91003 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Clisura Dunării

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
14.11.2018
DE
Avatar zlatna
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Râmnicu Vâlcea
înscris/ă în 28.06.12
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
MAY-2018
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
PREŢ:
90 lei
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Excursie în Clisura Dunării


Urmare de aici

În luna mai ne-am hotărât să mergem să vizităm Cazanele Dunării. Am pornit din Râmnicu Vâlcea prin Craiova, spre Drobeta Turnu Severin unde aveam rezervată cazare la hotelul Elite.

După ce ne-am cazat am plecat să vizităm Cazanele Dunării. Am pornit spre Dubova trecând prin Orșova și Eșelnița. Am ajuns la Dubova, am parcat mașina pe marginea drumului, apoi ne-am îndreptat către zona de îmbarcare.

Ne-am minunat de chipul lui Decebal, sculptat în piatră. Afară a început să picure, ne-am gândit că excursia noastră pe Dunăre s-a terminat. Am pornit la pas, printre picăturile de ploaie spre mănăstrirea Mraconia.

Mănăstirea Mraconia a fost ridicată pe locul unui fost punct de observație și dirijare a vaselor de pe Dunăre. Actuala mănăstire este ridicată pe locul fostei mănăstiri Mraconia, în valea cu acelaşi nume. Mănăstirea inițială a fost ridicată în anul 1523 sub jurisdicția Episcopiei de la Vârșeț. Biserica a primit hramul Sfântului Prooroc Ilie.

În anul 1788 vechea mănăstire Mraconia era încă locuită şi deși în decursul timpului a fost degradată și dărâmată, tencuiala interioara a fost vizibilă până în anul 1800. În anul 1823 s-a găsit, printre ruinele mănăstirii, sigiliul vechiului locaș care prezintă inscripţia slavona: "Peceat manastirea Lubostinie Hram Uspenia Presvistaia Bogaraditi Leto 1735". O altă descoperire a fost făcuta în anul 1853, când s-a găsit sub ruine o icoană a Maicii Domnului.

Construirea hidrocentralei de la Porțile de Fier I, realizată în anul 1967 a făcut ca așezământul să fie demolat, ruinele sale fiind inundate de apele Dunării. Mănăstirea nu a mai primit dreptul de a fi reconstruită în alt loc. Datorită soartei sale, aceasta a ajuns să fie cunoscuta sub numele "Mănăstirea de sub ape, Mraconia". După anul 1989, Mitropolia Olteniei a avut initiaţiva reînființării Mănăstirii Mraconia. În anul 1993 se pune piatra de temelie a noii biserici, iar în anul 1995, se reînfiintează acest așezământ monahal. Lucrările au fost terminate în 1999-2000. Actuala biserică poarta două hramuri: Sfinții Arhangheli Mihail si Gavriil si Sfânta Treime. Biserica este din zid de caramidă și are formă de cruce. Este compartimentată în altar, naos, pronaos si pridvor deschis spre Dunăre.

De la biserica iniţială, care acum se află sub apele Dunării, se mai păstrează doar uşile împărătești și o candelă care se află în muzeul parohial de la Eșelnița.

După ce am ieșit din biserică se cam oprise ploaia, iar turiștii umpleau bărcile pentru a pornii în excursie pe Dunăre. Ne-am urcat și noi într-una din bărci, pentru care am plătit 30 lei de persoană. Excursia a început cu vizitarea chipului lui Decebal. Barcagiul a început să ne spună povestea chipului. Statuia lui Decebal are o înălțime de 55 metri și o lățime de 25 metri, este cea mai înaltă sculptură în piatră din Europa. Lucrările au fost conduse de sculptorul Florin Cotarcea, iar pentru realizarea acestui proiect grandios au lucrat 12 sculptori-alpiniști timp de 10 ani între 1994-2004 la cererea omului de afaceri, Iosif Constantin Drăgan. Costurile au avut o valoare de peste un milion de dolari. Statuia nu a fost terminată din lipsă de fonduri, mai trebuia finalizată căciula lui Decebal. Sub statuie este inscripționat ”Decebalus Rex – Dragan Fecit” tradus Regele Decebal făcut de Drăgan.

Ne-am îndepărtat de statuie și am pornit către Cazanele Mici, care au o lungime de 3,6 kilometri și o lățime de 150-350 metri. Apoi am pornit în viteză spre Cazanele Mari, care au o lungime de 3,8 kilometri, lățimea de 170-300 metri.

Următoarea oprire cu barca am făcut-o la peștera Ponicova. Barcagiul ne-a dus înspre gura peșterii cât de mult i-a permis barca. Ne-a spus că adesea peștera este inundată de apa Dunării şi că aceasta mai are o intrare pe uscat, din localitatea Dubova. Despre peșteră am mai aflat că era loc de ascunzătoare pentru cei care treceau granița spre Iugoslavia, în timpul comuniștilor. Lungimea galeriilor însumează 1667 metri și sunt amplasate pe mai multe niveluri, cele inferioare sunt active. Tot în această peșteră au fost găsite rămășițe de urs și hiena de peșteră, precum și urme ale culturii halstattiene.

După ce am vizitat gura peșterii Ponicova, barcagiul ne-a dus în amonte până la terminarea Cazanelor Mari, loc unde Dunărea se lărgește până la 1 kilometru. Apoi ne-a propus să ne ducă la Tabula Traiana, dar cu un cost suplimentar de 15 lei de persoană. Cum toată lumea din barcă a fost de acord, am pornit în cea mai mare viteză în avale, spre Tabulă. Tabula se află pe malul Sârbesc al Dunării, este o placă din piatră cu o lungime de 4 metri și o înălțime de 1,75 metri. A fost ridicată de împăratul Traian, după victoria împotriva dacilor. Pe ea sunt reprezentați doi delfini plutind și un vultur pe cer. Au fost construite 10 Tabule, dar numai aceasta a mai rămas până astăzi.

La întoarcerea din excursia pe Dunăre, după ce am coborât Ciucaru Mare, am întrebat localnicii pe unde se poate ajunge la Peştera Gura Ponicovei. Am fost îndrumaţi să ne oprim la ruinele unei fabrici, apoi să urmăm o potecă care ne duce până la peșteră. Destul de greu am găsit ruinele fabricii, am întrebat un alt localnic cum ajungem acolo. Am fost informaţi că peştera nu este iluminată electric şi ar fi indicat ca accesul în peşteră se se facă însoţit de un ghid. Am lăsat mașina lângă ruine, coordonatele GPS ale locului unde am parcat (ruinele fabricii) sunt următoarele: N – 44.601915 și E – 22.253406. Am trecut cu pasul pârâu Ponicova și am pornit pe potecă spre peșteră, măcar să vedem cât de anevoios este traseul, având în vederea că înainte cu câteva ore plouase.

O parte din traseu este lejer de parcurs, apoi urmează o parte paralelă cu pârâul prin padure, printre pietre și stânci. Am întâlnit un panou informativ în care scria că accesul este interzis în absenţa personalului Administraţiei Parcului Natural Porţile de Fier.

Cum pietrele erau încă ude, alunecam des, iar din cauza ploii umiditatea era foarte mare am renuțat și ne-a întors la mașină, amânând pe altă dată vizitarea peșterii însoţiti de un ghid.

Peisajul a fost minunat, am fost încântați de excursia pe Dunăre.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de zlatna in 14.11.2018 20:00:23

Validat / Publicat: 14.11.18 21:35:46


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 1265


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (zlatna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  50150 PMA (din 54 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- Crazy_Mouse CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[14.11.18 23:00:05]
» mesaj pers

   @zlatna: Frumoase locuri ne-ai prezentat! Parcurg cu mare atenție fiecare articol ce pune în valoare arealul Cazanelor Dunării, mai ales că noi nu am ajuns acolo până în prezent. Mi-a plăcut mult și drumeția voastră pe Ciucaru Mare, sperăm să abordăm și noi traseul (ar fi în plan vara viitoare, vom vedea). În ceea ce privește accesul în peștera neiluminată, consider că ați procedat corect pentru că astfel de locuri pot ascunde pericole la tot pasul.

   Mulțumim pentru prezentare și pentru fotografii! Numai bine!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- tata123
[15.11.18 09:33:28]
» mesaj pers

   @zlatna: Superbonus pentru călătoria pe apa Dunării într-o zonă atât de pitorească, „cazanele” învolburate de altădată. Am făcut și noi această plimbare fluvială în anul 2011 (vezi impresii) și am fost încântați, recomandând oricui merge pe Clisura Dunării o astfel de plimbare cu barca.

    Tabula Traiana este un monument istoric aflat pe malul sârbesc, în locul unde defileul atinge doar 180 m lățime, iar adâncimea fluviului are chiar și 80 m. Placa memorială face parte dintr-o serie de 10 tabule imperiale amplasate în vremea împăratului Traian pentru a evidenția războaile cu dacii și greutatea construcției drumului dunărean. Calea de acces edificată de romani pe malul Dunării însumează 40 de km și cuprinde sectoare dăltuite în piatră, chiar porțiuni suspendate pe console de lemn – dovadă a capacității inginerești a Imperiului Roman. Tabula Traiana este singura păstrată până azi, după ce a fost ridicată cu 25-30 m pentru a nu fi înghițită de creșterea apelor fluviului după construirea barajului de la Porțile de Fier.

   Numai bine!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- abancor CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[15.11.18 23:31:06]
» mesaj pers

   Galeria principală a peșterii Ponicova e ușor de parcurs, fără dificultăți, aproape o plimbare.

   Mai sînt niște galerii cu acces mai dificil și greu de dibuit în lipsa unei hărți. Aici se găsesc și zonele frumoase ale peșterii. Galeria principală e un simplu „tunel”, fără cine știe ce podoabe de calcit, dar parcurgerea ei e interesantă, mai ales că se termină lîngă apele lacului.

   Drumul pînă la peșteră e pe acolo pe unde ați mers. În apropierea peșterii devine nițel dificil, sînt niște săritori care trebuie coborîte pe scări (acu 2 ani erau amenajate niște scări), bolovanii devin enormi, valea se îngustează, mergi pe fundul unei prăpăstii. Dar orice amator se descurcă fără probleme. În total nu faci mai mult de 15 minute de la șosea la peșteră.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1200 PMA1 (din 4 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[25] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [MAY-2018] locul de parcare de lângă chipul lui Dcebal -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 14.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1031332">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1031332"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1031332">Şterge vot</a></div><span id="v91031332" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1031332)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1031332Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1031332MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [MAY-2018] locul de parcare de lângă chipul lui Dcebal
foto zlatna [14.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [MAY-2018] munţii care strang Dunărea între ei -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 14.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1031333">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1031333"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1031333">Şterge vot</a></div><span id="v91031333" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1031333)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1031333Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1031333MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [MAY-2018] munţii care strang Dunărea între ei
foto zlatna [14.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [MAY-2018] chipul lui Decebal -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 14.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1031334">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1031334"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1031334">Şterge vot</a></div><span id="v91031334" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1031334)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1031334Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1031334MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [MAY-2018] chipul lui Decebal
foto zlatna [14.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [MAY-2018] un loc de îmbarcare -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 14.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1031335">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1031335"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1031335">Şterge vot</a></div><span id="v91031335" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1031335)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1031335Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1031335MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [MAY-2018] un loc de îmbarcare
foto zlatna [14.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [MAY-2018] unii au plecat deja pe Dunăre -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 14.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1031336">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1031336"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1031336">Şterge vot</a></div><span id="v91031336" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1031336)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1031336Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1031336MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [MAY-2018] unii au plecat deja pe Dunăre
foto zlatna [14.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [MAY-2018] bărcile sunt pregătite pentru ploaie -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 14.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1031337">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1031337"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1031337">Şterge vot</a></div><span id="v91031337" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1031337)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1031337Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1031337MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [MAY-2018] bărcile sunt pregătite pentru ploaie
foto zlatna [14.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [MAY-2018] mergem mai întâi la mănăstirea Mrcanonia -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 14.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1031338">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1031338"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1031338">Şterge vot</a></div><span id="v91031338" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1031338)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1031338Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1031338MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [MAY-2018] mergem mai întâi la mănăstirea Mrcanonia
foto zlatna [14.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [MAY-2018] norii se apropiau ameninţători -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 14.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1031339">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1031339"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1031339">Şterge vot</a></div><span id="v91031339" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1031339)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1031339Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1031339MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [MAY-2018] norii se apropiau ameninţători
foto zlatna [14.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [MAY-2018] altarul mănăstirii Mraconia -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 14.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1031340">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1031340"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1031340">Şterge vot</a></div><span id="v91031340" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1031340)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1031340Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1031340MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [MAY-2018] altarul mănăstirii Mraconia
foto zlatna [14.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [MAY-2018] Chipul lui Decebal -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 14.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1031341">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1031341"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1031341">Şterge vot</a></div><span id="v91031341" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1031341)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1031341Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1031341MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [MAY-2018] Chipul lui Decebal
foto zlatna [14.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [MAY-2018] am plecat cu barca chiar dacă ploaia nu s-a oprit -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 14.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1031342">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1031342"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1031342">Şterge vot</a></div><span id="v91031342" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1031342)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1031342Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1031342MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [MAY-2018] am plecat cu barca chiar dacă ploaia nu s-a oprit
foto zlatna [14.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [MAY-2018] şi afară plouă, plouă -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 14.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1031343">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1031343"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1031343">Şterge vot</a></div><span id="v91031343" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1031343)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1031343Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1031343MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [MAY-2018] şi afară plouă, plouă
foto zlatna [14.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [MAY-2018] Dunărea la Cazanele Mari -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 14.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1031344">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1031344"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1031344">Şterge vot</a></div><span id="v91031344" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1031344)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1031344Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1031344MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [MAY-2018] Dunărea la Cazanele Mari
foto zlatna [14.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [MAY-2018] intrarea în peştera Ponicova -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 14.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1031345">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1031345"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1031345">Şterge vot</a></div><span id="v91031345" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1031345)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1031345Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1031345MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [MAY-2018] intrarea în peştera Ponicova
foto zlatna [14.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [MAY-2018] am intrat puţin în peşteră cu barca -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 14.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1031347">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1031347"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1031347">Şterge vot</a></div><span id="v91031347" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1031347)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1031347Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1031347MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [MAY-2018] am intrat puţin în peşteră cu barca
foto zlatna [14.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [MAY-2018] înălţimea munţilor scade, se termină Cazanele -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 14.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1031348">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1031348"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1031348">Şterge vot</a></div><span id="v91031348" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1031348)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1031348Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1031348MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [MAY-2018] înălţimea munţilor scade, se termină Cazanele
foto zlatna [14.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [MAY-2018] ne îndreptăm spre Tabulă, în avale -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 14.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1031351">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1031351"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1031351">Şterge vot</a></div><span id="v91031351" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1031351)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1031351Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1031351MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [MAY-2018] ne îndreptăm spre Tabulă, în avale
foto zlatna [14.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [MAY-2018] Tabula Traiana - e pe malul Sârbesc -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 14.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1031352">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1031352"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1031352">Şterge vot</a></div><span id="v91031352" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1031352)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1031352Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1031352MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [MAY-2018] Tabula Traiana - e pe malul Sârbesc
foto zlatna [14.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [MAY-2018] am trecut pârâul Punicova, înderptându-ne spre gura peşterii -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 14.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1031353">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1031353"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1031353">Şterge vot</a></div><span id="v91031353" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1031353)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1031353Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1031353MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [MAY-2018] am trecut pârâul Punicova, înderptându-ne spre gura peşterii
foto zlatna [14.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [MAY-2018] panoul cu informaţii despre peşteră -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 14.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1031356">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1031356"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1031356">Şterge vot</a></div><span id="v91031356" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1031356)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1031356Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1031356MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [MAY-2018] panoul cu informaţii despre peşteră
foto zlatna [14.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [MAY-2018] traseul e prin pădure, pe marginea apei -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 14.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1031358">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1031358"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1031358">Şterge vot</a></div><span id="v91031358" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1031358)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1031358Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1031358MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [MAY-2018] traseul e prin pădure, pe marginea apei
foto zlatna [14.11.18]
# [0 PMA, fara bonus]

[25] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.11385178566 sec