88425 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Alte muzee în Constanța și împrejurimi

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
12.08.2018
DE
Avatar Dan&Ema
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 22.04.12
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUL-2018
DURATA: 2 zile
TIP: FAMILIE CU COPII
PREŢ:
20 lei
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 1
+ COPII: 1 -- varsta: 7

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
70.0 %
  
Satisfăcător
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
80.0 %
  
Mai degrabă mulțumit
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
8.33
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Muzeul Portului si Portul.


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

Am sa imbin in aceasta compunere povestea a doua vizite separate in Portul Constanta. Poate multi plecati de la premiza ca in port nu intra asa oricine si prin urmare nu v-ati propus sa vizitati portul. Este si nu este chiar asa! De fapt chiar nu este asa! Ba chiar sunt si variante: pe jos, cu masina si mai nou cu autobuzul! Evident ca exista restrictii si reguli de respectat. Noi am fost in toate cele variante.

Prima vizita a pornit de la intentia de a vizita un muzeu mai putin cunoscut, practic nemediatizat, necunoscut. Un muzeu despre care am citit aici pe AFA de la bastinasul @pepsi70. A mai scris si @urjanclaudiu. Si uite-asa mi-am pus eu in gand sa ajung la ….

Muzeul Portului

Fac de la inceput o precizare. A nu se confunda Muzeul Portului cu Muzeul Marinei Romane, tot din Constanta, despre care puteti citi aici vezi impresii.

Muzeul se gaseste in incinta portului, la dana 0. Puteti intra de exemplu in port pe la Poarta 1, sa continuati tot inainte pe drumul asfaltat construit in lungul digului pana ajungeti la o bariera, unde trebuie sa deschideti portofelul. Aici este o intersectie intre drumul pe care am venit noi, o cale ferata industriala si un alt drum de acces care intra in Port dinspre Agigea sau dinspre Farul Nou, dinspre Bd. 1 Mai (sau DN 39 drumul spre Mangalia). Imediat cum traversati calea ferata se gaseste o constructie alba, paralelipipedica, cu un etaj. Este Muzeul Portului. Ati parcurs 1 km de la Poarta 1.

Daca vreti sa vizitati Muzeul Portului nu va luati dupa orele afisate pe Google Maps. Apelati numarul de telefon indicat acolo. Noi ne-am trezit ajunsi langa muzeu si muzeul inchis. Totusi parea sa existe cineva in cladire. Am sunat la numarul de telefin indicat si un domn amabil ne-a spus ca ne deschide, sa urcam intati scarile din spatele muzeului.

Scarile te conduc deasupra muzeului cu acoperis plan, pe o platforma de unde ai o perspectiva foarte frumoasa asupra unei parti a portului, cu digurile si danele sale si infrasturctura rutiera, navala si feroviara dar si asupra Cazinoului si a falezei si a cartierul vechi al Constantei dinspre port. Este terasa de care va povestesc mai multe indata.

Am coborit apoi la etajul 1 unde am fost invitati sa vizitam cele cateva camere ale muzeului. Cladirea poarta numele Cuibul Reginei sau Pavilionul Regal. Pavilionul initial a fost construit din lemn intre anii 1909 – 1910.

Aici, Regina Elisabeta a gasit un loc pe care l-a indragit. Ii placea sa se retraga la “Cuib” si sa organizeze “ceiauri literare”. Regina saluta vapoarele care treceau, iar acestea intorceau salutul.

In 1927 cladirea din lemn a ars. A fost reconstruita un an mai tarziu din beton. Pe timpul comunistilor a ajuns in paragina.

Muzeul Portului a fost inaugurat in anul 1996, la implinirea centenarului de cand au inceput lucrarile pentru port. Este un muzeu mic care prezinta intr-o ordine cronologica activitati legate de port din vremea anticului Tomis pana astazi. Se pot gasi in special imagini alb negru si diferite documente.

Trecem mai intai prin “istoria antica si medievala” unde ne atrag cateva amfore grecesti si romane. Avansam catre “istoria moderna” a portului unde sunt prezentate mai multe schite si planuri ingineresti ale portului. Planul portului a fost semnat de I. B. Cantacuzino si modficiat de Gheorghe Duca şi Anghel Saligny. Ne-a placut biroul de epoca expus aici si un dulap masiv vechi unde sunt expuse diferite lucrari, unele precum „Lloyd’s Register” fiind de notorietate. Si ne apropiem de vremurile noastre intrand in ”istoria interbelica”.

In exterior sunt depozitate cateva exponate ingineresti vechi. De pe platforma mai admiram inca o data Farul Carol I, inaugurat in 1913, aflat in Terminalul pentru Pasageri care are doua cai separate, una pentru intrare si alta pentru iesire.

Aici este si statie de autobuz.

Vizitarea muzeului este gratuita si dureaza 15 – 20 minute.

La plimbare prin port

Am cules cateva informatii de pe saitul portului si le-am integrat cu plimbarea pe care am facut-o noi in mai multe randuri in Portul Constanta.

Portul Constanta este situat pe rutele a trei coridoare de transport pan-european: Coridorul IV, Coridorul IX si Coridorul VII (Dunarea) - care leaga Marea Nordului de Marea Neagra prin culoarul Rhin-Main-Dunare. Portul Constanta are un rol major in cadrul retelei europene de transport intermodal, fiind favorabil localizat la intersectia rutelor comerciale care leaga pietele tarilor fara iesire la mare din Europa Centrala si de Est cu regiunea Transcaucaz, Asia Centrala si Extremul Orient. In apropierea Portului Constanta sunt situate cele doua porturi satelit Midia si Mangalia. ”

Constanta este port maritim, fluvial si turistic.

Portul maritim Constanta este situat la 179 mile marine (1 mila marina = 1,85 km) de Stramtoarea Bosfor si la 85 de Bratul Sulina. Are o suprafata de 3.926 ha, doua diguri cel de nord lung de 8,34 km si cel de sud 5,56 km si 156 dane, cheiuri in lungime de 29,83 km, opereaza 120 milioane tone pe an. Aceste date clasifica Portul maritime Constanta intre cele mai importante porturi din lume.

Datorita legaturii cu Dunarea via Canalul Dunare – Marea Neagra, Constanta este si port fluvial, aici putand acosta si nave fluviale. Dunarea reprezinta o cale de transport strategica in Europa oferind o alternativa eficienta la transportul rutier si feroviar.

Constanta mai este si port turistic. Aceasta inseamna si ca se poate vizita. Se poate intra in port cu masina mica, pe jos sau cu autobuzul cu etaj. Exista un proiect de dezvoltare a Portului Constanta ca si port turistic pentru navele de agrement de coasta, cu escale la Midia, Navodari, Eforie, Costinesti, Neptun, Mangalia, dar si pentru croaziere in Delta Dunarii. Se doreste inteagrarea portului si intr-un circuit international integrat cu destinatiile Istanbul, Varna si Odessa.

Sa purcedem in port!

Dupa ce am lasat in apropierea intrarii gratuite pe Poarta 1 in dreapta cladirea Autoritatii Navale Romane si am parcurs kilometrul pana la Muzeul Portului, inainte de care am platit taxa de bariera, trecem de terminalul de pasageri, aflat langa muzeu, si urmam digul 2,6 km pana la Farul Alb.

Digul este flancata de stabilopozi, o alta realizare inginereasca novativa, geniala, a inginerilor romani. Pana aici este permis accesul auto. Se poate fotografia in voie, mai putin pe calea de acces catre Farul Alb in zona navelor militare. Atentie insa la cocotatul pe stabilopozi daca aveti asemenea ganduri. Digul de Nord continua inca 4,8 km in larg dupa bariera instalata dupa Farul Alb, oferind locuri suficient de intime indragostitilor.

Vis-à-vis se vede Digul de Sud, pe care se poate accede dinspre Agigea de langa Podul Apolodor, celebrul blocaj rutier din ultimii ani care traverseaza Canalul Dunare - Marea Neagra.

Merita sa stati in loc sa priviti cum inatr si ies navele la / de la dane si cum trec printre digul de nord si cel de sud, dirijate si reperele care indica pe unde se intra pe unde se iese si cand este accesul liber.

Va recomand sa va luati timp de voie si sa savurati o plimbare in Portul Constanta.

Rog inserare viedoclip

https://www.youtube.com/watch?v=ZTCWAiJolXo

Daniela Iordachioaie

Ma intorc la tine, mare albastra!

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de Dan&Ema in 12.08.2018 11:15:23

Validat / Publicat: 12.08.18 12:10:58

VIZUALIZĂRI: 730

Notează ca FAVORIT[ ce înseamnă? ] - ales ca "favorit" de 1 useri

NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Dan&Ema); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  40700 PMA (din 43 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de Dan&Ema? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster26
[12.08.18 12:11:16]
» mesaj pers

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Zoazore
[12.08.18 12:48:36]
» mesaj pers

   @Dan&Ema: Interesant și educativ! Eu m-aș aventura într-o plimbare cu căpitanul din P15.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[12.08.18 14:09:54]
» mesaj pers

   @webmaster26: multumesc

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[12.08.18 14:12:05]
» mesaj pers

   @Zoazore:

   Multumim de incredere! ⚓️🚢🔱

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mihaelavoicu
[12.08.18 14:21:39]
» mesaj pers

   Mulțumesc! Am simțit mirosul mării!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[12.08.18 14:30:32]
» mesaj pers

   @mihaelavoicu: ⚓️🚢🔱

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Carmen Ion
[12.08.18 19:37:40]
» mesaj pers

   @Dan&Ema: Un Superbonus binemeritat! Felicitări!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[12.08.18 23:31:51]
» mesaj pers

   @Carmen Ion:

   Multumesc din suflet! 😁

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[13.08.18 14:04:24]
» mesaj pers

   @Dan&Ema: Un muzeu mic situat într-un loc cu rezonanțe istorice. Nu prea este promovat deși acum este inclus pe traseul liniei turistice din Constanța - autobuzele etajate.

   Istoria portului Constanța e tumultoasă și a cunoscut epoci înfloritoare, dar și vremuri mai puțin bune. Dacă până la sfârșitul veacului al XIX-lea vasele cu mărfuri așteptau zile și chiar săptămâni întregi să descarce marfa în micuțul port maritim, după 1910 situația s-a schimbat radical. Statul român a încercat să construiască noul port alegând un proiect străin, mai multe companii depunând oferte. După „țeapa” antreprizei franceze Hallier (iată că se întâmpla și în acele vremuri), soluția arhitecților și proiectanților români a fost cea care a condus la apariția portului modern. Inginerii Gheorghe Duca, Anghel Saligny și I. G. Cantacuzino au creat un spațiu portuar modern, cu inovații în acea epocă, o adevărată operă de artă inginerească.

   Mulțumim pentru prezentare.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1200 PMA1 (din 4 voturi)]
- Dan&Ema
[13.08.18 15:29:45]
» mesaj pers

   @tata123:

   Si eu multumesc ca de obicei pentru ecoul valoros. :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- doinafil
[14.08.18 22:59:37]
» mesaj pers

   @Dan&Ema: Dacă toți părinții ar face ca tine, Dane, să-și ducă copiii pe la muzee și să-i pună să-și scrie părerile despre ce-au văzut - cum am văzut că face Denisa, în P22 - cred că i-ar responsabiliza să păstreze și să prețuiască ce-i înconjoară, că e vorba de natură sau de valori materiale!

   Felicitări pentru articol, am votat cu drag!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Dan&Ema
[15.08.18 00:26:09]
» mesaj pers

   @doinafil:

   Sarut mana! Esti draguta, Doina! Apreciez comentariul. Numai de bine!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[25] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUL-2018] Imagine specifica portului -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 12.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av997087">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv997087"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=997087">Şterge vot</a></div><span id="v9997087" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(997087)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f997087Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e997087MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUL-2018] Imagine specifica portului
foto Dan&Ema [12.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUL-2018] Una din cele doua balize care sunt repere pentru intrarea sau iesirea navelor din port -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 12.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av997088">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv997088"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=997088">Şterge vot</a></div><span id="v9997088" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(997088)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f997088Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e997088MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUL-2018] Una din cele doua balize care sunt repere pentru intrarea sau iesirea navelor din port
foto Dan&Ema [12.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUL-2018] UIte-l ce frumos avanseaza lin pe luciul apei -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 12.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av997089">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv997089"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=997089">Şterge vot</a></div><span id="v9997089" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(997089)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f997089Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e997089MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUL-2018] UIte-l ce frumos avanseaza lin pe luciul apei
foto Dan&Ema [12.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JUL-2018] Farul Alb de pe Digul de Nord -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 12.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av997090">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv997090"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=997090">Şterge vot</a></div><span id="v9997090" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(997090)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f997090Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e997090MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUL-2018] Farul Alb de pe Digul de Nord
foto Dan&Ema [12.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUL-2018] Farul Alb, vedere dinspre drumul ce vine de la Muzeul Portului -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 12.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av997091">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv997091"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=997091">Şterge vot</a></div><span id="v9997091" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(997091)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f997091Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e997091MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUL-2018] Farul Alb, vedere dinspre drumul ce vine de la Muzeul Portului
foto Dan&Ema [12.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUL-2018] Bariera care opreste traficul auto la Farul Alb -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 12.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av997092">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv997092"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=997092">Şterge vot</a></div><span id="v9997092" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(997092)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f997092Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e997092MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUL-2018] Bariera care opreste traficul auto la Farul Alb
foto Dan&Ema [12.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUL-2018] asa arata Muzeul Portului -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 12.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av997093">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv997093"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=997093">Şterge vot</a></div><span id="v9997093" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(997093)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f997093Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e997093MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUL-2018] asa arata Muzeul Portului
foto Dan&Ema [12.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUL-2018] Primele informatii despre Muzeul Portului le citim aici -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 12.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av997094">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv997094"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=997094">Şterge vot</a></div><span id="v9997094" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(997094)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f997094Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e997094MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUL-2018] Primele informatii despre Muzeul Portului le citim aici
foto Dan&Ema [12.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUL-2018] Cam asa arata in port activitatea -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 12.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av997095">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv997095"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=997095">Şterge vot</a></div><span id="v9997095" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(997095)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f997095Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e997095MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUL-2018] Cam asa arata in port activitatea
foto Dan&Ema [12.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUL-2018] Sa nu spuneti ca l-ati vazut! -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 12.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av997096">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv997096"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=997096">Şterge vot</a></div><span id="v9997096" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(997096)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f997096Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e997096MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUL-2018] Sa nu spuneti ca l-ati vazut!
foto Dan&Ema [12.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUL-2018] Digul de Nord flancat de stabilopozi -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 12.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av997097">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv997097"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=997097">Şterge vot</a></div><span id="v9997097" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(997097)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f997097Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e997097MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUL-2018] Digul de Nord flancat de stabilopozi
foto Dan&Ema [12.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUL-2018] Ne uitam in urma spre Cazino -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 12.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av997098">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv997098"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=997098">Şterge vot</a></div><span id="v9997098" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(997098)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f997098Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e997098MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUL-2018] Ne uitam in urma spre Cazino
foto Dan&Ema [12.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUL-2018] 'Volanul' navelor prezentat in muzeu -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 12.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av997099">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv997099"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=997099">Şterge vot</a></div><span id="v9997099" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(997099)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f997099Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e997099MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUL-2018] "Volanul" navelor prezentat in muzeu
foto Dan&Ema [12.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUL-2018] Amfore grecesti si romane -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 12.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av997100">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv997100"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=997100">Şterge vot</a></div><span id="v9997100" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(997100)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f997100Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e997100MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUL-2018] Amfore grecesti si romane
foto Dan&Ema [12.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUL-2018] Avem navigatori pentru viitor! -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 12.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av997101">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv997101"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=997101">Şterge vot</a></div><span id="v9997101" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(997101)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f997101Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e997101MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUL-2018] Avem navigatori pentru viitor!
foto Dan&Ema [12.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUL-2018] Documentatie de specialitate -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 12.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av997103">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv997103"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=997103">Şterge vot</a></div><span id="v9997103" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(997103)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f997103Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e997103MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUL-2018] Documentatie de specialitate
foto Dan&Ema [12.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUL-2018] 'dulapul' asta vechi ne-a luat ochii -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 12.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av997104">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv997104"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=997104">Şterge vot</a></div><span id="v9997104" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(997104)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f997104Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e997104MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUL-2018] "dulapul" asta vechi ne-a luat ochii
foto Dan&Ema [12.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUL-2018] aflati cand s-a inaugurat portul modern! -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 12.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av997105">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv997105"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=997105">Şterge vot</a></div><span id="v9997105" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(997105)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f997105Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e997105MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUL-2018] aflati cand s-a inaugurat portul modern!
foto Dan&Ema [12.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JUL-2018] Document semnat de Regele Carol I cu referire la Portul Constanta -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 12.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av997106">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv997106"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=997106">Şterge vot</a></div><span id="v9997106" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(997106)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f997106Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e997106MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUL-2018] Document semnat de Regele Carol I cu referire la Portul Constanta
foto Dan&Ema [12.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JUL-2018] Nu cu mult timp in urma asa se scria -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 12.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av997107">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv997107"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=997107">Şterge vot</a></div><span id="v9997107" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(997107)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f997107Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e997107MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUL-2018] Nu cu mult timp in urma asa se scria
foto Dan&Ema [12.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P22 [JUL-2018] Am postat impresii despre muzeu -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 12.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av997108">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv997108"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=997108">Şterge vot</a></div><span id="v9997108" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(997108)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f997108Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e997108MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [JUL-2018] Am postat impresii despre muzeu
foto Dan&Ema [12.08.18]
# [0 PMA, fara bonus]

[25] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.12905216217 sec