28243 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Piteștiul și împrejurimile

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
02.04.2012
DE
Avatar mariana.olaru
--- F ---
vârsta 50-60 ani
DIN Piteşti
înscris/ă în 06.04.10
MEMBRU: SENATOR
DATE SEJUR
JAN-2012
DURATA: 1 zile
TIP: FAMILIE CU COPII

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
9.50
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Parcul Ștrand – o oază de relaxare pentru toate generațiile


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Catalin Crisan - Vine primavara


Nu am epuizat încă subiectele de călătorie și nici nu vreau să fac exces de patriotism local, dar…a venit primăvara, acest tulburător anotimp al înnoirii pe toate planurile, această zeiță a prospețimii, entuziasmului și dorului de ducă. Și unde ți-e mai la îndemână să mergi, pentru a te putea bucura mai profund de prefacerea naturii, de întoarcerea ei la tinerețe, de revigorarea simțurilor adormite de aspra iarnă, decât în … parc!

Ei bine, faptul că vreau să aduc în atenție un parc cu nimic ieșit din comun, pentru unii poate chiar banal, este și o încercare de rememorare, o prezentare a unor ipostaze fermecătoare ale naturii de lîngă noi, dar și un îndemn sincer spre a purcede la o plimbare în parcul de lîngă voi.

La Pitești sunt două parcuri cu tradiție, asta însemnând că fac parte deja din istoria veche a orașului. Parcul din pădurea Trivale era locul de promenadă al Piteștenilor încă dinainte de începutul secolului 20, dar nu mult după aceea, chiar în deceniile următoare, transformarea vechiului târg de provincie într-o adevărată urbe a făcut ca nevoia cetățenilor săi de a se destine în mijlocul naturii să-și găsească expresia materială în realizarea unui nou parc.

Parcul Ștrand, căci el se vrea ”eroul” acestor impresii, este un domeniu public amenajat la o aruncătură de băț de centrul orașului, într-o zonă care cândva făcea parte din lunca Argeșului. Din zilele copilăriei mele, îmi amintesc că spre marginea răsăriteană a parcului, doar un val de pământ bătătorit despărțea aleile pavate cu piatră cubică, de cursul rîului. Dincolo de el, într-o pădure de stuf și trestie, era raiul pescarilor, căci locul era mereu înțesat de uneltele lor primitive la acea vreme. Astăzi, cursul Argeșului este regularizat, malul înălțat, taluzat și betonat, formând un adevărat canal drept, pe care puține ambarcațiuni de pescari mai pot fi zărite. Cu câțiva ani în urmă, un înterprinzător local încercase să ofere piteștenilor bucuria unei plimbări cu vaporașul, plecând de la debarcaderul parcului Ștrand și mergând cam doi km în aval, până la Lacul Lânăriei, un lac artificial, ultimul din salba de lacuri amenajate pe cursul Argeșului. Afacerea a avut viață doar un an, apoi, probabil din motive de rentabilitate, cursele au fost abandonate.

Astăzi, Parcul Ștrand este loc de promenadă, de relaxare și odihnă, dar și de mișcare și jocuri sportive. Pentru că pe lângă amenajările aleilor și spațiilor verzi, a locurilor de popas sau de odihnă, administratorii domeniului public, le-au pus la dispoziție piteștenilor și mai multe amenajări menite să răspundă celor mai diverse nevoi și preferințe de petrecere a timpului liber.

Astfel, cei ce ajung în Parcul Ștrand, la orice vreme, dar adecvat anotimpului, se pot bucura de:

-agrement în zona lacului și canalelor ce străbat jumătatea sudică a parcului: hidrobiciclete, bărci, carting, locuri de joacă special amenajate pentru copii, plimbări pe aleile umbrite de salcâmi, plopi, salcii, platani, de-a lungul canalelor și în pas cu grupurile de lebede sau rațe sălbatice ce cuibăresc aici. Ele ne aduc aminte de prima grădină zoologică din Pitești, pe care Parcul Strand a găzduit-o până prin anii '60. În deceniile ce au urmat, dreptul de a deține o grădină zoologică și l-a adjudecat Parcul Trivale, unde ființează astăzi un resort pentru animale și păsări sălbatice mult mai amplu și mai divers decât cel care cândva îi încânta pe vizitatorii Parcului Strand.

-sport și mișcare în aer liber în zona de agrement din jumătatea nordică a parcului, acolo unde au fost date în folosință un patinoar artificial (funcționează doar în sezon), terenuri de fotbal, handbal, baschet, tenis de câmp și de masă, o pistă pentru rolleri și cicliști.

Acest perimetru îmi aprinde în suflet nostalgii aproape uitate. Aici se afla cândva, cel ce a dat și numele parcului, strandul orașului, pentru mine o mică oază de năzbâtii adolescentine. Acum, locul lui a fost luat de o zonă de expoziție, cu sculpturi în marmură și lemn, realizate de artiști plastici cîștigători ai unor concursuri de profil organizate pe plan local. Strandul de odinioară s-a transformat în …bazin olimpic și e găzduit de o sală acoperită construită la cca. 200 metri de poarta nordică a parcului. Datorită dotărilor sale speciale, bazinul nu mai servește ca ”ștrand” pentru tot piteșteanul, fiind destinat exclusiv profilului sportiv și competițional.

Tot aici, era casa echipei noastre favorite de fotbal, fosta Dinamo Pitești, apoi FC Argeș, căci primul stadion pe care aceasta a evoluat se afla tot în Parcul Strand. Despre soarta acestui teren nu știu cine mai e la curent, știu doar că în urmă cu câțiva ani, un scandal de corupție legat de atribuirea prin hotărâre judecătorească a dreptului de proprietate către o obscură asociație sportivă ivită din…neant, a făcut subiectul primei pagini a presei locale. Pesemne că nu s-a schimbat nimic, pentru că între timp, contracandidatul la patrimoniul respectiv, Clubul Sportiv Municipal Pitești, a amenajat pe latura opusă a parcului, un teren de fotbal acoperit, pe al cărui gazon sintetic se poate practica sportul cu cei mai mulți fani, fără restricții de vreme. Mai mult, în afara perioadei competiționale, stadionul acoperit se află la dispoziția publicului larg, el putând funcționa și în regim de închiriere.

- spectacole diverse la Teatrul de vară, un teatru în aer liber și cu intrare cel mai adesea gratuită, care a găzduit în anii trecuți numeroase evenimente culturale locale și județene (Sărbătorile Argeșului și Muscelului, Ziua Municipiului Pitești, Ziua internațională a copiilor, Săbătoarea etniilor), dar și unele de anvergură națională și chiar internațională (Festivalul internațional Parada fanfarelor, Caravana filmelor TIFF, Festivalul de rock Hush, ș. a.). Tot în zona teatrului se desfășoară diverse concursuri și târguri: canine, de dresaj, de artă populară, de desene pe asfalt, parade și demonstrații folclorice, târgul de handmade, etc.

- petreceri, evenimente familiale sau pur și simplu o masă romantică sau cu prietenii la Restaurantul Strand, din incinta parcului. Localul dispune de terasă exterioară, precum și de bar.

-plimbare cu trenulețul: există o gară mică, o linie îngustă feroviară și o garnitură cu câteva vagoane mici, fără pereți dar acoperite, care în perioada estivală face curse orare dînd ocol parcului, spre deliciul celor mici și nu numai.

-iarna, Parcul Strand devine Orășelul copiilor, dar amenajarea aici a mai multor instalații de distracții și …senzații tari, face ca toate generațiile să-i treacă pragul și să se bucure de oferta sărbătorilor de iarnă.

Vorbind despre oferta recreativă a Parcului Strand și despre perspectivele ei de viitor, se pare că municipalitatea și-a propus două proiecte ambițioase:

- modernizarea și reamenajarea întregului spațiu riveran cursului Argeșului, aflat în continuarea Parcului Strand, astfel încât în curând, cetățenii orașului se vor putea bucura de prelungirea spațiului dedicat agrementului și dincolo de punctul de referință Podul Viilor (locul unde se întâlnesc Soseaua Bucuresti-Pitești, porțiunea de autostradă consemnată ca centura Piteștiului și Soseaua Pitești-Câmpulung), zonă cunoscută de localnici drept Crângul Argeșului.

-modernizarea a însăși infrastructurii Parcului Strand, în cadrul contractului de finanțare europeană Regio. Acesta vizează potrivit comunicatului Primăriei, ”reabilitarea a 3500 mp spaţii verzi şi 14.500 mp de alei, înlocuirea a 3 poduri, amenajarea de spaţii de joacă pentru copii”, astfel încât întreaga suprafață a parcului, de aproximativ 14 ha, să fie pusă la dispoziția piteștenilor cu dotări la nivelul celor mai înalte standard citadine. Ca să putem profita de ele, avem de așteptat 15 luni….

Pentru mine, numeroasele incursiuni pe aleile Parcului Strand au însemnat frumoase clipe de rememorare, de liniște, de bucurie, de relaxare. O carte citită pe vreuna din bănci, în compania zecilor de glasuri de păsărele sau în zarva molipsitoare de veselie a copiiilor de toate vârstele, este și acum o plăcere pe care o savurez ori de câte ori mă reîntâlnesc cu Parcul Strand, parcul adolescenței mele. Voi reedita această bucurie în zilele Simfoniei Lalelelor, când încântătoarele flori vor înveseli și rondurile Parcului Strand. Călătorie la care vă invit și pe voi, fie și virtual, urmărind frumoasele fotografii (cred eu) pe care le-am surprins în parc de la un anotimp la altul. Sunt ipostaze spectaculoase ale unui parc comun și totuși atât de special!

Dar fără îndoială, primăvara rămâne timpul preferat de mine pentru reântîlnirea cu parcul! Orice parc, din orice colț de țară și în orice stare (îngrijit sau părăginit), este pentru fiecare dintre noi o întoarcere la natură, la firesc, la amintiri pierdute și regăsite. Veniți în parcuri ca să le dăm viață și să luăm poftă de viață!

Cu mulțumiri, rog ilustrarea muzicală cu melodia lui Cătălin Crișan: http://www.trilulilu.ro/muzica-diverse/catalin-crisan-vine-primavara-2

---
Impresii încărcate de mariana.olaru in 02.04.2012 18:34:03

Validat / Publicat: 02.04.12 21:08:23

articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 4281


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (mariana.olaru); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  22700 PMA (din 24 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster0
[02.04.12 20:17:41]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru aceasta destinatie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- TraianS
[02.04.12 22:31:50]
» mesaj pers

   Foarte frumoase pozele.

   Vazand pomi infloriti peste tot si eu imi pusese-mi in cap zilele astea sa-mi agat aparatul de gat si sa ma apuc de fotografiat. :) Poate cu putina munca voi reusi sa inteleg si eu secretele acestei arte in viitor.

   Dumneavoastra o faceti bine si surprindeti lucruri frumoase. Bravo.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- amero
[03.04.12 07:59:07]
» mesaj pers

   frumos scris si cu suflet pentru un oras al romanilor

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mariana.olaru CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[03.04.12 09:18:01]
» mesaj pers

   TraianS, îți mulțumesc! Mă bucur că îndemnul de a merge acolo unde ne cel mai la îndemână, adică în parc, pentru a gusta din deliciile primăverii, a găsit ecou și-n inima ta. Și da, cele mai frumoase amintiri sunt așternute în fotografii. Nu știu să existe secrete în abordarea acestei adevărate arte, în afară de cele tehnice, desigur, căci fotografia digitală permite retușarea unei imagini în fel și fel de versiuni. Pozele pe care le-am postat sunt exact așa cum le-a imprimat inițial aparatul foto, nu sunt prelucrate deloc. Dar culorile surprinse ale naturii au fost atât de profunde, încât frumusețea lor neobișnuită a fost cea care de fapt m-a îndemnat să scriu review-ul, abordând un subiect aproape banal. Natura este atât de perfectă, trebuie doar să-ți îndrepți privirea către ea și să-i surprinzi diferitele ipostaze! Îți doresc succes la... ședința foto! Și sper să ne arăți și nouă ce imagini ai... vânat :)

   @amero, îți mulțumesc! Nici Bucureștiul nu duce lipsă de parcuri cu tradiție. Și ele ar putea face subiectul unor review-uri, alături de fotografiile potrivite :), nu-i așa?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- alinaro
[03.04.12 09:52:49]
» mesaj pers

   Mariana: cum sa nu ma ia dorul si mai tare citindu-va impresiile si vazand aceste poze extraordinar de frumoase pe care le-ati facut in Strand? Vedeti de ce ma simt eu (printre altele) asa de bine aici? Pentru ca ma tineti in contact permanent cu... acasa. Imi mai alinati din dor si din melancolie...

   In Strand mergeam cu parintii cand eram mici copile eu si surioara mea, iar mai tarziu, in anii de liceu, cu colegii si prietenii. La plimbare, la o inghetata, la o sueta... Nu atata cat mergeam pe Trivale, insa evident ca Strandul a fost, este si va fi o referinta a Pitestiului nostru drag. Va multumesc din suflet pentru plimbarea virtuala!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- mariana.olaru CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[03.04.12 10:09:21]
» mesaj pers

   Alina, și eu îți mulțumesc pentru aprecieri. Se vede treaba că jumătate din inima ta s-a întors la noi, aici în Argeș și îndeosebi în Pitești. Orașul copilăriei rămâne fără doar și poate în memoria afectivă a oamenilor la fel ca prima iubire: gingaș, curat, emoționant și de neuitat. Mă bucur că orașul copilăriei tale te mai face să vibrezi și că eu am fost una dintre aceia ce au tulburat puțin praful așternut peste amintirile tale.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- MCM
[12.05.12 08:17:41]
» mesaj pers

   nu stiu cum s-a facut sa ratez 2 frumoase reviews, acesta si cel cu... cotul Dunarii. Doamna, esti un mare suflet. Iar fotografiile... sunt superbe. Ma inclin, vorba amicului le_maitre

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mariana.olaru CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[12.05.12 15:25:12]
» mesaj pers

   MCM, îți mulțumesc! Și eu apreciez impresiile tale, scrise și ele cu mult suflet. Dar ce îmi place cel mai mult în ce te privește este modul de prezentare al review-urilor tale, de fiecare dată altfel, dar mereu ca un dialog vesel și jucăuș cu noi, cititorii. Citesc cu plăcere fiecare postare de-a ta și dacă în ultimul timp nu am mai făcut comentarii, este pentru că ar trebui să mă repet de prea multe ori, spunându-ți că meriți aplauze și felicitări.

   Pentru mine, cuvintele pure și sincere, imaginile frumoase și senine, muzica ce te face să vibrezi, sunt ingredientele de bază pentru o ”compoziție” sufletească ce te poate face să simți că merită cu adevărat să trăiești. Și asta indiferent că ești bucătarul, sau doar... gurmandul... :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- MCM
[12.05.12 19:04:09]
» mesaj pers

   @mariana. olaru:

   Si uite asa se verifica zicala "dar din dar se face rai", adica eu sar cu laudele si tu ce faci? Mi le intorci. Da-mi place, pt ca asta ma face sa scriu mai departe. Felicitari cu drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- adrianaglogo
[12.07.19 15:49:39]
» mesaj pers

   @mariana. olaru: Acum am dat peste acest articol. Vreau sa adaug ceva: in lacul din parc sunt multi pesti si ff mari.

   I-am descoprit intamplator, aruncam cu nepotelele mancare la rate, de pe podul acela acoperit. Dintr-odata apa s-agitat si am vazut sarind ditamai pestii. Ne-am si speriat ! Credeti-ma sunt f mari.

   Am intrebat pe cei de la paza cum de nu-i pescuieste nimeni noapte.

   Au zis ca ei cam asta fac noaptea, pazesc pestii !

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- mariana.olaru CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[12.07.19 19:51:57]
» mesaj pers

   @adrianaglogo:

   Am auzit și eu de crapii ăștia, dar nu i-am văzut. Și cum am fost de multe ori în Strand și niciodată nu am zărit pescari, decât dincolo de dig, adică de-a lungul Argeșului, ba înțeleg că există chiar și pază, mă gândesc că lacul o fi fost concesionat vreunei firme piscicole, care a dobândit exclusivitate pentru pescuit. E doar o ipoteză, chiar nu știu care e soarta acelor pești, sper doar să nu se fi prăsit acolo crapi chinezești, despre care am urmărit mai multe documentare TV, înțelegând că adoptarea acestei specii în Europa și America a însemnat o adevărată calamitate: pentru că nu au dușmani naturali în aceste habitate, s-au înmulțit foarte mult, au devenit giganți și au exterminat celelalte specii piscicole, datorită faptului că sunt fitofagi, adică se hrănesc cu fitoplancton, respectiv plante acvatice primare care oxigenează apele. În lipsa acestuia, celelalte populații autohtone de pești sunt condamnate la moarte, private fiind de hrană și oxigen. De fapt, crapii ăștia au fost importați chiar pentru a igieniza iazurile și lacurile, dar consecința a fost una dramatică pentru fauna autohtonă.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[62] foto. Click pe poze pentru a le mări

P02 [JAN-2012] Pitești : Aleea principală din Parcul Ștrand -- foto by <b>mariana.olaru</b> [uploaded 02.04.12] - <span class="allrVotedi" id="av306813">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv306813"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=306813">Şterge vot</a></div><span id="v9306813" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(306813)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f306813Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e306813MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JAN-2012] Pitești : Aleea principală din Parcul Ștrand
foto mariana.olaru [02.04.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JAN-2012] Pași ai toamnei în Parcul Ștrand din Pitești -- foto by <b>mariana.olaru</b> [uploaded 02.04.12] - <span class="allrVotedi" id="av306814">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv306814"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=306814">Şterge vot</a></div><span id="v9306814" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(306814)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f306814Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e306814MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JAN-2012] Pași ai toamnei în Parcul Ștrand din Pitești
foto mariana.olaru [02.04.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P04 [JAN-2012] Parcul Ștrand din Pitești:toamnă în oglindă -- foto by <b>mariana.olaru</b> [uploaded 02.04.12] - <span class="allrVotedi" id="av306815">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv306815"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=306815">Şterge vot</a></div><span id="v9306815" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(306815)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f306815Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e306815MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JAN-2012] Parcul Ștrand din Pitești:toamnă în oglindă
foto mariana.olaru [02.04.12]
# [50 PMA, +BONUS]P05 [JAN-2012] Parcul Ștrand din Pitești:pastel de toamnă -- foto by <b>mariana.olaru</b> [uploaded 02.04.12] - <span class="allrVotedi" id="av306816">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv306816"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=306816">Şterge vot</a></div><span id="v9306816" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(306816)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f306816Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e306816MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JAN-2012] Parcul Ștrand din Pitești:pastel de toamnă
foto mariana.olaru [02.04.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JAN-2012] Parcul Ștrand din Pitești:imagine în oglindă -- foto by <b>mariana.olaru</b> [uploaded 02.04.12] - <span class="allrVotedi" id="av306817">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv306817"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=306817">Şterge vot</a></div><span id="v9306817" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(306817)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f306817Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e306817MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JAN-2012] Parcul Ștrand din Pitești:imagine în oglindă
foto mariana.olaru [02.04.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JAN-2012] Parcul Ștrand din Pitești: portret al toamnei -- foto by <b>mariana.olaru</b> [uploaded 02.04.12] - <span class="allrVotedi" id="av306818">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv306818"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=306818">Şterge vot</a></div><span id="v9306818" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(306818)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f306818Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e306818MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JAN-2012] Parcul Ștrand din Pitești: portret al toamnei
foto mariana.olaru [02.04.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JAN-2012] Parcul Ștrand din Pitești în straie de toamnă -- foto by <b>mariana.olaru</b> [uploaded 02.04.12] - <span class="allrVotedi" id="av306819">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv306819"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=306819">Şterge vot</a></div><span id="v9306819" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(306819)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f306819Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e306819MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JAN-2012] Parcul Ștrand din Pitești în straie de toamnă
foto mariana.olaru [02.04.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JAN-2012] Parcul Ștrand din Pitești : așteptare deșartă.... -- foto by <b>mariana.olaru</b> [uploaded 02.04.12] - <span class="allrVotedi" id="av306820">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv306820"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=306820">Şterge vot</a></div><span id="v9306820" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(306820)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f306820Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e306820MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JAN-2012] Parcul Ștrand din Pitești : așteptare deșartă....
foto mariana.olaru [02.04.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JAN-2012] Parcul Ștrand din Pitești :vedere dinspre dig -- foto by <b>mariana.olaru</b> [uploaded 02.04.12] - <span class="allrVotedi" id="av306821">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv306821"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=306821">Şterge vot</a></div><span id="v9306821" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(306821)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f306821Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e306821MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JAN-2012] Parcul Ștrand din Pitești :vedere dinspre dig
foto mariana.olaru [02.04.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JAN-2012] Parcul Ștrand din Pitești:tablou de toamnă -- foto by <b>mariana.olaru</b> [uploaded 02.04.12] - <span class="allrVotedi" id="av306822">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv306822"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=306822">Şterge vot</a></div><span id="v9306822" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(306822)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f306822Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e306822MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JAN-2012] Parcul Ștrand din Pitești:tablou de toamnă
foto mariana.olaru [02.04.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JAN-2012] Parcul Ștrand din Pitești -- foto by <b>mariana.olaru</b> [uploaded 02.04.12] - <span class="allrVotedi" id="av306823">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv306823"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=306823">Şterge vot</a></div><span id="v9306823" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(306823)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f306823Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e306823MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JAN-2012] Parcul Ștrand din Pitești
foto mariana.olaru [02.04.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JAN-2012] Parcul Ștrand din Pitești,pe malul unui canal -- foto by <b>mariana.olaru</b> [uploaded 02.04.12] - <span class="allrVotedi" id="av306824">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv306824"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=306824">Şterge vot</a></div><span id="v9306824" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(306824)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f306824Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e306824MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JAN-2012] Parcul Ștrand din Pitești,pe malul unui canal
foto mariana.olaru [02.04.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JAN-2012] Parcul Ștrand din Pitești:tablou de toamnă -- foto by <b>mariana.olaru</b> [uploaded 02.04.12] - <span class="allrVotedi" id="av306825">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv306825"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=306825">Şterge vot</a></div><span id="v9306825" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(306825)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f306825Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e306825MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JAN-2012] Parcul Ștrand din Pitești:tablou de toamnă
foto mariana.olaru [02.04.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JAN-2012] Parcul Ștrand din Pitești:podeț peste unul din canale -- foto by <b>mariana.olaru</b> [uploaded 02.04.12] - <span class="allrVotedi" id="av306826">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv306826"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=306826">Şterge vot</a></div><span id="v9306826" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(306826)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f306826Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e306826MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JAN-2012] Parcul Ștrand din Pitești:podeț peste unul din canale
foto mariana.olaru [02.04.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JAN-2012] Toamnă în Parcul Ștrand din Pitești -- foto by <b>mariana.olaru</b> [uploaded 02.04.12] - <span class="allrVotedi" id="av306827">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv306827"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=306827">Şterge vot</a></div><span id="v9306827" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(306827)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f306827Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e306827MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JAN-2012] Toamnă în Parcul Ștrand din Pitești
foto mariana.olaru [02.04.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JAN-2012] Parcul Ștrand din Pitești:podoabe de toamnă -- foto by <b>mariana.olaru</b> [uploaded 02.04.12] - <span class="allrVotedi" id="av306828">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv306828"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=306828">Şterge vot</a></div><span id="v9306828" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(306828)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f306828Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e306828MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JAN-2012] Parcul Ștrand din Pitești:podoabe de toamnă
foto mariana.olaru [02.04.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JAN-2012] Parcul Ștrand din Pitești : portret de familie -- foto by <b>mariana.olaru</b> [uploaded 02.04.12] - <span class="allrVotedi" id="av306829">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv306829"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=306829">Şterge vot</a></div><span id="v9306829" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(306829)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f306829Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e306829MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JAN-2012] Parcul Ștrand din Pitești : portret de familie
foto mariana.olaru [02.04.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JAN-2012] Parcul Ștrand din Pitești : crângul sălciilor -- foto by <b>mariana.olaru</b> [uploaded 02.04.12] - <span class="allrVotedi" id="av306830">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv306830"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=306830">Şterge vot</a></div><span id="v9306830" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(306830)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f306830Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e306830MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JAN-2012] Parcul Ștrand din Pitești : crângul sălciilor
foto mariana.olaru [02.04.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JAN-2012] Parcul Ștrand din Pitești la amiaza unei zile târzii de toamnă -- foto by <b>mariana.olaru</b> [uploaded 02.04.12] - <span class="allrVotedi" id="av306831">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv306831"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=306831">Şterge vot</a></div><span id="v9306831" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(306831)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f306831Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e306831MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JAN-2012] Parcul Ștrand din Pitești la amiaza unei zile târzii de toamnă
foto mariana.olaru [02.04.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JAN-2012] Parcul Ștrand din Pitești -- foto by <b>mariana.olaru</b> [uploaded 02.04.12] - <span class="allrVotedi" id="av306832">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv306832"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=306832">Şterge vot</a></div><span id="v9306832" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(306832)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f306832Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e306832MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JAN-2012] Parcul Ștrand din Pitești
foto mariana.olaru [02.04.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P22 [JAN-2012] Parcul Ștrand din Pitești -- foto by <b>mariana.olaru</b> [uploaded 02.04.12] - <span class="allrVotedi" id="av306833">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv306833"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=306833">Şterge vot</a></div><span id="v9306833" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(306833)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f306833Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e306833MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [JAN-2012] Parcul Ștrand din Pitești
foto mariana.olaru [02.04.12]
# [0 PMA, fara bonus]

[62] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.125159978867 sec