ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 04.07.2016
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 08.01.11
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
JUL-2016
DURATA: 2 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
90.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 13 MIN

Pe Valea Dambovitei, la Saticu de Sus

TIPĂREȘTE URM de aici

In weekend-ul ce tocmai a trecut, am efectuat una din destul de multele noastre iesiri de tip “blitz”.

Adica ne hotaram pe ultima suta de metri, joi seara sau in cursul zilei de vineri, ca ar fi indicat a da o raita scurta, de weekend.

Motive de programa rapid o iesire, gasim o sumedenie. =))

Fuga de canicula ce a pus stapanire pe Bucuresti si nu numai, relaxarea psihica dupa o saptamana solicitanta la serviciu, placerea efectiva de a admira frumusetile naturii, si multe alte argumente pro-iesire.

De multe ori fara sa discutam ceva concret cu o seara inainte, “ne trezim” vinerea, pe la serviciu, ca am putea iesi “pe undeva”, ne auzim la telefon, creionam rapid cateva posibile destinatii, care sa fie la maxim 250km distanta de casa pentru a nu petrecere excursia numai in masina.

Dupa ce ne gasim zona in care am dori sa mergem, punem iarasi mana pe telefon si sunam pe la pensiunile care ar intruni un minim de conditii impuse de noi: sa fie relativ aproape de traseul de drumetie pe care ni l-am propus, sa aiba baie proprie, curatenie, sa ofere posibilitatea servirii mesei, sa aiba pe cat posibil recenzii favorabile si nu in ultimul rand un pret decent. Daca pensiunea mai are si o arhitectura placuta deja atingem cam toate conditiile pe care le-am dori de la pensiune pentru o iesi re scurta de weekend.

Asa ca joi seara, anuntandu-se un weekend canicular, am hotarat a cauta o “oaza de racoare”.

Tot studiind posibilitatile, am zis a merge in zona Satic, pe Valea Dambovitei, in imediata apropiere a localitatii Podu Dambovitei, si a mult mai cunoscutei Vai a Dambovicioarei cu superbele chei si Pestera Dambovicioarei.

Am mai fost noi in anii trecuti in aceasta zona, dar propunandu-ne o tura scurta de drumetie prin Piatra Craiului, am zis ca Saticul de Sus este exact ce ne trebuie.

Ne-am adus aminte ca mai aveam si un voucher mini-premiu AFA, nevalorificat inca, ce ajunsese aproape la scadenta, fiind castigat anul trecut, in 2015, in saptamana 28.

Ne cam luasem gandul de la acest mini-premiu, pe care nu reusisem sa in valorificam timp de aproape un an. Tot iesisem noi prin diferite locuri, dar ba nu gaseam pensiuni care sa corespunda conditiilor impuse de voucher, adica sa nu aiba inca nicio recenzie pe AFA, dar pensiuni care sa ne placa si noua, nu sa mergem doar de dragul voucherului. :)), ba gaseam anumite pensiuni care sa intruneasca acele conditii dar, …. nu aveau disponibilitate in perioadele alese de noi. :)

Acum stabilind locul unde doream sa mergem, ne-a pus rapid pe cautat pensiunea dorita.

Stiam ca nu sunt prea multe locuri de cazare in aceasta zona, dar cautand am gasit o pensiune care chiar ne-a placut : Casa de vacanta Rustic din Saticul de Sus.

Nu avea nicio recenzie, pe AFA, am sunat si ne-a confirmat ca au locuri libere pentru weekend.

Am rezervat telefonic, o camera dubla, proprietarul mi-a transmis rapid printr-un SMS datele necesare platii unui avans, am platit la fel rapid prin internet banking si iata-ne joi seara deja cu rezervarea facuta.

Vineri seara ne-am strans repejor un mic bagaj, care a incaput intr-un rucsac mediu, de 30 l, suficient pentru o singura noapte.

Ne propusem a pleca din Bucuresti in jurul orei 6,00 dimineata, cu gandul de a profita din plin de toata ziua de sambata, poate sa reusim si o drumetie pe care ne-o doream.

Dar, … deja pe la ora 3,30, cald fiind in casa, tot rasucindu-ne in asternuturi, pierindu-ne si somnul, ce am zis: De ce sa ne dam noi frumusel jos din pat, sa incepem sa impachetam si sa plecam spre munte. Mai bine ne oprim undeva la racoare, decat sa suferim de caldura in Bucuresti.

Asa ca pe la 4:45 deja eram in masina, in benzinarie, facand plinul.

Am iesit rapid pe autostrada A1, Bucurestiul de abia incepea sa se trezeasca la viata, deja pe la 6:30 ne inscrisem pe drumul, pe DN73, spre Campulung Muscel.

Drumul de la Pitesti pana la Campulung este ok, reabilitat, singura portiune mai “uratica” este imediat ce intri pe Culoarul Rucar-Bran, bucata de drum intre Rucar si Podul Dambovitei fiind foarte valurita si rupta pe alocuri.

Chiar la intrarea in localitatea Podu Dambovitei, venind dinspre Rucar, se vireaza stanga, pe Valea Dambovitei, spre Satic.

De aici se intra pe drumul comunal DC21, avand pe partea dreapta raul Dambovita, parcurgandu-se si niste chei scurte dar frumoase, trecand pe langa Pestera Ursilor, aflata pe partea stanga, cocotata undeva deasupra drumului, accesul facandu-se pe niste trepte din beton. Pestera nu este semnalizata, adica se poate trece pe langa ea fara sa o observi.

De cum parasesti drumul national, ti-ai luat adio si de la asfalt, drumul fiind forestier, macadam.

Este un drum bunicel, care se pare ca a mai fost compactat, nivelat de curand.

Dupa vreo 6 km ajungi in Saticu de Jos, unde chair la iesirea din sat este un mic baraj, pe raul Dambovita.

In anii trecuti am oprit aici, de unde, mergand pe baraj, poti “trage” niste foto extraordinar de frumoase, cu verdele padurii si coamele impadurite ale versantilor muntosi, de pe fundal oglindindu-se in apele barajului. Din pacate de asta data nu mai am avut acces pe baraj, fiind incuiata poarta ce facilita accesul, dar si din cauza unor caini ce-si faceau veacul pe acolo si nu stiu cum ar fi reactionat.

Am continuat drumul ajungand dupa alti vreo 2 km in Saticu de Sus, unde aveam rezervata si cazarea noastra.

Am identificat rapid pensiunea, fiind chiar la drumul principal, eram oricum familiarizati cu zona, asa ca la 8:30 eram in poarta pensiunii. =))

Propietarul era in curte, isi facea de treaba pe langa mica piscina amenajata in curtea larga, cu gazon frumos tuns.

Am facut cunostinta, ne-a indrumat in a merge in pensiune pentru a ne prezenta camera, iar in timpul cat descarcam si caram in camera bagajul ne pregateste si sezlongurile si umbrelele, in jurul piscinei.

L-am dezamagit =)), spunandu-i ca noi nu vom face “multi purici” pe langa piscina ci ne v-om continua drumul cu masina, traversand practic Saticu de Sus, pana la Hidrocentrala Clabucet, de la iesirea din sat, de unde vom pleca in drumetie pe cararile Pietrei Craiului.

Am convenit, ca functie de vreme si de lungimea traseului ne vom intoarce la pensiune pe seara si vom stabili detaliile mesei de seara atunci.

Asa ca dupa o scurta pauza, ocupati cu formalitatile de cazare si cu transferarea unui rucsac din masina in camera, am plecat mai departe.

La ora 9:00 deja eram pregatiti, cu bocancii in picioare si rucsacii in spate, pentru a pleca pe traseu.

Vremea se arata prielnica, doar ici colo niste nori (cu toate ca prognoza nu era prea favorabila drumetiilor, fiind anuntate averse si descarcari electrice pe un site meteo, iar pe alt site meteo fiind anuntate innorari)

Am ales in a pleca pe traseul spre Cabana Garofita Pietrei Craiului, un traseu ce urmeaza un drum forestier ce urca domol, drum ce poate fi parcurs in maxim 1 ora de orice turist, mai mult sau mai putin pregatit. Este un traseu usurel ce se poate parcurge si cu copii mai mici sau mai maricei. Esti insotit in permanenta de apele unui rau ce curge pe aceasta Vale a Dragoslovenilor.

Noi am avut parte si de un extrabonus, fragute coapte ce le-a gasit prin tufele de pe marginea drumului mai ales in zonele insorite.

Asa ca in cam 50minute, mai mancand o fraguta, mai facand o fotografie, mai orpindu-te pentru odihna am ajuns la Cabana Garofita Pietrei Craiului, la altitudinea de 1100m.

Daca pana aici traseul este “de jucarie” de abia de aici incepe sa semene a traseu cat de cat serios.

Am ales in a continua si in a ne apropia de Crai, spre Marele Grohotis si Cerdacul Stanciului.

Pana la Marele Grohotis si Cerdacul Stanciului timpul normat este de 2ore.

Poteca in prima parte traverseaza mai mult zone de boscheti si iarba inalta, prin soare, iar faptul ca in ziua anterioara plouase zdrava, iar acum soarele era puternic facea sa fie o umiditate foarte pronuntata in aer, plus soarele ce deja te cam “ardea”, ierburile inalte pe alocuri nu prea lasau sa se creeze curenti de aer. Te simteai cam ca intr-o sauna.

Si mergi asa prin soare cam 45minute, pana intri in padure, la umbra.

Ajunsi in padure, am scapat de soare si caldura dar am dat peste poteca ce nu mai urca lin, ci in volte stranse urca sustinut, te trezeai ca parcurgi 15 m in lungime si vreo 4-5 in inaltmie pe alocuri.

Cam intr-o ora de cand intri in padure ajungi si la baza Marelui Grohotis, aflat la o altitudine de cam 1650 m.

Cand zici Marele Grohotis te gandesti la o aglomerare mare de pietre, dar cand in vezi este impresionant.

O “mare” de pietre ce parca vine, curge la vale, un suvoi de pietre ce “izvoraste” din peretele stancos de calcar.

Este fascinanta aceasta zona de grohotis, cu o panta atat de accentuata, zona ce poate fi traversata prin zona ei mediana, pe o poteca ingusta, mergand spre Umerii Pietrei Craiului, spre Poiana Tamasel sau si mai departe spre Plaiul Foii.

Noi am ales in a admira aceasta aglomerare de pietre pe care te deplasezi atat de greu atat in urcare cat si in coborare, de parca ai fi pe niste “nisipuri miscatoare”.

Apoi noi am urmat poteca spre dreapta, spre Pestera si Cerdacul Stanciului.

In 10 minute ajungi la Pestera si imediat si la Cerdacul Stanciului, care este de fapt un portal de piatra format prin prabusirea plafonului unei pesteri.

Legenda spune ca aici isi avea ascunzatoarea vestitul haiduc al locului, Stanciu Bratu, iar locul de unde stateau de veghe pentru a nu fi prinsi de potera, se numeste La Prepeleac, punct ce duce spre calea de acces in Creasta Sudica a Pietrei Craiului, spre Saua Funduri.

Cert este ca odata ajunsi la Marele Grohotis sau spre Cerdacul Stanciului, ti se deschid niste privelisti superbe atat asupra peretilor calcarosi ai Pietrei Craiului, pereti si creste ce par de necucerit, dar si o faina priveliste asupra Masivului Iezer-Papusa.

Daca mergi in liniste poti avea fericita ocazie in a putea admira caprele negre, acesti locuitori ai inaltimilor muntilor. noi acum vreo 3 ani am avut aceasta ocazie de ale admira chiar deasupra Cerdacului.

Poti admira gingasele garofite ale Pietrei Craiului, macii galbeni specifici, sau rarele flori de colt.

Noi trecand de Cerdacul Stanciului, am fi dorit sa iesim in creasta, prin Saua Funduri, asta insemnand inca vreo 3-4 ore dus-intors in plus. Timp aveam fiind abia ora pranzului, aproape de 13:00 dar norii incepusera sa se adune amenintatori, pe Iezer-Papusa deja se adunasera inca de pe la ora 10:30 si incepuse sa tune in acea zona.

Am socotit ca este mai intelept a ne retrage din zona expusa, pentru a nu ne prinde o furtuna cu traznete si fulgere, sus in creasta expusi.

De ploaie nu ne era asa teama, eram echipati bine, eram pregatiti pentru ploaie, dar furtunile cu descarcari electrice e bine a le evita pe cat posibil. Nu este deloc placut sa te prinda pe munte asemenea furtuni. Avem cateva asemenea asemenea evenimente care ne-au surprins pe traseu si …. nu prea a fost placut. Aveai impresia ca trazneste langa tine, ca pamantul se cutremura si se despica atunci cand tuna.

Ne-a surprins anul trecut o asemenea furtuna in Retezat, sub Vf. Papusa, in caldarea Pelegii, si tot in Retezat pe Valea Stanisoara dar si prin Ciucas.

Asa ca am luat-o cumintei spre “casa” alegand a cobori spre locul numit crucea Granicerului, o cruce mare metalica, ridicata in memoria unui granicer ce a murit intr-un accident montan, cazand de pe munte, in anul 1912.

Pana acolo se coboara destul de abrupt prin padure, in cam 45 minute, de unde in alte vreo 45 minute de coborare mai lina se ajunge intr-o frumoasa si larga poiana, in imediata apropiere a Cabanei de pe Valea lui Ivan. Aceasta este o fosta cabana de vanatoare, intrata de cativa ani in circuitul turistic.

Este amplasata tare frumos, intr-o poiana larga, de unde se vede “peretele” Pietrei Craiului, iar acabana este inconjurata de un adevarat gard viu realizat din brazi/molizi deja mari.

Am intrat in curtea cabanei, cabana are apa curenta si curent electric, intreband de conditiile de cazare. Cazarea se face in camere de 2 si 4 locuri, cu baia la comun, tariful fiind de 25 lei/persoana.

Nu se poate manca la cabana, nici bauturi nu comercializeaza, totul fiind in regim de autogospodarire. Accesul la cabana se face pe un drum forestier, foarte bine intretinut, putand fi parcurs cam de orice masina.

De la cabana se mai face pana jos in sat, langa hidrocentrala Clabucet unde lasasem masina dimineata, cam 50minute.

Una peste alta am intrat pe traseu dimineta la ora 9:00 si am parcurs acest circuit lejer, cu pauze de poze, de “clatit” ochii, de mancat cate un sandwich in poaina, la umbra, cam in 6 ore, la ora 15:00 find inapoi la masina.

De aici ne-a intors la pensiune, deja visand la o bere rece, atat de dorita dupa arsita si oboseala traseului.

Ca dupa dusul reconfortant, coborand pe terasa pensiunii am reusit sa mai indes alte vreo 2-3 beri pe langa cea dorita, este alta poveste.

Daca v-am descris cu lux de amanunte tura realizata de noi, nu inseamna ca nu se mai pot face si alte drumetii in zona:

-poti face o plimbare auto sau cu bicicleta spre Barajul Pecineagu, aflat la vreo 12 km mai sus de Saticu de Sus.

Se mai pot face drumetii spre Poiana Tamasel si spre Plaiul Foii.

De aici se poate accede in Creasta Sudica a Pietrei Craiului, prin Saua Funduri.

Daca nu esti adeptul drumetiilor montane, poti face plimbari auto spre Pestera Dambovicioara si Cheile Dambovicioarei, fiind vreo 17km sau asa cum am procedat si noi la plecare, in loc sa ne indreptam spre casa, am hotarat sa mergem spre Valea Dambovicioarei si sa urcam in satul Ciocanu, de unde se deschide o frumoasa priveliste atat spre Piatra Craiului dar si spre Bucegi.

Pana in satul Ciocanu drumul este foarte bun, asfaltat, singura problema fiind doar panta foarte accentuata a drumului si ingustimea lui, in multe locuri avand latimea doar a unei singure masini.

Dar merita a te abate si admira imprejurimile de la inaltimea acestui sat de munte.

De acolo noi am continuat drumul spre satul Sirnea, de asta data nemaifiind asfalt, drumul incepand sa coboare accentuat pana in centrul satului.

Chiar daca nu este asfaltat este un drum de macadam in stare buna.

Sirnea a fost primul sat turistic de pe lanoi, dar din pacate a ramas la acel stadiu, deloc dezvoltat turistic.

Din pacate din sirnea drumul ce iese in Culoarul Rucar-Bran, pe DN73, in Fundata este foarte prost, plin de gropi.

Din Fundata am zis sa ne abatem un pic si prin Fundatica, pentru descoperi potentialul turistic al zonei. Drum bun, asfaltat, priveliste frumoasa, cateva pensiuni care aratau chiar bine, ceva indicatoare ce te indrumau spre un parc de aventura aflat la vreo 2 km distanta, toate astea as putea zice ca se potrivesc pentru familii cu copii mai mici, unde pot veni si petrece un sejur linistit in natura.

Revenind la zona Satic, in afara drumetiilor si a plimbarilor auto, poti opta bineinteles pentru un sejur tihnit, de relaxare.

Proprietarii de pensiuni s-au orientat in acest sens, oferind servicii si facilitati diverse;

Piscine in aer liber, asa cum oferea pensiunea noastra, piscina acoperita cum stiu ca ofera o alta pensiune din zona, sauna atat la pensiunea noastra cat si la altele din zona, diverse alte facilitati; mese de ping-pong, plimbari cu trasura, calarie, etc.

Este o zona inca linistita as zice, ‘virgina” lipsita de acei “turisti” fara ‘cei 7 ani de acasa”. Probbabil ca la aceasta selectie contribuie si starea drumului, nefiind asfaltat, nu toti iubitorii de gratare “rupandu-si masinile” pe “coclauri”.

E drept ca nefiind asfalt se cam ridica praful in urma masinilor, dar am observat ca multi din proprietarii de pensiuni, ce sunt chair la drumul principal, stropesc permanent portiunea de drum din dreptul lor pentru a nu se mai ridica praful atat de tare.

Ca o concluzie noua ne place zona, am mai merge acolo, iar faptul ca se afla la doar 200 km de Bucuresti, din care vreo 120 km sunt pe autostrada, o consider o destinatie si o alternativa atat de buna la aglomerata vale a Prahovei.


[fb]
---
Trimis de Testosu' in 04.07.16 21:24:16
Validat / Publicat: 04.07.16 23:12:51

VIZUALIZĂRI: 11089 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Testosu'); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P12 [fără descriere]
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 35300 PMA (din 37 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

7 ecouri scrise, până acum

webmaster
[04.07.16 23:04:28]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

elviramvio
[04.07.16 23:36:22]
»

@Testosu -

Frumos traseu. Am fost in Satic acum cativa ani, din pacate nu au reusit sa dezvolte zona mai mult, e dezinteres total din partea autoritatilor. Pentru cei ca noi este bine ca nu s-a :orasenizat" dar pentru localnici nu-i bine. In zonă sunt multe pesteri dar neingrijite.

O vara frumoasa!

Testosu'AUTOR REVIEW
[05.07.16 07:12:19]
»

@elviramvio:Intr-adevar este o zona cu un mare potential turistic, dar neexploatat. Drumul si utilitatile ar trebui rezolvate, apoi reabilitate si promovate obiectivele turistice ale zonei.

E o zona tare faina.

Toate cele bune!

liviu49
[07.07.16 13:24:30]
»

@Testosu - Un articol despre o drumetie pe munte nu poate fi decat atractiv, mai ales pentru un pasionat al drumetiilor. Iar cand articolului ii sunt atasate niste poze cu natura descrisa descrisa in articol, impresia nu poate fi decat deosebite. Pana voi reusi sa ma alfabetizez cu cititul pe calculator, nu am alta varianta decat sa tiparesc maine la serviciu articolul si sa-l citesc cu simt de raspundere si sa-i atasez un ecou. Zona este prea frumoasa pentru a nu fi vizitata, iar personal nu regret calitatea mai proasta a drumurilor in niste zone foarte frumoase. In felul acesta, din pacate, dar in acelasi timp din fericire, se mai pastreaza natura salbatica, sau macar nedistrusa. Pentru cei care in urma cu 30 de ani au fost in zona Moieciu de Sus, pe valea Bangaleasa si apoi in Parcul Natural Bucegi isi aduc aminte ce frumusete de natura salbatica era si cum arata acum zona cu noile constructii. Sigur, s-au creat spatii de cazare si de masa, s-a marit numarul turistilor, s-au creat facilitati civilizate locuitorilor zonei, dar natura a vut de suferit. Greu reusim sa ne modernizam fara a distruge natura. Si exemplele ar putea continua cu Cheia, Bran, Lepsa, etc, culminand cu Ranca unde harababura in constructii a atins apogeul.

Dar poate vom invata sa ne civilizam fara a distruge natura.

Numai bine si calatorii placute!

Testosu'AUTOR REVIEW
[08.07.16 09:31:29]
»

@liviu49 - Intr-adevar lipsa infrastructurii pastreaza, in parte macar, salbaticia naturii, triaza atat turistii cat si propietarii de pensiuni.

Cu cat accesul este mai dificil in zona, turistii sunt mai civilizati, parca si pensiunile intrunesc conditiile de cazare decenta, sunt mai dragute, mai primitoare, ca si oamenii ce le administreaza, ce fac eforturi mult mai mari pentru a fideliza clientii si asa putini, de a promova serviciile oferite, fata de statiunile cu vad de pe Valea Prahovei, sau de pe Culoarul Rucar Bran, unde de multe ori pe proprietari nu prea-i interereasaza ca turistul ce le calca pragul sa se simta bine, sa recomande locatia, sa mai treaca pe acolo, ci doar sa-i ia banii, ... ca oricum vin alti turisti.

Iar despre dezvoltarea haotica a unor"statiuni" ce sa mai vorbim: Straja, unde pensiunile au fost construite pe unde si cum a taiat capul pe fiecare, ingramadite, urate, cu arhitecturi atat de diferite, sau Ranca unde s-a construit la fel de haotic, unde proprietarii de pensiuni se vaietau in anul ce a trecut ca pierd foarte multi bani din cauza inchiderii Transalpinei, de parca asta fusese conditia de a-si construi o pensiune acolo, sa fie acel drum deschis, ei neoferind nimic altceva in schimb, doar fructificand "asezarea-n drum", adica un fel de a sta cu mana intinsa la cei ce tranziteza zona. Nici Moeciu de Sus nu e foarte, foarte departe de cele enumerate mai sus. E drept pensiunile sunt oarecum construite cam in acelasi stil, nu sunt nici imprastiate de-a valma, e drept nici configuratia locului nu permite decat construirea de o parte si de alta a soselei si drumurilor principale, dar lipsa unor trotuare pe care sa te poti plimba in ferit de traficul auto, plus densitatea foarte mare de pensiuni construite parca sufoca zona, nu mai acea intimitate, liniste pe care o cauti intr-o zona de munte.

Si exemplificarile ar putea continua...

Vacante cat mai reusite!

noi doi
[13.08.16 23:17:11]
»

Felicitari! In weekendurile cand stau acasa si nu pot ajunge pe munte imi place sa citesc despre aventurile altora mai norocosi ca mine. Mi-a placut rewiev-ul, are si detalii importante, are si pasiune, si poze frumoase, si pe langa... mai are si haz???? Un adevarat mini-ghid, care sa fim seriosi... chiar merita mai mult de 3 ecouri! Carari cu soare!

Testosu'AUTOR REVIEW
[14.08.16 13:01:17]
»

@noi doi: multumeeeesc!!!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
elviramvio, liviu49, noi doi, Testosu'
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă zona Sătic (Săticu de Jos, Săticu de Sus):

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.075324058532715 sec
    ecranul dvs: 1 x 1