97552 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Redescoperă Masivul Bucegi

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
03.11.2019
DE
Avatar Dragos
--- M ---
vârsta > 60 ani
DIN Bucureşti
înscris/ă în 03.03.08
MEMBRU: CONSUL
DATE SEJUR
OCT-2019
DURATA: 1 zile
TIP: COLEGI
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 4

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
80.0 %
  
Mai degrabă mulțumit

NOTA MEDIE rez.:
9.33
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

De la Coștila spre Vf. Omu


Noi am pornit pe acest traseu de undeva cam de la jumătatea drumului dintre Vf. Caraiman și Crucea Eroilor ce duce spre Vf. Omu (traseu cu cruce roșie).

Coboram cu mașina dinspre releul de la Coștila și având ceva timp la dispoziție, iar ziua fiind una superbă - cu un soare primăvăratic, nu de toamnă, cu vreo 16 grade sub razele sale, am decis ad-hoc să urmăm această potecă și să ajungem și pe acel vârf pe care mereu îl admiram de departe, dar unde încă nu ajunsesem.

Am început cu o coborâre ușoară, trecând și pe lângă niște „minibabe”, ajungând în scurt timp în Curmătura Sugărilor (aici întâlnește drumul de la Babe și preia marcajul cu bandă galbenă).

E practic continuarea miniturei mele de acum un an, când o luasem cam din același loc în direcția opusă și am ajuns pe Vârful Caraiman.

Din curmătură drumul urcă în creasta Colţilor Obârșiei, iar de aici conduce curând (cca. 10 minute din curmătură) pe platforma Pintenului Obârșiei.

Înainte se deschide adânc Valea Cerbului, dincolo de care se înalţă Creasta şi Colţii Morarului, iar către NV Vf. Omu. Mereu am privit de pe Coștila spre stâncile astea, sperând să zăresc vreo capră neagră... încă fără succes.

De aici, de la Pintenul Obârşiei către stânga, în urcuş pe creastă, se desprinde varianta de iarnă a drumului. Traseul de vară se abate la dreapta pe flancul nordic al crestei, străbătând o prispă lungă cu bolovănişuri, pe sub „Ceardacul Obârşiei”, ai cărui pereţi stâncoși încing ca un zid de cetate coastele nordice ale Colţilor Obârşiei.

Noi am ales desigur varianta de vară, dar... de-a lungul ei am dat puțin și de iarnă - limbi de zăpadă adăstau înfrigurate, amintiri albe ale unor ninsori timpurii. Pe cărare, ici-colo, câteva poduri de gheață. Nimic periculos acum, dar îmi închipui cam cum ar arăta dacă chiar ar fi fost iarnă și zăpadă peste tot - e clar că pe aici trebuie să fii puțin „dus” ca să fi ales o asemenea variantă. Cu tot chinul, peste „deal” e mult mai sigur”

După vreo 20 minute de mers de-a lungul acestei prispe întinse, la capătul „ceardacului” întâlnim varianta de iarnă ce vine din stânga. Un scurt coborâş ne conduce în Curmătura V. Cerbului, şa largă situată în creasta care desparte căldarea superioară a Văii Cerbului (spre est) de cea a Văii Obârşiei Ialomiţei (spre vest).

Un alt „monument” natural ce poate fi văzut de aici este și Mecetul Turcesc, o grupare de stânci care răsare din capătul văii Obârșiei Ialomiței.

Din curmătură, poteca urcă pe flancul vestic al crestei, ocolind blocul stâncos ce formează Vf. Văii Cerbului (căruia unii îi spun „Saturn”, datorită figurii de zeu cu care poate fi asemănat), iar după ce se uneşte cu drumul care urcă din stânga, dinspre Peştera, iese din nou în creastă. Prin câteva serpentine, urcuşul continuă pieptiş până sub blocul de calcare albe ale Vf. Găvanele (numit de mulți și „Vârful Ocolit”, din cauză că majoritatea turiștilor chiar îl ocolesc, atrași mai degrabă de Omu), unde întâlneşte poteca ce vine din stânga, dinspre Strunga (bandă albastră - spre Peștera).

Eh… de la răspântia asta m-am cam simțit ca personajul din „Moartea căprioarei” de Labiș, parafrazând puțin:

„… mai urc și plâng… Mai urc”

Și cum eram și cam singurul șofer pentru a readuce echipa acasă, dar mai ales pentru faptul că nu mai am deloc o condiție fizică chiar de invidiat, am decis să stau vreo juma’ de oră întins pe spate, la soare, pe culmea stâncii Saturn. Nu era aproape nicio adiere, iar soarele ardea la propriu. Cu ochii închiși, am stat culcat în iarba pălită de vreme, ascultând foșnetul corbilor ce planau pe deasupra mea căutând cu privirea prin jur după ceva comestibil.

În acest timp, colegii mei au pornit pe drumul care trece mai departe, lăsând în stânga varianta de iarnă (cu cabluri), după care continuă destul de abrupt pe sub Vf. Bucura şi ajunge curând la Cabana Omu (2507 m). Au adăstat puțin pe acolo - vreme de câteva poze, apoi au revenit și m-au „cules” și pe mine din iarbă și am pornit cu toții înapoi pe Cerdac, prin Șaua Obârșiei și iar la deal (offff…) până am reajuns la mașină.

O scurtă haltă de reajustare / revenire / dezechipare de bocanci și haine transpirate / hidratare și adaos de energie din fructe și ciocolată și am pornit iar pe drum, de data asta spre casă.

În ciuda neîmplinirii (pentru mine) a visului de a ajunge măcar anul ăsta la Omu, a fost o zi și o drumeție superbă. Și sper că va veni și ziua când o să reușesc să merg până la capăt.

Cărări cu soare și zile senine!

===

Harta

---
Impresii încărcate de Dragos in 03.11.2019 14:30:17

Validat / Publicat: 03.11.19 15:18:09


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 192


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Dragos); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  30350 PMA (din 32 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- Dan&Ema
[03.11.19 17:48:56]
» mesaj pers

   @Dragos:

   Dragos,

   Este grozav ca stii sa te bucuri de munte si de natura. Si cel mai important este sa iti respecti limitele, sa respecti muntele, sa minimezi riscurile si sa te bucuri si sa impartasesti minunatiile vazute si altora, ceea si tu faci.

   Peisajele si pozele rale sunt absolut superbe.

   Sa divulg sau nu? La cat munte am facut eu, si chiar daca am incercat sa bat cararile cat mai multor masivi din tara, tot Bucegii au fost cei mai “calcati”, totusi nu am fost niciodata pe Costila si pe Caraiman, pe varfuri ma refer.

   Felicitari pentru articol si sa ne mai spui daca vezi evolutii la excavatii cand va fi sa fie ceva.

   Numai de bine! ⛰😁☀️

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- Dragos CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[03.11.19 18:07:10]
» mesaj pers

   @Dan&Ema: mulțumesc de cuvintele frumoase, Dane.

   Da, muntele trebuie respectat, altfel... doar pe acest traseu (Caraiman - Omu) știu de trei cruci care amintesc călătorilor că muntele nu iartă. Și sigur sunt alți dispăruți care ne veghează pe noi, ceilalți, de undeva de sus, dorindu-ne să nu avem aceeași soartă.

   Dar numai grija, un echipament adecvat (chiar și când se pleacă pe o tură scurtă cum a fost asta) și cunoașterea și respectarea limitelor și a regulilor poate să ne ofere siguranța că revenim acasă cu bine.

   Ceea ce doresc tuturor cititorilor!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[25] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [OCT-2019] Coștila - Vf. Omu (cruce roșie) - începem traseul -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 03.11.19] - <span class="allrVotedi" id="av1121810">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1121810"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1121810">Şterge vot</a></div><span id="v91121810" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1121810)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1121810Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1121810MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [OCT-2019] Coștila - Vf. Omu (cruce roșie) - începem traseul
foto Dragos [03.11.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [OCT-2019] Coștila - Vf. Omu (cruce roșie) - chiar și poteca ne dezvăluie stânci cu forme ciudate -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 03.11.19] - <span class="allrVotedi" id="av1121811">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1121811"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1121811">Şterge vot</a></div><span id="v91121811" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1121811)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1121811Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1121811MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [OCT-2019] Coștila - Vf. Omu (cruce roșie) - chiar și poteca ne dezvăluie stânci cu forme ciudate
foto Dragos [03.11.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [OCT-2019] Coștila - Vf. Omu (cruce roșie) - în zare, Vf, Obârșia -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 03.11.19] - <span class="allrVotedi" id="av1121812">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1121812"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1121812">Şterge vot</a></div><span id="v91121812" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1121812)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1121812Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1121812MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [OCT-2019] Coștila - Vf. Omu (cruce roșie) - în zare, Vf, Obârșia
foto Dragos [03.11.19]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [OCT-2019] Coștila - Vf. Omu (cruce roșie) - un minibabă din drum -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 03.11.19] - <span class="allrVotedi" id="av1121813">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1121813"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1121813">Şterge vot</a></div><span id="v91121813" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1121813)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1121813Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1121813MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [OCT-2019] Coștila - Vf. Omu (cruce roșie) - un minibabă din drum
foto Dragos [03.11.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [OCT-2019] Coștila - Vf. Omu (cruce roșie) - unirea cu drumul dinspre Cabana Babele (bandă galbenă) -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 03.11.19] - <span class="allrVotedi" id="av1121814">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1121814"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1121814">Şterge vot</a></div><span id="v91121814" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1121814)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1121814Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1121814MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [OCT-2019] Coștila - Vf. Omu (cruce roșie) - unirea cu drumul dinspre Cabana Babele (bandă galbenă)
foto Dragos [03.11.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [OCT-2019] Coștila - Vf. Omu (cruce roșie / bandă galbenă) - Curmătura Sugărilor -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 03.11.19] - <span class="allrVotedi" id="av1121815">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1121815"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1121815">Şterge vot</a></div><span id="v91121815" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1121815)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1121815Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1121815MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [OCT-2019] Coștila - Vf. Omu (cruce roșie / bandă galbenă) - Curmătura Sugărilor
foto Dragos [03.11.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [OCT-2019] Coștila - Vf. Omu (bandă galbenă) - spre platforma Pintenului Obârșiei -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 03.11.19] - <span class="allrVotedi" id="av1121816">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1121816"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1121816">Şterge vot</a></div><span id="v91121816" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1121816)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1121816Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1121816MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [OCT-2019] Coștila - Vf. Omu (bandă galbenă) - spre platforma Pintenului Obârșiei
foto Dragos [03.11.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [OCT-2019] Coștila - Vf. Omu (bandă galbenă) - platforma Pintenului Obârșiei; în zare - Saturn și deasupra sa, Vf. Găvanele; aici se despart cele două trasee spre Omu cel de iarnă (pe culme) și cel de vară (pe sub cerdac) -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 03.11.19] - <span class="allrVotedi" id="av1121817">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1121817"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1121817">Şterge vot</a></div><span id="v91121817" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1121817)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1121817Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1121817MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [OCT-2019] Coștila - Vf. Omu (bandă galbenă) - platforma Pintenului Obârșiei; în zare - Saturn și deasupra sa, Vf. Găvanele; aici se despart cele două trasee spre Omu cel de iarnă (pe culme) și cel de vară (pe sub cerdac)
foto Dragos [03.11.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [OCT-2019] Coștila - Vf. Omu (bandă galbenă) - deja am dat de gheață pe... traseul de vară! :) -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 03.11.19] - <span class="allrVotedi" id="av1121823">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1121823"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1121823">Şterge vot</a></div><span id="v91121823" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1121823)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1121823Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1121823MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [OCT-2019] Coștila - Vf. Omu (bandă galbenă) - deja am dat de gheață pe... traseul de vară! :)
foto Dragos [03.11.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [OCT-2019] Coștila - Vf. Omu (bandă galbenă) - din ce în ce mai multă zăpadă, în ciuda gradelor cu plus -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 03.11.19] - <span class="allrVotedi" id="av1121826">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1121826"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1121826">Şterge vot</a></div><span id="v91121826" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1121826)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1121826Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1121826MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [OCT-2019] Coștila - Vf. Omu (bandă galbenă) - din ce în ce mai multă zăpadă, în ciuda gradelor cu plus
foto Dragos [03.11.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [OCT-2019] Coștila - Vf. Omu (bandă galbenă) - spre ieșirea de sub cerdac - în față Saturn, Vf. Găvanele, Vf. Bucura, Vf. și cabana Omu -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 03.11.19] - <span class="allrVotedi" id="av1121832">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1121832"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1121832">Şterge vot</a></div><span id="v91121832" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1121832)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1121832Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1121832MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [OCT-2019] Coștila - Vf. Omu (bandă galbenă) - spre ieșirea de sub cerdac - în față Saturn, Vf. Găvanele, Vf. Bucura, Vf. și cabana Omu
foto Dragos [03.11.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [OCT-2019] Coștila - Vf. Omu (bandă galbenă) - Colții Morarului și Valea Cerbului -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 03.11.19] - <span class="allrVotedi" id="av1121839">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1121839"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1121839">Şterge vot</a></div><span id="v91121839" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1121839)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1121839Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1121839MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [OCT-2019] Coștila - Vf. Omu (bandă galbenă) - Colții Morarului și Valea Cerbului
foto Dragos [03.11.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [OCT-2019] Coștila - Vf. Omu (bandă galbenă) - în față, Vf. Găvanele, Vf. Bucura, Vf. și cabana Omu -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 03.11.19] - <span class="allrVotedi" id="av1121844">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1121844"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1121844">Şterge vot</a></div><span id="v91121844" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1121844)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1121844Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1121844MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [OCT-2019] Coștila - Vf. Omu (bandă galbenă) - în față, Vf. Găvanele, Vf. Bucura, Vf. și cabana Omu
foto Dragos [03.11.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [OCT-2019] Coștila - Vf. Omu (bandă galbenă) - alt pod de gheață pe cărare -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 03.11.19] - <span class="allrVotedi" id="av1121852">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1121852"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1121852">Şterge vot</a></div><span id="v91121852" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1121852)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1121852Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1121852MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [OCT-2019] Coștila - Vf. Omu (bandă galbenă) - alt pod de gheață pe cărare
foto Dragos [03.11.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [OCT-2019] Coștila - Vf. Omu (bandă galbenă) - zidul ca de cetate al cerdacului Obârșiei -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 03.11.19] - <span class="allrVotedi" id="av1121854">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1121854"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1121854">Şterge vot</a></div><span id="v91121854" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1121854)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1121854Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1121854MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [OCT-2019] Coștila - Vf. Omu (bandă galbenă) - zidul ca de cetate al cerdacului Obârșiei
foto Dragos [03.11.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [OCT-2019] Coștila - Vf. Omu (bandă galbenă) - Colții Morarului și Valea Cerbului văzute de sus -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 03.11.19] - <span class="allrVotedi" id="av1121855">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1121855"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1121855">Şterge vot</a></div><span id="v91121855" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1121855)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1121855Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1121855MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [OCT-2019] Coștila - Vf. Omu (bandă galbenă) - Colții Morarului și Valea Cerbului văzute de sus
foto Dragos [03.11.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [OCT-2019] Coștila - Vf. Omu (bandă galbenă) - Mecetul Turcesc -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 03.11.19] - <span class="allrVotedi" id="av1121856">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1121856"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1121856">Şterge vot</a></div><span id="v91121856" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1121856)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1121856Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1121856MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [OCT-2019] Coștila - Vf. Omu (bandă galbenă) - Mecetul Turcesc
foto Dragos [03.11.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [OCT-2019] Coștila - Vf. Omu (bandă galbenă) - Valea Cerbului văzută chiar din capătul său de sus -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 03.11.19] - <span class="allrVotedi" id="av1121857">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1121857"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1121857">Şterge vot</a></div><span id="v91121857" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1121857)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1121857Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1121857MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [OCT-2019] Coștila - Vf. Omu (bandă galbenă) - Valea Cerbului văzută chiar din capătul său de sus
foto Dragos [03.11.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [OCT-2019] Coștila - Vf. Omu (bandă galbenă) - Vf. Ocolit, Bucura și Omu -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 03.11.19] - <span class="allrVotedi" id="av1121858">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1121858"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1121858">Şterge vot</a></div><span id="v91121858" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1121858)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1121858Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1121858MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [OCT-2019] Coștila - Vf. Omu (bandă galbenă) - Vf. Ocolit, Bucura și Omu
foto Dragos [03.11.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [OCT-2019] Coștila - Vf. Omu (bandă galbenă) - se poate și cu bicicleta! (PS - nu recomand decât celor cu adevărat antrenați și echipați corespunzător!) -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 03.11.19] - <span class="allrVotedi" id="av1121859">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1121859"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1121859">Şterge vot</a></div><span id="v91121859" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1121859)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1121859Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1121859MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [OCT-2019] Coștila - Vf. Omu (bandă galbenă) - se poate și cu bicicleta! (PS - nu recomand decât celor cu adevărat antrenați și echipați corespunzător!)
foto Dragos [03.11.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [OCT-2019] Coștila - Vf. Omu (bandă galbenă) - Valea Obârșiei Ialomiței și Mecetul Turcesc -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 03.11.19] - <span class="allrVotedi" id="av1121860">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1121860"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1121860">Şterge vot</a></div><span id="v91121860" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1121860)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1121860Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1121860MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [OCT-2019] Coștila - Vf. Omu (bandă galbenă) - Valea Obârșiei Ialomiței și Mecetul Turcesc
foto Dragos [03.11.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [OCT-2019] Coștila - Vf. Omu (bandă galbenă) - răspântie de cărări -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 03.11.19] - <span class="allrVotedi" id="av1121861">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1121861"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1121861">Şterge vot</a></div><span id="v91121861" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1121861)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1121861Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1121861MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [OCT-2019] Coștila - Vf. Omu (bandă galbenă) - răspântie de cărări
foto Dragos [03.11.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [OCT-2019] Coștila - Vf. Omu (bandă galbenă) - Vf. Obârșia -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 03.11.19] - <span class="allrVotedi" id="av1121862">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1121862"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1121862">Şterge vot</a></div><span id="v91121862" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1121862)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1121862Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1121862MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [OCT-2019] Coștila - Vf. Omu (bandă galbenă) - Vf. Obârșia
foto Dragos [03.11.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [OCT-2019] Coștila - Vf. Omu (bandă galbenă) - eu până aici am mers -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 03.11.19] - <span class="allrVotedi" id="av1121863">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1121863"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1121863">Şterge vot</a></div><span id="v91121863" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1121863)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1121863Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1121863MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [OCT-2019] Coștila - Vf. Omu (bandă galbenă) - eu până aici am mers
foto Dragos [03.11.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [OCT-2019] Coștila - Vf. Omu (bandă galbenă) -... ți m-am odihnit deasupra ăstor pietre -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 03.11.19] - <span class="allrVotedi" id="av1121864">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1121864"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1121864">Şterge vot</a></div><span id="v91121864" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1121864)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1121864Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1121864MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [OCT-2019] Coștila - Vf. Omu (bandă galbenă) -... ți m-am odihnit deasupra ăstor pietre
foto Dragos [03.11.19]
# [0 PMA, fara bonus]

[25] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.114415884018 sec