82790 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă zona Slimnic / Șeica Mare

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
22.10.2017
DE
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Sibiu
înscris/ă în 02.07.12
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
OCT-2017
DURATA: 1 zile
TIP: FAMILIE CU COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2
+ COPII: 1

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
70.0 %
  
Satisfăcător

NOTA MEDIE rez.:
8.50
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Boarta — Satul lui Michael


Un preot și un polițist erau împreuna pe stradă. La un moment dat văd doi indivizi care se băteau cu cuțitele. Polițistul dă să meargă să îi despartă, dar preotul îl oprește zicând: stai măi! Lasă-i să termine și apoi unul e al tău si unul al meu.

Am ajuns săptămâna trecută în acest sat parcă rupt de lume, o altfel de mărginime, datorită unui eveniment să zicem unul mai puțin fericit. Dar de când scriu pe aici în orice loc ajuns mai departe sau mai aproape de domiciliu indiferent de scopul vizitei mă uit la stânga și la dreapta cu alți ochi, cu ochi AFA. Așa am descoperit cele patru obiective turistice de văzut în satul Boarta înconjurat de o natură minunată în culorile toamnei în acest moment (să zicem 5 obiective cu Monumentul Eroilor care nu lipsește nicăieri doar am zis data trecută că sîntem urmașii lui Chuck Norris nu?)

Acces și amplasare

Vizita locului cu toate obiectivele se poate termina într-o oră, așa că recomand o combinație, un circuit incluzând mai multe locuri de văzut din apropiere. Că dacă mergem la Boarta care se află la 36 km de Sibiu, mai vizităm și Buia și Seica Mare cu obiectivele sale, poate satul Ruși cu turnul strâmb concurent turnului din Pisa, sau de ce nu Slimnicul cu cetatea fortificată.

Satul Boarta aparține comunei Șeica Mare și se află la o distanță de 3 km de acesta. Drumul folosit dinspre Sibiu sau Mediaș va fi DN14 un drum într-o stare excelentă și se va continua pe 141A mai puțin bun dar totuși asfaltat. Celalalte drumuri din sat sînt neasfaltate. Din punct de vedere geografic satul Boarta se află undeva între Podișul Târnavelor si Podișul Hârtibaciului pe malul pârâului (râului) Calvaser având un relief diversificat de la câmpii, văi și culmile dealurilor din jur zona fiind parțial împădurită.

Istoria locului

Sat mic dar cu istorie de-a lungul timpului, o primă atestare documentară există din anul 1347. Dar s-au descoperit și urme dacice din secolul II.

Sașii coloniști care au înființat Boarta aveau un conducător al lor un greav pe numele de Michael, satul primind denumirea germană Michaelsdorf și denumirea maghiară Mihalyfalva așa că la intrarea în sat vom observa pe sub denumirea Boarta și aceste denumiri. Datorită istoriei lungi al așezării s-au construit cele 4 obiective de văzut și ne îndeamnă la o mică pauză de vizitare. Este vorba de 3 lăcașe de cult, biserică ortodoxă, evanghelică și reformată (aceasta din urmă fortificată) și un castel mic dar în paragină. Descrierea o voi începe în ordinea geografică așa cum le observăm din drum (pentru a le putea găsi mai ușor) și nu în ordine cronologică a construirii.

Biserica ortodoxă Mihail și Gavril din Boarta

Intrând în sat dinspre Șeica Mare ajungem în așa zisul centru în care găsim o școală veche clădire istorică (dar este o școală nouă în spatele acestuia), căminul cultural, monumentul eroilor din fața căminului, un magazin (să nu vă gândiți că puteți plăti cu cardul de asemenea să vă luați gândul și de cazare deoarece aici nu există așa ceva) și biserica ordodoxă.

Biserica a fost construită în 1844, poartă hramul sfinților Mihail și Gavril, este mică și simplă cu o singură navă și turn clopotniță dar cu ziduri groase (pur și simplu am înghețat înăuntru de și afară erau 25 de grade) În 1990 a avut loc o renovare mai amănunțită inclusiv refacerea picturilor. Cimitirul ortodox nu se află lângă biserică ci la stânga pe un deal imediat la intrarea în sat.

Monumentul eroilor din satul Boarta se află lângă biserica ortodoxă și în fața căminului cultural. La stânga monumentului pe care scrie Glorie eroilor se află inscripționați cei decedați în primul război mondial iar la dreapta cei decedați în al doilea război mondial.

Biserica evanghelică din Boarta

Existând comunitatea săsească prima biserică a fost una evanghelică aici. Dar cea construită în secolul XV pe un teren mai ridicat a fost din lemn.

Ca să ajungem aici circulând de la biserica ortodoxă mai departe în direcția Buia vom folosi următoarea intersecție virând la dreapta pe un drum pietruit. La stânga se află un mic magazin după care trecem peste râul Calvaser folosind un pod. La dreapta imediat vom observa un mic părculeț compus din alei, bânci, 6 lâmpi stradale cu leduri și încărcare solară și toalete ecologice. Aspectul total neîngrijit al parcului (netuns și lipsa oricărei plante decorative mi-a dat de înțeles că s-au folosit ceva fonduri europene după care doamne ajută...

Începem să urcăm pe ulițele satului, troițele amplasate sînt un obieci și aici atât în stradă cât și în curțile oamenilor. Vom ajunge destul de repede la biserica evanghelică care pare părăsită nemaiexistând nimeni să vadă de starea ei. Și totuși este vizitabilă duminică mobilierul interior simplu compusă din orgă, altar, amvon și alte elemente nemaivăzând de această dată.

Biserica de lemn construită în secolul XV a fost schimbată în următoarele secole cu alta tot din lemn iar cea actuală pe care o vedem este din 1866.

Biserica reformată fortificată din Boarta

Este prima biserică din localitate care este zidită. Construită în secolul XVI existând încă anumite pericole biserica este fortificată și o consider și cea mai rezistentă de pe aici. Pentru a putea vedea lăcașul de cult trebuie să intrăm pe o poartă metalică deschisă cam tot timpul zilei datorită amplasării cimitirului reformat. Vom merge pe jos o distanță de 200 m pe o alee betonată și ajungem lângă minunea medievală fortificată, mie mi-a plăcut. De și simplă cu o singură navă și turn clopotniță contraforturile âi dă altă formă. Intrarea este lateral, deasupra o inscripție pe ungurește, pace de la domnul.

Castelul Tobias Boarta

La ieșirea de la biserica fortificată observăm dincolo de drum retrasă într-o grădină părăsită o clădire impozantă dar în paragină. Se numește castelul Tobias construit în 1770 de către nobilul cu acelasi nume. Sînt conștient că conacul a prins și zile mai bune, iar acum monumentul aflat în proprietatea primăriei comunei Șeica Mare așteaptă un nou concesionar pentru doar 1200 ron/an dar investițiile necesare costă câteva milioane (euro nu ron) plus că va trebui să dea o destinație turistică.

Până în acest moment nu s-a arătat nimeni interesat de acest conac mare cu un singur nivel plus demisol dar multe camere, o șarpantă simplă dar o intrare interesantă barocă cu șase coloane imense, părerea mea că numai acest pridvor face toți banii. După naționalizare a funcționat mulți ani o casă de copii aici. Clădirea fiind un pericol nu se poate ajunge în apropiere poarta de acces fiind încuiată. Se poate doar vedea fațada din exterior și partea din spate care se vede de pe o altă uliță a satului.

Obiective turistice din apropiere

Obiectivele de văzut nu sînt puține de văzut în împrejurimi și asta înseamnă că nu trebuie să ne plictisim doar în Boarta.

În Șeica Mare de unde plecăm spre Boarta vom vizita biserica evanghelică fortificată și biserica ortodoxă. După Boarta la km în Buia vedem castelul Bolyai în paragină dar a avut ca proprietar o perioadă și pe Ștefan cel Mare. În Buia de văzut mai sînt bisericile evanghelice și ortodoxe.

La încă 6 km distanță Mihăileniul ne oferă biserica ortodoxă și un monument al naturii cu totul special Canionul Mihăileni. Deci nu ne vom plictisi în zonă.

Recomand vizita satului și datorită faptului că se află la doar 3 km de Șeica Mare DN14.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de AZE in 22.10.2017 20:57:25

Validat / Publicat: 22.10.17 23:11:52


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 1583


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  52000 PMA (din 39 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[22.10.17 23:08:36]
» mesaj pers

   Bună recomandarea

   Mutat în rubrica "Descoperă zona Slimnic / Șeica Mare, SLIMNIC / ȘEICA [SB]" (nou-creată pe sait)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- maryka
[23.10.17 08:30:24]
» mesaj pers

   Frumoase locuri! Iar toamna face ca pozele să fie şi mai frumoase!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[23.10.17 09:20:04]
» mesaj pers

   @AZE:

   Sii, sa incep cu inceputul, sic! Nu cumva se bateau trei, sa aiba si doctorii ceva de lucru daca tot cred ca le va mari cineva lefurile, ce deocamdata cred ca lenevesc toata ziua de au salarii de maturatori (ma refer la aia mici in grade si functii, nu la profesori si sefi)?!

   Si sincer, trebuie un referendum pe site sa se voteze separat bancurile, unele chiar ne insenineaza.

   Un loc frumos prin care n-am călcat din cate îmi amintesc dar l-am trecut pe lista mea de vise.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- tata123
[23.10.17 09:37:50]
» mesaj pers

   @AZE: Orice localitate, cât de mică ar fi, are fărâma sa de istorie, ocupând un locușor (chiar dacă e infim de mic) în marele puzzle al istoriei naționale. Stăpâni și stăpâniți, oameni liberi și meșteșugari, eroi ai războaielor, preoți și turme de credincioși, învățători și notari, cârciumari și primari - toți fac parte din istoria locală a așezării respective. Din întâmplare sau vvoit putem descoperi lucruri interesante, captivante, vii.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- webmaster
[23.10.17 17:30:35]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau alte impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecție.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- AZE
[23.10.17 22:21:15]
» mesaj pers

   @maryka: Da sînt frumoase aceste locuri dar și încă multe altele. Acolo unde se găsesc se numește România...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- AZE
[23.10.17 22:35:51]
» mesaj pers

   @elviramvio: Cam târziu acum să postez un banc "reloaded"cu mai multe personaje.

   Bancul "reloaded" suna cam așa: Se băteau cinci cu cuțitele iar popa și milițianul îi asista, milițianul dă să intervină, la care popa: lasă-i că trei îmi lași mie iar doi ție. La care apare un doctor și spune dar cu mine cum rămâne? Mai vine un politician și vrea să schimbe legile (în favoarea lui) dar până la urmă își scoate capul pe fereastra din apropiere omul de la IT și strigă: reconfiguraaare...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- AZE
[23.10.17 22:47:32]
» mesaj pers

   @tata123: Ești unul din cei cu un interes deosebit față de istoria locurilor vizitate. Eu apreciez asta foarte mult, orice loc indiferent dacă este mai mult sau puțin cunoscut face parte din istoria țării sau din afara țării.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- AZE
[23.10.17 22:50:14]
» mesaj pers

   @webmaster: Mulțumesc, o să mai povestesc și despre alte locuri din această parte a României

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[24.10.17 20:49:30]
» mesaj pers

   @AZE: Noi in zona am ajuns doar cat sa vedem Cetatea Slimnic si sa admiram locurile de la inaltimea cetatii sau chiar din turn.

   Frumoase locuri vara dar parca si mai frumoase toamna.

   Felicitari, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[26] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [OCT-2017] Una din porțile din sat, deasupra este Binecuvântarea Casei în săsește -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 22.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av914111">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv914111"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=914111">Şterge vot</a></div><span id="v9914111" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(914111)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f914111Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e914111MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [OCT-2017] Una din porțile din sat, deasupra este Binecuvântarea Casei în săsește
foto AZE [22.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [OCT-2017] O altă casă veche care mi-a plăcut-parcă s-a oprit timpul pe loc... -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 22.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av914114">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv914114"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=914114">Şterge vot</a></div><span id="v9914114" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(914114)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f914114Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e914114MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [OCT-2017] O altă casă veche care mi-a plăcut-parcă s-a oprit timpul pe loc...
foto AZE [22.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [OCT-2017] Părculețul satului Boarta pe malul râului Calvaser, păcat că este cam neîngrijit -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 22.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av914115">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv914115"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=914115">Şterge vot</a></div><span id="v9914115" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(914115)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f914115Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e914115MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [OCT-2017] Părculețul satului Boarta pe malul râului Calvaser, păcat că este cam neîngrijit
foto AZE [22.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [OCT-2017] Troițele se pare că și aici sînt un must have ori în afara proprietății ori în interiorul lor -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 22.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av914118">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv914118"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=914118">Şterge vot</a></div><span id="v9914118" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(914118)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f914118Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e914118MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [OCT-2017] Troițele se pare că și aici sînt un must have ori în afara proprietății ori în interiorul lor
foto AZE [22.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [OCT-2017] O troiță must have în interiorul proprietății -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 22.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av914121">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv914121"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=914121">Şterge vot</a></div><span id="v9914121" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(914121)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f914121Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e914121MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [OCT-2017] O troiță must have în interiorul proprietății
foto AZE [22.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [OCT-2017] Monumentul eroilor din satul Boarta- la stânga cei din primul război mondial, la dreapta cei din al doilea război mondial -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 22.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av914123">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv914123"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=914123">Şterge vot</a></div><span id="v9914123" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(914123)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f914123Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e914123MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [OCT-2017] Monumentul eroilor din satul Boarta- la stânga cei din primul război mondial, la dreapta cei din al doilea război mondial
foto AZE [22.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [OCT-2017] Fațada bisericii ortodoxe Arhanghelii Mihail și Gavril -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 22.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av914125">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv914125"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=914125">Şterge vot</a></div><span id="v9914125" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(914125)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f914125Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e914125MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [OCT-2017] Fațada bisericii ortodoxe Arhanghelii Mihail și Gavril
foto AZE [22.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [OCT-2017] Biserica ortodoxă Mihail și Gavril-partea din spate -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 22.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av914127">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv914127"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=914127">Şterge vot</a></div><span id="v9914127" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(914127)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f914127Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e914127MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [OCT-2017] Biserica ortodoxă Mihail și Gavril-partea din spate
foto AZE [22.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [OCT-2017] Uliță în sat, se văd și niște lemne pregătite pentru iarnă-în fundal biserica evanghelică -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 22.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av914129">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv914129"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=914129">Şterge vot</a></div><span id="v9914129" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(914129)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f914129Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e914129MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [OCT-2017] Uliță în sat, se văd și niște lemne pregătite pentru iarnă-în fundal biserica evanghelică
foto AZE [22.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [OCT-2017] Școala primară din satul Boarta -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 22.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av914130">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv914130"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=914130">Şterge vot</a></div><span id="v9914130" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(914130)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f914130Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e914130MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [OCT-2017] Școala primară din satul Boarta
foto AZE [22.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [OCT-2017] Biserica reformată fortificată-într-o stare excelentă de conservare -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 22.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av914132">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv914132"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=914132">Şterge vot</a></div><span id="v9914132" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(914132)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f914132Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e914132MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [OCT-2017] Biserica reformată fortificată-într-o stare excelentă de conservare
foto AZE [22.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [OCT-2017] Biserica reformată fortificată Boarta -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 22.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av914133">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv914133"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=914133">Şterge vot</a></div><span id="v9914133" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(914133)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f914133Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e914133MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [OCT-2017] Biserica reformată fortificată Boarta
foto AZE [22.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [OCT-2017] Turnul bisericii reformate Boarta -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 22.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av914134">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv914134"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=914134">Şterge vot</a></div><span id="v9914134" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(914134)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f914134Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e914134MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [OCT-2017] Turnul bisericii reformate Boarta
foto AZE [22.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [OCT-2017] Vedere spre biserica ortodoxă de pe dealul pe care se află cea reformată -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 22.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av914135">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv914135"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=914135">Şterge vot</a></div><span id="v9914135" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(914135)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f914135Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e914135MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [OCT-2017] Vedere spre biserica ortodoxă de pe dealul pe care se află cea reformată
foto AZE [22.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [OCT-2017] Biserica ortodoxă văzută de la cea reformată Boarta -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 22.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av914138">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv914138"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=914138">Şterge vot</a></div><span id="v9914138" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(914138)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f914138Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e914138MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [OCT-2017] Biserica ortodoxă văzută de la cea reformată Boarta
foto AZE [22.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [OCT-2017] Biserica reformată fortificată-se vede intrarea laterală -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 22.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av914140">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv914140"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=914140">Şterge vot</a></div><span id="v9914140" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(914140)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f914140Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e914140MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [OCT-2017] Biserica reformată fortificată-se vede intrarea laterală
foto AZE [22.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [OCT-2017] Vedere din curtea bisericii reformate-în fundal turnul bisericii evanghelice -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 22.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av914141">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv914141"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=914141">Şterge vot</a></div><span id="v9914141" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(914141)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f914141Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e914141MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [OCT-2017] Vedere din curtea bisericii reformate-în fundal turnul bisericii evanghelice
foto AZE [22.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [OCT-2017] Biserica evanghelică=-într-o stare nu prea fotogenică -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 22.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av914142">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv914142"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=914142">Şterge vot</a></div><span id="v9914142" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(914142)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f914142Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e914142MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [OCT-2017] Biserica evanghelică=-într-o stare nu prea fotogenică
foto AZE [22.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [OCT-2017] Castelul Tobias-își așteaptă în zadar stăpânii -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 22.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av914144">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv914144"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=914144">Şterge vot</a></div><span id="v9914144" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(914144)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f914144Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e914144MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [OCT-2017] Castelul Tobias-își așteaptă în zadar stăpânii
foto AZE [22.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [OCT-2017] Intersecție de ulițe sat Boarta, în mijloc în loc de giratoriu... o troiță -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 22.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av914145">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv914145"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=914145">Şterge vot</a></div><span id="v9914145" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(914145)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f914145Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e914145MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [OCT-2017] Intersecție de ulițe sat Boarta, în mijloc în loc de giratoriu... o troiță
foto AZE [22.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [OCT-2017] Biserica evanghelică sat Boarta-partea din spate arată ceva mai bine -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 22.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av914146">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv914146"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=914146">Şterge vot</a></div><span id="v9914146" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(914146)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f914146Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e914146MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [OCT-2017] Biserica evanghelică sat Boarta-partea din spate arată ceva mai bine
foto AZE [22.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[26] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.123795032501 sec