86528 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Cetatea Trascăului [Colțești, AB]

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
19.06.2018
DE
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Sibiu
înscris/ă în 02.07.12
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
APR-2018
DURATA: 1 zile
TIP: FAMILIE CU COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2
+ COPII: 1

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții

NOTA MEDIE rez.:
9.50
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

În vizită la Torockóvár / CetateaTrascăului


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

Ion ardeleanul vine acasă mai devreme de la câmp și aude zgomote în dormitor. Se duce in fugă și-își găsește nevasta dezbrăcată complet, întinsă pe pat, transpirată și gâfâind...

-Ce-i mă, nevastă, ce ai?

-Am infarct... zice ea.

Ardeleanul dă să fugă afară să cheme pe doctor, când copilul lui de 4 ani zice:

-Tată, tată, unchiu' Gheorghe este sub pat în pielea goală...

Ardeleanul fuge înapoi, ridică pătura și-l vede pe Gheorghe sub pat dezbrăcat și zice:

-Păi bine mă, nenorocitule, nevastă-mea moare de inimă și tu umbli ca un bezmetic prin casă in pielea goala de-mi sperii copilul...

În fine bancul de mai sus nu este pentru cei bolnavi de inimă dar e bun pentru cei care știu de glumă.

Într-o zi superbă de sfârșit de aprilie după vizita comunei Rimetea am pornit în grabă către Colțești cu scopul precis de a urca până la cetate. Bineînțeles Colțești înseamnă ceva mai mult decât cetatea doar că acesta este obiectivul principal de vizitat în zonă.

Câteva cuvinte despre Toroczkószentgyőrgy/Colțești

Satul Colțești aparține de comuna Rimetea, din punct de vedere vechime ca și primă atestare apare în 1332. În prezent are doar 542 locuitori conform ultim recensământ din 2011. De atunci pot fi și mai puțini având în vedere situația demografică tristă din țara noastră, vom vedea la următorul recensământ.

Numele satului vine de la Toroczkay un nobil local/edil al satului de pe atunci. Citind istoria satului am aflat că acest nobil a contribuit din punct de vedere financiar din greu la construcția lăcașelor de cult din Colțești. Așa că biserica reformată a fost construită integral din fondurile lui, la biserica unitariană a contribuit cu construcția turnului restul fiind construit cu ajutorul enoriașilor, iar la cea catolică a contribuit chemând călugări franciscani (probabil le-a dat terenul pentru biserică) care au construit pe urmă lăcașul de cult.

Obiective turistice din Colțești

Noi am vizitat doar Biserica Unitariană, Casa memorială Brassai Samuel și Cetatea Trascăului. În afară de acestea mai sînt câteva locuri de vizitat, împreună cu cetatea să zicem că este aproape un tur de o zi pentru turist.

Biserica Unitariană din Colțești

A fost prima oprire imediat după intrarea în sat. În 1643 a fost clădit turnul bisericii de către nobilul Torocykay, pe urmă restul clădirii, nava bisericii, etc de către enoriași. De probleme biserica n-a scăpat cum a fost incendiul din 1703 dar a fost imediat reconstruit.

Biserica reformată și catolică

Așa cum am povestit biserica reformată a fost construită de către nobilul Torocykay. După incendiul din 1703 a fost reconstruită, renovată și a primit forma sa actulă.

Biserica catolică a fost construită mai târziu în 1727, cea originală a fost distrusă în totalitate, cea nouă a fsot construită în 1867.

Casa memorială, conacul și muzeul

Nu departe de centru și biserica unitariană am observat o clădire marcată ca și casă memorială. Brassai Sámuel a fost un renumit om de știință, profesor și lingvist născut în Rimetea, probabil a locuit în această casă.

În apropiere de biserica reformată se va putea vizita Conacul Thoroczkay-Rudnyanszky, ceva mai larg o descriere aici

Cetatea Trascăului

Accesul se face din centrul satului Colțești, dinspre Rimetea în dreptul bisericii unitariene se va vira la dreapta. Înainte să o luăm spre cetate am luat-o către Cheile Siloșului doar atât cât am putut înainta cu mașina, obligatoriu mașină de teren sau Logan. Pe urmă ne-am întors, parcat și început urcușul pe jos către cetate.

Cetatea a fost construită în 1291 de către Familia Toroczkay pe locul unui fost castru roman. De și excelent construită nu a fost distrusă de vreme ci de mâna omului mai exact motive politice familia Torocykay opunându-se regimului de atunci habsburgice. Se întâmpla în 1703 atunci când a fost incendiat întreg satul Colțești.

Vizita noastră

Confundând Loganul cu un Duster 4x4 am încercat să urc pe o porțiune dificilă a drumului de pământ care duce până la baza cetății, de și am văzut că mai tot turistul a parcat jos și un nene care avea terenul pe acolo îmi tot zicea să am grijă de mașină. Până la urmă mea culpa după prima încercarea m-am întors, parcat la umbra unui copac, încălțat cu pantofi sport am luat drumul cetății. Ajuns din nou la locul unde am încercat să urc, mi-am dat seama că dacă treceam urma altă denivelare în pantă mai mare cu semn de întrebare și pentru un SUV 4x4. Drumul pe jos durează aproximativ 30-40 minute așa că nu merită să încercați cu mașina. Cărarea principală ocolește cetatea, se mai poate ataca din partea frontală pe un versant calcaros destul de abrupt. Pe aici a urcat micul AZE sfidând pe toți ceilalți care urcau „normal”.

Ruinele castelului sînt uimitor de bine conservate, sînt convins că dacă cetatea nu era demolată parțial atunci în 1703, acum era într-o stare excelentă. Ca și părți ai castelului cât de cât întregi sînt un turn pătrat și partea de incintă către sat, arată ca niște colți nu degeaba îi spune Colțești. Puțin mai larg despre cetate aici

Și totuși panorama împrejurimilor oferă turistului ceva mai mult decât cetatea în sine. Peisajele sînt uimitoare mai ales pe o vreme cum am prins noi. Observând și Cheile Vălișoarei (care se mai numește și Cheile Aiudului - ro.wikipedia.org/wiki/Che ... 83li%C8%99oarei) de acolo de sus am putut explica pe unde ne vom deplasa mai departe. În prim plan se observă în schimb satul Colțești și Piatra Secuiului de deasupra comunei Rimetea. Pentru vizita cetății se pot aloca 2-2,5 ore, vă invit să vedeți fotografiile făcute de mine de acolo de sus și vă veți convinge de ce merită o vizită aici.

Rog WM sa ataseze, multumesc

https://www.youtube.com/watch?v=i6fgiLcW8fU

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de AZE in 19.06.2018 01:36:17

Validat / Publicat: 19.06.18 10:42:04


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 873


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  37100 PMA (din 40 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- Michi
[19.06.18 22:40:01]
» mesaj pers

   Interesant review iar pozele denotă că au fost făcute de temerari.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dana2008
[20.06.18 07:54:17]
» mesaj pers

   @AZE: FELICITĂRI pentru articol si fotografiile superbe!

   Mare curaj să vă fotografiati pe marginea unui hău!

   Călătorii plăcute!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmasterX
[08.03.19 10:56:57]
» mesaj pers

   Mutat, la reorganizare, în rubrica «Cetatea Trascăului [Colțești, AB]» (nou-creată, între timp, pe sait)

[Rubrica inițială: Descoperă Rimetea și împrejurimile]

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[31] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [APR-2018] Biserica unitariană Colțești -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 19.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av976277">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv976277"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=976277">Şterge vot</a></div><span id="v9976277" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(976277)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f976277Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e976277MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [APR-2018] Biserica unitariană Colțești
foto AZE [19.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [APR-2018] Biserica unitariană Colțești -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 19.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av976278">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv976278"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=976278">Şterge vot</a></div><span id="v9976278" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(976278)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f976278Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e976278MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [APR-2018] Biserica unitariană Colțești
foto AZE [19.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [APR-2018] Colțești -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 19.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av976279">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv976279"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=976279">Şterge vot</a></div><span id="v9976279" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(976279)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f976279Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e976279MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [APR-2018] Colțești
foto AZE [19.06.18]
# [50 PMA, fara bonus]P04 [APR-2018] Casa memorială Brassai Samuel -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 19.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av976280">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv976280"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=976280">Şterge vot</a></div><span id="v9976280" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(976280)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f976280Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e976280MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [APR-2018] Casa memorială Brassai Samuel
foto AZE [19.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [APR-2018] Cetatea Trascăului -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 19.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av976281">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv976281"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=976281">Şterge vot</a></div><span id="v9976281" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(976281)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f976281Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e976281MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [APR-2018] Cetatea Trascăului
foto AZE [19.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [APR-2018] Cetatea Trascăului/Colțești -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 19.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av976282">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv976282"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=976282">Şterge vot</a></div><span id="v9976282" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(976282)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f976282Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e976282MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [APR-2018] Cetatea Trascăului/Colțești
foto AZE [19.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [APR-2018] -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 19.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av976283">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv976283"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=976283">Şterge vot</a></div><span id="v9976283" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(976283)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f976283Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e976283MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [APR-2018]
foto AZE [19.06.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P08 [APR-2018] -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 19.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av976284">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv976284"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=976284">Şterge vot</a></div><span id="v9976284" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(976284)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f976284Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e976284MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [APR-2018]
foto AZE [19.06.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P09 [APR-2018] -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 19.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av976285">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv976285"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=976285">Şterge vot</a></div><span id="v9976285" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(976285)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f976285Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e976285MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [APR-2018]
foto AZE [19.06.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P10 [APR-2018] -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 19.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av976286">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv976286"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=976286">Şterge vot</a></div><span id="v9976286" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(976286)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f976286Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e976286MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [APR-2018]
foto AZE [19.06.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P11 [APR-2018] -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 19.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av976287">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv976287"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=976287">Şterge vot</a></div><span id="v9976287" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(976287)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f976287Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e976287MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [APR-2018]
foto AZE [19.06.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P12 [APR-2018] -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 19.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av976288">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv976288"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=976288">Şterge vot</a></div><span id="v9976288" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(976288)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f976288Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e976288MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [APR-2018]
foto AZE [19.06.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P13 [APR-2018] -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 19.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av976289">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv976289"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=976289">Şterge vot</a></div><span id="v9976289" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(976289)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f976289Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e976289MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [APR-2018]
foto AZE [19.06.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P14 [APR-2018] -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 19.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av976290">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv976290"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=976290">Şterge vot</a></div><span id="v9976290" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(976290)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f976290Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e976290MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [APR-2018]
foto AZE [19.06.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P15 [APR-2018] Satul Colțești văzut de pe cetate -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 19.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av976291">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv976291"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=976291">Şterge vot</a></div><span id="v9976291" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(976291)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f976291Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e976291MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [APR-2018] Satul Colțești văzut de pe cetate
foto AZE [19.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [APR-2018] -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 19.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av976292">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv976292"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=976292">Şterge vot</a></div><span id="v9976292" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(976292)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f976292Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e976292MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [APR-2018]
foto AZE [19.06.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P17 [APR-2018] -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 19.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av976293">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv976293"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=976293">Şterge vot</a></div><span id="v9976293" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(976293)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f976293Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e976293MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [APR-2018]
foto AZE [19.06.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P18 [APR-2018] -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 19.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av976294">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv976294"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=976294">Şterge vot</a></div><span id="v9976294" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(976294)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f976294Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e976294MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [APR-2018]
foto AZE [19.06.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P19 [APR-2018] Un turn aproape întreg (lipsește acoperișul) din cetate -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 19.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av976295">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv976295"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=976295">Şterge vot</a></div><span id="v9976295" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(976295)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f976295Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e976295MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [APR-2018] Un turn aproape întreg (lipsește acoperișul) din cetate
foto AZE [19.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [APR-2018] -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 19.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av976296">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv976296"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=976296">Şterge vot</a></div><span id="v9976296" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(976296)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f976296Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e976296MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [APR-2018]
foto AZE [19.06.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P21 [APR-2018] -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 19.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av976297">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv976297"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=976297">Şterge vot</a></div><span id="v9976297" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(976297)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f976297Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e976297MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [APR-2018]
foto AZE [19.06.18]
# [0 PMA, fara bonus]

[31] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.108990907669 sec