#E#D
88388 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Redescoperă Masivul Bucegi

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
10.08.2018
DE
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Sibiu
înscris/ă în 02.07.12
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUN-2018
DURATA: 1 zile
TIP: FAMILIE CU COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2
+ COPII: 1

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE rez.:
9.75
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

#G#0
#M#0
   

Un alt fel de monument al eroilor


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

-Se întâlnește Bulă cu un prieten. Bulă îl întreabă:

- Ce faci mâine?

- Păi, merg cu fiul meu să lansăm un zmeu. Dar tu?

- Ceva asemănător. Facem o excursie la munte cu soacra-mea...

Nu am plecat să lansăm zmei, nici soacre, am făcut o drumeție scurtă de la Cabana Babele acolo unde am ajuns pe drumul numit Transbucegi sau Drumul Babelor, impresii aici vezi impresii

În primul rând am dorit să-i arăt micului AZE Crucea Eroilor și Vârful Caraiman, pe urmă la întoarcere am făcut o parte din traseul spre Vârful Coștila, cel mic interesându-se de antenă. Din punct de vedere durată nu ne-am putut întinde prea mult, dna. AZE așteptându-ne la cabană.

La ieșire din cabană am admirat încă o dată Babele și Sfinxul aceste forme de ciuperci, babe sculptate de mama natură cu ajutorul vântului și ploilor, înghețului. Sînt cele mai „la îndemână” atracții turistice oricui venind cu telecabina fie și ne-iubitor al muntelui. Aceste forme se află la o altitudine de 2292 m în imediata apropiere a cabanei care a fost denumită după aceste... babe. Puțin la distanță dar nu prea departe se află și Sfinxul o stâncă impunătoare în formă de cap, care ne face să visăm despre Egiptul antic. Acesta se află la 2216 m.

De aici am pornit spre un alt fel de monument al eroilor (nu ca cele pe care le găsim în orice sat, comună din România) Crucea Caraiman folosind un marcaj turistic tot în formă de... cruce, roșie de această dată. Intersecția de cărări ne arăta și traseul spre Vârful Omu bandă galbenă 2 ore, iar destinația noastră 1 oră traseu ușor.

Traseul l-am început cu o coborâre în timp ce puteam să observăm releul de Vârful Coștila în stânga noastră. Ajungând într-o râpă am dat de zăpadă din belșug spre bucuria celui mic care parcă nu mai vroia să plece de acolo. Dar până la urmă gândul că va vedea ceva nou pentru el l-a făcut să o ia de pe loc. De aici urmează un urcuș susținut dar de foarte scurtă durată, și pe urmă o cărare normală fără nici un fel de dificultate. Doar că de aici am intrat oarecum în nori și am trecut ca hoții pe sub Vârful Caraiman de o înălțime de 2384 m. Cabana Caraiman care se află la dreapta de cărarea noastră în jos la o altitudine de 2025 m nu am mai văzut-o din cauza condițiilor meteo doar că știam că este acolo.

Distanța nefiind mare aproape am ajuns, trebuia să vedem crucea deja. Dar era acoperită de nori. Din când în când se mai ridica ceața și vedeam câteva secunde ori crucea ori Bușteniul. Dar până la urmă naturii i s-a făcut milă de noi și în vizita de ½ oră la monument și-a ridicat cortina formată din nori, iar noi puteam să admirăm Valea Prahovei cu Bușteniul în prim plan.

Crucea Eroilor Neamului se află la 2291 m înălțime în Șaua Caraiman. Este un alt fel de monument al eroilor căzuți în primul război mondial, iar anul construirii a fost 1928 cu o durată de 2 ani, bănuiesc că nu a fost ușor ridicarea monumentului de 28 m înălțime. Dar proiectul propus de Regina Maria și Regele Ferdinand I s-a materializat și a ajuns unic în lume fiind cea mai înaltă cruce montată pe un vârf de munte.

Arhitecții monumentului au fost Georges Cristinel și Constantin Procopiu, materialul din care este realizat este soclu din beton armat și oțel. Materialele au fost ridicate până acolo parțial cu un funicular și parțial cu tracțiune animală.

Instalația electrică a monumentului care mă interesează ceva mai mult decât restul a fost realizată prin amplasarea unui generator de curent în interiorul soclului și niște becuri de 500 W fiecare care luminau crucea și se vedea de departe. Nefiind combustibil acolo sus la discreție luminile se aprindeau doar de anumite sărbători atunci când urca câte un angajat cu canistra, făcea plinul la generator și aprindea luminile. Până în 1991 monumentul nu era luminat permanent, racordarea la rețeaua națională realizându-se în acel an folosind un cablu subteran tras și îngropat de pe vârful Coștila de la releu. În viitor se dorește modernizarea iluminației, există leduri care echivalează cu brio cei 500 W dar consumă mult mai puțin.

Jumătatea de oră a fost suficientă pentru observația monumentului și împrejurimilor atunci când se ridica din când în când ceața. Soclul monumentului este accesibil datorită unor scări frontale pe toată lățimea acestuia. Soclul este prevăzut cu balustrăzi, iar în incintă pot intra angajații de la întreținere pe o ușă neaccesibil turiștilor. Pe partea opusă se poate ieși în decor până la marginea abruptului pentru a vedea mai bine Bușteniul și spectacolul care oferă imaginea masivului de stânci. am observat turiști străini care tocmai aveau apel video și în timp ce vorbeau le arătau celor de acasă peisajele uluitoare de aici. Semnalul video înseamnă și un semnal bun de internet aici, dar pe traseu mai dispare pe aici pe acolo, nu mai merge nici 2G pe alocuri.

Întoarcerea a avut loc din nou parțial în nori după care am luat-o puțin și spre vârful Coștila. Am observat imediat Refugiul Salvamont Babele care se află la o înălțime de 2253m. Ne-am deplasat până aproape de Vârful Coștila 2490 m. I-am explicat celui mic că releele de radioteleviziune trebuie montate cât mai la înălțime precum și faptul că releul în cauză a fost construit timp de 15 ani pentru a fi cât mai rezistent, prima emisiune radio a avut loc în 01.01.1968 iar în maxim un an de atunci se transmiteau și programele televiziunii române.

Releul având o înălțime de 80 m vârful acestuia înseamnă cel mai înalt punct din România 2578 m. Obiectivul a fost considerat strategic fiind păzit de o unitate militară. Acest lucru nu se mai întâmplă în prezent dar totuși nu este accesibil turiștilor.

În penultima drumeție aici am făcut un fel de minicircuit, am urcat prima dată până la Coștila, de acolo la Crucea Caraiman pe alt traseu și m-am întors pe traseul descris astăzi.

Aici a avut loc finalul drumeției, am scris aceste rânduri cu gândul la colegul AFA dan&ema care va fi în excursie mâine în această zonă, și mă bucur pentru el pentru că o să aibă niște condiții meteo mai bune ca mine.

Rog WM să atașeze la începutul articolului, mulțumesc

https://www.youtube.com/watch?v=gqI49Y4DQGM

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de AZE in 10.08.2018 23:31:14

Validat / Publicat: 11.08.18 00:18:41


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 911


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  42500 PMA (din 45 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[11.08.18 00:14:08]
» mesaj pers

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dragos CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[11.08.18 00:26:32]
» mesaj pers

   Mi-ai luat puțin fața, dar tot o să scriu și eu despre o altă bucată de traseu din zonă... ;)

   Eu am fost marți seară de la Vf. Coștila până pe vf. Caraiman și retur și am revenit și cu ceva poze care cred eu că merită arătate.

   Să văd când îmi fac puțin timp să scriu... Bravo pentru tură!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- AZE
[11.08.18 05:43:54]
» mesaj pers

   @Dragos: N-am uitat ca ai fost acolo marti. Iar condițiile meteo au fost bune, deci asteptam pozele.

   O zi buna

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[11.08.18 06:04:07]
» mesaj pers

   @AZE:

   Frumoase initierile astea pentru copii. Acum pornim si noi intr-acolo! ☀️😁

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Zoazore
[11.08.18 08:26:51]
» mesaj pers

   @AZE: Impresionant! Și tu, ca și @Dan&Ema, sunteți de lăudat că vă inițiați băieții în dragostea pentru munte!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 750 PMA1 (din 3 voturi)]
- Dan&Ema
[11.08.18 19:34:08]
» mesaj pers

   @Zoazore:

   Acum ne-am intors. O zi exceptionala in care am avut si niste participanti surpriza foarte placuta de ultima ora. 😁

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- AZE
[11.08.18 21:29:09]
» mesaj pers

   @Dan&Ema: așteptăm să scrii despre excursie si mai ales sa pui niste poze, se poate?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[12.08.18 08:29:30]
» mesaj pers

   @AZE:

   Vine, vine, putintica rabdare, e f greu cu timpul, ca mai e si revolutie, dar gasim. 😁

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[13.08.18 15:07:07]
» mesaj pers

   @AZE: Un monument spectaculos care cinstește Eroii Neamului, mulțumim pentru articol și fotografii. Drumeția până la Cruce e plăcută, atunci când vremea e frumoasă. Am fost și noi acolo în timpul verii și tot am mai găsit un petec de zăpadă ascuns într-o viroagă.

   Din 2016 monumentul a fost preluat de Ministerul Apărării Naționale care a început demersurile de recondiționare. Așa cum a scris și Dragoș în articolul recent (vezi impresii), deja au fost aduse materiale pentru restaurare la baza monumentului. Transportul s-a efectuat pe calea aerului (dcnews.ro/cruce-caraiman- ... apn_606830.html).

   La parter și etaj se va organiza o expoziție permanentă ilustrând participarea României la Primul Război Mondial, dar și momente din etapele de ridicare a acestui monument.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Dan&Ema
[13.08.18 15:19:01]
» mesaj pers

   @tata123, Dragos:

   Zicea sambata un lucrator d-acolo ca pe platforma care o amenajeaza langa cruce, va fi heliport. Oare asa sa fie?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[13.08.18 15:30:33]
» mesaj pers

   @Dan&Ema: Informații despre un helioport și o terasă suspendată deasupra hăului au circulat prin 2014 și 2015. Atunci se vorbea despre fondurile norvegiene care ar putea fi utilizate pentru aceste construcții (emunte.ro/heliport-si-ter ... crucea-caraiman).

   Între timp, în 2016, Crucea Eroilor Neamului a fost preluată în administrare de Ministerul Apărării Naționale care a elaborat și pus în practică proiectul numit Restaurarea, reabilitarea, conservarea şi amenajarea unui spaţiu expoziţional în cadrul Monumentului Crucea comemorativă a Eroilor români din Primul Război Mondial (Monumentul eroilor, Crucea Caraiman /Monumentul Eroilor (Crucea) de pe Vârful Caraiman).

   Printre obiectivele acestui proiect nu se regăsește construcția unui helioport (vezi aici informații adiționale: sg.mapn.ro/pages/view/100).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- DOINITA
[16.08.18 08:01:18]
» mesaj pers

   Superb, totul!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
#G#1

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă
#M#1

[26] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUN-2018] Babele 2018 -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 10.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av996746">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv996746"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=996746">Şterge vot</a></div><span id="v9996746" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(996746)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f996746Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e996746MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUN-2018] Babele 2018
foto AZE [10.08.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P02 [JUN-2018] Drumul spre Crucea Caraiman dar și spre Omu (în fundal clădirea salvamontului) -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 10.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av996747">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv996747"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=996747">Şterge vot</a></div><span id="v9996747" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(996747)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f996747Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e996747MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUN-2018] Drumul spre Crucea Caraiman dar și spre Omu (în fundal clădirea salvamontului)
foto AZE [10.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUN-2018] Apar din nou pete de zăpadă (de și este aproape iulie în calendare) -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 10.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av996748">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv996748"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=996748">Şterge vot</a></div><span id="v9996748" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(996748)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f996748Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e996748MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUN-2018] Apar din nou pete de zăpadă (de și este aproape iulie în calendare)
foto AZE [10.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

#G#2

P04 [JUN-2018] Traseul nostru cu marcaj cruce roșie (în fundal vârful Coștila) -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 10.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av996749">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv996749"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=996749">Şterge vot</a></div><span id="v9996749" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(996749)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f996749Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e996749MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUN-2018] Traseul nostru cu marcaj cruce roșie (în fundal vârful Coștila)
foto AZE [10.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUN-2018] Peisaj văzut din traseu -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 10.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av996750">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv996750"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=996750">Şterge vot</a></div><span id="v9996750" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(996750)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f996750Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e996750MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUN-2018] Peisaj văzut din traseu
foto AZE [10.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUN-2018] Peisaj traseu -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 10.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av996751">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv996751"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=996751">Şterge vot</a></div><span id="v9996751" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(996751)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f996751Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e996751MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUN-2018] Peisaj traseu
foto AZE [10.08.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P07 [JUN-2018] Traseul parcurge o limbă de zăpadă -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 10.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av996752">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv996752"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=996752">Şterge vot</a></div><span id="v9996752" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(996752)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f996752Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e996752MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUN-2018] Traseul parcurge o limbă de zăpadă
foto AZE [10.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUN-2018] Zăpadă din belșug -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 10.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av996753">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv996753"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=996753">Şterge vot</a></div><span id="v9996753" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(996753)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f996753Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e996753MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUN-2018] Zăpadă din belșug
foto AZE [10.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUN-2018] Urcuș spre destinație -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 10.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av996754">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv996754"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=996754">Şterge vot</a></div><span id="v9996754" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(996754)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f996754Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e996754MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUN-2018] Urcuș spre destinație
foto AZE [10.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUN-2018] Sîntem în nori sau ceață-întreba băiatul... -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 10.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av996755">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv996755"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=996755">Şterge vot</a></div><span id="v9996755" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(996755)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f996755Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e996755MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUN-2018] Sîntem în nori sau ceață-întreba băiatul...
foto AZE [10.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUN-2018] Apare timid și obiectivul -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 10.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av996756">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv996756"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=996756">Şterge vot</a></div><span id="v9996756" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(996756)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f996756Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e996756MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUN-2018] Apare timid și obiectivul
foto AZE [10.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUN-2018] Coborând spre cruce -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 10.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av996757">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv996757"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=996757">Şterge vot</a></div><span id="v9996757" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(996757)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f996757Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e996757MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUN-2018] Coborând spre cruce
foto AZE [10.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUN-2018] Am ajuns la monumentul eroilor neamului -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 10.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av996758">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv996758"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=996758">Şterge vot</a></div><span id="v9996758" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(996758)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f996758Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e996758MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUN-2018] Am ajuns la monumentul eroilor neamului
foto AZE [10.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUN-2018] Monumentul eroilor neamului -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 10.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av996759">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv996759"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=996759">Şterge vot</a></div><span id="v9996759" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(996759)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f996759Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e996759MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUN-2018] Monumentul eroilor neamului
foto AZE [10.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUN-2018] Vedere de la monument -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 10.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av996760">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv996760"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=996760">Şterge vot</a></div><span id="v9996760" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(996760)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f996760Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e996760MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUN-2018] Vedere de la monument
foto AZE [10.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUN-2018] Vedere spre Bușteni -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 10.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av996761">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv996761"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=996761">Şterge vot</a></div><span id="v9996761" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(996761)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f996761Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e996761MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUN-2018] Vedere spre Bușteni
foto AZE [10.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUN-2018] Bușteni -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 10.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av996762">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv996762"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=996762">Şterge vot</a></div><span id="v9996762" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(996762)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f996762Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e996762MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUN-2018] Bușteni
foto AZE [10.08.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P18 [JUN-2018] Bușteni văzut de sus -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 10.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av996763">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv996763"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=996763">Şterge vot</a></div><span id="v9996763" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(996763)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f996763Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e996763MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUN-2018] Bușteni văzut de sus
foto AZE [10.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUN-2018] Peisaj de la cruce -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 10.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av996764">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv996764"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=996764">Şterge vot</a></div><span id="v9996764" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(996764)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f996764Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e996764MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUN-2018] Peisaj de la cruce
foto AZE [10.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JUN-2018] -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 10.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av996765">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv996765"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=996765">Şterge vot</a></div><span id="v9996765" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(996765)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f996765Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e996765MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUN-2018]
foto AZE [10.08.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P22 [JUN-2018] -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 10.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av996767">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv996767"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=996767">Şterge vot</a></div><span id="v9996767" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(996767)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f996767Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e996767MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [JUN-2018]
foto AZE [10.08.18]
# [0 PMA, fara bonus]

[26] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2020 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.131398916245 sec