ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 18.02.2017
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 08.01.11
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
FEB-2017
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

O particica din 'comorile' turismului romanesc: Cascadele Romaniei (IX)

TIPĂREȘTE URM de aici

Chiar daca in zona Moldovei sunt cateva cascade cunoscute si se pot face drumetii interesante, noi nu prea am fost atrasi de aceasta zona, cu exceptia Bucovinei, care ne-a placut tare mult. Asa ca in foarte putinele noastre vacante din aceasta parte a tarii am reusit a vizita si o cascada.

Cascada Putnei

Aceasta cascada este printre cele cateva obiective turistice ce le poti vizita in Lepsa.

Daca ajungi aici, ai cateva optiuni: sa vizitezi Manastirea Lepsa din apropiere, sa faci o plimbare prin superbele Chei ale Tisitei si sa vizitezi aceasta micuta cascada.

Chiar la iesirea din Lepsa spre Focsani, se coboara pana la nivelul apei pe niste scari amenajate pana la firul apei unde intalnim si aceasta micuta cascada. Micuta, micuta dar foarte vijelioasa si zgomotoasa, apa strecurandu-se, izbind cu putere fagasul stramt sapat in stanca albiei.

Daca ajungeti in zona nu o ratati, mai ales ca nu sunt prea multe optiuni de petrecere a timpului liber in Lepsa (sau cel putin cand am fost noi acum ceva ani) cand totul parca incremenise, parca toate casele/vilele/pensiunile erau de vanzare, fiind in diferite stadii: neterminate inca, terminate si parca parasite, sau abia terminate. De toate pentru toti. :)

Ar mai fi de vizitat in aceasta zona a tarii cateva cascade importante cea mai impunatoare fiind Cascada Duruitoarea. Ar fi si Cascada Casoca din zona Buzaului, o cascada micuta la care noi am renuntat in a o vizita intr-un mic sejur petrecut in acea zona.

Va puteti inspira despre multele obiective turistice din aceasta regiune putand "arunca un ochi "pe unul din articolele: Tura de o zi - Asezarile rupestre din Muntii Buzaului, noi cazandu-ne aici: Pe malul Lacului Siriu la… Izvorul Bucuriei!

Ca un rezumat, ca o concluzie a celor scrise in aceste articole dedicate cascadelor romanesti, as zice ca fiecare cascada are frumusetea si originalitatea ei, singura problema ar fi variatia debitului ei, riscand sa o prinzi in momentul vizitarii ei, intr-o perioada secetoasa, cand abia uda stanca pe care curge, nemaiavand maretia din zilele de „glorie”, de debit maxim.

Iar ca o recomandare de plimbare, mai ales in drumetiile pe carari mai scurte sau mai lungute de munte: mergeti cu un echipament minim, avand ca incaltaminte cel putin un pantof sport solid, avand cu tine o pelerina sau o jacheta in cazul in care te prinde ploaia, o sticluta cu apa. Informeaza-te in prealabil despre dificultatea traseului si lungimea sa, despre cum este marcat traseul, pentru a a avea timpul sa te si intorci, fara sa te prinda noaptea pe traseu.

Am vazut acum vreo 3 ani, pe un traseu foarte usor de drumetie, de la Cabana Ciucas spre Vf. Ciucas, undeva sub varf, un grup de tineri, doar in pantaloni scurti si tricouri (e drept era mijlocul verii), cand brusc s-a schimbat vremea, in cateva minute, trecand de la caldura arzatoare la o furtuna cu descarcari electrice si grindina. Instantaneu neavand nicio pelerina sau jacheta cu ei, au fost udati pana la piele, iar vantul rece, taios, a accentuat disconfortul lor incepand a tremura clantanindu-le dintii la propriu, aproape ca au intrat in hipotermie, au inghetat efectiv. Abia au reusit sa-si revina, dupa oprirea ploii, fiindu-le oferite tricouri uscate, sa se schimbe si sa-si revina.

 

In incheiere va doresc vacante cat mai reusite!


[fb]
---
Trimis de Testosu' in 18.02.17 01:25:56
Validat / Publicat: 18.02.17 02:36:39

VIZUALIZĂRI: 1577 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

9 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Testosu'); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Cascada Putna
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 23150 PMA (din 24 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

9 ecouri scrise, până acum

zlatna [18.02.17 03:15:11] »

@Testosu'- În primul rând felicitări pentru această serie de articole despre cascadele tarii noastre. Articolele sunt adevărate ghiduri turistice. Multe dintre aceste cascade le-am vizitat, pe unele le-am descoperit cu această ocazie. Pe lista as mai adaugă, în zona Oltenia, cascada Stânișoară, cate se află lângă mănăstirea cu același nume.

Felicitări încă o dată.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Testosu' [18.02.17 10:41:37] »

@zlatna: Multumesc pentru aprecieri.

Bine-venita completarea cu o alte cascade.

Chiar am rugamintea de a completa fiecare, cu ce cascade a mai vizitat sau se mai pot vizita, pentru ca cititorul va avea numai de castigat, cand cauta informatii despre cascdele din cutare zona. Sigur l-ar ajuta in creionarea vacantei sale.

Tot rascolind netul in a gasi o lista cat mai completa de cascade, care sa ma ajute sa-mi rascolesc memoria, de a ma ajuta sa-mi amintesc ce cascade am vizitat de-a lungul timpului, am avut surpriza neplacuta de a nu gasi o lista completa, sau cu o proportie foarte mare de cascade din Romania. Nici pe Wikipedia nu sunt multe prea multe cascade listate.

Dan&Ema [19.02.17 09:26:41] »

@Testosu: Felicitari! Faine cascadele astea! Le cunosc si le iubesc! SI tocmai ce am insirat randuri si foto azi despre Casoca...

Michi [19.02.17 20:29:02] »

De Casoca n-am auzit până acum. Cascada Putnei (ne-am cazat la Lepşa) şi Duruitoarea le-am văzut acum doi ani într-un periplu care a cuprins ţinutul Vrancei şi zona Ceahlăului

Testosu' [20.02.17 08:39:51] »

@Dan&Ema: Gand la gand, cu bucurie!

Nici daca le potriveam articolele, nu iesea asa.

Sa scrii de o cascada, o cascada pe care eu nu am vizitat-o!

Testosu' [20.02.17 09:34:37] »

@Michi: Duruitoarea este una din frumoasele cascade la care inca nu am reusit sa ajungem.

zlatna [20.02.17 11:29:12] »

@Testosu : Mai este o cascadă foarte frumoasă în staţiunea Geoagiu Bai se numeşte cascada Clocota. Se ajunge foarte uşor la ea, traseul spre ea fiind marcat cu panouri indicatoare. Din centrul staţiunii până la cascadă se ajunge cam în zece minute. Colega @ Adri-nico spunea în articolul despre staţiune, că acestă cascadă este mai frumoasă decât cascada Bigăr.

Dacă îmi mai amintesc de alte cascade pe care le-am vizita o să mai revin cu alt ecou.

Toate cele bune.

Testosu' [20.02.17 12:16:05] »

@zlatna: Cat de frumoasa este aceasta Cascada Clocota!!!

Habar nu aveam de ea. Si cat de usor este accesul pana la ea.

O informatie tare utila!!!

mishu [21.02.17 17:31:21] »

@Testosu: Normal ca de abia asteptam sa spui ceva si despre cascada Putnei care imi este atat de draga si pe care am vazut-o in toate ipostazele.

Recunosc cinstit ca nu imi place cand este vijelioasa, din locul de observatie ai senzatia ca se pravaleste peste tine, si am o senzatie de disconfort total.

Cand insa este mai linistita ai senzatia ca nu-ti poate face nimic rau. Am pozat cascada de pe ambele maluri si este minunata intradevar.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Dan&Ema, Michi, mishu, Testosu', zlatna
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Moldova:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.053183794021606 sec
    ecranul dvs: 1 x 1