92025 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Morile de apă de la Rudăria [Eftimie Murgu, CS]

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
21.01.2019
DE
Avatar zlatna
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Râmnicu Vâlcea
înscris/ă în 28.06.12
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
MAY-2018
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
Rezervația mulinologică Eftimie Murgu

Morile de pe valea Rudariei


Urmare de aici

Pentru cei care nu sunt inca hotarati ce excursie sa aleaga la intrunirea de la Baile Herculane, le prezint unul dintre obiectivele excusiei numarul 1.

O dată cu excursia din luna mai a anului trecut, de la Cazanele Dunării ne-am propus să vizităm şi Cascada Bigăr. Dar în drumul spre cascadă am făcut o oprire şi la morile de apă din localitatea Eftimie Murgu.

Am pornit din parcarea hotelului Elite din Drobeta Turnu Sverin spre Eftimie Murgu, pe drumul naţional DN 6, drum cu un carosabil foarte bun. Imediat ce am trecut de localitata Pugova, am virat la stânga pe drumul naţional DN 57B înspre Oraviţa. După vreo 40 de kilometri, la ieşirea din localitatea Pripileţ, am virat la stânga pe drumul judeţean DJ 571F şi am ajuns în localitatea Eftimie Murgu. Am străbătut satul, apoi am ajuns în dreptul unei bariere unde ar fi trebuit să plătim 5 lei de persoană pentru a trece mai dparte, cum nu a fost nimeni căruia să-i plătim am pornit mai departe. Imediat după barieră am oprit maşina pe marginea drumului şi am pornit la pas, să vizităm morile de apă.

Primele 8 mori de pe Valea Rudăriei au fost consemnate oficial în anul 1722. În anul 1874 erau consemnate un număr de 51 mori funcţionale, însă câteva inundaţii succesive au redus numărul lor la jumătate. Rudărenii nu-şi mai amintesc de când au grijă de morile lor de apă, ştiu doar că fac parte din viaţa lor. Le folosesc la măcinat, dar şi ca loc de întâlnire, de stat la taclale, de împărtăşit momente importante din viaţa satului. Numele morilor sunt luate după numele străbunicilor şi din imaginaţia creatoare a localnicilor: Moara de la Tunel, Moara Trăiloanea, Moara Firiz, Moara Roşoanea, Moara Îndărătnica dintre Râuri, Moara Prundulea, Moara Popeasca, Moara Maxinoanea, Moara Hămbăroanea, Moara Vinolea, etc.

Astazi, pe Valea Rudăriei mai putem vedea doar 22 de mori de apă. Unele dintre ele au lacătul pus pe uşă şi sunt închise, altele se pot vizita în interior, la unele poţi găsii morarul măcinând cereale. O mare parte dintre cele 22 de mori au fost renovate de curând cu ajutorul unor specialişti de la muzeul Astra din Sibiu.

Nu se putea ca aceste mori de apa să nu nască o serie de legende. Se spune că morile sunt păzite de Adam şi Eva – stâncile de pe Cheile Rudăriei, aflate la ieşirea din rezervaţie, care au infăţisare omenească. Legenda vine din vremea dacilor şi vorbeşte despre doi tineri îndrăgostiţi, ai căror părinţi se duşmăneau, din cauza unei mori de apă. Cearta părinţilor s-a răsfrânt asupra copiilor. Aceştiea pentru că le-a fost interzis să se mai vadă, au fugit în munţi. Atunci, toate rudele au plecat să-i caute, însă ca să li se piardă urma, îndrăgostiţii au urcat pe nişte stânci şi acolo au fost loviţi de un trăsnet. Cei doi s-au transformat în stânci şi de atunci păzesc zona. Se spune că locul este total inaccesibil şi învelit de mister. Niciun alpinist nu a reuşit să urce acolo, carabinele se rup, corzile se încurcă sau din senin începe să plouă cu tunete şi fulgere.

Vizita nostră a început la Moara Îndărătnica dintre Râuri, de la drumul principal am coborât o alee pietruită apoi am trecut un pod şi am ajuns la moară. O stâncă stă să se prăvălească pe moară. Moara era închisă, am coborât în spatele ei şi am văzut principiul de funcţionare, sub moară, un jgheab lung prinde apa râului şi o duce spre o roată metalică orizontală, cu mici palete (asemănătoare cu o turbină), aceasta acţionează un braţ metalic legat la pietrele de moară. Pietrele macină încet, ritmic, grăunţele din coş şi separă, prin sită, pulberea de tărâţe. Făina se adună, în final, într-o lada mare.

Următoarea moară vizitată a fost Moara Trăiloanea şi acesta era închisă, se pare că nu a fost folosită de mult, stăvilarul era pus, iar apa îşi urma cursul normal. Am găsit şi o moară deschisă şi funcţională Moara Vinolea. Aici morarul măcina porumbul şi îl transforma în făină cu ajutorul forţei apei. Cine dorea putea cumpăra fâină proaspăt măcinată.

Ne-am continuat drumul spre altă moară, drumul şerpuieşte pe lângă Valea Rudăriei. Peisajul este mirific. Am ajuns la Moara Roşoanea, era deschisă, dar nu era nimeni să macine, am avut răgazul să o vizităm pe îndelete, am văzut pietrele de moară, cosul unde sunt puse cerealele şi lada unde se strânge făina. Apoi am ajuns poate la cea mai spectaculosă moară, Moara de la Tunel, acesta este amplasată deasupra Văii Rudăriei. De pe versant vine un pârău care se varsă in Rudărie. Pentru a ajunge la mecanismul morii, s-a săpat manual un tunel în stâncă astfel încât apa pârâului să poată acţiona mecanismul morii.

Acesta a fost ultima moară întâlnită în amonte, ne-am întors spre maşină. Încă de la vizitarea primei mori am văzut că pe partea cealată a apei mai există o moară. Am căutat un drum de acces spre ea pentru a o vizita. Am trecut un pod peste Valea Rudăriei, apoi pe o potecă, prin spatele unor gospodării am ajuns şi la această moară. Se numeşte Moara Îndărătnica de la perete, din păcate era închisă.

Celelalt mori, până la 22 sunt răsfirate prin sat, noi nu le-am descoperit aşa că dacă aveţi drum prin zonă vă rog să le descoperiţi şi pe acestea şi să ne povestiţi despre ele.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de zlatna in 21.01.2019 10:25:24

Validat / Publicat: 21.01.19 14:04:23


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 583


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (zlatna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  45200 PMA (din 48 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- tata123
[21.01.19 14:50:38]
» mesaj pers

   @zlatna: Superbe peisaje în Cheile Rudăriei - rezervație naturală de doar 3 km pătrați. Am vizitat și eu rezervația mulinologică Valea Rudăriei - Eftimie Murgu și pot spune că am fost încântat de pitorescul morilor de apă, așezarea celor din chei generând imagini deosebite.

   Dacă vă uitați pe o hartă a așezării morilor de apă (vezi foto) veți observa că o mare parte din ele sunt situate chiar în sat, pe cursul râului Rudăria. De obicei turiștii le văd doar pe cele din defileu.

   Morile cu ciutură și ax vertical au fost recondiționate, închipuiți-vă că pe vremuri paletele roții (ciutura) erau confecționate din lemn, nu prea vedeai metal între componentele instalației tehnice populare.

   E un obiectiv turistic mai puțin întâlnit, având în vedere concentrația mare de mori de apă într-un perimetru restrâns.

   Mulțumim pentru prezentare și incitare la vizitare! :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1500 PMA1 (din 5 voturi)]
- Mitica49
[23.01.19 15:52:15]
» mesaj pers

   @zlatna: Mai citisem și am văzut pe la TV câte ceva despre aceste mori. Este un traseu interesant, ne-am înscris la excursia1, articolul tău ne-a convins că am făcut bine că ne-am înscris.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- DOINITA
[24.01.19 17:05:23]
» mesaj pers

   Foarte frumoasa zona si foarte frumoasa valea. Am fost in urma cu un si ceva, am fost foarte incantati, am cumparat faina si am mancat gogosi facute din faina integrala, adica din "bob intreg". Felicitari pentru review si poze!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mprofeanu
[24.01.19 18:23:17]
» mesaj pers

   @zlatna: Frumoasă zona, știam despre ea, dar nu am ajuns încă acolo deși în zona Herculane am fost de două ori și am stat de fiecare dată ca timp cât un bilet întreg de odihnă.

   Au trecut de atunci câțiva ani buni, dar frumusețile rămân. Îmi pare bine că prin reviewul tău mi-ai adus aminte de zonă...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- zlatna
[27.01.19 02:35:00]
» mesaj pers

   @tata123: Multumesc pentru vizita si vot.

Dacă vă uitați pe o hartă a așezării morilor de apă (vezi foto)
- daca aveam harta asta poate mai vedeam cateva mori.

   Peisajul zonei este superb, noi am fost in luna mai si totul era verde, in luna martie...

   Mori de apa am mai intalnit, dar cum spui si tu, nu intr-o concentratie atat de mare.

   Toate cele bune.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- zlatna
[27.01.19 02:39:01]
» mesaj pers

   @Mitica49: Multumesc pentru vizita si vot.

ste un traseu interesant, ne-am înscris la excursia1, articolul tău ne-a convins că am făcut bine că ne-am înscris.
- inseamna ca mi-am atins scopul, acela de a va prezenta si oferi informatii proaspete, inainte de excursia Afa, a unuia dintre obiectivele turistice de pe traseu.

   Noi vizitandul probabil vom alege o alta excursie.

   Toate cele bune.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- zlatna
[27.01.19 02:42:17]
» mesaj pers

   @DOINITA: Multumesc pentru vizita si vot.

   Noi nu am cumparat faina, dar o gogoasa as manca si acum =)) =)) =)).

   Toate cele bune.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- zlatna
[27.01.19 02:46:33]
» mesaj pers

   @mprofeanu: Multumesc pentru vizita si vot.

frumoasă zona, știam despre ea, dar nu am ajuns încă acolo deși în zona Herculane am fost de două ori...
- poate a treia oara va faceti timp si mergeti sa vizitati si morile de pe valea Rudariei, niciodata nu e tarziu.

   Toate cele bune.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[27] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [MAY-2018] Am ajuns pe Valea Rudariei -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 21.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1048818">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1048818"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1048818">Şterge vot</a></div><span id="v91048818" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1048818)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1048818Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1048818MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [MAY-2018] Am ajuns pe Valea Rudariei
foto zlatna [21.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [MAY-2018] prima moara care ne-a iesit in cale -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 21.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1048819">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1048819"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1048819">Şterge vot</a></div><span id="v91048819" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1048819)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1048819Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1048819MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [MAY-2018] prima moara care ne-a iesit in cale
foto zlatna [21.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [MAY-2018] un stavilar care dirijeaza apa -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 21.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1048820">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1048820"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1048820">Şterge vot</a></div><span id="v91048820" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1048820)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1048820Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1048820MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [MAY-2018] un stavilar care dirijeaza apa
foto zlatna [21.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [MAY-2018] mergem la prima moara -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 21.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1048821">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1048821"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1048821">Şterge vot</a></div><span id="v91048821" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1048821)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1048821Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1048821MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [MAY-2018] mergem la prima moara
foto zlatna [21.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [MAY-2018] moara 'Indaratnica dintre rauri' -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 21.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1048822">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1048822"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1048822">Şterge vot</a></div><span id="v91048822" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1048822)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1048822Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1048822MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [MAY-2018] moara "Indaratnica dintre rauri"
foto zlatna [21.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [MAY-2018] moara este actionata cu ajutorul apei -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 21.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1048823">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1048823"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1048823">Şterge vot</a></div><span id="v91048823" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1048823)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1048823Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1048823MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [MAY-2018] moara este actionata cu ajutorul apei
foto zlatna [21.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [MAY-2018] o cascada pe Valea Rudariei -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 21.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1048824">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1048824"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1048824">Şterge vot</a></div><span id="v91048824" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1048824)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1048824Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1048824MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [MAY-2018] o cascada pe Valea Rudariei
foto zlatna [21.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [MAY-2018] apa este dirijata spre moara -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 21.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1048825">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1048825"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1048825">Şterge vot</a></div><span id="v91048825" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1048825)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1048825Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1048825MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [MAY-2018] apa este dirijata spre moara
foto zlatna [21.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [MAY-2018] imagine de pe Valea Rudariei -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 21.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1048826">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1048826"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1048826">Şterge vot</a></div><span id="v91048826" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1048826)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1048826Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1048826MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [MAY-2018] imagine de pe Valea Rudariei
foto zlatna [21.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [MAY-2018] am ajuns la moara Trailonea -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 21.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1048827">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1048827"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1048827">Şterge vot</a></div><span id="v91048827" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1048827)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1048827Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1048827MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [MAY-2018] am ajuns la moara Trailonea
foto zlatna [21.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [MAY-2018] moara nu este functionala -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 21.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1048828">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1048828"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1048828">Şterge vot</a></div><span id="v91048828" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1048828)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1048828Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1048828MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [MAY-2018] moara nu este functionala
foto zlatna [21.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [MAY-2018] un baraj pe Valea Rudariei -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 21.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1048829">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1048829"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1048829">Şterge vot</a></div><span id="v91048829" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1048829)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1048829Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1048829MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [MAY-2018] un baraj pe Valea Rudariei
foto zlatna [21.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [MAY-2018] peisaj de pe valea Rudariei -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 21.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1048830">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1048830"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1048830">Şterge vot</a></div><span id="v91048830" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1048830)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1048830Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1048830MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [MAY-2018] peisaj de pe valea Rudariei
foto zlatna [21.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [MAY-2018] peisaj de pe Valea Rudariei -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 21.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1048831">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1048831"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1048831">Şterge vot</a></div><span id="v91048831" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1048831)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1048831Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1048831MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [MAY-2018] peisaj de pe Valea Rudariei
foto zlatna [21.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [MAY-2018] am ajuns la moara Viloanea -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 21.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1048832">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1048832"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1048832">Şterge vot</a></div><span id="v91048832" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1048832)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1048832Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1048832MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [MAY-2018] am ajuns la moara Viloanea
foto zlatna [21.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [MAY-2018] aici morarul era la datorie -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 21.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1048833">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1048833"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1048833">Şterge vot</a></div><span id="v91048833" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1048833)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1048833Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1048833MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [MAY-2018] aici morarul era la datorie
foto zlatna [21.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [MAY-2018] asa e Valea Rudariei -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 21.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1048835">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1048835"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1048835">Şterge vot</a></div><span id="v91048835" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1048835)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1048835Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1048835MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [MAY-2018] asa e Valea Rudariei
foto zlatna [21.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [MAY-2018] apa loveste paletele care actioneaza pietrele de moara -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 21.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1048836">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1048836"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1048836">Şterge vot</a></div><span id="v91048836" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1048836)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1048836Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1048836MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [MAY-2018] apa loveste paletele care actioneaza pietrele de moara
foto zlatna [21.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [MAY-2018] cine dorea putea cumpara faina proaspat macinata -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 21.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1048838">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1048838"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1048838">Şterge vot</a></div><span id="v91048838" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1048838)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1048838Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1048838MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [MAY-2018] cine dorea putea cumpara faina proaspat macinata
foto zlatna [21.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [MAY-2018] peisaj de pe Valea Rudariei -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 21.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1048840">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1048840"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1048840">Şterge vot</a></div><span id="v91048840" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1048840)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1048840Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1048840MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [MAY-2018] peisaj de pe Valea Rudariei
foto zlatna [21.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [MAY-2018] am mai gasit o moara -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 21.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1048842">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1048842"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1048842">Şterge vot</a></div><span id="v91048842" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1048842)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1048842Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1048842MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [MAY-2018] am mai gasit o moara
foto zlatna [21.01.19]
# [0 PMA, fara bonus]

[27] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.112308979034 sec