Anu' ăsta - la cramă.
De la vizita anterioară, crâșma a trecut prin ceva renovare, a fost preluată de tipii de la „City Grill” alături de Hanul Berarilor (hanurile, de fapt), Pescăruș, Caru cu Bere etc.
===
Așadar, la sfârșit de februarie, împreună cu familia și cu câțiva prieteni dragi am adăstat la ceas de seară la poarte vechiului han din buricul centrului capitalei.
Am găsit cu ușurință intrarea în cramă și odată intrați am fost întâmpinați de o fătucă drăguță, care nu a prea avut ce face pentru noi, pentru că tot atunci am zărit masa noastră la care deja erau sosiți primii oaspeți ce ne așteptau.
Ne-am făcut comozi și pe măsură ce grupul se mărea, am fost „atacați” și de către personalul de serviciu, întrebați ce dorim să bem, iar nu după mult timp au luat și comanda pentru mâncare.
Listele sunt relativ scurte, dar pline de denumiri glumețe - vedeți și singuri aici. Mâncarea e gustoasă, porțiile generoase, serviciul destul de eficient (tot personalul e dotat cu un fel de PDA-uri și dispozitive de comunicare personale pentru o legătură cât mai eficientă cu bucătăria).
Pe parcursul serii, în ciuda spațiului relativ redus din cramă, s-a produs și o reprezentație de dansuri populare. Buni dansatorii, dar din fericire nu s-au lungit prea mult, astfel încât intervenția lor nu s-a transformat în calvar.
Ce ni s-a servit? desigur, ce am dorit: Gulaș bavarez de vițel pregătit cu bere și chimen; Salată umflată în pene, Saramură de pui, pe urmă Tort de ciocolată neagră cu vișine alcoolizate, Înghețată făcută-n casă. Totul udat cu un vin roșu la carafă, să meargă ușor pe gât la vale.
„Prosopul Halatul” nu e foarte ieftin, dar având în vedere că e vorba în general despre feluri de mâncare mai „exotice” și foarte gustoase, plus ambianța plăcută - eu am fost mulțumit.
Poftă mare!