94385 
nu sunteţi logat. - LOGIN
La pas prin Cheile Latoriței

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
02.07.2019
DE
Avatar Dan&Ema
--- M ---
vârsta 50-60 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 22.04.12
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUN-2019
DURATA: 3 zile
TIP: PRIETENI
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 12
+ COPII: 2 -- varsta: 8; 8

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Valea Latoritei si Muntii Capatanii – spectacol linistit (I)


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

Spectacol linistit

Pare un nonsens? Nicidecum!

Valea Latoritei si Muntii Capatanii sunt inca o zona putin vizitata de turisti – de unde epitetul “linistit”.

Valea Latoritei si Muntii Capatanii ofera un spectacol natural superb specific unei zone montane intesata de o retea hidrografica densa.

Cu 4 luni in urma, zapada mi-a limitat posibilitatile de explorare mai amanuntita a zonei, dar mi-a deschis planuri pentru un weekend de iunie.

Legenda Lotrului si Latoritei

Cand ajungi pe asemenea meleaguri si exista legende pe care le auzi sau pe care le citesti este de datoria ta sa le raspandesti.

Asta fac si eu in continuare inserand un extras de pe http://www.plecatdeacasa.net, care prezinta Legenda Lotrului si Latoritei.

Cândva, demult, atuncea când prin părțile Lotrului și ale Gâlcescului, trăiau oameni din neamul uriașilor, un flăcău chipeș, cum nu mai era altul în toți munții pășunilor întinse, s-a îndrăgostit de o fată de prin părțile vâlcene, venită cu oițele la vărat în Muntinuri.

Fata, Latorița, i-a căzut dragă și uriașului ce-și avea sălașul prin părțile Mohorului.

Dragostea fetei pentru chipeșul flăcău a fost stavilă în fața planurilor uriașului și, de furie, acesta i-a prefăcut pe amândoi în izvoare, despărțiundu-i -crezând el- pentru totdeauna.

Pe Latorița a trimis-o spre Soare-răsare, iar pe Lotru spre miazănoapte, presărându-le în cale stânci și deschizând prăpăstii în care să-și fărâmițeze trupurile și să se irosească în pământ sau în aer, pierduți pentru totdeauna.

Scăpat de lumina poienii din Obârșie (n. r. - Obârșia Lotrului), Lotru a stat puțin pe gânduri și a cotit-o brusc spre Soare-răsare.

A curs apoi vesel la vale oprindu-se în dulbine cu păstrăvi, primind soli de închinare a vârfurilor ninse din dreapta. Se urcă în înălțimi, se strecoară lotrește printre crăpături (n. r. - haiducește), sare în cascade, ajungând să-și facă, Cataracte" în drum spre izbândă. A plecat de aici grăbit, adâncindu-se în albie de stâncă și a întins mâna spre Latorița, mai sus de Mălaia, luând-o fericiți împreună cu Oltul care dădea și el lupta cu stâncile înainte de intrarea în defileul de la Cozia.

Traseul auto unu

Spre deosebire de alte articole scrise despre drumetii montane, de data aceasta am sa va prezint si un traseu auto, un drum ce se strecoara in inima muntelui si ajunge undeva sus pe pajistea alpina.

Mentionez de la bun inceput ca acest traseu nu a fost practicabil iarna si ca in perioada fara zapada necesita prudenta maxima la condus datorita starii sale pe alocuri foarte accidentate. Un 4x4 este o posibila solutie, dar uneori nu e sufcient sa scrie aceasta inmultire pe caroseria masinii, iar alteori cand soferii sunt foarte dibaci, se poate circula si cu un autorism obisnuit, cu un scut de drumuri grele. Viteza medie de 13 km/h cu care am parcurs traseul vorbeste de la sine.

9:10 – 4 masini (+ 2 care ni s-au alaturat pe traseu) si vreo 20 de suflete pornim din Malaia de la Casa Bucureasa vezi impresii. Atentie! Musai sa aveti plinul facut!

Urmam DN7A pentru 4,7 km catre Voineasa fara sa ajungem in statiune, apoi cotim stanga pe DJ701D, marcaj clar la intersectie. Dupa 5,1 km, in localitatea Ciunget intalnim o intersectie in Y, unde cotim jumatate stanga. In 500 metri batem la portile Uzinei Lotru-Ciunget.

9:25 – prima regrupare la Uzina Lotru-Ciunget

Poate nu va imaginati in ce loc unic din Romania am ajuns! Uzina sau Centrala Hidroelectrica Lotru-Ciunget cu cei 510 MW putere instalata este a doua din tara ca si putere dupa Portile de Fier I. Mai sa nu va vina sa credeti cand aici langa uzina nu se vede niciun lac de acumulare! Asa-i? Spre comparatie un reactor de la Cernavoda are o putetre de 600 MW.

Taina locului este ca hidrocentrala se afla sub albia Latoritei la o adancime de 140 de metri, iar sursa de alimentare este apa acumulata in Lacul Vidra aflat la circa 40 km distanta. Functioneaza din anul 1972. Povestea sau tesatura de ape este mai complexa si reprezinta o lucrare inginereasca hidroenergetica de varf. “In spatele” Lacului Vidra este construita o retea de captari si aductiuni de la 4 baraje din zona: Galbenul de unde apa ajunge prin cadere libera prin galerii in Vidra, Petrimanu de unde apa este pompata prin galerii in Vidra, Jidoaia si Balindru. Fascinant!

Hidrocentrala poate fi uneori vizitata, dar trebuie sa sunati inainte sa va asigurati ca este posibil. Noi ne-am oprit 5 minute la portile ei, sperand ca vom intalni pe cineva sa ne faciliteze intrarea, ceea ce nu s-a intamplat.

Cheile Latoritei si Valea Latoritei

Continuam pe DJ701D. Drumul devine putin mai accidentat si intinde primele capcane. Minore totusi.

Valea Latoritei separa Muntii Capatanii in sud de Muntii Latoritei in nord. Imediat dupa uzina, cum urcam pe firul apei, intram in Cheile Latoritei, care au lungime de circa 5 km. Exista aprecieri ca aceste chei sunt printre cele mai frumoase defilee din tara, eu as spune Valea Latoritei in totalitatea ei este una spectaculoasa. Peisajul de chei este unul oarecum clasic, unul in care apa si-a sapat cursul intre peretii stransi ai muntilor. Frumosi, stancosi.

La ca. 7 km de la uzina, in punctul numit Prejbeni, traversam pe pod de pe malul stang pe cel drept al Latoritei, pe care vom ramane tot restul zilei, putand astfel afirma ca am intrat pe teritoriul Muntilor Capatanii.

10:05 – popas la cateva cascade provenite dintr-un parau lateral cu debit mare care se ramifica in dreptul soselei si isi arunca apele in mai multe brate peste parapetul inalt de piatra construit artificial.

La 10 km de la uzina trecem prin dreptul Cabanei Borogeana, parasita. Din cand in cand va recomand sa mai aruncam cate o privire catre albia Latoritei pentru a rata pasajul vaii numit La Lespezi.

10:20 - La Lespezi. Aici Latorita spala niste gresii peste care curge ca pe niste suprafete albe plane lucioase legate intre ele prin mici cascade unde se formeaza niste ligheane de apa cristalina pe fond deschis. Cu grija in unele locuri se poate cobori la “ligheane”.

10:40 – Popas obligatoriu la 15,5 km de la Uzina Ciunget. Am ajuns la Apa Spanzurata.

Cascada Apa Spanzurata se afla pe un paraul Turcinu Mare, afluent de stanga la Latoritei si este o minunatie. Un firicel de apa se arunca de la 35 metri inaltime pe o stanca de calcar in imediata apropiere a firului vaii Latoritei. Este timpul pozelor, este timpul filmuletelor. Se poate traversa Latorita prin apa, pe pietre, pana la baza cascade, dar escaladarea ei este nerecomandata din cauza abruptului alunecos. Superba! Superba! Superba!

11:00 – Dupa 16,4 km de la Ciunget suntem la coronamentul barajului lacului de acumulare Petrimanu la cota 1.134 m alt.

De o parte este Muntele Pristosu in Capatanii, de alta este Muntele Petrimanu in Latoritei. Apele Lacului de acumulare Petrimanu sunt tinute inca din anul 1977 de bariera puternica si arcuita din beton a barajului inalt de 50 de metri si lung de 190 de metri, pe care ne-am plimbat sin oi dup ace am sarit un gardulet. Lacul Petrimanu ocupa 17 hectare si acumuleaza pana la 2,5 milioane metri cubi de apa. Aici se aduce apa din 28 de captari, traseul aductiunilor fiind de 68 km! Din lac, statie de pompare Petrimanu urca apa intr-o galerie care apoi curge gravitational catre Lacul Vidra. Lacul Petrimanu este populat cu peste.

Cugetam incotro vom continua: spre Lacul Galbenu sau spre Curmatura Oltetului, cu masinile sau pe jos sau …. Norii incepeau sa isi dea mana deasupra culmilor. Am considerat ca daca vrem sa urcam cat mai sus, mai bine o facem acum, caci mai tarziu sigur va creste instabilitatea atmosferica. Am ales sa ne indreptam spre Curmatura Oltetului, daca om putea cu masinile pana sus pe pasunea alpina.

De aici drumul greu pentru masini se va transforma cu fiecare km parcurs intr-unul si mai greu. Ne incadram pe malul drept al Lacului Petrimanu si dupa 1 km depasim Cabana Tudor Petrimanu, care nu arata prea primitor desi am citit ca poate gazdui turisti, unii insa au preferat sa nu inopteze pe aici. In curand vedem si coada lacului si un drum ce se ramifica catre dreapta si care ajunge pe partea cealalta a lacului, intr-o zona de corturi.

La 2 km de la Barajul Petrimanu ajungem la o ramificatie importanta: inainte catre Galbenu, la stanga in urcus si ac de par catre Curmatura Oltetului. Aveam sa traversam cu masinile niste noroaie printre busteni si resturi de copaci parasite in drum. Am ezitat in doua randuri daca sa continuam pe jos sau nu. Am urcat greu pe teren foarte accidentat, cu clonturi de pietre, in panta si pe serpentine, aproape numai intr-antaia, a mirosit a ambreiaj incalzit, dar in cele din urma am ajuns acolo sus. In aproximativ 1 ora am parcurs 7,5 km de drum foarte greu pentru masini de la Barajul Petrimanu pana in Curmatura Oltetului.

Incheiere partea 1 din 2. Va urma.

Rog inserare videoclip prezentare Valea Latoritei https://www.youtube.com/watch?v=yerPjVabvk8

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de Dan&Ema in 02.07.2019 19:06:48

Validat / Publicat: 02.07.19 19:59:53

articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 249


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Dan&Ema); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  51400 PMA (din 38 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[02.07.19 19:59:31]
» mesaj pers

    Mutat, la reorganizare, în rubrica "La pas prin Cheile Latoriței, VOINEASA / VALEA LOTRULUI" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CĂLĂTORIE]

   -

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[02.07.19 20:17:24]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Denisa13
[02.07.19 20:30:39]
» mesaj pers

   Felicitari Dan pentru articol. Foarte fain ai povestit.

   Multumim si pentru invitatie. A fost un week-end deosebit.

   Noi am abandonat masina aproape de jumatatea drumului. Am atins de cateva ori si stateam foarte incordati (trebuie sa ajungem si in Grecia anul asta cu masina aste :)). Am fost de acord sa parcam si sa ne continuam drumul pe jos. N-am regretat decizia deoarece am facut miscare (chiar daca n-am ajuns pe varf si n-am vazut bujorii) si ne-am incarcat sufletul si ne-am incantat privirea cu peisajele deosebite din jur.

   Am baut apa din izvor, am vazut cascada apa spanzurata din dreptul de unde izvoraste, am cules plante medicinale.

   La intoarcere ne-a si plouat putin dar deja suntem obisnuiti cu asta.

   O zona deosebita care merita vizitata.

   Multumim si ghidului pentru indrumare si sotiei ghidului pentru grija aratata copiilor.

   Ne-a facut placere si asteptam urmatoarea iesire.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1500 PMA1 (din 5 voturi)]
- webmaster
[02.07.19 20:43:52]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[02.07.19 22:24:39]
» mesaj pers

   @webmasterX: multumesc

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[02.07.19 22:31:04]
» mesaj pers

   @Denisa13:

   Ai facut o precizare corecta la care subscriu:

   Multumim @zlatna (Smara si Adi) pentru dragostea aratata copiilor si timpul petrecut cu ei si pentru ghidarea pe acest traseu minunat unde voi ati mai fost. Multumim!

   Despre bujori mai incolo... Eu v-am apreciat pentru decizia rationala de a lasa la un moment dat masina cu dezavantajele de rigoare, dar cum voi sunteti niste oameni pozitivi ati lunctat oartea pkina a paharului.

   Despre ploaie in episodul 2...

   Numai de bine! 🌲☀️

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Dan&Ema
[02.07.19 22:33:09]
» mesaj pers

   @webmaster:

   Multumesc pentru toate aprecierile primite. Chiar m-am straduit sa strang informatie care sa fie utila si altora si ma bucur daca va fi de folos.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dana2008
[03.07.19 08:19:09]
» mesaj pers

   @Dan&Ema: Felicitări pentru articol si fotografiile minunate!

   La cât mai multe drumeții!

   Numai bine!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[03.07.19 08:58:07]
» mesaj pers

   @Dan&Ema: Din cele câteva fotografii postate se vede un peisaj minunat; incursiunile în natură ne încarcă bateriile pentru mult timp, mai ales dacă sunt efectuate cu familia.

   Mi-ar fi plăcut să văd câteva imagini cu șoseaua și cu „lupta offroad” pe care ați dus-o până pe platou, dar presupun că erați prea concentrați la drum.

   Numai bine și aștept partea a doua a articolului!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Zoazore
[03.07.19 11:37:24]
» mesaj pers

   @Dan&Ema: Asta este una dintre drumetiile voastre foarte frumoas? Superba! Si v-a ajutat si peisajul, dar si vremea!

Am urcat greu pe teren foarte accidentat, cu clonturi de pietre, in panta si pe serpentine, aproape numai intr-antaia, a mirosit a ambreiaj incalzit, dar in cele din urma am ajuns acolo sus.
luptatori, ca orice AFAisti! Daca zici c-a si peritat efortul, e de nu se poate!

   Bravo voua!

   Si pozele sunt de revista! Si, a sa cum te asteptai, P11 si P15 sunt preferatele mele!

   As fi vrut sa pot si eu sa merg cu voi... Din pacate... nu pot! dar virtual, ma incumet!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Dan&Ema
[03.07.19 12:04:13]
» mesaj pers

   @Dana2008: Multumim! :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[03.07.19 15:26:26]
» mesaj pers

   @tata123:

   A fost ceva stres pe drumul accidentat si nu mi-a ars de poze la urcare. Asteapta episodul 2, :)

   Peisajele si iesirea in natura de incarca. Am prins, in partea descrisa aici vreme buna si atunci am facut si mai multe poapsuri caci era pacat sa trecem pe langa locuri asa frumoase si sa nu facem cativa pasi.

   Pentru un fotograf profesionist sigur se gaseau cadre si unghiuri mult mai bune, dar eu raman la nivelul foto amator cu telefonul.

   Multumesc de vizita si nu ma supar daca apreciezi articolul. :D

   Numai de bine!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Dan&Ema
[03.07.19 15:31:33]
» mesaj pers

   @Zoazore:

   Ma bucur de vizita ta pe la articolul meu :) CA de obieci pe la articolele mele :D

   Daca scriu fain... inginereste... si fac poze cu telefonul... dar imi ies...

   Acum depinde si de asteptari, eu compar cu ce imi propun eu, dupa alte standarde, sigur se poate fotografia infinit mai bine.

   Pentru episodul 2 sa iei o haina virtuala ceva pe tine, ca trebuie, daca vrei sa te transpui in poveste :))

   Iti plac pozele cu ochi! :D :D :D

   Multumesc, numai de bine!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[22] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUN-2019] Uzina Ciunget pe care nu am putut-o vizita -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 02.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1082057">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1082057"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1082057">Şterge vot</a></div><span id="v91082057" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1082057)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1082057Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1082057MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUN-2019] Uzina Ciunget pe care nu am putut-o vizita
foto Dan&Ema [02.07.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUN-2019] flori de munte -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 02.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1082058">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1082058"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1082058">Şterge vot</a></div><span id="v91082058" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1082058)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1082058Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1082058MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUN-2019] flori de munte
foto Dan&Ema [02.07.19]
# [50 PMA, fara bonus]

P03 [JUN-2019] Reguli de pescuit pe Valea Latoritei -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 02.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1082059">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1082059"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1082059">Şterge vot</a></div><span id="v91082059" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1082059)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1082059Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1082059MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUN-2019] Reguli de pescuit pe Valea Latoritei
foto Dan&Ema [02.07.19]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JUN-2019] Valea Latoritei -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 02.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1082060">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1082060"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1082060">Şterge vot</a></div><span id="v91082060" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1082060)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1082060Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1082060MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUN-2019] Valea Latoritei
foto Dan&Ema [02.07.19]
# [50 PMA, fara bonus]

P05 [JUN-2019] cascada fara nume la iesirea din chei (in amonte) -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 02.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1082061">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1082061"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1082061">Şterge vot</a></div><span id="v91082061" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1082061)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1082061Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1082061MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUN-2019] cascada fara nume la iesirea din chei (in amonte)
foto Dan&Ema [02.07.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUN-2019] perspective meteo bune pentru o drumetie montana -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 02.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1082062">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1082062"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1082062">Şterge vot</a></div><span id="v91082062" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1082062)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1082062Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1082062MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUN-2019] perspective meteo bune pentru o drumetie montana
foto Dan&Ema [02.07.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUN-2019] La Lespezi -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 02.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1082063">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1082063"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1082063">Şterge vot</a></div><span id="v91082063" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1082063)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1082063Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1082063MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUN-2019] La Lespezi
foto Dan&Ema [02.07.19]
# [50 PMA, fara bonus]

P08 [JUN-2019] Valea Latoritei -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 02.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1082064">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1082064"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1082064">Şterge vot</a></div><span id="v91082064" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1082064)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1082064Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1082064MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUN-2019] Valea Latoritei
foto Dan&Ema [02.07.19]
# [50 PMA, fara bonus]

P09 [JUN-2019] La Lespezi -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 02.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1082065">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1082065"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1082065">Şterge vot</a></div><span id="v91082065" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1082065)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1082065Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1082065MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUN-2019] La Lespezi
foto Dan&Ema [02.07.19]
# [50 PMA, fara bonus]

P10 [JUN-2019] Cascada Apa Spanzurata -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 02.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1082066">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1082066"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1082066">Şterge vot</a></div><span id="v91082066" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1082066)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1082066Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1082066MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUN-2019] Cascada Apa Spanzurata
foto Dan&Ema [02.07.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUN-2019] cu prietena la munte -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 02.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1082067">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1082067"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1082067">Şterge vot</a></div><span id="v91082067" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1082067)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1082067Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1082067MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUN-2019] cu prietena la munte
foto Dan&Ema [02.07.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUN-2019] Cascada Apa Spanzurata -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 02.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1082068">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1082068"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1082068">Şterge vot</a></div><span id="v91082068" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1082068)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1082068Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1082068MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUN-2019] Cascada Apa Spanzurata
foto Dan&Ema [02.07.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUN-2019] AmFostAcolo la Cascada Apa Spanzurata -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 02.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1082069">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1082069"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1082069">Şterge vot</a></div><span id="v91082069" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1082069)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1082069Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1082069MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUN-2019] AmFostAcolo la Cascada Apa Spanzurata
foto Dan&Ema [02.07.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUN-2019] au trecut si necuvantatoare pe aici -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 02.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1082070">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1082070"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1082070">Şterge vot</a></div><span id="v91082070" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1082070)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1082070Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1082070MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUN-2019] au trecut si necuvantatoare pe aici
foto Dan&Ema [02.07.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUN-2019] poza de familie la Cascada Apa Spanzurata -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 02.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1082071">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1082071"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1082071">Şterge vot</a></div><span id="v91082071" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1082071)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1082071Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1082071MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUN-2019] poza de familie la Cascada Apa Spanzurata
foto Dan&Ema [02.07.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUN-2019] Barajul arcuit de la Petrimanu -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 02.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1082072">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1082072"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1082072">Şterge vot</a></div><span id="v91082072" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1082072)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1082072Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1082072MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUN-2019] Barajul arcuit de la Petrimanu
foto Dan&Ema [02.07.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUN-2019] Lacul Petrimanu si inca sperante bunicele de o drumetie -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 02.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1082073">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1082073"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1082073">Şterge vot</a></div><span id="v91082073" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1082073)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1082073Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1082073MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUN-2019] Lacul Petrimanu si inca sperante bunicele de o drumetie
foto Dan&Ema [02.07.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUN-2019] soparlita -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 02.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1082074">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1082074"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1082074">Şterge vot</a></div><span id="v91082074" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1082074)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1082074Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1082074MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUN-2019] soparlita
foto Dan&Ema [02.07.19]
# [50 PMA, fara bonus]

P19 [JUN-2019] o prima intrebare despre posibila schimbare a prognozei meteo -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 02.07.19] <span style="color:teal"><b>nevotabilă</b></span> - <span class="allrVotedi" id="av1082075">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1082075"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1082075">Şterge vot</a></div>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUN-2019] o prima intrebare despre posibila schimbare a prognozei meteo
foto Dan&Ema [02.07.19] nevotabilă
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JUN-2019] Cabana Petrimanu -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 02.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1082076">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1082076"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1082076">Şterge vot</a></div><span id="v91082076" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1082076)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1082076Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1082076MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUN-2019] Cabana Petrimanu
foto Dan&Ema [02.07.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JUN-2019] verde pozat din masina -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 02.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1082077">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1082077"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1082077">Şterge vot</a></div><span id="v91082077" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1082077)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1082077Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1082077MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUN-2019] verde pozat din masina
foto Dan&Ema [02.07.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [JUN-2019] Indicatoarele din Curmatura Oltetului (va urma) -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 02.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1082078">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1082078"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1082078">Şterge vot</a></div><span id="v91082078" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1082078)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1082078Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1082078MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [JUN-2019] Indicatoarele din Curmatura Oltetului (va urma)
foto Dan&Ema [02.07.19]
# [0 PMA, fara bonus]

[22] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.127457857132 sec