#I#D
89836 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Clujul şi împrejurimile

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
14.09.2018
DE
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Sibiu
înscris/ă în 02.07.12
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUL-2018
DURATA: 1 zile
TIP: FAMILIE CU COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2
+ COPII: 1

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢIE / RELAXARE
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE rez.:
9.50
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

#G#0
#M#0
   

Parcul Simion Bărnuțiu Cluj-Napoca


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

Doi tipi în parc aruncă niște coji de pâine la porumbei. Zice unul dintre ei:

- Uite porumbeii ăștia, sunt ca politicienii! Cât timp sunt jos îti mănâncă din palmă, dar când ajung sus... fac pe tine!

De regulă nu prea descriu parcuri, eventual le integrez în articole în care povestesc despre o zonă întreagă care cuprinde și aceste zone verzi atât de necesare într-o zonă urbană.

Există în schimb parcuri care chiar merită descrise într-un singur articol. Recunosc, am doar trei articole de acest gen în care am descris doar plămânii unui oraș. Bineînțeles că două articole din acestea descriu parcuri din Sibiu

vezi impresii

vezi impresii

, și un parc din orașul american care nu doarme niciodată

vezi impresii

și care are întâmplător același nume cu parcul pe care încerc să descriu în prezent Parcul Central.

Fiind din nou în vizită „de nevoie” la Cluj-Napoca am încercat ca întotdeauna să combin treburile necesare cu cele turistice. Parcul din prezent l-am mai vizitat de două ori, o dată iarna și o dată primăvara dar vara este altfel, total diferit și mult mai plăcut.

Acces rutier sau pietonal

Dacă ești cu treabă în oraș iar destinația se află aproape de parc inevitabil dai de acest centru verde din municipiu. Dacă nu dai de parc orice dispozitiv multimedia te va conduce până acolo prin intermediul hărților instalate. Parcul amplasat între două ape (Someșul Mic la nord și Canalul Morii spre sud) se poate accesa dinspre centru să zicem din Piața Unirii în aproximativ 10 minute la pas. Așa cum am zis parcul se află între Someșul Mic la nord și strada Splaiul Independenței, Canalul Morii spre sud și străzile Cardinal Iuliu Hossu respectiv strada Arany János, Arena Cluj, parcul Stadion și strada George Coșbuc la sud și Opera maghiară cu teatrul maghiar de stat din Cluj-Napoca respectiv tot strada Splaiul Independenței (intersecție cu strada George Barițiu) la nord. Intrări în parc există dinspre toate direcțiile, cele mai importante fiind cele dinspre Teatrul Maghiar de stat și Arena Cluj.

Locurile de parcare din jurul parcului sînt aproape mereu ocupate, trebuie un gram de noroc pentru a parca lângă parc sau a veni mai devreme undeva în jurul orei 7.30 atunci am ajuns noi. Tariful era 2 lei /ora. Alternativa ar fi parcarea de la Arena Cluj ceva mai departe dar mai ieftin.

Istoria parcului

Ca orice parc care se respectă și acesta are o istorie care se întoarce până în anul 1827. Zona neamenajată de atunci era foarte indicată pentru transformarea în parc, mă rog tot un fel de loc în natură dar cu oarecare amenajări pentru confortul cetățenilor. Prima organizație care s-a ocupat de prima amenajare a zonei s-a numit Organizația de Binefacere a Femeilor. În 1830 parcul din punct de vedere oficial s-a deschis pentru public. După 11 ani în 1838 noul stăpân se numește Comisia Orășenească pentru Parc. În ordine cronologică au mai urmat: 1860 Comisia Parc, 1865 Asociația Parcului. În aceste date preluate din wikipedia nu mai apare nici un stăpân al parcului doar ordinea cronologică în care s-au construit clădirile din parc. Bănuiesc că după naționalizare din 1848 totul a fost preluat de noul stapan partidul comunist român și implicit nimic nu mai „mișca” pe acolo (nici măcar o frunză) fără știrea comuniștilor din „centru”.

Din 1989 parcul se numește Simion Bărnuțiu după numele filozofului, istoricului și profesorului, fiind și unul care chiar a lucrat la organizarea revoluției din 1848. Ultima intervenție/amenajare mai mare din parc a avut loc în 2011 atunci când s-au pietruit/betonat aleile.

Istoria clădirilor din parc

Prima clădire din parc de fapt nu este o construcție ci un pavilion folosit în scopuri muzicale denumit Pavilion de Muzică. A fost ridicat în 1865. Tot Asociația Parcului căci ei au construit pavilionul au săpat lacul artificial care bănuesc că a fost alimentat cu apa din canalul Morii fiind cel mai aproape. Lacul se află în dreptul străzii Cardinal Iuliu Hossu. În iernile geroase lacul se transforma în patinoar devenind un lac multifuncțional vara era numai bună de o plimbare cu barca ceea ce se practică și în prezent.

Teatrul de Vară s-a construit în 1874 la marginea nordică a parcului. în prezent este sediul Operei Maghiare din Cluj-Napoca construit în locul teatrului de vară și finalizat în 1912.

Cazinoul din parcul central a fost construit în stil ecletic în 1897 arhitectul clădirii a fost Pakey Lajos . Destinația clădirii a fost cazinou până la 1912 atunci când primul război mondial a spus „game over”. Între cele două războaie mondiale clădirea fostului cazinou a avut destinație muzeu etnografic, școală de arte frumoase, restaurant și altele. Așa cum s-a întâmplat cu multe clădiri istorice până la sfârșitul ultimului mileniu s-a degradat. Din fericire a venit momentul renovării iar din 2012 Clujul are un nou Centru de Cultură Urbană unde se organizează diferite evenimente publice și de ce nu... private acest lucru fiind posibil fără prea multă birocrație.

Istoria restaurantului Chios (transformat dealungul timpului din chioșc denumirea veche) se întoarce până în anul 1877, cam pe atunci s-a construit un pavilion de lemn de către Asociația de Patinaj de atunci. Clădirea s-a construit pe o insulă artificială așa o vedem și în prezent pentru acces avem cele 2 poduri pietonale din stânga și dreapta clădirii. O adresă cu restaurantul din prezent aici:

chios.ro/en

Undeva aproape de Râul Someșul Mic și strada Spaliul Independenței vom găsi o clădire care aparține UAD prescurtarea Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca în acest caz departamentul pictură.

Un loc ultracunoscut dar asta deja lângă parcul Central se numește Cluj-Arena. a fost construit în 2011 pe locul unui fost stadion de fotbal cu numele de Ion Moina. Capacitatea locului este diferit în cazul unui eveniment sportic de exemplu un meci fotbal (30000 persoane) și unui eveniment muzical de exemplu concert (50000 persoane) aceștia din urmă savurând evenimentul muzical mult mai înghesuiți.

Alei și statui în parc

Există o alee principală și super-lată care traversează toată lungimea între Arena Cluj și Teatrul de Stat Maghiar. În afară de această alee există alte principale în jurul fostului casinou și restaurantului Chiosc. În rest și aleile secundare, de legătură din diferite puncte ale orașului sînt amenajate, mai mult sau mai puțin betonate, asfaltate, pietruite.

Din anul 1960 s-a început amplasarea busturilor unor personalități. Le-am fotografiat pe rând și voi enumera din aceste statui. Astfel îi găsim (în ordinea în care i-am găsit) pe Octavian Goga, Nicolae Bretan, Antonin Ciolan, Sigismund Toduță, George Coșbuc, Liviu Rebreanu.

Petrecerea timpului liber în parc

Să zicem ceva banal ca în orice parc din lume petrecerea timpului constă în plimbări, odihnă pe bănci, iarbă verde sau hamace, plimbatul necuvântătoarelor din dotare, sport de menținere a siluetei, sau tentativa nereușită de a da jos kilograme în plus, alergat, folosirea instrumentelor de fitness în aer liber puse la dispoziție de către stăpânirea orașului, ciclism, o plimbare cu mașinuța pe lacul Chios (deoarece bărcile au formă de mașinuță 12 lei adulți, 6 lei copii câte 30 de minute) o masă servită la restaurantul cu același nume sau măcar o băutură. Acestea sînt câteva activități observate de mine, în realitate se organizează mult mai multe evenimente, trebuie urmărite doar știrile siteurile despre parc de ex aici:

https://ro-ro. facebook.com/ParculCentralCluj/

În cazul nostru petrecerea timpului liber în parc a constat în parcurgerea tuturor aleilor, aleea principală plus cele secundare, observarea tuturor obiectivelor turistice și mai puțin turistice din parc, observarea populației clujene și ne-clujene din parc, un ocol în afara parcului și înconjurarea arenei Cluj, o plimbare pe malul Someșului Mic și observarea podurilor de pe aici. Cam atât, am fost și iarna dar am petrecut ceva mai puțin timp în parc decât la plimbarea din iulie.

Rog WM să atașeze, mulțumesc

youtube

---
Impresii încărcate de AZE in 14.09.2018 21:54:24

Validat / Publicat: 15.09.18 11:14:15


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 734


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  34850 PMA (din 37 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- Michi
[15.09.18 11:26:06]
» mesaj pers

   Anul acesta am trecut de două ori prin Cluj şi pot spune că n-am văzut nimic. În prima excursie cea din Maramureş, câteva doamne am vrut să mâncăm varză a la Cluj. În centru, nimic. Am ajuns la un rest. mai lăturalnic ˝Vărzărie˝ de pe bul Eroilor, am mâncat dar n-am văzut Clujul. A doua oară, în excursia din vestul Rom. când ne pregăteam să vedem măcar centrul, o doamnă s-a accidentat, salvare, spital, ce să mai vezi? Poate la anul să merg special. Mulţumesc pentru frumosul articol care m-a familiarizat măcar cu parcul.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- ioan marinescu
[16.09.18 11:57:14]
» mesaj pers

   Foarte faină și documentată postare. Am votat-o cu drag! (Un clujean)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[17.09.18 09:12:16]
» mesaj pers

   @AZE: Mulțumim pentru prezentarea detaliată a principalului parc din Cluj. Multe din orașele țării au parcuri istorice, mai mari sau mai mici - București (Cișmigiu), Craiova (Romanescu), Iași (Copou), Ramnicu Vâlcea (Zavoi) etc. O parte din aceste locuri de recreere își au originea în grădinile particulare ale boierilor de altădată.

   M-am plimbat și eu în 2014 prin Parcul Simion Bărnuțiu din Cluj Napoca admirând clădirile istorice. Curățenie, libertate, relaxare, distracție sunt cuvinte care definesc acest spațiu verde din oraș.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
#G#1

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă
#M#1

[51] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUL-2018] Lacul Chios din parcul central Cluj Napoca -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 14.09.18] - <span class="allrVotedi" id="av1010253">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1010253"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1010253">Şterge vot</a></div><span id="v91010253" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1010253)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1010253Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1010253MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUL-2018] Lacul Chios din parcul central Cluj Napoca
foto AZE [14.09.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUL-2018] Clădirea fostului cazinou și lacul Chios -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 14.09.18] - <span class="allrVotedi" id="av1010254">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1010254"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1010254">Şterge vot</a></div><span id="v91010254" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1010254)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1010254Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1010254MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUL-2018] Clădirea fostului cazinou și lacul Chios
foto AZE [14.09.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUL-2018] Fostul cazinou și lacul -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 14.09.18] - <span class="allrVotedi" id="av1010255">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1010255"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1010255">Şterge vot</a></div><span id="v91010255" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1010255)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1010255Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1010255MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUL-2018] Fostul cazinou și lacul
foto AZE [14.09.18]
# [50 PMA, +BONUS]

#G#2

P04 [JUL-2018] Foișor pt picnic în parc -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 14.09.18] - <span class="allrVotedi" id="av1010256">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1010256"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1010256">Şterge vot</a></div><span id="v91010256" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1010256)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1010256Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1010256MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUL-2018] Foișor pt picnic în parc
foto AZE [14.09.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUL-2018] Lacul Chios și insulița din mijlocul acestuia -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 14.09.18] - <span class="allrVotedi" id="av1010257">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1010257"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1010257">Şterge vot</a></div><span id="v91010257" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1010257)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1010257Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1010257MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUL-2018] Lacul Chios și insulița din mijlocul acestuia
foto AZE [14.09.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUL-2018] Din nou lacul -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 14.09.18] - <span class="allrVotedi" id="av1010258">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1010258"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1010258">Şterge vot</a></div><span id="v91010258" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1010258)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1010258Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1010258MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUL-2018] Din nou lacul
foto AZE [14.09.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P07 [JUL-2018] Aparate de gimnastică în aer liber -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 14.09.18] - <span class="allrVotedi" id="av1010259">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1010259"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1010259">Şterge vot</a></div><span id="v91010259" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1010259)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1010259Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1010259MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUL-2018] Aparate de gimnastică în aer liber
foto AZE [14.09.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUL-2018] Cazinoul din spate -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 14.09.18] - <span class="allrVotedi" id="av1010260">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1010260"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1010260">Şterge vot</a></div><span id="v91010260" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1010260)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1010260Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1010260MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUL-2018] Cazinoul din spate
foto AZE [14.09.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUL-2018] Vara e altfel în parc -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 14.09.18] - <span class="allrVotedi" id="av1010261">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1010261"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1010261">Şterge vot</a></div><span id="v91010261" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1010261)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1010261Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1010261MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUL-2018] Vara e altfel în parc
foto AZE [14.09.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUL-2018] Din nou cazinoul -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 14.09.18] - <span class="allrVotedi" id="av1010262">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1010262"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1010262">Şterge vot</a></div><span id="v91010262" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1010262)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1010262Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1010262MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUL-2018] Din nou cazinoul
foto AZE [14.09.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUL-2018] Terasa laetrală al cazinoului -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 14.09.18] - <span class="allrVotedi" id="av1010263">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1010263"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1010263">Şterge vot</a></div><span id="v91010263" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1010263)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1010263Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1010263MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUL-2018] Terasa laetrală al cazinoului
foto AZE [14.09.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUL-2018] Aleea principală -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 14.09.18] - <span class="allrVotedi" id="av1010264">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1010264"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1010264">Şterge vot</a></div><span id="v91010264" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1010264)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1010264Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1010264MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUL-2018] Aleea principală
foto AZE [14.09.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUL-2018] Aleea principală -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 14.09.18] - <span class="allrVotedi" id="av1010265">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1010265"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1010265">Şterge vot</a></div><span id="v91010265" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1010265)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1010265Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1010265MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUL-2018] Aleea principală
foto AZE [14.09.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUL-2018] Fostul cazinou renovat -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 14.09.18] - <span class="allrVotedi" id="av1010266">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1010266"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1010266">Şterge vot</a></div><span id="v91010266" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1010266)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1010266Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1010266MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUL-2018] Fostul cazinou renovat
foto AZE [14.09.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUL-2018] Fațada fostului cazinou -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 14.09.18] - <span class="allrVotedi" id="av1010267">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1010267"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1010267">Şterge vot</a></div><span id="v91010267" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1010267)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1010267Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1010267MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUL-2018] Fațada fostului cazinou
foto AZE [14.09.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUL-2018] Interiorul renovat -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 14.09.18] - <span class="allrVotedi" id="av1010268">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1010268"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1010268">Şterge vot</a></div><span id="v91010268" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1010268)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1010268Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1010268MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUL-2018] Interiorul renovat
foto AZE [14.09.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUL-2018] Piața din fața clădirii cazinoului -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 14.09.18] - <span class="allrVotedi" id="av1010269">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1010269"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1010269">Şterge vot</a></div><span id="v91010269" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1010269)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1010269Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1010269MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUL-2018] Piața din fața clădirii cazinoului
foto AZE [14.09.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUL-2018] Fântâna arteziană -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 14.09.18] - <span class="allrVotedi" id="av1010270">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1010270"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1010270">Şterge vot</a></div><span id="v91010270" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1010270)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1010270Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1010270MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUL-2018] Fântâna arteziană
foto AZE [14.09.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUL-2018] Fântâna -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 14.09.18] - <span class="allrVotedi" id="av1010271">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1010271"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1010271">Şterge vot</a></div><span id="v91010271" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1010271)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1010271Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1010271MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUL-2018] Fântâna
foto AZE [14.09.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P20 [JUL-2018] Cel mai frumos loc din parc -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 14.09.18] - <span class="allrVotedi" id="av1010272">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1010272"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1010272">Şterge vot</a></div><span id="v91010272" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1010272)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1010272Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1010272MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUL-2018] Cel mai frumos loc din parc
foto AZE [14.09.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JUL-2018] Pavilionul de muzică -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 14.09.18] - <span class="allrVotedi" id="av1010273">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1010273"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1010273">Şterge vot</a></div><span id="v91010273" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1010273)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1010273Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1010273MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUL-2018] Pavilionul de muzică
foto AZE [14.09.18]
# [0 PMA, fara bonus]

[51] foto . Click pe oricare pentru a le mări
#I#D2
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2020 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.124324083328 sec