92726 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Cascada Bigăr [Cheile Nerei]

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
12.03.2019
DE
Avatar zlatna
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Râmnicu Vâlcea
înscris/ă în 28.06.12
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
MAY-2018
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
PREŢ:
15 lei
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Cascada Bigăr


Urmare de aici

Cu acest articol închei povestirile din călătoria nostră în yona Cazanelor Dunării. Astăzi vă prezin Cascada Bigăr.

După ce am vizitat morile de apă de pe valea Rudăriei, ne-am continuat drumul spre cascada Bigăr. Cascada Bigar se află în localitatea Bozovici din judeţul Caraş-Severin. De la Eftimie Murgu la cascada Bigăr am făcut cam 40 de minute. Pe marginea drumului erau parcate o mulţime de maşini, noi ne-am strecurat printre ele şi am ajuns la o parcare amenajată. Taxa de parcare este de 5 lei/zi. Coordonatele GPS ale parcării sunt următoarele: N – 45.005449 şi E – 21.959734. Parcarea e la vreo 300 de metri în amonte de cascadă.

Am pornit pe marginea drumului spre cascadă admirând totodată frumuseţea peisajului şi a râului Nera care şi-a croit drum printre munţi. Am ajuns la cascadă, aceasta se află chiar în dreptul panoului care ne spune că ne aflăm la paralela 45. Ca şi majoritatea dintre noi, am auzit de cascada Bigăr pentru prima dată, după ce aceasta a fost declarată cea mai frumosă cascadă de către revista The Word Geography.

Cascada este extrem de frumoasă, toţi turişti caută să prindă cele mai frumoase cadre. Peisajul ieşit din comun este creat de apa care curge peste o stâncă acoperită de muşchi. Superba vărsare de apă peste covorul de mușchi reprezintă un fenomen natural unic în lume. Cascada are forma unui con şi are o înălțime de aproximativ 8 metri.

Există o legendă legată de numele cascadei, care spune ca o familie de țărani din zonă, ce nu putea să aibă urmași, au aflat de la o vrăjitoare, în vis, că vor putea avea un copil dacă femeia va bea apa de la izvorul de sub stâncă, dintre cele două lumi. Iar dacă acest copil va fi fată, să nu o lase să se îndrăgostească că își va găsi moartea. Femeia a născut o fată, iar atunci când s-a făcut mare s-a îndrăgostit de un băiat pe nume Bigăr. Cum a aflat despre această idilă, tatăl ei a închis-o în grota de pe munte pentru a o ține departe de blestem. Suferințele fetei au înduplecat-o pe vrăjitoare, care trăia în Tărâmul Regăsirii Dorului, să viziteze fata în grotă și să îi transforme părul într-o cascadă, pe care au început că cadă lacrimile fetei. Tânărul Bigăr s-a aruncat în apă, iar tânăra a murit odată cu acesta. Cei doi s-au reîntâlnit pe cealaltă lume, acolo unde și-au putut împlini povestea lor de dragoste. Legenda mai spune că cei îndrăgostiți care vor să aibă parte de iubire veșnică să bea apă din cascada Bigăr.

Când am vizit cascada nu ştiam de acestă legendă, acum mi-am dat seama de ce mulţi dintre cei care vizitau izvorul Bigăr se aplecau şi beau apă.

Am trecut podul peste râul Nera şi am pătruns în Parcul Naţional Cheile Nerei-Beuşniţa. Am plătit o taxă de intrare în valoare de 5 lei de persoană. Aici este amenajat un traseu până la izvorul sau izbucul Bigăr. Traseul măsoară aproximativ 200 de metri. Până la izvor se urcă pe o potecă stâncoasă, traseul ca şi toate amenajările din zonă au fost făcute cu ajutorul unei firme de băuturi răcoritoare.

Am pornit spre izvor, nu este un traseu foarte greu, dar trebuie mers cu mare atenţie pentru că sunt multe pietre şi se alunecă destul de uşor. Oricum frumuseţea peisajului şi răcoarea pădurii te face să uiţi de aceste mici inconveniente. Ultima parte a traseului este puţin mai dificilă, deoarece trebuie să urci pe nişte stânci ţinându-te cu o mână de o bară.

Am ajuns sus la izvorul Bigăr, acesta izvorăşte de sub o imensă stâncă, deasupra lui se află o peşteră, se poate urca şi la ea căţărându-te pe o stâncă tinându-te de un cablu, sus e doar o grotă mai mare, nimic spectaculos.

Am revenit la cascadă, am mai privit-o de câteva ori, apoi ne-am întors la maşină şi am pornit spre Drobeta unde eram cazaţi.

Cascada Bigăr a fost ultimul obiectiv turistic pe care l-am vizitat în acel weekend petrecut în zona Cazanelor Dunării.

---
Impresii încărcate de zlatna in 12.03.2019 09:14:36

Validat / Publicat: 12.03.19 11:33:39


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 580


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (zlatna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  46100 PMA (din 51 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- ungureanica
[12.03.19 13:03:17]
» mesaj pers

   Doar o mică precizare, dacă imi permiti. Râul in care se varsă apele Bigarului si pe lângă care mergi de la parcare nu e Nera, e Râul Minis. Frumos articol si poze. Sa ne revedem cu bine!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1200 PMA1 (din 4 voturi)]
- octaviann
[14.03.19 08:34:48]
» mesaj pers

   @zlatna: Mai este o cascada Bigăr dar in Serbia.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- resita2009
[17.03.19 12:02:33]
» mesaj pers

   In opinia mea prea multa reclama s-a facut acestei cascade... din pct. meu de vedere nu se ridica la reclama facuta, dar asta poate si din faptul ca-s din zona si ca o stiu de acum 25 de ani cand nimeni nu o baga in seaman.

   

   Daca facem o pararela intre ea si alte cascade din Romania, de ex. cascada Clocota de la Geoagiu Bai este mult mai impresionanta dar na... reclama sufletul comertului.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 450 PMA1 (din 2 voturi)]
- Nasshu
[17.03.19 12:37:24]
» mesaj pers

   @resita2009: sincer sa fiu si eu sunt de acord cu tine.

   Nu m-a impresionat cu absolut nimic, si eu nu sunt din zona, in poze prelucrate arata bine, in realitate...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ANILU
[18.03.19 08:07:47]
» mesaj pers

   @zlatna: Cu ocazia întâlnirii AFA de la Herculane, am fost la plimbare prin zonă și am văzut și cascada.

   Am găsit-o foarte "spumoasă" și frumoasă.

   Contează foarte mult perioada de vizitare, acum cascada având o cădere mare de apă, dar zona nu era încă verde...

   Ceea ce voi ați avut peisaje verzi și frumoase dar cascada mai săracă...

   O dată merită văzută...

   Toate cele bune.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- abancor CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[19.03.19 18:58:31]
» mesaj pers

   Adevărul e că această cascadă e acolo de cînd există turismul, ba chiar dinaintea lui. Ea nu a devenit brusc frumoasă, fiindcă așa zice o revistă. Chiar, oare dacă mîine ar da la televizor că gata, Bigăr nu mai e cea mai frumoasă, în schimb Cîrșa e cea mai frumoasă, se va muta afluxul de turiști către ceastălaltă, deși și pînă acu toți care au mers la una, au văzut-o și pe cealaltă? Probabil că da.

   M-am gîndit la chestiunea asta, și pot înjgheba o mini-dizertație de psihologia marketingului și comportamentul consumatorului :D. Iată cheia: principalul atribut al cascadei Bigăr este celebritatea. Iar asta e greu de înțeles. Exact ca în cazul vedetelor de pe youtube, tipi și tipe care pun clipuri despre cum mănîncă înghețată, sau în cazul fotomodelelor (mai mult sau mai puțin) care fac frumos în platou la diverse televiziuni, și care te întrebi de ce sînt faimoși/faimoase. Pentru că se vorbește despre ei/ele. Din motive, deseori, neclare.

   În cazul Bigăr, avem de-a face cu o specie interesantă de obiectiv turistic: nu e obiectiv în sine, ci pentru că a fost cîndva subiect al unei fotografii foarte apreciate. Adică nu e obiect, e subiect. Lumea nu se duce să vadă cascada, ci se duce să vadă ce a fotografiat Cutărescu și a publicat în presă. Înaintea acelui moment, ani de zile nici un ghid turistic nu pomenește mai mult de 2 - 3 vorbe despre căderea de apă a Bigărului în Miniș (e o „mică cascadă”, conform ghidului din colecția „Munții Noștri”), deși izbucul Bigăr e trecut pe toate hărțile turistice ale Munților Aninei și Semenic. Cascada - nu.

   Cam asta cred eu că e explicația „fenomenului”. Nu că ar fi ceva rău, mai ales pentru partea aia de țară, care pare destul de uitată și nebătută de turiști. Orice resursă economică trebuie exploatată cît mai profitabil.

   Ca să mănînce și locuitorii zonei o pîine de pe urma celebrității pe care a căpătat-o un bolovan ud situat la ei în bătătură :D

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[21] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [MAY-2018] Cascada Bigăr - Romania -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 12.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1059059">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1059059"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1059059">Şterge vot</a></div><span id="v91059059" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1059059)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1059059Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1059059MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [MAY-2018] Cascada Bigăr - Romania
foto zlatna [12.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [MAY-2018] parcarea amenajata de lângă cascadă -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 12.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1059060">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1059060"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1059060">Şterge vot</a></div><span id="v91059060" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1059060)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1059060Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1059060MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [MAY-2018] parcarea amenajata de lângă cascadă
foto zlatna [12.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [MAY-2018] pe marginea drumului sunt tarabe cu detoate -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 12.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1059061">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1059061"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1059061">Şterge vot</a></div><span id="v91059061" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1059061)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1059061Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1059061MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [MAY-2018] pe marginea drumului sunt tarabe cu detoate
foto zlatna [12.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [MAY-2018] sunt locuri unde se poate servii masa -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 12.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1059062">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1059062"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1059062">Şterge vot</a></div><span id="v91059062" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1059062)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1059062Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1059062MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [MAY-2018] sunt locuri unde se poate servii masa
foto zlatna [12.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [MAY-2018] harta obiectivelor turistice din zonă -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 12.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1059063">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1059063"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1059063">Şterge vot</a></div><span id="v91059063" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1059063)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1059063Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1059063MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [MAY-2018] harta obiectivelor turistice din zonă
foto zlatna [12.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [MAY-2018] drumul până la cascadă este paralel cu Nera -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 12.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1059064">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1059064"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1059064">Şterge vot</a></div><span id="v91059064" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1059064)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1059064Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1059064MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [MAY-2018] drumul până la cascadă este paralel cu Nera
foto zlatna [12.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [MAY-2018] râul Nera aproape de cascada Bigăr -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 12.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1059065">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1059065"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1059065">Şterge vot</a></div><span id="v91059065" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1059065)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1059065Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1059065MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [MAY-2018] râul Nera aproape de cascada Bigăr
foto zlatna [12.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [MAY-2018] ce frumoasă e cascada Bigăr! -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 12.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1059066">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1059066"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1059066">Şterge vot</a></div><span id="v91059066" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1059066)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1059066Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1059066MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [MAY-2018] ce frumoasă e cascada Bigăr!
foto zlatna [12.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [MAY-2018] suntem la paralela 45 -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 12.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1059067">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1059067"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1059067">Şterge vot</a></div><span id="v91059067" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1059067)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1059067Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1059067MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [MAY-2018] suntem la paralela 45
foto zlatna [12.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [MAY-2018] intrarea în Parcul Naţional Cheile Nerei-Beuşniţa -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 12.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1059068">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1059068"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1059068">Şterge vot</a></div><span id="v91059068" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1059068)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1059068Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1059068MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [MAY-2018] intrarea în Parcul Naţional Cheile Nerei-Beuşniţa
foto zlatna [12.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [MAY-2018] traseul până la izvorul Bigăr -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 12.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1059069">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1059069"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1059069">Şterge vot</a></div><span id="v91059069" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1059069)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1059069Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1059069MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [MAY-2018] traseul până la izvorul Bigăr
foto zlatna [12.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [MAY-2018] cascada văzută de pe podul peste Nera -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 12.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1059070">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1059070"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1059070">Şterge vot</a></div><span id="v91059070" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1059070)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1059070Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1059070MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [MAY-2018] cascada văzută de pe podul peste Nera
foto zlatna [12.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [MAY-2018] peisaj din zona cascadei -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 12.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1059071">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1059071"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1059071">Şterge vot</a></div><span id="v91059071" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1059071)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1059071Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1059071MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [MAY-2018] peisaj din zona cascadei
foto zlatna [12.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [MAY-2018] în Parcul Naţional sunt amenajate foişoare -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 12.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1059072">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1059072"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1059072">Şterge vot</a></div><span id="v91059072" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1059072)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1059072Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1059072MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [MAY-2018] în Parcul Naţional sunt amenajate foişoare
foto zlatna [12.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [MAY-2018] drumul spre izvorul Bigăr -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 12.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1059073">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1059073"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1059073">Şterge vot</a></div><span id="v91059073" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1059073)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1059073Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1059073MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [MAY-2018] drumul spre izvorul Bigăr
foto zlatna [12.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [MAY-2018] mai avem 130 metri -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 12.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1059074">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1059074"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1059074">Şterge vot</a></div><span id="v91059074" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1059074)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1059074Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1059074MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [MAY-2018] mai avem 130 metri
foto zlatna [12.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [MAY-2018] drumul până la izvor este frumos -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 12.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1059075">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1059075"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1059075">Şterge vot</a></div><span id="v91059075" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1059075)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1059075Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1059075MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [MAY-2018] drumul până la izvor este frumos
foto zlatna [12.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [MAY-2018] o altă cascadă pe Bigăr -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 12.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1059076">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1059076"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1059076">Şterge vot</a></div><span id="v91059076" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1059076)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1059076Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1059076MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [MAY-2018] o altă cascadă pe Bigăr
foto zlatna [12.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [MAY-2018] de sub acestă stâncă izvorăşte Bigărul -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 12.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1059077">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1059077"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1059077">Şterge vot</a></div><span id="v91059077" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1059077)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1059077Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1059077MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [MAY-2018] de sub acestă stâncă izvorăşte Bigărul
foto zlatna [12.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [MAY-2018] partea mai dificilă din traseu -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 12.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1059078">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1059078"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1059078">Şterge vot</a></div><span id="v91059078" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1059078)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1059078Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1059078MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [MAY-2018] partea mai dificilă din traseu
foto zlatna [12.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [MAY-2018] grota de la izvorul Bigăr -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 12.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1059079">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1059079"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1059079">Şterge vot</a></div><span id="v91059079" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1059079)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1059079Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1059079MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [MAY-2018] grota de la izvorul Bigăr
foto zlatna [12.03.19]
# [0 PMA, fara bonus]

[21] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.116930961609 sec