#I#D
55305 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Unde mâncăm în București?

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
23.10.2014
DE
Avatar Dragos
--- M ---
vârsta 50-60 ani
DIN Bucureşti
înscris/ă în 03.03.08
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
OCT-2014
DURATA: 1 zile
TIP: FAMILIE CU COPII

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
70.0 %
  
Satisfăcător
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții

NOTA MEDIE rez.:
8.75
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

#G#0
#M#0
   
Restaurant Hanul lui Manuc

... pentru convorbiri, pentru cină, la Hanul lui Manuc!


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Pasărea Colibri - Hanul lui Manuc

Revenit din locuri mai reci, fiul meu a propus o „reuniune de familie” în centru, iar ajunși aici, a decis că Hanul lui Manuc (de fapt, Manuc Bistro, mai exact) e locul cel mai potrivit. Și cum vremea a fost frumoasă, în ciuda datei din calendar, am decis tustrei să stăm afară pe terasa din curtea interioară.

Am intrat pe ușa din față, dinspre Splai, am trecut pe lângă ceva ospătari care ne-au ignorat cam total (nici „bună ziua”, nici -- BIP --, parcă eram invizibili!) și am ieșit în balconul de deasupra curții interioare a hanului. Aici, majoritatea meselor erau pentru doi, dar am reușit să aflăm și una ceva mai încăpătoare. După un timp relativ scurt de așteptare, a venit și o ospătăriță să ne întrebe de sănătate.

Ne-a adus și trei meniuri (mai bine luați și smartfonu' cu voi, că e și pe net - că ei nu prea au destule).

Am ales ce vom bea (o sticlă de vin alb și câteva de apă) și până ni le-a adus, am decis și componența mâncărurilor: trei ciorbe și un platou pentru patru persoane (Platoul mofturoșilor). Must, din păcate, nu mai aveau; păcat, pastrama de berbecuț ar fi fost mult mai bine „primită” pe beregățile noastre.

La scurt timp a venit și primul fel - bun, gustos, dar... cu o mică eroare (și aia tocmai la mine - cum altfel?) am primit altă ciorbă decât comandasem. Rădăuțeană în loc de haiducească... mda, asta e! am mâncat-o pe aia, n-am avut chef să mă mai „contrez” cu fătuca aia. Sincer, mie chiar nu mi-a plăcut. Fătuca, nu ciorba! avea glume de doi lei cu noi, ne luase pe toți la „pertu”, chestii d-astea. Să fie la ei acolo, mie NU îmi plac.

A venit apoi și felu' doi - care a ocupat tot centrul mesei. Am primit fiecare câte o farfurie și puneți-vă copii friptane și cartofi prăjiți cât puteți mânca! Și dă-i și luptă, și dă-i și luptă... și tot degeaba, că a trebuit să luăm și la pachet (ferice pe cățeii de la serviciu!)

Fiind între noi și povestind una-alta, seara a trecut repede și plăcut. Dar nu mulțumită personalului de la prăvălie, ci pentru că a fost mâncarea bună, vinul ghiurghiuliu și ambianța plăcută.

Sper că domnul Cantacuzino, actualul proprietar, va face ceva și în privința personalului, nu doar a renovării moștenirii sale (foarte reușită, în umila mea opinie).

A venit la final și nota de plată - corespunzătoare locantei, adică destul de piperată. Pentru serviciu, eu n-aș fi lăsat mai nimic; norocu' lor cu fi-miu, că-i mai darnic...

Dacă suportați ospătarii mai slab calificați și sunteți însoțiți de familie sau prieteni ca să nu fiți deranjați de purtarea lor, parcă l-aș recomanda și altora. A! și luați și ceva bani la voi, că doar vedeți prețurile!

PS WM, cu respect, aș dori ca fond muzical melodia lui Baniciu, de la Pasărea Colibri - Hanul lui Manuc. Mulțam,

---
Impresii încărcate de Dragos in 23.10.2014 22:20:03

Validat / Publicat: 24.10.14 02:13:41


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 2030


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Dragos); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  30800 PMA (din 36 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[24.10.14 08:05:11]
» mesaj pers

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- iulianic CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[24.10.14 09:30:10]
» mesaj pers

   @Dragos - Cu treabă sau la plimbare, am trecut de mii de ori pe lângă Hanul lui Manuc. De fiecare dată am întors capul admirativ spre zidurile sale, dar niciodată nu am fost acolo la o masă, la o gustare sau măcar la o cafea. Văzând în Hanul lui Manuc mai mult un monument istoric, i-am admirat din poartă curtea interioară şi scările care duc la etaj, am citit inscripţiile de lângă intrare şi am plecat mai departe.

   O aniversare în familie sau o întâlnire cu un grup de prieteni trebuie să fie foarte plăcute acolo, în acel cadru cu iz de istorie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 150 PMA1 (din 1 voturi)]
- Dragos CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[24.10.14 10:51:04]
» mesaj pers

   Adevăr grăit-ai...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Tudor-Cristian
[24.10.14 12:08:29]
» mesaj pers

   @Dragos - Felicitări pentru review, am fost şi eu acolo, ultima dată acum câţiva ani. Ce vreau să spun este că problema asta, cu personalul care trebuie să facă servicii, în general vorbind, este o problemă ce ţine de mentalitate... Ospătarii, în special, dar şi unii vânzători la magazine, nu se comportă ca şi cum menirea lor e să facă un serviciu clienţilor de pe urma cărora îşi iau salariul. Este o meserie cu un anumit specific, aceea de a face servicii şi mulţi nu înţeleg că meseria lor presupune ideea centrală de a-i mulţumi pe clienţi, nicidecum invers. Iar dacă nu pot face faţă, să-şi schimbe meseria, că nu i-a obligat nimeni să-şi aleagă o carieră sau alta... Am ajuns să ne minunăm când lucrurile se întâmplă normal!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 750 PMA1 (din 3 voturi)]
- F2A1C
[24.10.14 13:14:08]
» mesaj pers

   @Tudor-Cristian - In ultima vreme n-am prea apucat sa mai citesc reviews, dar inca urmaresc cu interes capitolul "restaurante bucurestene".

   De Hanul Manuc am mai auzit, in repetate rinduri, ce s-a scris mai sus. Toate astea in timp ce la vreo 50 de metri in fata lor e un City Grill, unde - ca si in celelalte doua CG in care am intrat - iti multumesc ospatarii ca ai intrat in restaurant, ca ai facut comanda, ca ti-au adus mincarea (la fiecare fel, da?), ca ti-au adus nota, ca ai platit si ca pleci.

   Si da, am ajuns sa ma minunez ca se intimpla asa. E normal?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- dorgo
[24.10.14 14:02:35]
» mesaj pers

   @Dragos - Felicitari pentru review, vad ca ai prins dragoste pentru localurile Bucurestilor de azi si alta dat', dar stiai ca "dragostea nu e decat o salata cu ceva sare in plus? "

   https://www.youtube.com/watch?v=dwyvECABYq4

   Parca ai mai scris odata despre acest han, cu ceva mai mult har, era un rw. excelent, de (sau dupa un) pahar. De fapt ce mi-a placut la acest review acual al tau internet-ic? E, ca printe farfurii si linguri, ne-ai trimis si 3 link-uri in care e mai mult text decat in review-ul propriu-zis, nimic de zis, poate era bine sa lasi doar linkurile...

   A propos, la "Laptaria lui Enache" n-ai ajuns? O gasesti mai jos...

   https://www.youtube.com/watch?v=hv3dguJz2H8.

   Sau pe strada Popa Nan? E spre Hala Traian, de la Foisor pana-n Piata Vitan, locuri boeme cu cateva taverne, covrigarii si frizerii, in care insesi atmosfera iti cere, dupa o bere, sa scrii poeme si alte prostii...

   https://www.youtube.com/watch?v=1CK7x5dJfhI?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 299 PMA1 (din 2 voturi)]
- Dragos CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[24.10.14 14:24:29]
» mesaj pers

   @F2A1C: și ceva mai sus, pe Calea Victoriei, e Caru cu Bere (e drept, ține tot de CG) unde personalul te trateazâ cu același respect. Și or mai fi...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- F2A1C
[24.10.14 15:49:04]
» mesaj pers

   @Dragos - Am ajuns si la Caru cu Bere (dupa ce-am citit pe-aci :P)

   Mi-au placut mai mult micii de la CG, mai mult berea si torturile de la CB, dar astea-s alte povesti (si, in acelasi timp, alternative de preferat HM din punctul meu de vedere; cind e vorba de restaurante, tin cont si de prezentare, nu doar de continut).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 150 PMA1 (din 1 voturi)]
#G#1

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă
#M#1

[8] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [OCT-2014] Hanul lui Manuc - Curtea Veche și biserica Buna vestire, alături de monumentul comemorativ al fostei biserici Sf. Anton, aflată la câțiva pași în spatele hanului -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 23.10.14] - <span class="allrVotedi" id="av568099">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv568099"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=568099">Şterge vot</a></div><span id="v9568099" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(568099)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f568099Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e568099MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [OCT-2014] Hanul lui Manuc - Curtea Veche și biserica Buna vestire, alături de monumentul comemorativ al fostei biserici Sf. Anton, aflată la câțiva pași în spatele hanului
foto Dragos [23.10.14]
# [0 PMA, fara bonus]

P02 [OCT-2014] Hanul lui Manuc - clădire de patrimoniu, monument istoric, intrarea din spate -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 23.10.14] - <span class="allrVotedi" id="av568100">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv568100"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=568100">Şterge vot</a></div><span id="v9568100" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(568100)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f568100Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e568100MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [OCT-2014] Hanul lui Manuc - clădire de patrimoniu, monument istoric, intrarea din spate
foto Dragos [23.10.14]
# [0 PMA, fara bonus]

P03 [OCT-2014] Hanul lui Manuc - ciorba rădăuțeană -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 23.10.14] - <span class="allrVotedi" id="av568101">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv568101"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=568101">Şterge vot</a></div><span id="v9568101" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(568101)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f568101Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e568101MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [OCT-2014] Hanul lui Manuc - ciorba rădăuțeană
foto Dragos [23.10.14]
# [0 PMA, fara bonus]

#G#2

P04 [OCT-2014] Hanul lui Manuc - imagini din Bucureștiul de odinioară decorează pereții cerdacului -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 23.10.14] - <span class="allrVotedi" id="av568102">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv568102"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=568102">Şterge vot</a></div><span id="v9568102" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(568102)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f568102Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e568102MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [OCT-2014] Hanul lui Manuc - imagini din Bucureștiul de odinioară decorează pereții cerdacului
foto Dragos [23.10.14]
# [0 PMA, fara bonus]

P05 [OCT-2014] Hanul lui Manuc - platoul mofturoșilor (care NU eram):)) -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 23.10.14] - <span class="allrVotedi" id="av568103">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv568103"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=568103">Şterge vot</a></div><span id="v9568103" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(568103)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f568103Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e568103MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [OCT-2014] Hanul lui Manuc - platoul mofturoșilor (care NU eram):))
foto Dragos [23.10.14]
# [0 PMA, fara bonus]

P06 [OCT-2014] Hanul lui Manuc - curtea interioară -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 23.10.14] - <span class="allrVotedi" id="av568104">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv568104"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=568104">Şterge vot</a></div><span id="v9568104" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(568104)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f568104Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e568104MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [OCT-2014] Hanul lui Manuc - curtea interioară
foto Dragos [23.10.14]
# [0 PMA, fara bonus]

P07 [OCT-2014] Hanul lui Manuc - cerdacurile -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 23.10.14] - <span class="allrVotedi" id="av568105">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv568105"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=568105">Şterge vot</a></div><span id="v9568105" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(568105)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f568105Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e568105MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [OCT-2014] Hanul lui Manuc - cerdacurile
foto Dragos [23.10.14]
# [0 PMA, fara bonus]

P08 [OCT-2014] Hanul lui Manuc - nota... -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 23.10.14] - <span class="allrVotedi" id="av568106">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv568106"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=568106">Şterge vot</a></div><span id="v9568106" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(568106)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f568106Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e568106MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [OCT-2014] Hanul lui Manuc - nota...
foto Dragos [23.10.14]
# [0 PMA, fara bonus]

[8] foto . Click pe oricare pentru a le mări
#I#D2
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2020 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.162863016129 sec