ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 23.09.2014
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 08.01.11
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
JUL-2014
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 9 MIN

Tura de o zi - Asezarile rupestre din Muntii Buzaului

TIPĂREȘTE

In 2012 fiind in trecere dinspre Brasov spre Buzau, ne-am abatut pana la Alunis sa vizitam biserica si chiliile sapate in stanca, la Alunis. Dupa vizitare am zis sa alocam un weekend pentru vizitarea acestor asezari rupestre raspandite prin Mtii Buzaului, majoritatea in perimetrul cuprins intre Alunis, Nucu si Bozioru, in Tara Luanei, cum este definit metaforic acest tinut din Mtii Buzaului, dupa numele batranului si inteleptului rege care ar fi domnit pe acele meleaguri, conform legendei.

Ne-am hotarat sa plecam vineri dimineata din Bucuresti, sa ne oprim in Alunis, in drum spre Siriu, unde rezervasem deja 2 nopti de cazare la Pensiunea Izvorul Bucuriei, despre care am scris, iar dupa plimbarea respectiva peste dealurile din jurul localitatilor Alunis si Nucu sa ne intoarcem la masina lasata in Alunis, de unde seara sa plecam mai departe pana la Siriu (cam 30 km din Alunis), a doua zi urmand sa facem o drumetie la Lacul Vulturilor, iar duminica la intoarcere spre Bucuresti, sa ne abatem pana la Tabara de Sculptura de la Magura si Manastirea Ciolanu si, bineinteles, completat cu o tura scurta pana La Vulcanii Noroiosi de la Paclele Mari si Paclele Mici.

Mai vroiam daca era posibil sa dam o fuga si pana la Ulmet pentru a vedea si trovantii. Eram pusi pe fapte mari, dar teoria, ca teoria, practica ne omoara. :)

Ne-am pus pe studiu pentru a identifica traseele de vizitare a asezarilor rupestre, pentru a gasi o harta cu ceva marcaje si poteci, dar oricat m-am straduit a gasi informatii ajutatoare, din care sa-mi fac o imagine a traseului si a timpilor de mers, nu am gasit aproape nimic. Si o spun ca o persoana care merge destul de mult pe trasee montane, si reusesc sa culeg informatii de fiecare data, aici a fost imposibil. Parca nu se doreste promovarea turismului in aceasta zona. Nu harti, nu informatii lamuritoare, se povesteste peste tot de ce putem vedea, dar cum ajungem la respectivele obiective, pe ce trasee marcate, pe ce poteci si cat timp faci, nu gasesti pe nicaieri. Asa ca pentru a nu “orbecai”, a pierde efectiv ziua si a nu reusi sa vizitam prea multe obiective, am ales solutia de a fi insotiti de un ghid local in incercarea noastra de a vizita aceste asezari rupestre. A fost o alegere fericita, pentru ca pe langa faptul ca am reusit sa “atingem” majoritatea obiectivelor din zona, ghidul nostru ne-a povestit o gramada de lucruri interesante despre fiecare loc in parte. A fost o plimbare reusita din punctul nostru de vedere, chiar daca drumetia propriu-zisa a debutat un pic greoi, noi stabilind a ne intalni la ora 9,30 in fata Muzeului din Colti, am plecat din Bucuresti dimineata pe la 6,00 si pe la 8,50 eram deja in Colti, in fata Muzeului Chihlimbarului. Dar aici s-a schimbat schimbarea. Un alt grup care trebuia sa mearga cu noi in aceasta tura, a creat ceva incurcaturi, intarziind destul de mult plecarea noastra. Era un grup pe care ghidul nostru il insotise si cu o zi inainte pe alte trasee si care a doua zi nu prea stia ce vrea sa faca, "mai pe romaneste", ar fi mers pe jos, impreuna cu noi si cu un alt grup, ar fi mers cu masina o bucata de drum pe alta parte, ar fi, ar fi…... Asta a creat o intarziere destul de mare, pana s-au hotarat sa ajunga in Poiana Cozeanca aflata la iesirea din localitatea Nucu, de unde incepe practic circuitul de vizitare al asezarilor rupestre, alegand varianta pe sosea, cu masina, plecand din Alunis, prin Colti, inapoi spre Patarlagele si continuand spre Buzau pe DN10 pana in dreptul localitatii Magura, de unde au intrat spre localitatea Bozioru. Din DN10 pana in Bozioru, vreo 20 km drum este asfaltat este acceptabil (DJ203L), problemele apar la accesul din Bozioru spre localitatea Nucu, cale de vreo 9km, drumul nemaifiind asfaltat si nici prea bun, nerecomandat masinilor cu garda prea joasa.

Vremea a tinut cu noi, a fost excelenta pentru plimbare.

Pentru noi traseul a inceput prin a ne deplasa cu masina din Colti pana in Alunis. Daca din Patarlagele pana la iesirea din Sibiciu de Sus, drumul este chiar bun, asfaltat destul de recent, mai departe pana in Colti pe o distanta de 7km, trecand si prin satul Valea Sibiciului, drumul este prost, spre foarte prost, asfaltul disparand practic.

Din Colti, din fata Muzeului Chihlimbarului, am continuat tot cu masina pana in Alunis, cale de vreo 5km si am beneficiat de un drum bun, asfaltat si un peisaj placut, cu padure. Ultima portiune de drum din mijlocul satului pana in fata Bisericii din Alunis, vreo 300-400 m, este mai dificil avand o panta destul de pronuntata, nemaifiind asfalt, doar pietris care duce la pierderea aderentei, la urcarea cu masina. Dar cu grija, fara a brusca masina, se poate urca.

Aici am lasat masinile, ne-am regrupat si “am atacat” pe jos excursia.

La plecare pe traseu am constat ca suntem vreo 10-12 persoane din vreo 4 grupuri distincte. A fost o plimbare reconfortanta, placuta, care a inceput de la Biserica rupestra din Alunis.

Biserica din Alunis, unul dintre cele mai vechi lacase de cult din Romania, este functionala si astazi. A fost sapata in piatra, undeva pe la 1274, de catre ciobanii Vlad si Simion, ale caror nume le regasim pe un perete in altar. Ei au inceput saparea bisericii in urma unui vis, in care erau indemnati sa sape pana cand vor gasi Icoana Sfintei Maria.

Aici, intai a fost schit de calugari, pana in 1871, iar in prezent este biserica satului Alunis.

Dupa vizitarea acestei biserici am plecat, de asta data pe jos, pe un drum de tara, un drum de caruta, care incepea de undeva de mai jos cu vreo 100m de biserica, drum care urcand usor pe coasta dealului, parasea satul. La un moment dat, dupa ce am iesit din sat, am parasit si noi acest drum, pe o poteca ce se facea in dreapta, spre satul Nucu. Urcand intai o culme am coborat apoi in frumoasa Poiana Cozeanca, de la iesirea din satul Nucu (cam 1 ora de mers pe jos). Aici am facut pauza de o mica gustare, de la pachet, am facut jonctiunea cu grupul care ne-a intarziat, acesta venind cu masina proprie ocolind pe sosea, prin Bozioru si apoi Nucu.

De aici am plecat spre primul obiectiv, Schitul Fundu Pesterii. Se pare ca schitul a fost amenajat într-un adapost generat de prabusirea unei stanci langă peretele abrupt al extremitatii estice a Culmii Spatarului. Din acesa s-a pastrat doar o pesteră naturala, inchisa acum la intrare cu un grilaj, pentru a o proteja de vandalizare. Prima atestare documentara a schitului apare pe la 1639, dar dovezile arheologice si inscriptiile de pe peretii interiori o dateaza cu mult inainte, indicand perioade sucesive de locuire. Se disting pe pereti diferite inscriptii si desene: sabii scurte, pumnale, vârfuri de lance si sageti, cruci si inscriptii in alfabet chirilic.

Urmatorul obiectiv vizitat a fost Chilia lui Dionisie Torcatorul. Numele îi vine de la pustnicul Dionisie care a trait acolo vreme de vreo 30 ani, in secolul al XIV-lea. I s-a spus torcatorul pentru ca-si castiga existenta prin torsul lanii. Cobora o data pe saptamana si se impartasea la „Fundatura”.

Aceasta chilie a fost atestata documentar iin anul 1639, fiind locuita dupa moartea lui Dionisie, de calugari undeva pana la mijlocul sec. al XIX-lea, dupa care a fost parasita.

In aceasta incapere, sapata in stanca la vreo 4m deasupra pamantului, se ajunge urcand 2 scari de lemn, care pe vremuri se puteau ridiA noaptea sau in caz de pericol.

De aici am continuat spre Bisericuta lui Iosif, unde am ajuns, nu inainte de a ne opri la un izvor, captat, cu apa sulfuroasa. Mirosul specific, iti cam “muta” nasul. MI-am facut curaj si am baut, mai ales ca nici apa nu mai aveam foarte multa in rucsac. Surprinzator, fiind si foarte rece, apa nu a avut niciun gust neplacut. Chiar buna as spune. De acolo, in 10 minute, am ajuns la Bisericuta lui Iosif. Aici a fost Schitul Ioan Bogoslav, atestat documentar la 1587, pe vremea domnitorului Mihnea Turcitul. A fost sapat intr-un perete stancos, care are un aspect, sa-I zic cel putin deosebit. Aproape neted, drept, zici ca a fost turnat, nu ca este de fapt “fata” naturala a unui versant. O alta curiozitate este prezenta unui batran brad, cu o circumferinta respectabila, situat chiar in fata intrarii in bisericuta. Interesant este, ca daca te uiti in jur, nu exista un alt brad, ci numai padure de foioase. Bisericuta a avut si o parte exterioara construita din lemn, dar care de-a lungul timpului nu a rezistat. Deasupra intrarii in grota se mai distinge conturul sapat in peretele stancos, al “pestelui” ca simbol paleocrestin, care te duce cu gandul ca de fapt aceasta asezare ar data de prin secolele al IV-lea sau al V-lea. Se deosebesc si ferestrele in forma dea arc frant.

De aici am continuat pe o poteca, urcand spre culme, ajungand la Agatonul Vechi sau Daramatura, cum mai este numit (lesne de inteles de ce se numeste Daramatura), care era compus din 3 incaperi si la Agatonul Nou sau Bisericuta. A fost sapat intr-un bloc de piatra, fiind alcatuit initial din 4 incaperi, 2 incaperi fiind si acum partial in picioare: o parte din altar si o parte din chilie. Sub bisericuta se afla un beci cu rol de ascunzatoare, acum surpat si plin cu pamant, unde se zice ca a fost descoperita o comoara in trecut. Pe pereti, in altar sunt mai multe inscrisuri. Unul din inscrisuri face referire si la domnitorul Neagoe Basarab.

Schitul este atestat documentar din 1587.

De la Agaton am continuat pe o poteca care urca pe Culmea Spatarului, am trecut pe langa Crucea Spatarului, o cruce masiva din piatra, care are si ea povestea ei. Zice-se ca a fost carata acolo sus, pe culme, cu ajutorul a 12 perechi de bivoli, din porunca spatarului Cristea, un boier bogat al Tarii Romanesti, care-si gasise scapare de navalirile turcesti prin aceste locuri. Legenda spune ca boierul si-ar fi ingropat averea, in zona, undeva sub acele stanci. Noi am continuat plimbarea, fara a mai cobori spre Schitul Fundatura, Ghereta si Bucataria fiind destul de tarziu, si am mers pana pe Vf. Turtudui, de unde se deschide o frumoasa priveliste peste Nucu si Bozioru, pana departe. Si acest varf are o istorie, care este legata de disparitia unor persoane, in acele locuri, luandu-se decizia in jurul anilor 80 ca locul sa fie dinamitat, fiind considerat periculos din cauza unor portaluri energetice care se deschid. in varful lui ar fi existat un altar, o platforma, inainte de afi dinamitat. Acolo in zona varfului se poate distinge pe niste bucati de stanca pravalite, niste inscrisuri, sapate in piatra. Pe ultima bucata de acces pe acest varf, poteca este realmente blocata de copaci doborati in perioada urmatoare acelor evenimente, cu intentia se pare, de a ingreuna accesul in zona.

Pe drumul de intoarcere spre Alunis, am mai trecut pe la Piatra cu Semne, care are si ea, bineinteles, legenda ei si am trecut pe la Piatra Ingaurita si Pestera triunghiulara (o gaura de o uluitoare forma triunghiulara, care coboara incet in maruntaiele pamantului, avand si aceasta o legenda legata de fenomenele teleportarii.

In drum am beneficiat de intercalarea unei poieni plina de zmeura coapta, pe care am tratat-o cu cea mai mare atentie posibila, mancand pe saturate. Pe seara pe la ora 21,00 am ajuns inapoi de unde ar fi trebuit sa plecam teoretic dimineata, pe la 9,30, dar de fapt ne-am urnit undeva pe la ora 11,30. Tura a durat practic vreo 8 ore, cu vreo 15km de mers pe jos., altitudinea cea mai mare atingand-o pe Vf. Turtudui, undeva in jur de 1000 m altitudine. Cu pauze destul de lungi si mers la relanti. Dar a fost frumos.

Am ajuns la Siriu, la pensiunea Izvorul Bucuriei, unde aveam rezervarea facuta, in jurul orei 23,00, datorita drumului rupt, plin de gropi, dintre Colti si Sibiciul de Sus (cam 7 km), pe care a trebuit sa-l parcurgem acum, ca bonus, si in conditii de noapte.

Dar a meritat, din punctul nostru de vedere, aceasta excursie in Tara Luanei.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Testosu' in 23.09.14 13:56:46
Validat / Publicat: 23.09.14 19:09:46
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUZĂU.

VIZUALIZĂRI: 14175 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

13 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Testosu'); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P02 spre Poiana Cozeanca
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 24500 PMA (din 25 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

13 ecouri scrise, până acum

Michi
[23.09.14 21:03:16]
»

Ce frumos traseu şi ce vă invidiez că ati văzut şi altceva decât Valea Prahovei, mănăstirile din Bucovina sau bisericile din Maramureş. Un traseu ca ăsta ar trebui făcut de toţi cei care iubesc muntele. Deie Domnul să fie citit de cât mai mulţi care se vor inspira de aici pentru excursiile lor viitoare. Bisericuţa lui Iosif nu pare cu nimic mai prejos decât schitul rupestru de la Şinca. E vorba de promovare dar pentru unii şi de accesibilitate.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Floryn81 CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[23.09.14 21:25:30]
»

Excelent articol! Trebuie neapărat să vă călcăm pe urme cândva!

Testosu'AUTOR REVIEW
[23.09.14 21:37:03]
»

@Crazy_Mouse: Cine stie, poate punem la cale chiar o actiune comuna.

Testosu'AUTOR REVIEW
[23.09.14 22:11:13]
»

@Michi: Este o zona care ne fascineaza de cativa ani, dar nu reuseam sa ne facem timp pentru o tura pe acolo. Zona are un potential turistic fantastic. Nu se poate cuprinde doar in cateva cuvinte, ceea ce este acolo, mai ales ca eu nu sunt nici mare mester intr-ale literaturii. Deh, latura mea tehnica, scoate coltii si bate poezia. Noi oricum nu am reusit sa vizitam decat o parte din multitudinea de obiective de aici. Este o zona sa-i spunem speciala.

Se pare ca in anii '80, in Mtii Buzaului, in zona Lacurilor Gotes si Mociaru s-au efectuat o serie de experimente militare, din domeniul paranormalului, sub indrumarea lui Ilie Ceausescu. Deasupra acestor lacuri, se pare ca cerul are in anumite momente o culoare mult mai intensa, cu mult peste nuantele "obisnuite". Sunt tot felul de povestiri despre aceste locuri...

tata123 🔱
[23.09.14 22:21:07]
»

@Testosu: Și eu vreau de câțiva ani să ajung în zonă și... și încă nu am ajuns. Acum vreo 2-3 ani am ajuns până la Mănăstirea Cârnu, pe lângă orașul Pătârlagele (a fost superb).

traian.leuca † CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[23.09.14 22:49:38]
»

Am parcurs cu mare plăcere acest review despre locuri interesante pe care le-am vizitat nu de mult. Aţi făcut ceva km până la Nucu şi apoi la aşezările rupestre.

Eu până la Nucu am mers cu maşina (pe nişte drumuri execrabile).

Testosu'AUTOR REVIEW
[24.09.14 08:46:39]
»

@traian. leuca: Da, au fost, cred, vreo 15-16km in total. 3-4 km, peste deal, pe o poteca, din Alunis pana in Poiana Cozeanca, la iesirea din Nucu, drum pe care l-am facut cam in 50minute de mers pe jos, destul de incet, grupul fiind destul de eterogen. Copii de diferite varste, adulti nu foarte acomodati cu mersul pe munte. Dar a fost super.

Plus ca la grupul nostru s-a alaturat o familie, spontan as zice, deoarece inoptasera in masina de teren, din dotare, in fata Muzeului din Colti, negasind vreo pensiune, iar noi ajungand mai devreme decat era programat am intrat in vorba cu ei. Peste 50 de ani ca varsta, domnul fiind polonez si dna romanca, traiti 15-20 ani in Canada, stabiliti acum in Romania. Le-am povestit cam ce doream sa facem si au fost tare incantati sa mearga cu noi. A fost o incantare sa-i avem companioni. Domnul, Max, polonez fiind, era fascinat de cultura si traditiile dacice/tracice din aceasta parte a lumii. Pe langa explicatiile ghidului nostru referitoare la obiectivele vizitate, Max ne-a prezentat si el cate ceva despre istoria dacica, vazuta prin prisma unui strain, care a participat la mai multe simpozioane/evenimente organizate pe aceasta tema in SUA. Foarte interesant!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Testosu'AUTOR REVIEW
[24.09.14 08:50:26]
»

@tata123: Pai poate in primavara/vara anului viitor punem la cale o tura, mai ales ca mai avem si noi destule de vizitat in zona. Sau macar facem un schimb de informatii.

mariana.olaru CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[24.09.14 10:00:17]
»

Excelent review şi ultrautilă prezentare pentru un itinerariu care împleteşte şi satisface cât se poate de armonios dragostea pentru natură, pentru drumeţiile care cu adevărat îţi pun sângele în mişcare, pentru descoperirea unor locuri pline de spiritualitate şi duh dumenzeiesc, un itinerariu despre care, ai dreptate, găsim diverse descrieri, dar foarte puţine informaţii cu adevărat folositoare pentru reeditarea traseului. Iar când vorbim despre zona Buzăului, atracţia e cu atît mai irezistibilă, cu cât literatura şi poveştile orale ale locuitorilor săi ne poartă pe un tărâm vrăjit, chiar paranormal, la fel de tainic şi ciudat precum alte altare dacice, Ceahlău, Bucegi sau Roşia Montană. Cine n-ar vrea să-l cunoască mai îndeaproape?!

M-ar interesa în plus faţă de cele prezentate, să aflu cum ai găsit ghidul însoţitor şi cât a costat prestaţia lui. Mulţumesc anticipat pentru eventualul răspuns!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Testosu'AUTOR REVIEW
[24.09.14 10:21:44]
»

@mariana. olaru: multumesc pentru aprecieri. Am incercat sa redau in "articolasul" meu cat mai mult despre acesta zona, fara sa ma intind prea tare. Referitor la ghidul care ne-a insotit, dna D., am gasit-o cautand pe net.

Are o activitate destul de intensa legata de obiectivele din Mtii Buzaului. Mi-aduc aminte ca am vazut-o chiar intr-o emisiune TV dedicata zonei (dar acest lucru l-am asociat doar dupa intalnirea noastra), a scris si o carte pe aceasta tema pe care urmeaza sa o achizitionez si eu. Detalii despre costuri si date de contact am sa vi le transmit pe PM.

Iar pentru orice alte lamuriri suplimentare, pe care as putea sa vi le ofer, legate de aceasta zona si nu numai, cu mare placere vi le transmit.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
webmasterX
[24.09.14 10:24:56]
»

@Testosu : Pe AmFostAcolo nu acceptăm postarea în clar a informaţiilor cu caracter personal (nume, numere de telefon, adrese de mail, etc). Asemenea date se pot trimite/primi însă prin mesaje private, destinatarul primind aceste mesaje în aceeaşi căsuţă de mail în care primeşte şi înştinţările despre ecouri.

Pentru a transmite un mesaj personal: click pe numele utilizatorului, apoi - în fereastra nou-deschisă - pe linkul "trimite mesaj pers".

Notă: Este necesar ca destinatarul să aibă opţiunea ACCEPT PRIMIRE MESAJE DE LA CEILALŢI UTILIZATORI bifată. Opțiunea respectivă se poate seta/deseta din secțiunea CONTUL MEU.

Testosu'AUTOR REVIEW
[24.09.14 10:37:13]
»

@webmasterX: Scuze! Numele mi-a scapat involuntar. Despre informatiile cu caracter personal stiam ca se pot transmite numai prin mesaj privat, cum dealtfel am si procedat transmitand deja, prin PM, datele de contact si costurile aferente.

STEFAN-CRISTIAN
[17.10.20 01:08:39]
»

Templul fertilităţii de la Aluniş

La Aluniş, ultimele raze ale soarelui se preling la picioarele tronului cioplit în piatră şi se contopesc cu flăcările aurii care se ridică încet, încet, din vatra ale cărei pietre sunt dispuse sub forma unei imense flori tripetalate. Pe măsură ce astrul se ascunde după dealuri, flăcările vioaie proiectează pe stâncile gri-galbui ale santuarului umbre unduitoare care, rotindu-se într-un dans tot mai sălbatic, se ridică în jurul stâncii pe al cărei vârf, vulva dublă, tot mai luminată, anunţă începutul ritualului sacru.

sites.google.com/site/sei ... vH28VNRGXCYAJUg

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
mariana.olaru, Michi, STEFAN-CRISTIAN, tata123 🔱, Testosu'
Alte impresii din această RUBRICĂPeriplu prin frumuseţile Buzăului:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.078953981399536 sec
    ecranul dvs: 1 x 1