19003 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Sovata

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
02.05.2011
DE
Avatar Dragos
--- M ---
vârsta 50-60 ani
DIN Bucureşti
înscris/ă în 03.03.08
MEMBRU: CONSUL
DATE SEJUR
APR-2011
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
PREŢ:
16 lei
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții

NOTA MEDIE rez.:
9.50
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

In ajun de armindeni prin secuime


"Armindeni - 1 mai este ziua lui Ieremia, care avea darul prorociei. În slavonă, era numită "Ieremiinu dini", iar prin românizare şi simplificare a devenit Armindeni" (de aici); alţii susţin că "armindeni" vine de la termenul latinesc "armentum" - cireada, turmă - ca un simbol al caracterului pastoral al sărbătorii.

În ajunul acesteia, în tradiţia teutonă, este noaptea Walpurgiei.

Este ziua când românii, încă din vechi timpuri, serbează trecerea la anotimpul cald, roditor; când se "schimba sângele" cu o cupă (sau mai multe) de vin pelin şi ceva friptură la proţap (mai nou - la grătar)... :)

Anul acesta, sărbătoarea nu a picat tocmai bine, pentru a beneficia de câteva zile libere legate la un sfârşit de săptămâna, fiind chiar duminica.

Şi cum, în acest week-end tot mă aflam în inima "Ţinutului secuiesc", (la Odorheiul lor propriu şi personal), m-am hotărât după oleacă de cumpănire intre câteva destinaţii posibile, sa merg spre Sovata. Era de altfel şi cel mai apropiat loc mai turistic din zonă (cel puţin, din câte ştiam eu şi din informaţiile ce le aveam la dispoziţie).

Drumul este relativ bun (chiar spre foarte bun pe alocuri, dar şi cu vreo câteva cratere ce vă vor pune bine la încercare reflexele) şi nu foarte lung, având doar 44 de km. Trece şi prin Corund (unde am făcut o halta inutilă pentru a 'admira' produsele de artizanat mai mult sau mai puţin chinezesc - păcat, în zona încă mai există meşteri, dar tarabagii nu cred ca îi mai cunosc...) şi Praid (unde nu am mai oprit, prea era înghesuială spre zona de intrare la salină). Prin mai toate satele prin care am trecut, la porţi erau legaţi brazi împodobiţi cu tot felul de "chestii" colorate (voi pune şi poze) - nu am reuşit să aflu rostul lor (posibil să fie legat tot de sărbătoare, dar ştiam că se pun crengi verzi [armindeni] la casele fetelor de măritat, nu brazi împodobiţi!)

Ajungând în Sovata, m-am simţit ca şi cum aş fi revenit într-un loc unde pentru o scurta perioada am fost acasă. Şi cam asa era... Am urcat până sus, în staţiune şi am parcat maşina aproape de parcurile din centru (Petofi şi Bălcescu, parcă), apoi am sărit în trenuleţul celor de la "Danubius" care tocmai terminase o tură prin staţiune şi am aşteptat să ne plimbe şi pe noi, măcar să treacă ploaia de primăvară, liniştită, ce tocmai se pornise ca să ne întâmpine şi să facă florile multicolore din toată staţiunea să ne zâmbească fericite.

În scurta tura de prezentare a staţiunii (circa 30 de minute) este prezentat în trei limbi un scurt istoric şi o descriere a staţiunii şi lacurilor sale.

Aşa cum am bănuit, până să ne întoarcem în punctul de unde pornisem în scurta plimbare, ploicica s-a domolit, iar în timp ce am început a ne plimba pe malul lacurilor şi pe la muntele de sare, chiar s-a oprit de tot şi a lăsat locul liber pe cer unui soare jucăuş, ce se mai ascundea din când în când pe după câte un nor.

Am avut prilejul sa vedem şi un şarpe (!) cam devreme ieşit din hibernare, după părerea mea, dar o fi fost mai blândă vremea pe-acolo ca pe la noi... da' arăta cam ciudat, n-am reuşit să-mi dau seama ce specie era. O sa pun şi poza aia, poate ma lămureşte cineva priceput.

Din păcate, trebuie să spun că, pe lângă o curăţenie deosebita şi o paletă coloristica foarte bogata şi armonios îmbinată intre clădirile staţiunii şi florile plantate peste tot, am observat şi un lucru pe care sper ca autorităţile locale sa-l remedieze cât mai curând: pista de tartan din jurul lacului Ursu, era cam 40-50% stricata, probabil din cauza proastei realizări iniţiale combinate şi cu o iarnă mai grea... Nu e un capăt de ţară, dar era un "accesoriu" util celor care veneau să facă şi mişcare, nu doar tratament.

Aş fi crezut/sperat sa fie ceva mai putina lume, dar fiind şi sâmbătă, şi ajun de sărbătoare (catolicii, în prima duminică de după Paşti îşi conduc odraslele la prima împărtăşanie), era multa lume, localurile erau pline (cele care erau deschise, pentru că foarte puţine - mai ales terasele, încă nu erau toate în funcţiune), era lume şi la cursele trenuleţului mai sus amintit, şi pe alei în parcuri şi pe lângă lacuri, prin pădurea de un verde crud amestecat cu arămiul frunzelor moarte, încă nestrăpunse de verdeaţa ce se aşterne pe sol ceva mai târziu, dar pătată ici-colo de florile de primăvara ce îşi încercau norocul, doar-doar or agata şi ele vreo albinuţă...

As mai fi mers eu pe acolo prin natură, dar foamea începea să îmi aducă aminte că trebuie să o potolesc, altfel încep sa-mi crească rapid urechile, că rezerve nu am...

Drept pentru care, după ce ne-am adăpat potaia dintr-un pârâiaş cu apă dulce care se scurgea prin pădure spre lacul Ursu, am mers cu toţii spre parcare, ne-am recuperat maşina şi am coborât la pizzeria Szorvos, unde, aşa cum zisei (aici), am regăsit aceeaşi calitate şi bune servicii (dar şi preţuri) de anul trecut. După care, am plecat mai tihniţi spre Odorhei, la pensiune, pentru ultima noapte (de dragoste :)) )...

---
Impresii încărcate de Dragos in 02.05.2011 14:34:21

Validat / Publicat: 02.05.11 19:26:17

VIZUALIZĂRI: 3082


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Dragos); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE? [doar simbolic; articolul NU are PMA std]

DA [1 PMA]  -  NU [-1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 0 PMA (std) nota1  &  2022 PMA (din 22 voturi) nota2
NOTĂ: Acest articol nu beneficiază de punctajul standard acordat automat.
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- Dragos CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[02.05.11 14:38:42]
» mesaj pers

   PS: fără PMA, fiind doar o revenire, fără mari diferenţe, scrisă doar pentru a aduce câteva poze proaspete. Mulţumesc,

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[02.05.11 19:05:04]
» mesaj pers

   Retras PMA, la cerere.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- crima
[02.05.11 20:10:19]
» mesaj pers

   P12 = NĂPẤRCĂ, năpârci, s. f. Specie de șopârlă lipsită de membre, cu corpul lung de 25-30 cm, cilindric, de culoare cenușie, acoperit cu solzi strălucitori (Anguis fragilis).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   APRECIEZ -- DEZAPROB
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 150 PMA1 (din 1 voturi)]
- Dragos CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[02.05.11 20:36:23]
» mesaj pers

   @crima, mulţumesc frumos - mi se păruse mie că nu seamănă a şarpe, prea are coada "boantă"...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- crima
[02.05.11 21:39:36]
» mesaj pers

   @Dragoș, cu plăcere. Nu sunt specialist :), le cunosc din copilărie, din vacanțele petrecute la țară, la bunici…

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Alina Morar
[02.05.11 21:56:12]
» mesaj pers

   Mai aveai in apropiere Baile Harghita. Peisajele sunt foarte frumoase acolo.

   Eu, daca intalneam o asemenea taratoare... o luam la fuga... nu stateam sa-i fac poza :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dragos CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[02.05.11 22:27:33]
» mesaj pers

   [@AlinaMorar]: Corect; dar de destinaţia aia nu prea ştiam...

   Mie nu mi-a fost niciodată frică de animale... fie reptile, batracieni, cefalopode sau alte mamifere. În plus, eram cu fiara din dotare, care nici măcar nu băga târâtoarea în seamă; eu de ce ar fi trebuit să mă tem, atunci? !

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[22] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [APR-2011] Odorheiul Secuiesc - vedere generală -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 02.05.11] - <span class="allrVotedi" id="av198329">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv198329"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=198329">Şterge vot</a></div><span id="v9198329" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(198329)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f198329Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e198329MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [APR-2011] Odorheiul Secuiesc - vedere generală
foto Dragos [02.05.11]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [APR-2011] Odorheiul Secuiesc - vedere generală -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 02.05.11] - <span class="allrVotedi" id="av198331">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv198331"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=198331">Şterge vot</a></div><span id="v9198331" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(198331)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f198331Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e198331MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [APR-2011] Odorheiul Secuiesc - vedere generală
foto Dragos [02.05.11]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [APR-2011] Sovata - trenuleţul vesel, în staţia de plecare. (pe panoul din dreapta locomotivei este harta traseului şi tariful = 5 lei de persoană / căţelul n-a plătit bilet, dar a fost plimbat!) -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 02.05.11] - <span class="allrVotedi" id="av198332">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv198332"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=198332">Şterge vot</a></div><span id="v9198332" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(198332)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f198332Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e198332MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [APR-2011] Sovata - trenuleţul vesel, în staţia de plecare. (pe panoul din dreapta locomotivei este harta traseului şi tariful = 5 lei de persoană / căţelul n-a plătit bilet, dar a fost plimbat!)
foto Dragos [02.05.11]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [APR-2011] Sovata - rondul de la intrarea în staţiune, plin de lalele sângerii -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 02.05.11] - <span class="allrVotedi" id="av198338">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv198338"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=198338">Şterge vot</a></div><span id="v9198338" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(198338)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f198338Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e198338MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [APR-2011] Sovata - rondul de la intrarea în staţiune, plin de lalele sângerii
foto Dragos [02.05.11]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [APR-2011] Sovata - pensiune bine întreţinută, aşteptând oaspeţi -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 02.05.11] - <span class="allrVotedi" id="av198342">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv198342"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=198342">Şterge vot</a></div><span id="v9198342" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(198342)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f198342Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e198342MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [APR-2011] Sovata - pensiune bine întreţinută, aşteptând oaspeţi
foto Dragos [02.05.11]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [APR-2011] Sovata - altă pensiune bine întreţinută -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 02.05.11] - <span class="allrVotedi" id="av198343">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv198343"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=198343">Şterge vot</a></div><span id="v9198343" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(198343)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f198343Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e198343MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [APR-2011] Sovata - altă pensiune bine întreţinută
foto Dragos [02.05.11]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [APR-2011] Sovata - o fostă pensiune, aşteptând... o minune, cred... Păcat de frumuseţea ei. -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 02.05.11] - <span class="allrVotedi" id="av198344">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv198344"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=198344">Şterge vot</a></div><span id="v9198344" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(198344)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f198344Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e198344MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [APR-2011] Sovata - o fostă pensiune, aşteptând... o minune, cred... Păcat de frumuseţea ei.
foto Dragos [02.05.11]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [APR-2011] Sovata - hotelul Aluniş plin de oaspeţi -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 02.05.11] - <span class="allrVotedi" id="av198345">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv198345"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=198345">Şterge vot</a></div><span id="v9198345" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(198345)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f198345Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e198345MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [APR-2011] Sovata - hotelul Aluniş plin de oaspeţi
foto Dragos [02.05.11]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [APR-2011] Sovata - nici la hotelul Făget nu e pustiu! -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 02.05.11] - <span class="allrVotedi" id="av198346">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv198346"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=198346">Şterge vot</a></div><span id="v9198346" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(198346)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f198346Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e198346MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [APR-2011] Sovata - nici la hotelul Făget nu e pustiu!
foto Dragos [02.05.11]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [APR-2011] Sovata - Hotel Danubius, în plin proces de întreţinere/renovare. -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 02.05.11] - <span class="allrVotedi" id="av198347">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv198347"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=198347">Şterge vot</a></div><span id="v9198347" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(198347)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f198347Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e198347MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [APR-2011] Sovata - Hotel Danubius, în plin proces de întreţinere/renovare.
foto Dragos [02.05.11]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [APR-2011] Sovata - lacul Ursu; ciudat, fără oameni la plajă... -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 02.05.11] - <span class="allrVotedi" id="av198348">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv198348"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=198348">Şterge vot</a></div><span id="v9198348" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(198348)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f198348Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e198348MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [APR-2011] Sovata - lacul Ursu; ciudat, fără oameni la plajă...
foto Dragos [02.05.11]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [APR-2011] Sovata - <s>şarpele</s> năpârca de lângă lacul Paraschiva -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 02.05.11] - <span class="allrVotedi" id="av198349">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv198349"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=198349">Şterge vot</a></div><span id="v9198349" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(198349)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f198349Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e198349MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [APR-2011] Sovata - şarpele năpârca de lângă lacul Paraschiva
foto Dragos [02.05.11]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [APR-2011] Sovata - muntele de sare -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 02.05.11] - <span class="allrVotedi" id="av198350">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv198350"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=198350">Şterge vot</a></div><span id="v9198350" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(198350)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f198350Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e198350MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [APR-2011] Sovata - muntele de sare
foto Dragos [02.05.11]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [APR-2011] Sovata - muntele de sare -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 02.05.11] - <span class="allrVotedi" id="av198351">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv198351"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=198351">Şterge vot</a></div><span id="v9198351" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(198351)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f198351Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e198351MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [APR-2011] Sovata - muntele de sare
foto Dragos [02.05.11]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [APR-2011] Sovata - parcul Petofi curat, îngrijit şi înflorit -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 02.05.11] - <span class="allrVotedi" id="av198352">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv198352"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=198352">Şterge vot</a></div><span id="v9198352" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(198352)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f198352Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e198352MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [APR-2011] Sovata - parcul Petofi curat, îngrijit şi înflorit
foto Dragos [02.05.11]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [APR-2011] Praid, turnul lifturilor (?) de la salină -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 02.05.11] - <span class="allrVotedi" id="av198354">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv198354"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=198354">Şterge vot</a></div><span id="v9198354" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(198354)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f198354Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e198354MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [APR-2011] Praid, turnul lifturilor (?) de la salină
foto Dragos [02.05.11]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [APR-2011] Corund - brazii împodobiţi de la porţi -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 02.05.11] - <span class="allrVotedi" id="av198355">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv198355"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=198355">Şterge vot</a></div><span id="v9198355" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(198355)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f198355Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e198355MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [APR-2011] Corund - brazii împodobiţi de la porţi
foto Dragos [02.05.11]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [APR-2011] Corund - brazii împodobiţi de la porţi -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 02.05.11] - <span class="allrVotedi" id="av198356">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv198356"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=198356">Şterge vot</a></div><span id="v9198356" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(198356)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f198356Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e198356MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [APR-2011] Corund - brazii împodobiţi de la porţi
foto Dragos [02.05.11]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [APR-2011] Corund - brazii împodobiţi de la porţi -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 02.05.11] - <span class="allrVotedi" id="av198357">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv198357"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=198357">Şterge vot</a></div><span id="v9198357" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(198357)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f198357Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e198357MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [APR-2011] Corund - brazii împodobiţi de la porţi
foto Dragos [02.05.11]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [APR-2011] Corund - brazii împodobiţi de la porţi -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 02.05.11] - <span class="allrVotedi" id="av198358">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv198358"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=198358">Şterge vot</a></div><span id="v9198358" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(198358)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f198358Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e198358MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [APR-2011] Corund - brazii împodobiţi de la porţi
foto Dragos [02.05.11]
# [50 PMA, +BONUS]

P22 [APR-2011] Corund - brazii împodobiţi de la porţi -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 02.05.11] - <span class="allrVotedi" id="av198359">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv198359"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=198359">Şterge vot</a></div><span id="v9198359" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(198359)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f198359Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e198359MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [APR-2011] Corund - brazii împodobiţi de la porţi
foto Dragos [02.05.11]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [APR-2011] Peisaj din Ţinutul Secuiesc -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 02.05.11] - <span class="allrVotedi" id="av198360">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv198360"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=198360">Şterge vot</a></div><span id="v9198360" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(198360)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f198360Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e198360MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [APR-2011] Peisaj din Ţinutul Secuiesc
foto Dragos [02.05.11]
# [0 PMA, fara bonus]

[22] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.117387056351 sec