Solicitare CMR / ROMÂNIA

Destinații, Cazare, Trasee

Trimisă în 22.01.19 11:37
de GourmandulJR [Braşov]
» VIZUALIZĂRI: 510

Am dori recomandări pentru de trasee, pensiunii, locuri de văzut pentru zonele:

Colinele Transilvaniei (zona de centru a Romăniei), Tara Moților (Munții Apuseni), Maramureș.

Dorim să evităm orașele mari!

Mulțumim


 • PERIOADA: iulie -- NOPŢI CAZARE: 21
 • BUGET: 500/zi -- TRANSPORT: personal
 • ADULŢI: 3

Răspunsuri la solicitare

zlatnaAU[Râmnicu Vâlcea]191r[22.01.19 15:23]

@Gourmandul: Buna ziua.

1. Pentru zona centrală va-ş recomanda pensiunea Elena şi Maria din Saschiz (lângă Sighişoara). Ca obiective turistice în zonă vă recomand cetatea Sighişoara, cetatea şi biserica evanghelică din Saschiz, cetatea din Viscri (20 km de Saschiz).

2. Pentru Muntii Apuseni - vă recomand să vizitaţi - cheile Turzii, gheţarul de la Scărişoara, cascada Pişoia, dealul cu melci, casa lui Avram Iancu, casa lui Horea.

3. În zona Maramureş vă pot recomanda pensiunea Pietrosu din Borşa - se poate vizita Cascada Cailor (una dintre cele mai mari din ţară) s-au hotelul Nova din Shighetul Marmaţiei - aici puteţi vizita, cimitirul Vesel-Săpânţa, memorialul Victimelor Comunismului (puşcăria din Sighet), mănăstirea Bârsana - printre cele mai frumoase din ţară.

Sper că v-am fost de folos.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 4200 PMA (6 voturi)

GourmandulJR[Braşov]1r[22.01.19 15:37]
#G#B

@zlatna: Mulțumim foarte mult!


zlatnaAU[Râmnicu Vâlcea]191r[22.01.19 16:33]

@Gourmandul: cu plăcere.


mihaistoianJR[Bucuresti]1r[22.01.19 16:52]

1. Pentru zona centrala va recomand sa cititi postarea nr. 943 din 09.09.2015 despre Sighisoara-Medias-Fagaras

https://forum. softpedia.com/topic/66525-propuneri-pentru-vacanthele-sau-week-end-urile-viitoare/page__st__936

2. Pentru Muntii Apuseni, cu regret nu va pot ajuta

3. Pentru Maramures va recomand postarea mea nr. 322 din 25.06.2018 despre Poienile Izei

https://forum. softpedia.com/topic/63599-maramure/page__st__306#entry23119244

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

KSVPM[Tulcea]17r[22.01.19 17:44]

@Gourmandul: Bună seara.

Cu cîțiva ani în urmă am fost la Ocna Șugatag în județul Maramureș, unde am stat într-o pensiune din lemn, care avea piscină interioară cu apă sărată din lac, loc pentru cei ce doreau să vină cu rulote (cu curent electric, apă, ...).

Datorită faptului că, bucătăreasa, era chiar patroana nu am mîncat acolo, așa că am fost nevoiți să căutăm prin localitate, care nu era chiar mare.

Am fost direcționați chiar de patronii pensiunii, La Ianoș, un restaurant cu o mîncare foarte bună și la prețuri peste medie.

Dar cazare în Șugatag mai există și în hoteluri. Locul este foarte frumos, la cca. 40 de km este și mănăstirea Bîrsana (absolut superbă).

În rest nu prea îmi mai aduc aminte din păcate prea multe despre această locație, dar eu unul aș merge oricînd acolo din nou!

Cu respect Dan P.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

GourmandulJR[Braşov]1r[22.01.19 18:16]

Mulțumesc


Testosu'PR[Bucuresti]122r[22.01.19 18:23]

@Gourmandul: in plus fata de ce a enumerat @zlatna, referito la Tara Motilor, merita vizitate Pestera Meziad, Pestera cu cristale de la Farcu, Rosia Montana, Catunul si Cascada Patrahaitesti, Cascada Valul Miresii, Zona Cetatile Ponorului, Catunul Casa de Piatra cu Ghetarul Vartop, Valea Draganului, Cascada Varciorog, Groapa Ruginoasa, Pestera Ursilor si Muzeul Flutur din Chiscau, Salina Turda, Cheile Galbenei, Cetatile Radesei, Transursoaia, Lacul Belis-Fantanele.

Merita vizitata si zona de deasupra Albei, Rimetea cu Piatra Secuiului si Cetatea Coltesti, Cheile Valisoarei, Cheile Rametului si Manastirea Ramet, Cheile Galditei, Intregalde si Baile romane de la Cetea.

Zona este superba, dar si intinsa!

In Maramures o plimbare pe Valea Vaserului cu mocanita, dar si vizitat biserica veche din Ieud, sau portile maramuresene din Botiza si Poienile Izei. Biserica din lemn de la Sapanta-Peri.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

GourmandulJR[Braşov]1r[22.01.19 18:38]

Mulțumesc foarte mult


carmen simionJR[bucuresti]2r[22.01.19 19:13]

@Gourmandul: Buna ziua,

Alegerea pe care ati facut-o este de bun augur! Noi am făcut o astfel de vacanta anul trecut in august si a fost extraordinar.

Am plecat din Bucuresti trecând prin Miclauseni - castelul Sturza - Ghica, Iași, frumoasa Bucovina si evident Maramuresul fara de pereche.

Aici am stat la o pensiune pe care o recomand cu caldura - Valea Branzeii, in localitatea Valea Izei, care e de un pitoresc nemaiîntâlnit. vezi impresii

Tot in zona nu ratați mânăstirea Barsana, un adevărat colț de rai, iar in preajma puteti sa va delectati cu un delicios păstrav cu mamaliguta si mujdei la pastravaria din apropiere.

Coborând spre centrul Transilvaniei nu ratați Alba Iulia cu deja celebra ei cetate AlbaCarolina si nu in ultimul rand Dejul.

Sunt câteva repere pe care vi le recomand, dar sunt multe altele pe care sigur le veti descoperi singuri.

Vacanta frumoasa!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

YolandaSE[Pitesti]38r[23.01.19 07:52]

Pentru muntii Apuseni va recomand pensiunea Onelia din Gârda de Sus (vezi impresii).

La doar 10 km aprox se gaseste Pestera Scarisoara, obiectiv ce nu trebuie ratat. Va uitati pe harta si pe o raza de 50 km de jur împrejur veti gasi multe obiective de vizitat, am fost în zona in luna august 2018 si a fost minunat.

Va asteapta Tebea - Panteonul Motilor, Muzeul aurului din Brad, Rosia Montana cu galeriile romane, am ajuns chiar si la Pestera Ursilor...

Vacanta minunata!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

mitucarageaUC[Bucuresti]1r[23.01.19 10:17]

Pentru celelalte nu consider ca am date suficiente ca sa dau sfaturi, dar pentru Maramures recomand calduros pensiunea Maria si Victor din Poienile Izei (cautati pe google, nu am voie sa pun link la site-ul pe care ii gasiti).

Am mai trimis colegi acolo si toti au fost incantati.

Eu voi merge din nou, tot in iulie.

Cel mai apropiat orasel, Sighetul Marmatiei 35km, cel mai apropiat oras mai mare Baia Mare 80km

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

Safta RaduPR[Rosiorii de Vede]ConsAFA78r[23.01.19 12:50]

Salutare,

Pentru zona centrală, vă recomand o cazare în Mărginimea Sibiului, având ca variante pensiunile Hanzu Maria Ileana şi Andreea din Gura Râului, pensiunea La Nana din Sibiel, şi pensiunea Domnescu, din Sălişte.

Aveţi destule obiective de vizitat în zonă: barajul de la Gura Râului, bisericile fortificate de la Cisnădie şi Cisnădioara, staţiunea Păltiniş, Muzeul de icoane pe sticlă de la Sibiel, Muzeul Astra din Dumbrava Sibiului, plimbări prin Mărginime până la Jina, de unde puteţi ieşi pe Transalpina.

În Ţara Moţilor vă recomand cazare la pensiunile Conacul Samfirei, din Gârda de Sus, şi Cabana Cotul Arieşului, din Vadu Moţilor.

De obiectivele care pot fi vizitate nu mai amintesc, le-au prezentat foarte bine colegii care au făcut recomandări înaintea mea.

Vacanţă frumoasă!

N.B.: Safta Radu este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația ROMÂNIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

webmasterX[București][23.01.19 17:32]

@mitucaragea:

pentru Maramures recomand calduros pensiunea Maria si Victor din Poienile Izei

Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai ocazia ca prin notele și evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acelei destinații.

În plus, când vei solicita informaţii despre o anumită destinaţie, cei care îţi răspund vor putea să o facă adecvat "profilului" tău turistic (vor putea vedea, de exemplu, în istoricul tău, locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)

Poți folosi linkul SCRIE REVIEW (îl găseşti şi în pagina 1)


Dan&EmaTIT[Bucuresti]384r[24.01.19 18:20]

@Gourmandul:

Pentru Maramures recomand vizitarea obiectivelor Barsana vezi impresii, Sapanta vezi impresii, Sighetul Marmatiei vezi impresii, in Mures Sighisoara vezi impresii.

Daca va plac obiective din zona de munte va recomand Muntii Apuseni zona Platoului Padis, Ghetarului de la Barsa, Satului de Vacanta Boga si Valea Crisului Pietros vezi impresii, Pestera Ursilor vezi impresii, Cheile Turenilor vezi impresii, Pestera Meziad vezi impresii, Cheile Rametului vezi impresii.

Cazare recomand la Pensiunea Laura din Petrestii de Jos la intrarea in Cheile Turzii vezi impresii, la Casa Irlandeza in Sanmartin vezi impresii si Secret Garden in Danesti vezi impresii si Aparthotel Sighisoara in Sighisoara vezi impresii.

Recomandarile pot continua. Daca doresti sa definesti mai fin ce doresti, putem centra si mai multa recomandarile pe dolenatele tale.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2450 PMA (4 voturi)

Marta RosuSV[Iaşi]5r[25.01.19 18:24]

@Gourmandul:1. In Maramureș recomand pensiunea Cascada Cailor în Borșa sau pensiunea Steaua Nordului tot în Borșa (ambele sunt în Complexul turistic Borșa, foarte aproape de locul de plecare al telescaunului).

Ca trasee:Cascada Cailor, Lacul Știol, cu plecare din Complex cu telescaunul sau pe jos.

Alte obiective ar fi:Mănăstirea Bîrsana, Mănăstirea Moisei, Cimitirul vesel de la Săpânța, Memorialul Durerii din Sighetul Marmației și nu în ultimul rând o plimbare cu mocănița din Vișeu de Sus.

Mai sunt trasee care pornesc de lângă Spitalul din orașul Borșa spre Pietrosul Rodnei, dar despre acestea doar am citit, nu le-am făcut.

2. În Apuseni revomand zona Arieșeni-Vârtop, cu următoarele obiective eștera și ghețarul Scărișoara, Cascada Vârciorog, Groapa Ruginoasă, Cheile Galbenei și chiar Peștera Urșilor.

În speranța că am fost de ajutor, vă doresc vacanță plăcută!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

Marius 72SE[Mediaş [SB]]10r[28.01.19 09:30]

Bună dimneaţa!

Intrucât am observat că majoritatea celor care ţi-au răspuns se referă la Maramureş şi Ardeal, eu o să-ţi trimit recomandări pentru primul obiectiv despre care ai solicitat informaţii, respectiv Colinele Transilvane.

Mi-ar fi fost de ajutor să ştiu profilul tău de turist. Dacă eşti genul de persoană care se urcă în maşină şi vizitează sau este interesat de mersul pe jos atât prin sate cât şi pe colinele transilvănene (eventual cu bicicleta).

Recomandarea mea pentru cazare în zonă este Hanul Dracula din Daneş şi cred că nu vei regreta. De acolo se pot vizita Sighişoara apoi localităţile Biertan, Aţel, Richiş şi Nou Săsesc iar dacă eşti amator de drumeţii sau de mersul cu bicicleta traseul între acestea se poate face peste dealuri, având parte şi de trasee marcate.

Apoi, în altă zi, poţi ajunge în Mediaş, Moşna şi Valea Viilor şi vei avea parte de peisaje foarte frumoase.

Dacă eşti interesat de un astfel de turism nu ezita să ceri informaţii despre orice vrei să afli. Sunt din zonă şi le voi oferi cu plăcere.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

GourmandulJR[Braşov]1r[28.01.19 10:03]

@Marius 72: Mulțumesc mult pentru răspuns.

Noi vrem să ne folosim de mașină doar până ajungem la pensiune.

Am dori dacă ne puteți recomanda trasee de drumeție. Vrem să descoperim frumusețea naturii. Din păcăte nu putem merge cu bicicletele.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

Marius 72SE[Mediaş [SB]]10r[28.01.19 11:07]

GourmandulJR[Braşov]1r[28.01.19 11:54]

@Marius 72: Desigur, un număr de telefon ar fi de folos. Mulțumesc


 • [19] total răspunsuri, până acum
 • Sunteți NELOGAT (neautentificat) -- pagina vă este afișată din cache, versiunea din 28.03.20 -- 20:22:14 (acest segment de cache se va actualiza în 29.03 05:22:14)

  Pentru a accesa versiunea curentă, actualizată „la secundă”: rog logați-vă — folosiți meniul „VIZITATOR” sus-dreapta;
  • Dacă nu aveți un cont AmFostAcolo, vă puteți crea unulCONT NOU

  SCRIE UN RĂSPUNS

  Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
  • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
  • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
  Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

  Abonament

 • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
 • #M#D
   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată

  Website Security Test
  pagină generată în 0.668628931046 sec
  ecranul dvs: 1 x 1