74213 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Catedrala evanghelică 'Sf Maria'

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
07.10.2016
DE
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Sibiu
înscris/ă în 02.07.12
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
OCT-2016
DURATA: 1 zile
TIP: SINGLE
PREŢ:
8 ron
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 1

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE rez.:
9.67
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Catedrala evanghelica Sibiu


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:

Mi-am facut un cadou astazi, cu ocazia scrierii articolului numarul 100 pe AFA. Am urcat in turnul catedralei bisericii evanghelice din Sibiu, cel mai inalt (73 m) din oras. Si ma bucur ca articolul 100 este despre orasul meu natal, dspre cel mai important obiectiv turistic din Sibiu.

Poate radeti, poate nu dar este prima data când am urcat aici. Biserica am mai vizitat-o, am venit cu ocazia unor concerte de Craciun. Dar in turn pana acum nu am fost. De si cunosc orasul de sus acest alt unghi cu panorama orasului mi-a oferit o impresie deosebita.

Sibiul cu prima atestare documentara din 1191 a avut o bazilica romanica aici, se pare ca este chiar punctul zero al orasului.

In secolul 14 peste ruinele bazilicii romanice s-a construit alta biserica, catolica, cu hramul sf Maria. Ca peste tot nici aici nu s-a putut construi totul odata, au avut loc adaugiri, prima biserica a fost gata abia la mijlocul secolului 15. (1371-1520)

In Sibiu fiind centrul politic si religios al sasilor din Transilvania a avut loc o schimbare si anume trecerea la confesiunea luterana datorita lui Johannes Honterus (reformator bisericesc), asa a devenit si aceasta biserica evanghelica. Dupa aceasta schimbare a avut loc o ampla renovare, iar forma actuala este primita la începutul secolului 16, mai exact 1520 când s-au incheiat toate lucrarile de adaugire, inaltare in decursul anilor. O orga a existat inca la inceput dar actuala orga a fost instalata in 1914, si renovata in 1998. Conectarea la reteaua electrica a vut loc in 1910. Timp de 300 de ani (1500-1800) s-au inhumat personalitati al orasului in biserice, ultimul inmormantat aici a fost Baronul Samuel von Brukenthal. Pietrele funerale au fost demontate din biserica si remontate in zidurile ferulei constructia in partea vestica a catedralei, acesta devenind o galerie unica in Romania. Ultima renovare constând in retencuire exterior+turn a avut loc in 1956.

Accesul la catedrala : asa cum am descris intr-un articol anterior, cel mai bine daca se lasa masina intr-una din parcarile din afara centrului istoric, deoarece nu se fac mai mult de 5-10 minute pana aici. Daca totusi se doreste a parca aproape de catedrala, recomand parcarile din strada Mitropoliei dar indiferent daca este zi de lucru sau week-end locurile sint mereu ocupate si se ajunge din nou in afara, gasind loc poate in Orasul de Jos dar si de aici sint cca 5 minute de mers pe jos. Taxa parcare 1 leu, weekend gratuit. Pe jos din Piata Mare sint 2 minute, se va trece prin Piata Mica de acolo in Piata Huet unde se afla catedrala.

Arhitectura si date tehnice : Probabil este cea mai frumoasa catedrala in stil gotic din Transilvania. Inaltimea asa cum am scris la inceput este de 73 m, latimea de 22m iar lungimea de 72m. Observatorul din turn este la 55m inaltime. Se urca aproape 200 trepte pana aici. Ceasul din turn este din 1881, clopotul mare din 1874, orga din 1915.

De remarcat anumite obiecte, mobilier din interior cum ar fi altarul din 1545, altarul din 1854, amvonul din 1855, mormantul lui Samuel von Brukenthal (1803), cristelnita din bronz (1438), Icoana cu Isus pe cruce (1545) piatra funerara a primarului Simon Bausner (1749), picturile, si alte boiecte valoroase.

Program si taxa de vizitare : Program de sezon (Iul-Sep) 10.00-20.00 Program de extrasezon (Oct-Iun) 10.00-17.00. Taxa :vizitare biserica 3 ron, vizitare turn 5 ron, ambele 8 ron. In pret inclus si ghid. La ghiseu se pot cumpara souveniruri.

Punctul de belvedere dupa ce am urcat cele 192 de trepte se afla in cele 4 turnulete din fiecare colt al acoperisului. Pana sa ajungem sus putem admira mecanismul ceasului si clopotele. Clopotele sint cam murdare de gainat de porumbei, nu stiu pe unde intra dar sigur au un loc. Fiecare turnulet are 5 ferestre mici cca 2 ferestre din turnulet se poate deschide pentru a putea face foto in conditii decente. O inscriptie ne atentioneaza sa nu uitam sa le si închidem. Imediat mi-am dat seama pe unde intra porunbeii, cum am deschis fereastra prumbelul hop deja a fost acolo. Ajunge un turist sa uite fereastra deschia iar pasarile au intrarea libera. Treptele sint inguste incape doar o persoana, la intoarcere am asteptat mult si bine pana a urcat un grup de turisti cu peste 50 de persoane.

Curtea bisericii este imprejmuita cu gard de fier forjat. In curte se afla Colegiul National Samuel von Brukenthal (fost gimnaziu evanghelic), de asemenea o cladire istorica (1791) Aici a fost prima scoala din Romania (atestata documentar 1380), iar actuala cladire a fost construita peste ruinele acestuia.

Cafe Wien de asemenea se afla in curte tot intr-o cladire istorica, terasa se afla intr-un loc cu belvedere asupra Orasului de Jos din Sibiu. In curte se mai gasesc magazine cu diferite obiecte, souveniruri.

Statuia lui Georg Daniel Teutsch (1817-1893) episcop evanghelic se gaseste in fata catedralei in mijocul curtii.

Rog WM sa ataseze la începutul articolului : youtube

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de AZE in 07.10.2016 20:14:40

Validat / Publicat: 07.10.16 23:23:05


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 1559


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  32150 PMA (din 34 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[07.10.16 21:58:02]
» mesaj pers

   @AZE: La cât mai multe!

   ===

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Alexa_77
[07.10.16 23:29:48]
» mesaj pers

   @AZE: Primul vot este din partea mea.

   Felicitari pentru review-urile excelente despre Sibiu. Abia anul acesta am ajuns si eu la Sibiu si nu stiam foarte multe despre obiectivele turistice din Sibiu si din preajma. Am fost in perioada Festivalului International de Teatru Sibiu 2016. AM stat putin asa ca o sa revin cu drag pentru ca e prea frumos acest oras.

   La cat mai multe review-uri pe AFA! Te asteptam si cu review-ul nr 1000... cat mai curand :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- mishu
[07.10.16 23:35:39]
» mesaj pers

   @AZE - Felicitari pentru aniversare si pentru cadoul pencare ti l-ai oferit tie si totodata si noua, asteptam aniversarea cu nr 200, pana atunci votat cu placere.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- AZE
[07.10.16 23:59:05]
» mesaj pers

   @Alexa_77: Multumesc, asa cum am povestit in articolele anterioare am ramas si fara prea mult timp liber si fara bani asa ca am decis sa descriu cat mai multe obiective despre Sibiu, dar in acelasi timp sa fie si utile pentru cei care vin in vizita aici. Festivalul de Teatru este un eveniment extraordinar, ma bucur ca ati fost.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- AZE
[08.10.16 00:01:26]
» mesaj pers

   @mishu: Multumesc, imi aduc aminte perfect cand ati scris articolul nr 100 si mai ales titlul articolului. Mai dureaza pana vine articolul nr 200.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Zoazore
[08.10.16 09:35:53]
» mesaj pers

   @Alexa_77: Tu cu primul, eu... SB-ul! :)

   @AZE: Felicitări pentru cele 100 de articole! La cât mai multe!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- AZE
[08.10.16 09:58:03]
» mesaj pers

   @Zoazore: Multumesc, asa mi-a zis si webmaster x si ii multumesc pentru urari, este adevarat sa fie cat mai multe dar sa fie cat de cat si calitative, si mai ales utile. Parerea mea este ca cele mai valoroase reviewuri sint despre obiective nescrise pana atunci, de ex un hotel sau pensiune despre care nu s-a scris si potentialii clienti poate sa aleaga pe baza acestui Review sa mearga sau sa nu mearga acolo. Fotografiile din au au un rol foarte important, parerea mea ca ar trebui sa primeasca mai mult de un punct/vot.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- Utube CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[08.10.16 11:26:39]
» mesaj pers

   Bunã să-ți fie munca, scriitorule!

   Felicitări pentru cifra atinsa. Este, fără nici un comentariu, o realizare deosebită care a cerut multă muncă și arată și multă pasiune din partea ta.

   Vei fi surprins să afli câtă lume habar n-are despre frumusețile sau obiectivele turistice din orașul natal sau în care locuiesc darvin schimb au călătorit prin colțuri îndepărtate ale lumii de unde au venit cu o grămadă de povești, unele poate mai neinteresante decât legat fi oferit propriul oraș.

   Dar se pare că este o regulă generală să nu vedem ce este sub nasul nostru.

   Referitor la foto, am o întrebare: în P25 este o scară. A trebuit să urci pe ea ca să ajungi sus la locul de unde vezi panorama?

   O zi deosebită!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- AZE
[08.10.16 11:31:30]
» mesaj pers

   @Utube: Multumesc, in P25 este fotografia scarii pe care urca muncitorii pana in varf in cazul in care este ceva de facut, nicidecum pentru turisti, practic este podul de sub acoperisul turnului.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mogly
[08.10.16 13:34:38]
» mesaj pers

   @AZE: Felicitari pentru articol, pentru numarul frumos si pentru tema aleasa! :)

   Eu te-am intrecut! O nu, nu la review-uri, stai linistit!

   Am urcat de doua ori in turnul bisericii evanghelice! Si prima data... eram pe tocuri, deci trebuie sa ma laud un pic, nu?

   E suberb Sibiul, anul acesta ne-am propus sa ajungem macar doua zile la Targul de Craciun! :)

   Calatorii de vis si la cat mai multe review-uri!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- Utube CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[08.10.16 15:13:10]
» mesaj pers

   @AZE: Multumesc pentru precizare. Pentru moment era sa pun obiectivul la categoria extrem de dificil spre imposibil de vizitat.

   O zi deosebită.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[08.10.16 22:03:15]
» mesaj pers

   @AZE: Felicitări pentru suta de articole atinsă pe AmFostAcolo. Duci o muncă asiduă de promovare a Sibiului și împrejurimilor - felicitări!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmasterX
[27.11.18 09:13:00]
» mesaj pers

   Mutat, la reorganizare, în rubrica «Biserici, catedrale sibiene» (nou-creată, între timp, pe sait)

[Rubrica inițială: Descoperă Sibiul şi împrejurimile]

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmasterX
[01.12.18 12:07:39]
» mesaj pers

   Mutat, la reorganizare, în rubrica «Catedrala evanghelică» (nou-creată, între timp, pe sait)

[Rubrica inițială: Descoperă Sibiul şi împrejurimile]

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[27] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [OCT-2016] Catedrala evanghelica vazuta din Turnul Sfatului -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 07.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av798227">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv798227"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=798227">Şterge vot</a></div><span id="v9798227" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(798227)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f798227Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e798227MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [OCT-2016] Catedrala evanghelica vazuta din Turnul Sfatului
foto AZE [07.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [OCT-2016] Catedrala evanghelica vazuta din avion (zbor agrement 2014 august) -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 07.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av798228">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv798228"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=798228">Şterge vot</a></div><span id="v9798228" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(798228)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f798228Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e798228MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [OCT-2016] Catedrala evanghelica vazuta din avion (zbor agrement 2014 august)
foto AZE [07.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [OCT-2016] Caterala evanghelica Sibiu -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 07.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av798229">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv798229"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=798229">Şterge vot</a></div><span id="v9798229" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(798229)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f798229Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e798229MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [OCT-2016] Caterala evanghelica Sibiu
foto AZE [07.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [OCT-2016] In curtea catedralei -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 07.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av798230">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv798230"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=798230">Şterge vot</a></div><span id="v9798230" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(798230)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f798230Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e798230MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [OCT-2016] In curtea catedralei
foto AZE [07.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [OCT-2016] Statuia lui Teutsch -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 07.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av798232">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv798232"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=798232">Şterge vot</a></div><span id="v9798232" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(798232)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f798232Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e798232MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [OCT-2016] Statuia lui Teutsch
foto AZE [07.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [OCT-2016] Interior catedrala -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 07.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av798234">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv798234"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=798234">Şterge vot</a></div><span id="v9798234" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(798234)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f798234Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e798234MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [OCT-2016] Interior catedrala
foto AZE [07.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [OCT-2016] Interior catedrala -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 07.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av798236">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv798236"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=798236">Şterge vot</a></div><span id="v9798236" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(798236)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f798236Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e798236MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [OCT-2016] Interior catedrala
foto AZE [07.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [OCT-2016] Orga catedrala -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 07.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av798238">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv798238"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=798238">Şterge vot</a></div><span id="v9798238" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(798238)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f798238Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e798238MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [OCT-2016] Orga catedrala
foto AZE [07.10.16]
# [50 PMA, fara bonus]

P09 [OCT-2016] Altarul -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 07.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av798239">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv798239"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=798239">Şterge vot</a></div><span id="v9798239" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(798239)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f798239Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e798239MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [OCT-2016] Altarul
foto AZE [07.10.16]
# [50 PMA, fara bonus]

P10 [OCT-2016] Clopote catedrala -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 07.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av798242">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv798242"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=798242">Şterge vot</a></div><span id="v9798242" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(798242)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f798242Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e798242MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [OCT-2016] Clopote catedrala
foto AZE [07.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [OCT-2016] Vedere spre Piata Mica si Turnul Sfatului -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 07.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av798244">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv798244"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=798244">Şterge vot</a></div><span id="v9798244" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(798244)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f798244Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e798244MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [OCT-2016] Vedere spre Piata Mica si Turnul Sfatului
foto AZE [07.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [OCT-2016] Vedere spre biserica catolica, in fundal muntii Fagarasului cu prima zapada din 2016 -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 07.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av798246">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv798246"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=798246">Şterge vot</a></div><span id="v9798246" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(798246)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f798246Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e798246MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [OCT-2016] Vedere spre biserica catolica, in fundal muntii Fagarasului cu prima zapada din 2016
foto AZE [07.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [OCT-2016] Turn biserica catolica in fundal Vf Suru inzapezit (2283m) -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 07.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av798248">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv798248"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=798248">Şterge vot</a></div><span id="v9798248" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(798248)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f798248Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e798248MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [OCT-2016] Turn biserica catolica in fundal Vf Suru inzapezit (2283m)
foto AZE [07.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [OCT-2016] Biserica reformata, in fundal putinele cladiri inalte din Sibiu (max 17 etaje) -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 07.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av798252">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv798252"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=798252">Şterge vot</a></div><span id="v9798252" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(798252)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f798252Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e798252MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [OCT-2016] Biserica reformata, in fundal putinele cladiri inalte din Sibiu (max 17 etaje)
foto AZE [07.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [OCT-2016] Biserica reformata si catedrala ortodoxa -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 07.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av798256">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv798256"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=798256">Şterge vot</a></div><span id="v9798256" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(798256)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f798256Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e798256MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [OCT-2016] Biserica reformata si catedrala ortodoxa
foto AZE [07.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [OCT-2016] Orasul de Jos -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 07.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av798259">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv798259"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=798259">Şterge vot</a></div><span id="v9798259" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(798259)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f798259Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e798259MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [OCT-2016] Orasul de Jos
foto AZE [07.10.16]
# [50 PMA, fara bonus]

P17 [OCT-2016] Orasul de Jos, in fundal muntii Cindrel -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 07.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av798263">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv798263"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=798263">Şterge vot</a></div><span id="v9798263" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(798263)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f798263Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e798263MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [OCT-2016] Orasul de Jos, in fundal muntii Cindrel
foto AZE [07.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [OCT-2016] Colegiul Samuel von Brukenthal -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 07.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av798266">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv798266"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=798266">Şterge vot</a></div><span id="v9798266" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(798266)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f798266Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e798266MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [OCT-2016] Colegiul Samuel von Brukenthal
foto AZE [07.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [OCT-2016] Cafe Wien -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 07.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av798268">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv798268"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=798268">Şterge vot</a></div><span id="v9798268" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(798268)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f798268Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e798268MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [OCT-2016] Cafe Wien
foto AZE [07.10.16]
# [50 PMA, fara bonus]

P20 [OCT-2016] Terasa Cafe Wien -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 07.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av798270">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv798270"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=798270">Şterge vot</a></div><span id="v9798270" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(798270)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f798270Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e798270MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [OCT-2016] Terasa Cafe Wien
foto AZE [07.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [OCT-2016] Turnul dinspre partea nordica -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 07.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av798271">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv798271"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=798271">Şterge vot</a></div><span id="v9798271" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(798271)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f798271Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e798271MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [OCT-2016] Turnul dinspre partea nordica
foto AZE [07.10.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [OCT-2016] Mecanism ceas din turn -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 07.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av798273">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv798273"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=798273">Şterge vot</a></div><span id="v9798273" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(798273)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f798273Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e798273MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [OCT-2016] Mecanism ceas din turn
foto AZE [07.10.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [OCT-2016] Clopot -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 07.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av798275">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv798275"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=798275">Şterge vot</a></div><span id="v9798275" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(798275)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f798275Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e798275MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [OCT-2016] Clopot
foto AZE [07.10.16]
# [0 PMA, fara bonus]

[27] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.127320051193 sec