74759 
nu sunteţi logat. - LOGIN
O zi în Dumbrava Sibiului - Complex Muzeal Astra, Zoo Sibiu

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
06.11.2016
DE
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Sibiu
înscris/ă în 02.07.12
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
NOV-2016
DURATA: 1 zile
TIP: FAMILIE CU COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2
+ COPII: 1

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢIE / RELAXARE
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții

NOTA MEDIE rez.:
9.00
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Weekend animat


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:

Am ajuns la acest articol mai animat facand o pauza la descrierea zidurilor de fortificatii din Sibiu. Titlul acestui articol nu a fost ales la intamplare, vizitand Zoo Sibiu la insistentele copilului. El isi dorea vizita din curiozitatea fata de animale si mai ales de ursi, eu ca sa vad ce incinta a mai fost extinsa, largita,ce animale isi mai fac mai nou prezenta si ce s-a mai construit pe aici.

Bunica spunea ca s-a deschis in anul 1929, iar primele animale salbatice au fost donate de catre diferite persoane. Se spune ca aceasta gradina zoologica este prima din Romania iar primul proprietar a fost Uzina Electrica din Sibiu, cateva informatii din acea vreme am de la un membru de familie (un unchi) care a lucrat la uzina in perioada interbelica.

Dupa al doilea razboi mondial gradina zoologica a fost coordonata de catre diferite institutii de stat, iar din 2005 s-a infiintat Serviciul Public Gradina Zoologica Sibiu, institutie care se ocupa doar de Zoo si nu si de altceva, acest lucru se reflecta in calitatea serviciilor pentru vizitatori si de spatiile generoase/hranirea corespunzatoare si indestulatoare oferite locatarilor-animalelor captive.

Amintirile personale din copilarie (anii 70-80) dar si anii 90 arata o gradina zoologica mica cu putin spatiu pentru animale, hrana nu prea destula. Si totusi amintirile sint placute avand in vedere perioada copilariei, cunoasterea animalelor si combinatia vizitei cu plimbari in padure, plimbari cu barca/hidrobicicleta, vizitarea Muzeului Satului (in prezent Muzeul Tehnicii populare Astra). In principiu in acei ani mai ales in sezon era aglomeratie, coada la bilete, la chiosc, la barci, multi copii. Acum este mai aerisit (20 hectare+268 specii de animale) de si la vizita unor grupuri poate deveni si acum aglomerat.

Chioscul unde se puteau cumpara micii si bazarul erau prezente la intrare in zoo. O amintire de la acest bazar alta decat un banal obiect cumparat: In anii 90 erau fotografi ambulanti. Asa m-am lasat fotografiat impreuna cu prietena (viitoarea sotie) iar peste o saptamana mergeam sa iau poza bineinteles pe suport de hartie. Iar fundalul a fost bineinteles un motiv ales din zoo in cazul nostru un leu fioros. Erau alte vremuri. De asemenea se putea lua tramvaiul de aici, imi este dor de tramvaiul din Sibiu, in prezent nu mai exista. Sinele se mai vad inca, se tot discuta de repunerea in functiune macar in scopuri turistice, asteptam cu interes...

Dupa 2005 au avut loc lucrari de reamenajare, extinderea spatiilor destinate animalelor, aducerea a noi specii de animale.

Un obiectiv deosebit de interesant cadou de la natura este un stejar de aproximativ 600 de ani vizibil imediat dupa intrarea in Zoo. Acest stejar l-am admirat in copilarie si ma uit cu respect si in prezent. Voi atasa foto cu stejarul.

Un obiectiv nu neaparat turistic dar care face parte din istoria orasului o gasim la stanga aleii pietonale. Este vorba despre o fosta statie de epurare a apei. In secolul 19 Sibiul se alimenta cu apa din fantanile publice sau private, precum si din paraul Trinkbach care curge din padure si strabate parcul Subarini si pe urma orasul (in prezent acoperit in totalitate in oras). Ideea unui apeduct pentru alimentarea orasului cu 20000 locuitori in acea vreme vine in 1879 dar proiectul este realizat in 1894 (bineinteles urgentat dupa o epidemie de holera din 1892) Deci fostul apeduct care alimenta Sibiul trecea pe aici in fata Zoo. Fotografia actuala cu cladirea respectiva va fi atasata articolului.

Acces Zoo Sibiu: Amenajat in zona de agrement al Sibiului se poate ajunge aici cu masina (DJ106A-drumul spre Paltinis) distanta fata de centru fiind aproximativ 5 km, cu autobuzul, cu taxi (este si statie de taxi aici) cu bicicleta (prin traseul de biciclete care pleaca din centru, strabate parcul Subarini si iasa la aleea de intrare in zoo) pe jos pentru cei care stau in zona, si daca ne intoarcem in timp puteam veni cu tramvaiul.

In fata Zoo se poate parca, aici este o parcare mai mica dar dincolo de drum langa parcarea Hilton este o parcare mai mare. Nu se percepe taxa.

Programul de vizitare difera de la luna la luna, daca deschiderea este la 9.30 (doar ianuarie la 10.00) zoo se inchide la 20.00 in iunie si iulie, la 19.30 in mai si august, la 18.30 aprilie si septembrie, la 17.30 in martie si octombrie, la 17.00 in februarie, la 16.00 in noiembrie, decembrie si ianuarie. In afara de intrarea principala mai exista o intrare dinspre parcul Subarini, cartier Valea Aurie acesta nu functioneaza in ianuarie, februarie, noiembrie si decembrie.

Tarifele sint simbolice 3 ron pentru adulti si 2 ron pentru copii. La casa de bilete/sau pe siteul gradinii zoologice se poate consulta si regulamentul care parerea mea trebuie respectat. Cele mai importante reguli sint nehranirea animalelor (acestea primesc destula mancare) si netrecerea peste bara de protectie, indiferent cat de tentati sintem sa facem o fotografie printre zabrelele custii. Poate iesi urat animalul putand inghiti atat smartphoneul cat si mana care tine acest dispozitiv incercand sa faca un foto. Inainte de intrare se gasesc suporturile de biciclete.

Inainte de intrare pe aleea care coboara pana la Zoo si lac atat in stanga cat si in dreapta este bazar cu de toate pentru toti. Asa ca de la banalul magnet de frigider si ilustrate/vederi pana la souveniruri si jucarii de toate se gasesc aici. Preturile sint ca in orice bazar din Romania de langa obiective turistice.

Dupa intrare putem admira lacul artificial la stanga avand in mijloc o fantana arteziana simpla dar pompa caruia impinge apa la cca 20m inaltime. Tariful de inchiriere barci/hidrobiciclete este de 15 ron/30 minute+o garantie de 15 ron suma care va fi inapoiata (probabil pentru depasirea timpului) Cred ca vreo 2 ori am vazut acest lac complet fara apa probabil din motive de curatare. Pe lac 2 perechi de rate s-au apropiat suficient de mal sa le putem vedea de aproape.

In ziua in care am fost grupuri mari de copii au facut ca atmosfera sa devina si mai animata. Ne-am amestecat printre ei si am inceput vizita folosind acelasi traseu care il faceam intotdeauna. Am admirat din nou stejarul batran si lasand chioscul de unde se inchiriaza barcile la stanga am luat-o la dreapta ajungand la maimute. Tot aici erau si inainte maimutele doar ca conditiile acum sint net superioare.

Pavianul cu mantie cu originea din Africa l-am gasit in aer liber. Ingrijitorul fiind intre bara de protectie si incinta pavianilor avand ceva treaba acolo acestia fiind intr-un numar destul de mare au oferit un spectacol vizitatorilor. Maimutele mai friguroase pot intra in hotelul lor, spun hotel din cauza conditiilor gasite acolo.

Lemurii ne-a oferit spectacol fara sa cerem acest lucru. Aceste maimute de marime mica (cca 2 kg/animal) originare din Madagascar le-am gasit inauntru si sariturile lor puteau sa-l faca pe Tarzan sa se rusineze (Tarzan-erou principal dintr-o colectie de volume care a trait in jungla)

Macacul l-am gasit in vitrina de alaturi. Originar tot din Africa dar capabili sa traiasca in climate diferite am gasit o parte din animale afara si o parte inauntru. Atat macacul cat si lemurul avea masa copioasa la dispozitie.

Renul-acest rumegator din tundra arctica dar si prietenul lui Mos Craciun l-am gasit dupa iesirea de la hotelul maimutelor. Era cam trist deoarece perioada de activitate in preajma Craciunului ii parea sa fie departe.

Iepurele de Patagonia gras si cu urechile sale scurte l-am vazut intr-un spatiu generos dupa incinta renilor. Denumirea acestei rase ne spune clar ca este din America de Sud. Acest spatiu este ultimul pe aceasta alee, am recunoscut fostele custi a lupilor si mi-am adus aminte de mirosul groaznic care era atunci. Acum lupii au o gradina intreaga si nu mai miroase deloc. Din aceasta zona avem o panorama deosebita de la al doilea lac. In mijlocul acestui lac este amenajata o insulita pentru pasari de balta.

Reptilele le-am gasit intr-o incapare inchisa si incalzita. Tot aici se pot vedea si speciile de papagali dar care pot zbura intr-o cusca exterioara. Imediat dupa intrare am vazut o mare populatie de broaste testoase de florida de acolo este aceasta specie. Au un bazin foarte frumos amenajat. De acolo am admirat vitrinele cu serpi, in special pitonul imens originar din Asia, dormea incolacit.

Caimanul, boa si pitonul care mai au casa aici nu stiu cum dar s-au ascuns de mine. Doream sa vad macar caimanul originar din America Centrala si de Sud. Imi aduc aminte din copilarie de crocodilul vazut aici.

Papagalul Ara imi place cel mai mult din multele specii de papagali gasite aici. Din pacate cusca exteroara cu plasa deasa nu mi-a permis sa fac foto iar in partea interioara era goala, papagalii n-au vrut sa intre.

Regele animalelor leul nu era de gasit nici de noi nici de grupurile de copii aflati in vizita. Originar din Africa poate sa ajunga la 250 kg. Imi aduc aminte de urletele leului la aproape fiecare vizita din copilarie. Era o atmosfera de jungla. Si nici tigrul siberian nu l-am vazut. Se pot vedea in filmuletul de la inceputul articolului.

Jaguarul in schimb l-am vazut. Este din America Centrala si de sud si nu ajunge la greutatea leului sau a tigrului, media este de cca 100kg, poate si mai putin la animalul vazut de noi.

Inainte sa ajungem la pasarile rapitoare o pereche de berze alaturi de alte pasari de balta au facut o galagie infernala langa noi.

Vulturul, uliul si corbul i-am vazut din categoria pasari rapitoare. Daca corbul este raspandit in toata lumea, uliul sorecar doar in Europa se poate vedea.

Doua exemplare de ursi bruni se puteau vedea destul de bine dincolo de gardul masiv. Unul dormea iar celalalt sapa in pamant ceva. Poate ajunge la 600 kg si este prezent in muntii nostri, dar nu numai (unii ursi vor sa vada si centrul Sibiului, altii cersesc pe Trasfagarasan, iar alti ursi cauta prin gunoaie in Brasov, Sinaia si Predeal). De aici ajungem la capatul aleii si cealalta intrare la Zoo, poarta 2. Un loc de joaca incapatoare este amenajat aici. Era plin de copii.

Lupii se pot admira pe partea dreapta a aleii dinspre poarta 2. Incinta este amenajata in panta si se termina in padure. Am vazut cate 2 exemplare din fiecare specie inclusiv lupul alb originar din tundra arctica.

WC ul public este in mijlocul gradinii zoologice pe aceasta alee de la poarta 2. Lasand in urma acest obiectiv util la nevoie ajungem la niste scari si o fantana arteziana frumos amenajata.

Strutii si emu ii gasim aici, avand o suprafata generoasa la dispozitie. Strutul african poate ajunge si la inaltimea de 275cm si greutatea de 150 kg. Doar ca nu aici in captivitate. Neam cu strutul emu este din Australia. Am vazut ambele specii.

Zebrele le gasim urcand pe scari si lasand in urma strutii. Sint din Africa si am vazut cateva exemplare de destul de aproape. Urcand scarile pana sus dam de o alta alee in padure atat spre stranga cat si spre dreapta.

Camilele le gasim la stanga, au cate 2 cocoase si talie mare continentul de origine fiind Asia. Le-am putut vedea de aproape, de altfel destul de bine deoarece gardurile permit acest lucru.

Lama o gasim dupa camile, este din America de sud, muflonul din Asia si poneiul de Shetland din Anglia. Mergand pe aleea din dreapta scarilor intalnim deja animalele vazute jos, spatiul lor se intinde pana aici. Asa ca daca avem rabdare sa ne plimbam pe acest drum vedem inca o data zebrele si lupii.

Cerbul carpatin o vedem coborand pe scari pe partea dreapta. Au un spatiu mare la dispozitie si in panta. Urmeaza iacul din Asia, poate sa ajunga la 0,5 tone.

In aceasta parte se mai poate vedea bivolul alb originar din Asia, vaca africana si din nou ponei.

Binecunoscutii mistreti se pot vedea dupa aceste animale. De aici aleea continua pe langa lacul de agrement pana la Muzeul Tehnicii Populare Astra, fiind o intrare secundara acolo.

Terasa din incinta Zoo se afla langa lac si langa chioscul de unde se inchiriaza barcile. Este frumos amenajat cu mobilier de lemn. Se pot consuma atat alimente cat si bauturi alcoolice si nealcoolice.

Jacob Grillhouse este amenajata imediat la intrare langa mica parcare. Are atat incinta inchisa cat si terasa.

Cazare+restaurante in zona: Trecem drumul DJ106 si dam de hotelul Hilton cu cele 5 stele ale sale. In afara de restaurante are piscina si spa, terenuri de tenis precum si alte servicii. Experienta nu am de aici decat din zona de spa.

Vila Dumbrava Sibiului o gasim dincolo de Hilton langa padure. Are restaurant, terasa si un pret pe camera dubla de 120 ron. Am frecventat in trecut destul de des terasa.

Grand Hotel o gasim tot langa Hilton dar langa padure si fostul camping. O camera dubla de asemenea 120 ron pe noapte. Experiente doar culinare am de aici 2 petreceri corporate cu ocazia craciunului. Alti membri din familie au participat la o nunta aici.

De aici pleaca diferite trasee in padure, imi aduc aminte din viata scolara de un concurs de orientare, cativa ani la rand. Acum la intrare in padure am dat de o cladire parasita si locuind oameni fara adapost aici, de asemenea si destule gunoaie. Ar fi binevenita o reamneajare aici avand in vedere zona.

Pentru vizita la zoo trebuie alocat cel putin o ora doar pentru o vizita rapida. Pentru o observare mai amanuntita a animalelor, precum si o plimbare cu barca+o masa la terasa trebuie alocat mai mult timp.Personal am mai vizitat Zoo Tg Mures,Zoo Budapesta,Zoo Stuttgart.Sint superioare fata de gradina zoologica a noastra atat ca si spatiu cat si diversitate dar aici in Sibiu alta nu avem si eu pe aceasta o recomand.

Rog WM sa ataseze youtube, multumesc.

---
Impresii încărcate de AZE in 06.11.2016 21:29:30

Validat / Publicat: 06.11.16 22:43:43


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 2201


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  36200 PMA (din 39 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- elviramvio
[07.11.16 07:23:38]
» mesaj pers

   @AZE:

   In general nu vizitez gradinile zoologice dar aceasta pare a respecta niste norme "umane". De obicei le asociez" gradinilor " create de europeni cu multe decenii in urma si in care au adus negri, cele citite despre ele si pozele vazute m-au socat cu adevarat pe viata si cred ca de aceea am o retinere si la cele de animale.

   Fotografia cu berzele mi-a amintit de o barza cazuta in curtea mea si careia am incercat sa-i desfac picioarele care se incurcasera pur si simplu intre ele, din prostie era sa ma aleg cu ceva rani la mana de la ciocul ei.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- mishu
[07.11.16 15:36:50]
» mesaj pers

   @AZE: Foarte simpatic iepurele Patagonian cu urechile alea micute.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- MirelaV
[09.11.16 11:02:45]
» mesaj pers

   Articol frumos, cu foarte multe detalii interesante.

   Poze foarte frumoase, multe din ele expresive.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- krisstinna
[09.11.16 21:51:49]
» mesaj pers

   @AZE: Foarte util pentru mine acest articol. Te-aș ruga să îmi spui dacă știi programul Grădinii Zoo în luna Decembrie, mai exact dacă este deschisă în ziua de 2 Decembrie. Ai cumva o recomandare și pentru un restaurant cu muzică populară, muzică live și cu mâncare tradițională românească? Dar o super cofetărie cu super torturi știi cumva? Sper să găsesc luminițe prin oraș, luminițele de la Târgul de Crăciun, sper să nu mă dezamăgească iar acest oraș european :D. Mulțumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- AZE
[09.11.16 22:54:17]
» mesaj pers

   @krisstinna:Asa cum am descris programu Zoo Sibiu in articolul de mai sus, in decembrie programul este 9.30-16.00. Deoarece la 17.00 este intuneric deja.

   Carciuma din Batrani se numeste restaurantul din incinta Muzeului Tehnicii Populare Astra amenajata intr-o carciuma adevarata functionala in secolul 19 si adus aici si reconstruit in muzeu. Am fost aici, mi-a placut si recomand. Atunci când am fost muzica populara canta in difuzoare dar am inteles ca din când in când se canta si live. In incinta muzeului mai exsita si Hanul Vestem si Hanul Tulghes. Daca doriti un restaurant unde se canta 100 % live muzica populara mai trebuie cautat, personal nu cunosc exact un loc anume.

   Super cofetarie cu torturi de când nu prea ma mai omor pentru dulciuri nu prea cunosc, dar garantat gasiti ceva in zona pietonala Balcescu din centrul istoric.

   Despe luminitele de la Targul de Craciun garantez ca o sa le avem deja in noiembrie. Casutele din Piata Mare s-au amplasat deja. Eu astept in schimb Lights and More (Tunelul de lumini de pe pietonala Balcescu)

   youtube

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- webmaster26
[10.11.16 08:21:26]
» mesaj pers

    Mutat, la reorganizare, în rubrica "O zi în Dumbrava Sibiului - Complex Muzeal Astra, Zoo Sibiu, SIBIU" (deja existentă pe sait)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- krisstinna
[12.11.16 06:22:57]
» mesaj pers

   @AZE: Mulțumesc frumos pentru răspuns.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[44] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [NOV-2016] Peisaj de toamna la Zoo Sibiu -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 06.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av808336">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv808336"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=808336">Şterge vot</a></div><span id="v9808336" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(808336)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f808336Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e808336MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [NOV-2016] Peisaj de toamna la Zoo Sibiu
foto AZE [06.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [NOV-2016] Amplasarea zoo vazut de sus (+hotelurile descrise in articol) -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 06.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av808338">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv808338"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=808338">Şterge vot</a></div><span id="v9808338" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(808338)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f808338Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e808338MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [NOV-2016] Amplasarea zoo vazut de sus (+hotelurile descrise in articol)
foto AZE [06.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [NOV-2016] Bazarul de la intrare -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 06.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av808341">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv808341"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=808341">Şterge vot</a></div><span id="v9808341" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(808341)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f808341Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e808341MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [NOV-2016] Bazarul de la intrare
foto AZE [06.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [NOV-2016] Lacul de agrement din incinta zoo Sibiu -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 06.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av808342">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv808342"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=808342">Şterge vot</a></div><span id="v9808342" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(808342)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f808342Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e808342MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [NOV-2016] Lacul de agrement din incinta zoo Sibiu
foto AZE [06.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [NOV-2016] Aleea si lacul dupa intrare -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 06.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av808343">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv808343"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=808343">Şterge vot</a></div><span id="v9808343" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(808343)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f808343Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e808343MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [NOV-2016] Aleea si lacul dupa intrare
foto AZE [06.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [NOV-2016] 2 perechi de rate cautand de mancare -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 06.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av808345">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv808345"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=808345">Şterge vot</a></div><span id="v9808345" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(808345)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f808345Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e808345MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [NOV-2016] 2 perechi de rate cautand de mancare
foto AZE [06.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [NOV-2016] Stejarul de 600 de ani -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 06.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av808346">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv808346"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=808346">Şterge vot</a></div><span id="v9808346" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(808346)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f808346Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e808346MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [NOV-2016] Stejarul de 600 de ani
foto AZE [06.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [NOV-2016] Zona de inchirita barcile si hidrobicicletele -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 06.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av808347">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv808347"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=808347">Şterge vot</a></div><span id="v9808347" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(808347)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f808347Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e808347MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [NOV-2016] Zona de inchirita barcile si hidrobicicletele
foto AZE [06.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [NOV-2016] Scarile care duc la partea de sus al gradinii zoologice -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 06.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av808349">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv808349"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=808349">Şterge vot</a></div><span id="v9808349" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(808349)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f808349Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e808349MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [NOV-2016] Scarile care duc la partea de sus al gradinii zoologice
foto AZE [06.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [NOV-2016] Peisaj cu lacul nr 2 din zoo -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 06.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av808350">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv808350"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=808350">Şterge vot</a></div><span id="v9808350" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(808350)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f808350Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e808350MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [NOV-2016] Peisaj cu lacul nr 2 din zoo
foto AZE [06.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [NOV-2016] Lacul nr 2 din zoo -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 06.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av808352">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv808352"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=808352">Şterge vot</a></div><span id="v9808352" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(808352)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f808352Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e808352MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [NOV-2016] Lacul nr 2 din zoo
foto AZE [06.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [NOV-2016] Scarile si fantana din zoo -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 06.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av808354">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv808354"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=808354">Şterge vot</a></div><span id="v9808354" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(808354)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f808354Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e808354MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [NOV-2016] Scarile si fantana din zoo
foto AZE [06.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [NOV-2016] Scarile care urca la partea de sus -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 06.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av808356">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv808356"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=808356">Şterge vot</a></div><span id="v9808356" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(808356)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f808356Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e808356MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [NOV-2016] Scarile care urca la partea de sus
foto AZE [06.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [NOV-2016] Alt peisaj cu lacul -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 06.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av808357">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv808357"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=808357">Şterge vot</a></div><span id="v9808357" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(808357)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f808357Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e808357MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [NOV-2016] Alt peisaj cu lacul
foto AZE [06.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [NOV-2016] Fosta statie (istorica) de epurare a apei de langa zoo, undeva in mijlocul pozei putem observa construcita de unde iesea teava de apa din pamant -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 06.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av808359">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv808359"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=808359">Şterge vot</a></div><span id="v9808359" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(808359)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f808359Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e808359MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [NOV-2016] Fosta statie (istorica) de epurare a apei de langa zoo, undeva in mijlocul pozei putem observa construcita de unde iesea teava de apa din pamant
foto AZE [06.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [NOV-2016] Pavian cu mantie -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 06.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av808361">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv808361"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=808361">Şterge vot</a></div><span id="v9808361" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(808361)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f808361Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e808361MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [NOV-2016] Pavian cu mantie
foto AZE [06.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [NOV-2016] Lemur -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 06.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av808363">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv808363"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=808363">Şterge vot</a></div><span id="v9808363" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(808363)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f808363Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e808363MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [NOV-2016] Lemur
foto AZE [06.11.16]
# [50 PMA, fara bonus]

P18 [NOV-2016] -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 06.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av808365">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv808365"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=808365">Şterge vot</a></div><span id="v9808365" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(808365)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f808365Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e808365MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [NOV-2016]
foto AZE [06.11.16]
# [50 PMA, fara bonus]

P19 [NOV-2016] Piton -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 06.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av808368">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv808368"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=808368">Şterge vot</a></div><span id="v9808368" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(808368)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f808368Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e808368MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [NOV-2016] Piton
foto AZE [06.11.16]
# [50 PMA, fara bonus]

P20 [NOV-2016] Berzele galagioase -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 06.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av808369">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv808369"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=808369">Şterge vot</a></div><span id="v9808369" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(808369)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f808369Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e808369MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [NOV-2016] Berzele galagioase
foto AZE [06.11.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [NOV-2016] Camila -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 06.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av808370">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv808370"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=808370">Şterge vot</a></div><span id="v9808370" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(808370)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f808370Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e808370MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [NOV-2016] Camila
foto AZE [06.11.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [NOV-2016] Zebra -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 06.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av808371">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv808371"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=808371">Şterge vot</a></div><span id="v9808371" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(808371)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f808371Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e808371MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [NOV-2016] Zebra
foto AZE [06.11.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [NOV-2016] Urs brun -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 06.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av808372">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv808372"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=808372">Şterge vot</a></div><span id="v9808372" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(808372)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f808372Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e808372MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [NOV-2016] Urs brun
foto AZE [06.11.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [NOV-2016] Strut -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 06.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av808373">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv808373"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=808373">Şterge vot</a></div><span id="v9808373" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(808373)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f808373Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e808373MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [NOV-2016] Strut
foto AZE [06.11.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [NOV-2016] Jaguar -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 06.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av808375">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv808375"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=808375">Şterge vot</a></div><span id="v9808375" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(808375)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f808375Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e808375MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [NOV-2016] Jaguar
foto AZE [06.11.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [NOV-2016] Ara -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 06.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av808376">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv808376"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=808376">Şterge vot</a></div><span id="v9808376" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(808376)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f808376Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e808376MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [NOV-2016] Ara
foto AZE [06.11.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [NOV-2016] Macacul -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 06.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av808377">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv808377"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=808377">Şterge vot</a></div><span id="v9808377" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(808377)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f808377Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e808377MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [NOV-2016] Macacul
foto AZE [06.11.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P28 [NOV-2016] Renul -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 06.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av808378">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv808378"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=808378">Şterge vot</a></div><span id="v9808378" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(808378)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f808378Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e808378MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P28 [NOV-2016] Renul
foto AZE [06.11.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P29 [NOV-2016] Iepure patagonian -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 06.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av808380">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv808380"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=808380">Şterge vot</a></div><span id="v9808380" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(808380)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f808380Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e808380MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P29 [NOV-2016] Iepure patagonian
foto AZE [06.11.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P30 [NOV-2016] Broasca testoasa -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 06.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av808381">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv808381"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=808381">Şterge vot</a></div><span id="v9808381" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(808381)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f808381Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e808381MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P30 [NOV-2016] Broasca testoasa
foto AZE [06.11.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P31 [NOV-2016] -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 06.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av808382">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv808382"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=808382">Şterge vot</a></div><span id="v9808382" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(808382)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f808382Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e808382MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P31 [NOV-2016]
foto AZE [06.11.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P32 [NOV-2016] Rasul -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 06.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av808383">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv808383"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=808383">Şterge vot</a></div><span id="v9808383" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(808383)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f808383Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e808383MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P32 [NOV-2016] Rasul
foto AZE [06.11.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P33 [NOV-2016] Terasa din zoo -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 06.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av808385">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv808385"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=808385">Şterge vot</a></div><span id="v9808385" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(808385)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f808385Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e808385MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P33 [NOV-2016] Terasa din zoo
foto AZE [06.11.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P34 [NOV-2016] Jacon Grillhouse de la intrarea in zoo -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 06.11.16] - <span class="allrVotedi" id="av808386">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv808386"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=808386">Şterge vot</a></div><span id="v9808386" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(808386)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f808386Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e808386MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P34 [NOV-2016] Jacon Grillhouse de la intrarea in zoo
foto AZE [06.11.16]
# [0 PMA, fara bonus]

[44] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.184685945511 sec