#I#D
49065 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Muzeul Căilor Ferate

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
15.06.2014
DE
Avatar Dragos
--- M ---
vârsta 50-60 ani
DIN Bucureşti
înscris/ă în 03.03.08
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUN-2014
DURATA: 1 zile
TIP: SINGLE

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢIE / RELAXARE
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE rez.:
9.25
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

#G#0
#M#0
   

Cu mocănița prin București


Hai zău?!? bă, ești nebun? Nu. Doar atent la reclame!

“TEZAUR DE ISTORIE, CULTURĂ ŞI TEHNICĂ FEROVIARĂ.

Muzeul Ceferiștilor la 75 de ani de la inaugurare”

10 - 15 iunie 2014

Ideea fondării unui muzeu al căilor ferate a apărut în anul 1924, când au fost salvate de la casare mai multe locomotive și vagoane vechi. Promotorul acestei idei a fost marele inginer Theodor BALȘ. Aceste locomotive și vagoane vechi au fost depozitate pentru o perioadă în parcul de lângă actualul Stadion Giulești, iar la data de 10 iunie 1939 sub înaltul patronaj de la aceea vreme, al Majestății Sale Regale CAROL al II-a se dădea în folosință Muzeul Ceferiștilor, pe același amplasament de lângă stadion. Anul acesta se împlinesc 75 de ani de la inaugurare. (sursa).

Mi-aduc încă aminte fiorul dat de intrarea în gară a unui tren tras de o locomotivă uriașă cu aburi, șuierând și scuipând în stânga și-n dreapta fum și aburi ca un balaur de fier, negru cu ochi lucitori trăgându-și pe șine coada verzuie de vagoane... Sau automotoarele înghesuite care mergeau spre orașul unde ne aștepta bunicul, la multe ore de mers pe drumuri de fier. Că doar între capitala țării și cea a Moldovei trebuia să simți că e cale lungă, nu?

Am mers chiar și cu mocănița pe vremuri, pe undeva pe la Răstolița (MS). Adică folosind o linie feroviară îngustă în folosință - țapinarii plecau dimineața în munte și seara trenulețul se întorcea cărând brazii „recoltați” în acea zi...

Și cum în zilele astea Muzeul CFR ni le-a (re)adus pe toate (aproape) la nas, chiar n-am putut să mă abțin și să nu fac o scurtă vizită.

Despre Muzeul CFR a scris mai demult o colegă și a făcut-o foarte frumos, iar eu acum doar m-am grăbit prin sălile lui, fără să zăbovesc prea mult în fața niciunui exponat, așadar nu prea insist asupra subiectului. Nu de alta, dar acolo mai mă pot întoarce, dar la ceea ce a fost afară, mai greu. Chiar dacă vor mai fi astfel de expoziții temporare, nu știu dacă vor mai avea anvergura de acum.

Buuun... ce era deci afară? În noua parcare de lângă liniile de tren ale Gării de Nord de-a lungul Căii Griviței, până la noul pod Grand s-a instalat o cale ferată îngust lungă de vreo patru sute de metri pe care a fost pus să circule un trenuleț cu trei vagoane deschise, trase de o locomotivă cu abur. Locomotivă despre care am informații că ar mai „lucra” încă pe linia CFI de la Moldovița. Am simțit iar în nări mirosul de cazan încins de jarul cărbunilor, de păcură de pe traversele de stejar, am simțit mișcarea vagonetelor trase de micuța mașină cu abur, în șuieratul unui țignal tot cu aburi, de neegalat de cele electrice sau cu aer comprimat din zilele noastre, mișcarea lină dată de un motor „viu”... pfff... „priceless”, vorba reclamei!

Păcat că ținu doar cinci minute. Mai puțin chiar decât am așteptat. Dar nu-i nimic, le mulțumesc și pentru atât!

Am mers apoi prin gară, unde pe ultimele două peroane se putea colinda pe lângă mașinile garate pe liniile aferente, unele dintre ele putând fi chiar explorate și pe dinăuntru, oferind curioșilor (asemenea mie) o altă perspectivă asupra transportului feroviar. Ce se afla acolo? iată o scurtă listă:

- locomotiva model „Decapod” 150-025;

- un „monstru” pe roți - modelul „Berkshire” 142-044. Această locomotivă face parte din patrimoniul cultural național, categoria tezaur.

A fost fabricată în anul 1938 la Uzinele și Domeniile din Reșița după o licență cumpărată de la Căile Ferate Austriece în 1936;

- Locomotiva de manevră 95-0043 construită de Uzinele “Malaxa”;

- Automotorul Malaxa 900, fabricat în jurul anului 1930 şi care încă circulă şi azi în regiunea Caracal;

- Automotoarele Malaxa 751,773 şi 792, care aparţin CFR Infrastructură

- Locomotiva diesel-electrică 060-DA-001, primul Sulzer fabricat în Elveţia în 1959, restaurată în 2008;

- Locomotiva electrică 040-EC-001, primul EC fabricat de Rade Končar (Zagreb) în 1973 şi restaurată în 2013-2014 la IRLU Dej;

- Trenul “Călugăreni” format din 3 vagoane construite la Fabrica “Ashbury” din Manchester, Anglia, între anii 1866–1869; trenul a circulat între anii 1869–1918 pe calea ferată Bucureşti – Giurgiu;

- Trenul “Moldoviţa” format din 4 vagoane, construite între anii 1885–1890 la Fabrica de Vagoane Simmering, Austria, plus un vagon de bagaje construit în 1894 de la Uzinele Ganz Budapesta și cu locomotiva cu abur 230 516, construită în anul 1936 la Uzinele Reșița, cu numărul de fabricație 372;

- Rama de metrou IVA 115 construită la Arad în 1986;

- etc.

Am intrat cam peste tot pe unde se putea, m-am minunat de ingeniozitatea inginerească ce a stat la baza acestor minunate mașini (nu zburătoare, dar aproape (unele dintre ele, cel puțin), am încercat să îmi imaginez cum se vedea lumea prin micile gemulețe parcimonios strecurate printre manete și manometre... Nu cred că era prea ușor să conduci un tren de sute de tone cu viteza vântului și să te chinui să vezi semnale aflate la vreo 500 - 1000 m distanță, ca să ai timp de oprire în siguranță a sa... Uau! grea meserie!

Timpul a curs parcă prea repede... vă las să vedeți câteva poze din ceea ce am admirat și eu acolo.

Pe curând!

---
Impresii încărcate de Dragos in 15.06.2014 15:09:16

Validat / Publicat: 15.06.14 17:25:12


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 2035


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Dragos); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  2035 PMA (din 35 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- banal
[15.06.14 18:06:03]
» mesaj pers
- Automotorul Malaxa 900, fabricat în jurul anului 1930 şi care încă circulă şi azi în regiunea Caracal;

    Acest automotor circula pe relatia Caracal - Piatra Olt la urmatoarele ore:

   05.28

    07.40

    13.23

    17.42

    20.15

   Cine doreste o plimbare cu acest tren isi aduce aminte de trenurile ,,CURSA” ce uneau cate 2 orase apropiate.

   Ideea este ca intotdeauna pleaca la ore fixe dar ajung cu intarzierea specifica tarii noastre, cu toate ca distanta este de numai 30-35 km.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1 PMA1 (din 1 voturi)]
- makuy
[15.06.14 20:05:59]
» mesaj pers

   Cu... felicitari :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Michi
[15.06.14 20:25:19]
» mesaj pers

   Foarte interesant şi instructiv. Felicitări pentru că găseşti locuri chiar sub nasul nostru pe care nimeni nu le observă deşi ar merita (în Bucureşti: biserica anglicană, parcul Ioanid, grădina Icoanei, Parcul Herăstrău, noaptea muzeelor; în ţară: abaţia din Cârţa, muzeul trenurilor din Sinaia)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dragos CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[15.06.14 23:13:02]
» mesaj pers

   Vă multțumesc,

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[16.06.14 10:44:22]
» mesaj pers

   @Dragos: Am vizitat si eu acest regal feroviar ce s-a desfăşurat în Gara de Nord, chiar în două zile. Păcat că nu am mai prins locuri la Trenul Călugăreni ce a circulat de 2 ori pe zi până la Gara Regală Băneasa. Toţi adulţii şi copii prezenţi în număr mare la acest eveniment erau extaziaţi. În curtea interioară a Muzeului CFR, partea dinspre Calea Griviţei, mai există o locomotivă veche expusă în aer liber.

   Mocăniţa care a circulat pe lângă Gara de Nord este adusă de la Covasna. Acolo acele vagoane deschise circulă zilnic, însă tractate de o locomotivă Diesel. Locomotiva pe aburi este utilizată doar în timpul câtorva sărbători locale. Anul trecut m-am plimbat cu această mocăniţă, tractată Diesel, de-a lungul celor 6 km (dus-întors) între Hotelul Clermont şi Planul Înclinat.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 3 PMA1 (din 3 voturi)]
- Dragos CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[16.06.14 11:06:28]
» mesaj pers

   @tata123: Aș fi vrut și eu să pot merge cu trenul Călugăreni, dar când? că nu-mi dă nimeni voie în timpul serviciului... Și în week-end clar nu mai erau locuri. :(

   Asta e... poate vreo altă dată, dacă va mai fi vreuna.

   Despre mocăniță: poate că vagoanele vor fi fiind de la Covasna, dar despre locomotivă cred că totuși datele aflate de la amicul Goagăl îs corecte - anume că lucrează (și) prin Moldovița. (2011). Dar e drept, apare menționată și pe acea rută (2008).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1 PMA1 (din 1 voturi)]
- cristianam
[16.07.14 14:38:24]
» mesaj pers

   Si la Viseu circula Mocanita zilnic insa este posibil sa mergi zi de zi timp de o sapt si sa nu prinzi un loc.

   Noi am fost acum 8 ani si totul parea autentic. Locomotiva oprea cam la 5 km ca sa mai alimenteze, fumul ni se lipea de fata, viteza... mama, mama... aveam timp sa culegem mure din mers.

   La coborare opriri nu au mai fost pentru ca era la Vale.

   Tipa care verifica biletele era imbracata intr-o veche uniforma nemteasca... cu decolteul la vedere... oricum in cele 2 vagoane nu cred ca eram 10 romani

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1 PMA1 (din 1 voturi)]
- webmaster26
[30.12.16 15:27:47]
» mesaj pers

   @Dragos: Mutat în rubrica "Muzeul Căilor Ferate, BUCUREȘTI" (nou-creată pe sait)

   ===

   Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dragos CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[30.12.16 15:48:41]
» mesaj pers

   @webmaster26: confirm, acolo este.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
#G#1

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă
#M#1

[48] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUN-2014] Muzeul CFR la 75 de ani - Unul dintre afișele de reclamă ale evenimentului -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 15.06.14] - <span class="allrVotedi" id="av515438">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv515438"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=515438">Şterge vot</a></div><span id="v9515438" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(515438)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f515438Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e515438MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUN-2014] Muzeul CFR la 75 de ani - Unul dintre afișele de reclamă ale evenimentului
foto Dragos [15.06.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUN-2014] Muzeul CFR la 75 de ani - singura locomotivă pe care muzeul o are în expoziția permanentă, în curtea sa -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 15.06.14] - <span class="allrVotedi" id="av515439">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv515439"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=515439">Şterge vot</a></div><span id="v9515439" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(515439)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f515439Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e515439MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUN-2014] Muzeul CFR la 75 de ani - singura locomotivă pe care muzeul o are în expoziția permanentă, în curtea sa
foto Dragos [15.06.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUN-2014] Muzeul CFR la 75 de ani - cea mai mare dioramă cu machetă de trenulețe pe care am văzut-o vreodată -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 15.06.14] - <span class="allrVotedi" id="av515440">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv515440"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=515440">Şterge vot</a></div><span id="v9515440" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(515440)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f515440Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e515440MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUN-2014] Muzeul CFR la 75 de ani - cea mai mare dioramă cu machetă de trenulețe pe care am văzut-o vreodată
foto Dragos [15.06.14]
# [50 PMA, +BONUS]

#G#2

P04 [JUN-2014] Muzeul CFR la 75 de ani - locomotiva mocăniței, gata de drumul lung... până la piciorul podului Grand -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 15.06.14] - <span class="allrVotedi" id="av515441">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv515441"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=515441">Şterge vot</a></div><span id="v9515441" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(515441)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f515441Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e515441MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUN-2014] Muzeul CFR la 75 de ani - locomotiva mocăniței, gata de drumul lung... până la piciorul podului Grand
foto Dragos [15.06.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUN-2014] Muzeul CFR la 75 de ani - depozitul de „combustibil” al mocăniței. -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 15.06.14] - <span class="allrVotedi" id="av515442">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv515442"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=515442">Şterge vot</a></div><span id="v9515442" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(515442)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f515442Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e515442MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUN-2014] Muzeul CFR la 75 de ani - depozitul de „combustibil” al mocăniței.
foto Dragos [15.06.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUN-2014] Muzeul CFR la 75 de ani - vagoanele cu călători ale mocăniței din București -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 15.06.14] - <span class="allrVotedi" id="av515443">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv515443"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=515443">Şterge vot</a></div><span id="v9515443" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(515443)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f515443Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e515443MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUN-2014] Muzeul CFR la 75 de ani - vagoanele cu călători ale mocăniței din București
foto Dragos [15.06.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUN-2014] Muzeul CFR la 75 de ani - cu mocănița prin București, cu viteza melcului spre podul Grand -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 15.06.14] - <span class="allrVotedi" id="av515444">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv515444"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=515444">Şterge vot</a></div><span id="v9515444" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(515444)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f515444Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e515444MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUN-2014] Muzeul CFR la 75 de ani - cu mocănița prin București, cu viteza melcului spre podul Grand
foto Dragos [15.06.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUN-2014] Muzeul CFR la 75 de ani - trenul turistic Moldovița -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 15.06.14] - <span class="allrVotedi" id="av515445">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv515445"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=515445">Şterge vot</a></div><span id="v9515445" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(515445)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f515445Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e515445MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUN-2014] Muzeul CFR la 75 de ani - trenul turistic Moldovița
foto Dragos [15.06.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUN-2014] Muzeul CFR la 75 de ani - trenul turistic Moldovița -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 15.06.14] - <span class="allrVotedi" id="av515446">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv515446"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=515446">Şterge vot</a></div><span id="v9515446" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(515446)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f515446Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e515446MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUN-2014] Muzeul CFR la 75 de ani - trenul turistic Moldovița
foto Dragos [15.06.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUN-2014] Muzeul CFR la 75 de ani - trenul turistic Moldovița -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 15.06.14] - <span class="allrVotedi" id="av515447">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv515447"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=515447">Şterge vot</a></div><span id="v9515447" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(515447)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f515447Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e515447MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUN-2014] Muzeul CFR la 75 de ani - trenul turistic Moldovița
foto Dragos [15.06.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUN-2014] Muzeul CFR la 75 de ani - trenul turistic Moldovița -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 15.06.14] - <span class="allrVotedi" id="av515448">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv515448"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=515448">Şterge vot</a></div><span id="v9515448" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(515448)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f515448Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e515448MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUN-2014] Muzeul CFR la 75 de ani - trenul turistic Moldovița
foto Dragos [15.06.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUN-2014] Muzeul CFR la 75 de ani - trenul turistic Moldovița -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 15.06.14] - <span class="allrVotedi" id="av515449">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv515449"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=515449">Şterge vot</a></div><span id="v9515449" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(515449)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f515449Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e515449MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUN-2014] Muzeul CFR la 75 de ani - trenul turistic Moldovița
foto Dragos [15.06.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUN-2014] Muzeul CFR la 75 de ani - trenul turistic Moldovița -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 15.06.14] - <span class="allrVotedi" id="av515450">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv515450"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=515450">Şterge vot</a></div><span id="v9515450" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(515450)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f515450Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e515450MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUN-2014] Muzeul CFR la 75 de ani - trenul turistic Moldovița
foto Dragos [15.06.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUN-2014] Muzeul CFR la 75 de ani - trenul turistic Moldovița -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 15.06.14] - <span class="allrVotedi" id="av515451">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv515451"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=515451">Şterge vot</a></div><span id="v9515451" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(515451)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f515451Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e515451MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUN-2014] Muzeul CFR la 75 de ani - trenul turistic Moldovița
foto Dragos [15.06.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUN-2014] Muzeul CFR la 75 de ani - trenul turistic Moldovița -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 15.06.14] - <span class="allrVotedi" id="av515452">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv515452"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=515452">Şterge vot</a></div><span id="v9515452" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(515452)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f515452Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e515452MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUN-2014] Muzeul CFR la 75 de ani - trenul turistic Moldovița
foto Dragos [15.06.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUN-2014] Muzeul CFR la 75 de ani - trenul turistic Moldovița -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 15.06.14] - <span class="allrVotedi" id="av515453">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv515453"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=515453">Şterge vot</a></div><span id="v9515453" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(515453)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f515453Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e515453MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUN-2014] Muzeul CFR la 75 de ani - trenul turistic Moldovița
foto Dragos [15.06.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUN-2014] Muzeul CFR la 75 de ani - trenul turistic Călugăreni (fără locomotiva originală, din păcate) -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 15.06.14] - <span class="allrVotedi" id="av515454">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv515454"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=515454">Şterge vot</a></div><span id="v9515454" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(515454)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f515454Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e515454MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUN-2014] Muzeul CFR la 75 de ani - trenul turistic Călugăreni (fără locomotiva originală, din păcate)
foto Dragos [15.06.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUN-2014] Muzeul CFR la 75 de ani - trenul turistic Călugăreni -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 15.06.14] - <span class="allrVotedi" id="av515455">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv515455"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=515455">Şterge vot</a></div><span id="v9515455" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(515455)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f515455Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e515455MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUN-2014] Muzeul CFR la 75 de ani - trenul turistic Călugăreni
foto Dragos [15.06.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUN-2014] Muzeul CFR la 75 de ani - automotor seria 77 - Malaxa -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 15.06.14] - <span class="allrVotedi" id="av515456">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv515456"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=515456">Şterge vot</a></div><span id="v9515456" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(515456)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f515456Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e515456MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUN-2014] Muzeul CFR la 75 de ani - automotor seria 77 - Malaxa
foto Dragos [15.06.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JUN-2014] Muzeul CFR la 75 de ani - automotor seria 77 - Malaxa -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 15.06.14] - <span class="allrVotedi" id="av515457">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv515457"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=515457">Şterge vot</a></div><span id="v9515457" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(515457)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f515457Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e515457MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUN-2014] Muzeul CFR la 75 de ani - automotor seria 77 - Malaxa
foto Dragos [15.06.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JUN-2014] Muzeul CFR la 75 de ani - automotor seria 77 - Malaxa -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 15.06.14] - <span class="allrVotedi" id="av515458">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv515458"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=515458">Şterge vot</a></div><span id="v9515458" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(515458)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f515458Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e515458MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUN-2014] Muzeul CFR la 75 de ani - automotor seria 77 - Malaxa
foto Dragos [15.06.14]
# [0 PMA, fara bonus]

[48] foto . Click pe oricare pentru a le mări
#I#D2
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2020 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.169893026352 sec