72808 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Catedrala Încoronării / Reîntregirii Neamului

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
28.08.2016
DE
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Sibiu
înscris/ă în 02.07.12
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
AUG-2016
DURATA: 1 zile
TIP: SINGLE
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 1

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
9.50
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Catedrala Încoronării şi Catedrala Sfântul Mihail Alba Iulia


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

Probabil se va pune intrebarea : Oare de ce incerc sa descriu ambele obiective turistice intr-un singur articol? Pai raspunsul ar fi : Ma uit cu ochi de turist, ambele obiective se afla aproape unul de celalalt, ambele obiective sint importante si obligatoriu de vizitat in calitate de turist in Alba-Iulia.

Catedrala Incoronarii este foarte importanta atat din punct de vedere confesional-81 % din locuitorii din Alba-Iulia sint ortodocsi -cat si din punct de vedere istoric/turistic-cu 100 ani de istorie+ca aici a avut loc incoronarea regelui Ferdinand si a reginei Maria.

Catedrala Sf. Mihail nu mai este atat de importanta din punct de vedere confesional-doar 1,8% sint catolici in Alba-Iulia (totusi se tin toate slujbele si duminicile este cam plina biserica) -dar din punct de vedere turistic cu cei 1000 ani de istorie are un urias potential. In cei 1000 ani numeroase evenimente au avut loc aici.

Catedrala Incoronarii - asa se numea la inceput, mai tarziu Catedrala Bisericii Ortodoxe Romane (din 1948), in prezent se numeste Catedrala Reintregirii Neamului-a fost construita in anul 1922. De confesiune ortodoxa poarta hramul Sfanta Treime. Un important sprijin moral dar mai ales financiar a primit de la Casa Regala a Romaniei. Tot in anul finalizarii catedralei a avut loc un eveniment foarte important : Incoronarea Regelui Ferdinand si Reginei Maria. Despre eveniment s-a realizat o pictura care in timpul perioadei comuniste a fost acoperita cu un strat de vopsea, ulterior s-a repus in valoare aceasta pictura.

Arhitectul lacasului de cult de aproape 60m inaltime a fost Victor Gheorghe Stefanescu. Este vorba despre o arhitectura veche medievala imbinata cu multe elemente decorative traditionale romanesti. Tot complexul care este alcatuit din catedrala+2 pavilioane+galerii de acces cu arcade si coloane+turnul deasupra intrarii. Forma dreptunghiulara al complexului se vede mai ales la o filmare aeriana (la inceputul articolului). Catedrala are forma de cruce greaca (tip bizantin-aici ne ajuta mult filmarea aeriana observand aceasta forma). Catedrala are 3 turle, una principala (cupola centrala) si 2 mai mici. Cele 2 pavilioane folosesc ca resedinta arhiepiscop de Alba Iulia, birouri, muzeu, biblioteca, sala de receptie, sala sedinta, locuinta personal.

Decorul interior reprezentand picturi si sculpturi sint operele a mai multi artisti. Enumerand pe cativa discutam despre Costin Petrescu-pictor, Ion Norocea-sculptor.

In muzeul dintr-una din pavilioane care se poate vizita gratuit (Lu-Vi, 8.00-16.00) se pot vedea icoane pe sticla si lemn, de asemena si alte obiecte.

Vizita este recomandata in tinuta decenta deci fara pantaloni scurti, fusta scurta, etc.

Catedrala Sfantul Mihail a primit forma actuala de-a lungul timpului dar inceputul constructiei dateaza din anul 1009. Stilul arhitectural folosit este cel romanic (stil mostenit din Roma antica) si cel gotic. Ceea ce am inteles ca este un amestec intre un stil romanic tarziu si un stil gotic timpuriu. Perioada inceperii constructiei coincide cu data infiintarii Episcopiei Transilvane. In 1242 tatarii au distrus partial acest lacas de cult. Dupa aceasta perioada a urmat renovarea, adaugirea de elemente noi prezenta forma este opera lucrarilor intre 1241-1291. In prezent este compusa din 3 nave, sanctuar principal, 2 turnuri mai mici si un turn patrat inaltimea acestuia este de 62m. Lungimea catedralei este de 92m. Este importanta vizionarea filmarii aeriene de la inceputul articolului, asa ne dam seama de forma si marimea actuala a catedralei.

Evenimente in afara de navalirea tatarilor au mai avut loc in 1277 cu ocazia unei revolte a sasilor, si in 1849 cu ocazia asediului maghiarilor.

Din 2001 exista un santier arheologic, zonele unde se actioneaza cu mare grija sint mici, asa s-a descoperit si prima bazilica, prin sapaturi.

Artistii care au lucrat la decorul interior nu sint cunoscuti, mai ales cei care au lucrat la picturile murale in sec. 14. Dar stim ca altarul principal este realizat de catre Hoffmayer Simon in 1784.

Fenomenul care am observat in Transilvania la multe lacase de cult-adica de-a lungul timpului lacasul este folosit de enoriasi de confesiuni diferite-este prezent si aici. In afara de romano-catolici catedrala a fost folosita si de catre reformati si unitarieni. (ca o paranteza mai in gluma mai in serios : in prezent catedrala este folosita (vizitata) cel mai mult de turisti, se pare ca este cea mai dominanta specie-scuze pentru gluma dar in viitorul apropiat parca vad preotul in timpul slujbei care se da la o parte ca turistul sa faca o poza...)

Orga-un element foarte important-a fost construita in 1877 de catre Kolonics Istvan. Are 2209 tuburi si este functionala. In prezent am vazut zone acoperite cu folie in aceasta zona, se pare ca are loc o renovare. Ca si o paranteza am o experienta personala cu aceasta orga (foto P20) in copilarie am luat parte la un curs de cantat la orga predat de catre unchiul meu pastor catolic (in acea perioada in afara de preot, bibliotecar era si profesor de muzica si preda vioara si orga) Sunetul scos de orga se poate auzi atunci cand turistul nimereste in timpul slujbelor sau concertelor organizate.

Personaje importante inmormantate in catedrala : Iancu de Hunedoara, Ioan de Hunedoara, Laszlo de Hunedoara, regina Izabella, principele Janos Zsigmond, principele Bethlen Gabor.

Langa catedrala se poate vedea Palatul Episcopal Romano-Catolic.

Rog filmarea aeriana gasita pe Youtube

youtube

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de AZE in 28.08.2016 00:41:34

Validat / Publicat: 28.08.16 10:00:38


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 1845


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  26300 PMA (din 28 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster45
[28.08.16 09:59:20]
» mesaj pers

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[29.08.16 10:28:12]
» mesaj pers

   @AZE: Felicitari pentru acest articol 2 in 1 scris atat de frumos si acompaniat de niste poze minunate.

   Felicitari, votat cu placere.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmasterX
[24.03.18 08:47:34]
» mesaj pers

   Mutat, la reorganizare, în rubrica «Catedrala Încoronării / Reîntregirii Neamului» (nou-creată, între timp, pe sait)

[Rubrica inițială: O zi în Alba Iulia și împrejurimi]

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[20] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [AUG-2016] Catedrala Incoronarii-vedere din spate -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 28.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av782136">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv782136"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=782136">Şterge vot</a></div><span id="v9782136" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(782136)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f782136Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e782136MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [AUG-2016] Catedrala Incoronarii-vedere din spate
foto AZE [28.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [AUG-2016] -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 28.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av782137">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv782137"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=782137">Şterge vot</a></div><span id="v9782137" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(782137)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f782137Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e782137MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [AUG-2016]
foto AZE [28.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [AUG-2016] Curtea Catedralei Incoronarii -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 28.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av782138">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv782138"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=782138">Şterge vot</a></div><span id="v9782138" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(782138)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f782138Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e782138MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [AUG-2016] Curtea Catedralei Incoronarii
foto AZE [28.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [AUG-2016] Aleea din curtea actedralei -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 28.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av782139">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv782139"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=782139">Şterge vot</a></div><span id="v9782139" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(782139)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f782139Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e782139MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [AUG-2016] Aleea din curtea actedralei
foto AZE [28.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [AUG-2016] Fatada si intrarea in catedrala -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 28.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av782140">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv782140"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=782140">Şterge vot</a></div><span id="v9782140" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(782140)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f782140Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e782140MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [AUG-2016] Fatada si intrarea in catedrala
foto AZE [28.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [AUG-2016] Turnul catedralei Sf Mihail -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 28.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av782141">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv782141"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=782141">Şterge vot</a></div><span id="v9782141" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(782141)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f782141Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e782141MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [AUG-2016] Turnul catedralei Sf Mihail
foto AZE [28.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [AUG-2016] Interior catedrala Incoromarii -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 28.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av782142">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv782142"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=782142">Şterge vot</a></div><span id="v9782142" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(782142)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f782142Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e782142MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [AUG-2016] Interior catedrala Incoromarii
foto AZE [28.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [AUG-2016] Interior catedrala incoronarii -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 28.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av782143">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv782143"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=782143">Şterge vot</a></div><span id="v9782143" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(782143)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f782143Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e782143MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [AUG-2016] Interior catedrala incoronarii
foto AZE [28.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [AUG-2016] -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 28.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av782144">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv782144"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=782144">Şterge vot</a></div><span id="v9782144" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(782144)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f782144Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e782144MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [AUG-2016]
foto AZE [28.08.16]
# [50 PMA, fara bonus]

P10 [AUG-2016] -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 28.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av782145">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv782145"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=782145">Şterge vot</a></div><span id="v9782145" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(782145)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f782145Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e782145MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [AUG-2016]
foto AZE [28.08.16]
# [50 PMA, fara bonus]

P11 [AUG-2016] Catedrala Incoronarii si Catedrala Sf Mihail -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 28.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av782146">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv782146"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=782146">Şterge vot</a></div><span id="v9782146" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(782146)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f782146Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e782146MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [AUG-2016] Catedrala Incoronarii si Catedrala Sf Mihail
foto AZE [28.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [AUG-2016] -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 28.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av782147">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv782147"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=782147">Şterge vot</a></div><span id="v9782147" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(782147)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f782147Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e782147MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [AUG-2016]
foto AZE [28.08.16]
# [50 PMA, fara bonus]

P13 [AUG-2016] Catedrala Sf Mihail -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 28.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av782148">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv782148"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=782148">Şterge vot</a></div><span id="v9782148" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(782148)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f782148Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e782148MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [AUG-2016] Catedrala Sf Mihail
foto AZE [28.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [AUG-2016] Palatul Episcopiei -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 28.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av782149">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv782149"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=782149">Şterge vot</a></div><span id="v9782149" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(782149)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f782149Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e782149MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [AUG-2016] Palatul Episcopiei
foto AZE [28.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [AUG-2016] Catedrala Sf Mihail -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 28.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av782150">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv782150"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=782150">Şterge vot</a></div><span id="v9782150" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(782150)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f782150Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e782150MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [AUG-2016] Catedrala Sf Mihail
foto AZE [28.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [AUG-2016] Intrarea in catedrala -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 28.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av782151">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv782151"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=782151">Şterge vot</a></div><span id="v9782151" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(782151)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f782151Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e782151MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [AUG-2016] Intrarea in catedrala
foto AZE [28.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [AUG-2016] -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 28.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av782152">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv782152"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=782152">Şterge vot</a></div><span id="v9782152" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(782152)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f782152Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e782152MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [AUG-2016]
foto AZE [28.08.16]
# [50 PMA, fara bonus]

P18 [AUG-2016] Interior catedrala sf Mihail -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 28.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av782153">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv782153"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=782153">Şterge vot</a></div><span id="v9782153" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(782153)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f782153Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e782153MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [AUG-2016] Interior catedrala sf Mihail
foto AZE [28.08.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [AUG-2016] -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 28.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av782154">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv782154"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=782154">Şterge vot</a></div><span id="v9782154" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(782154)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f782154Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e782154MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [AUG-2016]
foto AZE [28.08.16]
# [50 PMA, fara bonus]

P20 [AUG-2016] Orga bisericii -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 28.08.16] - <span class="allrVotedi" id="av782155">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv782155"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=782155">Şterge vot</a></div><span id="v9782155" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(782155)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f782155Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e782155MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [AUG-2016] Orga bisericii
foto AZE [28.08.16]
# [50 PMA, fara bonus]

[20] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.107542037964 sec