82236 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Mărginimea Sibiului

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
23.09.2017
DE
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Sibiu
înscris/ă în 02.07.12
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
AUG-2017
DURATA: 1 zile
TIP: FAMILIE CU COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2
+ COPII: 1

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții

NOTA MEDIE rez.:
9.50
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Sebeș [AB] - Sibiu, 'Un drum altfel'


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

Au muls ciobanii oile, stau la masă. Din cer cu un zgomot infernal, aterizează o navă extraterestră. Iese din ea un exaterestru și se adresează ciobanilor:
– Eu sunt Venus!
Baciul mai mare zice: – Ia toarnă-i un paharel.
Bea exaterestrul și iar: – Eu sunt Venus!
– Mai toarnă-i unul!
Bea exaterestrul si vesel le zice: – Vedeți…, eu sunt de pe altă planetă!
– Nu-i mai turna, căci s-a îmbătat deja, zice baciul.

Am fost acolo, la Ghiță ciobanul, am mâncat bine, ne-am distrat bine pe urmă fiecare și-a văzut de-ale lui, el de oi, eu de drum. Iar în privința bancului de la începutul articolului am avut grijă să nu fie la fel cu bancul utilizatorului Yersinia Pestis deoarece la ultimul lui articol din 4 bancuri 2 erau cu ciobani.

În august la ultima vizită din Alba-Iulia am hotărât să fac până acasă un drum... altfel, adică de bună voie și nesilit de nimeni în loc să folosesc A1 pentru a ajunge acasă am făcut un ocol superb (și ce dacă am consumat ceva benzină în plus?)

Nemaivizitând centrul istoric din Alba Iulia (impresiile de la vizita anului trecut într-o zi de vară superbă în orașul unirii și mai superbă aici) mi-a rămas mai mult timp la dispoziție și m-am gândit s-o folosesc eficient vizitând mai multe. Așa că prima dată am vizitat Râpa Roșie (impresii despre rezervația naturală aici: vezi impresii) și pe urmă am luat calea Transalpinei dar numai o bucată, deoarece porțiunea integrală am făcut-o deja în 2013 pe drum închis fără parapeți, adică tot tacâmul de senzații tari, impresii aici: vezi impresii.

Drumul nostru a continuat pe DN67C marcat corespunzător în municipiul Sebeș inclusiv inscripția Transalpina. Până la Șugag am traversat Petrești, Sebeșel, Săsciori, Laz, Căpâlna și Mărtinie. Din Șugag până la intersecția drumului 106D am folosit 106E și am traversat Dobra, Jina, Poiana Sibiului, Rod, Tilișca, Galeș, Săliște, Vale, Sibiel, iar după intersecție am traversat Orlatul iar în drum spre Poplaca văzândGura Râului între munți mi-a venit ideea să fac o excursie și acolo, impresiile din weekendul trecut aici: vezi impresii.

Traversând Poplaca am ajuns la intersecția drumului 106A din Rășinari (despre care am povestit anul trecut aici) iar de acolo până la Sibiu a rămas foarte puțin de făcut. Pe drumul nostru n-am făcut nici un metru pe A1, iar peisajele sînt uimitoare. Opriri am făcut doar două, la Jina și între Jina și Poiana Sibiului unde am preparat și consumat tradiționalul grătar la iarbă verde. O filmare preluată de pe Youtube (asemănătoare cu filmarea mea rutiera) aici.

O să dau totuși câteva detalii „tehnice“despre toate localitățile traversate, zic eu utile celor care o să facă mai multe opriri ca mine sau cine știe la o revenire personală. Noi am folosit acest drum de 3 ori, 2012,2013 (când am făcut integral Transalpina) și în august anul curent.

Petrești, prima localitate traversată imediat după ieșirea din municipiul Sebeș îsi are originile în 1309. De vizitat în afară de Biserica ortodoxă numită Înfrățirii Confesionale, biserica evanghelică, și ruinele unei foste cetăți.

Sebeșel se pare că este o localitatea aproape la fel de veche din 1382, în afară de biserica ortodoxă se mai poate vedea un monument la eroilor din războaiele mondiale.

Săsciori este o comună care datează din 1309, în afară de lăcașul de cult din localitate se pot vizita împrejurimile, satele care aparțin de Săsciori.

Căpâlna care aparține de Săsciori are un obiectiv de vizitat pentru cei interesați de ruine dacice, aici aflându-se Cetatea Dacică Căpâlna. Am înțeles că mai departe în munți se află și un castru roman denumit Castrul Roman de la Șugag. Lacul Obreja de Căpâlna este un lac de acumulare de 150m și 42 m înălțime la bază de pe râul Sebeș unde am făcut o scurtă oprire. Zona fiind turistică și foarte frumoasă s-au cam îndesit cabanele private și pensiunile turistice.

Șugag este o comună mare și se află într-o zonă frumoasă situată deja la o altitudine de 660m (până aici am tot urcat) Dacă cineva face o oprire mai lungă în Șugag sau chiar se cazează în zonă, lista obiectivelor de văzut conține Mânăstirile Teț, Oașa și monumentul eroilor din Șugag, rezervațiile naturale Masa Jidovului, Pintenii din Coasta Jinei, Luncile Prigoanei, Stânca Grunzii.

Dobra este un sat care se află la poalele munților si înainte să începem să urcăm pe serpentine până la Jina. La vizita din 2012 starea drumului era proastă. Situația s-a schimbat din 2013 drumul era deja asfaltat.

Jina cu prima atestare documentară din jurul anului 1400 este comuna situată la cea mai mare altitudine deasupra mării în jur de 1000m. La fiecare vizită m-am oprit aici (doar aici m-am întâlnit și cu Ghiță ciobanul) Bunăstarea comunei se observă și în prezent dar s-a observat și la prima vizită. Ca și obiective de vizitat am să enumăr biserica Buna Vestire din 1795 o biserică mai nouă Sfinții Mihail și Gavril din 1939, un muzeu etnografic cu numele de Morariu, pârtia de schi cu numele de Jina, și un festival folcloric care se ține anual (de 47 de ani) Sus pe muntele din Jina. Un video cu drona preluată aici

Poiana Sibiului se află ceva mai jos de Jina la o altitudine de 880 m, ajungând acolo pe serpentine. Peisajele văzute de aici au m-au determinat să aleg locul picnicului între cele două localități. De văzut aici în comuna Poiana Sibiului sînt Biserica de lemn din 1766 și monumentul eroilor din primul război mondial.

Rod urmează după Poiana Sibiului satul înființat în anii 1400 și care aparține de Tilișca. De văzut aici este biserica ortodoxă Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril și un tradițional monument al eroilor de care găsim în fiecare localitate.

Tilișca, comuna mai veche cu atestare din 1366 în afară de cele 2 biserici, Biserica Mare (tot cu hramul sfinților arhangheli Mihail și Gavril) din 1782 și Biserica Mică (hramul Sf Nicolae din 1843) plus monumentul eroilor mai are ceva în plus ruinele unei cetăți dacice Cetatea dacică de la Tilișca.

Galeșul un sat aparținând de Săliște oferă turistului o biserică (cu hramul Intrarea în biserică a maicii Domnului), un schit cu o biserică de lemn (schitul Foltea) un muzeu și un monument memorial (din nou dar într-o altă formă) Troița eroilor români.

Săliște următoarea localitate traversată este deja la rang de oraș, orășel în opinia mea, cu atestare documentară din 1354. De văzut ar fi mai multe pe aici în jurul centrului frumos amenajat, piața se numește Piața Eroilor cu monumentul eroilor în dotare, biserica Înălțarea Domnului din 1785, biserica din Grui 1742 Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul la mică distanță de centru muzeul parohia, Poiana Soarelui (se află în afară se ajunge pe drum forestier), cabana lui Nicolae Ceaușescu.

Vale un sat care aparține tot de Săliște urmează pe drum, atestat documentar din 1383, iar obiectivul de văzut este biserica Sf Treime din 1763.

Sibiel o altă localitate aparținând de Tilișca cu atestare documentară din 1311ne oferă o biserică (Sfânta Treime din 1765) un muzeu de icoane pe sticlă și... monumentul eroilor români.

Orlat este comuna care a urmat, drumurile se intersectează aici spre Cristian și Poplaca/Gura Râului. 1319 este anul primei atestări de văzut sînt biserica Sf. Nicolae din 1796 și Cetatea Scurtă (situri arheologice și urme a unor fortificații foarte vechi)

Poplaca a urmat unde am făcut o oprire săptămâna trecută la biserica ortodoxă din secolul 18. Zona ca și celelalte este turistică. Monumentul eroilor există și aici, n-am văzut în viața mea atâția eroi (numele inscripționate pe plăci memoriale) într-o singură zi.

Distanța totală a fost de 99 km versus 62 km de pe A1. Cei 37 km în plus au meritat din plin acest ocol minutat pe care îl recomand.

Rog WM să atașeze, mulțumesc.

https://www.youtube.com/watch?v=AnLDY87mW_g

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de AZE in 23.09.2017 13:34:05

Validat / Publicat: 23.09.17 18:35:06


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 1669


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  35300 PMA (din 37 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[23.09.17 18:33:39]
» mesaj pers

    Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperă Mărginimea Sibiului, MĂRGINIMEA SIBIULUI" (deja existentă pe sait)

   --

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[23.09.17 22:27:00]
» mesaj pers

   @AZE: Un drum altfel, dar ce frumos. Felicitari, votat cu mare placere.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Zoazore
[24.09.17 08:39:34]
» mesaj pers

   @AZE: Și când te gândești că ”din comoditate” adesea ratăm atântea frumuseți! Peisaje de-o frumusețe rară! Mulțumesc pentru lipsa ta de comoditate!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- AZE
[24.09.17 09:43:05]
» mesaj pers

   @Zoazore: Multumesc

   Mi-am dat seama si eu ca de multe ori trecem aproape de niste locuri de vizitat dar le omitem. De cele mai multe ori le omitem din lipsa de timp dar cateodata exista ocazia (cum a fost si la mine in cazul de mai sus)

   O sa detaliez in viitor despre anumite localitati de pe traseu deoarece atat articolul cat si drumul au fost ca fulgerul toate obiectivele enumerate mai sus sint imposibil de vizitat intr-o singura zi.

   De exemplu daca saptamana trecuta am fost la Gura Raului si Poplaca intr-un weekend viitor ma bate gandul sa ma duc la Saliste pentru o excursie de o zi.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- AZE
[24.09.17 09:46:44]
» mesaj pers

   @mishu: Multumesc

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[25.09.17 10:27:06]
» mesaj pers

   @AZE: Acum vreo 5 ani am parcurs prima dată acestă șosea județeană, pe porțiunea Gura Râului-Jina. De atunci am mai trecut de vreo trei ori pe aici (chiar venind dinspre Transalpina), preferând o deplasare mai înceată, dar plină de imagini pitorești. Am admirat mereu serpentinele dinspre Dobra (în 2012 nu era asfalt pe acolo), străduțele înguste din satele Mărginimii, ori peisajul ce se deschide dinspre serpentinele din apropierea satului Poiana Sibiului. Superb traseu!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Yersinia pestis
[25.09.17 15:44:31]
» mesaj pers

   Foarte exact review, este matematic de geografic! :D

   Și pozele-s frumoase!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- AZE
[25.09.17 21:20:06]
» mesaj pers

   @tata123: Tot in 2012 am parcurs integral prima data acest traseu. Pana atunci am facut doar excursii partiale de exemplu doar pana la Saliste sau Tilisca.

   Portinunea Dobra -Jina era in curs de modernizare iar pietrisul si nisipul dat cu cilindru dar intre timp deteriorat mi-a dat de furca la ultimele serpentine (cele mai abrupte) In urmatorii ani a fost mai ok pe asfaltul cel nou. O portiune proasta am mai intalnit mai jos care intre timp s-a mai reparat/remediat.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- AZE
[25.09.17 21:27:59]
» mesaj pers

   @Yersinia pestis: Multumesc

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- liviu49
[07.10.17 12:26:54]
» mesaj pers

   @AZE: Sa moara mortu' dar devii obraznic, domnule! Ma uit pe geamul camerei mele si vad o ploaie mocaneasca, de altfel foarte sanatoasa pentru campul insetat si caruia dusca asta de apa ii prinde taman bine si nu-mi vine sa cred ce am citit si mai ales ce am vazut cu cateva minute inainte. M-am prins ca nu visez, am citit si celelalte ecouri si imi dau seama ca ce am citit si vazut este intr-adevar in Romania. Bine ca nu le-a vazut si nefasta mea ca m-ar fi certat din nou ca acum doua zile laudam muntii din Austria unde am fost cu trei ani in urma in concediu. Dar ea uita mereu ca eu am afirmat mereu ca mie imi plac mai mult muntii nostri decat ai lor, dar de dragul conversatiei ma cearta mereu cand laud muntii din Austria. Dar cred in continuare ca, daca uneori ni se par ai lor mai frumosi ca ai nostri, este datorat respectului pe care acestia il poarta naturii.

   Am fost prin marginime doar putin si doar in trecere, dar acum am ocazia sa vad si ce nu am vazut pana acum. Jos palaria!

   Numai bine si calatorii placute!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[18] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [AUG-2017] Lacul Obreja de la Căpâlna -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 23.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904131">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904131"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904131">Şterge vot</a></div><span id="v9904131" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904131)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904131Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904131MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [AUG-2017] Lacul Obreja de la Căpâlna
foto AZE [23.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [AUG-2017] Lacul de acumulare Obreja de la Căpâlna-o zonă foarte frumoasă -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 23.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904132">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904132"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904132">Şterge vot</a></div><span id="v9904132" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904132)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904132Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904132MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [AUG-2017] Lacul de acumulare Obreja de la Căpâlna-o zonă foarte frumoasă
foto AZE [23.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [AUG-2017] Lacul Obreja de la Căpâlna din valea Sebeșului -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 23.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904133">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904133"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904133">Şterge vot</a></div><span id="v9904133" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904133)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904133Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904133MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [AUG-2017] Lacul Obreja de la Căpâlna din valea Sebeșului
foto AZE [23.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [AUG-2017] Peisaj văzut de pe serpentinele între Dobra și Jina -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 23.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904134">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904134"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904134">Şterge vot</a></div><span id="v9904134" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904134)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904134Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904134MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [AUG-2017] Peisaj văzut de pe serpentinele între Dobra și Jina
foto AZE [23.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [AUG-2017] Peisaj văzut de pe drumul Dobra-Jina -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 23.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904135">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904135"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904135">Şterge vot</a></div><span id="v9904135" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904135)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904135Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904135MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [AUG-2017] Peisaj văzut de pe drumul Dobra-Jina
foto AZE [23.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [AUG-2017] Mărginimea Sibiului-peisaj -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 23.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904136">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904136"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904136">Şterge vot</a></div><span id="v9904136" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904136)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904136Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904136MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [AUG-2017] Mărginimea Sibiului-peisaj
foto AZE [23.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [AUG-2017] Jina-comuna aflată la cea mai mare altitudine din Sibiu -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 23.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904138">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904138"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904138">Şterge vot</a></div><span id="v9904138" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904138)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904138Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904138MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [AUG-2017] Jina-comuna aflată la cea mai mare altitudine din Sibiu
foto AZE [23.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [AUG-2017] Poiana Sibiului urmează imediat după Jina -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 23.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904139">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904139"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904139">Şterge vot</a></div><span id="v9904139" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904139)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904139Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904139MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [AUG-2017] Poiana Sibiului urmează imediat după Jina
foto AZE [23.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [AUG-2017] Pe serpentinele între Jina și Poiana Sibiului -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 23.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904140">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904140"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904140">Şterge vot</a></div><span id="v9904140" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904140)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904140Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904140MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [AUG-2017] Pe serpentinele între Jina și Poiana Sibiului
foto AZE [23.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [AUG-2017] Poiana Sibiului se află la 880 m altitudine -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 23.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904141">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904141"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904141">Şterge vot</a></div><span id="v9904141" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904141)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904141Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904141MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [AUG-2017] Poiana Sibiului se află la 880 m altitudine
foto AZE [23.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [AUG-2017] Poiana Sibiului-observând fundalul (stânga) ne dăm seama cât de sus se află -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 23.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904142">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904142"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904142">Şterge vot</a></div><span id="v9904142" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904142)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904142Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904142MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [AUG-2017] Poiana Sibiului-observând fundalul (stânga) ne dăm seama cât de sus se află
foto AZE [23.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [AUG-2017] Peisaj din Mărginimea Sibiului -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 23.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904143">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904143"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904143">Şterge vot</a></div><span id="v9904143" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904143)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904143Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904143MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [AUG-2017] Peisaj din Mărginimea Sibiului
foto AZE [23.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [AUG-2017] Mărginimea Sibiului- la înălțime -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 23.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904144">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904144"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904144">Şterge vot</a></div><span id="v9904144" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904144)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904144Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904144MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [AUG-2017] Mărginimea Sibiului- la înălțime
foto AZE [23.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [AUG-2017] Mărginimea Sibiului-vedere dinspre drumul 106E -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 23.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904145">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904145"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904145">Şterge vot</a></div><span id="v9904145" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904145)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904145Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904145MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [AUG-2017] Mărginimea Sibiului-vedere dinspre drumul 106E
foto AZE [23.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [AUG-2017] Peosaj văzut de la Jina -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 23.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904146">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904146"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904146">Şterge vot</a></div><span id="v9904146" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904146)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904146Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904146MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [AUG-2017] Peosaj văzut de la Jina
foto AZE [23.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [AUG-2017] Starea drumurilor pe toată distanța diferă, sînt și zone bune sînt și zone cu gropi -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 23.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904147">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904147"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904147">Şterge vot</a></div><span id="v9904147" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904147)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904147Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904147MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [AUG-2017] Starea drumurilor pe toată distanța diferă, sînt și zone bune sînt și zone cu gropi
foto AZE [23.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [AUG-2017] Mărginimea Sibiului -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 23.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904148">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904148"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904148">Şterge vot</a></div><span id="v9904148" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904148)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904148Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904148MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [AUG-2017] Mărginimea Sibiului
foto AZE [23.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [AUG-2017] Peisaj văzut de pe drum din Mărginimea Sibiului -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 23.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904149">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904149"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904149">Şterge vot</a></div><span id="v9904149" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904149)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904149Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904149MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [AUG-2017] Peisaj văzut de pe drum din Mărginimea Sibiului
foto AZE [23.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

[18] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.122241973877 sec