75411 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Cetatea Făgăraș

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
22.12.2016
DE
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Sibiu
înscris/ă în 02.07.12
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
DEC-2016
DURATA: 1 zile
TIP: FAMILIE CU COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2
+ COPII: 1

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢIE / RELAXARE
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții

NOTA MEDIE rez.:
9.00
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Iarna nu-i ca vara... la Cetatea Fagaras


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:

Asa cum am descris in titlu iarna nu-i ca vara la cetatea Fagaras dar inauntru am fost primit cu o caldura... medievala.

Locuind la 76 km de aceasta cetate, trecand de zeci de ori prin centrul Fagarasului vizitand neamuri din Brasov, vizitand orasul Brasov sau imprejurimile, vizitand Valea Prahovei+imrejurimile sau in drum spre mare... dar nu am oprit o singura data sa vizitez aceasta cetate. A fost nevoie sa citesc despre aceasta cetate pe AFA ca sa ma conving de necesitatea vizitei. Dar... niciodata nu este tarziu, astazi am vazut ceva frumos, cetatea Fagaras m-a cucerit definitiv.

Cetatea Fagaras asa cum o vedem astazi a fost construita intre anii 1300-1500. Inainte de aceasta perioada a existat o fortificatie combinata din pamant si lemn, pericolul invaziilor tatarilor si mongolilor a determinat construirea unui complex de fortificatii mai reusite. Atat de reusite ca niciodata nu s-a reusit cucerirea acestei cetati cu ocazia celor 15 asedii descrise in istorie. Ca si prima impresie de om simplu fara nici o experienta din punct de vedere militar, vazand cetatea frumos renovata cu zidurile groase astazi inconjurata complet de apa (Lac in jurul cetatii latimea canalului estimativ cca 25m) si imaginand armele de atunci inclusiv tunurile este foarte probabila nereusita incercarii de a cuceri cetatea Fagaras. Alimentarea cu apa a santului se realiza printr-un canal legat de raul Olt.

Probabil ca nici podul pe care am trecut cu masina si am parcat in parcarea cetatii aflata la stanga si dreapta intrarii principale fara costuri suplimentare nu a existat atunci, sau arata complet atfel si bineinteles aparat cu orice pret.

Nelungind prea mult descrierea istoriei mai doresc sa mentionez faptul ca cetatea in afara de scopul defensiv a servit ca resedinta pentru conducatorii Transilvaniei plus centru administrativ. In 1696 a devenit cazarma armatei austriece, in 1867 garnizoana armatei maghiare si in 1918 a armatei romane. Probabil ca intre anii 1948-1960 nu reuseam sa fac fotografii in jurul sau langa cetate, in aceasta perioada destinatia a fost inchisoare comunista. Foarte probabil dupa primele fotografii eram prins, condamnat si considerat dusman al regimului si ajungand... inauntru in cetate doar ca nu in calitate de turist... In urmatorii ani (dupa 1960) au avut loc numeroase lucrari de renovare iar astazi este deschis circuitului turistic in afara de admirarea zidurilor, bastioanelor exterioare se poate vizita in interior muzeul Tarii Fagarasului si de ce nu... se poate citi o carte in biblioteca municipala amenajata in interior.

Dupa parcare am admirat cetatea din exterior impreuna cu cele 4 bastioane ale sale, primul bastion din stanga parcarii spre centrul Fagarasului se numeste Bastionul Tobosarului iar bastionul din dreapta se numeste Cuptorului. In directia vest pe cealalta parte la stanga este Bastionul Sabo iar la dreapta Bastionul cu paie (denumirea provine probabil din cauza ca aici s-au depozitat furajele grajdurile princiare fiind aproape-este o parere personala). Dupa intrare la stanga se afla casa de bilete o intrare pentru adulti fiind 15 ron taxa valabila pentru vizitare cetate exterior/interior, muzeu. O taxa foto nu exista dar nu avem voie sa folosim blitzul. Programul de vizita este 8.00-19.00 marti-vineri si 10.00-18.00 in weekend, aceasta este programul de vara. Programul de iarna inseamna inchiderea cu 2 ore mai devreme marti-vineri si o ora mai devreme in weekend. Luni este inchis.

Dupa intrare in curtea intermediara am observat galeria de straja atat la stanga cat si la dreapta intrarii deasupra zidurilor exterioare. Ajuns in spate vizitand fiecare bastion in parte inclusiv interiorul am gasit fostele grajduri princiare dar si o spanzuratoare absolut functionala (cel putin asa mi s-a parut)

Intrarea atat in curtea interioara cat si in muzeu se poate realiza prin fata sau lateral pe o usa nord-vestica. Langa aceasta usa secundara aflata pe partea nordica gasim un atelier de fierarie medievala cu toate dotarile necesare.

Curtea interioara este frumos amenajata cu banci si o zona verde. Prima atractie turistica o gasim chiar la dreapta de intrare acesta fiind casa temnicerului, turnul temnita si sala de tortura. Daca camera unde dormeau fostii detinuti seamana mai mult cu o pensiune de o stea sau o margareta zarind pe peretele de visavis toate instrumentele de tortura se schimba situatia si implicit destinatia cu 180 grade.

Intrarea in muzeul tarii Fagarasului se face la stanga urcand pe niste scari. Pe hol sintem indemnati sa aratam biletele achizitionate si sa ne incaltam in niste papuci de folie pentru a pastra curatenia (ceva de genul ce am purtat si la castelul Peles din Sinaia). Traseul interior este bine organizat se face in directia dreapta (intrare-S-V-N-E-inapoi la intrare) In prima camera ni se prezinta istoricul cetatii, urmeaza o expozitie din turnul sud-estic Thomory, aici am vazut multe fotografii a personalitatilor romanesti inclusiv regele Mihai.

Pe latura sudica urmeaza camerele in care ni se prezinta pe rand arheologie, istorie medievala, bresle, istorie moderna, port popular si interior taranesc. Dupa aceste 5 camere ajungem la turnul Rosu, aici este o expozitie de tezaur. La capitolul arheologie am vazut ceva interesant, in camera dedicata am gasit fragmente/componente/barne din lemn din vechea fortificatie de lemn+pamant. In camera dedicata breslelor am gasit cate o lada apartinand unei bresle. Ce contine? Habar n-am. Am vazut si diferite obiecte de sticlarie cateva interesante doresc sa enumar aici:flacoane farmaceutice, butelie de calatorie care insa se face tandari daca l-ai scapat pe jos, un vas de sticla cu destinatia de prins muste, si toi pentru baut rachiu. Legenda (si vecinul) spune ca nu te imbeti daca bei rachiu din toi, este un mit spulberat, te imbeti la fel de bine ori din toi ori din paharel... In aceste camere din latura sudica am mai vazut expuse diferite manuscrisuri, sigilii, o roata si furci de tors, diferite costume populare iar cel mai interesant am gasit un interior taranesc amenajat in coltul din ultima camera.

Pe latura vestica in prima incapere gasim o expozitie de mobilier, urmeaza sala Dietei, este cea mai frumoasa incapere vazuta aici si ocupa aproape toata latura vestica. Daca aveam in proprietate un castel foloseam acelasi decor, atat de mult mi-a placut. Dar aceasta sala care arata ca o sufragerie imensa avea si alte destinatii in decursul anilor printre care si capela romano-catolica. Incaperea este mentionata prima data in 1581. Am si ajuns la turnul negru, aici gasim o expozitie arta religioasa dar si niste scari care ne duc in dormitorul principesei in acelasi turn doar ca la etaj.

Coborand din dormitorul principesei incepem vizitarea laturii nordice aici sint multe expozitii particulare este vorba despre articole de sticlarie, picturi, icoane si diferite alte colectii realizate de artisti renumiti. Pe la mijlocul laturii nordice ajungem la Turnul Pestrit aici gasim o coletie de mobilier urban vechi, pe langa mobilier 2 aparate de epoca de redat muzica este vizibila aici, un gramofon (cu palnie exterioara) si un patefon (cu palnia montata in interiorul cutiei, asa ceva am si eu acasa functional) la ambele dispozitivul de redat muzica este discul de ceara (parintele vinilului de astazi sau din trecut deoarece si vinilul este ceva deosebit cine mai are pe acasa) Ajungem la turnul temnitei dar nu este nimic amenajat asa ca o luam inapoi spre intrare pe latura estica, aici gasim expozitii de ceramica, picturi si alte expozitii temporare. Inainte de iesire gasim un magazin amenajat in ultima camera. Gasim orice souvenir posibil dar mai ales despre cetate.

Dupa iesirea din acest muzeu mai urcam un etaj si ajungem la Sala Tronului. Pe acest etaj expozitia are loc doar pe latura sudica si turnul Thomory. Restul de spatii sint descrise ca in curs de amenajare.

Langa intrarea in Sala Tronului gasim si intrarea in biblioteca cu programul de 9.00-17.00 L-V.

Toalete gasim atat jos cu intrare dinspre curtea inteioara cat si la etajul 1 in incinta muzeului tarii Fagarasului.

Despre Fagaras: Este un municipiu din judetul Brasov, are 30000 locuitori, localizare GPS:24/58/17 est si 45/50/32 nord. Din cei 30000 locuitori cca 85 % sint romani pe urma cate 3,5% romi si maghiari. Din punct de vedere confesional 85 % sint ortodocsi, cate 1,5 % catolici si reformati. Orasul s-a infiintat si dezvoltat odata cu cetatea deci dateaza tot din secolul 14. Accesul rutier se face prin DN1/E68, dar mai exista si acces feroviar.

Obiective turistice din oras si imprejurimi in afara de cetatea Fagaras: in oras gasim biserica catolica franciscana construita in 1737, biserica reformata construita in 1712, bisericile ortodoxe Sf Nicolae (1697) si Sf Treime (1783), biserica evaghelica construita in 1842. Si indiferent daca vizitam orasul sau sintem doar in trecere inevitabil vom zari cladirea colosala (care imi aduce aminte de Casa poporului) a catedralei Sf Ioan Botezatorul. Exteriorul cu cupola poleita cu aur este finalizata, interiorul doar partial multe elemente decoratice sint montate deja inclusiv candelabrele imense, peretii asteapta inca finisajele si bineinteles picturile. Am asistat la constructia catedralei fiind in tranzit de nenumarate ori, dar totusi nu inteleg cheltuiala imensa avand in vedere ca in oras exista o oarecare saracie si somaj. Dar din punct de vedere turistic este interesant. In zona centrala se mai gaseste un parc amenajat in acest moment in haine de sarbatoare, adica brad de craciun, luminite si o iesla care reprezinta nasterea mantuitorului.

Alte obiective turistice din imprejurimi ar fi in primul rand accesul in muntii Fagaras si implicit traseul de creasta folosind una din potecile turistice cele mai apropiate fiind Sambata de Sus, Arpas, etc. Pe urma se poate vizita complexul monahal din Sambata de Sus, castelul Brancoveanu din Sambata de sus, Abatia de la Carta, Muzeul Badea Cartan din Cartisoara, Transfagarasanul, Pastravaria Albota daca ne este dor de un peste.

Cazare si masa in Fagaras: Cea mai convenabila solutie de cazare daca vrem sa vizitam imprejurimile este sa ne cazam chiar in Fagaras. Personal am vazut cateva pensiuni (toate 60 ron dubla pe noapte) dar m-am uitat si pe booking iar costul este rareori peste 20 eur. Comparand cu preturile din statiunile de munte eu zic ca este mai mult decat convenabil. Mai trebuie o masina cu care sa ne putem deplasa la obiective. Nici la locurile de luat masa care se gasesc in zona centrala nu ni se trage pielea de pe noi, preturile sint decente. Am remarcat numele unui restaurant: 5th Avenue.

Rog WM sa ataseze urmatorul clip video cu filmare aeriana cu drona cetatea Fagaras, multumesc.

https://www.youtube.com/watch?v=66Q6DJ40cq4

---
Impresii încărcate de AZE in 22.12.2016 21:19:41

Validat / Publicat: 22.12.16 22:57:49


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 2540


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  40700 PMA (din 43 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[22.12.16 22:56:17]
» mesaj pers

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[23.12.16 01:22:39]
» mesaj pers

   @AZE:

   Sotul meu a copilarit putin in aceasta localitate si s-a jucat pe acolo. Ne-am propus sa o vizitam anul acesta dar cum mereu s-a ivit cate ceva, am trecut-o pe asteptare 2017.

   Sarbatori cu bine, sanatate și spor la plimbari!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[23.12.16 09:25:41]
» mesaj pers

   @AZE: Felicitari pentru articol, dar mai ales pentru poze.

   Votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[23.12.16 13:12:41]
» mesaj pers

   @AZE:

   Felicitari pentru acest excelent articol despre un loc drag noua pe care l-am vizitat de mai multe ori in diferite stadii de prezentare a cetatii atat ce priveste exteriorul cat mai ales interiorul sau. Este un loc unde merita negresit sa te opresti si sa vizitezi falnica Cetate a Fagarasului.

   Sarbatori fericite si numai de bine!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- Dana2008
[23.12.16 16:19:31]
» mesaj pers

   Felicitări pentru articol! Fotografiile sunt superbe! Albul iernii îi dă un aer aparte.

   Și eu fost două zile anul acesta în vizită la Cetatea Făgăraș, este foarte frumos! Dacă m-am întors și a doua zi!!!

   Cred că voi scrie și eu impresiile mele de acolo, dar nu știu când exact. Am vreo mie de fotografii și e greu să mai scriu ceva nou față de ceea ce este cuprins deja în multele articole existente pe această destinație.

   Sărbători fericite!

   Călătorii plăcute!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[50] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [DEC-2016] Cetatea Fagaras iarna -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 22.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av820972">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv820972"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=820972">Şterge vot</a></div><span id="v9820972" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(820972)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f820972Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e820972MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [DEC-2016] Cetatea Fagaras iarna
foto AZE [22.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [DEC-2016] Vedere cu Cetatea Fagaras iarna -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 22.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av820973">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv820973"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=820973">Şterge vot</a></div><span id="v9820973" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(820973)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f820973Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e820973MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [DEC-2016] Vedere cu Cetatea Fagaras iarna
foto AZE [22.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [DEC-2016] Vedere de pe podul cetatii, in fundal noua catedrala ortodoxa -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 22.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av820974">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv820974"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=820974">Şterge vot</a></div><span id="v9820974" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(820974)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f820974Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e820974MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [DEC-2016] Vedere de pe podul cetatii, in fundal noua catedrala ortodoxa
foto AZE [22.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [DEC-2016] Un fel de Casa Poporului din Tara Fagarasului -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 22.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av820975">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv820975"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=820975">Şterge vot</a></div><span id="v9820975" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(820975)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f820975Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e820975MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [DEC-2016] Un fel de Casa Poporului din Tara Fagarasului
foto AZE [22.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [DEC-2016] Cetatea Fagaras, curte interioara latura sudica -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 22.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av820976">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv820976"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=820976">Şterge vot</a></div><span id="v9820976" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(820976)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f820976Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e820976MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [DEC-2016] Cetatea Fagaras, curte interioara latura sudica
foto AZE [22.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [DEC-2016] Pe zidurile cetatii din curtea intermediara -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 22.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av820977">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv820977"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=820977">Şterge vot</a></div><span id="v9820977" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(820977)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f820977Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e820977MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [DEC-2016] Pe zidurile cetatii din curtea intermediara
foto AZE [22.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [DEC-2016] Turnul Rosu vazut din exterior -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 22.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av820978">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv820978"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=820978">Şterge vot</a></div><span id="v9820978" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(820978)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f820978Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e820978MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [DEC-2016] Turnul Rosu vazut din exterior
foto AZE [22.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [DEC-2016] Vedere de pe Bastionul Sabo -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 22.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av820979">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv820979"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=820979">Şterge vot</a></div><span id="v9820979" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(820979)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f820979Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e820979MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [DEC-2016] Vedere de pe Bastionul Sabo
foto AZE [22.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [DEC-2016] Vedere de pe bastionul Sabo, zid exterior latura sudica -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 22.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av820980">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv820980"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=820980">Şterge vot</a></div><span id="v9820980" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(820980)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f820980Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e820980MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [DEC-2016] Vedere de pe bastionul Sabo, zid exterior latura sudica
foto AZE [22.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [DEC-2016] Vedere de pe bastionul Sabo spre catedrala si lacul inghetat din jurul cetatii -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 22.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av820981">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv820981"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=820981">Şterge vot</a></div><span id="v9820981" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(820981)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f820981Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e820981MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [DEC-2016] Vedere de pe bastionul Sabo spre catedrala si lacul inghetat din jurul cetatii
foto AZE [22.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [DEC-2016] Latura vestica, in prim plan turnul Rosu la celalalt colt Turnul Negru -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 22.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av820982">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv820982"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=820982">Şterge vot</a></div><span id="v9820982" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(820982)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f820982Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e820982MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [DEC-2016] Latura vestica, in prim plan turnul Rosu la celalalt colt Turnul Negru
foto AZE [22.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [DEC-2016] Vedere de sub Bastionul Sabo -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 22.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av820983">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv820983"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=820983">Şterge vot</a></div><span id="v9820983" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(820983)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f820983Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e820983MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [DEC-2016] Vedere de sub Bastionul Sabo
foto AZE [22.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [DEC-2016] O spanzuratoare functionala-am plecat repede de aici -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 22.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av820984">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv820984"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=820984">Şterge vot</a></div><span id="v9820984" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(820984)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f820984Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e820984MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [DEC-2016] O spanzuratoare functionala-am plecat repede de aici
foto AZE [22.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [DEC-2016] In galeriile din Bastionul cu Paie -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 22.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av820985">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv820985"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=820985">Şterge vot</a></div><span id="v9820985" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(820985)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f820985Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e820985MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [DEC-2016] In galeriile din Bastionul cu Paie
foto AZE [22.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [DEC-2016] Vedere spre lac de pe Bastionul cu Paie -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 22.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av820986">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv820986"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=820986">Şterge vot</a></div><span id="v9820986" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(820986)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f820986Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e820986MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [DEC-2016] Vedere spre lac de pe Bastionul cu Paie
foto AZE [22.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [DEC-2016] Cetatea Fagaras vazuta de pe Bastionul cu Paie (st Turnul Pestr. it, mijloc Turnul Negru, dr. Turnul Rosu) -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 22.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av820987">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv820987"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=820987">Şterge vot</a></div><span id="v9820987" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(820987)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f820987Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e820987MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [DEC-2016] Cetatea Fagaras vazuta de pe Bastionul cu Paie (st Turnul Pestr. it, mijloc Turnul Negru, dr. Turnul Rosu)
foto AZE [22.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [DEC-2016] Fieraria cetatii -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 22.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av820988">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv820988"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=820988">Şterge vot</a></div><span id="v9820988" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(820988)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f820988Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e820988MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [DEC-2016] Fieraria cetatii
foto AZE [22.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [DEC-2016] Intrare spre curtea interioara -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 22.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av820989">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv820989"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=820989">Şterge vot</a></div><span id="v9820989" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(820989)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f820989Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e820989MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [DEC-2016] Intrare spre curtea interioara
foto AZE [22.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [DEC-2016] Curtea interioara -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 22.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av820990">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv820990"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=820990">Şterge vot</a></div><span id="v9820990" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(820990)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f820990Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e820990MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [DEC-2016] Curtea interioara
foto AZE [22.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [DEC-2016] Curte interioara -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 22.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av820991">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv820991"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=820991">Şterge vot</a></div><span id="v9820991" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(820991)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f820991Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e820991MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [DEC-2016] Curte interioara
foto AZE [22.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [DEC-2016] Sala Dietei -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 22.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av820992">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv820992"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=820992">Şterge vot</a></div><span id="v9820992" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(820992)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f820992Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e820992MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [DEC-2016] Sala Dietei
foto AZE [22.12.16]
# [0 PMA, fara bonus]

[50] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.121927976608 sec