91837 
nu sunteţi logat. - LOGIN
[Alte] Biserici sibiene

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
08.01.2019
DE
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Sibiu
înscris/ă în 02.07.12
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JAN-2019
DURATA: 1 zile
TIP: SINGLE

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
80.0 %
  
Mai degrabă mulțumit
DISTRACŢIE / RELAXARE
80.0 %
  
Mai degrabă mulțumit

NOTA MEDIE rez.:
8.00
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

În afara cetății — Alte biserici din zona centrală


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

La mulți ani

Voi continua în 2019 cu un articol modest povestind din nou despre vechiul burg de pe malul Cibinului. Atât reușesc să scriu în prezent, există speranțe privind vizita unor alte destinații în viitor (departe de orașul natal bineînțeles)

Toți turiștii au auzit despre Sibiu iar orașul este asociat cu zonele cele mai turistice începând cu Piața Mare și așa mai departe dar mai puțin cu obiectivele din afara cetății. În serialul început anul trecut despre cartierele Sibiului am povestit deja despre câteva obiective turistice care merită vizitate.

În articolul din prezent doresc să relatez despre două biserici aflate în imediata apropiere a fostului burg medieval. Prima se află în cartierul Iosefin iar a doua în cartierul Gării. Prima biserică descrisă este un monument istoric și se numește Biserica din Groapă (Buna Vestire) construită în 1789 iar a doua care se află exact pe partea opusă a zidurilor cetății se numește biserica Nașterea Domnului.

Biserica din Groapă

Scurt istoric

În perioada de acum peste 200 de ani, românii din Sibiu încă nu aveau o biserică în centrul istoric. Catedrala avea să se construiască mult mai târziu. La sfârșitul secolului XVIII românii au construit trei biserici în afara cetății. Despre primele două am povestit deja acestea sînt Biserica dintre Brazi și Biserica din Maierii Sibiului iar acum a venit rândul bisericii Buna Vestire, sau după denumirea populară Biserica din Groapă.

Denumirea din groapă este datorită amplasării lăcașului de cult în valea Pârâului Trinkbach apă care în prezent curge în canale montate sub nivelul străzilor și curților localnicilor din zona centrală. În unele curți proprietarii nu au dorit să acopere cursul apei dorind probabil să aibă pârâu în curte. Dacă în trecut acest lucru venea la pachet cu gunoaie și apă urât mirositoare, în prezent nu am mai observat așa ceva.

Tot în legătură cu amplasarea am mai aflat că terenul primit pentru construcția bisericii s-a ales intenționat deoarece nu se dorea ca să se observe/să fie văzută biserica. Ca și răspuns la această provocare turnul bisericii se ridică la 40 de metri de sol, tocmai ca să se vadă din depărtare. Acest lucru a fost observat și de mine circulând în trecut pe strada respectivă doar că numai acum am aflat motivul documentându-mă pentru articol.

Cartierul în care s-a construit această biserică se numește cartieul Iosefin. Biserica construită în 1789 face parte dintr-un complex alcătuit din casă parohială și Școala Veche Româneasă. Spre deosebire de alte biserici unde clădirea se construiește din donații, în cazul de față ctitorul este unul singur pe nume Stana. Nici Sibiul nu a fost ferit de cutremure mari, așa că după cel din 1802 în care s-a dărâmat, biserica a fost refăcută integral de către Hagi Constantin Popp având resursele financiare necesare deoarece era negustor.

Documentându-mă în continuare am găsit date despre pictura interioară, acesta a fost realizată destul de recent în 1961 de către pictorul Brana. O ultimă renovare mai amplă a avut loc în 1991.

În prezent biserica ortodoxă monument istoric face parte din circuitul turistic, nefiind prea departe de centrul istoric, se poate face la pas cred maxim 5-10 minute.

Cum ajungem la Biserica din Groapă?

Cel mai apropiat drum spre obiectiv este din Piața Unirii de lângă Hotelul Ramada. Vom lua la pas strada Emil Cioran la stânga noastră afându-se Casa de Cultură a Sindicatelor cu parcul aferent. La a doua stradă pe stânga strada Justiției o luăm la stânga și vom observa pe loc biserica. Un alt indiciu ar fi că în capătul străzii se află Hotelul Ana Tower. Cu locurile de parcare este mai greu nu prea se găsesc de aceea recomand deplasarea la pas.

Vizita mea acolo

Dacă în trecut treceam pe lângă un obiectiv puțin mai indiferent, în prezent sînt mult mai atent la detalii, asta și datorită influenței AFA, deoarece orice obiectiv vizitat va trebui și descris. Dar cu ceva ani în urmă când nu scriam pe AFA și am luat parte la un botez aici am fost deja fascinat de pictura interioară. Turnul clopotniță înalt de 40 de metri se află la stradă, tot aici este și intrarea principală. La ultima vizită am găsit o pictură recondiționată, un mobilier reînnoit, o pardoseală mai nouă de mozaic. Corpul bisericii tip sală se află în curte și este înconjurată de un cimitir. În cimitir se află mormintele ctitorilor bisericii și diferiților personalități românești. I-aș putea enumera pe Zaharia Boiu, Ion Mețianu, Ioan Piuariu Molnar, Vasile Aaron, Vasile Moga și mulți alții.

În curtea bisericii se mai află Capela Mortuară Sfinții Constantin și Elena, o construcție mai nouă, nimic deosebit din punct de vedere arhitectural dar trebuie menționată prezența acestuia. Am mai aflat dar asta tot din documentare, știri că în vechea școală funcționează o cantină socială. Cu ocazia vizitei am avut două încercări de a intra în lăcașul de cult. În data de 31 decembrie am găsit lacătul pe intrarea principală, dar popa bisericii era în cimitir. Am intrat în vorbă cu dânsul și am aflat că nu deține cheia deoarece este pensionat. A doua zi 1 ianuarie am reușit să intru, era chiar în timpul slujbei de anul nou.

Biserica Nașterea Domnului, acces și istoric

Această biserică mai nouă se află în imediata apropiere a zidurilor cetății, mai exact Bastionul Haller, și zidului de pe strada Manejului. Turistul trebuie să coboare din cetate dinspre strada Pompeiu Onofreiu și să traverseze un mic parc central cu nume Tineretului. Biserica se află pe strada Constituției. Aici se stă ceva mai bine la capitolul parcări lângă parc există una cu ceva mai multe locuri, dar în anumite zile poate deveni neîncăpătoare. Cartierul în care este amplasată biserica se numește Gării.

În 1940 regele Carol I a donat un teren impresionant ca mărime (2,5 hectare) în această zonă Mitropoliei Ardealului cu scopul precis de a putea construi o mânăstire de maici. așezământul urma să fie una de caritate. Locul respectiv donat de rege în prezent este format din Parcul Tineretului, parcarea despre care am povestit, un teren neconstruit cu numele de Grădina Mânăstirii și locul unde se află în prezent biserica Nașterea Domnului.

Fiind al doilea război mondial nu s-a mai reușit construcția mânăstirii motivele sînt destul de cunoscute. Neuitând scopul inițial slujitorii bisericii au reușit să depună piatra de temelie în 2001, iar în 2006 biserica a fost sfințită. În prezent s-a reușit însfârșit să se creeze acel așezământ de caritate pentru care a donat regele terenul, în cadrul bisericii funcționează cantina socială și există adăposturi pentru oamenii străzii acestea funcționează însă la alte adrese din alte zone ale Sibiului.

Din punct de vedere arhitectural biserica mi se pare interesantă, seamănă mai mult cu o vilă mare doar prezența turnului clopotniță și turlei cu cruce demonstrează contrariul.

Din punct de vedere personal nu am ce povesti, nu am vizitat în trecut, nu am avut evenimente aici. Doar am asistat la construcție observând stadiul în care se află clădirea. Am intrat de anul nou și pot spune că interiorul este destul de încăpător, iar magazinul de obiecte bisericești se află de asemenea în interior.

 

Recomand vizita celor două obiective mai mult sau mai puțin turistice, rog WM să atașeze, mulțumesc

https://www.youtube.com/watch?v=VzBXJB_otlc

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de AZE in 08.01.2019 00:46:40

Validat / Publicat: 08.01.19 05:14:23


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 243


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  30800 PMA (din 32 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- mprofeanu
[24.01.19 19:23:51]
» mesaj pers

   @AZE: Frumoase aceste prezentări despre urbea natală, despre Sibiu, citite cu întârzâiere mare din motive obiective!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[26] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JAN-2019] Biserica din Groapă -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 08.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1046278">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1046278"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1046278">Şterge vot</a></div><span id="v91046278" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1046278)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1046278Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1046278MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JAN-2019] Biserica din Groapă
foto AZE [08.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JAN-2019] Biserica din Groapă de pe str Justiției -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 08.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1046279">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1046279"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1046279">Şterge vot</a></div><span id="v91046279" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1046279)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1046279Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1046279MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JAN-2019] Biserica din Groapă de pe str Justiției
foto AZE [08.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JAN-2019] Biserica din Groapă văzută din stradă -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 08.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1046280">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1046280"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1046280">Şterge vot</a></div><span id="v91046280" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1046280)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1046280Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1046280MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JAN-2019] Biserica din Groapă văzută din stradă
foto AZE [08.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JAN-2019] Biserica din Groapă-Turnul -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 08.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1046281">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1046281"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1046281">Şterge vot</a></div><span id="v91046281" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1046281)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1046281Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1046281MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JAN-2019] Biserica din Groapă-Turnul
foto AZE [08.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JAN-2019] Casa parohială de lângă biserica din groapă -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 08.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1046282">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1046282"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1046282">Şterge vot</a></div><span id="v91046282" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1046282)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1046282Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1046282MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JAN-2019] Casa parohială de lângă biserica din groapă
foto AZE [08.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JAN-2019] Biserica din Groapă -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 08.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1046283">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1046283"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1046283">Şterge vot</a></div><span id="v91046283" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1046283)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1046283Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1046283MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JAN-2019] Biserica din Groapă
foto AZE [08.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JAN-2019] Capela mortuară de la Biserica din Groapă -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 08.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1046285">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1046285"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1046285">Şterge vot</a></div><span id="v91046285" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1046285)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1046285Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1046285MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JAN-2019] Capela mortuară de la Biserica din Groapă
foto AZE [08.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JAN-2019] Biserica din Groapă -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 08.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1046286">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1046286"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1046286">Şterge vot</a></div><span id="v91046286" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1046286)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1046286Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1046286MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JAN-2019] Biserica din Groapă
foto AZE [08.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JAN-2019] Biserica din Groapă-văzută din curte -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 08.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1046287">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1046287"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1046287">Şterge vot</a></div><span id="v91046287" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1046287)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1046287Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1046287MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JAN-2019] Biserica din Groapă-văzută din curte
foto AZE [08.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JAN-2019] Biserica din Groapă-cimitir -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 08.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1046288">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1046288"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1046288">Şterge vot</a></div><span id="v91046288" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1046288)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1046288Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1046288MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JAN-2019] Biserica din Groapă-cimitir
foto AZE [08.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JAN-2019] Biserica din Groapă -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 08.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1046289">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1046289"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1046289">Şterge vot</a></div><span id="v91046289" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1046289)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1046289Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1046289MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JAN-2019] Biserica din Groapă
foto AZE [08.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JAN-2019] Biserica din Groapă -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 08.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1046290">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1046290"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1046290">Şterge vot</a></div><span id="v91046290" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1046290)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1046290Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1046290MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JAN-2019] Biserica din Groapă
foto AZE [08.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JAN-2019] Biserica din Groapă -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 08.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1046291">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1046291"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1046291">Şterge vot</a></div><span id="v91046291" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1046291)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1046291Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1046291MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JAN-2019] Biserica din Groapă
foto AZE [08.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JAN-2019] Biserica din Groapă -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 08.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1046292">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1046292"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1046292">Şterge vot</a></div><span id="v91046292" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1046292)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1046292Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1046292MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JAN-2019] Biserica din Groapă
foto AZE [08.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JAN-2019] Biserica din Groapă -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 08.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1046293">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1046293"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1046293">Şterge vot</a></div><span id="v91046293" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1046293)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1046293Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1046293MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JAN-2019] Biserica din Groapă
foto AZE [08.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JAN-2019] Biserica Nașterea Domnului -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 08.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1046294">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1046294"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1046294">Şterge vot</a></div><span id="v91046294" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1046294)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1046294Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1046294MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JAN-2019] Biserica Nașterea Domnului
foto AZE [08.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JAN-2019] Biserica Nașterea Domnului -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 08.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1046295">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1046295"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1046295">Şterge vot</a></div><span id="v91046295" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1046295)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1046295Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1046295MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JAN-2019] Biserica Nașterea Domnului
foto AZE [08.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JAN-2019] Parc Tineretului -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 08.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1046296">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1046296"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1046296">Şterge vot</a></div><span id="v91046296" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1046296)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1046296Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1046296MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JAN-2019] Parc Tineretului
foto AZE [08.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JAN-2019] Parc Tineretului -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 08.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1046297">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1046297"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1046297">Şterge vot</a></div><span id="v91046297" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1046297)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1046297Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1046297MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JAN-2019] Parc Tineretului
foto AZE [08.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JAN-2019] Biserica Nașterea Domnului -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 08.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1046298">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1046298"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1046298">Şterge vot</a></div><span id="v91046298" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1046298)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1046298Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1046298MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JAN-2019] Biserica Nașterea Domnului
foto AZE [08.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P22 [JAN-2019] Grădina Mânăstirii -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 08.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1046299">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1046299"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1046299">Şterge vot</a></div><span id="v91046299" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1046299)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1046299Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1046299MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [JAN-2019] Grădina Mânăstirii
foto AZE [08.01.19]
# [0 PMA, fara bonus]

[26] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.161265134811 sec