ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 28.08.2019
DE AZE
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Sibiu
ÎNSCRIS: 02.07.12
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
JUL-2019
DURATA: 1 zile
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
96.67%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 10 MIN

Râșnov-Jurassic parcul de acasă

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Într-o seară (prima...) vine dinozaurul la dinozauriță si făcând cu ochiul zice:
-Ei o facem?
Ea uitându-se la podea:
-... Mmm... nu!

A doua zi vine din nou dinozaurul la dinozauriță si uitându-se cu subânteles zice:
-Ei, cum e? Merge una mica?
Ea privind la vârful pantofului:
-Pai... mmm... nu!

A treia zi; vine dinozaurul la dinozauriță și zice cu nerăbdare:
-Păi cum? ... nimic, nimic?!
Ea şăgalnic:
-Nu, puișor... poate mâine!

Și asa mai departe...

"Și așa au dispărut dinozaurii! "

 

M-a amuzat mult bancul de mai sus dar și mai mult mi-au plăcut filmele Jurassic Park începând cu primul film din 1993 până la ultimul. Aș fi vrut eu să am un sejur pe acele insule în calitate de turist dar... bineînțeles fără să mă mănânce vreunul.

În altă ordine de idei atunci când am aflat că a apărut această atracție de lângă Cetatea Râșnov mi-am dorit să ajung acolo. Nu m-am grăbit am așteptat doar ocazia, acesta a venit în acest an. Copilul a fost deja anul trecut într-o excursie organizată de școală, dar nu prea am putut vedea prea mult entuziasm pe fața lui când a aflat că mergem din nou acolo. Totuși a revenit cu noi și ne-a fost ghid în parcul tematic cu o întindere destul de mare.

Cum ajungem în Dino-Parc Râșnov?

Dinspre Sibiu se ajunge pe DN1/E68 iar în dreptul localității Gimbav se virează la dreapta pe DN73B. După intrarea în localitate se va vira la stânga spre Poiana Brașov DN1E. La scurt timp vom observa indicatoarele maro anunțând prezența unui obiectiv turistic, Dino Parc Râșnov. Dinspre Brașov sau Pitești se vine pe DN73, dinspre București și Sinaia pe DN1/73A.

Mașina se poate lăsa în parcarea amenajată jos lângă șosea. Urmează un drum scurt în pantă, dacă vi se pare obositor trenulețul vă duce cu 5 lei/persoană. Acest trenuleț tras de un tractor are o oprire la Dino-Parc și o oprire la Cetatea Râșnov.

Cum s-a făcut?

Cineva a avut o idee, habar n-am cine dar ideea a fost bună. Proiectul Dino Parc din Râșnov face parte din Programul Operațional Regional 2007-2013 Dezvoltare durabilă și promovarea turismului. Banii au venit din fonduri europene. Partea bună este că acest parc este unic în România și sud estul Europei.

Dar păcat că... dinozaurii-s cam din plastic, și chiar dacă mi-ar fi plăcut ca dinozaurii să arate ca în film, dar e bine și așa rău, succes există având în vedere vizitatorii care au depășit în 2019 1,5 mil. pentru a putea învăța istorie de 150 mil. ani. Da este o cifră asemănătoare. Încă de la intrare unde m-a întâmpinat un dinozaur de plastic deasupra scria că vizitatorul nr 1 milion are intrare gratis toată viața.

La începuturi, dar nu acum 1,5 mil. ani ci în 2015 s-a deschis parcul în iunie iar înghesuiala era maximă. Acuma după 4 ani merge și fără rezervare entuziasmul s-a mai domolit puțin cel puțin așa am observat eu. Cică dinozaurii contrar bancului de la început au început să se înmulțească, și au ajuns la o sută. Deja mă simt în pericol, dacă ajung până la Sibiu?? Adevărul este că s-au mai cumpărat câteva exemplare iar locul de amplasare s-a mărit. Dacă la început au fost 1,5 hectare acum este mult mai mult. Și atracțiile s-au mai înmulțit că de nu ar fi existat parcul de aventură băiatul meu n-ar mai fi intrat în parc aflat la a doua vizită acolo, sună cam critic la adresa parcului, nu?

De scos din buzunare

Având în vedere că Dino Parc este o atracție unică în România iar plasticul costă destul de mult, și biletele sînt pe măsură. Astfel unul care a primit deja buletin (peste 14 ani) va da 28 de lei, copii între 3-14 ani vor scoate din pușculiță 22 lei iar cei fără pușculiță adică sub 3 ani nu plătesc nimic.

Având în vedere unde te afli chiar și pe casa de bilete pe acoperiș și-a făcut un cuib o pasăre preistorică cu familie cu tot. Deci... care vrea să intre fără bilet... a cam pus-o... aviz pentru amatori...

Parcul este deschis de luni până joi între orele 10.00-18.00 vineri și sâmbătă 10.00-19.00 iar duminică 10.00-18.30.

Ce am văzut noi pe acolo?

Dino Parc este împărțit în mai multe zone de atracție. Prima este o clădire închisă cu diferite atracții magazin, următoarea este un loc deschis în care sînt amplasate locuri de joacă, de odihnă, parc de aventură, restaurant, muzee iar principala zonă este de fapt traseul făcut în pădure acolo sînt amplasate toate animalele preistorice confecționate din plastic și mărime să zicem naturală.

După scanarea biletelor am intrat în clădirea închisă în care există mai multe atracții. Prima ar fi Dino-Shop unde găsești multe obiecte, cu tematică adică tricouri imprimate cu dinozauri, ouă de dinozauri, figurine de dinozauri de toate mărimile, tot felul de jocuri cu dinozauri, magneți, poze, pălării, șepci, dvd uri. În mijlocul Dino-Shopului tronează un schelet imens de dinozaur cred că Allosaurus scria dacă nu mă înșel.

În afară de Dino-Shop care ocupă o mare parte din încăpere mai există un Cinema 9D, o sală de tezaur și un loc unde poți face poze cu tine și cu dinozaurii sau cu ouăle lor sau dacă te lasă te bagi tu în ouăle de dinozaur, îi zice cică digital selfie. Pozele vor veni acasă le va aduce o pasăre preistorică, via Yahoo.

După ieșirea care se află pe partea opusă intrării ajungem într-un loc unde se află toate atracțiile exterioare. La stânga de clădire se află restaurantul cu mai multe zone de luat masa, se numește Papazaur. Nu am servit masa aici doar am observat condițiile. Tot la stânga de clădire se află un Cinema 360, La cinema se plătește extra.

Tot la stânga de la ieșire vom observa un lac artificial amenajat cu două exemplare preistorice din plastic bălăcind în apă. La stânga de acest lac este amenajat un complex de clădiri ridicat pe bârne de lemn. Aici funcționează mai multe atracții, două expoziții denumite Urme de dinozauri și Evoluția omului, o încăpere de evenimente se numește Dino Party, probabil se poate închiria contra cost de ex. Pentru ziua de naștere a copilului sau alte evenimente organizate în decorul specific. Tot aici se va pleca pe traseul de aventură și tiroliană.

La dreapta de lac observăm un alt complex de clădiri la fel pe bârne de lemn. Astfel ne putem urca la Expoziția Pui de dinozauri, atelier pictură, salină, Soundbox și labirint lasere (despre acestea două din urmă să nu mă întrebați cu ce se mănâncă, nu știu)

După lac undeva central se mai află o zonă, cică îi spune Gulliver Zone. Totul este mărit, niște ciuperci imense o bancă pentru uriași numai bună de pus piticul din dotare pe bancă și făcut poze. Mai este Arca Dinozaurilor un loc de joacă pentru copii în formă de corabie. Locuri de joacă obișnuite sînt amplasate pe toată suprafața din această zonă.

De aici am luat-o pe traseul marcat unde urmă să ne întâlnim cu toate creaturile de plastic. Recunosc este cam nevoie de Photoshop pentru ca acele animale să arate cât de cât în poze. Bănuiesc că asta au folosit siteul parcului pentru că pozele arată mult mai bine decât pozele mele. La pozele mele se văd că sînt din plastic la pozele lor nu. În realitate este plastic toată ziua dar altă soluție nu există eventual să te teleportezi pe insula Sorna din film. În descrierea traseului voi povesti ce animale am întâlnit care au fost pașnice și care au vrut să ne mănânce.

Este de recomandat ca vizita să se facă în sezonul cald, datorită vegetației ceva mai abundente ai senzația că te afli undeva acolo acum milioane de ani. plus o căruță de imaginație...

Primul animal care ne-a întâmpinat la marginea traseului a fost un Platystrix un porcușor preistoric cu spini trăit acum 300 mil. de ani. A urmat un Ornithosuchus crocodilul pasăre. După aceea am trecut printr-un mic tunel artificial pe care scria Țara Hațegului. În tunel găseam găuri în perete, iar dincolo... o altă lume. În realitate erau televizoare bine mascate pe care rula un film. După tunel am dat de un Magyarosaururs cu pui cu tot, un loc de odihnă format din bănci și o grămadă de panouri informative didactice. După părăsirea zonei m-a întîmpinat un Deinotherium un elefant preistoric. Pe partea dreaptă am găsit ursul preisotric Ursus Spelaeus. Acum vreo doi ani am povestit despre acest urs preisotric în articolul Peștera Urșilor. Cred că Ursus Spelaeus a fost singurul exemplar care mi-a plăcut în mod deosebit aici în Dino Parc... După urs am dat de o șopârlă mare verde plus puiul Telmatosaurus le zicea.

A urmat o pasăre peistorică cu nume de elicopter Hatzegopteryx îi zicea și era cu puiul. A urmat un animăluț foarte simpatic Heterodontosaurus totuși n-aș vrea să mă întâlnesc noaptea cu așa ceva, nu de alta dar mă speriu foarte tare. A urmatStruthiosaurus o chestie mare cu spini de plastic pe spate.

A urmat un crater și meteorit interactiv, nu le-am văzut funcționarea dar la vulcan în schimb am obsrvat fumul. Trebuia să stai pe o platformă și periodic (la 3 minute) pornea mecanismul de făcut zgomot și fum. În afară de parcul de aventură era singura atracție care i-a plăcut băiatului. Până să ajungem la vulcan am trecut pe lângă schelete de animale preistorice confecționate din tablă vopsită negru. Arătau destul de artistic.

Până la vulcan a mai urmat un Teratosaurus, un Henodus, un simpatic Coelurus, Coelophysys, Desmatosuchus. Pe tot traseul găsim tăblițe rotative cu ghicitori, întrebări și răspunsuri pe cealltă parte. Un exemplu ar fi: de ce se mai găsesc în zilele noastre schelete de dinozauri, și așa mai departe.

După părăsirea vulcanului a urmat întânirea cu următoarele animale: Dilophosaurus, Plateosaurus, Allosaurus, Diplococus, Ceratosaurus, Stegosaurus, Iguanodon. Am ajuns și la Seismosaurus, extrem de lung 30 m parcă. Aici sînt multe locuri de joacă de copii plus multe locuri de odihnă, leagăne, balansoare. A urmat să ne întâlnim cu Baryonix, Deinonychhus. și un dinozaur animat, mecanismul pornește cu senzor la apropierea turiștilor. După coborâre deoarece traseul tot urca până acum am găsit o mașină de teren într-o râpă cu farurile pornite semăna oarecum cu vehiculele din primul film Jurassic Parc. A urmat temutul Velociraptor, Protopceratops, Ouranosaurus, Pteranodon, Spinosaurus, Panaplosaurus, Deinosuchus (crocodil preistoric) , Oviraptor, Styracosaurus, Albertosaurus, Gallimimus, Anylosaurus, Carnotaurus, Tryceratops și faimosul Tyranosaurus. S-a terminat și traseul cu T-Rexul așa că copilul a dorit pe traseul de aventură. Pe tot traseul mai găsim binocluri virtuale, ne uităm și vedem creaturile mișcând,

Traseul de aventură așa cum am precizat mai înainte începe la complexul de clădiri din stânga lacului. Tot acolo se plătesc 10 lei, iar traseul în funcție de îndemânare durează cca. 25-30 minute. AZE mic la început pornit mai încet, până la urmă a terminat traseul în 15 minute. Eu nu mă urcam acolo mai mult ca sigur.

În conlcuzie dacă mă iau după testul copilului Dino Parcul cam rămâne repetent, în afară de vulcan și parcul de aventură nu prea i-a captat atenția nimic.

Dar din punct de vedere didactic și pentru a învăța despre istoria noastră de milioane de ani Dino Parc este un loc unde trebuie să ajungi neapărat măcar o dată în viață. Recomand.

 

Ro WM. Să atașeze la început, mulțumesc youtube

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de AZE in 28.08.19 22:26:26
Validat / Publicat: 29.08.19 08:38:34
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în RÂȘNOV.

VIZUALIZĂRI: 1445 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P21 [fără descriere]
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 38900 PMA (din 41 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

1 ecouri scrise, până acum

tata123 🔱
[29.08.19 13:53:28]
»

@AZE: Apreciez faptul că managementul parcului a îmbunătățit continuu parcul tematic de la Râșnov. Față de anul deschiderii au apărut permanent chestii noi în DinoParc: partea dedicață Țării Hațegului, craterul, mașina de teren împotmolită, dinozauri noi, locuri speciale pentru fotografii etc.

Interesul publicului a crescut de la an la an, amplasarea parcului într-o zonă turistică foarte căutată a fost bine gândită. Mă gândesc să revin peste 1-2 ani la DinoParc pentru a vedea tot ce e nou.

Mulțumim pentru frumoasele fotografii!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
tata123 🔱
Alte impresii din această RUBRICĂDino Parc:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.063169956207275 sec
    ecranul dvs: 1 x 1