83441 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Clujul şi împrejurimile

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
03.12.2017
DE
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Sibiu
înscris/ă în 02.07.12
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
NOV-2017
DURATA: 1 zile
TIP: FAMILIE CU COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2
+ COPII: 1

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢIE / RELAXARE
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE rez.:
9.50
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

O excursie neprogramată


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:

Doi ardeleni se întorc cu trenul de la București. La un moment dat, în apropiere de Cluj, Ion zice câtre Gheorghe:

- Măi, Gheo, cum crezi tu că se zice corect: Cluj sau Cluuuuj?

- D-apăi... eu cred că Cluuuuj.

- Da' de ce, mă?

- Da' cine dracu' te grăbește?!

Într-o zi mohorâtă să zicem din acelea în care oricum nu depășești limita legală de viteză că nu poți am fost nevoit să mă deplasez până la Cluj-Napoca cu familia din motive medicale (și poate și din această cauză s-au mai rărit articolele mele de pe AFA). Fără scopuri de vizită turistică în prealabil totuși am reușit să văd câte ceva din această capitală al ardelenilor.

Degeaba am căutat loc de parcare în plin centru la o oră de vârf puteam să mă plimb în cerc ore în șir. Noroc cu” Parking „-ul din Piața Lucian Blaga cu o capacitate de 382 locuri, la intrare îmi arăta 3 locuri libere, până la urmă am găsit un singur loc la etajul 7 după ce m-am tot urcat și urcat spre distracția băiatului. Recomand parcarea mai ales că tarifele sînt mici încep cu 1,5 ron/0,5 ore iar pentru 24 h tariful maxim este 12 ron. Eu am plătit 5 ron pentru 3,5 ore. La plecare (ora 16.00) s-a golit considerabil parcarea, la această oră se găsesc locuri și afară. În afară de parcarea folosită de mine mai sînt încă 4 în diferite cartiere (Mânăștur, Mărăști, Gheorgheni). Atenție, pierderea cardului/tichetului eliberat de automat se taxează cu 11 ron/zi. Plata se face la revenirea la locul de parcare , înainte de a ridica mașina cu ajutorul automatelor/ghișeelor după care mai rămân 20 minute libere (deplasare până la mașină încărcarea eventualelor bagaje și coborâre spre ieșire) Exista și lift în afara scărilor. În general am avut o impresie pozitivă despre această parcare supraetajată.

Noi am avut treabă pe Calea Moților iar în spatele acestuia se află Parcul Central Simion Bărnuțiu, atractiv și în această perioadă a anului. Bineînțeles că am vizitat-o pe toată lungimea lui și străbătut până am ajuns pe malul Someșului Mic.

Am intrat în parcul înființat în 1830 de pe strada Iuliu Hossu în dreptul lacului de agrement Chios admirând insulița și mulțimea rațelor din dotarea acestuia. Parcul amenajat/înființat de Asociația de Binefacere a Femeilor cu scop de recreere avea pe atunci denumirea de Grădina Populară. În timp a fost preluat de alte organizații. O informație interesantă am găsit privind folosirea lacului ca patinoar, asta se întâmpla prin 1871 în timpul unor ierni geroase, neexistând încă instalații frigorifice cu posibilitatea înghețării unui patinoar.

Zărind clădirea Arenei Cluj-Napoca prin copacii parcului care și-au pierdut parțial îmbrăcămintea de vară am luat-o în această direcție, dar la vederea restaurantului atractiv Chios amenajat pe o altă insulă de pe lac am luat-o pe cele 2 poduri decorative din lemn și am văzut și terasa acestuia. Dar se pare că în această zi mohorâtă de luni (în care nici iarba nu crește) rațele au fost singurele cliente a localului. Un link către unitate aici: events.chios.ro

Dincolo de strada George Coșbuc spre vest se observă Arena Cluj Napoca construită în 2011 cu o capacitate de peste 30000 locuri majoritatea acoperite pentru a proteja suporterii de orice fel de intemperiile vremii. Dar revenind la parc după trecerea în dreptul restaurantului Chios am luat-o pe aleea principală în direcția centru istoric. Pe malul celălalt al lacului am observat un pavilion mai mic și un loc de făcut sport în aer liber cu aparatele de fitness aferente. Pe malul celălalt al lacului de agrement am observat clădirea Casinoului construit în stil ecletic la sfârșitul secolului XIX. În dreptul aleilor principale și secundare am observat statuile unor celebrități cum ar fi Octavian Goga, Liviu Rebreanu, George Coșbuc, Sigismund Toduță, Antonin Ciolan dar și unele locuri unde există inscripția locuri de montat hamace acest tip de recreere devenind tot mai popular. Cel mai apropiat pod rutier de lângă parc este Podul Napoca, ne-am deplasat până acolo pentru a observa Someșul Mic. De acolo se vede și dealul Cetățuia vizitat de nenumărate ori în trecut, un loc îndrăgit de mine datorită panoramei către municipiu și centrul vechi dar și a fortificației construite între 1715-1735.

Îndreptându-ne către partea de est al parcului spre Teatrul Maghiar de Stat din 1912 am observat un loc (din cele câteva zeci din Cluj) de unde se pot închiria biciclete(City Bike). Ceea ce am înțeles că după înregistrare pe portal.clujbike.eu/creeare-cont putem pedala o anumită perioadă de timp gratuit. Neavând timp de această dată de pedalare mai ales că în ziua vizitei era lapoviță iar Feleacul era deja în haine de sărbătoare adică alb (și la dus și la întors atunci când zăpada s-a așternut și pe carosabil) am luat-o spre Calea Moților și ne-am îndreptat spre... târgul de crăciun pentru a lua pulsul orașului în acest loc. Am admirat în fugă clădirea Primăriei Cluj Napoca construită în 1896 în stil ecletic dar și Universitatea Tehnică înființată în 1948.

Am ajuns însfârșit la punctul zero Piața Unirii acolo tronează Biserica Sfântul Mihail dar și târgul de crăciun în această perioadă a anului. Piața, fostă Mátyás Tér cu dimensiune impresionantă de 220x160m în evul mediu se numea Piața Mare, acum punct de reper pentru orice turist, zonă parțial pietonală, loc de desfășurare evenimente, concerte, târguri în diferite perioade ale anului.

Am avut timp chiar să intrăm puțin în biserica Sf. Mihail moment în care chiar a avut loc un concert de orgă. Clădirea emblemă a Clujului construită între 1316-1390 îmi place mult datorită contraforturilor exterioare de care dispune. Este o părere personală, sînt multe alte elemente gotice care face clădirea atât de interesantă din punct de vedere arhitectural. Din nou o părere personală, mi se pare interesant amplasarea turnului de 80 m înălțime care este detașat de nava principală aproape independent de corpul bisericii. Interiorul având în vedere și vremea de afară mi s-a părut extrem de întunecat. Poate în zile de sărbătoare sau cu ocazia slujbelor se mai folosesc niște întrerupătoare și ceva lumeni în plus. Datorită vizitei scurte nu pot descrie în amănunte interiorul și exteriorul, pentru asta există wikipedia și alte surse de informare ceva mai „tehnice”.

Statuia lui Matei Corvin cu o înălțime de 12 m din fața bisericii construită în 1902 de către János Fadrusz și pe care scrie Mathias Rex este împrejmuită cu un gard folosit la restaurări. Statuia totuși se vede bine, probabil se efectuează niște reparații ori la pavaj sau soclu, nu știu,n-am mai avut timp să observ și acesta. Pe colțul Bulevardului Unirii este o scenă amplasată, iar șirul de căsuțe pentru târgul de crăciun sînt amplasate între strada Napoca și Memorandumului. Aici se găsesc de toate pentru toți de la prețuri simțite până la mai puțin simțite dar nu mai mult decât la orice târg de crăciun din țară.

Din Piața Unirii se mai vede Biserica Evanghelică construită în 1829 în stil baroc și neoclasic situată pe strada 21 decembrie 1989 continuarea străzii Memorandumului și Calea Moților, de la mijlocul pieței dinspre strada Iuliu Maniu se vede Catedrala Adormirea Maicii Domnului din 1930 în stil bizantin. iar dinspre bulevardul Eroilor Biserica Schimbarea la Față.

Iar la întoarcerea la parcarea aleasă/găsită la intersecția străzii Napoca cu strada Petru Maior am mai observat Casa de Cultură a Studenților Cluj Napoca. Cam acestea au fost obiectele văzute în această vizită scurtă, la următoarul drum la Cluj voi povesti impresiile mele și despre altele.

Și dacă tot a fost 1 Decembrie acum 2 zile (și n-am mai scris despre evenimentul organizat în Sibiu deoarece am ratat parada cu 20 minute întârziere) urez tuturor AFA iștilor pe aceasta cale: La mulți ani România.

Rog web să atașezi, mulțumesc

youtube

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de AZE in 03.12.2017 14:56:42

Validat / Publicat: 03.12.17 18:38:20


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 1127


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  42500 PMA (din 46 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[03.12.17 18:37:55]
» mesaj pers

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- danaeldreny*
[03.12.17 19:34:51]
» mesaj pers

   Multe amintiri mă leagă de Cluj și dintre cele mai controversate.

   Nu știu cum se face că l-am găsit doar în anotimpuri reci, mai mult în toamnă târzie și mereu mohorât... nu am prins nici măcar o singură oră însorită în Cluj.

   Multora le place și mulți sunt extaziați de oraș, mie îmi stârnește doar senzații stranii și contradictorii - lucruri pe care alții le admiră eu le găsesc bizare...

   O să fac ambiție să merg o dată vara să văd și partea frumoasă - peste toate senzațiile sinistre din trecut...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- doinafil
[03.12.17 22:20:04]
» mesaj pers

   @AZE:

   Un articol folositor! N-am mai fost în Cluj de pe vremea lui Ceașcă, când mergeam în delegații la F. ca de bere de acolo.

   Atunci nu aveam timp să hoinărim prin oraș, aveam un program scurt, prestabilit și nu am putut să observ cele două clădiri superbe, parcă surori gemene (în oglindă), din Piața Unirii, strada Iuliu Maniu. Oare cum se chema pe atunci?!

   Felicitări, am votat pentru că mi-a plăcut! (ca de obicei, am savurat bancul de la început).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- tata123
[04.12.17 09:12:48]
» mesaj pers

   @AZE: Cele câteva „clipe” de plimbare în prag de iarnă prin marele oraș transilvan, clipe expuse în acest articol, constituie o bună rememorare pentru cei care iubesc Clujul. Pentru cei apăsați de diverse probleme chiar și o scurtă plimbare prin centrul urbei poate descreți frunțile și îndemna la speranță în vremuri mai bune. Sănătate!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Flaviu
[04.12.17 09:43:26]
» mesaj pers

   @doinafil:

   Pe vremea aceea, Piata Unirii se numea Piata Libertatii, iar strada Iuliu Maniu se numea str. 6 Martie.

   Vremuri de trista amintire pentru Cluj (si nu numai), dar Piata Unirii/Libertatii era mult mai frumoasa atunci.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 450 PMA1 (din 2 voturi)]
- doinafil
[04.12.17 12:18:35]
» mesaj pers

   @Flaviu: Mulțumesc, Flaviu pentru precizări!

   Cred că ai dreptate când spui că

    Piata Unirii/Libertatii era mult mai frumoasa atunci. ,

   pentru că, într-adevăr, (și atunci) mi s-a părut mult mai frumoasă Oradea.

   Despre Cluj am amintiri vagi, în schimb, despre Oradea știu că m-au impresionat clădirile și, spre bucuria mea, am vizitat atunci „Muzeul Crișurilor”, vizită pe care n-am s-o uit curând!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 150 PMA1 (din 1 voturi)]
- mishu
[10.12.17 08:50:09]
» mesaj pers

   @AZE: Mi-as dori sa mai ajung la Cluj, mereu (de vreo 3-4 ori) am fost pe fuga.

   Felicitari, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[38] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [NOV-2017] Să zicem că de aici a început vizita la Cluj-parcare suprateajată în centru -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 03.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av927272">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv927272"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=927272">Şterge vot</a></div><span id="v9927272" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(927272)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f927272Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e927272MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [NOV-2017] Să zicem că de aici a început vizita la Cluj-parcare suprateajată în centru
foto AZE [03.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [NOV-2017] Parcul Simion Bărnuțiu Cluj-insuliță și rațe -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 03.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av927274">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv927274"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=927274">Şterge vot</a></div><span id="v9927274" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(927274)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f927274Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e927274MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [NOV-2017] Parcul Simion Bărnuțiu Cluj-insuliță și rațe
foto AZE [03.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [NOV-2017] Lacul de agrement Chios-în fundal restaurantul cu același nume -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 03.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av927276">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv927276"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=927276">Şterge vot</a></div><span id="v9927276" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(927276)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f927276Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e927276MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [NOV-2017] Lacul de agrement Chios-în fundal restaurantul cu același nume
foto AZE [03.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [NOV-2017] Iată și casinoul pe celălalt mal al lacului Chios -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 03.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av927278">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv927278"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=927278">Şterge vot</a></div><span id="v9927278" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(927278)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f927278Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e927278MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [NOV-2017] Iată și casinoul pe celălalt mal al lacului Chios
foto AZE [03.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [NOV-2017] Pavilion și sală fitness în aer liber, parcul central Cluj Napoca -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 03.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av927279">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv927279"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=927279">Şterge vot</a></div><span id="v9927279" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(927279)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f927279Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e927279MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [NOV-2017] Pavilion și sală fitness în aer liber, parcul central Cluj Napoca
foto AZE [03.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [NOV-2017] Insulița de pe lacul Chios -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 03.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av927281">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv927281"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=927281">Şterge vot</a></div><span id="v9927281" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(927281)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f927281Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e927281MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [NOV-2017] Insulița de pe lacul Chios
foto AZE [03.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [NOV-2017] Alee din parcul central Cluj -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 03.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av927282">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv927282"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=927282">Şterge vot</a></div><span id="v9927282" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(927282)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f927282Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e927282MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [NOV-2017] Alee din parcul central Cluj
foto AZE [03.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [NOV-2017] Casinoul din parcul central Cluj -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 03.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av927284">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv927284"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=927284">Şterge vot</a></div><span id="v9927284" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(927284)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f927284Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e927284MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [NOV-2017] Casinoul din parcul central Cluj
foto AZE [03.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [NOV-2017] Primăria Cluj de pe calea Moților -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 03.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av927285">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv927285"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=927285">Şterge vot</a></div><span id="v9927285" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(927285)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f927285Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e927285MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [NOV-2017] Primăria Cluj de pe calea Moților
foto AZE [03.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [NOV-2017] Turnulețul de pe colț de pe clădirea primăriei -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 03.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av927287">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv927287"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=927287">Şterge vot</a></div><span id="v9927287" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(927287)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f927287Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e927287MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [NOV-2017] Turnulețul de pe colț de pe clădirea primăriei
foto AZE [03.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [NOV-2017] Troleu din fața primăriei (a trebuit să explic băiatului ce este un troleu deoarece în Sibiu s-au desființat de mult timp) -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 03.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av927288">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv927288"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=927288">Şterge vot</a></div><span id="v9927288" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(927288)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f927288Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e927288MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [NOV-2017] Troleu din fața primăriei (a trebuit să explic băiatului ce este un troleu deoarece în Sibiu s-au desființat de mult timp)
foto AZE [03.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [NOV-2017] O alee pietonală visavis de Piața Unirii -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 03.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av927289">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv927289"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=927289">Şterge vot</a></div><span id="v9927289" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(927289)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f927289Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e927289MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [NOV-2017] O alee pietonală visavis de Piața Unirii
foto AZE [03.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [NOV-2017] Iată și cireașa de pe tort, biserica sfântul Mihail din piața Unirii -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 03.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av927290">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv927290"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=927290">Şterge vot</a></div><span id="v9927290" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(927290)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f927290Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e927290MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [NOV-2017] Iată și cireașa de pe tort, biserica sfântul Mihail din piața Unirii
foto AZE [03.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [NOV-2017] Biserica evanghelică aproape de piața Unirii -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 03.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av927292">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv927292"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=927292">Şterge vot</a></div><span id="v9927292" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(927292)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f927292Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e927292MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [NOV-2017] Biserica evanghelică aproape de piața Unirii
foto AZE [03.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [NOV-2017] Turnul de 80m înălțime biserica Sf Mihail -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 03.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av927293">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv927293"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=927293">Şterge vot</a></div><span id="v9927293" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(927293)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f927293Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e927293MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [NOV-2017] Turnul de 80m înălțime biserica Sf Mihail
foto AZE [03.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [NOV-2017] Clădire istorică din piața Unirii Cluj -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 03.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av927294">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv927294"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=927294">Şterge vot</a></div><span id="v9927294" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(927294)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f927294Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e927294MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [NOV-2017] Clădire istorică din piața Unirii Cluj
foto AZE [03.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [NOV-2017] Parcul din jurul bisericii Sf Mihail -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 03.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av927295">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv927295"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=927295">Şterge vot</a></div><span id="v9927295" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(927295)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f927295Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e927295MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [NOV-2017] Parcul din jurul bisericii Sf Mihail
foto AZE [03.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [NOV-2017] Turnul bisericii sf Mihail văzut din parc -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 03.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av927296">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv927296"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=927296">Şterge vot</a></div><span id="v9927296" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(927296)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f927296Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e927296MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [NOV-2017] Turnul bisericii sf Mihail văzut din parc
foto AZE [03.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [NOV-2017] Sf Mihail Cluj Napoca -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 03.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av927297">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv927297"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=927297">Şterge vot</a></div><span id="v9927297" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(927297)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f927297Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e927297MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [NOV-2017] Sf Mihail Cluj Napoca
foto AZE [03.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [NOV-2017] str Iuliu Maniu din Piața Unirii-în fundal catedrala ortodoxă -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 03.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av927298">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv927298"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=927298">Şterge vot</a></div><span id="v9927298" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(927298)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f927298Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e927298MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [NOV-2017] str Iuliu Maniu din Piața Unirii-în fundal catedrala ortodoxă
foto AZE [03.12.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [NOV-2017] Scena amplasată din piața Unirii-pt cei talentați -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 03.12.17] - <span class="allrVotedi" id="av927300">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv927300"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=927300">Şterge vot</a></div><span id="v9927300" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(927300)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f927300Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e927300MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [NOV-2017] Scena amplasată din piața Unirii-pt cei talentați
foto AZE [03.12.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[38] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.122375965118 sec