74155 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Mănăstirea Glavacioc [Ştefan cel Mare, AG]

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
05.10.2016
DE
Avatar Safta Radu
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Rosiorii de Vede
înscris/ă în 16.04.13
MEMBRU: SENATOR
DATE SEJUR
OCT-2016
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
9.50
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Mănăstirea Glavacioc - credinţă şi spiritualitate în inima Munteniei


Glavacioc este un sat care aparţine de comuna Ştefan cel Mare, jud. Argeş, şi este situat în zona de confluenţă a trei judeţe ale Munteniei: Argeş, Dâmboviţa şi Teleorman. O aşezare liniştită, cu doar câteva sute de suflete, unde viaţa îşi urmează cursul firesc. Din păcate, cei de aici nu au făcut cunoştinţă cu un element esenţial al lumii civilizate: asfaltul. Drumurile din sat sunt pietruite, am observat că maşinile circulau cu viteză redusă, însă dacă ai norocul să treacă pe lângă tine un şofer care iubeşte viteza, te poţi pune liniştit în pielea unui beduin atunci când se confruntă cu o furtună de nisip în deşert :). În schimb, ce mi-a plăcut aici este faptul că uliţele satului, că aşa îmi place mie să le spun, doar suntem la ţară, au nume de domnitori sau de înalţi conducători ai bisericii ortodoxe din Muntenia sau Moldova, un exemplu ce ar trebui urmat şi de alte localităţi din ţară. Mihai Viteazul, Mircea cel Bătrân, Neagoe Basarab, Matei Basarab, mitropoliţii Varlaam şi Dionisie al-II-lea sunt doar câteva nume cu rezonanţă ale istoriei noastre pe care le-am văzut cu ocazia plimbării mele prin sat.

Legenda spune că numele satului vine de la cuvântul gleava (craniu) şi cioc, de la ciocoi, aici fiind găsit un craniu despre care se spune că ar fi al unui boier care a fost urmărit şi prins de turci, a fost decapitat de aceştia, capul fiindu-i aruncat în pârâul Glavacioc, care străbate localitatea.

Nu ştiam de existenţa mănăstirii din localitate, aflând despre aceasta cu ocazia drumului făcut la Fundăţica în luna august. Trecând prin comuna Şelaru, din jud. Dâmboviţa, în zona primăriei am observat un indicator cu mănăstirea Glavacioc, şi distanţa de parcurs până acolo, 3 km. Nu am mers la mănăstire la momentul respectiv, fiind obosiţi, ne doream să ajungem mai repede acasă, dar ne-am propus să o vizităm atunci când vom avea puţin timp liber, iar prilejul s-a ivit la începutul acestei luni.

După ce am ieşit din comuna Poeni, am parcurs circa 6 km. pe drumul Videle - Piteşti, neasfaltat dar acceptabil, am trecut pe lângă o pădurice, şi la circa 300 m de aceasta am virat stânga către Glavacioc. Ajunşi în sat, am căutat un indicator, o pancartă, ceva care să ne îndrume către mănăstire, dar de unde? Nu ne-a rămas decât să întrebăm o bătrânică, iar aceasta, foarte amabilă, ne-a spus că undeva puţin mai departe de centrul localităţii, pe un stâlp de electricitate vom observa un cuib de barză foarte mare :) din dreptul acelui stâlp vom vira pe o uliţă la dreapta, şi vom ajunge la mănăstire. Aşa am făcut, de la de-acum celebrul stâlp cu uriaşul cuib de barză am virat dreapta pe o uliţă îngustă, am mai mers câteva sute de metri, din această uliţă am virat din nou la dreapta pe un drum de câmp, încă 300-400 de metri, şi pe o colină vedem mănăstirea.

Lăsăm maşina în parcarea din faţă, destul de încăpătoare, şi intrăm, sfioşi, strecurându-ne printre oamenii veniţi la slujbă, care, culmea, tocmai ieşeau din biserică, se terminase slujba! Ghinionul nostru... Am cumpărat câteva lumânări, pe care, ca nişte buni creştini le-am aprins la locurile special amenajate pentru cei decedaţi, pentru cei vii... şi pentru 6/49 :). Vise, taică!

Câte ceva despre istoria acestui aşezământ religios se impune a fi menţionat. Astfel, din unele surse, prima biserică, din lemn, ar fi ridicată în timpul domniei lui Mircea cel Bătrân, undeva pe la 1409, însă nu există date certe cu privire la anul construcţiei acesteia. Prima atestare documentară datează din anul 1441, când domnitorul Vlad Dracul întăreşte proprietatea mănăstirii asupra unui sat dăruit anterior de banul Radu, dregător care avea o poziţie destul de insemnată în sfatul domnitorului Mircea cel Bătrân. În urma invaziei otomane din anul 1462, mănăstirea a fost distrusă, fiind rectitorită de domnitorul Vlad al IV-lea Călugărul, care a ridicat din temelie o biserică din zid, în locul celei din lemn. Totodată, a înzestrat-o cu multe venituri şi moşii, o perioadă folosind-o chiar ca reşedinţă domnească.

Mănăstirea a intrat într-un amplu proces de refacere în timpul domniei lui Mihnea al II-lea Turcitul, care între anii 1585-1591 a consolidat biserica, construind de asemenea chiliile şi clopotniţa din piatră. În acele vremuri, biserica mănăstirii era atât de frumoasă, încât l-a determinat pe diaconul Paul de Alep, să menţioneze în scrierile sale, cu ocazia unei vizite în Ţara Românească, impreună cu patriarhul Macarie al III-lea de Antiohia, că ,,nu a mai văzut în această ţară nici o altă biserică care să poată fi asemănată acesteia", asemuind-o cu biserica Adda din ţinutul Tripoli. Scuzaţi cacofonia, e pe răspunderea autorului textului :).

A doua renovare a mănăstirii a avut loc între anii 1701-1704, în timpul domniei lui Constantin Brâncoveanu, acesta, la rândul său, întărind dreptul de proprietate al mănăstirii asupra unor sate şi moşii. În urma cutremurului din 1802, biserica a fost distrusă, fiind refăcută din temelii, între 1840-1843 de către Eforia Şcoalelor, prin grija boierului Costache Faca, revoluţionar paşoptist. În anul 1858, biserica este închisă, din cauza stării avansate de degradare. Abia în anul 1940, datorită preotului Ilie Diaconescu au fost efectuate lucrări de restaurare a vechiului complex monahal, totodată reluându-se şi viaţa monahală de aici. În perioada comunistă, mănăstirea a fost transformată în biserică de mir, alte lucrări de renovare fiind efectuate între anii 1974-1976. În prezent, aici vieţuiesc trei slujitori ai Domnului, din care doi călugări şi preotul de mir, care ţine slujbele tot la mănăstire, satul Glavacioc neavând o altă biserică.

Biserica este în formă de cruce, cu ziduri groase din cărămidă, cu o singură turlă, pe naos.

Catapeteasma este din lemn nesculptat, iar naosul este delimitat de pronaos prin doi stâlpi marginali. Altarul este luminat de o singură fereastră, pe peretele de la răsărit, iar naosul şi pronaosul primesc lumină de la câte două ferestre. Pardoseala bisericii este din lespezi din piatră, iar pridvorul este închis, cu pereţii din interior văruiţi în alb. Clădirile chiliilor înconjoară biserica, ele având rol şi de ziduri împrejmuitoare. În dreapta mănăstirii, după ce coborâm câteva zeci de trepte, găsim un izvor care izvorăşte de sub altarul bisericii, despre care se spune că l-a vindecat de o boală de stomac pe domnitorul Vlad al IV-lea Călugărul, după ce a băut apă de aici. În biserică ne-a atras atenţia, şi totodată ne-am rugat la icoana Maicii Domnului, despre care legenda spune că a fost găsită în urmă cu mai bine de 600 de ani de un cioban, într-un lemn de corn, pe locul unde este ridicată mănăstirea. Deşi a luat-o acasă, a doua zi dimineata icoana dispăruse, ulterior găsind-o în locul unde o descoperise cu o zi inainte. Vestea despre icoana Maicii Domnului s-a răspândit destul de repede, astfel că într-o bună zi în aceste locuri au ajuns oamenii domnitorului, care au luat icoana şi au dus-o la Curtea de Argeş, însă şi de acolo a dispărut, ulterior fiind găsită în acelaşi loc unde apăruse prima dată. Aflând despre toate aceste minuni, domnitorul a poruncit ca în locul unde a fost găsită icoana să fie construită o mănăstire, care veghează asupra liniştii sufleteşti a oamenilor din Glavacioc şi în zilele noastre.

Pentru cei care doresc să ajungă la mănăstirea Glavacioc, să spunem că de la Piteşti până aici sunt 64 de km., iar până la Găeşti sunt 36 de km. Nu sunt distanţe mari, dar există acel mic dezavantaj în ceea ce priveşte starea drumului, de la intrarea spre Glavacioc nefiind asfaltat.

Am avut parte de o zi frumoasă, am vizitat o mănăstire seculară, cu legende captivante, în concluzie vă recomand să veniti aici, să descoperiţi o filă din istoria neamului nostru.

Vacanţe frumoase vă doresc !

---
Impresii încărcate de Safta Radu in 05.10.2016 13:24:27

Validat / Publicat: 05.10.16 17:26:20


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 1528


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Safta Radu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  44300 PMA (din 47 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[05.10.16 17:25:26]
» mesaj pers

   Bună recomandarea

   Mutat în rubrica "Mănăstirea Glavacioc [Ştefan cel Mare, AG], #CĂLĂTORII prin MUNTENIA" (nou-creată pe sait)

   -

   Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[05.10.16 17:32:29]
» mesaj pers

   @Safta Radu: Pe faza sau nu, am prins primul vot. Am constatat in ultima vreme ca se gasesc atat de multe manastiri frumoase in jurul nostru incat trebuie doar sa aflam de ele. Asa incat foarte frumos din partea ta ca ne-ai spus povestea acestei manastiri.

   Imi plac toate aceste locuri care sunt mai putin umblate si care iti confera o anumita liniste de cate te poti bucura.

   Felicitari, votat cu mare placere.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- alinaro
[05.10.16 18:05:07]
» mesaj pers

   @Safta Radu: Frumos. Dacă nu mă înșeală memoria, este al doilea articol pe care îl citesc despre mănăstirea Glavacioc (tata123 parcă a mai scris) și, cu regret constat că, deși se află la o aruncătură de băț de locurile unde eu am copilărit, nu am ajuns încă acolo. Timpul nu-i pierdut, îmi fac eu timp în vreo vară.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Safta Radu
[05.10.16 18:18:15]
» mesaj pers

   @mishu: Da, avem multe mănăstiri frumoase, locuri încărcate de istorie de care poate nici nu am auzit. Trebuie doar să fie aduse în atenţia celor care doresc să viziteze asemenea locuri. Mulţumesc pentru lecturare şi pentru vot.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[05.10.16 19:06:00]
» mesaj pers

   @Safta Radu:

   Frumos popas pentru trup si suflet.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Safta Radu
[05.10.16 19:58:44]
» mesaj pers

   @webmasterX: Coordonatele sunt setate corect.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Safta Radu
[05.10.16 20:06:19]
» mesaj pers

   @alinaro: Sunt sigur că @tata123 ar fi scris un excelent review despre mănăstirea Glavacioc, dar eu am scris primul despre aceasta, cel puţin aşa spune webmaster, rubrică nou creată pe sait. Dar nu asta contează, important este ca oamenii să ştie că la Glavacioc există o mănăstire de secole, cu o istorie bogată. Când vei avea ocazia, nu ezita să vizitezi acest frumos complex monahal. Mulţumesc pentru apreciere şi pentru vot.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Safta Radu
[05.10.16 20:10:21]
» mesaj pers

   @elviramvio: Mulţumesc pentru lecturare şi pentru vot.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Zoazore
[05.10.16 20:51:43]
» mesaj pers

   @Safta Radu: Of, Doame, Radule, ce-mi faci tălică mie!

   Mânăstirea asta are două hramuri: Buna Vestire și Izvorul Tămăduirii!

   Cât am lucrat la Poeni (prin care-ai trecut), din 1992 până-n 1996 am mers acolo la cam toate sărbătorile mari.

   Mi se umplu ochii cu lacrimi de dor după timpurile-alea!

   Mulțumesc mult, prieten drag! Mă-nclin!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- tata123
[05.10.16 21:03:34]
» mesaj pers

   @Safta Radu: Mă tem că @alinaro are dreptate, în 28 iunie anul acesta am scris un articol despre mănăstire (vezi impresii). Chiar mă mir că nu ți-ai mai adus aminte având în vedere că ai votat articolul respectiv :). Dar nu asta contează...

   Important e că locul are un farmec aparte, galeriile circulare și florile din curte pun în valoare silueta zveltă a bisericii albe din mijlocul incintei. Căutați pe Internet imagini aeriene ale complexului arhitectonic de la Glavacioc pentru a observa forma deosebită a ansamblului monahal. Și ar fi multe de scris despre rolul istoric și cultural al acestei mănăstiri...

   Mă bucur că v-ați simțit bine în liniștea oferită de Glavaciocul istoric.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1350 PMA1 (din 5 voturi)]
- Safta Radu
[05.10.16 21:06:17]
» mesaj pers

   @Zoazore: Adevărul este că atunci când merg la un obiectiv turistic încerc să le fac pe toate, adică să văd cam tot ce e pe-acolo, să fac fotografii, dacă e posibil să discut şi cu vreo persoană autorizată de acolo, e greu să le faci pe toate când ai timpul limitat. Da, ai dreptate, am omis să menţionez hramul mănăstirii, şi îţi mulţumesc pentru completare, e binevenită. Toate cele bune!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- mprofeanu
[05.10.16 21:08:26]
» mesaj pers

   @Safta Radu: Frumos review și frumoase poze! Când eram copil mergeam la rude la Slobozia, la Ștefan cel Mare și la Șelaru și am vazut și această mănăstire.

   Mulțumesc că mi-ai readus aminte de această zonă pe care spre regretul meu nu am mai văzut-o de mult timp.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Safta Radu
[05.10.16 21:16:59]
» mesaj pers

   @tata123: Aşa este, ai dreptate, am revăzut articolul cu pricina, dar crede-mă, nu pot să le ţin minte pe toate, sunt atât de multe... Atunci de ce webmaster a mai menţionat că articolul meu constituie o rubrică nou creată pe sait? Cred că trebuie tras la răspundere :). Una peste alta nu contează cine a scris primul sau ultimul, important este să aducem în atenţia oamenilor locuri încărcate de istorie, pe care nu trebuie să le uităm niciodată. Mulţumesc pentru vizită şi vot.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Safta Radu
[05.10.16 21:22:29]
» mesaj pers

   @mprofeanu: Mulţumesc pentru lecturare şi vot, aprecierea dumneavoastră mă onorează. Toate cele bune!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[05.10.16 21:23:51]
» mesaj pers

   @Safta Radu: Corect... trebuie să promovăm locuri așa de frumoase. Se pare că unele locuri pe care le credem mai puțin frecventate sunt totuși cunoscute de oameni.

   Și nici webmasterul nu trebuie tras la răspundere, titlul articolului meu nu e foarte clar, iar textul conține referiri și la Poiana Narciselor din Negrași, Argeș (astfel că a fost încadrat bine și la rubrica „Descoperă județul Argeș”).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Alexa_77
[05.10.16 21:33:56]
» mesaj pers

   @Safta Radu: Votat cu multa placere! Tot ce este hrana pentru suflet si incantare pentru ochi voi citi intotdeauna!

   Felicitari pentru review!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Safta Radu
[05.10.16 22:06:00]
» mesaj pers

   @Alexa_77: Mulţumesc pentru aprecieri şi pentru vot. Toate cele bune!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- alinaro
[06.10.16 10:09:43]
» mesaj pers

   @Safta Radu+@tata123: Văd că a răspuns autorul primului articol, deci nu mai trebuie să caut eu în arhivă.

   Evident că nu țin minte nici pe sfert din cât se scrie pe site, dar despre Glavacioc știam cu siguranță că citisem, pentru că am copilărit nu departe de acest loc, și când eram mică, tataie se ducea la târg acolo (de fapt, cred că am și comentat acest lucru la reviewul lui tata123). E un nume pe care nu l-aș uita niciodată.

   Tata123 a mai scris și despre Tătărăști, unul din satele vecine. Memoria oricum mă cam lasă în ultimul timp;), și, așa cum spuneați și voi, nu contează cine și cum a scris, nu despre asta era vorba. Eu doar vrusesem să spun că deja după două articole poate ar fi cazul să încerc să ajung și eu acolo într-una din vacanțe.

   Zi frumoasă vă doresc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1050 PMA1 (din 4 voturi)]
- Zoazore
[20.10.16 15:25:48]
» mesaj pers

   @Safta Radu: Fiindca, asa cum am zis, manastirea asta e tare draga sufletului meu, am gasit pozele de la troita care este langa izvor.

   Si fiindca si Radu imi este prieten, le voi atasa articolului lui. Troita a fost construita si cu sprijinul nostru, al colegilor de la Poeni.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Yersinia pestis
[06.12.16 15:39:44]
» mesaj pers

   @alinaro: Păi, dacă tot te lasă memoria, nu te supăra că-ți spun, mie când îmi dai înapoi cei 5.000 (hai, doar trei zerouri) de euro pe care ți i-am împrumutat? :))

   Dacă vrei, poți să mi-i dai și în rate, azi dă-mi 4.999 și restul, când poți! :D

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 • Pe apa Glavaciocului – mănăstirea ascunsă din câmpie (May.2016) - punctaj satisfactie: 9.50 (scris in 28.06.16 de tata123 din BUCURESTI) - RECOMANDĂ
 • N.B.: Recomandarile evidenţiate (pe fond galben) aparţin unor autori cu statut de membru GOLD sau superior

  INFO:
 • PUNCTE SATISFACŢIE MEDIE pentru acest obiectiv: 9.50
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[15] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [OCT-2016] Pe dealurile Glavaciocului, în apropiere de mănăstire. -- foto by <b>Safta Radu</b> [uploaded 05.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av797255">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv797255"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=797255">Şterge vot</a></div><span id="v9797255" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(797255)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f797255Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e797255MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [OCT-2016] Pe dealurile Glavaciocului, în apropiere de mănăstire.
foto Safta Radu [05.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [OCT-2016] Complexul monahal, cu parcarea destul de spaţioasă. -- foto by <b>Safta Radu</b> [uploaded 05.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av797256">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv797256"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=797256">Şterge vot</a></div><span id="v9797256" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(797256)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f797256Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e797256MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [OCT-2016] Complexul monahal, cu parcarea destul de spaţioasă.
foto Safta Radu [05.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [OCT-2016] Biserica mănăstirii Glavacioc. -- foto by <b>Safta Radu</b> [uploaded 05.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av797257">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv797257"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=797257">Şterge vot</a></div><span id="v9797257" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(797257)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f797257Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e797257MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [OCT-2016] Biserica mănăstirii Glavacioc.
foto Safta Radu [05.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [OCT-2016] Biserica, văzută din alt unghi. -- foto by <b>Safta Radu</b> [uploaded 05.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av797258">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv797258"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=797258">Şterge vot</a></div><span id="v9797258" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(797258)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f797258Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e797258MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [OCT-2016] Biserica, văzută din alt unghi.
foto Safta Radu [05.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [OCT-2016] Interiorul bisericii. -- foto by <b>Safta Radu</b> [uploaded 05.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av797259">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv797259"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=797259">Şterge vot</a></div><span id="v9797259" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(797259)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f797259Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e797259MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [OCT-2016] Interiorul bisericii.
foto Safta Radu [05.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [OCT-2016] Catapeteasma, din lemn nesculptat. -- foto by <b>Safta Radu</b> [uploaded 05.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av797261">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv797261"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=797261">Şterge vot</a></div><span id="v9797261" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(797261)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f797261Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e797261MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [OCT-2016] Catapeteasma, din lemn nesculptat.
foto Safta Radu [05.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [OCT-2016] Icoana Maicii Domnului, veche de peste 600 de ani. -- foto by <b>Safta Radu</b> [uploaded 05.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av797262">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv797262"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=797262">Şterge vot</a></div><span id="v9797262" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(797262)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f797262Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e797262MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [OCT-2016] Icoana Maicii Domnului, veche de peste 600 de ani.
foto Safta Radu [05.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [OCT-2016] Picturile din biserică. -- foto by <b>Safta Radu</b> [uploaded 05.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av797263">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv797263"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=797263">Şterge vot</a></div><span id="v9797263" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(797263)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f797263Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e797263MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [OCT-2016] Picturile din biserică.
foto Safta Radu [05.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [OCT-2016] Picturi din biserică. -- foto by <b>Safta Radu</b> [uploaded 05.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av797264">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv797264"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=797264">Şterge vot</a></div><span id="v9797264" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(797264)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f797264Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e797264MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [OCT-2016] Picturi din biserică.
foto Safta Radu [05.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [OCT-2016] Chiliile din complexul monahal, nelocuite. -- foto by <b>Safta Radu</b> [uploaded 05.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av797266">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv797266"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=797266">Şterge vot</a></div><span id="v9797266" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(797266)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f797266Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e797266MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [OCT-2016] Chiliile din complexul monahal, nelocuite.
foto Safta Radu [05.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [OCT-2016] Pisania domnitorului Vlad Călugărul, din pridvorul bisericii. -- foto by <b>Safta Radu</b> [uploaded 05.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av797267">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv797267"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=797267">Şterge vot</a></div><span id="v9797267" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(797267)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f797267Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e797267MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [OCT-2016] Pisania domnitorului Vlad Călugărul, din pridvorul bisericii.
foto Safta Radu [05.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [OCT-2016] În interiorul complexului monahal. -- foto by <b>Safta Radu</b> [uploaded 05.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av797268">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv797268"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=797268">Şterge vot</a></div><span id="v9797268" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(797268)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f797268Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e797268MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [OCT-2016] În interiorul complexului monahal.
foto Safta Radu [05.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [OCT-2016] Treptele care duc spre izvorul din dreapta mănăstirii. -- foto by <b>Safta Radu</b> [uploaded 05.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av797269">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv797269"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=797269">Şterge vot</a></div><span id="v9797269" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(797269)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f797269Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e797269MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [OCT-2016] Treptele care duc spre izvorul din dreapta mănăstirii.
foto Safta Radu [05.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [OCT-2016] Izvorul, care vine de sub altarul bisericii. -- foto by <b>Safta Radu</b> [uploaded 05.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av797270">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv797270"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=797270">Şterge vot</a></div><span id="v9797270" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(797270)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f797270Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e797270MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [OCT-2016] Izvorul, care vine de sub altarul bisericii.
foto Safta Radu [05.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [OCT-2016] Heleşteul de lângă mănăstire. -- foto by <b>Safta Radu</b> [uploaded 05.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av797271">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv797271"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=797271">Şterge vot</a></div><span id="v9797271" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(797271)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f797271Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e797271MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [OCT-2016] Heleşteul de lângă mănăstire.
foto Safta Radu [05.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

[15] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.123987197876 sec