67789 
nu sunteţi logat. - LOGIN
La pas prin Hunedoara și împrejurimi

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
28.03.2016
DE
Avatar Dragos
--- M ---
vârsta 50-60 ani
DIN Bucureşti
înscris/ă în 03.03.08
MEMBRU: CONSUL
DATE SEJUR
MAR-2016
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢIE / RELAXARE
80.0 %
  
Mai degrabă mulțumit

NOTA MEDIE rez.:
8.83
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Excursie pe Valea Cernei hunedorene


Cum spuneam în altă parte, după ce am reușit să facem poza de grup și apoi să ne strângem bagajul și să eliberăm camera, am plecat de la Diamond printre „ultimii mohicani”, dar nu am luat-o spre casă, ci exact în direcția opusă - în sus pe malul lacului, spre… unde ne-o duce drumul.

Prima oprire: biserica romano-catolică din cătunul inundat Baia Craiului, construită (zice-se) la porunca împărătesei Maria Tereza. Construită în secolul al 18-lea în stil baroc; are o particularitate care provine din faptul că terenul pe care a fost construită nu permite o orientare normală, firească oricărei biserici, având axa pe direcția est-vest, dar aici intrarea e la răsărit și altarul spre apus! Acum au mai rămas în picioare doar zidurile exterioare și turnul; acoperișul fiind de ceva vreme prăbușit, lăsând pradă distrugerii prin intemperii a ultimelor ei rămășițe. Nu departe, ceva mai sus, în pădure, mai se pot vedea și rămășițele fostei biserici ortodoxe din Baia Craiului. Am avut chiar noroc să le pot vedea printre crengi, acestea nefiind vizibile atunci când pădurea prinde culoare și are foliajul complet.

Mai departe, am oprit preț de câteva clipe pentru a admira „ruinele furnalului înalt din Toplița”. În realitate, mai mult reclamă; a rămas doar o movilă de pământ, ce amintește de faptul că aici a fost primul furnal modern din Europa, (urmat ulterior de cel de la Govăjdia). Din „surse” am aflat că a început să producă fontă în anul 1781, acest eveniment marcând începutul metalurgiei moderne în Ținutul Pădurenilor. Referitor la anul punerii sale în funcțiune, există mai multe puncte de vedere. Oricum, anul 1781 este menționat în cel mai recent studiu dedicat acestui eveniment.

Am mers în continuare pe malul Cernei în amonte spre Dăbâca, Hășdău și apoi peste munte (ocolind, din păcate, frumoasele Chei ale Cernei hunedorene și rezervația omonimă), spre cele două localități „surori”: Lunca Cernii de Jos și Lunca Cernii de Sus. Din păcate, se vede cu ochiul liber cum zona cunoscută ca Ținutul pădurenilor se depopulează constant din cauza absenței drumurilor de acces și a mijloacelor de subzistență. Sate precum Curpenii Silvașului, Mosoru, Manu și Goleș sunt aproape depopulate. Oamenii coboară de pe culmile dealurilor, sau mai exact de pe platourile vaste ale culmilor vestice ale Munților Poiana Ruscă, unde pomii sunt mai roditori, pe malul râului Cerna unde accesul e mai facil. Și trebuie să recunosc, drumul DJ 687D recent modernizat cu fonduri europene chiar e bun! Păcat că nu au profitat să aranjeze și porțiunea dintre Toplița și Hunedoara.

Da’ și cu drumul ăsta e o poveste, aveți doar puțintică răbdare!

Am oprit de câteva ori să fotografiez niște locuri care mi-au fermecat privirea și o să ațașez aici imaginile, poate vă vor plăcea și vouă, celor ce aveți răbdare să citiți aberațiile astea.

Unul dintre aceste locuri era o gospodărie pădureană get-beget, arhaică aș îndrăzni a spune, așezată pe o coastă de deal chiar deasupra șoselei. Din păcate, abandonată acum și cumva tristă, cu ochii albaștri ai ferestrei ce mai se uită cu jale parcă la crucea de peste drum - pesemne a proprietarilor. Pentru că în satele astea două, cu case răzlețe ici-colo prin locuri mai mult sau mai puțin ușor de ajuns, oamenii își îngroapă de obicei morții aproape, nu la cimitir. Și cum dădeam eu așa ocol casei, numa’ ce se pornesc la vale de la casa vecină (cam la vreo 3-4 sute de metri mai la deal) o pereche de câini din ăia adevărați, cam ciobănești de neamu’ lor, de a cam înghețat sufletu-n mine. Totuși n-am disperat, cum nu eram chiar în curtea lor, n-ar fi trebuit să fie prea răi cu mine - și chiar așa a fost, la sfârșit ne-am despărțit prieteni și au stat și să-i mângâi și să-i fotografiez și pe ei. Drept pentru care, le-am mulțumit și eu cu ceva grisine ce mai rămăseseră prin mașină. Ardeleni de treabă până și câinii ăștia, cu oamenii buni. ;)

Bun… și mai mergem noi ce mai mergem, indicatoarele spunând că drumul ar ajunge chiar până la Rusca Montană, trecem de satul Gura Bordului și cum urcam noi mai vitejește pe serpentine - HOP! se termină strada brusc, în „sunet” de panouri cu fondurile UE și mmm… asta e! V-a plăcut ce drum făcurăm cu banii voștri? Foarte bine, că de aici începe alt județ și pe ăștia i-a durut la bască să continue și la ei. Chit că nu mai erau decât vreo 10 km (maximum).

Și uite-așa, am încălecat pe Fiesta și v-am spus o poveste puțin cam tristă.

Merită venit aici totuși și poposit puțin după răspântia unde Cerna părăsește temporar drumul și de acolo mers pe jos prin chei. O s-o fac probabil spre toamnă.

Până atunci, drumuri bune și vacanțe reușite tuturor!

---
Impresii încărcate de Dragos in 28.03.2016 23:03:53

Validat / Publicat: 29.03.16 00:16:28


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 3335


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Dragos); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  68800 PMA (din 55 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
NOTĂ 2: Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- Maya_C
[29.03.16 07:49:01]
» mesaj pers

   @Dragos - aberatii povestite frumos. :) merci de lectura. cand pornim asa hai hui pe dealuri, pe jos sau cu bicicleta, mama are un stres cu cainii de la oi. imi ma incarc uneori rucsacul cu ceva mancare pentru ei. par fiorosi la inceput, dar nu-si fac decat treaba...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- alinaro
[29.03.16 10:43:00]
» mesaj pers

   @Dragos - Doamne, mă relaxez numai uitându-mă la poze... ce dealuri frumoase, ce simplitate odihnitoare...

Și cum dădeam eu așa ocol casei, numa’ ce se pornesc la vale de la casa vecină (cam la vreo 3-4 sute de metri mai la deal) o pereche de câini din ăia adevărați, cam ciobănești de neamu’ lor, de a cam înghețat sufletu-n mine.

   Sinceră să fiu, nu știu de ce eram ferm convinsă că ați găsit soluția salvatoare în a vă așeza pe vine, așa mă învățase pe mine un prieten prin liceu, când plimbându-ne prin pădurea Trivale am văzut o haită întreagă îndreptându-se spre noi în mare viteză. Ne-am lăsat pe vine, eu moartă de frică, ne-au înconjurat, ne-au lătrat ce ne-au lătrat și au plecat. Vorba Mayei, și eu am un mare stres, că m-au mușcat vreo trei copilărie și adolescență. De atunci îmi vine frica. Poate slănina să fie soluția;).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 150 PMA1 (din 1 voturi)]
- Dragos CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[29.03.16 11:21:54]
» mesaj pers

   @alinaro & Maya_C - cu câinii e cam la noroc. Dar eu am altă „tactică” - înfrunt câinele alfa și-i arăt că nu mi-e frică de el, dar pe de altă parte, că nu am treabă cu teritoriul lui. Mai uitați-vă la „the dog whisperer”, se pot învăța multe chestii din asta. Are și sait: cesarsway.com.

   Am trecut eu și de haite de mai mulți maidanezi, noaptea, pe străzile capitalei - ăștia doi erau chiar simpatici! ;) :P

   PS nu, nu m-am așezat pe vine (deși e și aia o tactică), doar le-am arătat că nu vreau să le iau teritoriul. Și nici nu am luat vreo joardă în mână, deși erau destule pe-acolo - pot deveni agresivi dacă se simt amenințați.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- doinafil
[29.03.16 11:25:02]
» mesaj pers

   Bună. Dragoş! Îmi place cum ai scris articolul, te felicit!!!

   Despre poze, ce să mai spun? Am admirat din start calitatea pozelor artistice pe care le face aparatul tău! (desigur, contribuţia ta la alegerea unghiurilor din care le faci îşi lasă, cu prisosinţă, amprenta). Mi-a plăcut sintagma "ochii albaştrii ai ferestrei care se mai uită cu jale... ". Cred că ai "stofă" de poet.

   Încă odată felicitări pentru tot ce faci "legat" de AFA!!!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 2 voturi)]
- Dragos CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[29.03.16 11:30:54]
» mesaj pers

   @doinafil - sărut mâinile!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[29.03.16 12:01:21]
» mesaj pers

   @Dragos - Mă bucur că a ajuns cineva de la Întâlnirea AFA pe acest drum (astfel am ocazia de a vedea fotografii recente)... aveam în plan să merg până pe cheile Cernei hunedorene... timpul nu a fost suficient de dilatat pentru a face față tuturor obiectivelor din zonă. Despre drumul asfaltat ce se oprește într-o pădure am văzut chiar la tv reportaj, la timpul respectiv.

   Despre furnalul de la Toplița, mai vechi decât cel de la Govăjdia, citisem pe saitul Centrului de informare turistică Ghelari (infoturism-ghelari.ro/?page_id=72), unde sunt recomandate câteva trasee turistice (inclusiv „Drumul băieșilor” - punct albastru - P09).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Dragos CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[29.03.16 12:26:48]
» mesaj pers

   @tata123 - excelent ecou, foarte utile informații; mulțumesc - sper să le folosesc data-aviatoare când ajung acolo.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- kikiritzi
[29.03.16 19:27:21]
» mesaj pers

   Dulce si amar, cam asa am simtit vazand si citind... Locuri frumoase, paduri inca in picioare, case sanatoase din piatra si lemn lasate in paragina. Am simtit si eu tristetea ,,ochilor albastri'' ai ferestrelor, asa cum foarte sensibil ai surprins-o in cuvinte.

   Desi nu este practic o destinatie turistica in adevaratul sens al cuvantului, este ceva foarte important :un colt de tara frumoasa. Mie insa mi-a sugerat si un fel de mesaj -avertisment alaturarea aceasta de natura frumoasa cu case pustiite. Daca nu vom avea grija, nu doar casele vor arata asa!

   Multumesc pentru momentul de frumusete si emotie!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 450 PMA1 (din 2 voturi)]
- Dragos CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[29.03.16 19:35:14]
» mesaj pers

   @kikiritzi - sărut mâna și ție!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[29.03.16 20:33:06]
» mesaj pers

   Cred ca ar fi cazul sa-i propunem lui @admin o expozitie "Romania mea frumoasa -dulce si amar" in care sa fie expuse toate aceste poze minunate, ale lui @dragos si ale celorlalti useri care ne arata ce tara frumoasa avem. Am citit intai articolul apoi ecourile in care erau laudate atat articolul cat si pozele astfel incat am asteptat cu nerabdare sa le vad. Deschid prima poza, wow, superba, apoi una cate una fiecare isi etala frumusetea. Felicitari, un articol minunat insotit de poze superbe.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- FlorinAndrei
[01.04.16 11:34:00]
» mesaj pers

   Salut,

   Ti-am adus (neintenționat, dar meritat) Zuperbonusul! :)

   Pun pe listă destinația asta, n-am reușit să ajungem pe acolo până acum!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dragos CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[01.04.16 12:32:35]
» mesaj pers

   @FlorinAndrei - mișto „păcăleală” - mulțam!

   Dar nu pentru asta am scris aceste rânduri - am cu siguranță alte articole pe-aici prin „biblioteca AFA” cu mult mai multe și mai utile informații, care nu s-au bucurat de o asemenea recunoaștere.

   Oricum, încă odată - mulțumesc. Și de lectură, și de apreciere. Și nu doar ție, ci tuturor cititorilor mei.

   O primăvară frumoasă!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[15.07.16 07:19:31]
» mesaj pers

   Mi-a scapat postarea asta pana acum. Si eu am vrut sa o iau " in sus " pe drumul acesta, dar nu am mai purces pe el. As fi dorit sa ajung in Cheile Cernei Hunedorene sa vad daca sunt accesibile.

   Felicitari pentru articol!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[27] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [MAR-2016] Floricele pe câmpii, hai să ne plimbăm copii! Unde? pe valea Cernei, desigur -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 28.03.16] - <span class="allrVotedi" id="av725882">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv725882"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=725882">Şterge vot</a></div><span id="v9725882" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(725882)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f725882Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e725882MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [MAR-2016] Floricele pe câmpii, hai să ne plimbăm copii! Unde? pe valea Cernei, desigur
foto Dragos [28.03.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [MAR-2016] Pe valea Cernei hunedorene - adăposturi de pescari, pe malul lacului Cinciș -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 28.03.16] - <span class="allrVotedi" id="av725884">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv725884"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=725884">Şterge vot</a></div><span id="v9725884" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(725884)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f725884Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e725884MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [MAR-2016] Pe valea Cernei hunedorene - adăposturi de pescari, pe malul lacului Cinciș
foto Dragos [28.03.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [MAR-2016] Excursie pe Valea Cernei hunedorene - biserica romano-catolică din Baia Craiului, așa cum era ea (foto de pe net) -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 28.03.16] <span style="color:teal"><b>nevotabilă</b></span> - <span class="allrVotedi" id="av725913">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv725913"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=725913">Şterge vot</a></div>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [MAR-2016] Excursie pe Valea Cernei hunedorene - biserica romano-catolică din Baia Craiului, așa cum era ea (foto de pe net)
foto Dragos [28.03.16] nevotabilă
# [0 PMA, fara bonus]P04 [MAR-2016] Excursie pe Valea Cernei hunedorene - biserica romano-catolică din Baia Craiului, azi -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 28.03.16] - <span class="allrVotedi" id="av725914">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv725914"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=725914">Şterge vot</a></div><span id="v9725914" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(725914)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f725914Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e725914MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [MAR-2016] Excursie pe Valea Cernei hunedorene - biserica romano-catolică din Baia Craiului, azi
foto Dragos [28.03.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [MAR-2016] Excursie pe Valea Cernei hunedorene - biserica romano-catolică din Baia Craiului, azi -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 28.03.16] - <span class="allrVotedi" id="av725915">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv725915"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=725915">Şterge vot</a></div><span id="v9725915" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(725915)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f725915Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e725915MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [MAR-2016] Excursie pe Valea Cernei hunedorene - biserica romano-catolică din Baia Craiului, azi
foto Dragos [28.03.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [MAR-2016] Excursie pe Valea Cernei hunedorene - biserica romano-catolică din Baia Craiului, azi -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 28.03.16] - <span class="allrVotedi" id="av725916">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv725916"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=725916">Şterge vot</a></div><span id="v9725916" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(725916)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f725916Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e725916MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [MAR-2016] Excursie pe Valea Cernei hunedorene - biserica romano-catolică din Baia Craiului, azi
foto Dragos [28.03.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [MAR-2016] Excursie pe Valea Cernei hunedorene - și ruina bisericii ortodoxe din Baia Craiului -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 28.03.16] - <span class="allrVotedi" id="av725917">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv725917"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=725917">Şterge vot</a></div><span id="v9725917" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(725917)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f725917Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e725917MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [MAR-2016] Excursie pe Valea Cernei hunedorene - și ruina bisericii ortodoxe din Baia Craiului
foto Dragos [28.03.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [MAR-2016] Excursie pe Valea Cernei hunedorene - locul unde era furnalul înalt din Toplița (foto google maps 2012) -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 28.03.16] <span style="color:teal"><b>nevotabilă</b></span> - <span class="allrVotedi" id="av725918">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv725918"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=725918">Şterge vot</a></div>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [MAR-2016] Excursie pe Valea Cernei hunedorene - locul unde era furnalul înalt din Toplița (foto google maps 2012)
foto Dragos [28.03.16] nevotabilă
# [0 PMA, fara bonus]

P09 [MAR-2016] Excursie pe Valea Cernei hunedorene - panoul explicativ aflat acum acolo, vorbind despre furnalul înalt din Toplița -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 28.03.16] - <span class="allrVotedi" id="av725919">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv725919"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=725919">Şterge vot</a></div><span id="v9725919" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(725919)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f725919Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e725919MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [MAR-2016] Excursie pe Valea Cernei hunedorene - panoul explicativ aflat acum acolo, vorbind despre furnalul înalt din Toplița
foto Dragos [28.03.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [MAR-2016] Excursie pe Valea Cernei hunedorene - locul unde era furnalul înalt din Toplița, de unde pornim mai departe, spre Lunca Cernei de Jos -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 28.03.16] - <span class="allrVotedi" id="av725920">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv725920"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=725920">Şterge vot</a></div><span id="v9725920" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(725920)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f725920Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e725920MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [MAR-2016] Excursie pe Valea Cernei hunedorene - locul unde era furnalul înalt din Toplița, de unde pornim mai departe, spre Lunca Cernei de Jos
foto Dragos [28.03.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [MAR-2016] Excursie pe Valea Cernei hunedorene - spre Lunca Cernei de Jos, la ieșirea din tunel -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 28.03.16] - <span class="allrVotedi" id="av725921">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv725921"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=725921">Şterge vot</a></div><span id="v9725921" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(725921)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f725921Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e725921MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [MAR-2016] Excursie pe Valea Cernei hunedorene - spre Lunca Cernei de Jos, la ieșirea din tunel
foto Dragos [28.03.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [MAR-2016] Excursie pe Valea Cernei hunedorene - spre Lunca Cernei de Jos -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 28.03.16] - <span class="allrVotedi" id="av725922">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv725922"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=725922">Şterge vot</a></div><span id="v9725922" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(725922)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f725922Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e725922MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [MAR-2016] Excursie pe Valea Cernei hunedorene - spre Lunca Cernei de Jos
foto Dragos [28.03.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [MAR-2016] Excursie pe Valea Cernei hunedorene - spre Lunca Cernei de Jos -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 28.03.16] - <span class="allrVotedi" id="av725923">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv725923"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=725923">Şterge vot</a></div><span id="v9725923" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(725923)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f725923Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e725923MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [MAR-2016] Excursie pe Valea Cernei hunedorene - spre Lunca Cernei de Jos
foto Dragos [28.03.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [MAR-2016] Excursie pe Valea Cernei hunedorene - spre Lunca Cernei de Jos -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 28.03.16] - <span class="allrVotedi" id="av725924">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv725924"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=725924">Şterge vot</a></div><span id="v9725924" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(725924)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f725924Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e725924MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [MAR-2016] Excursie pe Valea Cernei hunedorene - spre Lunca Cernei de Jos
foto Dragos [28.03.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [MAR-2016] Excursie pe Valea Cernei hunedorene - case din Lunca Cernei de Jos -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 28.03.16] - <span class="allrVotedi" id="av725925">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv725925"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=725925">Şterge vot</a></div><span id="v9725925" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(725925)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f725925Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e725925MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [MAR-2016] Excursie pe Valea Cernei hunedorene - case din Lunca Cernei de Jos
foto Dragos [28.03.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [MAR-2016] Excursie pe Valea Cernei hunedorene - casa părăsită din Lunca Cernei de Jos -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 28.03.16] - <span class="allrVotedi" id="av725926">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv725926"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=725926">Şterge vot</a></div><span id="v9725926" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(725926)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f725926Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e725926MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [MAR-2016] Excursie pe Valea Cernei hunedorene - casa părăsită din Lunca Cernei de Jos
foto Dragos [28.03.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [MAR-2016] Excursie pe Valea Cernei hunedorene - casa părăsită din Lunca Cernei de Jos -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 28.03.16] - <span class="allrVotedi" id="av725927">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv725927"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=725927">Şterge vot</a></div><span id="v9725927" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(725927)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f725927Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e725927MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [MAR-2016] Excursie pe Valea Cernei hunedorene - casa părăsită din Lunca Cernei de Jos
foto Dragos [28.03.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [MAR-2016] Excursie pe Valea Cernei hunedorene - casa părăsită din Lunca Cernei de Jos -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 28.03.16] - <span class="allrVotedi" id="av725928">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv725928"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=725928">Şterge vot</a></div><span id="v9725928" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(725928)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f725928Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e725928MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [MAR-2016] Excursie pe Valea Cernei hunedorene - casa părăsită din Lunca Cernei de Jos
foto Dragos [28.03.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [MAR-2016] Excursie pe Valea Cernei hunedorene - casa părăsită din Lunca Cernei de Jos; vin câinii! -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 28.03.16] - <span class="allrVotedi" id="av725929">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv725929"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=725929">Şterge vot</a></div><span id="v9725929" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(725929)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f725929Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e725929MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [MAR-2016] Excursie pe Valea Cernei hunedorene - casa părăsită din Lunca Cernei de Jos; vin câinii!
foto Dragos [28.03.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [MAR-2016] Excursie pe Valea Cernei hunedorene - casa părăsită din Lunca Cernei de Jos, cu paznic -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 28.03.16] - <span class="allrVotedi" id="av725930">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv725930"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=725930">Şterge vot</a></div><span id="v9725930" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(725930)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f725930Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e725930MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [MAR-2016] Excursie pe Valea Cernei hunedorene - casa părăsită din Lunca Cernei de Jos, cu paznic
foto Dragos [28.03.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [MAR-2016] Excursie pe Valea Cernei hunedorene - casa părăsită din Lunca Cernei de Jos -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 28.03.16] - <span class="allrVotedi" id="av725931">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv725931"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=725931">Şterge vot</a></div><span id="v9725931" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(725931)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f725931Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e725931MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [MAR-2016] Excursie pe Valea Cernei hunedorene - casa părăsită din Lunca Cernei de Jos
foto Dragos [28.03.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [MAR-2016] Excursie pe Valea Cernei hunedorene - cățelul cel drăguț -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 28.03.16] - <span class="allrVotedi" id="av725932">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv725932"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=725932">Şterge vot</a></div><span id="v9725932" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(725932)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f725932Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e725932MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [MAR-2016] Excursie pe Valea Cernei hunedorene - cățelul cel drăguț
foto Dragos [28.03.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [MAR-2016] Excursie pe Valea Cernei hunedorene - capătul drumului -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 28.03.16] - <span class="allrVotedi" id="av725933">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv725933"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=725933">Şterge vot</a></div><span id="v9725933" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(725933)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f725933Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e725933MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [MAR-2016] Excursie pe Valea Cernei hunedorene - capătul drumului
foto Dragos [28.03.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [MAR-2016] Excursie pe Valea Cernei hunedorene - capătul drumului -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 28.03.16] - <span class="allrVotedi" id="av725934">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv725934"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=725934">Şterge vot</a></div><span id="v9725934" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(725934)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f725934Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e725934MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [MAR-2016] Excursie pe Valea Cernei hunedorene - capătul drumului
foto Dragos [28.03.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [MAR-2016] Excursie pe Valea Cernei hunedorene - capătul drumului -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 28.03.16] - <span class="allrVotedi" id="av725935">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv725935"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=725935">Şterge vot</a></div><span id="v9725935" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(725935)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f725935Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e725935MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [MAR-2016] Excursie pe Valea Cernei hunedorene - capătul drumului
foto Dragos [28.03.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [MAR-2016] Excursie pe Valea Cernei hunedorene - capătul drumului -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 28.03.16] - <span class="allrVotedi" id="av725936">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv725936"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=725936">Şterge vot</a></div><span id="v9725936" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(725936)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f725936Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e725936MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [MAR-2016] Excursie pe Valea Cernei hunedorene - capătul drumului
foto Dragos [28.03.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [MAR-2016] Excursie pe Valea Cernei hunedorene - capătul drumului -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 29.03.16] - <span class="allrVotedi" id="av725937">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv725937"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=725937">Şterge vot</a></div><span id="v9725937" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(725937)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f725937Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e725937MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [MAR-2016] Excursie pe Valea Cernei hunedorene - capătul drumului
foto Dragos [29.03.16]
# [0 PMA, fara bonus]

[27] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.132994890213 sec