76687 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Muzeul Memorial 'Nicolae Iorga'

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
12.03.2017
DE
Avatar Dan&Ema
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 22.04.12
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
NOV-2016
DURATA: 1 zile
TIP: PRIETENI
PREŢ:
75 lei
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 3
+ COPII: 3 -- varsta: 12; 6; 6

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Muzeul Nicolae Iorga din Valenii de Munte - un muzeu care are multe de spus!


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

Unde?

Pentru a urma indemnul din titlul articolului trebuie sa va deplasati in Valenii de Munte, pe strada George Enescu la numarul 3.

Daca ati vizitat inainte Muzeul Natura Vaii Teleajenului vezi impresii trebuie sa va intoarceti catre intersectia principala si sa traversati artera DN1A trecand in drum pe langa busturile statuare ale lui N. N. Tonitza si Ghe. Ionescu Sisesti. A doua casa peste drum este Muzeul Iorga, prima fiind Scoala de Misionare Nationale si Morale “Regina Maria”.

Daca veniti dinspre Ploiesti catre Brasov, este si mai simplu, in intersectia unde directia principala a soselei urmeaza o semicurba la dreapta in coborire, trebuie sa cotiti spre dreapta complet pentru 50 metri si ati ajuns. Suntem de fapt in centrul istoric al orasului Valenii de Munte. Aici avem doua mici parculete de o parte si de alta a DN-ului, intr-unul din ele fiind amplasat maiestuos si serios bustul marelui Iorga.

Cand?

Programul de vizitare este de marti pana duminica intre orele 9 si 17. Vizitarea se face cu ghid in grupuri sau grupulete organizate, iar prezentarea de specialitate este una remarcabila. Felicitari doamnei muzeograf!

Biletul de intrare costa 12 lei pentru adulti si 3 lei pentru copii.

Introducere - Casa muzeu

Muzeul memorial Nicolae Iorga este in subordinea Muzeului Judetean de Istorie si Arheologie Prahova, iar casa este declarata monument istoric. Ea a fost ridicata conform atestarilor documentare in anul 1833 de polcovnicul Panca si achizitionata mai tarziu (1908) de familia marelui istoric Iorga, care o si renoveaza. Casa a fost transformata in muzeu in anul 1965 la dorinta familiei.

Trecem pragul portii masive din lemn cu doi stalpi din caramida si intram in curtea larga si primitoare cu alei pavate cu piatra de rau. Suntem in curtea muzeului si urcam cateva scari intr-o veranda larga, unde este amplasata o masa cu mai multe scaune. In acest loc Iorga se intalnea cu personalitati ale acelor ani sau citea presa. Ne oprim si noi in acest cerdac si asteptam cateva clipe pe doamna muzeograf. Din aceasta tinda am remarcat o pasarela acoperita care uneste de fapt doua case pe unde urma sa trecem si noi in timpul vizitarii muzeului. De aici observam si bustul istoricului Nicolae Iorga, turnat in bronz de sculptorul Oscar Han.

In ””aceasta casa muzeu au muncit, s-au bucurat si au suferit Nicolae si Ecaterina Iorga””, sta inscriptionat pe o placa de marmura. Ecaterina a fost a doua sotie a lui Nicolae Iorga.

Iar acum vom incepe vizitarea propriu-zisa a muzeului, cu mentiunea ca nu este permisa fotografierea si filmarea in interiorul muzeului.

Muzeul

Nicolae Iorga s-a nascut la Botosani in iunie 1871. Dar ce legatura are cu Valenii? Aceasta intrebare a primit raspuns rapid inca din primele minute ale vizitei noastre. Nicolae Iorga ajunge pentru prima data in Valenii de Munte in anul 1907 si se va stabili aici pentru mai bine de 30 de ani. S-a simtit bine aici la poalele muntilor, i-au placut locurile si oamenii si aici a scris o parte a lucrarilor sale.

Prima casa in care locuit Nicolae Iorga in Valenii de Munte a fost una darapanata pe atunci, care l-a costat 4000 lei, si cum nu avea acea suma de bani a trebuit sa gaseasca o solutie. A intervenit Spiru Haret, ministrul culturii la acea vreme contra promisiunii lui Iorga ca va scrie istoria bisericii ortodoxe.

Abia mai apoi (1911) a ajuns sa cunoasca posibilitatea de a cumpara casa polcovnicului Hanca, casa muzeu de astazi, o casa mare potrivita nevoilor si asteptarilor lui Nicolae Iorga, construita in stilul culelor domnesti romanesti.

Iorga este un ctitor si adevarat recordman.

A infiintat Scoala de Misionare Regina Maria, aflata in curtea vecina, unde femeile aveau posibilitatea sa invete diferite meserii si mestesuguri. Mai apoi si Scoala Artelor si Meseriilor Uitate, iar in 1924 a infiintat in Valenii de Miunte un muzeu de arta religioasa.

Nicolae Iorga studia foarte multe carti si avea capacitatea sa citeasca foare repede, in diagonala. Ne-au fost aduse la cunostinta si abilitatile sale exceptionale de a invata si a vorbi limbi straine. Vorbea 17 limbi straine. Limba turca a invatat-o in cateva ore in drum spre Turcia! Talentul sau scriitoricesc a nascut peste 1.350 (!) de carti si 25.000 (!) de alte publicatii sau articole.

Toti regii Romaniei cu exceptia lui Carol I a u fost oaspetii acestei case.

Nicolae Iorga a fost fondatorul ziarului Neamul Romanesc, care a circulat intre anii 1906 si 1940 cu mici intreruperi. In aceasta casa au lucrat secretarii, dactilografii si tipografii cu care istoricul a colaborat. Se spune ca Iorga dormea 5 - 6 ore pe zi , in rest il gaseai la masa de lucru.

Inteligenta sclipitoare a istoricului nostru a fost remarcata si recunoscuta rapid in tara si in lume. Astfel Nicolae Iorga a participat la sute de conferinţe si a participat la a ctitorirea de lacase de cultura in tara noastra si in strainatate. A scos la lumina documente istorice valoroase si a atras atentia asupra istoriei noastre.

Muzeul este amenajat in diferitele incaperi ale casei. Vizitam biroul de lucru, dormitorul, holul lung, salonul mic si de oaspeti. Sunt expuse carti, manuscrise, obiecte personale, fotografii si obiecte de mobilier originale ale lui Iorga incluzand lazi de zestre moldovenesti si scoarte populare basarabene. Sunt expuse si 2 litografii cu Elena si Alexandru Ioan Cuza precum si portretul lui Nicolae Iorga pictat de fiica sa, Magda, in 1930.

In biroul de lucru al istoricului se gaseste imensa sa biblioteca, mapa din piele, calimara de cerneala si pana de scris.

Dormitorul pastreaza mobilerul original lucrat în stil popular la Câmpulung Moldovenesc in anul 1911, precum si cateva icoane pe sticla din secolele al XVIII-lea si al XIX-lea.

Salonul mic avea si rol de salon de oaspeti. Aici admiram portretul doamnei Iorga pictat de Sever Burada in anul 1925. Salonul mare de oaspeti prezinta tablourile lui Nicolae Grigorescu, „Flori de mar”si “Pe Valea Campinitei” şi ale Elenei Popeea, “Flori roşii”.

Holul lung asigura traversarea de care spuneam dintr-un corp de cladire in altul. De fapt sunt trei corpuri de cladiri leate prin doua pasarele, aveama sa realizam mai tarziu. Ajungem la dormitoarele copiilor, unde se gasesc mai multe vitrine cu documente si fotografii, prceum si facsimile ce reprezinta momente din activitatea publica a savantului Nicolae Iorga care a vizitat romanii din Statele Unite ale Americii in anul 1930, iar in tara a fost Presedinte al Comisiei Monumentelor Istorice, Prim Ministru si Presedinte al Ligii Culturale pentru Unitatea Culturala a Tuturor Romanilor. Este expus si costumul de academician al lui Nicolae Iorga cusut cu fir de aur si sabia cu insemnele Academiei Romane.

Nicolae Iorga a fost ridicat pe 27 noiembrie 1940 de un grup de legionari din vila sa de la Sinaia si asasinat in pădurea de la Strejnic. O crima impotriva culturii si istoriei noastre! A ramas in memoria noastra drept cel mai mare istoric roman.

Valoarea acestui muzeu si a vizitei aici este sporita de ghidajul oferit de doamna muzeograf. Am ramas cu regretul ca nu am gasit brosuri informative si ca nu am putut fotografia, dar regulile casei se cuvine a fi respectate. Am cumparat insa un DVD interesant.

Muzeul Nicolae Iorga din Valenii de Munte - un muzeu care are multe de spus! Il recomandam cu toata convingerea!

Rog inserare video youtube, daca este permisa fiind un reportaj TV.

---
Impresii încărcate de Dan&Ema in 12.03.2017 12:38:41

Validat / Publicat: 12.03.17 13:10:26


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 3093


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Dan&Ema); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  36650 PMA (din 39 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster26
[12.03.17 13:10:08]
» mesaj pers

   @Dan&Ema: Mutat în rubrica "Muzeul Memorial 'Nicolae Iorga', VĂLENII DE MUNTE" (nou-creată pe sait)

   ===

   Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

   ===

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[12.03.17 13:44:59]
» mesaj pers

   @webmaster26: ok, multumesc

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- elviramvio
[12.03.17 15:38:42]
» mesaj pers

   @Dan&Ema:

   Interesant articolul si stii ca-l asteptam cu interes. Spui ca doar Carol I nu l-a vizitat pe Iorga aici, Carol I insa a fost cel care si-a trimis nepotul acolo, pe viitorul rege Carol al II-lea, si asta deoarece primul rege al nostru avea altfel de idei decât Iorga dar in acelasi timp era un admirator al eruditiei acestuia.

   Si uneori soarta da semne de ceea ce v-a urma, asa a fost si cu Iorga pe care cutremurul din 1940 l-a alungat de la Valeni, casa fiind grav avariata, astfel ca s-a mutat la alta casa ce i-a apartinut, la Sinaia.

   Mi-a placut ce ai scris si sigur voi gasi o 1/2 sa o vizitez in primavara asta, cu atat mai mult cu cat in ultimul timp, absolut intamplator am citit mult despre Iorga si copiii lui.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Dan&Ema
[12.03.17 17:40:50]
» mesaj pers

   @elviramvio:

   Multumesc pentru completari si aprecieri.

   A fost un articol mai greu de redactat pentru ca nu am avut posibilitatea sa fotografiez si sa filmez. Am cumparat la iesire un DVD despre Nicolae Iorga, foarte interesant, partial despre muzeu, partial despre alte realizari din viata istoricului roman de mare calibru. Am vrut chiar sa il atasez articolului, dar nu cred ca era corect si avea si vreo 40 - 50 minute de vizionare ceea ce era mult prea mult pentru articol pe AFA.

   Doamna muzeograf mi-a spus ca la primavara este posbil sa mai tipareasca ceva mini-brosuri despre muzeu si despre Nicolae Iorga si daca ai posibilitatea sa vizitezi muzeul si nu uiti, da-mi de strire ca spre sa mai trec prin zona pana in vara sau daca nu indraznesc prea mult, cumpara-mi si mie o asemenea brosura.

   Sarut mana, astept cu interes impresiile tale despre Iorga dupa ce vizitezi muzeul din VAlenii de Munte. Daca stiu bine, si in Botosani, este un muzeu Iorga.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- elviramvio
[12.03.17 17:58:52]
» mesaj pers

   @Dan&Ema:

   Fii sigur ca nu te uit dar stii cum este, doamna muzeograf si-a propus dar banii ii dirijeaza altii si de obicei nu cum trebuie.

   Daca atunci cand merg eu, gasesc ceva, iti cumpar cu drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[12.03.17 18:09:49]
» mesaj pers

   @elviramvio:

    Multumesc anticipat!

   Nici eu nu am convingerea / garantia ca s-a (re) tiparit brosura despre muzeu, dar speranta moare ultima.

   Ma intristez cand vad ca unele obiective turistice romanesti nu sunt puse in valoare si documentate corrspunzator si nici macar nu sunt incluse in circuite turistice clasice.

   E o diferenta parca tot mai mare intre muzeele romanesti si cele din vest, si ca roman ma doare. Dar este o consecinta a saraciei in care majoritatea romanilor traieste.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- elviramvio
[12.03.17 18:16:19]
» mesaj pers

   @Dan&Ema:

   Din pacate este mai mult decat atat, este rea vointa prin nepromovare. Este inimaginabil de dureros sa citesti statistici cu nr turistilor straini veniti la noi si comparativ la bulgari in 2016, diferenta este mare pe ramura turismului istoric, cultural.

   O seara frumoasa!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Lucien
[13.03.17 21:22:37]
» mesaj pers

   Iorga, un geniu controversat. Mi-ar fi plăcut să-i ascult prelegerile. Muzeul în sine, dar și prin d-na muzeograf, care reiese că depune mult suflet, este clar că merită și trebuie vizitat deschizând noi puncte de vedere și de înțelegere a istoriei noastre.

   Sunt total împotriva restricțiilor privind fotografiatul de către amatori în condiții de amatoricism și le încalc de câte ori se ivește ocazia. Restricția de a fotografia este o mentalitate păguboasă de a promova obiectivul respectiv și turismul (sau cunoașterea) în general. O mentalitate care provine din obscurantismul medieval: să văd (să știu) numai eu...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Dan&Ema
[18.03.17 16:50:13]
» mesaj pers

   @Lucien:

   Muzeul merita sa fie vizitat, asta o repet cu toata convingerea. Si datorita modului de prezentare, a exponatelor din casa muzeu, dar si informatiei adusa in discutie de doamna muzeograf.

   In ce priveste interdictia de a fotografia, nici eu nu o inteleg, in special din motivul expus de tine. Nu este decat o limitare a promovarii obiectivului turistic respectiv. Probabil ca muzeul doreste sa se promozeze pe cai controlate, proprii. Ar fi o explicatie cu care as putea sa ma impac partial. Cum insa acest muzeu este prea putin cunoscut si mediatizat, cam pica aceasta logica.

   Eu ma bucur sa aduc reclama mea gratuita si pozitiva acestui muzeu.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- abancor CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[18.03.17 17:55:09]
» mesaj pers

   Eu văd cîteva motive pentru care să nu se fotografieze într-un muzeu, de la chestiuni de drepturi de autor la protecția exponatelor, și de la venituri suplimentare pentru muzeu la evitarea aglomerației. Dar nu toate se aplică în toate cazurile, evident.

   Apropo de „controversabilitatea” lui Iorga, să ne amuzăm nițel cu Păstorel. Șerban Cioculescu povestește, în memoriile sale (adică de acolo am aflat eu, nu că ar fi ceva inedit), că Păstorel a scos la un moment dat un volum de epigrame dedicate în întregime lui Iorga („Strofe cu pelin de mai, contra Iorga Nicolai”). Momentul era însă total nepotrivit pentru cariera politică a lui Oswald Teodoreanu, tatăl celor doi scriitori, care tocmai fusese propus pentru senat sau ceva similar, căci venea la Iași, în vizită electorală, Iorga. Ca să nu îl supere, Oswald a cumpărat (a ridicat, zice Cioculescu, orice o însemna asta) tot stocul din librăriile ieșene și de prin alte tîrguri moldovene.

   Totuși, pînă la urmă Iorga a aflat de volum, și chiar a fost iritat de episod, căci, urmînd să decoreze niște scriitori, cînd primește lista de nume, îl șterge de pe listă pe Ionel, și îl premiază pe Păstorel! Memoria i-a jucat feste și i-a încurcat între ei pe cei doi frați. Iar Ionel a plătit oalele sparte de fra-su mai mare. Se zice că s-ar fi rîs copios pe seama episodului. (După aceea Iorga i-a mai confundat o dată între ei, într-o lucrare despre literatura română.)

   Cioculescu reținuse o epigramă, care mi se pare și mie foarte amuzantă: Fie neamţ, englez, hindus, / Omul din maimuţă vine, / Numai Iorga, ştim prea bine, / Că se trage din Larousse.

   Îl înțepa pe seama enciclopedismului și a memoriei sale.

   Pe internet am mai găsit și unele mai caustice, și, pentru că tot e vorba de Iorga, și pentru că nu avem un colț literar, cred că mai pot lungi nițel acest ecou cu alte cîteva epigrame (tot pentru deconectare, nu în vreun alt scop):

   Astăzi știe orișicine, / Chiar de nu-i un om prea cult, / Că Xenopol a scris bine, / Pe cînd Iorga scrie mult.

   Eu pot susține fără risc / De compromitere-n popor, / Că domnul Iorga e un pisc, / Cum e Ceahlăul autor.

   Am primit un plic / C-o nouă lucrare: / E Ștefan cel mic, / De Iorga cel mare.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Lucien
[18.03.17 18:23:59]
» mesaj pers

   @abancor: Eu rămân totuşi la ideea că interzicerea fotografierii, la nivel de amator, este o treabă prost înţeleasă, antituristică, antipromovare sau-şi cerută de muzeografi habotnici. La Muzeul Vatican puteam fotografia în voie (exceptând Capela Sixtină) şi peste tot în Roma, inclusiv la marile muzee. În Grecia, la fel este liber. Am auzit şi că în alte mari muzee ale Europei este liber fotografiatul. La multe muzee modernizate din România este liber fotografiatul (de exemplu la Cetatea Făgăraş), dar este interzis, în general, la obiectivele religioase (mănăstiri). Oare de ce?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- abancor CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[18.03.17 19:22:54]
» mesaj pers

   Și prin alte țări e ca la noi: în unele e voie, în altele nu (sau cu restricții/contra cost etc.). Nu am putut observa o regulă, de pildă să zicem că în palate nu e voie, în galerii de artă e voie, în biserici nu etc. Nu, în fiecare categorie de obiective sînt politici variate. Cel mai recent am fost la Viena, așa că pot exemplifica: în Schoenbrunn nu e permis fotografiatul deloc, în Muzeul de Istorie Naturală e permis, în dom e permis, la Hofburg în apartamente e interzis, în schimb la porțelanuri e permis etc.

   De ce? Sigur unul din motivele zise de mine - ori protejează exponatele (deși asta e mai mult o legendă), ori niște drepturi de autor, ori cer bani în plus pentru poze, ori vor să evite tracasarea turiștilor (în cazul bisericilor a celor ce sînt în biserică în scop religios), sau pur și simplu aglomerația, sau alte motive organizatorice, ce țin de fluxul turiștilor etc.

   Sigur în unele cazuri e vorba și de perpetuarea unei situații mai vechi, la ale cărei motivații nu s-a mai gîndit nimeni între timp, ca să le revizuiască eventual.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- mishu
[21.03.17 16:26:31]
» mesaj pers

   @Dan&Ema:

Se spune ca Iorga dormea 5 - 6 ore pe zi, in rest il gaseai la masa de lucru
si eu dorm cam tot atat, in rest majoritatea timpului (disponibil) il petrec pe AFA citind astfel de articole minunate completat de ecouri la fel de minunate.

   Am mai intalnit aceasta restrictie de fotografiere interpretata de unii muzeografi la modul cel mai restrictive, de altii insa la genul puteti face o poza-doua dar asa, nu punctual pe obiect ci toata camera intr-un cadru.

   Si ca sa inchei in modul meu deja consacrat si mentionat de tine, felicitari, votat cu foarte mare drag. :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- mishu
[21.03.17 16:29:02]
» mesaj pers

   @abancor: Felicitari pentru acest ecou minunat.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[21.03.17 17:02:36]
» mesaj pers

   @mishu:

   Munca, munca si iar munca. Independent de controversele legate de Iorga, cert este ca numarul cartilor si publicatiilor acestuia este de la sine graitor.

   Iar tu daca o tii tot asa (eu unul cred ca de abia ai prins gustul si esti inca pe panta ascendenta) vei bate toate recordurile de pe AFA.

   Multumesc de lecturarea articolul si de clasa incheiere.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[10] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [NOV-2016] Bustul lui Gheorghe Ionescu Sisesti, aflat pe drumul de la Muzeul Natura la Muzeul Iorga -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 12.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av840135">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv840135"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=840135">Şterge vot</a></div><span id="v9840135" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(840135)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f840135Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e840135MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [NOV-2016] Bustul lui Gheorghe Ionescu Sisesti, aflat pe drumul de la Muzeul Natura la Muzeul Iorga
foto Dan&Ema [12.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [NOV-2016] Bustul lui N. N. Tonitza -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 12.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av840136">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv840136"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=840136">Şterge vot</a></div><span id="v9840136" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(840136)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f840136Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e840136MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [NOV-2016] Bustul lui N. N. Tonitza
foto Dan&Ema [12.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [NOV-2016] Bustul lui Nicolae Iorga aflat in parculet -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 12.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av840137">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv840137"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=840137">Şterge vot</a></div><span id="v9840137" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(840137)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f840137Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e840137MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [NOV-2016] Bustul lui Nicolae Iorga aflat in parculet
foto Dan&Ema [12.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [NOV-2016] Scoala de Misionare Nationale si Morale “Regina Maria” -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 12.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av840138">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv840138"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=840138">Şterge vot</a></div><span id="v9840138" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(840138)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f840138Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e840138MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [NOV-2016] Scoala de Misionare Nationale si Morale “Regina Maria”
foto Dan&Ema [12.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [NOV-2016] Casa Memoriala Iorga vazuta din lateral -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 12.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av840139">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv840139"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=840139">Şterge vot</a></div><span id="v9840139" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(840139)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f840139Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e840139MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [NOV-2016] Casa Memoriala Iorga vazuta din lateral
foto Dan&Ema [12.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [NOV-2016] -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 12.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av840141">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv840141"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=840141">Şterge vot</a></div><span id="v9840141" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(840141)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f840141Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e840141MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [NOV-2016]
foto Dan&Ema [12.03.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P08 [NOV-2016] Masa din ceardac unde Nicolae Iorga citea presa si se intalnea cu oaspeti de seama -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 12.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av840142">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv840142"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=840142">Şterge vot</a></div><span id="v9840142" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(840142)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f840142Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e840142MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [NOV-2016] Masa din ceardac unde Nicolae Iorga citea presa si se intalnea cu oaspeti de seama
foto Dan&Ema [12.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [NOV-2016] pasarela dintre doua corpuri de cladiri ale casei Iorga -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 12.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av840144">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv840144"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=840144">Şterge vot</a></div><span id="v9840144" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(840144)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f840144Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e840144MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [NOV-2016] pasarela dintre doua corpuri de cladiri ale casei Iorga
foto Dan&Ema [12.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [NOV-2016] -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 12.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av840145">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv840145"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=840145">Şterge vot</a></div><span id="v9840145" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(840145)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f840145Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e840145MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [NOV-2016]
foto Dan&Ema [12.03.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P12 [NOV-2016] sculptura in curtea muzeului -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 12.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av840146">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv840146"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=840146">Şterge vot</a></div><span id="v9840146" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(840146)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f840146Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e840146MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [NOV-2016] sculptura in curtea muzeului
foto Dan&Ema [12.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

[10] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.106920003891 sec