85914 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Cascada Vălul Miresei

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
17.05.2018
DE
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Sibiu
înscris/ă în 02.07.12
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
APR-2018
DURATA: 1 zile
TIP: FAMILIE CU COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2
+ COPII: 1

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE rez.:
9.75
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

La vălul miresei


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:

Gheorghe, Ion şi Vasile stau pe prispă. La un moment dat Ion zice:

-Io cred că mâine plouă!

După o oră Gheorghe spune şi el:

-Io cred că nu!

După încă o oră Vasile, revoltat, se ridică şi zice:

-Dacă voi aveţi chef de ceartă, io mă duc acasă!

 

Nici eu n-aveam chef de ceartă (mai ales la acest articol nr.250) așa că mi-am văzut de drum și așa cum am relatat în ultimul articol scris - vezi impresii - aveam de gând să vizitez Cascada Răchițele sau Vălul Miresei, ambele denumiri corecte (dar pe indicatorul maro scria Vălul Miresei) sat Răchițele, comuna Mârgău.

Comuna Mârgău se află în județul Cluj, are o istorie de peste 800 de ani, are 1400 locuitori după datele ulitmului recensământ, și are în componență 6 sate: Mârgău, Bociu, Buteni, Ciuleni, Scrind-Frăsinet și Răchițele. Acesta din urmă ne-a interesat pe noi, sau mai exact una din obiectivele sale turistice principale Cascada Vălul Miresei.

Accesul spre cascada Vălul Miresei

Noi venind dinspre Beliș am folosit cel mai scurt dar și cel mai frumos drum, adică DC121 renovat dar cu o singură bandă, nu ne-a deranjat, pe tot drumul ne-am întâlnit cu 2 mașini. După coborârea de la Dealul Boții am ieșit pe drumul 108C și virat la dreapta. După intrarea în localitate urmează imediat indicatorul spre cascadă, iar noi am virat la stânga, circulând încă 6 km.

Alte direcții : Dinspre Cluj ar mai fi DN1/E60-de la Huedin se virează la stânga pe DN1R, după Călata se virează la dreapta pe 108C, se urmează acest drum până la Răchițele, total 82 km până la parc. Tot dinspre Cluj cu mult înainte de Huedin se poate vira la stânga direct pe 108C.

Câteva cuvinte despre Răchițele

Satul de 700 locuitori și o atestare documentară din 1792 după intrare părea mai degrabă cu un cătun, casele sînt destul de împrăștiate în vale. Zona frumoasă, obiectivele turistice din împrejurimi din care trebuie enumerată și cascada, au dezvoltat zona, așa că în prezent găsim și pensiuni aici. Ca și lăcaș de cult trebuie să menționez Biserica de Lemn greco-catolică din Răchițele construită în 1911. Și cum nici din Răchițele nu lipseau eroii de război, în fața bisericii s-a construit un Monument al eroilor dar abia în 2009.

La granița Parcului Național Apuseni

După cei 6 km de drum îngust dar bine asfaltat între Răchițele și parcul național trebuie parcată orice vehicul motorizat fie și o motocicletă sau ATV. Pe panoul unde scrie: Atenție, intrați într-o zonă de conservare specială apar o mulțime de pictograme cu ce este și ce nu este interzis. Așa că pot băga pofta în cui toți șoferii de auto/moto/ATV/motosanie/pescarii/vânătorii/culegătorii de plante, /tăietorii de lemne/nu se campează, etc. Cei care nu deranjează natura au pictogramele cu permis, cum ar fi fotografii, bicicliștii, călăreții, schiorii, se poate escalada stâncile, se pot vizita peșterile.

Parcul Natural Apuseni are o suprafață de peste 75000 hectare, cu un relief foarte diversificat mai jos găsim articolul de la wiki: ro.wikipedia.org/wiki/Par ... Natural_Apuseni

Până să ajungem la locul de parcare acolo unde se află delimitarea cu Parcul Natural Apuseni circulând pe drumul asfaltat am intrat încet în Cheile Văii Stanciului. De pe drum am observat deja câteva cabane private și pensiuni. Am parcat lângă râu și un mic lac de acumulare, probabil pentru alimentare apă potabilă. Lângă parcare era și o rulotă vagon care în momentul vizitei era închisă dar în sezon se vinde mâncare aici. Pe partea opusă am observat echipamente de tiroliană pe copaci la o înălțime mare de asemenea și reclama unei firme pe marginea drumului.

Neștiind încă cât va dura drumul ne-am luat și ceva provizii de sandviș, ceva de ploaie și am intrat în aria protejată. Drumul forestier este foarte bun, pe noi nu ne-a ajutat dar pe eventualii bicicliști chiar îi ajută acest aspect. Noi am admirat în schimb pereții abrupți din chei, numai bun pentru cei dornici de escaladare, de fapt chiar am văzut urme de ancorare echipamente.

Am observat și peșteri mici în stânci dar la un perete de stâncă am observat la mare înălțime o gură de peșteră. Citind pe aici inclusiv poziția peșterii respective am dedus că am văzut Peștera Șușman.

Peste așteptări am ajuns repede la cascadă în aproximativ 15-20 minute, nu știu exact dar băiatul a fugit înainte, el a fost primul care a văzut cascada, nu degeaba îi spun omul apelor. Apăi vine spre noi într-un suflet și strigă: aici este, am ajuns!!

În apropiere găsim alte panouri despre cascadă plus toată zona inclusiv posibilitățile de drumeție care nu sînt puține aici în Apuseni. Drumul forestier continuă de aici spre alte locuri faine din acești munți.

Cascada și legenda sa

Nu există sait turistic să nu scrie câteva cuvinte și despre legenda cascadei. Așa că de ce să fiu excepție la articolul meu, chiar dacă am înflorit-o puțin (legenda)?

A fost o dată ca niciodată o pereche de tineri care s-au îndrăgostit și au dorit să se căsătorească. Zis și făcut, trimis invitațiile, organizare ca la carte într-un loc select, limuzină închiriată, formație, etc, etc. Echipa media închiriată, adică realizatorii fotografii/filmări erau profesioniști, așa că au venit cu o idee, ce ar fi ca mirii să meargă și la Cascada Răchițele (pe lângă alte locuri frumoase unde au mai pozat) și să se pozeze acolo la cascadă ei realizând și niște fotografii 3D pe lângă cele obișnuite.

După ce s-au realizat câteva fotografii excepționale la partea de jos a cascadei, unul din echipă a venit cu ideea să se facă poze cu mirii și la partea superioară a cascadei. Existând un drum de acces până acolo s-au urcat în limuzină care având în vedere lungimea cotea cam greu în curbe. Ajunși acolo toată lumea era concentrată pe foto, așa că n-au observat că mireasa care purta pantofi cu tocuri începe să alunece de pe o stâncă, cade exact 30 m, înălțimea cascadei, pe bolovanii din față. Lumea disperată încearcă să sune la ambulanță, semnal slab aici la telefon până la urmă ajunge un echipaj SMURD care era întâmplător pe drumul 108C din cauza unui accident, încearcă o resuscitare standard, în zadar, mireasa a decedat.

Așa se sfârșește povestea, Cascada Răchițele de atunci și-a schimbat denumirea în Vălul Miresei, în amintirea ei, iar formacascadei dovedește acest lucru. Asta a fost povestea mea tristă dar adevărată (în imaginație)

Ajuns și eu la fața locului mi-am dat seama pe loc de ce este una din cele mai renumite cascade din România. Debitul de apă, cele 2 trepte, înălțimea totală de 30 m, forma de voal a cascadei (de acolo și poveștile) toate acestea dovedesc acest lucru. Înălțimea deasupra mării este de 1000 m acolo unde se află cascada.

O ușoară briză de vânt făcea să ne plouă în tot timpul vizitei. Astfel trebuia să șterg permanent lentilele aparatului foto și chiar și a telefonului. Ne-am băgat cu ăla mic AZE pe niște bârne de lemn așezate acolo în apă până aproape de baza cascadei. Ne-a plăcut. A stat și dna AZE la o anumită distantă. I-a plăcut și ei. Fiind primăvară, debitul de apă este mai mare și mai spectaculos. Am citit că iarna la multe minus grade îngheață cascada iar peisajul obsrervat este deosebit. Deosebit și pentru cei care escaladează pe gheață deoarece se practică acest lucru acolo.

În apropierea cascadei se află un foișor încăpător pentru adăpostul turistului în caz de ploaie sau să-și servească masa stând la băncile din acest loc. Un foc de grătar este total interzis aici, turistul să-și ia gândul.

Întoarcerea a fost rapidă, noi mulțumiți că am bifat și acest loc călcat de... mireasa nefericită.

Recomand locul, de asemenea rog atașare acest link despre anumite trasee turistice care se pot face din zona Răchițele - cluj.com/articole/trasee- ... -zona-rachitele

Rog și pe Webmaster să atașeze această filmare la început, mulțumesc - youtube

 

La sfârșit aș dori să scriu rândurile citite de pe o placa montată în stâncile de șângă casacdă, de Teofil Răchițeanu personalitate din acest sat:

Geneza

Trecând, pe aici, o dată, Dumnezeu
Se-opri pe această piatră și aleasă
O lacrimă din ochiul lui căzu
Și acest crescu din ea Văl de mireasă...

---
Impresii încărcate de AZE in 17.05.2018 22:34:25

Validat / Publicat: 18.05.18 08:43:36


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 2085


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  40700 PMA (din 43 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- hopyk
[18.05.18 09:09:17]
» mesaj pers

   Frumos articol si bine documentat, ca de obicei! Ma incearca o usoara nostalgie privind pozele. Felcitarile mele!!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmasterX
[18.05.18 09:38:32]
» mesaj pers

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- doinafil
[18.05.18 12:05:59]
» mesaj pers

   @AZE: Este superbă această cascadă! Nu știu care este explicația - debitul, viteza, „sctiunea” mică a porțiunii din vârf, care creează efectul de „jet” (?) - dar chiar că pare a fi un voal de mireasă!

   Mi-a plăcut și „legenda” adusă la zi! (ai imaginație, Domnule, nu glumesc!).

   Felicitări pentru articol și pozele foarte reușite, am votat cu drag!!!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Zoazore
[18.05.18 13:02:28]
» mesaj pers

   @AZE: Nici eu n-am chef de cearta, asa ca voi continua cu laudele!

   Frumos acest al 250-lea articol al tau! Meticulos si minutios detaliat.

   Peisajele sunt fantastice, iar cascada este mirifica!

   Micul AZE este un mare viteaz si-un descoperitor: nu uita ca el a descoperit cascada, inaintea voastra!

   ma bucur ca-l duci in excursii, sa-si cunoasca tara!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- webmaster
[18.05.18 13:20:09]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- AZE
[18.05.18 14:27:40]
» mesaj pers

   @webmaster: Mulțumesc

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[20.05.18 17:15:07]
» mesaj pers

   @AZE:

   Felicitări pentru cele 250! Si la cât mai multe!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmasterX
[02.10.18 09:34:27]
» mesaj pers

   Mutat, la reorganizare, în rubrica «Cascada Vălul Miresei» (nou-creată, între timp, pe sait)

[Rubrica inițială: Răchițele, un colț de rai din Apuseni]

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[33] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [APR-2018] Spre Cascada Răchițele pe drumul forestier din Parcul Natural Apuseni -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 17.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av967119">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv967119"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=967119">Şterge vot</a></div><span id="v9967119" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(967119)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f967119Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e967119MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [APR-2018] Spre Cascada Răchițele pe drumul forestier din Parcul Natural Apuseni
foto AZE [17.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [APR-2018] Râul din Cheile Valea Stanciului -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 17.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av967122">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv967122"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=967122">Şterge vot</a></div><span id="v9967122" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(967122)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f967122Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e967122MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [APR-2018] Râul din Cheile Valea Stanciului
foto AZE [17.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [APR-2018] Peisaj din drumul spre cascadă -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 17.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av967123">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv967123"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=967123">Şterge vot</a></div><span id="v9967123" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(967123)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f967123Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e967123MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [APR-2018] Peisaj din drumul spre cascadă
foto AZE [17.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [APR-2018] Pe marginea drumului stânci numai bune de escaladat -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 17.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av967125">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv967125"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=967125">Şterge vot</a></div><span id="v9967125" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(967125)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f967125Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e967125MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [APR-2018] Pe marginea drumului stânci numai bune de escaladat
foto AZE [17.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [APR-2018] Râul văzut din drum -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 17.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av967126">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv967126"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=967126">Şterge vot</a></div><span id="v9967126" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(967126)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f967126Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e967126MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [APR-2018] Râul văzut din drum
foto AZE [17.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [APR-2018] Tot spre cascadă -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 17.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av967127">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv967127"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=967127">Şterge vot</a></div><span id="v9967127" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(967127)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f967127Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e967127MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [APR-2018] Tot spre cascadă
foto AZE [17.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [APR-2018] Pare să fie Peștera Șușman? -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 17.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av967129">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv967129"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=967129">Şterge vot</a></div><span id="v9967129" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(967129)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f967129Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e967129MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [APR-2018] Pare să fie Peștera Șușman?
foto AZE [17.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [APR-2018] Peștera Șușman? -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 17.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av967131">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv967131"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=967131">Şterge vot</a></div><span id="v9967131" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(967131)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f967131Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e967131MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [APR-2018] Peștera Șușman?
foto AZE [17.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [APR-2018] Grote mai mici văzute din drum -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 17.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av967132">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv967132"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=967132">Şterge vot</a></div><span id="v9967132" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(967132)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f967132Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e967132MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [APR-2018] Grote mai mici văzute din drum
foto AZE [17.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [APR-2018] Râul văzut in drumul forestier -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 17.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av967134">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv967134"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=967134">Şterge vot</a></div><span id="v9967134" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(967134)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f967134Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e967134MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [APR-2018] Râul văzut in drumul forestier
foto AZE [17.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [APR-2018] Am ajuns, ne întâmpină foișorul amenajat pentru turist -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 17.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av967135">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv967135"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=967135">Şterge vot</a></div><span id="v9967135" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(967135)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f967135Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e967135MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [APR-2018] Am ajuns, ne întâmpină foișorul amenajat pentru turist
foto AZE [17.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [APR-2018] Se zărește printre copaci -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 17.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av967137">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv967137"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=967137">Şterge vot</a></div><span id="v9967137" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(967137)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f967137Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e967137MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [APR-2018] Se zărește printre copaci
foto AZE [17.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [APR-2018] Vedere parțială -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 17.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av967138">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv967138"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=967138">Şterge vot</a></div><span id="v9967138" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(967138)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f967138Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e967138MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [APR-2018] Vedere parțială
foto AZE [17.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [APR-2018] Încă un pic și se vede de tot -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 17.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av967139">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv967139"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=967139">Şterge vot</a></div><span id="v9967139" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(967139)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f967139Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e967139MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [APR-2018] Încă un pic și se vede de tot
foto AZE [17.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [APR-2018] Și iată: Vălul Miresei -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 17.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av967141">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv967141"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=967141">Şterge vot</a></div><span id="v9967141" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(967141)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f967141Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e967141MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [APR-2018] Și iată: Vălul Miresei
foto AZE [17.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [APR-2018] Chiar seamănă cu vălul miresei -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 17.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av967142">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv967142"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=967142">Şterge vot</a></div><span id="v9967142" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(967142)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f967142Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e967142MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [APR-2018] Chiar seamănă cu vălul miresei
foto AZE [17.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [APR-2018] Chiar dacă e soare, aici plouă -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 17.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av967144">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv967144"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=967144">Şterge vot</a></div><span id="v9967144" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(967144)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f967144Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e967144MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [APR-2018] Chiar dacă e soare, aici plouă
foto AZE [17.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [APR-2018] Vedem o grotă mică și lângă cascadă -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 17.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av967145">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv967145"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=967145">Şterge vot</a></div><span id="v9967145" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(967145)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f967145Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e967145MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [APR-2018] Vedem o grotă mică și lângă cascadă
foto AZE [17.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [APR-2018] Fără cuvinte... -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 17.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av967146">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv967146"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=967146">Şterge vot</a></div><span id="v9967146" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(967146)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f967146Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e967146MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [APR-2018] Fără cuvinte...
foto AZE [17.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [APR-2018] Amfostacolo. și. noi. -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 17.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av967147">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv967147"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=967147">Şterge vot</a></div><span id="v9967147" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(967147)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f967147Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e967147MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [APR-2018] Amfostacolo. și. noi.
foto AZE [17.05.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [APR-2018] O ultimă privire spre cascadă-înainte de plecare -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 17.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av967148">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv967148"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=967148">Şterge vot</a></div><span id="v9967148" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(967148)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f967148Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e967148MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [APR-2018] O ultimă privire spre cascadă-înainte de plecare
foto AZE [17.05.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [APR-2018] Aici este granița rezervației, aici am parcat căruța -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 17.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av967149">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv967149"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=967149">Şterge vot</a></div><span id="v9967149" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(967149)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f967149Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e967149MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [APR-2018] Aici este granița rezervației, aici am parcat căruța
foto AZE [17.05.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [APR-2018] Un mic lac de acumulare lângă parcare -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 17.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av967150">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv967150"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=967150">Şterge vot</a></div><span id="v9967150" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(967150)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f967150Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e967150MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [APR-2018] Un mic lac de acumulare lângă parcare
foto AZE [17.05.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [APR-2018] -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 17.05.18] - <span class="allrVotedi" id="av967151">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv967151"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=967151">Şterge vot</a></div><span id="v9967151" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(967151)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f967151Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e967151MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [APR-2018]
foto AZE [17.05.18]
# [0 PMA, fara bonus]

[33] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.122970104218 sec