 COPII -- v: 13; 6

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

Nymphaea Oradea - cel mai tare Aquapark la care am fost vreodata

TIPĂREȘTE URM de aici

Un titlu la superlativ in care nu s-a strecurat nicio exagerare. Eu, e drept, nu prea cochetez cu Aqualand-urile, piscinile, SPA-urile sau cum vreti sa le mai numiti. Anul acesta dupa cum v-ati convins am facut o exceptie. Si nu v-am povestit de toate pe la care am calcat, dar nici nu o voi facem aceasta este ultima relatare despre balaceli. Cel putin pe anul acesta. Am lasat Nymphaea la coada pentru ca a fost ultima din seria celor vizitate, dar si singura la care ma fost de mai multe ori. De 3x. Acest 3x se datoreaza indiscutabil faptului ca ne-a placut cel mai mult! Cel mai tare!

Ce este Nymphaea?

Un raspuns am integrat in articolul despre Baile Felix vezi impresii. Acolo va relatam despre nufarul Nymphaea, care s-a dezvoltat in apele termale din zona Baile 1 Mai / Baile Felix / Oradea, pe lacurile paraului Peta:

nufarul alb din specia de Nymphaea Candida. Este o planta erbacee, perena, ocrotita prin lege. Prefera apele de adancime mica, pana la 1,5 metri. Frunzele sale verzi circulare pot atinge diametrul de 30 cm. Nuferii sunt florile cu cel mai multe semnificatii in mitologie simbolizand forta de creatie, nemurirea, sanatatea, gloria sau linistea sufleteasca.

In Oradea Nymphaea este Aquapark-ul municipiului. Se intinde pe nu mai putin de 7 ha si este cel mai intins din tara.

Citisem de el, auzisem de el, aveam in plan sa ajungem la el, am ajuns la el, am revenit la el, acum va povestesc de el si va invit la el!

Adresa

Str. Strandului, nr. 13B, pe malul Crisului Repede. Deschis zilnic intre orele 10 a. m. si 10 p. m. Ulima intrare la 9 p. m. La diferite servicii si utilitati exista un program specific pe care il puteti citi la adresa de web: aquapark-nymphaea.ro. Aici veti gasi si prezentarea oficiala a obiectivului.

Intrarea

Un bilet intreg costa 50 lei. Exista si bilete fractionate la 40 si 25 lei. Inainte de a va grabi sa achizionati bilete individiuale cosultati tarifele pentru diferite pachete. Noi am optat pentru pachetul de familie 2 adulti si 2 copii la 125 lei, timp nelimitat pe zi.

Biletele se pot achizitiona la casele de bilete de la intrarea in Aquapark sau online dar cel putin cu o zi inaite. Avantajul online-ului este ca scapi de coada de la intrare, cel putin daca vrei sa intri la prima ora, cum era cazul nostru. De remarcat si faptul ca lungimea cozii dimineata la intrare crestea odata cu apropierea de weekend. Vertiginos chiar.

Sunt mai multe casierii deschise la intrare asa ca dupa deschiderea acestora se avanseaza rezonabil cu randul de asteptare. La casierie trebuie sa incarci bratarile pe care le primesti sau cel putin una dintre ele cu o suma de bani, credit, pentru eventualele cumparaturi pe care vrei sa le faci in incinta Aquapark-ului. Creditul neconsumat se returneaza integral, la iesire, tot la aceleasi casierii dupa predarea si verificarea bratarilor. Daca pe parcursul sederii se consuma creditul incarcat pe bratara, acestea se pot reincarca la magazinul situat la parter in apropierea casieriilor. Bratarile pentru copii nu pot fi incarcate cu bani, iar copiii nu pot intra neinsotiti. In incinta Aquapark-ului nu se pote cumpara / plati nimic prin plata cash sau cu cardul.

Indicatoarele te conduc un nivel mai jos, la vestiare. Cateva sute de vestiare isi asteapta aliniate clientii. La intrare pe bratara se incarca si numarul de vestiar alocat din calculator. Cine uita numarul de vestiar poate apela la niste cititoare de bratari care ofera infomatia dorita.

Accesul din vestiare spre zona de distractie si bazine se face prin grupurile sanitare, care sunt construite in acest scop cu doua intrari / iesiri. Evident doua trasee distincte, paralele, functie de sex. Acest concept este o invitatie la igiena intr-un areal unde curatenia este la ea acasa.

Dupa traversarea grupurilor sanitare, traseele converg si continua catre nivelul 0 pe scari sau cu liftul. De fapt se [poate ajunge si la alte nivele cu liftul sau pe scari, functie de destinatia dorita. Am ajuns. Am intrat in paradisul oferit de Nymphaea.

Ce ofera Nymphaea?

Bazinele interioare

Sunt primele pe care le-am cunoscut si incercat. De altfel in proximitatea celui mai mare ne-am ales sezlongurile unde ne-am instalat tabara. Si langa baruletul de unde se putea lua o cafea sau o racoritoare. Si foarte aproape si de restaurantul “impinge tava”.

Bazinele se numesc Everest, Corabia Piraţilor, Niagara si Nimfa.

Ofera diferite dispozitive pentru masaj acvatic, locuri de sezut in apa, un circuit pe care se formeaza un curent dirijat in care daca te incadrezi vei fi purtat aproape de la sine de acesta pe o ruta cu sens unic in circuit, formandu-se repede un “trenulet de oameni”. Bazinul cel mai mic ca si suprafata este si cel mai adanc iar pe un flanc al acestuia se inalta un perete de escalada. Mai exista si o zona usor acoperita cu un décor fals tip pestera.

De la bazinele interioare exista 2 alte tentatii: toboganele interioare si bazinele exterioare. Haideti mai intai la tobogane!

Tobogane interioare sunt in numar de 4. Accesul la punctul lor de pornire se face urcand prin turnul central la etajul 1,2 sau 3. Se mai putea ajunge si cu liftul pe coloana laterala pana la 1, de unde se putea traversa pe un pod suspendat cu balustrade de sfori / cordelina. Si aici 1 din cele 4 nu functiona. Acestea se numeau: Anaconda, Vipera, Familie si Tornada. Pentru folosirea lor trebuie respectate regulile afisate si instructiunile personalului de serviciu, nu imi vine sa ii numesc salvamari, ca nu suntem la mare! Distractie mare la tobogane. Programul de functionare al tuturor toboganelor este comandat de la distanta si este prestabilit, ceea ce inseamna ca ele nu functioneaza non-stop.

De la interior spre exterior se poate iesi... pe usa sau pe usi (!), dar si printr-un tunel de legatura intre un bazin interior si unul exterior.

Bazine exterioare

6 din 6 bucati bazine erau populate. Meridianul Zero, Laguna, Prichindel, cel cu valuri, cel olimpic de inot si cel olimpic de sarituri.

Interesante, cu diferite adancimi, cu locuri de sezut sau nu, unele cu dispozitive de masaj acvatic. In arealul acestora se putea face plaja pe sezlonguri fie pe malul lor fie mai spre malul Crisului Repede, pe langa aleile amenajate.

Bazinele olimpice sunt cele mai indepartate si acolo veti intalni mult mai putini vizitatori decat la restul distractiilor.

Toboganele exterioare sunt 6 nebunii care mai de care. De la unul aproape vertical la altele “in trepte” sau cel care se lanseaza de la inaltime. Ele au si nume sugestive precum Fulger, Avalansa, Kamikaze, Curcubeu, Cobra, Magic. La cel inalt care era si cel mai solicitat si la care se forma coada de circa 30 minute sus pe platforma si pe scari coborirea se face pe colace de 1,2 sau 3 persoane prin tub inchis. Desi parea infiorator si mie rau numai sa ma uit la cei care asteapta pe platforma, copiii se bucurau la maxim de experienta alunecarii pe mega tobogane. Denisa, curajoasa, nu s-a lasat pana nu m-a convins sa se dea cu Emi pe cel mai inalt. De mentionat ca la “obiective” era de service personal de supraveghere in toate punctele necesare. 1 din cele 6 tobogane nu functiona.

Jacuzzi

Sunt doua astfel de locuri, numite Perla si Scoica.

Nymphaea mai are in oferta si cateva zona care pe noi nu ne-au interesat asa ca doar le voi numi: sauna si baie turceasca. In spatii cu acces limitat si controlat exista si servicii de masaj si jacuzii VIP.

Pentru noi bazinele si toboganele au reprezentat principalele atractii. Ne-a placut atat de mult ca stateam de la prima ora pana dupa amiaza cand ne desparteam cu greu de placerile si senzatiile traite aici.

Ce si unde se poate manca la Nymphaea?

Principala oferta este la “impinge tava”. Oferta este foarte bogata, cu mai multe feluri intai si principale, cu bauturi de tot felul, si deserturi pe alese. Organizarea circuitului in acest perimetru este una buna. Mesele trebuie pandite la orele de varf, daca doresti sa mananci chiar langa restaurant. Preturile sunt nesperat de mici.

Exista si o alternativa situata afara, unde langa un bar era organizat un grill la care se pregateau mititei, carnati, fripturi. Aici era mai putin inghesuiala. Nu erau restrictii de genul trebuie sa mananci acolo de unde ai cumparat. Eu cand am cumparat produse grill, am servit masa la interior unde era restul familiei care optase pentru “impinge tava”.

Conceptul Nymphaea

Nymphaea este un complex cum eu nu am mai vazut. M-a impresionat din toate punctele de vedere. Foarte curat, divers, balaceala, plaja, odihna, siguranta, personalul numeros care deserveste toate activitatile necesare, mancare, bautura, toate intr-o atmosfera, care te face sa te simti bine. Am aflat si am fost surprins ca aceasta bijuterie este un proiect realizat de Primaria Oradea. Inca o nota maxima pentru edilii orasului.

Recomand fara ezitare o cura de recreere la Nymphaea Aquapark. Noi am luat 3.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Dan&Ema in 29.09.17 21:21:42
Validat / Publicat: 29.09.17 22:42:55

VIZUALIZĂRI: 10343 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

8 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dan&Ema); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P20 bazin exterior
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 45200 PMA (din 49 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

8 ecouri scrise, până acum

mishu
[30.09.17 13:58:51]
»

@Dan&Ema: Mie mi-a placut acest loc de cand am citit articolul scris anul trecut de @bogumil si il trecusem in planul nostru, asa ca si acum ma vii multumi doar cu articolul tau si acest poze relevante, si oftez pana anul viitor.

Sunt convinsa ca asa cum copiii tai nu se mai indurau sa iasa as fi fost cam la fel, le inteleg asadar supararea pe chipul lor.

Felicitari, votat cu mare drag.

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[30.09.17 17:34:41]
»

@mishu:

Oricum plecau franti de la balaceala si eu mai vroiam sa ini fac si damblaua mea: orasul, cetatea, primaria, zoo, ...

Ca dovada cat le-a placut, am taiat timpul alicat vizitarii gradinii zoologice transformandu-l in bonus de dat pe tobogane.

Daca mai stateam 1 zi poate prindeam si eu curaj sa ma dau pe toboganul mare. Asa voi spune ca nu am coborit la minteacopiilor!

????

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dana2008
[30.09.17 19:39:00]
»

În interior, ce temperatura are apa?

FELICITĂRI pentru articol! E de luat în considerare pentru viitor!

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[30.09.17 20:17:45]
»

@Dana2008:

Nu stiu sa raspund exact dar era foarte calda ca la strandurile termale din Baile Felix.

Capacitate 1800 persoane, investitie 20 milioane euro cu fonduri europene

tata123 🔱
[02.10.17 11:32:11]
»

@Dan&Ema: Așa DA! Un studiu al Băncii Mondiale situează pe locul 8 în topul celor mai atractive orașe din România citeam într-un articol din presa românească (ebihoreanul.ro/stiri/ulti ... dea-136866.html).

Succesul de care se bucură parcul acvatic din Oradea se reflectă și în nivelul încasărilor: între septembrie 2016-septembrie 2017 s-a realizat un profit de 660.000 euro; vizitatorii au depășit cifra de 300.000 de persoane.

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[02.10.17 14:20:23]
»

@tata123:

Senzationale cifrele aduse de tine spre stiinta publicului. Asta inseaman mult, inseaman ca multi apreciaza si viziteaza Oradea si Nymphaea. Nu ma asteptam la asemenea performante. Sa dea Domnul sa tina si sa urmeze si altii exemplele bihorene.

Se poate!

La Aquapark Nymphaea joi la prima ora era deja o mica coada, vineri ear una consistenta cu 10 minute inainte de deschidere, care a avansat rezonabil dupa ce au deschis, in weekend nu ne-am propus sa ajungem.

Am vazut avantajul celor care aveau bilete cumparate online, treceau in fata pe la o casa speciala.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
abancor CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[03.10.17 11:36:13]
»

Complexul ăsta reprezintă renovarea vechiului ștrand municipal, și, ca orice poveste orădeană, e una de succes. Și nu doar pe plan turistic, ci și sportiv.

Căci ținta este și finalizarea (dacă nu s-o fi petrecut deja) renovării bazinelor de înot și sărituri. Oradea are (sau „avea”) o tradiție în polo, înot și sărituri în apă. Cred că orice orădean are în cercul de amici cel puțin un (fost) poloist sau o fostă săritoare în apă. Căci la ei ștrandul era parte a culturii, a vieții orașului, mai mult decît e în alte părți. E drept că beneficiază și de apele termale din jur, astfel că sezonul de ștrand al orădenilor e probabil cel mai lung din țară.

Se poate, deci, spune că orădenii petrec în apă mai mult timp ca ceilalți români

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[03.10.17 19:35:36]
»

@abancor:

cSM Oradea a finalista cupei “uefa” la polo! La zi!

Si are 2 echipe devpolo in prima liga.

Bazinul olimpic si piscina cu trambuline apar in poze.

Inca o data Bravo Oradea!

Constatarea cu timpul petrecut in apa e interesanta, acum trebuie totusi sa recunosti ca sunteti in competitie cu tulcenii aici.

Avantajul apelor termale este insa bine exploatat ( cel putin partial ) in zona si asta e de laudat!

????????

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Dan&Ema, mishu, tata123 🔱
Alte impresii din această RUBRICĂAquapark Nymphaea:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.068850040435791 sec
    ecranul dvs: 1 x 1