ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 04.05.2014
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 22.04.12
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
MAY-2014
DURATA: 1 zile
prieteni

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Schitul Sfantul Nectarie Taumaturgul din Sinca Veche - ingrijit de oameni vrednici si cu har

TIPĂREȘTE URM de aici

Acest review se doreste o continuare a celui precedent unde am relatat despre Manastirea Rupestra de la Sinca Veche. Despre accesul in zona puteti regasi informatii detaliate in celalalt review. Totusi Schitul Sfantul Nectarie este un obiectiv in sine.

Continuam traseul nostru dupa ce am vizitat Manastirea Rupestra (Grota). In dreptul Izvorului Buna Vestire sageti indicatoare ne arata cararea catre schit.

Nu va lasati descumpaniti de scurtul urcus al potecii prin padure! Drumul este accesibil tuturor categoriilor de varsta. Urcusul in sine dureaza circa 3 minute. Poteca este amenajata, in trepte si pietruita, ceea ce inlesneste accesul oricui chiar si pe ploaie sau in perioade cu umiditate ridicata.

In padure, aleile se ramifica si se reunesc. Foarte repede iesim deasupra paduriii intr-un mare luminis, unde apare o prima constructie.

Nu sunt sigur, dar se pare ca aceasta apartine Fundatiei "Maica Sfanta - Bucuria Neasteptata". Aici merita amintit si laudat numele doamnei Maria Bagiu - Marino. Medic din Brasov de profesie, dar pensionata. Doamna a pus bazele fundatiei sus-amintite si a contribuit la realizarea unor studii pentru amenajarea remarcabila a intregii zone de aici de la Sinca Veche.

Indicatoare din lemn din pas in pas, alei pietruite, incadrarea perimetrului cu un gard frumos din nuiele din lem, porti, orar de functionare, acoperirea grotei cu imensa umbrela protectoare, parapeti, aleile sunt chiar si luminate seara de felinare care le flancheaza, placi si inscriptii explicative si o curatenie cu C mare merita elogiate.

In mai putin de 10 minute in care am mers de voie, de placere, si am admirat fiecare "centimetru" de natura, ajungem la Schitul Sfantul Nectarie. Acesta face parte din lista monumentelor istorice din tara noastra.

Schitul este un lacas ingrijit de calugari. O multime de flori imprejmuiesc si impodobesc constructia.

Aspectul exterior nu este al unei biserici sau al unui schit, ceea ce te face sa te intrebi, daca am ajuns la destinatie sau nu.

Cand treci pragul schitului recunosti insa aspectul de asezamant monahal.

Schitul propriu-zis, partea vizitabila, este de dimensiuni reduse si se consituie practic intr-o singura incapere (sau 2 legate dar care nu lasa impresia de incaperi separate). Ne inchinam, admiram interiorul schitului, icoanele, florile si observam ca pe latura dreapta a incaperii oamenii se insiruie la rand civilizati.

In paraclis, in care se savarsesc si slujbe, se pastreaza Moastele Sfantului Nectarie. Este un loc pe la care fiecare vizitator vrea sa treaca, sa se reculeaga, sa se inchine, sa isi puna dorinte, sa traiasaca clipa de liniste si reculegere, pe care ti-o doresti intr-un asemenea loc sfant.

Restul constructiei apartine celor care locuiesc acolo. NU se fac cazari in acest locas.

Ce m-a impresionat este faptul ca atat cat am putut observa colateral si dezinteresat, am vazut 3 calugari si o maicuta care vorbeau cu vorba calda, inceata, cu har. Cel putin asta a fost sentimentul pe care mi l-au trezit.

Si am auzit si o recomandare exact pe tema aceasta si anume ca nu trebuie sa consideri tu insuti ca ai sau nu ai incredere intr-un duhovnic, pentru ca nu esti menit sa il judeci. Prin acesta insa credinta si rugaciunile tale ajung acolo unde iti doresti, la bunul Dumnezeu. Nu stiu daca este asa sau nu insa m-a impresionat felul in care erau explicate asemenea pilde.

Trei clopote impresionante, dispuse aproape de intrarea in schit, atrag si ele atentia. In apropiere se mai gaeste un "izvor" amenajat cu aghiazma, locul unde se aprind lumanari si un magazin bisericesc construit similar ca si cel de la poalele grotei (manastirii rupestre) intr-o movila mare, in pamant, avand o usa ovala.

In magazin cat si pe pridvorul schitului poti cumpara felurite obiecte bisericesti, dar si carti, din care foarte multe scrise de celebrul parinte Arsenie Boca.

Ramanem sa savuram linistea locului inca ceva clipe bune, mai ales ca soarele ne-a calauzit toata ziua, contrar tuturor prognozelor meteo.

Urma apoi sa coborim, prin padure, pe alee, pe langa grota, spre parcare si sa ne inhamam la drumul de intoarcere.

Spun, din pacate, pentru ca tare am mai fi poposit aici, daca timpul ne-ar fi permis.

Si ca totul sa fie magic, in acea zi, oaza de soare si cer limpede a fost numai in jurul nostru la Sinca Veche, pentru ca pe drumul spre casa, am intrat repede in ploaie, iar pe drum cand am mai facut un popas pe Valea Prahovei, oameni din zona ne-au spus ca ploua de ore bune pe la ei.

Noi am avut soare si o zi binecuvantata!

Va recomandam cu drag vizitarea acestui loc, de care multi isi leaga sperante disperate si unde inchina rugi sa fie ascultati.

Dan&Ema


[fb]
---
Trimis de Dan&Ema in 04.05.14 15:47:32
Validat / Publicat: 04.05.14 18:01:59
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ȘINCA [BV].

VIZUALIZĂRI: 3745 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dan&Ema); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P21 [fără descriere]
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 16400 PMA (din 17 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

3 ecouri scrise, până acum

Mihai18
[12.07.15 22:47:23]
»

Sunt încântat. Am citit acest review cu creionul în mână. Peste cca. 4 zile voi merge acolo. La întoarcere, îmi va fi greu să mai scriu un review deoarece nu cred că ași mai avea ceva de adăugat. Îți mulțumesc pentru claritatea expunerii.

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[12.07.15 23:17:47]
»

@Mihai18: iti urez drum bun si sa-ti iei timp sa vizitezi in tihna. E un loc special. Asteptimpresiile tale. Multumesc pt apreciere.

De altfel poti gasi multe destinatii de vizitat in zona. Poti cauta in articolele mele

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[12.07.15 23:21:37]
»

Iti recomand si SInca Noua, Moara cu Noroc, Cetatea Fagarasului, Rezervatia de Ursi Zarnesti si altele. Detalii destul de multe gasesti in articole.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Dan&Ema, Mihai18
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă zona Șinca:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.045026063919067 sec
    ecranul dvs: 1 x 1