ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 05.09.2017
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 22.04.12
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
AUG-2017
DURATA: 1 zile
familie cu copii
2 AD. + 2 COPII -- v: 13; 6

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
70.00%
Satisfăcător
CADRUL NATURAL:
70.00%
Satisfăcător
DISTRACŢ. / RELAXARE:
80.00%
Mai degrabă mulțumit

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
73.33%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

La baie la tara in tara mea. Strandul termal Mihaieni (SM).

TIPĂREȘTE URM de aici

Cum se ajunge?

De la Pensiunea Bradet din Corund vezi impresii urmam 8 km execrabili pe DJ196 pana in Supuru de Jos, dreapta pe DN19A / E81 alti 8 km pana in Acas si ultimii 4 km stanga pe DJ195B pana in Mihaieni pe drum proaspat asfaltat, inca fara marcaje rutiere trasate. Distanta / durata: 20 km / 30 min.

De la Satu Mare pe DN19A / E81 ca. 40 km, apoi dreapta pe DJ195B 4 km.

Cum de am ajuns pe aici?

Nu era in programul gandit de la Bucuresti. Aflasem de un strand termal in Acas pe care doream sa il vizitam in scop de relache si experienta pentru jumatate de zi. Tot din ciclul un strand la tara. Cand am ajuns la Corund, informati fiind atat de gazdele noastre dragi de la pensiune cat si de alta familie frumoasa din zona pe care o cunoastem si pe care reintalnit-o, am schimbat planul de acasa si l-am inlocuit cu alte bai de la tara. Tot din tara noastra. Spune-se mai “in voga”. Si cum sa nu tii seama de vorba localnicilor? Asa am schimbat destinatia Baile Termale Acas cu Strandul Termal din Mihaieni (SM), Mihaieni fiind un sat apartininad aceleiasi comune satmarene, Acas. Am schimbat strand termal cu strand termal. Ati fost in ultima vreme la vreun strand termal? In tara noastra? Dar la tara in tara noastra? In zona sa stiti ca exista stranduri termale in aproape toate localitati, dar va invit la al mai laudat de p-aci.

Cum e la strandul termal de la tara din tara mea? Cel de la Mihaieni

Se intra in curte, se plateste taxa intrare – in cazul nostru 2 x 15 lei + 2 x 5 lei -, se parcheaza inauntru, locuri suficiente. Parcarea este semiamenajata, in sensul ca este un spatiu unde se asaeza masinile una langa alta paralel, dar nemarcat ca atare si sunt multe alte spatii verzi unde poti lasa amsina fara sa deranjezi nici administratorii terenului, nici ceilalti turisti.

Apoi este multa iarab verde. Ca la tara. Poti intinde prosopul pe petecul preferat de iarba. Suprafata este foarte intinsa. Daca doreste mai aproape de “balta”, daca vrei mai discret, mai langa locul de joaca sau la leagane…. Noi ne-am asezat in “”parcul copiilor””. Zona copiilor avea pe mijloc o pasarela lata din lemn, in rest iarba. Era imprejumuita de un gard din lemn. Dotari: tobogan, barcuta, structura cu scari din lemn pentru cataract, leagan, banci. Pe terenul invecinat erau si umbrele.

Catre bazinele cu apa termala se merge pe niste alei flancate de arbusti inalti de tuia, ingrijiti, gazda buna insa pentru paianjeni. Primul bazin pe care l-am vizitat avea forma circular, acces pe scari late care te conduceau in apa calda, placuta. Parca intram in alta lume. Asa mi s-a parut. Eu sunt mai de la tara, de fapt sunt de la oras, dar nu am mai fost pana acum la bai termale. Chiar e misto senzatia in apa aia calda! Cred ca apa are vreo 40 – 45 grade Celsius. Lume multa in bazinul asta, caci cel invecinat era gol. Gol si de oameni, gol si de apa. Bazinul are pe margini, la interior, banci unde poti sta in fund in apa calda. Balaceala, tratament, copii, adulti. Adancimea bazinului 1.30 – 1.50 m. Fara alte dotari deosebite. Mi-e greu sa spun ca era foarte curat, dar ceva vizbil deranjant nu am vazut. Mai tarziu au inceput sa umple si al doilea bazin, poate ca devenise prea aglomerat. Era zi de weekend si strandul devenea tot mai populat. Avea indiscutabil clienti fideli. Dar si multi veniti de la distanta din alte judete dupa numerele de inmatriculare ale masinilor, dar si din tara vecina in tara noastra. Asa ca mai vin si altii pe la noi, chiar si la tara. La tara in tara mea! De ce? Pentru ca le place. Le convine.

Exista si un bazin la interior, si inca unul gen piscine dreptungiulara clasica, pe care nu le-am vizitat.

Am stata vreo juma de zi la Mihaieni la balaceala. A propos erau informari / avertizari asupra limitei de timp de imbaiat – 20 minute parca. Apoi pauza si mai tarziu din nou….

Apa avea continut important de clor, de bine pe de o parte, dar si cu un miros persistent. O alta componenta in cantitati importante in apa era sulful. Existau dusuri atat la interior cat si la exterior. Am citit ca se ofereau si servicii de masaj.

In apropierea bazinelor doua terase – una bar alta cu langosi si alte variante de bagat la burta. Putin attractive. Mese asigurau pozitia de a consuma cele comandate in pozitia sezut. Fum si miros mare in zona aceea.

La sfarsit am folosit vestiarele amenajate in curte. Tusti in masini spre masa de pranz.

Deschis zilnic de la 8 la 20. Mai multe detalii, pe strandmihaieni.com.

Vizita la strandul termal de la Mihaieni a reprezentat in acest concediu un preambul la celelalte straduri si aquaparkuri ce urma sa le vizitam toata saptamana urmatoare, undeva mai incolo, mai la vest. Dar tot in tara mea!

Vizitat, punctat, consider ok pentru nevoile locale, daca sa vizitati sau nu, mi-e greu sa va “trimit” intr-acolo daca ati fost pe la altele mai “sic”, mai “fancy”, mai dotate. Daca vreti sa traiti experienta unui stand termal la tara la noi in tara, atunci da, e ok.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Dan&Ema in 05.09.17 21:36:49
Validat / Publicat: 05.09.17 22:35:42

VIZUALIZĂRI: 18334 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

13 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dan&Ema); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P08 primul bazin cu apa termala vizitat
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 61700 PMA (din 47 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

13 ecouri scrise, până acum

danaeldreny*
[05.09.17 23:52:06]
»

Așa-mi pare că merg în diferite locuri, în diferite epoci… aici îmi pare a fi middle age adică nici nu te chinuie nimeni cu atitudini excesive dar nici nu mori de extaz. Asta-i bine că ne mai rămân zile…

Dar pe ansamblu pare interesant, chiar de nu șochează prin luxul afișat pesupun că până la urmă e o activitate plăcută în contextual unei scăldători termale…

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[06.09.17 07:15:20]
»

@danaeldreny:

Foarte bine comentat. Este ceva potrivit pentru interesul local pentru cei care cu posibilitati financiare reduse nu isi permit luxul vremurilor noastre, a se traduce aquaparkurile orasenesti sau preorasenesti ca unel nu sunt chiar situate in oras.

Un avantaj este acela ca poti gasi si cazare si mancare asa ca poti organiza un weekend prelungit intr-o asemenea destinatii.

Daca ai si recomandari medicale, iata alt beneficiu caci aceste ape termale au evident si acest efect curativ pentru anumite boli. Nu am prezentat acest detaliu caci nu m-am documentat la capitolul compozitia apei, cure indicate si contraindicate.

E misto apa asta termala!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
webmaster
[06.09.17 07:55:16]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” (interes crescut din pdv al politicii saitului!)

— e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[06.09.17 08:47:18]
»

@webmaster: multumesc

danaeldreny*
[06.09.17 13:15:07]
»

@Dan&Ema: Frumos...

Zoazore
[06.09.17 21:21:56]
»

@Dan&Ema: Cred că sunteți taare bronzați! Și nici nu vă mai dor articulațiile, că are sulf!

Miștocuț, ca să citez un clasic în viață!

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[07.09.17 07:11:05]
»

@Zoazore:

Suntem taaaare! Bronzati! E bine daca am tratat si balamalele fara sa stim. Ca mai scartaiau. Daca stiam nu ma spalam diupa baile astea sa prind sulful sa i-l arat lui Emi ca de saptamana viitoare merge repetat la tabloul lui Mendeleev.

Acu tre sa caut pucioasa d-aia galbena bruta sa ii arat.

Misto, nu mistocut!

Ceva nou pentru noi. Am trait-o si pe asta,

Multumim de vizita si de cuvintele calde.

Numai de bine!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mishu
[07.09.17 10:15:27]
»

@Dan&Ema: Sa va fie de bine, acum ca vara se cam termina incepem sa tanjim dupa astfel de locuri si sa ne bucuram cand citim despre ele.

Interesant si cred ca totusi se va mai dezvolta pentru ca vad ca aveau clienti. Si din cate vad in articol, balaceala a fost cuvantul vostru de ordine in acest concediu.

Felicitari, votat cu mare drag.

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[07.09.17 19:12:09]
»

@mishu:

Balaceala, balaceala. Si inca nu ai auzit tot! Multumesc de ecou, poti sa si votezi de ti-a placut au nu. Numai de bine! Sarut mana!

mishu
[07.09.17 19:28:48]
»

@Dan&Ema: Bine, fie ????, vezi de ce scriu eu ecouri ???? sa se prinda lumea ca AmFostAcolo... pardon AmCititAcolo chiar daca nu am votat. Misiune indeplinita.

Adi de la Cluj
[15.02.20 15:50:46]
»

Am fost și eu la Mihaieni. Poate s-a omis, dar când am fost pe acolo se lucra pt. un tobogan pt. copii. Este și un bazin cu apa normala, nu știu dacă e de dimens. olimpice, dar se poate înota super. Merita încercat, măcar pt. un sfârșit de sapt.

Adi de la Cluj
[15.02.20 15:57:54]
»

Nu departe de aceasta zona, e ștrandul din Sarcau, aproape de Marghita. O apa termala cum nu am mai văzut. Are atâtea elem chimice în ea, miroase a sulf, a petrol, sărată, un miracol pentru multe afecțiuni. Interesant ca nu se servește alcool la restaurant (cel puțin în 2016), cred ca patronii sunt mai ' ' crestini" . Locație foarte frumoasa și amenajata, un bazin de înot semiolimpic, șezlonguri câte vrei.

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[15.02.20 17:48:14]
»

@Adi de la Cluj:

Multumesc pentru cele 2 completari.

In vestul tarii avem o bogatie naturala inca neexploatat la adevarata ei valoare, apele termale.

Aceste stranduri termale amenajate in localitati rurale reprezinta in inceput bun de valorificare a resurselor naturale. Sunt destul de low cost, dar iata in continua dezvoltare si amenajare.

Sunt convins ca se poate continua investitia in beneficiul localnicilpor dar si a oaspetilor zonelor respective.

Numai de bine!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Adi de la Cluj, Dan&Ema, danaeldreny*, mishu, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂŞtranduri termale în judeţul Satu Mare:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.081990957260132 sec
    ecranul dvs: 1 x 1