85861 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă zona Fântânele-Beliş

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
13.05.2018
DE
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Sibiu
înscris/ă în 02.07.12
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
APR-2018
DURATA: 2 zile
TIP: FAMILIE CU COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2
+ COPII: 1

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE rez.:
9.75
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Beliș - Destinație de vacanță


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:

Ion și Gheorghe se întorc acasă după călătoria la București. Ajung la gară, se urcă în trenul de Cluj, și găsesc două locuri.

- Măi Ioane, cât face trenul pâna la Cluj?

- Mult, mă. Toată ziua.

- Și ce facem noi atâta timp?

- Păi, ce să facem, vorbim.

- Și ce să vorbim noi toată ziua, mă?

- Știu eu? Hai să spunem ghicitori.

Zis si făcut.

- Ia zi, Gheo, ce e mic, negru si stă la mine în curte?

Trece un timp, ajunge trenul pe la Ploiești.

- Auzi, Ioane, da' are blană?

- Are, mă.

Pe la Brașov Gheorghe întreabă din nou:

- Ioane, are și patru picioare?

- Are, mă.

Spre Sighișoara dialogul continuă:

- Si îl tii în lanț, mă?

- Da, îl țin în lanț.

La Blaj:

- Nu-i așa că e rău? Mușcă, nu?

- Mușcă, mă, dacă nu te știe.

Ajunge trenul și la Teiuș.

- Mă, Ioane, n'o fi câinele?

- Ba câinele'i, mă. Da' tu mare prost ești. Ce ți-a trebuit atâta timp ca să ghicești?

În gară la Apahida răspunde și Gheorghe, supărat:

- Auzi, mă? Prost ești tu. Eu știam de la București, da' dacă spuneam de atunci, ce mai vorbeam noi atâta drum?

Tare fain bancul, că atâta vorbesc și eu pe drum și nu numai, adică puțin sau deloc. Iar cât despre companiile de telefonie? Dacă ar avea clienți ca mine ar da faliment pe loc... Noroc cu netu... că de nu, nu mi-ar trebui această instalație de vorbit... Partea bună la asta că scriu ceva mai mult decât vorbesc și asta din fericire aici pe AFA.

Istoria locului... ca o poveste

A fost o dată ca niciodată în munții Apuseni un loc unde veneau oierii la pășunat. Și le-a plăcut atât de mult locul încât unii dintre ei au hotărât să rămână aici chiar dacă trebuia să înfrânte capriciile vremii la o altitudine de 1050 m deasupra mării. Adăposturile improvizate au devenit colibe, colibele au devenit case. Casele s-au înmulțit și iată a venit și anul 1737 an cu o primă atestare documentară despre acest loc. Cea oficială de când există Belișul este din 1770 pe atunci era deja sat în toată regula.

Acuma sincer dacă eu eram oier prin zonă, rămâneam acolo, frumusețea și bogăția naturii era de convins. Și trăiam până la adânci bătrâneți. Partea mai puțin frumoasă a poveștii era dacă mă prindea pe acolo anul 1970. Era anul construirii barajului Beliș-Fântânele, în plină eră comunistă anul în care trebuia strămutat satul încă din temelii, cu biserici cu tot. Și chiar dacă statul român a contribuit la strămutarea localității, totuși: deranjul a fost maxim, un șoc pentru locuitorii de atunci. Să-ți vezi imobilul cu grădină cu tot, munca de o viață ducându-se pe apa sâmbetei (adică a Someșului Cald) parcă nu ți-e totuna chiar dacă primești alt loc, alte fonduri pentru reconstruirea vieții. Din această cauză lacul mai are o denumire populară: Lacul blestemat

Să zicem prezentul este mai frumos decât anul 1970 cel puțin din punct de vedere turistic. Locul atrage anual ca un magnet pe mulți iubitori ai naturii, drumețiilor, sporturilor de apă, și de iarnă, dornici de vacanță departe de zgomotul Clujului sau orașelor din țară și străinătate, iubitorii de obiective turistice aflate în zonă create fie de natură fie de mâna omului așa că nu am ales întâmplător titlul articolului Beliș-destinație de vacanță.

Cam pe unde ajungem până la Beliș?

Gugălu... arată drumurile naționale ca și cea mai importantă rută, așa că din Cluj-Napoca vom porni pe E60/DN1 până la Huedin după care virăm stânga pe DN1R (drum care te duce prin și pe lângă Parcul Natural Apuseni până la DN75 care are aceleași caracteristici, dar te scoate ori până la Turda ori până la E79 pe la Ștei) Ăsta e drumul de 78 km din Cluj-Napoca, La extrema cealaltă este DJ107P un drum în plină reabilitare „europeană“rupt de altfel cu scopul precis să rupă și mașinile. Vehiculul meu fiind din categoria mașină-căruță bineînțeles că am ales acest drum, dar peisajele de vis văzute au meritat efortul. Pe aici am făcut 55 km din Cluj-Napoca.

Nu recomand drumurile descrise, prima rută de și bună este prea lungă (excepție cei care vin dinspre Oradea) iar a doua rută rupe mașinile (nu chiar în două dar umflă facturile la service la următorul ITP) Calea de mijloc și recomandată de mine este 103K, pe E60/DN1 în localitatea Căpușu Mare se va vira la stânga, se vor traversa urcând localitățile Agârbiciu, Dângăul Mare, Mărcești, Râșca și ajungem la Beliș. Așa vom face 57 km pe un drum mai bun decât 107P, și mai scurt decât DN1R.

Ce s-a povestit la ora de geografie?

Despre Beliș nu s-a povestit nimic la ora de geografie, dar vă relatez eu câte ceva. Această destinație de vacanță se află la 1050 m deasupra mării (Negre sau de altă culoare) și se află aici la 46°41′04″N 23°01′45″E dar degeaba traduc, numai un dispozitiv ceva mai inteligent ca mine poate spune ce sînt aceste cifre și unde se află pe globul pământesc. Eu pot spune doar că Belișul se află în munții Apuseni/Carpații Occidentali într-un loc la nord-vest al munților Gilău. Turistic vorbind Belișul se află în imediata vecinătate al Parcului Natural Apuseni-tradus pe limba noastră un loc foarte frumos. Din punct de vedere demografic populația a tot scăzut și tot scăzut din 1966 încoace, cert este faptul că acum sînt vreo 1200 locuitori care în sezon cel puțin se dublează dacă nu se triplează. Așa se explică și faptul cât de greu am găsit cazare în preajma minivacanței de 1 Mai.

Cum se omoară timpul în Beliș și împrejurimi?

No fain... și timpul va trece prea repede în destinația vacanță Beliș. Cum am trecut pe lângă barajul și lacul de acumulare Beliș-Fântânele aceasta ar fi primul descris.

Barajul și stațiunea Fântânele

Este un lac creat de mâna omului dar ce lac? Lungimea acestuia măsoară numai puțin de 13 km, iar apa Someșului Cald se adună aici creând un volum de apă numai puțin de 2315000 mc. În orice caz prin anii 70 era jale aici o grămadă de sate au fost inundate de ape. Printre localitățile inundate putem enumera Giurcuța de Jos (Belișul de astăzi) Barajul se află la înălțimea de 996 m deasupra mării, dimensiunile sale sînt 400 m lungime, lâțimea la bază 264 m cu o înălțime de 95 m. Pe partea opusă a barajului am văzut spre deosebire de barajul Tarnița o consolidare cu bolovani era un deal întreg pe partea cealaltă. Pe sub acest deal pleacă apa adunată într-o călătorie spre hidrocentrala de la Mărișel.

Stațiunea Fântânele în sine nu este întinsă doar câteva hoteluri și pensiuni asigură cazare pe lângă alte imobile private. Am încercat să luăm masa undeva aici dar nu am reușit, era închis peste tot și ni s-a spus că prima zi de deschidere a locurilor de luat masa va fi 29 aprilie. Am făcut o plimbare în acest loc destul de liniștit înainte de minivacanță. Ajungând la mal observând multe gunoaie care se adună aici am observat și frumusețile zonei din alt unghi. În sezon totuși este mai multă animație, am înțeles că vara se pot închiria ambarcațiuni, se poate practica schiul nautic sau alte sporturi de apă, iar în sezonul rece schiorii sînt așteptați cu o pârtie.

Prin centrul comunei

Ieșind din Fântânele am parcurs încă cca. 4 km urcând pe Dealul Negru acolo unde se află Belișul. Am ajuns la o intersecție unde la stânga se virează spre Bălcești DC121, în apropiere am găsit și locul de cazare Casa Transilvania. În triunghiul format în această intersecție vom observa un mic părculeț amenajat, în mijlocul căruia se află un bust aparținând lui Avram Iancu, o bancă, drapelul României și o mică împrejmuire probabil ca să nu intre vacile din comună peste Avram Iancu că nu îi plăcea. În spatele părculețului se află Biserica Penticostală din Beliș, o clădire ceva mai nouă.

Urcând spre centrul comunei vom observa câteva clădiri publice. Prima clădire este Oficiul Poștal la dreapta iar la stânga funcționează Punctul de Informare Turistică Beliș, părerea mea că este cea mai importantă instituție pentru turist. Urmează Primăria Beliș la dreapta, un complex comercial mai retras de drum, iar în fața acestuia Monumentul Eroilor din Beliș din primul război mondial un obelisc din beton interesant ridicat de către pompieri, clădirea lor aflăndu-se imediat după. Urmează o altă clădire de utilitate publică în care funcționează un cabinet medical și o farmacie.

Biserica de lemn din Beliș

Din centrul Belișului se va observa biserica de lemn. Este un lăcaș de cult din categoria celor strămutate. Originalul se afla jos în fosta Giurcuța de Jos (Belișul de astăzi) încă în 1820. Incendiată în 1848 s-a construit alta, cea pe care o vedem în prezent. După construcția barajului a fost strămutată pe cheltuiala statului (mă mir deoarece comuniștii de atunci nu prea au fost prieteni cu biserica) și dus în locul în care se află astâzi. Eu cred că a fost demontată (fiind din bârne de lemn) și remontată.

Biserica ortodoxă cu o navă și turn clopotniță poartă hramul Sfinților Arhanghel Mihail și Gavril. În momentul vizitei fiind seara nu am reușit să admir clădirea decât pe dinafară. Era încuiată. În dreapta căii de acces către biserică se va observa un camping cu căsuțe.

Biserica Urmanczy sau Biserica din lac

Biserica catolică din piatră a fost construită în 1913, denumirea Urmanczy provenind de la numele ctitorului său. Acesta nu mai putea fi strămutată, așa că a rămas în lac, pereții integrali dar fără acoperiș se pot admira de către turiștii norocoși care ajung acolo într-o perioadă în care se curăță barajul (o dată la 5 ani) sau într-o perioadă de secetă. Atunci se poate vizita această curiozitate turistică în diferite faze de inundare sau complet descoperită de ape. Aflând și eu de existența acestei biserici eram interesat dar mi-am băgat repede pofta în cui, barajul este plin de apă în această perioadă. Dar am întrebat și aflat de la un localnic unde este.

Biserica ortodoxă nouă din Beliș și fiind mai convenabil așa, s-a construit alta de piatră, copia fidelă lăcașului de cult din apă. O găsim dacă mai parcurgem pe DC121 de la Biserica de lemn vreo 300m. Este frumoasă așa cum a fost și cea de sub lac. A fost clădită în perioada construirii și pe urmă inundării barajului 1974-1975. Se află la dreapta drumului direcția Bălcești, în mare parte este construită din piatră, acest material domină inclusiv la turnul clopotniță, nava bisericii este 1/3 piatră, și 2/3 zidărie zugrăvită în alb/galben. Acoperișul este din tablă simplă.

Mânăstirea Râșca Transilvană

Coborând din centru înapoi la locul de cazare după o scurtă pauză am luat-o în cealaltă direcție, Călata pentru a vizita Mânăstirea Râșca Transilvană, traseul are cca. 2 km până acolo. În drum am mai observat un magazin mixt, o fermă de cai, casele vechi și noi din comună, localnicii prezenți se pregăteau de minivacanță, unii tundeau iarba, alții crăpau lemne. Destul de des se observă și o ambarcațiune în curțile oamenilor sau la pensiuni, ori o simplă barcă cu vâsle ori motorizată pe care le vor folosi la agrement (sau la pescuit?) pe lacul Fântânele. În apropiere de ieșirea din Beliș am observat o pensiune/restaurant La Bunicii lăudat de cei din zonă, am încercat să luăm masa aici a doua zi la amiază dar era afișat acel program de extrasezon. Doar seara era deschis.

După ieșire din Beliș se va vira la dreapta spre Râșca pe 103K, pe acest drum se ajunge până la Căpușu Mare acolo unde se va intersecta cu E60/DN1.

Comuna și satul Râșca cu 1446 locuitori se află în imediata vecinătate a mânăstirii. Mânăstirea a fost construită în 2002, sfințită în 2003. O anexă, o casă monahală se află lângă mânăstire acea a fost renovată în 2008. Acolo se află și toaletele care pot fi folosite de către vizitatori, de asemenea la intrare există și un magazin de obiecte bisericești. Din curte se poate admira panorama Belișului și munții Apuseni. Tot acolo în fața bisericii meșteri tâmplar maramureșeni tocmai construiau un foișor mare și rotund cu elemente sculptate, și de care vor putea beneficia și turiștii.

Biserica cu hramul Sfânta Paraschiva (Ocrotitoarea Mânăstirii) am putut-o vizita și pe interior. Se vede că totul este nou, strălucește și pe dinăuntru inclusiv frumoasa pictură. Afară sub brazi mai este un loc amenajat și destinat odihnei vizitatorilor, este un loc cu bănci. După vizită ne-am întors la locul de cazare. Pe drum am observat câteva veverițe obraznice, au coborât dintr-un brad și au trecut șoseaua cu riscul de a fi călcate de mașini.

Biserica de lemn din Bălcești

A doua zi după decazare a urmat drumul DC121 tocmai pentru a ajunge la Răchițele la cascada cu același nume. În apropierea Belișului în Bălcești am obsrvat o biserică de lemn și am oprit. Bălcești este un sat aflat la o altitudine de 1150m deasupra mării, are 123 locuitori și o atestare documentară din 1786. Biserica ortodoxă construită integral din lemn datează din 1936.

Dealul Boții

Continuând drumul spre Răchițele pe acel drum reabilitat din fonduri europene dar cu o singură bandă (am povestit data trecută că la o întâlnire cu un alt autovehicul circulând din sens opus fiecare trebuie să iasă puțin în decor pentru a putea încape) deci atenție sporită, șoferi. Am ajuns și la cel mai înalt punct al traseului platoul Dealul Boții de unde se poate vedea tot din împrejurimi munții Apuseni pe care am observat încă zăpadă, inclusiv o parte din lacul de acumulare Fântânele. Înălțimea unde ne-am oprit este de cca. 1300 m, satul cu denumirea Dealul Boții se află puțin mai jos la 1200m. De aici am început să cobor spre Răchițele pentru a ajunge la Cascada Vălul Miresei dar asta va fi o altă poveste în viitorul apropiat.

Bineînțeles că recomand o vizită în Beliș, chiar și o vacanță. Rog WM să atașeze, mulțumesc.

https://www.youtube.com/watch?v=xKInhT648ZI

---
Impresii încărcate de AZE in 13.05.2018 21:03:35

Validat / Publicat: 13.05.18 22:10:39


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 3157


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  39800 PMA (din 43 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[13.05.18 22:11:14]
» mesaj pers

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[14.05.18 10:02:56]
» mesaj pers

   @AZE: Avem o țară frumoasă, cu peisaje naturale care îți taie răsuflarea, cu obiective unicat în Europa, cu monumente de valoare inestimabilă etc., etc. Există și probleme, multe chiar - infrastructură rutieră, promovare și valorificare, servicii mediocre - dar, cu toate acestea, trebuie să ne cunoaștem și țara, măcar punctele de atracție principale. Dar timpul e un dușman de temut... și pentru vizitator, și pentru obiectiv...

   Mulțumim pentru prezentare.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- krisstinna
[14.05.18 10:43:28]
» mesaj pers

   @AZE: Mă pregăteam sa te întreb despre clădirea Postei, dar am văzut poza :)

   Felicitări pentru plimbăreală!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[14.05.18 19:50:45]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- AZE
[14.05.18 21:22:22]
» mesaj pers

   @webmaster: Mulțumesc

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Aurici
[15.05.18 14:30:17]
» mesaj pers

   @AZE: Am fost într-o vacanță la Smida, chiar la coada lacului Beliș-Fântânele și am crezut că ne crapă capul de atâta liniște. Ne întrebam dacă rezistăm cele 7 zile pe care le aveam de stat acolo. Dar a fost una dintre vacanțele cele mai dragi și nu ne-am plictisit deloc pentru că am dat roată zonei pe care ne-ai prezentat-o și tu, am făcut drumeții în Apuseni și în Cheile Someșului, am mers pe jos de la Smida la Giurcuța, satul vecin, prin pădure vreo 10 km, pe lângă lac, am pescuit, ne-am bălăcit și ne-am odihnit efectiv pe malul lacului, ceea ce facem extrem de rar în vacanțe. Dar ce bine a fost!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- hopyk
[17.05.18 08:48:29]
» mesaj pers

   Felicitari pentru articol iar pozele sunt minunate!!! Multe calatorii frumoase va doresc in continuare!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[22.05.18 10:36:59]
» mesaj pers

   @AZE:

   Frumos articol!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- AncaGO
[01.09.18 15:08:54]
» mesaj pers

   Din nou, frumoase poze! Multumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[53] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [APR-2018] În drum spre Beliș, pe serpentine înainte de Mărișel -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 13.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av966023">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv966023"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=966023">Şterge vot</a></div><span id="v9966023" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(966023)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f966023Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e966023MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [APR-2018] În drum spre Beliș, pe serpentine înainte de Mărișel
foto AZE [13.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [APR-2018] Stațiunea Fântânele-poza este făcută din fața unui hotel, în fundal lacul de acumulare Beliș-Fântânele -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 13.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av966026">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv966026"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=966026">Şterge vot</a></div><span id="v9966026" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(966026)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f966026Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e966026MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [APR-2018] Stațiunea Fântânele-poza este făcută din fața unui hotel, în fundal lacul de acumulare Beliș-Fântânele
foto AZE [13.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [APR-2018] Lacul de acumulare Beliș-Fântânele (după cum se observă se văd ambarcațiuni pe apă, sezonul cald e aproape) -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 13.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av966029">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv966029"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=966029">Şterge vot</a></div><span id="v9966029" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(966029)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f966029Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e966029MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [APR-2018] Lacul de acumulare Beliș-Fântânele (după cum se observă se văd ambarcațiuni pe apă, sezonul cald e aproape)
foto AZE [13.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [APR-2018] Vacanță plăcută în Beliș (indicatorul este amplasat la ieșirea din comună spre mânăstirea Rășca Transilvană (în fundal), aici scrie drum bun iar indicatorul de intrare ne urează bun venit în comună -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 13.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av966032">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv966032"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=966032">Şterge vot</a></div><span id="v9966032" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(966032)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f966032Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e966032MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [APR-2018] Vacanță plăcută în Beliș (indicatorul este amplasat la ieșirea din comună spre mânăstirea Rășca Transilvană (în fundal), aici scrie drum bun iar indicatorul de intrare ne urează bun venit în comună
foto AZE [13.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [APR-2018] Avram Iancu în sine dar în formă de bust -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 13.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av966037">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv966037"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=966037">Şterge vot</a></div><span id="v9966037" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(966037)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f966037Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e966037MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [APR-2018] Avram Iancu în sine dar în formă de bust
foto AZE [13.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [APR-2018] Biserica de lemn din Beliș-are o istorie începând cu 1820 -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 13.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av966040">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv966040"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=966040">Şterge vot</a></div><span id="v9966040" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(966040)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f966040Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e966040MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [APR-2018] Biserica de lemn din Beliș-are o istorie începând cu 1820
foto AZE [13.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [APR-2018] Biserica ortodoxă de piatră din Beliș (am citit că este aproape copia după cea din lac(totuși am observat mici diferențe), așa și este urmăriți ultima poză preluată de pe net și vă veți convinge -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 13.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av966041">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv966041"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=966041">Şterge vot</a></div><span id="v9966041" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(966041)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f966041Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e966041MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [APR-2018] Biserica ortodoxă de piatră din Beliș (am citit că este aproape copia după cea din lac(totuși am observat mici diferențe), așa și este urmăriți ultima poză preluată de pe net și vă veți convinge
foto AZE [13.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [APR-2018] Mânăstirea Râșca Transilvană-asta este chiar nouă construită în mileniul din prezent -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 13.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av966042">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv966042"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=966042">Şterge vot</a></div><span id="v9966042" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(966042)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f966042Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e966042MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [APR-2018] Mânăstirea Râșca Transilvană-asta este chiar nouă construită în mileniul din prezent
foto AZE [13.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [APR-2018] Mânăstirea Râșca Transilvană, în fundal piesajele din Beliș -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 13.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av966043">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv966043"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=966043">Şterge vot</a></div><span id="v9966043" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(966043)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f966043Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e966043MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [APR-2018] Mânăstirea Râșca Transilvană, în fundal piesajele din Beliș
foto AZE [13.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [APR-2018] Biserica și mânăstirea Râșca Transilvană -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 13.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av966044">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv966044"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=966044">Şterge vot</a></div><span id="v9966044" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(966044)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f966044Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e966044MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [APR-2018] Biserica și mânăstirea Râșca Transilvană
foto AZE [13.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [APR-2018] Fațadă biserică Sfânta Paraschiva din complexul mânăstirea Râșca Transilvană -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 13.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av966045">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv966045"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=966045">Şterge vot</a></div><span id="v9966045" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(966045)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f966045Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e966045MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [APR-2018] Fațadă biserică Sfânta Paraschiva din complexul mânăstirea Râșca Transilvană
foto AZE [13.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [APR-2018] Vedere de la șosea, Beliș (în fundal biserica de la mânăstire) -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 13.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av966046">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv966046"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=966046">Şterge vot</a></div><span id="v9966046" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(966046)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f966046Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e966046MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [APR-2018] Vedere de la șosea, Beliș (în fundal biserica de la mânăstire)
foto AZE [13.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [APR-2018] Interior biserica de la mânăstirea Râșca Transilvană -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 13.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av966048">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv966048"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=966048">Şterge vot</a></div><span id="v9966048" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(966048)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f966048Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e966048MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [APR-2018] Interior biserica de la mânăstirea Râșca Transilvană
foto AZE [13.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [APR-2018] Vedere din Beliș-terenuri, gospodării, case, cabane -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 13.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av966050">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv966050"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=966050">Şterge vot</a></div><span id="v9966050" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(966050)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f966050Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e966050MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [APR-2018] Vedere din Beliș-terenuri, gospodării, case, cabane
foto AZE [13.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [APR-2018] Parte din clădirea primăriei din Beliș -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 13.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av966052">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv966052"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=966052">Şterge vot</a></div><span id="v9966052" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(966052)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f966052Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e966052MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [APR-2018] Parte din clădirea primăriei din Beliș
foto AZE [13.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [APR-2018] Monumentul eroilor Beliș -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 13.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av966053">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv966053"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=966053">Şterge vot</a></div><span id="v9966053" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(966053)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f966053Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e966053MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [APR-2018] Monumentul eroilor Beliș
foto AZE [13.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [APR-2018] Biserica de lemn din Bălcești de lângă Beliș -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 13.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av966056">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv966056"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=966056">Şterge vot</a></div><span id="v9966056" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(966056)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f966056Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e966056MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [APR-2018] Biserica de lemn din Bălcești de lângă Beliș
foto AZE [13.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [APR-2018] Vedere de pe platoul de la Dealul Boții-în fundal satul cu același nume și lacul de acumulare Beliș Fântânele -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 13.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av966058">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv966058"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=966058">Şterge vot</a></div><span id="v9966058" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(966058)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f966058Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e966058MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [APR-2018] Vedere de pe platoul de la Dealul Boții-în fundal satul cu același nume și lacul de acumulare Beliș Fântânele
foto AZE [13.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [APR-2018] Vedere de pe Dealul Boții, în fundal munții -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 13.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av966061">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv966061"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=966061">Şterge vot</a></div><span id="v9966061" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(966061)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f966061Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e966061MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [APR-2018] Vedere de pe Dealul Boții, în fundal munții
foto AZE [13.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [APR-2018] Subsemnatul la Dealul Boții (foto făcut cu aparatul pus pe capota Loganului-familia era în plimbare) -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 13.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av966062">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv966062"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=966062">Şterge vot</a></div><span id="v9966062" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(966062)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f966062Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e966062MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [APR-2018] Subsemnatul la Dealul Boții (foto făcut cu aparatul pus pe capota Loganului-familia era în plimbare)
foto AZE [13.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [APR-2018] Înainte de Mărișel -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 13.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av966063">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv966063"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=966063">Şterge vot</a></div><span id="v9966063" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(966063)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f966063Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e966063MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [APR-2018] Înainte de Mărișel
foto AZE [13.05.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [APR-2018] În Mărișel -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 13.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av966064">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv966064"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=966064">Şterge vot</a></div><span id="v9966064" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(966064)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f966064Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e966064MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [APR-2018] În Mărișel
foto AZE [13.05.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [APR-2018] Lacul de acumulare Fântânele -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 13.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av966066">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv966066"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=966066">Şterge vot</a></div><span id="v9966066" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(966066)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f966066Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e966066MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [APR-2018] Lacul de acumulare Fântânele
foto AZE [13.05.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [APR-2018] Beliș -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 13.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av966067">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv966067"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=966067">Şterge vot</a></div><span id="v9966067" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(966067)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f966067Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e966067MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [APR-2018] Beliș
foto AZE [13.05.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [APR-2018] Gospodărie în Beliș -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 13.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av966068">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv966068"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=966068">Şterge vot</a></div><span id="v9966068" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(966068)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f966068Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e966068MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [APR-2018] Gospodărie în Beliș
foto AZE [13.05.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [APR-2018] Barza care ne vizita -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 13.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av966070">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv966070"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=966070">Şterge vot</a></div><span id="v9966070" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(966070)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f966070Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e966070MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [APR-2018] Barza care ne vizita
foto AZE [13.05.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [APR-2018] Biserica penticostală din Beliș -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 13.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av966071">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv966071"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=966071">Şterge vot</a></div><span id="v9966071" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(966071)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f966071Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e966071MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [APR-2018] Biserica penticostală din Beliș
foto AZE [13.05.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P28 [APR-2018] Biserica penticostală -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 13.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av966072">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv966072"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=966072">Şterge vot</a></div><span id="v9966072" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(966072)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f966072Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e966072MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P28 [APR-2018] Biserica penticostală
foto AZE [13.05.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P29 [APR-2018] O fermă de cai din Beliș -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 13.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av966073">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv966073"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=966073">Şterge vot</a></div><span id="v9966073" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(966073)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f966073Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e966073MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P29 [APR-2018] O fermă de cai din Beliș
foto AZE [13.05.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P30 [APR-2018] Cabane (vile) în Beliș -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 13.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av966074">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv966074"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=966074">Şterge vot</a></div><span id="v9966074" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(966074)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f966074Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e966074MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P30 [APR-2018] Cabane (vile) în Beliș
foto AZE [13.05.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P31 [APR-2018] La înălțimea brazilor din Beliș -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 13.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av966075">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv966075"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=966075">Şterge vot</a></div><span id="v9966075" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(966075)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f966075Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e966075MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P31 [APR-2018] La înălțimea brazilor din Beliș
foto AZE [13.05.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P32 [APR-2018] Șoseaua din Beliș (în fundal mânăstirea) -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 13.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av966076">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv966076"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=966076">Şterge vot</a></div><span id="v9966076" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(966076)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f966076Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e966076MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P32 [APR-2018] Șoseaua din Beliș (în fundal mânăstirea)
foto AZE [13.05.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P33 [APR-2018] La Bunicii-renumit în Beliș dar n-am reușit să iau masa aici -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 13.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av966077">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv966077"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=966077">Şterge vot</a></div><span id="v9966077" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(966077)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f966077Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e966077MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P33 [APR-2018] La Bunicii-renumit în Beliș dar n-am reușit să iau masa aici
foto AZE [13.05.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P34 [APR-2018] -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 13.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av966078">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv966078"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=966078">Şterge vot</a></div><span id="v9966078" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(966078)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f966078Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e966078MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P34 [APR-2018]
foto AZE [13.05.18]
# [0 PMA, fara bonus]

[53] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.136458873749 sec